logo Era

Era

Chorzów

Opinie o Era

ewa 2016-12-11 19:08
Gdyby głupota umiała fruwać to unosiłabyś się wyżej aniżeli gołębica pozdrawiam i bardzo ci współczuję
1
Xxs 2016-12-13 20:13
Grupa, roszczeniowy chłopaku,nic nie udowodniłeś. Takie kary to oni w kasynie większą kasę wydają w parę godzin. Po prostu na pewno nikt się nie odwoływał bo na pewno nikt nie ma czasu na farmazony roszczeniowego królika.
1
Xxs 2016-12-13 20:17
PS. Będziesz miał odszkodowanie czy rekompensatę toć daj znać bo na razie gadanie o gruszkach nie wierzbie.Niby twierdzisz że prawo po twojej stronie, wszystkich ukarali, tylko że nic z tego nie masz.
grupa 2016-12-14 00:24
Xxs 2016-12-13 20:13:0 no widzisz dla Ciebie nic dla mnie wiele, moze i przegrywaja w kasynie tyle to ich sprawa ja Swoje dostane a ile no zgodnie z obowiazujacym prawem!!!a mowisz ze sie nie odwolali przejdz do pokoju Radcow prawnych to sie dowiesz ze robili co mogli ale coz prawda byla po wlasciwej stronie. Pokazalem tylko ze nawet wielka firma schyli kark przed zwyklym czlowiekiem jak ja i jestem z siebie zadowolony ze udowodnilem ze lamia prawo!!!!
2
Fradek 2016-12-14 11:01
No i Brawo. Napisz do ZUSu. Przyślą medal dzielnemu obywatelowi
1
Xxs 2016-12-14 11:12
Zarobili na tobie ze 100 tys, oddali w formie kary 2 tys do budżetu państwa ,tylko obywatel dalej gołodupiec :)
1
Mietek 2016-12-14 21:45
Orientuje się ktoś co ze zleceniami od nowego roku? Jakoś nie chce mi się wierzyć aby dali ludziom 12-13 na godzinę
3
wkurzony Stalowa Wola 2017-01-23 06:35
Wiem, że w Stalowej Woli już kilkanaście osób wygrało w sądzie z firmą - dostali wyrównanie do płacy minimalnej (po kilkanaście-kilkadziesiąt tysięcy złotych), firma wpłaciła zaległe składki emerytalne do zusu i wystawiła świadectwa pracy.
Wniosek z tego taki, że trzeba popytać jak oni to zrobili - i zrobić to samo. Do dzieła ludziska - bo dość już białych murzynów w XXI wieku!
7
Pracownik Era 2017-01-27 14:53
Ja jako pracownik gospodarczy w Castoramie mam 10 zł/h netto. Nie jest źle. Umowa zlecenie, bez grupy.
2
Agula 79 2017-01-29 18:07
Mój mąż pracuje w tej firmie od ponad 10 lat.Pracuje Mu się dobrze,zarobki odpowiednie.Jest strażnikiem parkingu w Katowicach na os.1000 lecia.Mąż ma orzeczenie o stopniu niepewności -1 stopień choruje na zanik mięśni.Dziś oznajmił swojemu "szefowi"że będzie musiał wsiąść L4 od połowy Lutego(10 dni) ponieważ nie da rady pogodzić pracy i rehabilitacji...czasami tak bywa poprostu.Niestety spotkała go przykra rozmowa z "szefem"na dodatek w obecności drugiego pracownika tego parkingu.W rozmowie mąż usłyszał od przełożonego że firma nie potrzebuje takich ludzi którzy chodzą na L 4 i zastraszanie iż będzie musiał chyba go przenieść gdzie indziej na parking.To chyba wbrew prawu!Taki przełożony nie powinien chyba pracować na stanowisku które wykonuje!Uważam że dyrekcja powinna się zainteresować tym jak ten przełożony wykonuje swoje obowiązki.Nie zdziwię się jak to nie pierwszy taki przypadek!Zastraszanie i upokarzanie to nie w stylu tak prestiżowej firmy jak ERA.
LICZĘ NA ZAINTERESOWANIE SIĘ TĄ SPRAWĄ!
4
były erowiec 2017-02-08 17:13
Ludzie wy jesteście od zarabiania, a nie od ględzenia dla ery jesteście maszynka do zarabiania kasy na te biura kierownictwo i ich limuzyny i hotel czary las.
5
Nick 2017-02-13 18:35
Na szczęście pocieszmy się faktem że na tle bogatych ludzi, Ci z ery kierownictwo, to zwykłe łachmytki :)
5
Byly pracownik 2017-02-14 00:01
Możecie zgłosić, że jesteście zatrudnieni na umowę zlecenie. Jeśli nadzoruje cię zleceniodawca, bezpośrednio lub przez swoich pracowników (brygadzista, kierownik) to mamy do czynienia z umową o pracę a nie zlecenie. Na umowę zlecenie nie ma się również grafiku... Skargę można złożyć online przez stronę: https://www.pip.gov.pl/pl/kontakt-inne/57468,aby-przejsc-do-strony-formularza-nalezy-wybrac-odpowiednia-jednostke-panstwowej-inspekcji-pracy.html
3
Tysol 2017-02-21 15:04
Od stycznia 2017 r. obowiązuje minimalna stawka godzinowa dla pracujących w ramach umowy zlecenia. Jeśli Twój szef zapłacił Ci mniej niż 13 zł brutto (ok. 9,7 zł netto) poinformuj nas o tym!
Wypełnij poniższy formularz, a my przekażemy informację
do właściwego oddziału Państwowej Inspekcji Pracy, która dokona kontroli. Uwaga! Zapewniamy osobom zgłaszającym pełną anonimowość.
https://www.tysol.pl/formularz
6
patryk sz 2017-02-28 19:53
oszusci zlodzieje nie wyplacaja piniedzy
5
Alicja 2017-03-06 14:49
@patryk sz jeżeli to prawda, polecam zgłosić tę sprawę do odpowiednich służb.
1
Mietek 2017-03-10 19:39
Co z tego że obowiązuje minimalna stawka godzinowa na zleceniu skoro powoli rezygnują ze zleceń? Takie firmy jak Era gloryfikują pie4dalaniętych z literką p
Owszem, pieniądze wypłacają ale z tego co mi wiadomo ludzi na zleceniach zastępują niepełnosprawnymi
7
Wrocław 2017-04-17 10:12
Od 2017 roku na ochronie przynajmniej we Wrocławiu płacą 13 zł brutto (9.70 zł netto) na UMOWIE O PRACĘ na spokojnych obiektach (nie handlowych) więc nie jest już tak źle jak kiedyś. Szef/koordynator we Wrocławiu też jak na razie w porządku i oby było tak dalej. Nie wiem jak to na śląsku wygląda.
2
RoLks 2017-04-28 11:03
Dziady, nie firma
10
Alicja 2017-04-28 11:17
@RoLks, co masz konkretnie na myśli? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Uargumentuj swoją wypowiedź. Byłeś/Jesteś pracownikiem Era?
1
Rumcajs 2017-04-30 21:40
Macie rację, bo to jest zakład pracy chronionej, praktyki typu poobsadzać obiekty świrami czy ślepcami to normalka w takich zakładach, z tym że w Erze to już przyjmuje wymiar nie normalki tylko patologii. Oni nawet z jakichś powodów uwielbiają ludzi psztryknietych acz nie certyfikowanych czyli bez grupy np emerytów po podstawówce. Patologiczna firma w której absurd goni absurd. Jedynym plusem są wypłaty na czas i to wszytko
2
Towarzysz Stalin byłby z ERY dumny :-) 2017-05-09 09:00
Jeśli jesteś tak zdesperowany że chcesz przyjąć się do pracy w firmie Era Chorzów to powinieneś wiedzieć że firma ochroniarska Era tak naprawdę nigdy niczego nie pilnowała i nie pilnuje poza pilnowaniem czy na ich konto bankowe wpływa gotówka na czas i w odpowiedniej kwocie a motto życiowe pt."alkoholu i pacierza nigdy nie odmawiam" które w tej firmie obowiązuje od zawsze jest utrwalane głównie przez osoby o Ubecko,Sbecko,Milicyjnej prowieniencji i korzeniach!!!!!!!!
3
Alicja 2017-05-09 10:15
@Towarzysz Stalin byłby z ERY dumny :-) jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
2
ja wiem 2017-05-13 12:18
PREZESI Z ERY CZY WIECIE ŻE NA OBIEKTACH W ZABRZU OBOWIĄZKOWEJ OCHRONIE LUDZIE STOJĄ BEZ UPRAWNIEŃ ZA WASZĄ FIRMĘ TEŻ SIĘ ZABIORĄ ORGANA DO KTÓRYCH PISALIŚCIE DONOSY NA PORZĄDNE FIRMY OCHRONY DNO I TYLE O WAS I DLA WAS
LUDZIE OMIJA FIRMĘ BO ODPOWIEDZIALNOŚĆ MOGĄ WAS UBRAĆ
5
olo 2017-05-16 17:39
ty to jesteś prawnik czy pracownik ery cały czas sąd i sąd daj na luz bo zawału dostaniesz.
olo 2017-05-16 17:48
A tak na marginesie to każdy widzi co podpisuje co jest w umowie jak do szkoły jeden z drugim miał pod górke to co mieć do garbatego pretęsje że ma dzieci proste. Czy ktos kogoś na siłe trzyma.
1
olo 2017-05-20 17:19
No nie moge sami prawnicy co jeden z drugim robił w ochronie kancelarie sobie pozakładajcie.Tyle w temacie.
1
Piotruś Pan 2017-05-25 09:43
Nazwy i nazwiska w języku polskim się odmienia. Był pracownikiem ERY, nie ERA. Nie tylko on, ja również. Sprawa w PIP a wkrótce sąd. Za łamanie prawa poniosą karę.
4
Alicja 2017-05-25 10:58
@Piotruś Pan piszesz o łamaniu prawa przez firmę. Czy możesz napisać więcej w tym temacie? O jakim łamaniu prawa konkretnie wspominasz?
Mtek 2017-05-26 22:15
Śmieszna jest ta firma, za przeproszeniem dyrekcja to zwykłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Po ustawowym podniesieniu stawki do 13 na godzine, jeździli po obiektach i skamlali jak te pieski od kontrahentów o podwyżki. Dostali je. Dostali podwyżki do kontraktów dla osób zatrudnionych na zlecenie, I co zrobili? Ludzi zatrudnionych na zleceniu zastąpili paralitykami.
Najpierw dali ludziom umowy na nowych stawkach które sami otrzymali, ludzie zadowoleni, pobrali kredyty itd a te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypnęły się i zastąpili ich niepełnosprawnymi, zarobili podwójnie
7
Rodeo 2017-06-08 23:52
Dziady to może nie, bo tacy mają jakiś honor, ale bidoki i degeneraci jak najbardziej ;)
5
Piotruś Pan 2017-06-20 12:25
Przepraszam, potrafisz czytać? Cały ten wątek to ślad tego jak w Erze ceni się kasę (z PFRON-u), a jak traktuje ludzi. Pracowałem za 3,70 netto, wystarczy? Nie? Podpisywałem fikcyjne szkolenia. Mało? W 2015 podpisywałem KŁAMSTWO jakobym zrzekał się składek na ZUS. Co ty na to? Nie wiem. Ale wiem co na to PIP (sto procent uznania moich pretensji) i wkrótce dowiem się co na to sąd.
4
ala 2017-07-08 00:06
Trzeba dobrze czytać co się podpisuje a nie miec to w d.. Jezeli dalej będziesz podpisywać wszystko jak leci nie czytając to nie widzę przed Toba świetlanej przyszlosci. Po to człowiek uczyl się czytać w szkole aby czytać m.in. wszelkiego rodzaju umowy i uczyl się matematyki m.in by liczyć kasę
2
ala 2017-07-08 00:23
U Wszelkie firmy cateringowe, ochroniarskie i sprzątające w Polsce to przeważnie zakłady pracy chronionej zatrudniające na umowę o pracę osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności. Umowa zlecenie? Na umowę cywilno prawna zatrudnia mnóstwo firm mimo ze z dana osobą nastąpił i trwa stosunek pracy. Za taki fakt rzeczy należy obwiniać rząd a nie firmy na rynku polskim, które próbują przetrwać w dobie kapitalizmu.
niedorozwój 2017-07-25 09:39
witam chcialbym takze przekazac swoja skromna opinie na temat tej Firmy - żenada !!!! Pan Miłosz ktoremu podlega Tesco w Lubinie i Pani Agnieszka (kierowniczka) ds Sprzatania takze w Tesco Lubin to Osoby niekompetentne i dziwie sie ze tak duza firma zatrudnia takie osoby, Milosz zwodzil mnie przez 3 miesiace zmieniajac za kazdym razem date spotkania w sprawie pracy potem otrzymalem nr do Pani Agnieszki Ktora od miesiaca ma problem albo z drukarka albo jakies inne obiekcje , po interwencji w kadrach ruszylo sie ale nie stety na moja niekorzysc, otrzymalem mimo zrobionych badaniach i wypelnieniu wszelkich dokumentow wiadomosc (na pewno mial na to wplyw rozmowy mojej z kadrami) i ze niestety nie moga nagle podjac ze mna wspolpracy bo 10 lat temu gdy bylem na rencie mialem duzo chorobowego. Traktuja Ludzi jak niedorozwoi jedna wielka zenada i paranoja powinno sie zwolnic dzieci ze stanowisk kierowniczych i zaczac normalnie pracowac na swoja opinie. Nie polecam nikomu tej Firmy bo to strata czasu i nerwow. Z pozdrowieniami dla Kadry Era z Tesco w Lubinie woj.Dolnoslaskie !!!
2
olek 2017-08-04 19:22
Pare słów o Era w Tesco Lubin.
P. Agnieszka mogla miec problem z komputerem czy tez drukarka. Z prostych względów nie ma go na wyposażeniu biura. Kierownik bez komputera....
Poza tym .... eh szkoda gadać. Nie polecam.
1
Rafello 2017-08-06 23:11
Ja napisze swoja na temat pracy w urzędzie miasta pracowałem tam długi czas ekipa jak ekipa do polimerów świetna kierownictwo banda śmieci nie jaka Marzena 15 lat sprzątala i nagle jest kierwonicza od tego wielkie g sie zna na robocie kaze robic po 4 pokoje wyglada jak pokemon pewnie maz jej nie daje dobrze jak ja bym mial taka zone to bym ja powiesil jako ozdobe w boazeri ze swiniarni wierzy tym emerytkom a Era ma to gdzies nic nie da sie zaltwic nawet skargi poszly ale oni sobie z tego nic nie robia do tego kazda sprzataczka rzadzi sie na swoim pietrze nie jaka Jadzka byla brygadzistka kolejny smieci ktory powinien zdechnac i odjesc na emeryture brudne nogi zeby niech se zrobi chinska pjiaczka po za tym mieli placic ryczaltowo a placa jest na godzinie sprzatac jakies szafy czy polimery maja cos z szafami zwiazane smiechu warte gdzie takich ludzi biora przeciez to jest sie nadaje do osrodka do lubiaza mam nadzieje ze ci co zostali pojda z tez bo to jest nie mozliwoscia co sie tam wyrabia takie osoby jak Marzena czy Jadzka powinni usuwac od razu i wiele innych Era przeczytaj sobie to
1
Pisowski niemien 2017-08-06 23:16
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] urządz i Marzene smiec nic wiecej kur..... sprzataczka 15 letnia bez celu usiadze pogada pojdzie pojedzie hahaha ale zycie cie dopadnie za te przekrety oszustko i nie tylko wywalasz pracownikow bo tak chcesz oj skrage pojdzie na ciebie umowy lewe i nie tylko napisze tak nie przychodzcie do pracy na urzad bo poniewaz maszyny stare jak swiat psuja sie kaza robic po 4 albo wiecej pokoi nie ma ludzi bylem na rozmowie to smiech na sali tysiac zl chcesz zarbiac to tam pracuje ale dzadza ci takie zeczy z ich wymyslu ze szkoda slow nie polecam nikomu Wroclaw
1
nieładny komentarz 2017-08-08 14:05
Do Pisowski Niemien tylko na tyle ciebie stać? nie pisz bzdur bo jak to czytam to mi z ręki wypadły flaki z olejem a moje gały rozbiły się o płytki chodnikowe
I czy to ładnie pisać tak na tego co ci podał rękę i daje zarobić na chleb?
NIEŁADNIE OJ NIEŁADNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alicja 2017-08-09 07:04
Czy w firmie jest szansa na zatrudnienie lub realizacje stażu lub praktyk zawodowych dla najmłodszych pracowników? To bardzo ważne, aby każdy znalazł możliwość rozwoju w firmie, a często tacy pracownicy zostają w firmie najdłużej.
pracownik 2017-08-09 08:28
Wiem od znajomych że w Chorzowie prowadzone są kursy tam też jest siedziba firmy i dział zatrudnienia
Psychiczna 2017-08-09 21:38
Sam jesteś pierd4lniety chętnie spotkam się z takim balsamem w sądzie jak dostaniesz ze trzy lata za obrazę niepełnosprawnych to nauczysz się szacunku a ja jestem z grupą p i w prawie jestem niezła
Psychiczna 2017-08-09 21:39
Sam jesteś pierd4lniety chętnie spotkam się z takim balsamem w sądzie jak dostaniesz ze trzy lata za obrazę niepełnosprawnych to nauczysz się szacunku a ja jestem z grupą p i w prawie jestem niezła
pracownik 2017-08-10 08:34
@Piotruś Pan piszesz o łamaniu prawa przez firmę. Czy możesz napisać więcej w tym temacie? O jakim łamaniu prawa konkretnie wspominasz?
OPLUWAĆ NASZĄ UCZCIWĄ FIRMĘ BĘDĄC ANONIMOWYM W INTERNECIE TO WY SIĘ NIE BOICIE

NO KTÓRY BĘDZIE TAKI ODWAŻNY I PODPISZE SIĘ Z NAZWISKA I IMIENIA I NA JAKIM OBIEKCIE SĄ NIEPRAWIDŁOWOŚCI


zadowolony pracownik 2017-08-11 11:11
Do Pana który podpisał się jako RODEO
Czy Pan wie że komentarz który Pan zamieścił jest obraźliwy?
Dziady czy degeneraci których Pan użył to pojęcie zastrzeżone dla wąskiej grupy społecznej i wcale nie wykluczonej społecznie i to nie znaczy że dziad czy degenerat to zły człowiek. Proszę uderzyć się w pierś i więcej tak nie pisać.
zadowolony pracownik 2017-08-12 18:42
dodam jeszcze do powyższego komentarza że, Era mym pasteeeeerzeeem nie brak mi niiiiczeeeego
Do psychicznej 2017-08-12 19:04
jako chora psychicznie jesteś ubezwłasnowolniona więc nie masz zdolności do czynności prawnych, więc nie możesz założyć sprawy.
Jedyne co możesz to pracować w Erze, tam takich pilnie potrzebują, potrzebują pilnie do ochrony ludzi, którzy de facto sami wymagają pilnowania
Rodeo 2017-08-12 19:52
To była opinia o firmie, w sensie dyrekcja, kierownictwo, a nie o pracownikach. Nikt mi nie powie że zastępowane ludzi normalnych, alkoholikami "bo mają grupę ", czy też brak uposażenia obiektu w podstawowe rzeczy ,albo ubrania wydane raz na zawsze w dodatku po kimś bez możliwości nowych itd , to normalne zjawisko. Albo nakłanianie ludzi zdrowych do "załatwienia sobie grupy " czyli de facto nakłanianie ludzi do składania fałszywych zeznań. Albo z dotacji i podwyżek otrzymanych dla ludzi bez grupy, zrobienie szwindla polegającego oczywiście na przywlaszczeniu sobie tych podwyżek ale na wymianie ludzi, na tych lepszych, na tych z grupą . Przykro mi,nie widzę powodów, dla których miałbym się uderzyć w pierś. Dno i wodorosty i chamstwo i nic więcej
Rodeo 2017-08-12 20:03
Po resztą u mnie to nawet sam komendant powiedział że już ręce opadają bo nie mają obiektu gdzie nie byłoby jakiegoś degenerata ani tygodnia gdzie ktos nie wyleciałby za wódkę. I że nic na to nie poradzi bo takie idą wytyczne z góry aby takich przyjmować. Z jednej strony ludzie schorowani a z drugiej potrafią przez dwa tygodnie tankowac
zadowolony pracownik 2017-08-14 09:58
kochany Rodeo nie podpisuj mój komentarz Pismem Świętym nie bądź prześmiewczy
Jeżeli następne 2 komentarza mi oceniać to uważam że piszesz chałotycznie i niekonsekwentnie.
Jestem przekonany że ten komendant o którym wspomniałeś to lipa bo przecież osoba na tym stanowisku powinna bronić firmy a nie ją obrażać i dlatego uważam że to lipa.
Jeżeli chodzi o zatrudnianie ludzi z grupami to jest proces naturalny w firmach z ZPHR-em i tu Ameryki nie odkryłeś
Szfindle o których wspominasz są łatwe do udowodnieni przez organy a więc tak potężna firma nie połasi się na pieniądze ludzi którzy uczciwie je zarobili więc daruj sobie te pomówienia i obrażanie dobrej marki firmy ERA
Dodam na koniec że nie przedstawiłeś żadnych dowodów na swoje zarzuty więc piszesz kłamstwa

ZASTANAWIAM SIĘ SKĄD TACY LUDZIE SIĘ BIORĄ KTÓRZY MAJĄ TYLE JADU I NIENAWIŚCI W SOBIE
Zostaw swoją opinię o Era - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Era