brak logo

PBO"EKOBUD"

Ostróda

Opinie o PBO"EKOBUD"

Waldek 1957 2010-05-07 22:34:04
Ciekawi mnie jakie są wasze opinie na temat tej firmy bo dużo słyszy się złego i dobrego.
firma bieda 2010-05-28 23:46:25
daj spokój z tą firmą [usunięte przez moderatora] za grosze,załuja wody mineralnej a socjal biora tak samo jest z posiłkami regeneracyjnymi tylko na papierze dla inspekcji.Stawki głodowe he he niby godzinówka i akord a normy poucinane ze nie da zarobić sie
Krzysiek 2010-06-03 15:32:10
Ma gościu racje 1200 średnia lecz musisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ostro i w tym 2 soboty dodać trzeba ze nie na miejscu w większości lecz na wyjeździe (dowożą)bo taniej nie płacą za dojazdy nic!!!!!!! Tak więc jesteś 12 h poza domem masz płacone za 8 h stawka na początek 7 zł brutto a fachowcy z 30 letnim doświadczeniem którzy życie zostawili w tej firmie do 9.50 brutto.Nie ma większych.Roboty mają mnóstwo lecz ludzi nie za bardzo no to biorą z pośredniaka wszystko za najniższą krajową85 % po pierwszej wypłacie rezygnuje reszta wykrusza się do 3 miesięcy kilku po 7 dniach.
wojtek1111 2010-06-11 17:33:07
Uwaga uwaga wczoraj dali wodę na budowy bo temperatura przekroczyła 32 stopnie.Panowie kryzys w dziadobudzie się kończy może zaczniemy zarabiać z 1500 brutto he he he
zawiedziony 2010-06-14 19:40:45
pracowałem tam przez miesiac po 10h i wszystkie soboty(listy obecności sie nie podpisuje w soboty)dostałem około 1500 BRUTTO!!!!!!!
nie polecam 2010-07-10 20:13:33
beznadziejne zarobki a wymagana kosmiczne nie polecam
anonim 2010-09-19 14:42:22
beznadzieja przez duze B az dziw ze ta firma funkcjonuje w tych czasach!!!!!!!!!!! wiekszosc załogi to starzy ludzie nie powiem z doswiaczeniem ale ich motto to kit z pieniedzmi a by robota była.Zarobki od 960zl do 1500 srednia 1200zl.Jak nie pasuje to pisz podanie o zwolnienie a gdzie taki pojdzie który z skaczył 5 klas i uciekl z pgr-u do miasta dostal mieszkanie w ulu(hotel robotniczy)a teraz jest brygadzista i funkcja uderza do główki.Dyrekcja skutecznie to wykorzystuje i doji frajerów w sumnie racja jelen ma rog to go puk.
Marek Niewiadomski 2011-05-22 19:39:45
Ekobud z Ostródy- wkrótce zacznie zwalniać na potęgę swoich pracowników. Murarzy, tynkarzy, łopaciarzy, kierowników, majstrów itd. Na tą chwilę mają około 800 mieszkań ( 500 w Olsztynie, 200 w Ostródzie, 70 w Morągu) - do sprzedania, a mieszkania w ogóle się nie sprzedają. Stoją puste. Ceny są za drogie, a właściciel nie chce opuszczać cen. Jak tylko skończą się zlecenia ze Starostwa i UM.- To Firma stoi jako pierwsza do bankructwa. Zobaczycie pod koniec 2012 roku- skończą wszystkie budy- i zaczną zwolnienia grupowe.
jarząbek 2011-07-05 19:49:44
tak to ja jarząbek powracam na listę top niesmacznych zarobków którą otwiera ul.Jagiellońska nie rozumiem jedna firma 1700 zł brutto w budownictwie i to jeszcze nie wiadomo czy to przejdzie i [usunięte przez administratora] zaakceptuje paranoja.Budowlane knr z lat 60-tych a już samo naliczanie wypłat jest skomplikowane dla kierownika y[usunięte przez administratora] jak błąd i porażka tej budowy no ale nie ma co ma face jaja mówiąc ja wam dołożyłem z pustego i sam salomon nie naleje a tu masz koperfield się znalazł a poza tym inwestycja je [usunięte przez administratora]i o wielkim hajsie trzeba zapomnieć a już na pewno w eko- budzie ponoć na betonie można lepiej zarobić a inne prace budowlane zaliczane są do prac wykończeniowych ten zakład też się sam wykończy pozdro dla fizoli trzymajta się bo nie długo zima i mrozowe cdn.........
szogun 2011-07-13 23:10:11
Jarząbek- powiedz jak wygląda ta budowa w Olsztynie na Jagielońskiej........?? czy tam ktoś już kupuje te mieszkania ?? Czy widać już opinie, że będzie je ciężko sprzedać......?? co mówią kierownicy budowy........? , Oraz czy ktoś wie jak wygląda, budowa tych dwóch budynków w Ostródzie na Curie Skłodowska.........?.....Bo już chyba dach jest robiony.......? ale klientów nie widać.

Klonowski podobno ma już zatory płatnicze dla podwykonawców.

A jeszcze kupił ziemię w Szafrankach przy Ostródzie- i tam chcą coś dłubać........, pies z kulawą nogą nie kupi tych mieszkań.
niezależny 2011-07-15 10:38:51
Witam,
Jak czytam takie bzdury to ręce mi opadają chodzi mi oczywiście o ilość mieszkań jakie posiada EKOBUD w sprzedaży. Do pana wszystko wiedzącego w Olsztynie jest tylko 236 mieszkań. A w Ostródzie jest może 70 mieszkań włącznie z nową inwestycją. Sami kupiliśmy mieszkanie i jesteśmy bardzo zadowoleni mamy również wielu znajomych którzy jakoś nie narzekają i są wręcz zadowoleni. Myślę że tak niepochlebne opinię są pisane przez osoby nawet nie mieszkające w nowym budownictwie. A co do pracy i osób pracujących nie mam nic do powiedzenia bo nie posiadam takich informacji.
dominik 2011-07-16 10:41:58
Mnie zainteresowała inwestycja Ekobudu w Szafrankach- bardzo fajne miejsce na domki, zresztą już tam się buduje kilka. Jakby tam postawili bliźniaki, lub nawet kamienice w niskiej zabudowie- to byłoby super osiedle. Na uboczu miasta, dojazd jest w dwóch stron, od Kajkowa, od Jaracza. Ciekawe co tam powstanie, bo myślę, ze ekobud- nie zdecyduje się tam na budowanie bloków- to jednak nie centrum miasta- ludzie uciekają z miasta, chca spokoju . tam by się sprawdziły budynki maksymalnie do II Piętra. i ogródki dla mieszkań na parterze.
jarząbek 2011-07-19 17:57:51
z tego co widać a nic nie widać do biura sprzedaży mieszkań ktoś wchodzi i wychodzi ale czy kupują te mieszkania i są zadowoleni nic mi nie wiadomo a inwestycja na jagiellońskiej to po byłych koszarach w miejscu gdzie kiedyś koniki poili a po za tym wejdz sobie ziom na inwestycje firmy eko-bud tam znajdziesz każdy jeden projekt jaki wygląda dziś a jaki jutro nara.
renata 2011-10-11 16:17:52
Wiecie może co się dzieje z inwestycją ekobud, na ul. Curie- skłodowskiej ? Podobno mają zaliczki na 5 mieszkań, a blok oddają w marcu 2012 r. Bardzo słabo się sprzedają mieszkania.
2
anonim 2011-10-31 15:47:12
Nie prawda. W Ostródzie są do sprzedania gotowe mieszkania na Racławickiej- 20 mieszkań, na Curie-Skłodowska- 64 mieszkania. Ceny mieszkań na Ul. Racławickiej obniżono do 3600 zł. za metr. ( Blok dobrze wygrzany, bo już drugi sezon grzewczy zaczął. )
niezalezny 2011-11-25 13:33:53
Witam cię Renatko mam pytanie a ty skąd posiadasz takie nie trafione informacje że niby 5 mieszkań sprzedanych bardzo mnie to ciekawi. Pewnie sam byś chciała tam mieszkać i żal ci i takie totalne bzdury piszesz. Pozdrawiam
Sebo 2011-12-18 21:19:29
Prawda jest taka, jak pisze pan w przedostatnim wpisie.

Ekobud cały czas się reklamuje, daje jakieś promocje. Obniżki cen mieszkań, a i tak mało sprzedaje, jeszcze jest kilkanaście mieszkań na Racławickiej i przeszło 60 na Curie. !!!! A w Morągu to nikt ich mieszkań nie kupuje nawet za 2900 za metr.

narka
rrrrrrr 2012-04-04 05:46:01
odpracowywanie świąt albo urlop ludzie ich ......
ola 2012-07-08 21:56:21
witam,
proszę o informację czy i ile jeżeli tak udało się wam wynegocjować cenę za metr kw?
dzięki za informację
jarząbek 2012-11-08 18:52:15
no helo dawno mnie nie było no cóż zarobiony jestem jak każdy w tym Ekobudzie tylko czasem Yanek daje popalić jak to mówi kara musi być tylko że kolo chyba nie wie że kij ma dwa końce ale to już jego bro tak to wszystko po staremu [usunięte przez administratora]marna sałata jedni przychodzą inni zaś odchodzą no drzwi się nie zamykają ot taki sobie zakład pracy pomału to będzie zakład pracy chronionej bo zostaną sami emeryci i renciści bo młodzież ma głęboko gdzieś ideologię naszego rządu pracuj dłużej a doczekasz się sowitej emerytury lub przedwczesny akt zgonu podejrzane a mikołaj to wszystko widzi a zus się cieszy z takich nie wykorzystanych nakładów tak wygląda matrix panowie [usunięte przez administratora] i to tyle o ile narrra
2
Sebastian 2012-11-11 22:34:51
Teraz Ekobud, szuka frajerów, bo zaczeli budowę na Szafrankach jakiegoś osiedla. Ale nie ma tam uzbrojenia terenu w kanalizę i wodę, dlatego szukają frajerów ( czyli włascicieli sąsiednich działek , pod Domy jednorodzinne) , żeby się złozyli- czytaj zapłacili za uzbrojenie terenu, które zrobi Ekobud- chcą ich [usunięte przez administratora] bez masła....:):) Jak podpiszą glejt - to sa [usunięte przez administratora] Tak się robi interesy w tej firmie.
WROŻKA ZĘBUSZKA 2013-03-12 19:57:45
NO PIĘKNIE FIRMA PŁACI LUDZIE AŻ PŁACZĄ 1200 NA CITO BO ZIMA BO TOAMTO OWANTO ZROBISZ WIĘCEJ TO CI NORMĘ UCINAJĄ LUB TŁUMACZENIE MIESIĄC KRÓTKI WIĘC JA SIĘ PYTAM CO SIĘ STAŁO ŻE SIĘ ZESRAŁO ALE CÓŻ CAŁA FIRMA ZASZCZUTA DYRKI ,KIEROWNICY I OPSADA TEŻ CZARNO TO WIDZĘ POMIMO TEGO ŻE WIOSNA TUŻ TUŻ TO TAK SIĘ NIEDA ENO ENO ..........?
Wiktor 2013-06-24 14:55:37
A najfajniejsza w Ekobudzie to jest pani Edytka ;-)
1
Anonim 2013-08-10 01:15:05
Praca od 8:00 czy od 9:00?
anonim 2013-09-19 18:23:33
nie ma czegoś takiego jak dodatek do pensji za wysługę lat, czy za staż pracy? dostajesz gołe 1200 i na tym koniec?
1
melon 2014-03-07 16:22:51
mówią że niewolnictwo to historia nie prawda jest nadal tolerowane w sp.zoo EKOBUD Ostróda tak więc zapraszamy głupich młodych i silnych do prac budowlanych 20 hektarów ziemi czeka
glupi i silny 2014-03-08 14:32:35
Pracowalem tam przez 5 lal ogolnie beznadziejne zarobki moze rok czasu placili godnie. Przez 5 lat duzo sie tam nauczylem (zalezy do jakiej brygady trafisz) Zwlaszcza ze nic nie umialem pozniej wyjechalem do uk 500f za 8 godzin po podatku od poniedzialku do piatku. I dalej zapierdzielam jak glupi i silny i sie ucze. Pozdro dla ambitnych
1
vader 2014-04-03 12:27:01
ludzie -napuszczajcie urzędy skarbowe ,inspekcje pracy co tylko możliwe na cwaniaczków ,niech dostają codziennie po kilka wezwań sądowych , jeśli to nie pomaga to strajki generalne ..pzdr
don 2014-06-08 22:22:44
jak jestes taki ciekawy co sie dzieje w firmie to sie zatrudnij albo prosciej jedz do Ryska to ci powie heh pozdrawiam.
1
szer 2014-06-23 20:08:33
pracowalem kiedys w tej firmie, moja opinia skrocie nie polecam pracy w tej firmie wyzysk male pieniadze i wiecazny strach przed szefostwem. dziwi mnie tak malo negatywnych komentarzy. lepiej szukac pracy gdzieindziej
don 2014-07-20 14:07:54
hip hop powiem tobie tak to tez zalezy do jakiej brygady trafisz i robota tak ogulnie nie jest zla tylko wlasnie chodzi o zarobki no ale te 1600 zarobisz zalezy co potrafisz a z czasem wiadomo dostaniesz pare zlotowek wiecej wynagrodzenie zawsze na czas zatrudnij sie to sam sie przekonasz pozdro.
xadner 2015-02-25 21:33:08
PBO EKOBUD zrealizowała wiele inwestycji o różnorodnym charakterze: miszkania, hale przemysłowe, hale sportowe i inne. Ogólnie solidna firma i takiej właśnie szukałem. Nie wiecie gdzie można znaleźć ich ogłoszenia o prace ? czy w ogóle szukają kogoś w tej chwili. Chciałem zacząć od zaraz ale za miesiąc-dwa też by mi odpowiadało
melon 2015-03-21 14:27:37
Zastanow się doborze zanim będziesz jak ten Polak po szkodzie skrót pbo to pobory będą obcięte a ekobuow w naszym kraju ci dostatek ta wiec powodzenia życzę
melon 2015-12-04 18:58:26
no siema farciarze z ekobudzkiego lasu narobili szumu i hałasu a słaty ni ma i co ,jajco! dzieci mikołaja nie zobaczą bo dyro to-masz ci los musiał soje opitolić by godną premie dostać na koniec roku.Nie wiem czemu konia który ciągnie wóz bije sie go batem, a ten co leży dostaje jeszcze nagrodę.Życzę wam wesołych świąt tłustych paczek za nasze pieniądze i lepszego dyra niż to-masz
Melon 2016-01-08 16:40:50
Uuuuuuuu zimno idzie chłop zawieja weźmie wypłatę, zadaje pytanie czemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ja co się stało że się zostało to już drugi MSC jak firma nie płaci na czas już nie mowie o pracownikach czarno to widzę pewnie to przez spadek na chińskim rynku akcji miast hossy będziesz bosy ,............?
nsosua 2016-05-11 21:28:16
No raz na jakiś czas i to niewiele, bo pare dni, można jakoś przeżyć. Niekiedy to się przesuwa, bo weekend czy święta @si.
Zostaw swoją opinię o PBO"EKOBUD" - Ostróda
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBO"EKOBUD"