Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Rationel Polska

zdjecie uzytkownika
kkkk - 2014-11-11 11:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co powiecie ze 11 listopada 1 hala tez idzie do pracy po 2 zmiany na 12h. Niby lista była,ci co sie niewpisali mieli rozmowe z najwyższym z wysokich czyli panem B. "Wolisz jak dotychczas miec wyplaty czy dostawac od nastepnego miesiaca kuroniówke" Ze zaden typ tego nie nagral telefonem to sie klasyfikuje do PIP
zdjecie uzytkownika
hhh - 2014-11-12 15:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dokladnie chodzi o hale t5. To prawda, kto nie podpisali listy ze będzie w pracy w święto to byli wzywany na rozmowę z dyrektorem który straszy zwolnieniem . A wiecie dlaczego nikt się nie wpis al na
Liste? Bo najpierw byla lista ze osoby będące 11.11 w pracy otrzymają do nad godzin dodatek 200zl. Na tamta listę wpisali się wszyscy. Ktoś mądry inaczej stwierdzili ze można zrobić druga tylko ze za 100zl. I na ta nie wpis al się juz nikt. Że nada ze strony zarządu. Mam nadzieje ze ludzie znajdą lepsze prace i do vista zostanie z niczym a obecny zarząd który uważa się za nadludzi gorzko pozaluje
zdjecie uzytkownika
jj - 2014-11-13 09:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i jak tam się pracuje w firmie w której nadgodziny można brać jak się chce,wolne dni też i są dobre zarobki? przecież 1970zł to jest świetna sprawa......pracowałem w tym syfie 2 lata temu i nigdy więcej!! odezwałem się bo przeczytałem wczoraj artykuł w gazecie kociewskiej o tych wyzyskiwaczach...
zdjecie uzytkownika
zgadnij kto to:) - 2014-11-13 13:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Zgredek - 2014-09-17 21:31:09]:
Firma tonie jak ten okręt z piosenki " Rozbitkowie" Edyty Bartosiewicz:)!!!
Co dajesz drugiemu człowiekowi wróci ze zdwojoną siłą!!!
zdjecie uzytkownika
nico - 2014-11-13 22:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie , tyle jest firm dookola , a wy do dovista sie pchacie. Ja pracowalem tam i zaluje tego. Tylko stres i nerwy i rodzina cierpi na tym. Liderzy pojebani bez wyjatku!!! Ja juz dawno pracuje w innej firmie okkiennej i se chwale. Wiec zastanowcie sie zanim CV do dovisty zlozycie. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
2pac - 2014-11-14 09:39:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ta firma to żart. Pracuje tutaj (jeszcze) od 2lat bo musze tak,mam dziecko. Jednak zawijam się stąd w niedługim czasie bo mam już inna oferte. Zatrudniala mnie i moich kumpli zajebista kumpela z kadr, zawsze pomogła z uśmiechem na twarzy i wiem ze lubila swoja prace. No ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja i 2innych kierasow z dnia na dzien. Same snoby teraz w hrach i kiedy byś nie poszedł czegos załatwić to widok niezadowolenia na tych twarzach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bezcenna. Jak my na produkcji mamy się czuc pewnie, każdy ma rodzine a to jest jakas kpina!!1 Siedze to bo musze chwilowo ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najgorszemu wrogowi nie życze. Peace
zdjecie uzytkownika
T5 - 2014-11-14 20:35:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wykożystywanie pracowników zmuszanie do nadgodzin 11 Listopada to nie żadna przeszkoda żeby przyjść do pracy. Co trzeba przyznać że wypłata nie jest najgorsza, zawsze na czas
zdjecie uzytkownika
T1 - 2014-11-19 13:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do 2pac, zgadzam się i też wszyscy jesteśmy zaskoczeni zwolnieniem Gosi. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przegięcie wywalać zajebistych ludzi a zostawiać smutasów!!! Kierownika się panosi po fabrykach
zdjecie uzytkownika
mała - 2014-11-22 22:03:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cro cop - 2014-06-21 12:21:41]:
Masz racje-pracowałam tam.Zachorowałam i poszlam na zwolnienie.Mam powrot do dnia dzisiejszego.Reasumując-jesli ktos jest cwaniakiem i leniem to wszedzie bedzie mu żle .Do roboty sie zabrac a nie ciagle narzekac.Uczciwych i pracowitych ludi nikt tam nie krytykyje.Jesli jestes mila i kloezenska to wowczas i dla ciebie ludzie są przyjazni nastawieni.Ja mialam super kierownika-super gosc-człowiek:)Pozdrawiam T5:)
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-12-09 16:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prawdomówny-- Może i masz racje 6dni w tyg narzędzi nie ma kawa nie dobra tak narzekasz jak jest tak bardzo źle to dlaczego tam pracujesz ? wszystkim jest źle a robią po 6 jak ty lub więcej lat .. Praca jak każda inna tylko trzeba chcieć .. jak ci nie pasuje to się zwolnij nikt cię nie będzie siłą trzymał ;) Pozdrawiam ;*
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-12-12 15:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-11-02 11:35:26]:
a czy teraz dostajesz premie bo prawie wszyscy we wiosce mówią o tym jak nas oszukują z premią
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-12-12 15:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-12-09 16:59:44]:
nie gadaj że nie narzekasz bo każdy o coś narzeka. pracuje bo muszę mam rodzinę na utrzymaniu a ty jak chcesz to możesz dla firmy nawet w niedziele przyjść charytatywnie pokazujcie tak dalej to z was niewolników zrobią.pozdro
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-12-12 17:33:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie!Mam pytanie ile moze w Doviscie zarobic lider bo wiem ze nowa osoba ok 1400 na poczatek ale czy lider ma duzo wiecej czy jest to kwota symboliczna? Pozdro
zdjecie uzytkownika
Justin2015 - 2014-12-17 20:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jap - 2014-10-07 19:26:35]:
Witam, mam pytanie czy pracujesz w tej firmie???? Od dłuższego czasu szukam pracy i zastanawiam sie czy przyjmują kobiety???? Bardzo zależałoby mi na odpowiedzi. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
radekq94 - 2014-12-18 22:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [2pac - 2014-11-14 09:39:21]:
elo kto poleca jakąś normalną firmę w Tczewie i okolicach stg ? Jak by któs pomógł byłbym wdzięczny :)
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-12-19 09:51:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Justin2015 - 2014-12-17 20:39:46]:
Witaj.Nie pracuje ale wyslalem CV, mysle ze zatrudniaja bo wiem ze wiele kobiet tam pracuje takze mysle ze musisz probowac :).
zdjecie uzytkownika
MlodyyyTcz - 2014-12-30 19:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielki wyzysk i tyle, jestem aktualnie na zwolnieniu chorobowym, ale podobno już powrotu nie mam ! Mimo, że człowiek przez nich ma problemy z zdrowiem, ale ich to nie interesuje.... Nie mam po co wracać, bo zwolnienie już na mnie czeka...
zdjecie uzytkownika
misia - 2015-01-04 22:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę ze narzekaja ci ktorzy nigdzie wczesniej nie pracowali Jestem tu od niedawna i jestem zadowolona normalna atmosfera w pracy dobre warunki socjal wynagrodzenie ponad 2 tys przy 8 godz 5 dni w tyg to calkiem ok
zdjecie uzytkownika
mona - 2015-01-07 09:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Misia gdzie ty pracujesz na jakiej hali co ty gadasz jakie ponad 2 tys. przy 8 godz.5 dni w tyg.Jak pracujesz na produkcji krótko to nawet podstawy nie masz 2 tys.
zdjecie uzytkownika
kiks - 2015-01-12 17:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No nie wiem, na której fabryce są ponad 2 tys. bo ostatnio srednia to 1500-1700 max dla pracownika z 7 letnim stażem a premia niewidoczna.
zdjecie uzytkownika
;p - 2015-01-25 12:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ale jest super!Dostaniemy podwyżki!!Aż 80zł brutto..Chyba w coś zainwestuje.. :-P
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-01 01:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co ty pier...... jakie 80 zł ?! 30 zabrali z premi za jakość więc podwyżki jest 50 zł brutto !
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-02-01 01:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto ma układy i znajomości ten zarobi ponad 2 tys i się przy tym nie narobi a inni muszą zasuwać na takich
zdjecie uzytkownika
hds - 2015-02-01 14:11:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. ostatnio miałem sytuację kiedy to kierownik uprzejmie poprosił mnie o to czy pójdę poźniej na przerwę i wzamian za to będę robił jakieś pilne zlecenie na które już czeka auto. zgodziłem się żeby się nie kłócić bo wiadomo że pracownik jest z góry na przegranej pozycji jeśli bym odmówil. Mam pytanie do wszystkich co sądzicie o tym? przecież kodeks pracy mówi że po 4 godzinach pracy przysługuje przerwa. a jak przyjdzie kierownik i zapyta czy pójdę poźniej na przerwe bo jest co śpilnego do roboty to jak postąpić w takiej sytuacji? osobiście w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mam że coś pilnego jest i że auto czeka. dla mnie liczy się przerwa a nie jego pilne zlecenia. i Czy jeśli bym mu odmówił a on by się mścił lub chciał mnie zwolnić to gdzie wtedy szukać pomocy? banda kierowników w tej firmie to służbiści. 5 minut by nie podarowali jak człowiek szybciej skończy pracęi chciałby iśc do szatni czy chociażby na kawę ale jak oni chcąnaginać kodeks pracy to najlepiej sięzgodzić i milczeć ;/ tak być nie może. szkoda że zwiążki nie biorą sie za nich.
zdjecie uzytkownika
asd - 2015-02-03 13:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie podoba siępodwyżka to uderzcie do związków, które nawet nie chwalą się na swojej stronie z negocjacyjnego sukcesu!! Zamiast 400zl aż 50..
Co do przerwy, to w kodeksie pracy nic takiego nie ma, że przysługuje po 4h. W ciągu 8h przysługuje 15minut przerwy, więc kierownik postapił jak najbardziej właściwie. A taka postawą, że masz wyje**** w jego pilne zlecenia psujesz tylko atmosfere i narażasz na straty innych pracowników, którzy są uczciwi, wiedza po co przychodzą i dbają o terminowość dostaw.
zdjecie uzytkownika
kgsgdfha - 2015-02-04 20:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polakom nawet 10 000 zł dać podwyżki to by było mało.Jakby nie było związków to byście mieli 12 miesięczny kalendarz a podwyżki to wcale nie chcieli dać.Związki wywalczyły 50 zł + 30 zł z premii której i tak w całości nigdy się nie osiągnie.W tamtym roku też 170 zł z premii przeszło do podstawy uważam że to też chyba lepiej bo jest ciężko uzyskać całą "fikcyjną" premię.Także przestańcie narzekać bo bez związków byście najniższe krajowe zarabiali i wszystkie soboty pracowali za wolne w 12 miesięcznym okresie rozliczeniowym.pozdro wszystkim
zdjecie uzytkownika
duda - 2015-02-04 20:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [asd - 2015-02-03 13:46:47]:
ASD który z zakładów da ci 400 zł podwyżki. Pracowników około 1500 razy 400 to sobie policz ile to kasy miesięcznie a związki może i by wywalczyły więcej tylko ile ludzi by wyszło do strajku zastanów się!!!!!!Jesteś taki mądry to zapisz się do związków i wywalcz więcej.Cwaniaków jest dużo a jak przyjdzie co do czego to siedzą cicho jak mysz pod miotłą także zastanów się co wypisujesz.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jap - 2015-02-27 08:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ale głupoty wypisujecie. Teraz nowy pracownik dostaje 1930zł brutto. Premia przysługuje po 3 miesiącach, podwyżka tak samo. Zaznaczę tutaj, że kwoty są brutto, czyli oznacza to to, że nasze kochane państwo zabiera nam z kazdej kwoty ok 33%. Pracuję 7 lat (operator produkcji), zrobię sobie ok 20-30 nadgodzin i wyciągnę ok 3000zł na rękę w miesiącu. Rękawów nikt sobie tam nie urywa.
Głupoty piszą ci, co nie nadają się do pracy.
Transport jest, socjal jest, urlopy też są. Umowa o pracę jest. Dorobić można przyjść na tzw zlecenie, np coś posprzątać. Dach nad głową jest. Odzież robocza też jest. Kawa faktycznie nie dobra, ale nikt nie mówi, że trzeba ją pić. A tak w ogóle, to jakiś pracodawca daje kawę i herbatę pracownikowi w okolicy?
Jeśli nie odpowiada Ci praca na danym stanowisku, to zawsze możesz porozmawiać z kierownikiem o zmianie stanowiska.
Nadgodziny robi się w sezonie. Np teraz zimą nie ma nadgodzin, to każdy narzeka, że są słabe wypłaty. Jak są nadgodziny i jest okazja, aby zarobić, to narzekają, że muszą zostawać na nadgodziny.
To jest właśnie ta polska mentalność. Takich pracowników nie chce żaden pracodawca.
Firma dopłaca do nauki, studiów, języka obcego.

Do wszystkich leni i wiecznie narzekających - zwolnijcie się i dajcie popracować tym, którzy chcą pracować. Bo piszecie takie głupoty, że się w pale nie mieści, a to tylko dlatego, że nie urywacie sobie tam rękawów i jesteście rozleniwieni.
Taka jest prawda!!
zdjecie uzytkownika
fgvghfty - 2015-03-01 16:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jak Wam tak źle, to czemu się nie uczycie na normalnej uczelni, żeby zdobyć jakąś wiedzę i napisać konkretne CV do innej organizacji? Dlaczego nie uczycie się języka, nie robicie kursów? Pytam? Po pracy najlepiej iść na T8 co nie?
Trzeba coś z siebie dać, aby mieć lepiej. Tylko to kosztuje mnóstwo wysiłku i czasu.
Pozdro!
zdjecie uzytkownika
Oczko z T2 - 2015-03-02 16:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja z tej okazji chciałbym pozdrowić moich najbliższych przyjaciół lidera Romana B i kierowników Łukasza M, Marcina J. Ps. Moi kochani Przyjaciele uwielbiam z wami pracować i prowadzić codzienny dialog...Pozdrawiam Daniel
zdjecie uzytkownika
T5 - 2015-03-02 21:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ci to za poszerzanie drogi przy T2 - po co ???
Źle było ?
zdjecie uzytkownika
anika - 2015-03-03 20:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy narzekają a pracują.... się nie podoba zwolnij się a nie psujecie opinie pracodawcy JESTEM PRACOWNIKIEM OD 6 MIESIĘCY I NA WYNAGRODZENIE NIE NARZEKAM
zdjecie uzytkownika
Ex pracownik - 2015-03-04 18:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anika - 2015-03-03 20:18:53]:
Anika jeżeli 1500zł spełnia twoje oczekiwania i czujesz się spełnina w pracy to jesteś jedną z nielicznych.Życze miłej pracy,najlepiej do emerytury
zdjecie uzytkownika
Pracownik t2 - 2015-03-09 15:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co myslicie o liderach na t2, kto waszym zdaniem jest najbardziej wporzadku a ktoremu sie powalilo w glowie?
zdjecie uzytkownika
Maszynownia t2 C - 2015-03-16 14:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Oczko z T2 - 2015-03-02 16:47:53]:
widzę same złe zdania na temat WIOSKI... ZASTANÓWCIE SIĘ... transport jest-koszt który ponosicie miesięcznie wynosi 10-30 zł (nie licząc dojazdu do przystanku)przerwy są po to żeby zjeść albo zapalić fajkę, jak ktoś zostanie poproszony o późniejsze póście na przerwę to czy któremuś z pracowników coś się stało złego?? bez przesady. sam zostaję często na przerwie ale wiem, że przerwa mi się należy i wcześniej czy później na nią pójdę. nikt się nie czepia. wiadomo, że kazdy ma gorsze dni. skoro przełożony zwrócił nam uwagę - z jakiegoś powody to zrobił. pamiętajcie!!! dużo osób słyszało o ostatnim wypadku w VW... nie omijajcie zabezpieczeń b o to one być może uratują nam zdrowie, a nawet życie. z jakiegoś powodu maszyna została tak zaprojektowana i obudowana. straszną głupotą było obejście wszystkich możliwych zabezpieczeń. ... sam jestem operatorem wiertarek i raz pękło mocowanie wiertła. zapewniam że gdyby nie obudowa niby tylko z blachy 2.5 mm to to właśnie mocowanie uderzyłoby mnie prosto w głowę. a 18000 obrotów to nie prędkość koła od roweru. pracujmy z rozwagą. nie kieruję tego do nowych ale i do starych stażem pracowników. nie popadajmy w rutynę. nie myślmy że skoro przez 5 lat nic sie nike stało to tym razem też się uda. jeżeli myślicie że rutyna jest ok...nawet nie wiecie jak się mylicie. ja nie mam jeszcze dzieci, ale chciałbym w mam nadzieję że niedalekiej przyszłości będę mógł prowadzić za rękę moją całą ręką moje dziecko. trzymac na rękach widzieć i słyszeć. stosujmy ochronniki słuchu i okulary a ne tylko na pierwszej zmianie bo "góra" patrzy. wzroku i słuchu nikt nam nie naprawi za darmo. pozdrawiam Maszynownia t2 C
zdjecie uzytkownika
exworker - 2015-03-20 12:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Muszę pilnie skontaktować się z działem kadr i płac. Ma ktoś może do nich numer telefonu?
zdjecie uzytkownika
Sven_ska - 2015-03-29 09:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chcesz mieć pracę? Pewnie tak skoro czytasz ten temat. To naturalna rzecz, że chcemy znaleźć dobrą pracę spełniającą nasze oczekiwania, choć nie w 100% to w zakresie jak najbardziej zbliżonym do tego. Dlatego podejmując decyzję o zatrudnieniu się w Doviście trzeba być świadomym tego na co się zgadzam by potem po 2, 3 miesiącach pracy nie poczuć się oszukanym i wykorzystanym przez tą firmę. W materiałach reklamowych wygląda to pięknie i różowo, a jak się ma do tego praktyka? Oto poniżej kilka faktów niedopowiedzianych w ogłoszeniu tej firmy.
Dlaczego szukają pracowników w Malborku? Bo w bliższych miejscowościach ludzie szybko się zorientowali w haczykach zastawianych na nich.
Zapewniają transport do pracy, ale nie mówią, że musisz za niego zapłacić. Jeśli przyjdzie ci pracować w nadgodzinach (a pracuje się tak praktycznie przez 8 miesięcy w roku) to musisz mieć transport własny, więc paliwo z własnej kieszeni. Czyli masz opłacony bilet na transport i dodajesz do tego paliwo do własnego samochodu, więc jest drogo.
Nie można odmówić pracy w nadgodzinach bo wtedy nie jesteś elastyczny, więc długo nie nacieszysz się tam pracą. O tym że zostajesz w pracy na nadgodziny możesz się dowiedzieć nawet na 10 minut przed koncem swojej zmiany.
Zapewniają opiekę medyczną, w praktyce sprowadza się to do tego że co miesiąc sciągają ci z pensji stałą kwotę a jeśli byś chciał skorzystać z tej "opieki medycznej" to musisz i tak zapłacić z własnej kieszeni za różne procedury medyczne bądź wykupić jakiś wyższy pakiet premium.
Zapewniają dofinansowanie do karty sportowej. To jest najśmieszniejsza rzecz oferować pracownikowi pracującemu po 12 godzin dziennie ćwiczenia sportowe po pracy gdy jego organizm jest dosłownie wycieńczony (Niemcy z czasów drugiej wojny by się takiego pomysłu nie powstydzili).
Możliwość rozwoju zawodowego - szkolenia, w praktyce wygląda to tak że wszyscy szkolą się do wszystkiego, czyli na tzw. zapchaj dziurę, rodzi się problem bo człowiek się zwolnił więc łata się to miejsce szkoląc pierwszą lepszą osobę. Efektem tego jest masa wypadków przy pracy.
Zapewniają 1930zł brutto +20% premii. Pracownicy z kilkuletnim stażem pracy mają jedynie o 80zł brutto więcej więc osoba chcąca się tam zatrudnić nie ma co liczyć na jakikolwiek wzrost pensji jak dopiero po ładnych kilku latach. 20% premii to jest tylko zwykła iluzja w praktyce nieosiągalna, gdyż aby ją otrzymać nie wolno zachorować, nie wolno mieć urlopu na żądanie, nie może ktoś mieć wypadku w pracy bo wtedy wszyscy z działu dostają po premii (odpowiedzialność zbiorowa). Nie zrealizowanie normy produkcyjnej skutkuje brakiem premii. Nie zrealizowanie zakładanej produktywności - po premii. Nie zrealizowanie normy jakościowej skutkuje brakiem premii (jako ciekawostkę można tu podać, że w ubiegłym roku dwukrotnie podniesiono tą normę bo realizacja tej premii wiązała się ze zbyt dużymi kosztami dla pracodawcy), oczywiście jakość to też odpowiedzialność zbiorowa (jedna osoba zawini odpowiadają wszyscy).
Osoba nowozatrudniona na okresie próbnym nie otrzymuje premii.
Sumując wszystkie powyższe fakty, nowemu pracownikowi zostanie (po odliczeniu paliwa do samochodu) około 1000zł netto.
Zatrudniając się nie masz gwarancji, że bedziesz pracował tam za rok, gdyż rotacja jest ogromna. Jesteś zatrudniany na wysoki sezon czyli 8 miesięcy w roku, także około 70% nowozatrudnionych zostaje zwolnionych w grudniu. Natomiast jeśli jednak uda ci się tą czystkę przetrwać to wiedz, że nie jesteś dysponentem swojego urlopu który ci się należy w roku, o tym kiedy dostaniesz urlop i w jakiej ilości decyduje twój pracodawca (np dostaniesz po 1 dniu w każdym kolejnym tygodniu przez okres pierwszych 3 miesięcy nowego roku, czy tego chcesz czy nie). Jeśli myślisz że będziesz miał wolne w dni ustawowo wolne od pracy, to przemyśl to i poszukaj w googlach jak to było z pracą tam w święto Trzech Króli.
zdjecie uzytkownika
Donix - 2015-03-29 20:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Sven_ska chciałem startować do pracy w tej firmie,
ale po przeczytaniu Twojej wypowiedzi zdecydowałem,
że raczej nie warto próbować..
Wychodzi na to, iż kolejny raz sprawdza się powiedzenie
"wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma"
Pozdrawiam
P.S. aktualnie jestem Magazynierem i Kierowcą w jednym i zarabiam 9.5/h
po trzech i pół roku.
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2015-03-30 23:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sven_ska - 2015-03-29 09:03:19]:
Boisz sie ze jak nowi przyjdą i cie wygryza... Jak ci nie pasuje to spadaj do konkurencji. Większości pracownikow praca w WV pasuje, jak ktos jest niekompetentny i nie próbuje sie poprawić to go zwalniają sorry ale tak jest
zdjecie uzytkownika
T5 Ork - 2015-03-30 23:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jeżeli ktoś potrzebuje roboty to może spróbować, szału nie ma, zapierniczać trzeba, normy są tak jak wszędzie przegrzane, niczym się nie różni praca od flexa, rotacja jak wszędzie, generalnie wszędzie jest podobnie biedny Sven_ska się wkręcił, jak się chcesz rozwijać to idz na studia i tam rotuj artykuły do gazety pisz bo sie marnujesz poeto
zdjecie uzytkownika
wodzu - 2015-03-31 09:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytanie mam jak wyglada robota w Dovista piszą tylko pracownik produkcji a dokładnie to co tam sie robi bo na zdjeciu nie widac moze ktos napisze?
zdjecie uzytkownika
jap - 2015-03-31 20:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
produkuje się okna i drzwi
zdjecie uzytkownika
jap - 2015-03-31 21:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sven_ska - 2015-03-29 09:03:19]:
Tak, za autobus kasują, ale 30zł miesięcznie :)
Rękawów tam nikt sobie nie obrywa. Z premią faktycznie porażka. Urlopy są 3 w roku: w grudniu przerwa świąteczna od 25.12 do 6.01., w lipcu 2 tygodnie, w lutym tydzień - tak jak dzieci mają ferie.
zdjecie uzytkownika
Dovista - 2015-03-31 22:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sven_ska - 2015-03-29 09:03:19]:
W odpowiedzi na posta zamieszczonego przez Sven_sk , informujemy, że przedstawione opisy dotyczące działalności Dovista Polska są nieprawdziwe i przedstawiają obraz niezgodny z prawdą.
Nasza firma w Wędkowach jest stabilnym pracodawcą działającym na polskim rynku od 20 lat. W ciągu tego czasu została zbudowana od podstaw organizacja, która obecnie składa się z 6 hal produkcyjnych - wydziałów produkujących różne typy okien i drzwi. Nasza oferta pracy skierowana jest do osób, które poszukują pracy na lokalnym rynku – w obszarze miast – Tczew-Stargard-Malbork oraz mniejszych miejscowości z wymienionego rejonu. Priorytetem Dovista jest zapewnienie pracownikom stabilnej i bezpiecznej pracy, która spełni oczekiwania zatrudnionych w Dovista ludzi.
Transport pracowników do firmy w Wędkowach jest opłacony przez Dovista. Od stycznia zmieniły się przepisy i nie trzeba już nawet płacić podatku (30 PLN). Co do zasady staramy się informować o potrzebie nadgodzin z 24 godzinnym wyprzedzeniem. Jeżeli uruchamiana jest praca w nadgodzinach w soboty to dojazd do Dovista jest opłacany przez pracodawcę. Transport nie jest zapewniany dla nadgodzin w tygodniu. Koszt jaki ponosi Dovista miesięcznie na opłatę transportu dla pracowników to ponad 100 000 zł.
Praca w nadgodzinach może być uruchamiana w szczególnych potrzebach pracodawcy (w razie zagrożenia utrzymania terminu dostawy, absencji) najczęściej podczas wysokiego sezonu (lipiec-listopad). Jest to związane z faktem, że każde zlecenie jest unikalne i nie możemy produkować wyrobów na zapas. W dniu 06.01 (Trzech Króli) na jednej z fabryk musieliśmy uruchomić dodatkową produkcję, było to zdarzenie incydentalne.
Dovista zapewnia przerwy w pracy gwarantuje 2 tygodnie wolne od pracy w lipcu, zwykle 2 tygodnie w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku oraz tydzień ferii zimowych.
System premiowy obowiązujący w Dovista składa się z kilku elementów. Maksymalna kwota dodatkowego wynagrodzenia po okresie próbnym to 650 PLN. Na wysokość premii mają wpływ m. in. następujące czynniki: jakość wytworzonych produktów, bezpieczeństwo, produktywność zespołu. Wielkość premii z poszczególnych zakresów jest rozliczana oddzielnie – niższa premia z zakresu produktywności nie obniża premii za jakość, bezpieczeństwo. Składnik premii związany z bezpieczeństwem wykonywania pracy, jest bardzo istotny w Dovista. Bezwzględnie wymagamy przestrzegania przez naszych pracowników zasad BHP, w trakcie wykonywania pracy.
Fluktuacja kadr w Dovista jest związana z sezonowością procesu produkcyjnego. Dovista nie współpracuje z żadną agencją zatrudnienia, wszyscy pracownicy są zatrudniani bezpośrednio w Dovista Polska. Naturalnym procesem jest rotacja, pracownicy podejmujący zatrudnienie w Dovista w pierwszych trzech miesiącach pracy są szkoleni – każdy nowo zatrudniony w Dovista pracownik ma zaplanowaną ścieżkę wdrożenia do pracy. Uczy się pod opieką trenera, uczestniczy w szkoleniach dotyczących wymagań jakościowych produktów , BHP-u i stanowiskowych. Optymalną jakość i tempo pracy nabywa po ok 3 miesiącach. W tym roku firma zainwestowała w szkolenia pracowników ponad 500 tyś – dane aktualne na kwiecień 2015.
Po okresie próbnym zgodnie z procedurą rekrutacji, następuje ocena jakości pracy, na podstawie tej oceny najlepszym kandydatom Dovista proponuje pracę. Spośród nowozatrudnionych w 2014 na koniec roku rozstaliśmy się z 35 pracownikami (co stanowi 10%).
Oferowany przez Dovista pakiet opieki medycznej to koszt 2,33 zł na miesiąc (podatek dochodowy), które płaci pracownik objęty dodatkową ochroną. Pakiet zapewnia dostęp do 25 specjalistów bez skierowania w max 5 dni. Tylko wyjątkowe badania (np. rezonans) są dodatkowo płatne. Aby pakiet medyczny został uruchomiony dla pracownika, musi on zakończyć pomyślnie 3 miesięczny okres próbny i otrzymać propozycję pracy w Dovista.
Karta sportowa jest dodatkowym benefitem
Dokładamy wszelkich starań, aby oferta Dovista Polska spełniała oczekiwania i potrzeby naszych pracowników, równocześnie zapewniając zadowolenie klienta jako gwaranta stabilnej przyszłości naszej firmy. Słuchamy opinii naszych pracowników i ich pomysłów na zmiany poprzez wspólne warsztaty, system zgłaszania problemów, PPI, poszukiwanie przyczyn źródłowych. Razem zmieniamy firmę na lepsze.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-04-02 15:51:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
wie ktoś po jakim czasie na wysłane CV się odzywają? bo nie wiem czy czekać, czy szukać gdzieś dalej, wysłałem w poniedziałek rano. ?
zdjecie uzytkownika
jap - 2015-04-02 19:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dovista - 2015-03-31 22:04:41]:
A ludzie i tak przychodzą do pracy po to, aby po kilku dniach iść na chorobowe. Takich pracowników, to nikt nie potrzebuje :)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-04-03 09:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dovista - 2015-03-31 22:04:41]:
ja szukam pracy, wysłałem CV i odzewu po 4 dniach nie ma? a niby szukają ludzi i ulotki roznoszą?
zdjecie uzytkownika
zły - 2015-04-05 13:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z tym opisem powyżej o tej śmiesznej firmie,sam pracowałem tam przez jakiś czas i powiem tyle:obóz pracy i wyzysk i wolałbym siedzieć w publicznej toalecie jak tam wrócić........
zdjecie uzytkownika
jap - 2015-04-08 15:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zły - 2015-04-05 13:44:15]:
a teraz pewnie zęby w ścianę? haha
zdjecie uzytkownika
ktosik - 2015-04-19 12:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fgvghfty - 2015-03-01 16:35:31]:
Właśnie kto chce tu pracować? PRZECIEŻ NIE MA CHETNYCH!!!!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rationel Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert