brak logo

ABER Sp. z o.o.

Olsztyn

Opinie o ABER Sp. z o.o.

anonim 2011-03-15 17:56:18
A ja wam powiem ze firma w miarę spoko.(usunięte przez administratora) to zarobisz jak się opieprzasz cały miesiąc, ale jak masz wyniki i jesteś pracowity to można zarobić. Najgorsze jak się wypowiadają ludzie którzy uważają ze za samo przyjście do pracy się należy. Tak wiec jak jesteś pracowity to polecam.
1
pracownik roku 2012-03-12 13:31:08
Zdecydowanie wszyscy kłamiecie, zwyczajnie jesteście leniami, zarabiacie przyzwoicie. (usunięte przez administratora)Aber to firma marzeń, każdy chciałby tu pracować. Rotacja jest ale tylko dlatego, że przychodzą tu sami nieudacznicy i nieroby. Zwolnijcie się wszyscy, gdzie będzie wam lepiej. (usunięte przez administratora) omijajcie to miejsce z daleka jest tyle lepszych firm
4
młody 2012-03-13 11:58:26
Ja nie narzekam. Dopiero tu dali mi prace. Wszyscy inni mnie olewali (bo za młody, bez praktyki). W kiblu kamer nie zauważyłem. A płacą na ile się ugadałem.(usunięte przez administratora). Ja poprzednio pracowałem na budowie za tysiąca na czarno i dopiero jak murzyn po 12 godzin typowe popychadło. Po co mi ta szkoła była.
4
on 2013-06-10 15:01:32
Praca jest spoko Ale ten bałagan na magazynie jaki tam panuje to masakra Spora część towaru nie stoi na swoim miejscu gdzie powinna tylko gdzieś obok albo w ogóle dalej albo w innej alejce albo co najlepsze stoi na górze Po prostu takiego (usunięte przez administratora)jaki tam jest z tym towarem to jeszcze nie widziałem Towar jest porozwalany i wszyscy mają to gdzieś
1
superheroaberlaser 2013-07-10 15:42:42
Każdy zarabia tyle na ile sobie zasłużył /wypracował.
Zenek 2013-07-29 10:52:34
Ambitna dyskusja... A tak na poważnie mógłby ktoś napisać jak w Aberze wyglądają zarobki na początek i po jakimś czasie na magazynie. I drugie pytanie w jakich godzinach są zmiany? Z góry dzięki na odpowiedź.
stary pracownik 2013-08-11 21:52:26
przy dobrych wiatrach zarobisz 30 tysięcy funtów rocznie plus socjal plus mieszkanie służbowe(a zapomniałem jeszcze samochód służbowy zatankowany do pełna)
stary pracownik 2013-08-11 22:07:12
i jeszcze zapomniałem o złotej karcie ''Aber Gold'' na święta 30 zł brutto dla pracowników zatrudnionych min. rok do realizacji w cenach detalicznych
1
anonim 2013-09-22 08:49:45
a jakies nadgodziny coś? socjal, dofinansowanie do przedszkola dla dziecka pracownika? zero? to czym oni zachęcają ludzi?
4
2013-09-26 19:49:28
Człowieku cały czas nabijają się z Ciebie. Taką kasę zarabia żółtodziób o znikomej wiedzy lub alimenciarz, któremu komornik wszedł na pobory i tyle mu pozostawił na życie. Nie podadzą Ci realnych poborów bo możesz być zagrożeniem dla jego etatu.
1
666 2014-08-23 14:12:53
czyżby??przyjdz(popracuj miesiąc) popytaj pracowników...zarobki 1400-1600 zł,nikt się nie nabija takie są realia...
1
Mądrala 2014-09-26 17:30:19
winyl - co według Ciebie należałoby zmienić w firmie ?
1
Artur 2014-11-10 22:33:27
Firma jak firma,w całym kraju tego typu magazyny wyglądają podobnie.
Co do zmian na zakładzie,jasne że kierownictwo powinno mieć troche inne podejście,bo czasami ma się wrażenie że prywatne niesnaski biorą górę,ale i pracownicy także powinni troche je zmienić.W tym momencie ma sie wrażenie,że wszyscy wpadli w jakieś błędne koło,pracownicy są zniechęceni do pracy,gdyż wiedzą że wydajniejsza praca nie spowoduje jakiegoś "zaplusowania",a kierownictwo nie chce w żaden sposób zachęcić takiego pracownika,w wyniku czego wszystko sie kręci ciągle po staremu.Mimo wszystko,w Olsztynie można zarabiac dużo mniej,można pracować w zdecydowanie gorszych warunkach,co nie zmienia faktu,że w Aberze nie jest idealnie.
Życzę co niektórym wiekszego zrozumienia drugiego człowieka,a pracownikom lekkiej zmiany podejścia,może to w koncu przełamie te błędne koło.
4
kasia stafka 2015-02-16 18:09:52
stawki, pieniądze, fundujesz- -tylko to mnie interesuje a chciałabym pójść na zatrudnienie do Aber jak najszybciej. ale bez wiedzy co mnie tam czeka finansowo nie moge podjąć żadnego ruchu. ewentualnie może ktoś mi napisać jakiej precyzyjnie stawki na starcie mojej kariery w Aber mogę się spodziewać?
Mądrala 2015-02-16 22:01:54
najniższą krajową...
1
pppp 2015-10-12 15:38:33
zależy kto co szuka, na jakie stanowisko i jaki dział
ostatnio duża rotacja ludzi na wszystkich stanowiskach (oprócz wyższych kierowniczych)
- płace niskie/średnie
- kiepska atmosfera
- plus zerowa pewność zatrudnienia
- ci co przychodzą to albo zaraz odchodzą lub zaraz jak popatrzą szukają innej pracy, a ci co zostają muszą odwalać robotę za innych bo nie ma ludzi.
Powoduje zamykające się kółko (dotyczy wszystkich działów) - brak ludzi chętnych do takiej roboty lub pozostania w tej firmie, a ci co przychodzą nie za bardzo chcą pracować za te stawki, wieczna rotacja ludzi, a robota spychana do innych, brak stabilizacji, powoduję iż większość pracowników wiecznie nie wie na czym stoi i też rozgląda się za inną pracą, jednym słowem różowo nie jest, o wynagrodzenia stawki każdy może się zapytać to nie problem, na pewno są w okolicach najniższej krajowej na podstawowych stanowiskach, na innych średnia lub nie co niższa niż w Olsztynie, dodatkowo otrzymujesz zerową pewność zatrudnienia. Kwalifikacje raczej też średnio się liczą - liczy się tylko za jak niską stawkę jesteś wstanie tam pracować. Jak niską stawkę brutto i pracujesz dobrze to test Ok, ale takich wszędzie w Olsztynie szukają.
1
Dla pppp 2015-10-25 18:39:17
Co zrobiłeś (aś) aby atmosfera była lepsza? Takiego wpisu mogła dokonać osoba sfrustrowana i nie przygotowana do życia w społeczeństwie. Oczywiście krytykować to każdy potrafi. A dlaczego nie założysz własnej działalności. Pokaż na co Cię stać i nie ukrywaj się jako "pppp". To nie wina firmy i nie ma tu znaczenia czy będzie to ABER czy HABER. Czasami należy się zastanowić nad tym - co ja sobą reprezentuje? co ja źle robię? A może to ja nie tak pracuję jak powinienem? Wybór należy do nas. Zawsze są dwie strony medalu.
Haber 2015-10-25 20:00:16
Jest to portal, na którym każdy może wyrazić opinię o firmie "Aber". Nie należy oceniać osoby "sfrustrowana i ..." Nie każdy ma predyspozycje do założenia własnej działalności."Czasami należy się zastanowić nad tym - co ja sobą reprezentuję? co ja źle robię? A może to ja nie tak pracuję "zarządzam" jak powinienem? Wybór należy do nas. Zawsze są dwie strony medalu".
1
Inspektor PIP. 2016-01-11 10:33:59
Czy Prezes ABER wie co to jest pracownik niepełnosprawny! Jeżeli zdecydował się zatrudnić niepełnosprawnego pracownika to powinien wiedzieć i przestrzegać przepisów Ustawy o zatrudnianiu osób niepełnosprawnych. Dostosować się do Konwencji ONZ o Prawach Osób Niepełnosprawnych ratyfikowaną przez U.E i ratyfikowaną przez Polskę. Jeżeli pracownik ( pracownicy ) niepełnosprawny , naprawdę ma tyle funkcji, może złożyć wniosek do Olsztyńskiego PIP o przeprowadzenie kontroli .
1
pppp 2016-02-13 20:36:15
To tylko sytuacja w Aberze.
Za kiepską płacę kiepska robota. Za dobrą pracę dobra robota - na ten temat można dyskutować, co to dobra płaca i dobra robota.
Parę osób w Aberze zawsze wyjdzie na swoje, kosztem innej osoby. Chodź właściciela akurat najmniej można się czepiać, chodzi o inne osoby. Problem z tym, że jak się podaje swoje dane, a Olsztyn jest mały może kiedyś obrócić się na nie twoją korzyść. Na szczęście powoli rynek pracy się zmienia.
Poza tym są firmy lub szefowie,że dla nich zawsze będzie wszystko źle. Bo lepiej udowodnić, że jesteś niedobry, brzydki,żeby nie zarobić więcej. Bo nie pracujesz 25 h przez 8 dni w tygodniu. Będzie tyle roboty, że kiedyś i tak błąd popełnisz. Aber to taki przypadek, że obojętnie jak byśmy się nie starali to i tak zrobi się błąd. To nie kwestia sfrustracji, niedostosowania się - może to kwestia polityki nie których firm. Kupa roboty i udowadnianie, że jesteśmy sfrustrowani, byle jacy, niedobrzy, niedostosowani- właśnie po to żeby ..... zarobić kosztem innej osoby lub zwalić robotę na inną osobę.
2
prawda 2016-03-18 09:55:58
Firma łamie kodeks pracy,nie uwzględnia czasu pracy,mają gdzieś płacić za nadgodziny,w koło pracuje się darmo po 1-3 godziny dziennie,matka karmiąca ma prawo do 7 godzin pracy po macierzyńskim ustawowo,łamane jest to nagminnie,normy,czyli ich targety są z kosmosu,w branży spożywczej co miesiąc 10% większe normy,co wymagają,to kpina,w dobie hipermarketów.
6
Anonim 2016-04-06 19:23:33
Pracowałem dłuższy czas w tej firmie zdecydowanie nie polecam.
7
2016-05-16 17:34:13
może zamiast gadać głupoty niech mtos powie ile osób przewinęło sie przez np. magazyn w ciągu ostatnich 4 lat. 30? 50? może wiecej? hahaha wszyscy to byli debile i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ile firm ochroniarskich zmieniła firma w ciągu 5 lat? 3? 4? też pewnie to byli sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nieroby. Żal mi was ale ~ kadra- elita, i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] muszą coś napisać jak tam fajnie i pięknie. I po co oglądać grę o tron skoro mamy aber.
6
Anonim 2016-06-01 20:37:23
Daj nr tel to Ci opowiem pracowałem tam dłuższy czas wiec dlaczego twierdzisz ze sie nie sprawdziłem, mam porównanie bo w innej firmie pracuje i zarobki mam o wiele większe a jezeli ty tak wiele o tej firmie dobrego słyszałeś to nie pytaj mnie więcej tylko GO WORK ABER
5
konsument. 2016-06-19 05:55:02
W Hurtowni ABER Olsztyn jest wystawiony towar spożywczy na sprzedaż w Hali obsługi. Mam pytanie dlaczego na towarze do sprzedaży nie ma ceny . Tylko cena jest wyliczana przez Panie z obsługi. Czy to oznacza ze dla każdego kupującego jest inna cena ! Dziękuje i pozdrawiam !
1
2016-07-29 22:47:51
każdy towar na sprzedaż powinien mieć cenę. Jesli "liczą sobie za kg'' to cena powinna być podana za kilogram. Obrońcy Abera w formie. ssać
4
2016-08-05 18:50:53
(usunięte przez administratora) "Poszukujemy do Oddziału w Olsztynie magazynierów oraz pracowników z uprawnieniami do Obsługi wózków wysokiego składowania

Mile widziane doświadczenie w branży spożywczej.





Poszukujemy osoby do prac porządkowo-konserwatorskich. Do zadań należałoby utrzymywanie porządku na terenie obiektu oraz usuwanie usterek i drobne naprawy sprzętu znajdującego się na wyposażeniu firmy.

Zatrudnienie w pełnym wymiarze godzin na umowę o pracę.



Nie wykluczamy zatrudnienia emerytów i rencistów."
Pracownik A.B.E.R. 2016-10-20 03:58:13
O mobbing też ze strony Kierownika logistyki i asystentki Kierownika logistyki.
7
CBŚ 2016-10-22 19:11:47
Pisanie tutaj na temat warunków pracy i "dejwida" nie ma sensu,on jest moderatorem tej strony i wszystkie nieprzychylne opinie są usuwane.Poczytajcie wszystkie posty i odpowiedzi -bez składu i ładu .
3
Zostaw swoją opinię o ABER Sp. z o.o. - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABER Sp. z o.o.