brak logo

Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A.

Żarów

Opinie o Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A.

Anty-hela_62 2011-04-01 00:33:10
Ten wpis od hela_62 to jedna wielka żenada. Tak jakby to ktoś znajwyższego kierownictwa to wpisal. Co do dobrych zarobków to czysta kpina jest już. jak w tej firmie są dobre zarobki... No ale ktos z kierownictwa PRopagande siac musi...
strong men 2012-04-13 05:01:27
Atmosfera w firmie staje się coraz gorsza, pensje zamiast rosnąć to maleją z każdym miesiącem. System AX Dynamics zwiesza sie. Zatrudniają ukraińców którzy zabierają pracę naszym rodakom. Wszędzie brudno pełno kurzu firma wynajęta do sprzątania bardziej audi niż sprzata, załoga to jeden wielki konfident, a związki zawodowe są chyba dla pracodawcy a nie dla pracowników, zgodziły się na rozwiązanie układu zbiorowego i podpisały nowy regulamin pracy bardzo niekorzystny dla pracowników . Brak jakichkolwiek perspektyw na podwyżki płacy . Panuje tu [usunięte przez moderatora], kierownicy naciskają na pracowników którzy się boją o pracę i wykonują wszystkie ich polecenia łącznie z tymi nie zgodnymi z prawem. Jednym słowem to [usunięte przez moderatora]
:) 2012-04-13 13:50:40
Nie rozumiem tych ludzi, którzy tak narzekają na PCO przecież to jest firma z tradycją. Pani prezes inwestuje w nowe technologie systemy, no może w firmie panuje napieta atmosfera ale w której firmie tak nie jest. A jak komuś się nie podoba to zapraszam ich na strefę tam traktują ludzi "lepiej" :). W PCO zarobki sa na dobrym poziomie a na formowni maja więcej niż 1410zł. i robotę może trochę monotonną ale się nie narobią. Poza tym firma jest spoko
były pracownik 2012-04-13 15:41:48
Byłem pracownikiem PCO , miło wspominam ;)
Szkoda, że stara kadra w biurze rozłoży firmę na łopatki.
Dobry towar, ogromne moce przerobowe zakładu, piękna tradycja.
Tylko, ze czasy się zmieniły i dobry towar to nie wszystko !!
Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników.
Oby Wam się udało przetrwać, bo tylu ludzi na produkcji (palacze, rozładunek i załadunek) fajnych pracuje....Pozdrowienia również dla Pani Prezes z życzeniami zdrowia.
lol 2012-04-15 11:33:47
Ludzie praca w firmie to istny śmiech na sali. Płace mizerne, atmosfera ciulowa. Wszystkich tych kierowników powiesiłbym za kutafony. Brak perspektyw. Nie ma przyszłości w tej firmie. Ocena w skali 0-10 to \"-100\"
anty_hela 2012-04-15 11:37:08
Ludzie, którzy tam jeszcze pracują!!!!!!!!!! Otrząśnijcie się!!!! I tak tam długo nie popracujecie,a do emerytury napewno nie dożyjecie. Razem możemy więcej! Brońmy się i nie dajmy dłużej się [usunięte przez moderatora]. Walczmy o swoje!
szczepek 2012-06-03 17:46:04
widze ze wszyscy mowia tylko ze jest zle na produckji a co na przyklad odnosnie pracy w biurze? pojawiaja sie ofetry w internecie na stanowiska specjalistow i managerow czyli jak widac sa jakies zmiany. moze postawienie na mlodych bedzie kluczem dla tej firmy i jak ktos juz wczesniej wspomnial pani prezes pozbiera to jakos do \"kupy\" i zrobi krok do przodu?
do szczepek 2012-06-12 11:06:52
zmiana by się przydała, bo niektórzy (pseudo)kierownicy którzy nie mają zielonego pojęcia o kierowaniu produkcją rządzą i jest jak jest. myślą że jak mają papierek to mogą zawojować świat, a tu trzeba kogoś z papierkiem, głową i normalnym rozumowaniem kogoś z kim można porozmawiać o ewentualnych zmianach a nie jakiegoś [usunięte przez moderatora] który się czepia wszystkiego co tylko można
lol 2012-07-28 17:58:27
Od czego by tu zaczac. Może zacznę od premii, której kwota wynosi 100 zł. (50 za jakość pracy i 50 za dyscyplinę) co to mś być jałmużna jakaś. Pracowałem już w kilku firmach i premia w nich wynosiła około 300 - 400 zł. Teraz \" wczasy pod grusza \" podobno miały być wypłacane od tego roku tj 2012 ale ich brak, gdy w innych firmach płacą po okolo 650 zl. Na osobe. Talony na święta - są w kwotach od 150 do 250 zł i trzeba jeszcze podpisywać jakieś podania o zapomoge co to ma być komuna jakaś . Kierownictwo zamiast żyć z pracownikiem w zgodzie to szczuja jak psów zero szacunku dla klasy robotniczej, uwarzaja nas tylko za smierdzacych roboi. Przykład pan [usunięte przez moderatora] Poprosił pewnych chłopaków o zrobienie dodatkowo 250 sztuk( gdy norma wynosi 500) oczywiście za dodatkową zapłatą, więc się zgodzili z jezykim na brodzik zapierdzielali przez osiem godzin żeby się wyrobić . Po kilku dniach przychodzą do pracy a tu w karcie pracy norma już wynosi 750 sztuk i już im niedoplacaja :) są glupki że się zgodzili ale za dodatkową kasę to by się każdy zgodził tylko nikt nie wiedział że pana [usunięte przez moderatora] podniesie im normę.
anonim 2012-09-01 22:10:33
na sensowna kasę nie ma co liczyć bo tych na gorze bardzo boli jeśli muszą nawet najmniejszy grosz rzucić dla tych niżej
premia, to ochłapy na które nabiera się większość załogi i przez to godzi kiepską pensje
szkoda nerwów na to firmę
poza tym wystarczy spojrzeć na te opinie
nie ma ani jednego głosu w obronie pco
dlaczego?
bo dziady na gorze nie korzystają z komputerów a o internecie to w ogóle nie ma już mowy
anonim 2012-09-01 22:14:20
Najgorsze że tępi kierownicy trzymają w niewiedzy obecną Prezeskę, która jest naprawdę dobrym managerem i sporo mogłaby zdziałać. Tylko jak jeden tępy bezmózgi kierownik z drugim ledwie komputer włączyć potrafią a biznes dla nich to układ to muszą trzymać się razem by prezes nie dowiedział się jak można partolić sprawę za sprawą...
Dzinia 2012-09-10 19:45:06
gówno jebcy bez poszanowania dla roboli choć sami nimi byli [usunięte przez moderatora]
Nick* 2012-10-01 19:04:56
W której firmie zatrudniają kierowników z z wykształceniem zawodowym ? W PCO :P
Coca-Cola 2012-10-02 14:04:21
Witam, ja również nie polecam pracy w PCO. Vice-prezes nie szanuje pracowników, natomiast w towarzystwie pani prezes udaje miłego. Atmosfera pracy jest po prostu tragiczna, szansa na podwyżkę zerowa. Do tej pracy po prostu nie wstaje się z dobrym humorem ani uśmiechem. [usunięte przez moderatora] Tak, z tego co można zaobserwować, jeden kierownik bardzo się wyżywa na ludziach. Toksyczny bufon. ODRADZAM!!!
anonim 2012-10-05 16:44:37
Wiedz jedno,ten po zawodówce może mieć większą wiedzę(może praktykę) niż ten po studiach.Wystarczy poczytać o Panu [usunięte przez moderatora]
gogo 2012-10-21 00:42:56
pani prezes nic nie wie o stanie pschicznym zalogi fizyczni kobiety mezczyzni .ludzie sa gnebieni zastraszani boja sie cokolwiek odezwac pan straszny szef lub jak kto woli szew robi co chce co mu do tej pustej paly najdzie zapomnial kim byl z kim pil i kto go ratowal zgowna.
gogo 2012-10-21 00:57:48
w pco zarow kierownikiem zostaje sie po bardzo dobrej niechlujnej , perwersyjnej,aroganckiej,zaklamanej ideologi do wyzszosci nad tym czym sie bylo a czym sie jest zapomnial wol jak cieleciem byl \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
straszna hela 2012-10-21 01:15:04
dawalam dawalam az mi [usunięte przez moderatora] rozerwalo teraz w pco robie kariere jakich malo lubie lody i wariatow nade wszystko [usunięte przez moderatora]. z powazaniem [usunięte przez moderatora]
gogo 2012-10-21 01:31:29
straszna helu;;;;opanoj sie . jak masz dawac to tylko bardzo wplywowym i zagorzalym karierowiczom ktorzy powinni dawno polec na drodze kariery wstrasznej firmie jako sie zowie pco ...z niczego cos...cos co znaczy łośśśśśś.....
SZadachtoCw** 2012-11-03 15:33:21
Zgadzam się w 1000000000%
SZadachtoCw** 2012-11-03 15:35:24
Ty chyba jesteś upośledzony/na umysłowo
SZadachtoCw** 2012-11-03 15:40:54
haahahahabhahhaah biuro a produkcja to inna bajka, a jakby Pani Inteligentna Prezes stawiała na młodych to żaden z nich by nie [usunięte przez moderatora] za 1600zl wykonując czynności niezgodne z BHP i Regulaminem Pracy. Jest nad obowiązkowość, patologia, niekompetentna kadra zarządzająca, burdel, syf, smród i PSIE PIENIĄDZE
SZadachtoCw** 2012-11-03 15:46:25
HAHAHHAHAHAHAHA z tym, że pan (specjalnie z małej) [usunięte przez moderatora] nie maja nawet matury, a tym mowisz o papierku [usunięte przez moderatora] mi system hahahahahahahahahah
jako tako 2012-11-08 21:22:01
A może Pani Prezes to czyta i cieszy się że ma taką kadrę, która wyciska z pracowników 101 % normy.Weźcie pod uwagę jedno, jak ktoś z pracowników narzeka na kierownika to dla szefostwa jest to bardzo dobry kierownik a nie przeciwnie.Może lepiej zacząć chwalić a nie narzekać (żart :) )A tak na poważnie to chciałbym wiedzieć ilu z Was pracowało w więcej niż jednej firmie żeby mieć choćby porównanie.
Polecam dla wzoru Electrolux,ci co narzekają że w PCO siak czy owak,to podejrzewam żeby miesiąca tam nie wytrzymali. Co nie zmienia faktu że organizacja w PCO jest jaka jest,szczególnie jeżeli a współprace Marketing-Planowanie-Produkcja.To jest ciągle trwająca wojna na której cierpi Firma,tam się nie rozwiązuje problemów tylko wyolbrzymia potknięcia innych,nie jest to zespół który może promować firmę ale tylko i wyłącznie jej zaszkodzić.
Wierzcie Mi na słowo bo tam pracowałem, są tam porządni ludzie ale niestety nikt nie liczy się z ich zdaniem, tam nawet jak ktoś ma rację to tak w konfrontacji z \"wyższy szczeblem\" jest na przegranej.
Jak Pani Prezes przejrzy na oczy to może się okazać że to już nie jest Jej firma a Pana [usunięte przez moderatora] który obstawił się swoimi żołnierzami i stworzyli wokół Pani Prezes kamienny krąg którego nikt nie jest w stanie pokonać.
aix 2012-11-09 22:10:17
Nie zgadzam się z opinią o [usunięte przez moderatora] jest bardzo ciepłym i porządnym człowiekiem, a ta osoba, która te bzdury wypisuje to ma jakis problem sam z sobą! Porażka-współczuję.
dotyczy odpowiedź automatyczna 2012-11-13 09:53:32
ale z Ciebie polonista - ortografia w małym paluszku widzę, aż boli jak się na to patrzy, fe!
coca cola 2012-11-25 21:55:18
A co państwo powiecie o ,,kierowniku" działu eksportu???
Jak dla mnie tragiczny facet :/
Olo 2012-11-30 12:32:27
OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
mietek 2013-01-05 18:49:15
ekipa i kierownictwo na poziomie to było z jakieś 8 / 10 lat temu. Pamiętacie te czasy , ludzi , kierownictwo ? Teraz z tego co słychać to kompletne dno. Nieposzanowanie , pracy , doswiadczenia i zaangażowania drugiego pracownika. A Ci co potrafią dobrze oczy mydlić Pani Prezes zawsze byli na piedestale . Firma ma ogromny potencjał w kraju i za granicą , niestety nie przy totalitarnych rządach Pani Prezes i jej przydupasów. Gratuluje wszystkim tym co sprzeciwili się i odeszli w porę z tego bagna....
1
pracownik 2013-05-26 13:28:36
ZERO SZACUNKU
szarak 2014-01-06 18:23:00
Witam wszystkich, polecam wam firmę PCO S.A.. PCO S.A. jest solidną firmą o stabilnej pozycji, która prężnie się rozwija i ma jasne zasady działania.Jeśli myślisz czy rozpocząć tam pracę albo może wybierasz się na rozmowę kwalifikacyjną to chcę powiedzieć, że warto.
niepolecam 2014-06-15 12:42:57
A ja nie polecam pracy w tamtej firmie. Myślę, że firma ta pokazła już co sobą reprezentuje (dno). Nie warto tam iść.
3
PCO 2014-07-06 20:35:43
JA TERAZ PRACUJE W TYM SYFIE I PLACA WYNOSI 1800 BRUTTO PLUS DO TEGO 200 ZA JAKOSC I 200 ZA BRAK CHOROBOWEGO OCZYWISCIE BRUTTO. OD LIPCA MAJA BYĆ PODWYŻKI MAX 150 BRUTTO DL TYCH CO ROBIA CO NAJMNIEJ ROK A DLA POZOSTALYCH 75 BRUTO I TO ZALEZY JESZCZE OD KIEROWNIKA DANEGO DZIALU. A Z TYMI PREMIAMI JEST TAK ZE ZA BYLE CO CI ZABIORA NP. URLOP NA ZADANIE
pco 2014-07-06 20:55:54
JA TERAZ PRACUJE W TYM SYFIE I PLACA WYNOSI 1800 BRUTTO PLUS DO TEGO 200 ZA JAKOSC I 200 ZA BRAK CHOROBOWEGO OCZYWISCIE BRUTTO. OD LIPCA MAJA BYĆ PODWYŻKI MAX 150 BRUTTO DL TYCH CO ROBIA CO NAJMNIEJ ROK A DLA POZOSTALYCH 75 BRUTO I TO ZALEZY JESZCZE OD KIEROWNIKA DANEGO DZIALU. A Z TYMI PREMIAMI JEST TAK ZE ZA BYLE CO CI ZABIORA NP. URLOP NA ZADANIE
2
nick 2014-08-15 18:21:30
Lepiej tam nie idź do tej firmy. Zastanów się czemu zakończyłą się współpraca z poprzednią kadrową w tej firmie. Takie pytanie nawet zadaj im na rozmowie kwalifikacyjnej. Jeżeli satysfakcjonuje ciebie praca polegająca na poszukiwaniu żulików i meneli co przyjdą tyrać za minimalkę to możesztam iść. Jeżeli satysfakcjonuje ciebie praca polegająca na poszukiwaniu INŻYNIERÓW do PCO za PENSJĘ MINIMALNĄ (Tak minimalną pensję oferuję sie inżynierom w pco, to nie żart tam tyle oferują inżynierom...) to idź tam. Ale jeżeli jestes prawdziwą kadrową umiejącą wyszukiwać specjalistów ludzi zangażowanych do pracy i chcącą oferować swoim pracownikom w zamian za ich kompetencje, zaangażowanie w pracę godziwe wynagrodzenie to w PCO tego nie ma. Tam się szuka ludzi za przysłowiową miskę ryżu. Jeżeli sprawia ci satysfakcję traktowanie ludzi często lepiej wyedukowanych od ciebie jak zwykłych śmieci to możesz śmiało tam iść robić zawrotną karierę. W tej firmie potrzebują na takich stanowiskach ludzi którzy będą mieli wszystkich pracowników za nic, za zwykłych śmieci.
pitek 2014-09-30 20:56:59
witam, czy warto interesować się ofertą na kierownika laboratorium, jaka może być stawka na początek
who 2014-10-16 21:21:09
Nie warto wysyłać na kierownika laboratorium. Ta firma szuka Inżynieróœ a minimalną pensję (zaprzeczy łamu anomalia we wpisie z 21-08). A niedawno było ogłoszenie, że szukają Inżynbiera Automatyka i stawka była 1680. Teraz ostatnio pojawiło sie ze stawką 2000 brutto oczywiście a nie netto:) Kierownik labu podobnie u nich zarobi. A teraz pomyśl sobie, że jesteś tym kierownikiem labu i zastanów się jakich masz pracowników w dziale. Zgraja tłuków nie znających się na chemii. Zwolni ci się ktoś z zespołu to każą ci znaleźć kogoś na miejsce tej osoby za minimalkę. Pomyśl co za fachowiec przyjdzie za te pieniądze. Chcesz stanąć w sytuacji, że jesteś Managerem, a nie ma kto u ciebie robić w dziale? Pojawia się jakikolwiek problem z analizami w labie czy z jakoscią na produkcji to w całej firmie nie ma kompetentnych osób (w labie pracują za minimalkę to kompetentni nie przyjmą takich ofert pracy i uciekną to na swoich pracowników nie masz co liczyć) i ty jesteś jedyną osobą, która się na czym kolwiek i masz wszystko na głowie: laboratorium, produkcje jak są problemy jakościowe. A jak byś znalazł kogoś kompetentego do swojego zespołu to jak każdy fachowiec się ceni, a szefostwo firmy powie ci że za minimalkę masz go zatrudnić, bo jak nie to cię zwolnią. Dobry pracownik ci tam nie przyjdzie będziesz miał pod sobą bandę ludzi nie mających pojecia o pracy laboratoryjnej. Czy zależy ci na takiej pracy, żeby za grosze samemu tyrać i szukac ludzi za jeszcze większe grosze. W tej firmie nie szanuje się specjalistów, Tam fachowcóœ mają za nic.
, 2014-10-18 18:22:10
W laboratorium tej firmy jak i w całej firmie najprawdopodobniej jest jedna wielka patologia i lepiej to omijać z daleka. Od długiego czasu co jakiś czas szukają kontstruktora i znaleźć nie mogą. W tej firmie jest rekrutacja stała na: kontruktora, automatyka, wsadowego wyrobów ogniotrwałych, specjaliste ds. modernizacji produkcji (tak stary i zacofany technologicznie zakład, że jest co modernizować - a nie lepiej wszystko wymienić na nowe?), slusarza,tokarza. Ciągłą rekrutacja świadczy o tym że albo ta firma się tak ciągle rozwija, że nie nadąrzają z zatrudnieniem ludzi (do tej poryby mieli już kilka tysięcy pracowników...), albo że tak wszyscy uciekają z tamtąd i nikt nie chce tam robić. Zresztą sami sprawdzcie, że te ogłoszenia to już są stałymi ofertami pracy.
1
odp 2014-12-04 08:17:29
W tej firmie tak jak niestety w co poniektórych innych firmach jak szukają 1 pracownika na specjaistyczne stanowisko, to zamieszczają kilka ogłoszeń (przykładowo: Technolog, Inżynier, Specjalista ceramik) i masz wrażenie, że szukają kilku, a faktycznie 1 pracownika szukają. Bo półgłówki myślą, że jak nazwą to samo stanowisko na 20 sposobów to zwiększąsięim szanse na znalezienie pracownika. Jak chcą sobie zwiększyć szanse na znalezienie pracownika to niech zwiększą oferowane zarobki do stawek rynkowych. A na specjalistyczne stanowiska niech się zdecydują czy szukają idioty czy fachowca, a nie że szukają idioty i fachowca w jednym bo sobie tak jakiś kretyn na górze wymyślił, co mu mózg zlasowało dawno temu. Bo on chciałby fachowca, żeby się znał, jednocześnie fachowiec, żeby robił rzetelnie swą pracę i jednocześnie na odpierdziel robił (jedno z drugim się wyklucza). Na zwykłe produkcyjne stanowiska owszem bywa, że jest 1 stanowisko z ogłoszeń, a faktycznie na to stanowisko chcą przyjąć kilka osób.
olo 2016-02-02 13:06:05
Syf, kiła mogiła
1
roman 2016-02-14 14:05:00
Witam słyszałem że przyjmują na prasy i inne stanowiska za 2100 brutto . Czy to prawda czywarto skladać podanie .Dzieki.
volo 2016-02-17 07:29:28
Witajcie, ciekawe jest to, ze Firma mocno otworzyła się na kandydatów. I jeżeli ktoś jest zainteresowany praca to wcześniej może przyjść na spotkanie, na którym zobaczy zakład pracy i główna zadania jakie się wykonuje. I wtedy można podjąć decyzję czy chę tam pracować czy nie.
maniak 2016-09-20 18:56:17
na produkcji dla operatorów praca bardzo ciężka i odpowiedzialna, codziennie do "przerzucenia" tony materiału i do tego trzeba to robić z głową a wynagrodzenia niestety nie są konkurencyjne :(
2
Mirek 2016-09-20 19:26:46
Widzę że Polska Ceramika Ogniotrwała ma wszystko w porządku z opiniami tutaj na forum i widzę, że dominują opinie takie, że pensje są dobre, praca jest dość oryginalna, atmosfera też wydaje się bardzo porządna, no naprawdę ja się tam bardzo cieszę.
Zostaw swoją opinię o Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A. - Żarów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A.