brak logo

mConnect Joanna Tetłak

Kraków

Opinie o mConnect Joanna Tetłak

mam pytanie 2014-02-26 21:02:12
Jakie SA progi prowizyjne w NC + w Mconnect?? Jaka stawka za ile przedłużonych umów, jak to wygląda na wadowickiej? Pytam bo chce porównać do UA gdzie laska od kopa potrafila powiedzieć na rozmowie w porównaniu do mc. . .
mam pytanie 2014-03-02 22:40:19
Nikt nie pracowal w MC na NC+???
Ania 2014-03-06 23:28:13
Praca w MC jest dobrym rozwiązaniem dla studentów : kokosów się tu nie zarabia (wbrew temu co mówią na rozmowie) ale na piwo wystarczy.Pracowałam tutaj (usunięte przez administratora) i mogę stwierdzić ,że jest to idealna praca 'na chwilę' dla kogoś ,kto szuka lepszej. Atmosfera wśród pracowników pozytywna. Przemiał ludzi ogromny.Poziom kompetencji niektórych koordynatorów pozostawia wiele do życzenia.
gfjsgsgsk 2014-03-10 12:50:32
to ciekawe co to za kierunek, że po doktoracie nie dostaniesz pracy...
moi znajomi dostają oferty prac magisterskich od pracodawców, bijąc się o nas.
Kierunki techniczne/przemysł
rami 2014-03-15 13:52:35
a możesz podzielić się informacją na czym polega ta wspomniana róznica pomiedzy obietnicami na rozmowie a rzeczywistością w mConnect?
1
Anonimowy 2014-03-15 14:18:45
+ Koordynator
- Cała ta praca jest bardzo męczaca.
(usunięte przez administratora) - Obiecywanie, obiecywanie i nic poza tym...
ktoś 2014-03-16 21:59:33
Pracuje tu ale ciągle szukam czegoś normalnego. Praca typowo dla studentów
Ola 2014-03-23 22:42:18
Praca wbrew pozorom ciężka, non stop praktycznie trzeba nawijać o telewizji cyfrowej.O premie bardzo ciężko. Wynagrodzenie nieadekwatne do wykonywanej pracy
sii 2014-03-25 14:34:26
Nie polecam pracy w tej firmie. Praca nudna, trudna, niskie wynagrodzenie. (usunięte przez administratora)Szkolenia początkowe niczego w zasadzie nie uczą.
Aga 2014-03-31 14:40:57
Praca w MC jak dla mnie nie różni się od innych, w których pracowałam. Wiadomo są plusy i minusy jednak ogólnie okres spędzony w firmie wspominam pozytywnie
Marek 91 2014-03-31 14:56:00
Witam, jeżeli chodzi o pracę w firmie mConnect to muszę przyznać szczerze,że jest to bardzo mile zaskoczony. Pracuję w firmie 4 miesiące i cały ten okres wspominam bardzo pozytywnie od momentu rozmowy rekrutacyjnej, która odbywała się w bardzo miłej atmosferze, poprzez profesjonalne szkolenia, które zdecydowanie różniły się od tych, które znałem z innych miejsc, aż do zaczęcia samej pracy. Początki były ciężkie, jednak dzięki entuzjazmowi i otwartości innych pracowników ten okres był dla mnie znacznie łatwiejszy do przejścia. Na dzień dzisiejszy muszę zaznaczyć, że o ile zrozumie się ten profil pracy a mianowicie sprzedaż telefoniczną (a nie każdemu po prostu pasuję taki zawód i tu jest problem), to tak naprawdę do firmy nie miałbym niczego do zarzucenia. Pozdrawiam
VVV 2014-03-31 15:13:39
Czy podczas szkolenia można odpaść?
Łukasz 2014-03-31 15:32:41
Podczas szkolenia mozna odpaść, ale w mojej opinie tylko jak się bardzo postarasz, albo wyprowadzisz z równowagi szkoleniowca ;) Ja osobiście pracuję już 3 miesiąc i wszystko w porządku. Kasa uzależniona w sumie tylko od tego jak sprzedajesz i ile godzin wysiedzisz.. Jak na call center naprawde spoko.
YYY 2014-03-31 17:38:17
Ja pracuje 2 miesiąc i jest już lepiej tzn. na początku był chaos, ciągłe odsłuchy spotkania coachingi warsztaty szkolenia i zmieniająca się oferta Orange, ale teraz już idzie mi lepiej. Atmosfera na (usunięte przez administratora)powoduje że chce się pracować choćby dla fajnych ludzi.
1
Natalia 2014-03-31 17:58:52
Naprawdę spoko ludzie i podejście. Nie jesteś zostawiony na pastwę samemu sobie. Po szkoleniu miałam masę coachingów, gdzie szlifowali to czego się nauczyłam. Można naprawdę sporo się nauczyć (nie tylko oferty). Jeśli robisz to co do Ciebie należy, to nie ma się co bać, że Cię wyrzucą. Odnośnie przemiału, to rzeczywiście przez grupę przewinęło się sporo osób, ale zazwyczaj koniec współpracy jest spowodowany tym, że ktoś się spóźnia i nie robi to, czego się od niego wymaga. Jasno ustalone zasady, których przestrzeganie jest proste dla średnio ogarniętego szympansa. Niestety niektórzy i tak mają z tym problem...
worker 2014-03-31 20:23:49
Znowu ktoś wyczyścił komentarze, w których były zawarte negatywne opinie na temat pracy w tej firmie. Skąd w ogóle te negatywne komentarze? W tej firmie pracuje dużo osób i wszyscy wyglądają na zadowolonych. Godziny pracy można ustalać elastycznie, liderzy bardzo są pomocni, praca stabilna jest, a płaca całkiem niezła. To o co chodzi z tymi negatywnymi komentarzami? Jak się komuś nie chce pracować to niech nie wymyśla, że to firma jest zła.
3
worker 2014-04-02 16:36:29
Same płaczące słoiki z dwiema lewymi rękami , ja bym batem zagonił zamiast tłumaczyć :)
workers 2014-05-15 18:18:49
Praca dla studentów. Nie polecam tej firmy. (usunięte przez administratora)Plusy: czasami jacyś fajni współpracownicy, elastyczny grafik.
Jeżeli jesteś studentem i chcesz sobie dorobić, a do tego umiesz sprzedawać przez telefon - próbuj. Jeżeli nie - omijaj szerokim łukiem.
(usunięte przez administratora)
pracuś 2014-05-28 21:08:14
Od maja mają stawkę 13 zł. W końcu podnieśli :D
Anna 2014-06-11 22:21:23
Właśnie podjęłam pracę w tej firmie. Musze przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Ładne biuro, mili i przyjaźnie nastawieni ludzie. A jeżeli chodzi o kasę, to naprawdę nie ma na co narzekać. Nieraz na innych stanowiskach (ponoć lepszych) i w innych firmach ludzie mniej zarabiają. Ogólnie polecam!
Lop 2014-07-03 23:27:33
A to oni w ogóle podlegają rekrutacji? Może było tak, że to osoby wzięte gdzieś z rodziny, czy rzeczywiście trzeba mieć trochę papierków
Topek 2014-08-29 00:02:20
Zastanawiam się czy mając w ciągu tygodnia zobowiązania studenckie będę w stanie pogodzić z pracą. Czy oni w ogóle przyjmują ludzi na niepełny etat czy interesuje ich tylko 160 godzin w tygodniu i ani godziny mniej? mConnect wydaje się być dobrym miejscem do dorobienia sobie - co sądzicie na ten temat?
Andrew 2014-09-11 11:05:37
Ktoś kto pisze na forum wersalikami musi chyba mieć bardzo niskie poczucie własnej wartości. Pozdrawiam
Dyzma 2014-10-29 01:45:18
Narzekają tylko Ci którym się nie chce bo czekają aż samo przyjdzie. Załóżcie firmy zatrudnijcie za te 20zł niekumatych pracowników to pogadamy po paru miesiącach. Albo nie jedzcie od razu na zmywak do Anglii po co w polsce tacy malkontenci.
adik 2014-11-19 17:26:36
Juz nie przesadzajmy, że w dzisiejszych czasach jest bardzo ciężko prowadzić własna firmę... Jesli ktos się na to decyduje, to pracuje na siebie, ma dobry biznesplan i wie chyba co robi. Nie jest to żadna okoliczność łagodząca. Co do zatrudniania znajomych - normalka, a to tylko dlatego, że sa to zaufane osoby, które pracują, a nie próbują zrobić coś na lewo.
gienek 2014-12-31 23:43:48
13zł podstawy? od jakiego wyniku sprzedażowego? na jakim projekcie? plan na akcesoria dalej obowiązuje? obcinanie godzin za talk time dalej jest? obcinanie stawki godzinowej za ilość zwrotów dalej jest? dalej są kary za wszystko?
gienek 2015-01-03 01:40:11
Gienek dam ci dobrą radę zapisz się na aktywacje i posprzedawaj to zarobisz zamiast pytać czy ci ktoś zapłaci za patrzenie w ekran :)
buehehe 2015-01-08 09:36:04
13zł to może i tak, ale brutto!! śmiech na sali normalnie,,,
No właśnie 2015-01-11 15:52:06
No właśnie stawki godzinowe to lipa najlepiej pracować tylko na prowizji , pretensje można mieć później tylko do siebie niech wprowadzą same prowizje będzie lepiej :)
kalkulator 2015-01-13 23:11:47
13 brutto/h ? to całkiem nieźle za 22 dni po 8h prawie 2 tysie netto
do kalkulatora 2015-01-15 09:24:08
Ciekawe jakim cudem i jakim kalkulatorem wyszło ci 2000 NETTO???????
mając 13zł BRUTTO *160h (20 dni pracujacych) w miesiącu wychodzi 2080 ale BRUTTO odejmując składki masz 1500 netto!!!!!
do: do kalkulatora 2015-01-15 12:39:28
liczyć nie umiesz. 22 DNI (bo nie zawsze jest 20 dni) * 8 = 176h x 13zł = 2288zł * 0,856 (studenci) = 1958,528 ~ około 2 tysie do ręki.
22 2015-01-15 16:24:21
22 dni robocze- nie studenci masz 1600 z groszami a na prowizje trzeba czekać miesiąc/dwa miesiące...
kalkulując dni pracujące 2015-01-15 16:30:56
patrząc na 6 miesięcy w przód i będąc już takim dokładnym w dniach roboczych to: w lutym jest 20 dni pracujących, marcu 22, kwietniu 19, maju 20, czerwcu 20- w dalszą przyszłość nie ma co wybiegać, skoro średni "cykl życia konsultanta" w firmie to max!!!! 3 miesiące, a otoczenie w koło zmienia się średnio co 2 tygodnie...:////
kalkulator 2015-01-15 21:14:49
nie studenci to mogą się rozwijać zamiast w call center siedzieć to praca na start jak ktoś już napisał. A do tych ~1900 dochodzi prowizja zależna czy na utrzymaniu- kilka stówek czy na aktywacjach- nawet większa od podstawy . Jak się chce to można i polecam jeszcze porównać zarobki w innych CC.
lipa 2015-02-05 23:18:31
Poziom tej firmy jest niski przede wszystkim jeśli chodzi o wiedzę merytoryczną na projektach


1
nie tylko 2015-02-10 20:43:17
poziom wiedzy merytorycznej na projektach jest niski... :(
haha 2015-02-11 20:24:16
no ale w życiu tak jest zawsze że płaczą tylko Ci którzy sobie nie radzą - selekcja naturalna
juznie 2015-02-12 12:59:47
Witam, w tej firmie pracowałem rok. Na początku było obiecująco, wsparcie koordynatora, atmosfera w grupie super. Z czasem zaczeły się wymagania, co do talk time, dlaczego tyle zwrotów, dlaczego tak mało sprzedane. Oczywiście, co jakiś czasz można było odczuć ,,pomoc" koordynatora, która polegała nad odsłuchaniu losowej rozmowy i porozmawianiu 2 minut na ten temat.
Powiem tak, jeżeli Ci zależy i weźmiesz się w garść to można było zarobić dobre pieniądze. Przynajmniej na początku, dlatego że firma z biegiem czasu zastosowała moiom zdaniem nie uczciwą wobec pracowników politykę:
a) w jednym z miesięcy zmieniono wskaźniki wynagrodzeń bez UPRZEDNIEGO poinformowania o tym pracowników, w efekcie wypłaty były niższe od 200 do nawet 800 zł (w zależności kto ile sprzedał). Zrobili korektę ale po proteście pracowników (nie którzy po prostu wyszli z sali operacyjnej,
b) na projekcie w którym ja pracowałem były premie kwartalne przyznawane za określoną liczbę sprzedanych sztuk (podzielone na 3 progi) na dwa tygodnie przed zakończeniem kwartału próbowano podwyższyć każdy próg o 20 sztuk w górę... Więc można się domyślić jak to wpłyneło na załogę, w efekcie zostano przy starych zasadach (również po protestach) jednak niesmak pozostał...
Do tego dochodził stres kierownika, koordynatora który przekładał się na pracowników... Mimo iż szło mi nie najgorzej, atmosfera w firmie zdecydowała że odszedłem... Nie wiem jak jest teraz, być może coś się zmieniło...
2
belle kurde 2015-04-24 21:38:10
a te 13 zł stawki godzinowej to od jakiego wyniku sprzedażowego? podstawowa pewnie dalej 8zł? powiedzcie mi jeszcze takie rzeczy: czy talk time (jego brak) dalej obcina wypłatę? czy dalej jest plan na akcesoria? czy dalej jest na utrzymaniu plan na aktywację? ile zarobi nie student? pomińmy chrzanienie o kierownikach bo konsultant jak sam się nie nauczy sprzedawać to nigdy nie będzie sprzedawał ani zarabiał. pytanie zasadnicze: stawka 13zł za godzinę od określonego progu sprzedaży czy od razu na wstępie? brak planu na akcesoria dalej obniża prowizję?
konsulierka35345 2015-08-27 21:28:54
hej. firma beznadziejna. nastawiona tylko i wyłącznie na zysk nie na ludzi. przyjmują tam każdego, kto wyśle CV i umie mówić. pracowałam tam 4 miesiące jako studentka w 2011. nie szło mi najgorzej. nawet lepiej niż dobrze. było fajnie z zarobkami, potem wprowadzili jakieś wzory z których wynikało, że prowizja wcześniejsza (50zł) będzie teraz wynosiła około 2 zlotych, zaczęli ucinać godziny za brak talk time, zwroty i reklamacje. teraz ponoć nie chcą płacić za szkolenia i wymyślili kolejną bzdurę pod tytułem "1 tydzień pracy pro profit". wkurzyli raz tak moją grupę sprzedażową (klient biznesowy), że od godziny 9 do 12 z sali po prostu wyszło 7 osób (w tym i ja). powodem takiego "buntu" była baza, gdzie klient od razu krzyczał, że już 7 raz do niego dzwonimy i rzucał słuchawką oraz plan sprzedażowy, który był nie do wykonania (7 sprzedaży na osobę). teraz wrzucają ogłoszenia do internetu pt "praca w sklepie", "praca w biurze" i marnują cenny czas ludzi, którzy faktycznie szukają pracy w biurze lub w sklepie. NIE POLECAM. pracodawca, który ucina Ci godziny bo nie zapewnił Ci odpowiednich narzędzi do pracy to nie jest godny współpracy partner. omijajcie te firmę szerokim łukiem. teraz też pracuję w CC i obsługuję połączenia przychodzące i wychodzące. mam umowę o pracę na pełny etat, benefity, całkiem spoko kasę, super przełożonych, którzy naprawdę pomagają, a nie wrzeszczą Ci za uchem i fajną atmosferę. a te dobre opinie to oni sami sobie piszą (widziałam)
3
moła 2015-09-23 22:02:53
SZCZERZE NIE POLECAM! Atmosfera fatalna, gdy tylko tam przyszłam to byłam traktowana jak jedna z wielu, która przyszła tylko po to, żeby wziąć od nich pieniądze. Szkolenia fatalne, bo praktycznie nic nie zostało mi precyzyjnie wytłumaczone, a oczywiście zgłosić tego nikomu nie można, bo oskarżą Cię o kłamstwo, a jak nie to i tak z tym nic nie zrobią. Popełnisz jakiś błąd? Szczerze współczuję bo jak tylko to zobaczą to drą się na Ciebie i grożą wywaleniem z pracy. Nie miałam również ani jednego coachingu, w którym puszczono mi moją rozmowę i pokazano (faktyczne) błędy w rozmowie. Po prostu aż żal na to patrzeć jak ta firma traktuje ludzi. Pracowałam 5 miesięcy i powiem tak, jeśli chcesz mieć załamanie nerwowe i niedowartościowanie to bardzo proszę, idź i pracuj. Wolałam się zwolnić niż popaść w depresję. Tyle w temacie
A-ka 2015-11-23 11:56:38
@moła, nigdy nie pracowałam w CC ale w salonie sprzedaży, to tak i to bardzo długo; @moła coaching to proces długofalowy ukierunkowany na rozwój i osiąganie długotrwałych celów, to nie odsłuchiwanie i analiza rozmów; jeśli możesz, to napisz, czego konkretnie oczekiwałabyś od swojego koordynatora? interesuje mnie to ze względu na moja prace z ludźmi; będę wdzięczna za Twoja opinię;
tomasz wrotkowski 2015-11-25 17:44:30
to co obiecują to jedno, a to co dostajesz na rachunku to drugie, obcinanie za wszystko na cyzm popadnie- nie wyrobienie planu na akcesoria, przekroczenie przerwy to obcinanie, a nawet jak siedzisz w pracy przed kompem a nie ruszasz myszka bo rozmawiasz z klientem to tez wbija cie na status i z twojej podstawy dostajesz mnie, jako ze jestes na przerwie chociaz fizycznie rozmawiasz z klientem, ciagle kary- za brak identyfikatora -50 z wypłaty, za niezablokowany komputer gdy odchodzisz od stanowiska (nawet do koordynatora na druga strone boksu) -50zl z wypłaty, jesli spojrzysz na telefon komorkowy -50zł z wyplaty!!! to jest chore!! sprzet pożal sie boże, słuchawki stare, zużyte i trzeszczące gdzie nie słychać klienta a klient po drugiej stronie słyszy trzaski, wymogi i plany nie do zrralizowania kiedy jest kiepska baza... wiem ze to sprzedaz ale cisnienie od przełożonuch mogloby byc mniejsze, zdaje sobie sprawe ze firma to nie jakas instytucja charetatywna ale ciągle plany naprawcze u wiekszości osób z zespołu i dead line sprzedazowe- nie napawa optymizmem
smieszne 2015-12-06 12:36:32
umowa o pracę?? hahaha o czym ty mówisz w ogóle? jaka umowa o prace!?!? na umowe o prace to nawet nie ma co liczyć!
szkoda 2015-12-16 14:45:19
przeciez rekrutacja tam trwa caly czas bo jest przemial osob taki ze non stop kogos szukaja, bo rotacja jest taka ze caly czas ktos odchodzi, ale serio chcesz tam aplikowac? juz nie lepiej znalezc sobie lepszego pracodawce, ktory potrafi docenic pracownika i daje jakies mozliwosci rozjowu?>?> ja tam nie polecam i drugi raz do tej samej wody nie wchodze
combika 2016-02-09 14:11:28
Po dwóch miesiącach pracy zoriętujesz się że firmy TeleKadra, mConnect i Contact Sales to firmy jednego właściciela, nastawionego TYLKO na zysk. Jeśli masz nadzieję że zarobisz godziwe pieniążki to nie w tych firmach. Konsultanci to tania siła robocza, robaczki nic nie świadome. Aby zostać Koordynatorem trzeba być chyba bez uczuć. Zarząd Orange jest albo ślepy co się tam dzieje i kto tam pracuje albo przymyka specjalnie oczy bo ma z tego profity. Ciekawe kiedy Urząd Skarbowy i Inspekcja Pracy zrobi kontrolę podatkową.
2
alf 2016-05-01 19:20:21
a wy prowadząc firmę nastawialibyście się na zysk czy na bycie fundacją charytatywną? jeżeli chcesz wiedzieć kto jest właścicielem wpisujesz w krs nip firmy w której pracujesz i po krzyku swoją drogą pracować 2 mce w firmie i nie wiedzieć kto jest jej właścicielem to trzeba być zdolnym.
goddamn 2016-05-07 15:07:55
No czasem tak niestety bywa, albo ta osoba po prostu nie miała możliwości poznać właściciela @morwa @alf. Chociaż to jest faktycznie dość dziwne. Ciekawe czy będą szukać niedługo kogoś na doradcę klienta. Słyszałem, że zarobki to podstawa i prowizja, więc ładnie.
Michalczyk 2016-11-25 22:23:20
Tragiczna firma. Pracowałem przez 4 miesiące i właśnie tyle za długo! Marne zarobki, szacunek dla pracownika, a co to jest? dość przeciętny poziom szkoleń. To moje podsumowanie kwestii na minus, a jedyny plus jaki widzę, że mam doświadczenie i dostałem się do dużo lepszego miejsca, gdzie minie przynajmniej szanuję, godnie zarabiam i są świetni szkoleniowcy. Co dziwne firma współpracująca również z Orane, a tak ogromna różnica. Nie będę pisał, gdzie pracuję bo ktoś mnie posądzi o jakieś bzdury, ale poszukajcie lepiej innej pracy. Takie moje zdanie.
Zostaw swoją opinię o mConnect Joanna Tetłak - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mConnect Joanna Tetłak