brak logo

Metal-Plast

Świebodzice

Opinie o Metal-Plast

Sebastian 2014-02-03 12:11:26
Firma w której jest duża rotacja. To daje do myślenia.
(usunięte przez administratora) Obiecują pieniądze których później nie wypłacają. Do tego Właściciel który co chwila zmienia zdanie.
Poziom i kompetencje kierowników raczej mierne. Trudno się z nimi rozmawia a oni unikają skomplikowanych tematów zasłaniając się Szefem.

Jeśli chcesz przez chwilę popracować to możesz spróbować ale na dłużej to nie polecam.
poszukujący 2014-04-05 19:53:58
Sebastian kiedy tam pracowałeś? pytam bo jest oferta na mistrza i się zastanawiam czy startować, wiesz może ile można tam zarobić?
gosc 2014-09-25 12:32:39
pracowalem tam dwa razy na wytłaczarkach. 3 latatemu byl inny kierownik, byla inna atmosfera chcialo sie przychodzic do pracy, ale dostalem oferte prady w niemczech i wyjechalem , ostatnio sie zatrudnilem i szok, balagan nikt nic nie wie jest nowy dyrektor za kierownika zielony jak trawa, same nowe szefostwo , porazka, atmosfera do bani ,kaza ci robi regranulat chujowy potem cie za to karają,syf totalny kasa w czterobrygadowce słaba a ganiaja jak psa.
molto 2014-10-12 09:53:21
Witam
Pytanie do was. Warto iść tam na kierowcę CE.
Ile płacą, czy jest duże ciśnienie, czy są w ogóle wypłacalni.
Z biura 2014-11-05 18:40:05
Witam,
pracowałam tam dłuższy czas i nie polecam. Poznałam za to całe mnóstwo osób, co miesiąc ktoś nowy. Bywało tak, że w jednym dniu zostały zwolnione 2 osoby, na następny dzień jeszcze ktoś. Rekord to chyba 4 osoby w tygodniu.
Nie znam osoby z biura, która nie chciałaby zmienić pracy, wszyscy szukają czegoś nowego. Szef zmienia zdanie i nawet nie do końca wiesz czego oczekuje. Kierownicy udają, że coś wiedzą a nie wiedzą nic.
Najgorsze jednak jest chyba to, że jeśli czegoś się nie wykona, można dostać upomnienie pisemne czy naganę- choćby za kontaktowanie się z byłymi pracownikami.
4
Lubię S(cience) F(icktion) 2014-11-20 13:17:15
Rotacja ogromna! W czasie mojej ponad rocznej pracy w samym biurze wymienione zostały 24 osoby, a pracuje ok 20 w sumie. O kase trzeba sie ciagle upominać, nie płaca w terminie. Wizje i plany zmieniają sie z minuty na minutę, dostajesz zadanie od Szefa ("Generała") a następnego dnia zjeby ze je zrobiłeś, na uwagi typu, ze dostałem maila z takim zadaniem, szef bedzie sie wypierał ze tego maila nie wysłał. Ciagle pretensje. Każdy, kto tam pracuje marzy o zmianie pracy. Po odejściu z pracy na kase nie masz co liczyć, zrobią wszystko, zeby nie zaplacic, wiec polecam na wszystko miec kwity i dupokryjki. Generalnie każde odejście z pracy kończy sie sprawa w sadzie z Metal Plast o kase. Byli pracownicy witają sie potem na ulicy hasłem "a czy Ty dostałes juz swoją kase z MP?" I to jedyny temat, który łączy ekspracownikow. Polecam dla ludzi o mocnych nerwach, którzy chcą przeżyć w swoim życiu dom wariatów i totalna szajbe. Niezapomniana negatywna przygoda.
4
savis 2014-11-23 20:23:01
Jakoś kilka lat już tam nie pracuję, ale wspomnienia mam ogólnie bardzo pozytywne. Sebastian ma dosyć specyficzną powierzchowność, ale spokojnie można było pracować i zarabiać. Nie wiem co takiego się stało, że ludzie takie rzeczy opowiadają. Jak dla mnie to zespół był genialny i wspomnienia super! Pozdrawiam.
1
Dede 2015-01-15 16:11:17
Potwierdzam powyższe informacje o rotacji pracowników. Jest to firma, której totalnie na tym nie zależy. Zanim, ktoś podejmie decyzje o przejściu tutaj radzę się dobrze zastanowić.
ooo 2015-01-18 16:05:01
Jeżeli kogoś interesują porady na temat rekrutacji na stanowiska zarządzające w tej firmie to proszę o kontakt na adres mustang8180@o2.pl.
pracownik 2015-02-10 14:09:37
Ja radzę w ogóle nie decydować się na tą pracę. Naprawdę nie znam osoby zadowolonej z pracy w MP. Zespół ludzi jest zirytowany, nerwowy, szef "generał" traktuje ludzi jak pionki w grze.
Rekrutacja jest żenująca. Te same testy od stażystki, sekretarki po dyrektora. To taka "zabawa" szefa.
Nono 2015-02-11 18:03:05
Muszę dodać że prócz generała jest jeszcze taka osoba jak dyrektor produkcji Błażej B. Człowiek któremu nie można ufać. Stwarza pozory normalnego a w rzeczywistości bezwzględny pionek. Z zimną krwią i ze stoickim spokojem zwalnia tych, którym sie wydaje, że nic do nich nie ma. Teoretycznie współpraca wygląda ok a za chwile lecisz na zbity pys k. Widać myśli że tym zabłyśnie. Takie właśnie jest poszanowanie pracownika w tej firmie. Uczciwie nie polecam tej firmy.
1
Truli 2015-03-19 21:24:26
Zastanawiam się czy startować na Dyrektora ale przeraża mnie trochę ta rotacja i niestabilność. Słyszalem że firma fajna a ja mam 5 lat doświadczenia w tworzywach, tylko po co zmieniać jak przyszłość taka niepewna....
1
felek 2015-04-22 20:03:06
a jak wygląda praca operatorów wózków? Da się przeżyć?
nono 2015-04-25 16:49:21
Praca operatorów wózków wygląda tak, że operator nie zsiada z wózka przez 8 a często 10 h a mimo to i tak będą niezadowoleni.
Mati 2015-06-10 09:00:57
cześć, musze nieco odświeżyć temat, widzę że znowu Świebodzin szuka przedstawiciela handlowego na rynek Niemiecki, o dziwo jak dobrze pamiętam w roku poprzednim również szukali... czyżby ktoś się nie sprawdził, czy nie wytrzymał atmosfery i problemów z otrzymaniem wynagrodzenia, o czym wspominano w poprzednich postach? ktoś ma nieco więcej wiedzy, jak przedstawicielom układa się w waszej firmie ?
nunu 2015-06-27 14:54:48
To jest firma o której szkoda gadać...
były pracownik 2015-07-06 21:32:28
Ta firma ciągle kogoś szuka. Powód to: brak spełniania norm generała (właściciela), albo brak chęci do współpracy z nim. To człowiek specyficzny, bardzo trudny we współpracy, ciągle zmieniający zdanie i wpierający, że powiedział coś innego, niż miało to miejsce.
Tak więc żadnemu znajomemu nie polecam tam pracy. Do tego zespół ludzi też nie nie zgrany, raczej kłótliwy i sfrustrowany.
Co do ufania Błażejowi i innym- nikomu tam nie można ufać, kiedyś ludzie byli tam inni ale każdy mający możliwości- zmienił pracę.
plastus 2015-12-16 14:00:25
Czyżby wspaniała firma Metal-Plast znów poszukiwala kierownika zakładu?
nono 2015-12-18 11:55:18
O proszę, aż się wierzyć nie chce, że w tym całym motłochu są takie wspaniałości. Ciekawe tylko czemu jest tam taka ciągła rotacja ludzi? Czyżby pracownicy i ich rodziny nie byli jednak zadowoleni z tych plusików? A może plusiki są malutkie a minusiki dużo większe? Faktycznie umowa o pracę to dziś prawdziwy rarytas:). Jest się czym pochwalić.
1
pracownik MP 2016-01-21 14:16:11
PRACUJĘ W TEJ FIRMIE OD 7 LAT I POTWIERDZAM WSZYSTKO CO WYŻEJ JEST OPISANE NIE MA W TEJ FIRMIE OSOBY ZADOWOLONEJ Z PRACY ZACZYNAJĄC OD WSPOMNIANEGO B.BINKA KTÓRY GNOI I ZASTRASZA WSZYSTKICH JAK MOŻE BYLE TYLKO STARY BYŁ ZADOWOLONY TAKIEJ ROTACJI PRACOWNIKÓW JAK TU NIE MA CHYBA NIGDZIE W POLSCE NOWY KIEROWNIK CO 3 MIESIĄCE WÓZKOWI ŚREDNIO CO 6 MIESIĘCY OPERATORZY W ZALEŻNOŚCI CZY MA OCHOTĘ JESZCZE PRZYJŚĆ DO PRACY CZY NIE CIĄGLE TYLKO NERWÓWKA I ZŁOŚĆ PODSUMOWUJĄC PENSJE MIERNE WYMAGANIA DUŻE WARUNKI PRACY JAK ZA CZASÓW PRL-U
Taktak 2016-01-25 22:21:55
A ja myślę, że Sebastian tą firmę rozkręcił, a resztę to wkurza, bo takie bzdety jak czytam to rec opadają. Pozdro
nunu 2016-02-18 22:10:20
Pracuję w MP podobną ilość lat co Ty i jestem bardzo zadowolony z pracy.
Nie sądzę, że jestem jedyny;)
Alojzy 2016-04-21 13:38:44
Witam,
Proszę o informację na temat rekrutacji i pracy na stanowisku przedstawiciela handlowego, będę wdzięczny za komentarze.
Pozdrawiam
3
Czlowiek 2016-05-08 20:55:09
Wiecie cos wam powiem tam powinni zatrudniac wiezniow a dlaczego? za uzbieranie ogromnego kosza tych niby klockow 5 zl szał prawda? za wywiezienie go po bardzo ale to bardzo nierównej powierzchni 1zł naprawde czy te osoby które zatrudniaja ludzi myśla ze maja samych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przed soba? czy PIP wie jak sie pracuja ? czy Pan z BHP wie co podpisuje? przeciez bzdura jest ze pisze ze jest równa powierzchnia jak jest to budynek poniemieckiej budowli obory albo chlewa i po podlodze z cegiel maja kobiety ciagac. A wesoly BHPowiec twierdzi ze warunki sa idealne albo ma okulary nie takie jak powinien albo dobrze placone za pisanie bzdur.
Pan Yapa 2016-06-07 23:17:22
Coś czuję, że to świetna firma!
pikollo 2016-07-11 00:52:28
niedawno wrócił do naszej firmy pan z biura który próbował szczęścia w metal-plaście-i na pytanie jak tam było odpowiada-szkoda gadać-firma dla desperatów
1
547 2016-07-17 14:54:21
Pracowałem przez pewien czas w tej pseudo firmie. Szczerze nie polecam. Jest wiele innych firm w Świebodzicach, gdzie za taki pieniądz są o wiele lepsze warunki. Ludzie w tej firmie jacyś dziwni w moim odczuciu. Praca... lepiej zachować milczenie, zero organizacji pracy, ciągłe zmiany zdań - zrób to, tamto, siamto i jeszcze nie zapomnij o tamtym. W moim odczuciu śmiech na sali, a nie firma. ;)
3
hnbj 2016-07-17 16:34:45
@ 547 co masz na mysli że ludzie są dziwni? no i mnie zawsze wkurza brak organizacji w pracy, nie lubie tego. Ale może w innych działach jest nieco lepiej?
Zostaw swoją opinię o Metal-Plast - Świebodzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metal-Plast