brak logo

Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A.

Żarów

Opinie o Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A.

Dzinia 2012-09-10 19:45:06
gówno jebcy bez poszanowania dla roboli choć sami nimi byli [usunięte przez moderatora]
Nick* 2012-10-01 19:04:56
W której firmie zatrudniają kierowników z z wykształceniem zawodowym ? W PCO :P
Coca-Cola 2012-10-02 14:04:21
Witam, ja również nie polecam pracy w PCO. Vice-prezes nie szanuje pracowników, natomiast w towarzystwie pani prezes udaje miłego. Atmosfera pracy jest po prostu tragiczna, szansa na podwyżkę zerowa. Do tej pracy po prostu nie wstaje się z dobrym humorem ani uśmiechem. [usunięte przez moderatora] Tak, z tego co można zaobserwować, jeden kierownik bardzo się wyżywa na ludziach. Toksyczny bufon. ODRADZAM!!!
anonim 2012-10-05 16:44:37
Wiedz jedno,ten po zawodówce może mieć większą wiedzę(może praktykę) niż ten po studiach.Wystarczy poczytać o Panu [usunięte przez moderatora]
gogo 2012-10-21 00:42:56
pani prezes nic nie wie o stanie pschicznym zalogi fizyczni kobiety mezczyzni .ludzie sa gnebieni zastraszani boja sie cokolwiek odezwac pan straszny szef lub jak kto woli szew robi co chce co mu do tej pustej paly najdzie zapomnial kim byl z kim pil i kto go ratowal zgowna.
gogo 2012-10-21 00:57:48
w pco zarow kierownikiem zostaje sie po bardzo dobrej niechlujnej , perwersyjnej,aroganckiej,zaklamanej ideologi do wyzszosci nad tym czym sie bylo a czym sie jest zapomnial wol jak cieleciem byl \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
straszna hela 2012-10-21 01:15:04
dawalam dawalam az mi [usunięte przez moderatora] rozerwalo teraz w pco robie kariere jakich malo lubie lody i wariatow nade wszystko [usunięte przez moderatora]. z powazaniem [usunięte przez moderatora]
gogo 2012-10-21 01:31:29
straszna helu;;;;opanoj sie . jak masz dawac to tylko bardzo wplywowym i zagorzalym karierowiczom ktorzy powinni dawno polec na drodze kariery wstrasznej firmie jako sie zowie pco ...z niczego cos...cos co znaczy łośśśśśś.....
SZadachtoCw** 2012-11-03 15:33:21
Zgadzam się w 1000000000%
SZadachtoCw** 2012-11-03 15:35:24
Ty chyba jesteś upośledzony/na umysłowo
SZadachtoCw** 2012-11-03 15:40:54
haahahahabhahhaah biuro a produkcja to inna bajka, a jakby Pani Inteligentna Prezes stawiała na młodych to żaden z nich by nie [usunięte przez moderatora] za 1600zl wykonując czynności niezgodne z BHP i Regulaminem Pracy. Jest nad obowiązkowość, patologia, niekompetentna kadra zarządzająca, burdel, syf, smród i PSIE PIENIĄDZE
SZadachtoCw** 2012-11-03 15:46:25
HAHAHHAHAHAHAHA z tym, że pan (specjalnie z małej) [usunięte przez moderatora] nie maja nawet matury, a tym mowisz o papierku [usunięte przez moderatora] mi system hahahahahahahahahah
jako tako 2012-11-08 21:22:01
A może Pani Prezes to czyta i cieszy się że ma taką kadrę, która wyciska z pracowników 101 % normy.Weźcie pod uwagę jedno, jak ktoś z pracowników narzeka na kierownika to dla szefostwa jest to bardzo dobry kierownik a nie przeciwnie.Może lepiej zacząć chwalić a nie narzekać (żart :) )A tak na poważnie to chciałbym wiedzieć ilu z Was pracowało w więcej niż jednej firmie żeby mieć choćby porównanie.
Polecam dla wzoru Electrolux,ci co narzekają że w PCO siak czy owak,to podejrzewam żeby miesiąca tam nie wytrzymali. Co nie zmienia faktu że organizacja w PCO jest jaka jest,szczególnie jeżeli a współprace Marketing-Planowanie-Produkcja.To jest ciągle trwająca wojna na której cierpi Firma,tam się nie rozwiązuje problemów tylko wyolbrzymia potknięcia innych,nie jest to zespół który może promować firmę ale tylko i wyłącznie jej zaszkodzić.
Wierzcie Mi na słowo bo tam pracowałem, są tam porządni ludzie ale niestety nikt nie liczy się z ich zdaniem, tam nawet jak ktoś ma rację to tak w konfrontacji z \"wyższy szczeblem\" jest na przegranej.
Jak Pani Prezes przejrzy na oczy to może się okazać że to już nie jest Jej firma a Pana [usunięte przez moderatora] który obstawił się swoimi żołnierzami i stworzyli wokół Pani Prezes kamienny krąg którego nikt nie jest w stanie pokonać.
aix 2012-11-09 22:10:17
Nie zgadzam się z opinią o [usunięte przez moderatora] jest bardzo ciepłym i porządnym człowiekiem, a ta osoba, która te bzdury wypisuje to ma jakis problem sam z sobą! Porażka-współczuję.
dotyczy odpowiedź automatyczna 2012-11-13 09:53:32
ale z Ciebie polonista - ortografia w małym paluszku widzę, aż boli jak się na to patrzy, fe!
coca cola 2012-11-25 21:55:18
A co państwo powiecie o ,,kierowniku" działu eksportu???
Jak dla mnie tragiczny facet :/
Olo 2012-11-30 12:32:27
OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mietek 2013-01-05 18:49:15
ekipa i kierownictwo na poziomie to było z jakieś 8 / 10 lat temu. Pamiętacie te czasy , ludzi , kierownictwo ? Teraz z tego co słychać to kompletne dno. Nieposzanowanie , pracy , doswiadczenia i zaangażowania drugiego pracownika. A Ci co potrafią dobrze oczy mydlić Pani Prezes zawsze byli na piedestale . Firma ma ogromny potencjał w kraju i za granicą , niestety nie przy totalitarnych rządach Pani Prezes i jej przydupasów. Gratuluje wszystkim tym co sprzeciwili się i odeszli w porę z tego bagna....
pracownik 2013-05-26 13:28:36
ZERO SZACUNKU
szarak 2014-01-06 18:23:00
Witam wszystkich, polecam wam firmę PCO S.A.. PCO S.A. jest solidną firmą o stabilnej pozycji, która prężnie się rozwija i ma jasne zasady działania.Jeśli myślisz czy rozpocząć tam pracę albo może wybierasz się na rozmowę kwalifikacyjną to chcę powiedzieć, że warto.
niepolecam 2014-06-15 12:42:57
A ja nie polecam pracy w tamtej firmie. Myślę, że firma ta pokazła już co sobą reprezentuje (dno). Nie warto tam iść.
2
PCO 2014-07-06 20:35:43
JA TERAZ PRACUJE W TYM SYFIE I PLACA WYNOSI 1800 BRUTTO PLUS DO TEGO 200 ZA JAKOSC I 200 ZA BRAK CHOROBOWEGO OCZYWISCIE BRUTTO. OD LIPCA MAJA BYĆ PODWYŻKI MAX 150 BRUTTO DL TYCH CO ROBIA CO NAJMNIEJ ROK A DLA POZOSTALYCH 75 BRUTO I TO ZALEZY JESZCZE OD KIEROWNIKA DANEGO DZIALU. A Z TYMI PREMIAMI JEST TAK ZE ZA BYLE CO CI ZABIORA NP. URLOP NA ZADANIE
pco 2014-07-06 20:55:54
JA TERAZ PRACUJE W TYM SYFIE I PLACA WYNOSI 1800 BRUTTO PLUS DO TEGO 200 ZA JAKOSC I 200 ZA BRAK CHOROBOWEGO OCZYWISCIE BRUTTO. OD LIPCA MAJA BYĆ PODWYŻKI MAX 150 BRUTTO DL TYCH CO ROBIA CO NAJMNIEJ ROK A DLA POZOSTALYCH 75 BRUTO I TO ZALEZY JESZCZE OD KIEROWNIKA DANEGO DZIALU. A Z TYMI PREMIAMI JEST TAK ZE ZA BYLE CO CI ZABIORA NP. URLOP NA ZADANIE
1
anonim 2014-07-07 15:41:37
PCO mnie taka płaca satysfakcjonuje, bo już nie wiem na co wydawać więcej kasy i tak odkładam sobie co miesiąc, a jakieś super samochody mi nie są potrzebne. Tak się zastanawiam z jakiej okazji te podwyżki dla pracowników... Może jakieś nowe rzeczy będą produkowane ? pozdrawiam was wszystkich i na prawdę nie narzekajcie
kadrowa 2014-08-04 14:22:11
witam. Poszukuję pracy jako specjalistka do spraw kadr i płac. znalazłam ofertę pracy w internecie właśnie na tym stanowisku i spełniam wszystkie wymagania opisane w ogłoszeniu. mam już doświadczenie na takim stanowisku, a interesują mnie w tej chwili dwie sprawy. Pierwsza to jaka jest umowa podpisywana na początku z takim specjalistą? a druga sprawa dotyczy stawki miesięcznej jaką się dostaje na początku współpracy z Żarowem. bo podejrzewam, że wy nie pisaliście o stanowisku kadrowej tylko o pracy na hali. pozdrawiam.
1
nick 2014-08-15 18:21:30
Lepiej tam nie idź do tej firmy. Zastanów się czemu zakończyłą się współpraca z poprzednią kadrową w tej firmie. Takie pytanie nawet zadaj im na rozmowie kwalifikacyjnej. Jeżeli satysfakcjonuje ciebie praca polegająca na poszukiwaniu żulików i meneli co przyjdą tyrać za minimalkę to możesztam iść. Jeżeli satysfakcjonuje ciebie praca polegająca na poszukiwaniu INŻYNIERÓW do PCO za PENSJĘ MINIMALNĄ (Tak minimalną pensję oferuję sie inżynierom w pco, to nie żart tam tyle oferują inżynierom...) to idź tam. Ale jeżeli jestes prawdziwą kadrową umiejącą wyszukiwać specjalistów ludzi zangażowanych do pracy i chcącą oferować swoim pracownikom w zamian za ich kompetencje, zaangażowanie w pracę godziwe wynagrodzenie to w PCO tego nie ma. Tam się szuka ludzi za przysłowiową miskę ryżu. Jeżeli sprawia ci satysfakcję traktowanie ludzi często lepiej wyedukowanych od ciebie jak zwykłych śmieci to możesz śmiało tam iść robić zawrotną karierę. W tej firmie potrzebują na takich stanowiskach ludzi którzy będą mieli wszystkich pracowników za nic, za zwykłych śmieci.
anomalia 2014-08-21 18:20:42
tak wlasciwie po twojej wypowiedzi @nick to chyba nikt sie nie zdecyduje na pracę. to prawda co napisałeś czy tylko tak chcesz przestraszyć innych bo sam chcesz zdobyć pracę ;) taki żart. tak szczerze to chyba warto popróbować co i jak i dowiedzieć się jeszcze więcej szczegółów na rozmowie kwalifikacyjnej. chyba, że to już jest po wszystkim i nie ma co się łudzić. tylko trzeba szukać dalej pracy.
1
pitek 2014-09-30 20:56:59
witam, czy warto interesować się ofertą na kierownika laboratorium, jaka może być stawka na początek
a gdzie to? 2014-10-01 16:44:13
a gdzie jest taka oferta @pitek? ja nie widziałem tego ogłoszenia na kierownika. podpowiesz mi gdzie najlepiej szukać tego wszystkiego na temat tego zakłądu? interesuje mnie takie stanowisko a tutaj jestem z przypadku bo straciłem ostatnio pracę i szukam zatrudnienia. Liczę na Państwa pomoc, piszcie
who 2014-10-16 21:21:09
Nie warto wysyłać na kierownika laboratorium. Ta firma szuka Inżynieróœ a minimalną pensję (zaprzeczy łamu anomalia we wpisie z 21-08). A niedawno było ogłoszenie, że szukają Inżynbiera Automatyka i stawka była 1680. Teraz ostatnio pojawiło sie ze stawką 2000 brutto oczywiście a nie netto:) Kierownik labu podobnie u nich zarobi. A teraz pomyśl sobie, że jesteś tym kierownikiem labu i zastanów się jakich masz pracowników w dziale. Zgraja tłuków nie znających się na chemii. Zwolni ci się ktoś z zespołu to każą ci znaleźć kogoś na miejsce tej osoby za minimalkę. Pomyśl co za fachowiec przyjdzie za te pieniądze. Chcesz stanąć w sytuacji, że jesteś Managerem, a nie ma kto u ciebie robić w dziale? Pojawia się jakikolwiek problem z analizami w labie czy z jakoscią na produkcji to w całej firmie nie ma kompetentnych osób (w labie pracują za minimalkę to kompetentni nie przyjmą takich ofert pracy i uciekną to na swoich pracowników nie masz co liczyć) i ty jesteś jedyną osobą, która się na czym kolwiek i masz wszystko na głowie: laboratorium, produkcje jak są problemy jakościowe. A jak byś znalazł kogoś kompetentego do swojego zespołu to jak każdy fachowiec się ceni, a szefostwo firmy powie ci że za minimalkę masz go zatrudnić, bo jak nie to cię zwolnią. Dobry pracownik ci tam nie przyjdzie będziesz miał pod sobą bandę ludzi nie mających pojecia o pracy laboratoryjnej. Czy zależy ci na takiej pracy, żeby za grosze samemu tyrać i szukac ludzi za jeszcze większe grosze. W tej firmie nie szanuje się specjalistów, Tam fachowcóœ mają za nic.
, 2014-10-18 18:22:10
W laboratorium tej firmy jak i w całej firmie najprawdopodobniej jest jedna wielka patologia i lepiej to omijać z daleka. Od długiego czasu co jakiś czas szukają kontstruktora i znaleźć nie mogą. W tej firmie jest rekrutacja stała na: kontruktora, automatyka, wsadowego wyrobów ogniotrwałych, specjaliste ds. modernizacji produkcji (tak stary i zacofany technologicznie zakład, że jest co modernizować - a nie lepiej wszystko wymienić na nowe?), slusarza,tokarza. Ciągłą rekrutacja świadczy o tym że albo ta firma się tak ciągle rozwija, że nie nadąrzają z zatrudnieniem ludzi (do tej poryby mieli już kilka tysięcy pracowników...), albo że tak wszyscy uciekają z tamtąd i nikt nie chce tam robić. Zresztą sami sprawdzcie, że te ogłoszenia to już są stałymi ofertami pracy.
czyli jest praca? 2014-10-20 13:09:16
czyli ja mam rozuimec, ze jak szukaja tylu pracownikow to sie znajdzie jakas praca dla mnie? mnie intersuje praca na dluzej albo chociazn aprzetrzymanie, doswiadczenie zyciowe mi to dalo, ze wiem ze trzeba szukac pracy nawet jak sie ma prace bo nigdy nie zna sie dnia ani godziny. do kogo sie zglaszac do pracy?
1
maniek 2014-12-02 16:10:35
wydaje mi się, ze jak szukają kilku pracowników ogólnie a nie tylko jednego na dane miejsce, to wzrasta z tym również szanse na zatrudnienie, bo możesz być dobry, ale nie najlepszy i i tak zostaniesz przyjęty zgodnie z Twoimi kwalifikacjami.. więc nie wiem jak to przebiega wszytsko, jak macie informacje to piszcie :D
odp 2014-12-04 08:17:29
W tej firmie tak jak niestety w co poniektórych innych firmach jak szukają 1 pracownika na specjaistyczne stanowisko, to zamieszczają kilka ogłoszeń (przykładowo: Technolog, Inżynier, Specjalista ceramik) i masz wrażenie, że szukają kilku, a faktycznie 1 pracownika szukają. Bo półgłówki myślą, że jak nazwą to samo stanowisko na 20 sposobów to zwiększąsięim szanse na znalezienie pracownika. Jak chcą sobie zwiększyć szanse na znalezienie pracownika to niech zwiększą oferowane zarobki do stawek rynkowych. A na specjalistyczne stanowiska niech się zdecydują czy szukają idioty czy fachowca, a nie że szukają idioty i fachowca w jednym bo sobie tak jakiś kretyn na górze wymyślił, co mu mózg zlasowało dawno temu. Bo on chciałby fachowca, żeby się znał, jednocześnie fachowiec, żeby robił rzetelnie swą pracę i jednocześnie na odpierdziel robił (jedno z drugim się wyklucza). Na zwykłe produkcyjne stanowiska owszem bywa, że jest 1 stanowisko z ogłoszeń, a faktycznie na to stanowisko chcą przyjąć kilka osób.
oper 2015-08-25 23:56:15
na stronce praca.pl widziałem ,ze szukają operatorów produkcji do polskiej ceraminki żarów. chciałbym bardzo tam się dostaćbo z tego co przeczytałem to oferowana jest umowa o pracę, a przy 3 dzieci to bardzo przydatna sprawa. Ale powiem szczerze, żę @odp zgodzę się z tobą na temat tych ogłoszeń, bo sam aplikowałem na takie, gdzie później okazywało się, że na jedno stanowisko było 10ogłoszeń w necie
1
Juliusz 2015-09-25 02:57:28
bardzo proszę o informacje, czy warto u nich pracować, czy też nie, ponieważ zauważyłem właśnie, że pojawiła się w żarowie u nich oferta pracy na stanowisko elektromechanika i bardzo mnie zainteresowała, dajcie mi cynk proszę jak tam jest z wypłatami i jak atmosfera w pracy, bo to również istotna kwestia, dzięki
nutik 2015-09-25 03:07:08
Mnie na forum zaprowadziło ogłoszenie, że Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" poszukuje elektromechanika. Pytanie, czy aby na 100% warto, bo w ogloszeniu co do oferty w zamian napisali jedynie kilka słów. Podobno wynagrodzenie jest stałe + premia, mają jakieś dofinansowane posiłki oraz szkolenia. Może ktos napisac jak to w rzeczywistości wygląda?
efrgth 2016-01-09 14:52:59
witajcie, no pojawila sie jakis czas temu oferta pracy od firmy Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A. na stanowsiko asystenta/ ki zarzadu w Żarowie..
Julinio 2016-01-13 23:10:15
teraz szukają asystenta/ki zarządu w żarowie, jest może tutaj ktoś zainteresowany, albo znacie kogoś z polecenia, bo praca naprawdę fajna z korzystnymi warunkami finansowymi
olo 2016-02-02 13:06:05
Syf, kiła mogiła
ondrej 2016-02-02 13:17:53
olo, możesz trochę rozwinąć swoją opinię ? Myślę, że w okolicy jest sporo miejsc, które zagwarantują lepsze zarobki ale nie w tej samej branży. Czy wiadomo kiedy podpisywana jest u nich umowa o pracę ?
marek 2016-02-07 20:03:32
skoro kogoś interesuje praca jako elektromechanik albo asystentka zarządu, to ciężko będzie nagle znaleźć ofertę konkurencyjną w okolicy. CV wysłać można, to nic nie kosztuje @ondrej
1
lizaczek 2016-02-11 21:41:33
Pewnie, że zawsze warto próbować znaleźć zatrudnienie u nich @marek, ja to chyba złożę papiery na elektromechanika, bo zapewniona jest umowa o pracę, a to rzadkość.
roman 2016-02-14 14:05:00
Witam słyszałem że przyjmują na prasy i inne stanowiska za 2100 brutto . Czy to prawda czywarto skladać podanie .Dzieki.
ogór 2016-02-14 15:10:15
myślę , że warto, chyba że liczysz na początek na jakieś mega duże zarobki. Jeśli chcesz więcej kasy to szukają teraz asystenta zarządu - tam lepsza kasa
volo 2016-02-17 07:29:28
Witajcie, ciekawe jest to, ze Firma mocno otworzyła się na kandydatów. I jeżeli ktoś jest zainteresowany praca to wcześniej może przyjść na spotkanie, na którym zobaczy zakład pracy i główna zadania jakie się wykonuje. I wtedy można podjąć decyzję czy chę tam pracować czy nie.
gili 2016-03-12 11:32:32
to fajna opcja @volo, dzięki za info :) CV wyślę, na specjalistę działu zakupów, ale chętnie się przejdę na dniach rozejrzeć się co i jak. A oni niech w między czasie rozpatrują moje CV :)
antek 2016-05-05 21:16:06
czy wystawili aktualnie jakieś oferty pracy @gili??
maniak 2016-09-20 18:56:17
na produkcji dla operatorów praca bardzo ciężka i odpowiedzialna, codziennie do "przerzucenia" tony materiału i do tego trzeba to robić z głową a wynagrodzenia niestety nie są konkurencyjne :(
Mirek 2016-09-20 19:26:46
Widzę że Polska Ceramika Ogniotrwała ma wszystko w porządku z opiniami tutaj na forum i widzę, że dominują opinie takie, że pensje są dobre, praca jest dość oryginalna, atmosfera też wydaje się bardzo porządna, no naprawdę ja się tam bardzo cieszę.
Zostaw swoją opinię o Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A. - Żarów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A.