brak logo

ODYS Stocznia Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o ODYS Stocznia Sp. z o.o.

anonim 2009-06-24 10:17
Słowa kojarzące się z ODYS Stocznia Sp. z o.o. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w ODYS Stocznia Sp. z o.o.:
Najbardziej nie podobało mi się w ODYS Stocznia Sp. z o.o.:
anonim 2009-07-30 23:35
Niema co sie pchac
ada 2011-04-19 01:03
Sami sobje ja podpalili zeby odszkodowanie wyrwac jakies, bo na wypłaty niemaja bo GIL wszystko(usunięte przez administratora) hahaha
misiek 2011-06-15 13:19
Najgorsza stocznia na jakiej robiłem . Złodzieje i oszuści. Nie polecam. Ludziom po 3 miesiące wiszą pieniądze i w dodatku płacą na raty i do tego jeszcze mają pretensje że człowiek się upomina o swoje.
anonim 2011-09-08 19:04
ODYS nie płaci swoim pracownikom. Wszystkim dobrze radzę nie pakujcie się w pracę w tej firmie bo mocno się rozczarujecie.
ka 2012-02-17 15:30
Firma Jest niewypłacalna. Oszuści.
ja 2012-02-17 15:34
(usunięte przez administratora) TYLKO KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY. CO ONI MAJĄ TAKIE PLECY.
jw 2012-02-17 15:38
Dlaczego oni szukają pracowników. Przecież ta firma nic nie posiada , to czym pracują i gdzie? To zatrudniony pracownik przychodzi z własnym sprzętem i pracuje na polu bez prądu A i jaszcze do tego nie dostanie wypłaty .
bezkasy 2012-03-01 19:10
od roku wisza mi kase ok 8000 nie wyplaca bo nie maja pytanie to za co pracuje ta osoba ktora odbiera telefoy spolecznie?
welder 2013-05-16 22:24
Uwaga Odys stocznia werbuje spawaczy i monterów kadłubów do holandii na stocznie Trico w Rotterdamie -nie płaca kasy ,po 2 tyg. miała być kasa chłopaki siedzą 5 i 6tygodni karmieni zaliczkami po 30€ na tydzień żeby się nie rozpili do końca projektu ,więc chleją tzw herbatkę-bimber ,syf brak koordycji i zachowania BHP -robota to czysty PGR spawasz w deszczu wody po kolana ,kabli z prądem jak makaron ,czasami kopie ,totalny syf ,zjedziesz do domu to zapomnił o pieniądzach ,więc ludzie siedzą i robią karmieni obietnicami że będzie .NIE POLECAM NAWET NAJGORSZEMU WROGOWI--A JAK NIE TO SAM SPRAWDZ nie dają butów ani ubrań roboczych -----weż kasę bo zdechniesz .
misiu 2013-05-22 14:28
mi płacą co 2 tyg czekam teraz do piątku na 3 przelew
debil 2013-05-25 23:44
A ja ku....a czekam 5 tyg. miało być w najpóżniej w piątek 5 tygodnia nie ma idzie 6 tyd. są tylko zapewnienia przez project menedzera że będzie kasa , a co mam [/admin] kaczki ze stawu .
DANIEL 2013-05-28 21:16
(usunięte przez administratora) ODDAJCIE NAM KASE
wydymany 2013-07-01 12:25
ja wróciłem 14-kwietnia i do tej pory kasy nie ma i zapomnijcie że będzie wyjebali nas bez mydła
1
misiek 2013-07-03 08:19
mi tam płacą opóźnienia maja 7-10 dni ale kto ich nie ma jakby kasy nie było na koncie to odrazu robi się charmider na stoczni i kasa wpływa
wydymany 2013-08-23 12:12
miśkowi coś się pokręciło nikomu nie płacą
spawacz 2013-12-22 12:46
Odys zmienia nazwę i siedzibę - GSO Koszalin Firma totalnie nie wypłacalna ale biuro sobie wyremontowali na (usunięte przez administratora) Gdańsk (kolejny adres) . Ta siedziba w Koszalinie to przykrywka, na Hubala będzie filia a w rzeczywistości wszystko tam będzie kierowane (usunięte przez administratora)). Pamiętać trzeba te nazwiska prezesów i pozostałej kadry i ostrzegać ludzi.
2
spawacz 2014-03-20 15:17
Nie polecam, nie płacą w terminie..o umowie nie ma co marzyć. .kasa na raty po 40% .
spawacz 2014-04-06 07:09
Mi są dłużni tysiaka teraz 10tego idę po tą resztkę ciekawe czy mi wypłacą.
pracownik 2014-04-09 18:39
Bardzo dobra solidna firma polecam, mają czasem problemy z wypłatą, ale co poradzić prawie każda firma tak ma podczas kryzysu.Wiele stoczni upadło, a Odys umie trzymać poziom.
1
spawacz 2014-04-15 15:59
Chyba ( usunięte przez administratora )Ci się nudzi w tym baraku/biurze i wypisujesz jakieś fałszywe opinie!!! Kryzys...to firma dla emerytów i półetatowcow, którzy lubią wypić w robocie i nie potrzebują kasy na czas.ta firma to kpina
ra 2014-04-25 13:06
A ile szlifierza placa?
1
wydymany 2014-05-13 20:44
chyba coś ci się w łbie poprzewracało.odys i trzymanie poziomu
firma usługowa 2014-06-24 11:29
nas też wysadzili na 20.000 pln , dlaczego tego nikt nie nagłośni ,przecież to jawny oszust
naciągnięty 2014-11-25 22:36
Witam wszystkich oszukanych przez Odys lub Metal Constractor , chyba czas zakończyć działalność tych firm wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na maila techserwis450@interia.pl
1
guest 2015-07-14 13:00
Teraz firma działa pod nazwą Deruiante Leisure Sp. z o.o. - także tej firmy też radze się wystrzegać!! Pracodawca jest niewypłacalny - nie płaci pracownikom w terminie... albo wcale!! Trzymają ludzi bez umowy miesiacami... Bo niby nie mają czasu ich sporządzić.. MASAKRA!
1
guest 2015-09-18 08:11
Kontya - tak to jeden i ten sam właściciel, ma kilka różnych spółek i sukcesywnie ogłasza ich upadłości. Ludzie podejmują z nimi współpracę ponieważ: - Pan prezes robi niezłe wrażenie na rozmowie kwalifikacyjnej, po drugie ludzie z wykształceniem wyższym bez doświadczenia, starają się zahaczyć gdziekolwiek byle tylko zdobyć doświadczenie po trzecie - w Polsce wcale nie jest tak kolorowo. Firma Deruiante Leisure Sp. z o.o. powstała tylko dlatego żeby mieć czyste konto zarówno finansowe jak i do zatrudniania nowych pracowników. Niestety niektórzy ludzie się na to nabiorą.. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania z chęcią odpowiem :) pozdrawiam.
guest 2015-10-06 08:02
Tak właściciel otwiera coraz to nowe spółki, a jedna z tych nowych nazywa się Deruiante Leisure Sp. z o.o. Natomiast Odys zmienił nazwę na RMS & Co. Sp. z o.o. Jest jeszcze Metal Contractor i kilka innych..
Morgol co masz na myśli mówiąc że dawno ktoś powinien ukrócić takie zachowania? W jaki sposób?
guest 2015-11-03 13:47
Tworzą one przykrywkę na nieudane interesy :) zbudowali kadłub statku, który został już zajęty przez Urząd Skarbowy. Odradzam rozważania firmy w kategorii pracodawcy.. Byłam ostatnio na rozprawie Spółki Metal Contractor (zarządzanej przez tego samego właściciela, Pana (usunięte przez administratora) ), jest winny ludziom baaaaardzo dużo pieniędzy, a na rozprawie całkowicie wyparł się Spółki, stwierdził nawet że wcale nie był jej prezesem. Cyrk i śmiech na sali! A Pan (usunięte przez administratora) to złodziej i oszust!
2
guest 2015-12-16 10:45
Poważnie jest taka sytuacja. Ja walczę o wynagrodzenie przez sąd.. Dodatkowo jest tak, że wszyscy członkowie wypisali się z zarządu i nie ma osoby odpowiedzialnej za firmę.. ZŁODZIEJE I OSZUŚCI! Dziwie się ludziom że jeszcze pracują u tego złodzieja.
1
Sami 2016-04-14 12:29
a pracujesz tam albo pracowałeś? Jak mają sobie poradzić jak już im wszystko pozajmowali...? Już nikogo nie zatrudniają....
2
Zawiedziony 2016-05-01 17:06
Odys nie ale pozostałe spółki Pana prezesa S. a i owszem. Racja nie mają nic poza biurem na Hubala a sprzęt i organizacja to porażka. Aktualnie Pan S. zatrudnia jako RMS, CTC i kilka innych.
1
Sami 2016-05-04 12:36
no jak zwykle PAn S. kombinuje... żadna nowość.. Od tego Pana należy trzymać się jak najdalej!!!
2
Sami 2016-05-11 10:22
rozwoju i awansu... w jaki niby sposób?! :D poza tym jak oni mają awansować jak nie są zatrudnieni?
1
marek 2016-05-12 20:22
o czym ty piszesz, omijać z daleka tych oszustów, firm tysiące ale jedna mentalność oszukać okraść i zmienić logo ...
4
xxx 2016-10-17 13:05
czy ktoś obecnie tam pracuje że się wypowiada?
astrolo 2016-10-17 19:36
tylko ciekawe jak w kontekście kryzysu stoczniowego ma się karoera w tej firmie ewentualna
spawacz wydymany 2016-12-09 18:52
ta firma zmieniła nazwę na C.T.C
więc uwaga nic się nie zmieniło prucz nazwy nadal nie wypłacają pieniędzy a tłumaczenie jest takie : "prosze o zrozumienie" albo "nie mam " same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszusty.
pan Studziński [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszust nikomu nie polecam tej firmy
2
Marek L 2016-12-10 13:31
adres, gdzie mają siedzibę,
Ala 2016-12-14 19:04
Siedziba jest na Mjr Hubala 14 Gdańsk Wrzeszcz... Ale nie wiem czy coś zdzialasz :/
2
EM 2017-02-10 16:11
ZNA KTOS DOKŁADNY ADRES TEJ OBSRANEJ FIRMY C.T.C. ???
marek l 2017-02-11 12:57
dzięki, chciałem się upewnić, byłem tam przejazdem i nie widziałem żadnego logo, na nich to tylko ruską mafię
Ala 2017-02-22 14:15
No to jest zwykły domek jednorodzinny, ale tam przebywa prezes. Powiem Ci szczerze, że marne szanse na odzyskanie pieniędzy... :/
2
Zostaw swoją opinię o ODYS Stocznia Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ODYS Stocznia Sp. z o.o.