Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rationel Polska

zdjecie uzytkownika
RR - 2014-04-17 16:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A o powiedzie o t2 ?. po rozmowie dowiedzialem sie ze bedzie praca od pon do soboty , oraz dostalem odrazu informacje ze bede mial miesiecznie 30-50 nadgodzin. co o tym sadzicie ? /
zdjecie uzytkownika
lucek - 2014-04-23 13:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja tam mam chyba z 10 CV wysłane, i cisza... przyjmują jeszcze czy nie?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-05-01 02:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja pracuję w DIVSTA już prawie rok i nie narzekam wyłpata ok 1800 zawsze na czas , jest fundusz socjalny więc dodatkowe pieniądze na święta i na urlop , tylko starzy pracownicy ciągle narzekają , że ciężko że mało kasy a gdyby tak pracowali u prywacirza za 1200 i jeszcze z opóznieniem , gadaja narzekają a tak narawdę boją się o swoje stołki, chodzą do liderów , skarżą na nowych a sami się opier... boją sie , Że nowi pracownicy będą lepsi i ich wygryzą , więc psują nowym opinię a liderzy zamiast słuchać plotek powinni się przyjrzeć jak pracyją ci starzy wyżeracze
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-12 20:10:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
narzekac to każdy potrafi. warunki zostały jasno i wyraznie przekazane na rozmowie wiec nie wiem w czym problem. Na takie się zgodziliśmy wiec tak pracujemy
zdjecie uzytkownika
piractfo - 2014-05-15 08:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ej, to który to jest ten komp na T7 co torrenty na nim ssiecie? bym se trochę gierek zgrał :)
zdjecie uzytkownika
anderpio - 2014-05-28 09:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Czy ktos powie jak tam wyglada z premiami czy są realne czy to tylko bajki z palca wyssane
zdjecie uzytkownika
jak tam w rationel? - 2014-05-28 15:27:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
podłączam się do pytania o warunki w rationelu. da sie z nich wyżyc bez problemu? dziek za wszystkie odp.
zdjecie uzytkownika
fizol - 2014-05-29 23:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem w rożnych firmach i moge powiedziec że bez porównania. jako fizol dostałem opiekę zdrowotną. dla dzieci mam dostać wyprawkę i paczkę na święta.
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-05-30 10:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jacy wy jestescie smieszni czy ktoś was siłą trzyma w tej firmie?czy ktoś was zmusza byscie tam pracowali? nie.... to przestańcie nażekać bo tylko gadacie a i tak siedzicie mi jak coś nie pasuje to rezygnuję a nie chodzę i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a racja jest taka że ludzie nie chcą pracować przyjdą i za miesiąc chcą zarabiać jak kierownik jak tak to trzeba było studiować to byście zarabiali kokosy co niektóre osoby mają ledwo podstawówkę skończoną a zarabiać by chcieli jak prezesi żenada....... pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-05-30 16:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ed z tym studiowaniem to bym sie tak nie rozpędzal, one nie wiele tak naprawde gwarantuja. napisze ktos jeszcze jaki jest typ umowy o prace i warunki socjalne? dzieki ;)
zdjecie uzytkownika
Piter - 2014-05-30 22:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jak wygląda sprawa dojazdu z Starogardu do Dovisty ? Czy jeździ jakiś bus czy trzeba sobie indywidualnie zorganizować transport ?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-06-16 17:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Piter sa autobusy ktore dowoza
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-06-17 13:49:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, kobiety też przyjmują? a co robią zatrudnione tam Panie? jaka stawka? i o której odjeżdzają autobusty z starogardu prosze o odpowiedz. dzięki!
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-06-18 16:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to napisze ktos jakie sa warunki umowy i na co trzeba uwazac podpisując? napiszcie jesli cos wiecie.
zdjecie uzytkownika
cro cop - 2014-06-21 12:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Pracuje w tej firmie ok 3 lata. Moi przed mówcy maja trochę racji ale tez niektórzy przesądzają co zniechęca innych do pracy. Na poczatku kilka slow o do jazdach, socjalu i BHP. Otóż dojazdy są z Tczewa, Starogardu GD i czarnej wody oraz wszystkich miejscowosci leżących po drodze tych linii. Koszt jazdy autobusem to naprawdę grosze. Placimy tylko podatek od biletu miesięcznego . W co miesięcznym pasku od wyplaty widnieje koszt transportu i jest to ok 100zl brutto ale z wyplaty, tak jak wczesniej napisalem sciagany jest podatek wiec jest to ok 16zl. Wg mnie niewiele jak na calomiesieczny dojazd do pracy. Jedynie w przypadku nadgodzin jeździ my swoimi autami. Jeśli chodzi o socjal to jest on na dobrym poziomie. Do dam jeszcze ze umowy o prace które podpisują nowo zatrudnieni nie są to żadne smieciowki i nie slyszalem o tym by byly tam po ukrywane jakieś kruczki. Socjal ocenia na dobry' są dodatki na święta i na urlop itp. Niedawno firma wprowadzi la opiekę zdrowotna podpisując umowę zfirma PPol med. Umowa ta pozwala pracownikom firmy na szybkie dostanie się do lekarzy specjalistów. Podań przy klad kumpla który byli zarejestrowany do kardiolog a gdzieś w szpitalu i czekal pol roku na wizytę, dzięki karcie pol med czekal dwa tygodnie. Koszt takiej opieki zdrowotnej to ok 10zl miesięcznie. Można również objąć taka opieka kogoś ze swojej rodziny. Koszty nie są duże a wiec to kolejny plus tej firmy. Dodatkowym plusem jaki mogę przyznać firmie jest to iz można sobie kupić kartę multisport, koszt miesięczny ok 80zl a karta pozwala na korzystanie z obiektów sportowych typu baseny silownie itp. Wg mnie warto bo jak ktoś uprawia sport to na sam karnet na silke wydaje nierzadko ponad 100zl. A tu za 8dyszek mamy silownie, baseny, aquapark i itp i korzystamy do woli. Teraz parę slow o BHP. BHP ocenia bardzo wysoko. Firma przyklada dużą uwagę do tego byśmy mieli bezpieczne warunki pracy. Są audytu BHP, szkolenia itp. Nowo zatrudnieni przechodzą szkolenie BHP wiec wiedzą co im wolno a czego nie. Maszyny na jakich pracujemy są bezpieczne. W razie np gdyby którąś maszyna nie miala wymaganej rośliny czy zabezpieczenia to możemy odmówić pracy i nikt nam nie będzie robil problemów z tego tytulu. A wiecie dlaczego tak jest? Ponieważ to nasz przelozony odpowiada za nasze bezpieczeństwo i gdyby się cos komuś stali to mialby przerabiane. Liderzy maja trochę strach dyrektorów czy bhpowcow i bardzo dobrze. Boja sir o swoje dobre stoki ale nikt nas nie zmusi do pracy na nie sprawnym urządzeniu. A sami pomyslcie jak to jest w malych prywatnych firmach czy np na budowach gdzie często pracuje się na starych i nie a testowanych narzędziach. Wiem bo sam pracowalem na budowie. Teraz parę slow o zarobkach. Na okresie próbnym szalu nie ma. Ok 1300na rękę. Ale nie zrazajcie się tym, po to jest okres próbny byśmy nauczyli się pracy. I tu taka moja mapa rada: na okresie próbnym starajcie się dbać bardziej o jakość niż o ilość. Po okresie próbnym przysluguje nam premia jest to ok 300-500zl miesięcznie. A do tego jak ktoś dobrze pracuje to może liczyć na podwyżkę. Sam pierwsza podwyżkę dostalem 300zl. Jeśli chodzi o prace kobiet: niektore narzekają a inne polecają prace. Wszędzie tak jest ze znajdą się zwolennicy i przeciwnicy. Wg mnie kobiety nie maja aż tak ciezkiej pracy. Sam pracuje na montażu finalnym, wyrabia normy ilościowe i jakościowe i sam tez się nie przepracowuje. Sumując, po 3 miesiącach nasze zarobki mogą pod skoczyć o ok 400-700zl a wiec juz robi się ciekawie . Jeśli chodzi o nadgodziny to są wyplacane wg kodeksu pracy tj 50tki i setki za prace w nad godzinach nocnych czy w soboty. Zdarza się ze czasami trzeba robić nadgodziny za wolne ale nie jest to zjawisko notoryczne. Dużo ludzi na to narzeka ale jest tez w tym plus, jeśli np mamy malo urlopu to możemy po robić kilka nad godzin i wziąć sobie dzień czy dwa wolnego za to. Urlop cala firma ma w lipcu. Są to 2tygodnie przestoju. Wg mnie to na plus bo jeśli by nie byli przestoju to tylko wybrani i ulubiency liderów czy kierowników dostawali by wolne latem i to cale dwa tygodnie od razu. Ogólnie mówiąc jak na region starogardzki firmę ocenia na 4 z plusem. Są powody do narzekan ale to jak i wszędzie. Do tych którzy zastanawiają się nad wyborem pracy w tej firmie: nie sluchajcie negatywnych opinii bo podejrzewa ze pisza to osoby którym się po prostu pracować nie chce, tylko sprobujcie a myślę ze 8/10 z was nie okazuje. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
cro cop - 2014-06-21 12:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przepraszam za blendy ort.ale pisalem na szybkiego i z tabletu
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-06-23 14:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@cro cop, wielkie dzięki za fajną opinie, naprawde duzo sie dowiedzialem i bardzo mnie to zachęciło zeby podjąc wspolprace z rationelem, mam nadziej ze to nie jest zaden marketing firmy.. kobiety tez maja szanse sie zatrudnic?
zdjecie uzytkownika
other - 2014-06-23 23:55:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cro cop - 2014-06-21 12:21:41]:
o jakich godzinach odjeżdżają autobusy pracownicze?
zdjecie uzytkownika
cro cop - 2014-06-24 06:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest to marketing z mojej strony. Postanowilem napisać kilka zdań o firmie bo aż żal jak wszyscy narzekają. Prawda jest taka ze w okolicznych zakladach jest gorzej. Kobiety przyjmują ale z moich obserwacji wynika ze są to panie po ok 30roku życia. Żadnych mlodszych u siebie na hali nie widzialem.Slyszalem ploty ze to dlatego by im mlode kobiety nie odchodzily na macierzyński. Wg mnie to totalna glupota bo zamiast dawać prace mlodym ludziom vo zacheciloby spoleczenstwo do zwiększenia liczby dzieci w kraju to zatrudniają starszych. A wg mnie mlodszy to bardziej wydajny pracownik. Chodź nie zawsze
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-06-24 12:23:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki, a wiesz na jakich stanowiskach moga pracowac kobiety/ bo szukamy czegos razem z dziewczyną na wakacje, zawsze razniej dojezdzac
zdjecie uzytkownika
Gonzales - 2014-06-24 19:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cro cop - 2014-06-21 12:06:41]:
Skoro mówisz o bhp to nie tak pięknie (chyba siedzisz w biurze)z tego co wiem na pakowni chłopaki tyrają jak woły dźwigają okna po 150 -200 kg układają je na palety i co ty na to i co maja nie wysyłać . A Team Leader chodzi i nic nie mówi ,kierownik magazynu nic nie mówi ,co więcej szefowa magazynu widzi i też nic nie powie . Piszesz kity i nie wierze w resztę co piszesz
zdjecie uzytkownika
bóg - 2014-06-24 22:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prawda jest taka,że do Dovisty juz nikt nie chce przyjść a jak juz ktoś się skusi to wyrzyma max do pierwszej wyplaty.Kolega który próbował zrobić reklamę firmie zapomnial dodać ze firma organizuje pikniki rodzinne i tu uwaga za które zaplacimy 100zl z pensji,he he taka jest firma dobra,odradzam ten obóz nie za te marne grosze
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-06-25 13:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy jest chociaz jakis socjal do tego? albo jakies dodatki podczas pracy- picie, jedzenie.. bo to w koncu meczaca praca
zdjecie uzytkownika
cro cop - 2014-06-25 17:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gonzales - nie wiem gdzie pracujesz. ja nie siedzę w biurze ale na swoim stanowisku mam suwnicę która podnosi do 350 kg więc dla mnie to nie problem by samemu spakowć okno o wadze 200 kg. i nie jestem zwolennikiem firmy tak jak to określiłeś. a i nie bylem swiadkiem by ktos musial dzwigać okna o takiej wadze ręcznie. pozatym piszę ze swojej strony opinię, nie wiem jakie warunki mająludzie na innych halach. jeśli ktoś chce to niech napisze ze u siebie ma ciężko ale nie życzę sobie byśna mnie naskakiwł w swoim komentarzu bo poprostu piszę jak jest u mnie. a co do pikników rodzinnych to nie wiem czy coś ściągają bo na nie nie chodze. a co do pytania Krzyśka - dziewczyny pracują na różnych stanowiskach nie sposób ich tu wymienić ale napewno nie tyrajątak jako koledzy gonzalesa - nie dzwigają ręcznie okien po 200 kg.
zdjecie uzytkownika
cro cop - 2014-06-25 17:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a i jeszcze do krzyśka - picia jest do woli, są wodopoje z zimną i gorącą wodą
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rationel Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski