brak logo

PPHU SUMA Sp. z o.o. o/Katowce

Katowice

Opinie o PPHU SUMA Sp. z o.o. o/Katowce

Jan 2014-05-07 15:10:28
Znam kilka osób,które tam pracują i ich opinie są całkowicie odmienne od tego co tu czytam. Szkoda, że na takich forach pojawiają się tylko malkontenci. Tak chyba jest w przypadku Sumy, bo znam tylko dobre opinie na jej temat.
D. 2014-05-13 12:33:10
"Znam kilka osób,które tam pracują i ich opinie są całkowicie odmienne od tego co tu czytam." - o widzę że szefostwo zaczęło pisać komentarze.
R 2014-05-13 21:41:34
Chyba możesz sie mylić kolego. Miało być tak swietnie a dalej siedzisz na portalu do poszukiwania pracy i wątku byłego pracodawcy.
J 2014-05-15 17:44:29
To Niespełniona miłość Kasab;) masz rację, gdyby tak pomyśleć to znalazło by się też parę ciekawych histori o byłych pracownikach SUMA. Trzymajcie się SUMA.
Łubu dubu 2014-09-03 08:18:36
Tak, traktowanie pracowników w tej firmie jest bardzo "specjalne". To akurat nie ulega wątpliwości. Traktowanie tak "specjalne", że większość ludzi (od pomocnika magazyniera do kierownika) woli szukać mniej "specjalnej" atmosfery w innych miejscach i za lepsze pieniądze. No chyba że chodzi o wyrażenie "specjalne" jak w wyrażeniu "służby specjalne" - to by się zgadzało co nie ? :D
2
Robert 2015-01-27 10:18:36
Czy "naprawdę obiektywne opinie" to mają być wyłącznie pozytywne opinie? Zdecydowana większość osób sama się stamtąd zwolniła. Nie polecam.
:) 2015-01-28 21:56:57
Nikt za tobą w SUMA też nie tęskni :) a po prawdziwą opinię można zapytać każdego kto pracuje w SUMA.
Robert 2015-01-29 08:47:45
Przecież powyższe opinie są prawdziwe, wyrażają subiektywne odczucia - aaaa zapomniałem, że z tym zawsze był problem. Faktycznie "dużo" się zmieniło - każdy ma myśleć tak samo. A pytanie o opinie osób aktualnie pracujących w SUMIE, to jak przeprowadzanie ankiety na ulicach Korei Północnej i zadawanie pytań o sympatię do Kim Dzong Una - odpowiedź może być zawsze tylko jedna :D Ale cieszymy się, że żyje wam się tam dobrze. Tak trzymać "wesoła" załogo.
:) 2015-01-29 09:39:07
BANG !!! ale riposta ... 10 pkt. do sprawności gimbazy. Odkąd Ciebie nie ma jest idealnie :))) Z resztą to forum dobrze obrazuje twój poziom i nie wypowiadaj się za wszystkich - może użyj jakiejś maści ... albo coś. Powodzenia na rynku pracy.
1
! 2015-01-29 11:49:56
o kim piszesz, pisząc 'Ciebie' ? o której z tych kilkunastu osób które się zwolniły?
Bobert 2015-01-29 13:23:54
Czy "naprawdę obiektywne opinie" to mają być wyłącznie negatywnie opinie? Zdecydowana większość osób ocenia firmę pozytywnie jak cześć z nastu co się stamtąd zwolniła. Polecam!
Monika 2015-01-29 14:13:47
Tak, a Kopernik była kobietą. Ty chodzisz po firmie i wypytujesz swoich pracowników jaką mają opinie o firmie? Brawo !
kuka 2015-01-29 17:06:21
Liga broni, liga radzi, liga nigdy was nie zdradzi. Jest OK.
:) 2015-01-31 13:14:50
bedziesz musiał zastać kobietą i podpisać dekret o przynależności do partii i ligii :) Polecam.
Mr 2015-01-31 13:43:27
Jonny nawet jak tos Ci napisze jak jest to zaraz zostanie zaszczuty ... że to fest forum do negagatywnych opinii ... aa obiektywnych opinii.
|V| 2015-02-25 20:38:10
Pracowałam jakiś czas w tej firmie i obiektywnie stwierdzam, że wcale nie było tak źle jak jest to tu opisywane. Nie było idealnie, ale nigdzie tak nie jest. Uważam, że negatywne opinie na tej stronie są przesadzone. Osoby piszące komentarze same się nakręcają i wyolbrzymiają niektóre sytuacje. Z perspektywy czasu sądzę, że warunki pracy w Sumie nie były złe. Zarobki i premie w firmie były odpowiednie do ilości obowiązków i poziomu odpowiedzialności. Chętni pracownicy mogli korzystać z karty Multisport.
1
sum 2015-04-29 12:12:24
premie???? jakie premie, o czym Ty piszesz
Pi 2015-04-30 20:53:08
Sie gra sie ma.
sum 2015-05-08 14:21:54
gra sie i sie nie ma.
Pi 2015-05-09 12:28:15
Można? Można.
były 2015-06-22 14:31:59
Firmy nie polecam, atmosfera w pracy beznadziejna, kasa słabo, ilość krytycznych komentarzy wcześniej mówi sama za siebie.
Anonimowa 2015-06-22 21:32:37
E tam ... ja się zgadzam z pozytywnymi komentarzami.
motor 2015-07-03 15:53:47
Biorąc pod uwagę ilość komentarzy na nie do tych na tak mówi jak jest P. Prezesie
Leopold 2015-07-03 22:39:06
pozytywne pozdrowienia
Jestem robotem 2016-04-15 13:11:35
Nie nikt tam teraz nie pracuje. O kurczę, z tymi awansami to chyba jakaś nowość jest tzw. "dobra zmiana". A czy to może są awanse jak dawniej typu z magazyniera na odśnieżacza podjazdu przed firmą i ogrodnika w jednym? Albo z handlowca na budowlańca?
Hydrozagadka 2016-04-15 13:19:06
Przepraszam ja w kwestii formalne, a te awanse to tak jak kiedyś z magazyniera na ogrodnika? Czy bardziej z handlowca na budowlańca?
1
gosc 2016-06-14 23:42:41
smieszna ta firma byla, zarobki żenujące i ciagly mobing.
1
kondzio 2016-07-07 22:20:34
W przeciągu 3 lat z firmy odeszło ponad 20 osób , zostało 10 pracowników. To mówi samo za siebie.
2
gosc 2016-07-09 01:18:20
Raczej twój post mówi sam za siebie. Za co wyleciałeś?
suma 2016-07-09 01:49:52
Ładnie się się wybielacie ale jaka jest prawda wszyscy wiedzą :) Kto nie wie - niech pyta prywatnie pracowników z SUMA - ten wątek nie jest tajemnica w firmie :)

Każdą osobę możemy tutaj wymienić z imienia i nazwiska - napisać o jej osiągnięciach. Nie jest to żadną tajemnicą. Czujesz się pokrzywdzony - podpisz się - napiszemy Ci dlaczego tak a tak się stało. Chyba że to ta dewiza "Kozak w necie ...

Prawdą jest że firma rozstała się z częścią pracowników. Jedni postanowili odejść a z innymi rozstała się firma. Cześć z tych ludzi z sukcesem kontynuuje swoją karierę w branży i tego im życzymy. Z wieloma nadal współpracujemy zawodowo. Naprawdę nas to cieszy, że możecie kontynuować swoją karierę zawodową.

To naturalna kolej rzeczy, zmieniać pracę jeśli czujesz że powinieneś to zrobić. Firma nie jest wstanie dać Ci wymarzonego wynagrodzenia - możesz zmienić pracę. Ile jest ludzi w firmie - tyle ile jest potrzebnych aby zrealizować zakładane zadania. Jeśli nie jesteś wstanie ogarnąć tematu - co my możemy zrobić - albo spróbujesz ogarnąć albo widać coś jest ponad Twoje siły. Jeśli ktoś inny ogarnia temat - czy to wina tego co inwestował w siebie i ogarnia.

Może coś było za trudne dla Ciebie - tylko tyle.

Pozostałym również życzymy samych sukcesów, u nas się nie sprawdzili. Ważne aby inni wiedzieli że były też osoby z którymi rozstaliśmy się z powodów o których na pewno nie chciały aby to nagłaśniać. Szanujemy to jak się umówiliśmy - Ok - niezależnie jakie to były sprawy czy powody.

Kiedyś potrzebowaliśmy dużo ludzi do odbierania telefonów "praca na słuchawce" teraz firma ma inny profil i innych ludzi potrzebuje - nie do "pracy na słuchawce"
2
suma 2016-07-09 13:12:59
Kto nie wie - niech pyta prywatnie pracowników SUMA - ten wątek nie jest tajemnicą w firmie.
Nie poniżajmy się do poziomu tych ludzi wywlekając ich sprawy. Życzmy im jak najlepiej w nowych firmach.
1
marek 2016-07-09 14:30:20
Słyszałem od znajomych. że to firma rodzinna, może przez to jest tam jak jest. Chyba nie składam cv
1
suma 2016-07-09 14:46:19
Marek. Ogłosimy godzinę ciszy w firmie z tego powodu! :))) Bardzo nas to martwi ....
Ale Ty się nie martw - nie szukamy nikogo :) Mamy zespół taki jak należy.
Jeśli będziemy szukać to najpierw Cie zaprosimy - wtedy będziesz mógł zrezygnować :)))))))))

Jesteśmy firmą rodzinną. Poznaj definicję przedsiębiorstwa rodzinnego:
"Przedsiębiorstwo rodzinne – trygonalny w swej budowie organizm rynkowy obejmujący rodzinę, biznes i jednostki, który funkcjonuje według różnych, ale zaadaptowanych wzajemnie celów, a i ich realizacji poświęca swoją energię w perspektywie wielopokoleniowej poprzez zarządzanie i kontrolę jego działalności i własności"
2
marek 2016-07-09 17:07:39
Słyszałem że połowa firmy to rodzina o to mi chodziło, widziałem na necie że jednak państwo kogoś szukacie. Po tym co jednak mi tu odpisaliscie jestem przekonany że szkoda czasu na państwa firmę. W tych komentarzach poprzednich chyba jednak coś jest
1
suma 2016-07-09 18:33:30
Jeśli pytanie było by nie kąśliwie - odpowiedź była by rzeczowa.
Jeśli zamiar był inny a to uraziło - przepraszamy.

Firma nie szuka poprzez ten portal pracowników do tworzenia swojego biznesu. Wiemy kto tutaj koloryzuje i dlaczego. Natomiast nie możemy napisać, ponieważ działamy zgodnie z przepisami.

Co do zatrudnienia - ma Pan nieaktualne informacje. Nasze oferty publikujemy na profesjonalnych portalach pracy czy karier zawodowych. Ten portal bazuje na "niezdrowej emocji" podsycając mało doświadczonych pracowników pozorną anonimowością a jednocześnie oferując systematycznie pracodawcom możliwość odpłatnego "przejęcia wątku". To taki model :)))) Dla nas ten portal jest wydłużeniem CV tych byłych pracowników - bo przecież każdy ma świadectwo pracy z datą a prawda jest jedna. Pracodawcy oglądają wątki, skąd przybywa pracownik i się opiniują. Tak to działa.

Natomiast charakter firmy nie ma żadnego znaczenia - czy to jest firma rodzinna czy przeciwwzięcie ludzi sobie obcych - zasady biznesowe są takie same. Zacytujemy tu mądrzejszych: "Na świecie firma rodzinna traktowana jest jako coś ekstra. Na przykład Niemcy uważają, że jeśli znana marka przestaje taką być to uważa się, że to dla niej klęska, bo produkty stracą na jakości, bo przedsiębiorcy, którzy są z firmą osobiście związani, bardziej dbają o poziom swoich produktów" natomiast Polskie postrzeganie zazwyczaj jest kierowane na drogę i tu też zacytujemy "W przestrzeni publicznej temat rodziny pojawia się zazwyczaj w kontekście zasiłków albo patologii. Zdecydowanie za mało mówi się o jej sile."
Pan również może założyć sobie firmę rodzinną i tego życzymy. Nasza działa już 27 lat z trzema pokoleniami. Jest sporo literatury na ten temat - temat może zaskoczyć gdy odkrywa się jakie firmy są firmami rodzinnymi.

Co do ilości osób - to kwestia wtórna jeśli te same zadania robimy lepiej w mniejszej ekipie :) a liczby i wątki w tym forum są albo naciągane albo wręcz nieprawdziwe.
Stąd nasza tutaj obecność i tylko dlatego.
2
suma 2016-07-09 22:09:31
Nie wiem co Cię zabolało. Nie wiem co masz za uszami ale napisaliśmy że możemy napisać dlaczego się rozstaliśmy. Nie strasznego ... raczej dobrego .... chyba. Raczej jesteśmy dumni z większości pracowników choć są i wyjątki. Jeśli coś cię przerastał to napisaliśmy że po prostu może to było za trudne.
A pełen cytat brzmiał tak:
"To naturalna kolej rzeczy, zmieniać pracę jeśli czujesz że powinieneś to zrobić. Firma nie jest wstanie dać Ci wymarzonego wynagrodzenia - możesz zmienić pracę. Ile jest ludzi w firmie - tyle ile jest potrzebnych aby zrealizować zakładane zadania. Jeśli nie jesteś wstanie ogarnąć tematu - co my możemy zrobić - albo spróbujesz ogarnąć albo widać coś jest ponad Twoje siły. Jeśli ktoś inny ogarnia temat - czy to wina tego co inwestował w siebie i ogarnia."

Ten portal właśnie służy do wylewania frustracji i zarabiania na niej - przejrzyj uważnie ten wątek jak i innych firm. Szybko się zorientujesz jaki jest jego cel "rzetelnej informacji".
Wcześniej już o tym pisaliśmy.
Zacytuje:
"Ten portal bazuje na "niezdrowej emocji" podsycając mało doświadczonych pracowników pozorną anonimowością a jednocześnie oferując systematycznie pracodawcom możliwość odpłatnego "przejęcia wątku". To taki model :)))) ... "

żeby to nie było gołosłowne zacytuję gowork z ofertą dla nas:

"W związku z naszymi rozmowami , które nie zakończyły się sukcesem chcę Panu przedstawić promocję na objęcie profilu-
xxx zł netto/miesięcznie za pełną kompleksową usługę złotego profilu:
-Nielimitowanie ogłoszenia z segmentu Premium przez rok współpracy
-Profesjonalne portfolio
-Ochrona wizerunku 6H
-Przejęcie kontroli administratorskiej nad forum.
Zapraszam do kontaktu, bym mógł przedstawić szczegóły promocji."

Bez urazy ... naprawdę życzymy powodzenia. Świat jest jednak bardziej skomplikowany niż się wydaje.
2
Bob 2016-07-10 13:24:11
Jak to rzekł jeden osobnik,, to wiedz że coś się dzieje,,
3
Norbert 2016-07-11 10:29:31
"Pracodawcy oglądają wątki, skąd przybywa pracownik i się opiniują. Tak to działa"

Ty to jednak dalej taki fantasta jesteś jak byłeś.
Norbert 2016-07-11 10:33:43
"Pracodawcy oglądają wątki, skąd przybywa pracownik i się opiniują. Tak to działa"

Ty to jednak dalej taki fantasta jesteś jak byłeś.
Jerzy 2016-07-11 11:30:29

Moje doświadczenie życiowe i zawodowe pozwala mi twierdzić że synonimem dla firmy rodzinnej jest najczęściej nepotyzm oraz kumoterstwo. Pozatym jak poważna firma siedzi na goworku i przykleja definicje w wikipedii?. Czy wy tam nie macie czego robić? Dobre firmy nie mają na goworku żadnych opinii, bo jak firma jest dobra to nikomu się jej nie chce chwalić - ale jak jest źle, lub bardzo źle to ludzie ostrzegą innych, a po drugie czasem to jedyny sposób aby wyrazić swoją często uzasadnioną złość i frustrację z powodu niesprawiedliwego traktowania. Powtarzam - uzasadnioną. Nikt mi nie wmówi że 20 osób które zwiało z tej firmy to wariaci, dewianci i osoby "które nie potrafiły sobie poradzić z wyzwaniami" stawianymi przez tą firmę. Bo najwidoczniej w taki sposób firma chciałaby teraz odmalować te osoby. Mam jednak wrażanie że prawdę i tak zawsze wypłynie na powierzchnię bo w branży firma także jest już dobrze znana - przecież to już 3 pokolenie. Kogoś tutaj bardzo boli że jest takie miejsce gdzie pracownicy mogą wymieniać doświadczenia związane z daną firmą, i ktoś bardzo chciałby zamknąć usta innym.
2
wojtek 2016-07-11 12:26:36
Masz smutne doświadczenia ;( Ja znam firmy które nie maja żadnej opinii (czyste konto) a pracownicy pisali komentarze i szczerz mnie tam kiedyś pracować. Twoje doświadczenie życiowe chyba nie jest za duże skoro tak piszesz :) Obawiam się że jednak prawda leży po środku :]
2
suma 2016-07-11 12:48:56
Panowie. Kto nie wie - niech pyta prywatnie pracowników SUMA - ten wątek nie jest tajemnicą w firmie.

Mamy nadzieję że na tym forum mogą wyrażać opinię zarówno pracownicy jak i firma skoro do tego służy.

A nie pomyślałeś - może raczej kogoś raczej bardzo boli to, że jest ryzyko, że może wypłynąć coś co nie powinno na jego temat. My natomiast zachęcamy do alternatywnego źródła informacji i wyrobienia sobie własnej opinii.

Nie jesteśmy idealni ale nikt nie jest.
2
A.G. 2016-07-11 13:39:15
Ale przecież ludzie pytają prywatnie pracowników SUMA
1
Pracownik. 2016-07-11 16:02:32
No i ciekawe, który z pracowników powiedział prawdę :) Wpadnij do biura i powiedz że przychodzisz w sprawie tej dyskusji to udzielimy odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania :)
1
Wojtek 2016-07-11 16:38:18
A dlaczego pracownicy mają mówić nie prawdę, nikt chyba nie chce wkopac swoich znajomych :), widzę ze ciągle straszycie tylko,, hakami,, teraz to pewnie byście najchętniej portal gowork podali do sądu
Pracownik 2016-07-11 18:20:42
Czy wg Ciebie w moim wpisie jest mowa o hakach na kogokolwiek ? Jeśli szczerą prawdę nazywasz hakiem to wole nie wiedzieć jak nazywasz kłamstwo. Mimo wszystko zapraszam do biura. Może poznasz kilka nowych faktów o swoim znajomym :)
1
Zdziwiona 2016-07-12 08:11:47
Czyli co? Mogę przyjść do biura a wy powiedziecie mi coś czego nie wiem o moim znajomym? Co wy jesteście IPN? a może SB?
1
Pracownik 2016-07-12 09:52:15
A czemu musimy być SB czy IPN ? Jeśli Twój znajomy z nami pracował to znane są powody rozstania.
3
Tom 2016-08-05 11:35:45
Szukają ale pewnie nikt nie chce tam pracować
Alan 2016-08-05 13:00:19
Wiesz co, podobno nie mamy teraz w polsce prawie w ogóle bezrobocia, dlatego jestem ciekawy co to niby ma do pracy, po prostu nie ma pracowników, jest teraz wszystko na swoim miejscu i wiadomo jak dziś
Zostaw swoją opinię o PPHU SUMA Sp. z o.o. o/Katowce - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU SUMA Sp. z o.o. o/Katowce