brak logo

PGD Euro Car Kraków

Kraków

Opinie o PGD Euro Car Kraków

NIck 2011-06-09 12:14:15
Firma z zewnatrz wyglada super- wielki piękny obiekt , masa samochodów itp, itp Ale w rzeczywistości ta firma jest beznadziejna nieadekwatne wynagrodzenie do chorych planów !!! Najlepiej przychodzić w soboty za frajer - według kierownictwa A najgorszy z nich wszystkich to psełdo dyrektorek [usunięte przez administratora]. Tylko kierownictwo w tej firmie zarabia Pracownicy przychodzą i odchodzą ( i to właśnie oni to jedyny pozytyw w tej firmie Ci co pracują i co pracowali..) Przestrzegam przed tą firmą I tyle w temacie
4
Anonim 2011-06-09 14:20:24
Dla kogoś komu nie chce się pracować każda firma i przełożony będzie zawadą. To, że PGD wyciska soki z pracowników to wiadomo nie od dziś. Ale nigdzie nie nauczysz się więcej niż od wymagającego pracodawcy.
1
Anonim 2011-07-08 13:35:53
Serwis - jedna wielka pomyłka
2
były 2011-08-24 09:07:42
taa tylko szeff powinien być na poziomie -chociaż troche wyższym od podłogi .
1
haha 2012-01-29 18:03:06
ja tam pracowalem i nie nauczylem sie niczego. no chyba ze jak w nadgodzinach (do odbioru) odklejac nalepki z punktami z promocyjnych butele z olejem i zaniesc je dyrektorowi panu [usunięte przez administratora]
skrzat 2012-06-01 20:33:32
Miło się tam pracuje za marne wynagrodzenie. Atmosfera jest ok.
Najfajniejsza jest struktura firmy.

1. Szeregowy pracownik ( mały żuczek)
2. Koordynator żuczków
3. Kierownik działu
4. Dyrektor oddziału
5 Zarząd x chyba 4
6. Właściciele firmy x 2

Nie wiem jak jest ,ale wychodzi na to że pozycja 1 robi na pozostałe. Stąd jak się domyślam niska płaca małego żuczka.

Minusy :
- Kasa
- Działy handlowe presja na wynik

Plusy :
- Program Benefit
- Kasa na konice zawsze 10
- Prywatna opieka medyczna za dopłatą
- Atmosfera ok
3
ja 2012-06-28 18:00:12
Taka struktura jest w każdej dużej firmie. W dobie śmieciowych umów i różnych kombinacji, taka firma to skarb! Najważniejsze, że wypłata na czas i ludzie fajni :)
juzNieWPGD 2012-09-22 09:49:14
uwaga frajerzy
nakurwia tornado i wymiata żuczków
Na obecna chwile polowa pracowników to keirownicy/ dyrektorzy.
Pozdrawiam tych, którzy zostali i będą na nich robić.
klient 2012-10-03 21:57:24
Cos nie tak z tą firmą ....
Co lepsi pracownicy odeszli ... niestety
Chyba poprzednie opinie były prawdziwe bo tylko kierownik ten sam ..

Generalnie jako klient lepiej podjechać na zakopianke - polecam
PGD worker 2014-04-11 23:27:12
Czytając te opinie, wiem że osoby które tu pisały nie spisały się w pracy, nie osiągały wyników więc opinie są mocno subiektywne - PGD jest najlepszą firmą dealerską w Polsce również od strony pracowniczej - pracuje tu 12 lat i polecam każdemu takiego pracodawce!
4
Trytyty 2014-05-21 21:19:13
Najlepsza? Mówisz o [usunięte przez administratora], traktowaniu człowieka jak [usunięte przez administratora]? Szukanie wszędzie oszczędności- zwolnijmy dwóch, dajmy jednemu robotę za trzech i jeszcze dziwmy się że to nie działa, dobrze ze odszedlem
2
poVinie 2014-05-23 09:04:33
Powiem ci tak. Jeżeli aplikujesz na stanowisku handlowe, które wyrabia jakąś tam marże to nie powinno być tak źle. Stanowiska nie marżowe do najlepiej opłacanych nie należą. Ale fakt istnieje tam zjawisko "Szukanie wszędzie oszczędności" i to kosztem pracowników niestety.
1
lol 2014-10-29 22:27:26
Dno totalne. Zwalniają bo uważają, że szeregowi pracownicy stoją za drzwiami i czekają na pracę u nich BA! proszą na kolanach żeby ich zatrudnić. A prawda jest taka, że jak ktoś przyjdzie to szybciej ucieka. Kasa? Chore plany chorych głów. Prezesi zarabiają, dyrektorzy zarabiają a robol zawsze zarabia za dużo. Nie polecam. Szukają WSZĘDZIE oszczędności, a nie moga zamontować automatycznych wyłączników światła i naprawić kranów...
1
Pyro 2014-11-07 09:33:43
Skrót PGD powinien oznaczać Polska Grupa Dyrektorów.
Pracowałem 7 lat i o 7 lat za długo.
Typowa korporacja. Pracownik to śmieć, nigdy niema racji i zawsze można go wymienić.
Zwolniłem się z ogromna przyjemnością
1
Pyro 2014-11-07 09:39:50
Wiesz czym różni się robotnik od pracownika korporacji?
Robotnik kopie rowy, a pracownik korporacji je liże.
Jak chcesz dojść do i tak nędznego stanowiska koordynatora albo kierownika z nędzna kasę to musi (usunięte przez administratora)dyrektorom (najlepiej mailowo). Mieliśmy kilku takich mistrzów oddziale w Katowicach.
1
tores 2015-02-11 15:03:58
no tak, każdy by tylko narzekał na nich i narzekał, a pracowac to nei ma komu już. Mi się wydaje, z eoni juz sporo na rynku istnieją i jakieś większe kryzysy to im się nie szykują chyba, nie nie? sam zastawiam się czy by do tego euro car nie iść do pracy, tlyko nie wiem jak u nich jest z płynnością pracowników.
przyjaciel 2015-02-11 20:03:07
Kryzys samej firmy nie dotyczy tylko jej pracowników ;) Pod przykrywką kryzysu kilkanaście stołków poleciało w latach 2010-2012.Nawet kilka działów firmy ;) W sumie to nie był kryzys tylko restrukturyzacja zatrudnienia w całej Grupie.(redukcja kosztów) pod przykrywką kryzysu :). Znaczy sprzątanie starej kadry która dużo zarabiała. :) A tak po za tym to jest tam Spoko ;) Social jest OK
Pyro 2015-02-22 17:33:26
Jaki socjal? W Katowicach nie ma niczego takiego.
Po cichu się mówiło,że restrukturyzacja w latach 2010-2012 była prowadzona pod kontem sprzedaży firmy. Była prowadzona inwentaryzacja całego majątku. Był nawet jakiś zagraniczny zainteresowany jednak po dokładnej analizie finansów firmy tak szybko jak się pojawił, tak szybko zrezygnował. Owszem redukcja starej kadry była ale kilka lat temu i niestety od około roku znowu dyrektorów jest coraz więcej.Co do zarobków to jest słabo o czym świadczą dość częste odejścia pracowników do konkurencji. Zostają ludzie, którzy nie oczekują niczego lepszego.
giga 2015-05-14 22:36:19
Taką firmę jak PGD należy szerokiem łukiem omijać,eksperci niezależni zatrudnieni za gigantyczne pieniadze,udawanie"pseudokorporacji",praca3 etaty na głowę oczywiście za pensję niezmienna od kilku lat i wciskanie ludzoim kitu,ze sobie pracy nie potrafią zoragnizować,słowem tylko tandenty pijar o sukcesach firmy dla zwykłego pracownika nie przekładajacy się na nic,HR jest ale tylko od pisania wypowiedzeń,jak chcesz rekrutować to tylko na stanowisko kierownicze tam się dobrze bawią i kasa płynie odpowiednia,dla zwykłego pracownika wynagrodzenie dalekie od średniej rynkowej,o rozwoju i awanasie zapomnieć tez mozecie,najlepiej robić za trzech i cieszyć się,ze się..pracuje w PGD..odradzam
4
Kamil 2015-05-23 14:05:23
aby określić pracę/płacę szeregowego pracownika PGD najlepiej posłużyć się anegdotą:
- co jesz na obiad?
- dumę że pracuje w PGD ...
3
Chybasiezwolnie 2015-06-18 18:30:49
Wiem, że jest mnóstwo zadowolonych .. to ci dla których umowa o prace i wypłaty na czas to szczyt marzeń i powód do chwały.
Jak ktoś ma większe ambicje to szybko zacznie się tam męczyć.
W tej firmie awansują tylko wyjadacze rodzynek z dyrektorskich rowów.
Jeden z nich tak się pchał do dupska, że doznał spłaszczenia w tylnej części głowy
5
iii 2015-07-17 21:26:52
W PGD pracują sami bogaci ludzie - bo tylko oni mogą sobie na to pozwolić
6
najemnik 2015-07-29 00:19:17
tam pracujesz za prestiz - i za niego sobie kupisz wzystko
2
kiro 2015-09-08 17:35:54
W pracy w PGD wymagania ogromne a wynagrodenie marne.
3
kiro 2015-09-10 16:32:56
To dlaczego odchodą najlepsi pracownicy?
1
666 2015-10-09 17:59:10
Pracowałem w innym oddziale tej firmy. Tam nie ma pracowników są tylko wyrobnicy. Pracownik szeregowy jest zerem i nawet jak ma rację to nie ma racji i ma robić tak jak nic nie znający się kierownik, bo kierownik jest na wyższym stanowisku.
1
aladyn 2015-11-07 22:00:55
Nie polecam tej firmy oddział Partner, kłamią podczas rekrutacji o warunkach prowizyjnych. Jeśli planuje ktoś pracę, wcześniej przed podpisaniem umowy o pracę, zażądaj na piśmie ustaleń, które zostały tobie przedstawione, Nie odkładaj tego w czasie!!!!!. Dokładnie czytaj umowy są kruczki dotyczące naliczania prowizji po osiągnięciu poziomu gwarantowanego tzw podstawy naliczane są minusy. Jedynym plusem to handlowcy super ludzie tworzą fajną atmosferę.
james bond 007 2015-11-14 10:39:14
Od ilości klientów zależna jest wypłata ale co najwyżej w szaletach. W tej firmie wszystko zależy od tego ile klientowi sprzedasz. Jeżeli dla kogoś szczytem marzeń jest wypłata na czas - to firma naprawdę warta polecenia.
1
nICK 2016-06-24 15:28:22
Witajcie, Pracuje długo w PGD i jedno co mogę powiedzieć, że Ci którzy chcą pracować, a nie przeglądać allegro cały dzień zarabiają bardzo dobrze.
Wszyscy mają bardzo dobry socjal (Multisport, Lux Med). Rzecz w tym, że Ci którzy byli zwalniani nie robili nic aby polepszyć swoje wyniki, a później oczywiście zdziwienie.

Widzę, że tutaj działa złota zasada: jak jesteś niezadowolony to napisz negaty w 10 miejscach, a jak jest wszystko ok nie musisz w ogóle o tym mówić :)


Z drugiej strony bardzo się ciesze, że Ci którzy się zwolnili znaleźli lepszych pracodawców.

Powodzenia wszystkim w poszukiwaniu pracy!!
kiro 2016-07-06 20:01:25
Ty chyba piszesz na zlecenie pgd.
1
Drs 2016-07-20 00:57:14
Witam, przegladajac opinie widac ze poglady sie roznia ale w wiekszosciosob na forum odradzacie pracy w PGD. A tak dla uscislenia wkoncu jak klaruja sie zarobki ? Szeregowy, doradca serw, kierowcy itp jakies widełki ile na poczatek i jaka dorma zatrudnienia? Wypowiedzi z narzekaniem ale 0 konkretow..
Pozdrawiam
Kiero D.S 2016-08-13 12:27:53
Pracowałem tam jako kierowca w oddziale w Krakowie,zarobki około 2500zł,a pracy tyle że masakra,do tego trzeba znosić humorki Wojciecha S. którego nikt nie lubi a każdy się go boi. Praca tam to jakis wyzysk człowieka i do teego trzeba miec stalowe nerwy.
ziako 2016-08-13 20:34:49
Nawet jeśli to jest stopień zaawansowania to nie jest tak źle, bo w końcu wiedzą, że odpowiednią dbają nie tylko o zarobki, ale również o to, żeby zatrudnienie odbywało się w przyjacielskiej atmosferze. Zastanawiam się tylko czy są jeszcze jakieś benefity, wiecie?
buahaha 2016-11-02 17:38:27
ziako są benefity ale musisz uważać żeby kierownik Cię nie nakrył jak będziesz je wynosił.
Zostaw swoją opinię o PGD Euro Car Kraków - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGD Euro Car Kraków