Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A.

Pracowałeś w firmie Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
do szczepek - 2012-06-12 11:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmiana by się przydała, bo niektórzy (pseudo)kierownicy którzy nie mają zielonego pojęcia o kierowaniu produkcją rządzą i jest jak jest. myślą że jak mają papierek to mogą zawojować świat, a tu trzeba kogoś z papierkiem, głową i normalnym rozumowaniem kogoś z kim można porozmawiać o ewentualnych zmianach a nie jakiegoś [usunięte przez moderatora] który się czepia wszystkiego co tylko można
zdjecie uzytkownika
lol - 2012-07-28 17:58:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od czego by tu zaczac. Może zacznę od premii, której kwota wynosi 100 zł. (50 za jakość pracy i 50 za dyscyplinę) co to mś być jałmużna jakaś. Pracowałem już w kilku firmach i premia w nich wynosiła około 300 - 400 zł. Teraz \" wczasy pod grusza \" podobno miały być wypłacane od tego roku tj 2012 ale ich brak, gdy w innych firmach płacą po okolo 650 zl. Na osobe. Talony na święta - są w kwotach od 150 do 250 zł i trzeba jeszcze podpisywać jakieś podania o zapomoge co to ma być komuna jakaś . Kierownictwo zamiast żyć z pracownikiem w zgodzie to szczuja jak psów zero szacunku dla klasy robotniczej, uwarzaja nas tylko za smierdzacych roboi. Przykład pan [usunięte przez moderatora] Poprosił pewnych chłopaków o zrobienie dodatkowo 250 sztuk( gdy norma wynosi 500) oczywiście za dodatkową zapłatą, więc się zgodzili z jezykim na brodzik zapierdzielali przez osiem godzin żeby się wyrobić . Po kilku dniach przychodzą do pracy a tu w karcie pracy norma już wynosi 750 sztuk i już im niedoplacaja :) są glupki że się zgodzili ale za dodatkową kasę to by się każdy zgodził tylko nikt nie wiedział że pana [usunięte przez moderatora] podniesie im normę.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-09-01 22:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na sensowna kasę nie ma co liczyć bo tych na gorze bardzo boli jeśli muszą nawet najmniejszy grosz rzucić dla tych niżej
premia, to ochłapy na które nabiera się większość załogi i przez to godzi kiepską pensje
szkoda nerwów na to firmę
poza tym wystarczy spojrzeć na te opinie
nie ma ani jednego głosu w obronie pco
dlaczego?
bo dziady na gorze nie korzystają z komputerów a o internecie to w ogóle nie ma już mowy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-09-01 22:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsze że tępi kierownicy trzymają w niewiedzy obecną Prezeskę, która jest naprawdę dobrym managerem i sporo mogłaby zdziałać. Tylko jak jeden tępy bezmózgi kierownik z drugim ledwie komputer włączyć potrafią a biznes dla nich to układ to muszą trzymać się razem by prezes nie dowiedział się jak można partolić sprawę za sprawą...
zdjecie uzytkownika
gal - 2012-09-01 22:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żeby tutaj coś zrobić to trzeba mieć wiele cierpliwości, faktycznie szefostwo nie bardzo wie po co jest "tępaki". Jak by firma miła mniej kierowników to by coś tu ruszyło. A tak tylko jeden zwala na drugiego . Za organizacje 0 pkt.
zdjecie uzytkownika
Dzinia - 2012-09-10 19:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gówno jebcy bez poszanowania dla roboli choć sami nimi byli [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Nick* - 2012-10-01 19:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W której firmie zatrudniają kierowników z z wykształceniem zawodowym ? W PCO :P
zdjecie uzytkownika
Coca-Cola - 2012-10-02 14:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja również nie polecam pracy w PCO. Vice-prezes nie szanuje pracowników, natomiast w towarzystwie pani prezes udaje miłego. Atmosfera pracy jest po prostu tragiczna, szansa na podwyżkę zerowa. Do tej pracy po prostu nie wstaje się z dobrym humorem ani uśmiechem. [usunięte przez moderatora] Tak, z tego co można zaobserwować, jeden kierownik bardzo się wyżywa na ludziach. Toksyczny bufon. ODRADZAM!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-10-05 16:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiedz jedno,ten po zawodówce może mieć większą wiedzę(może praktykę) niż ten po studiach.Wystarczy poczytać o Panu [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
gogo - 2012-10-21 00:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pani prezes nic nie wie o stanie pschicznym zalogi fizyczni kobiety mezczyzni .ludzie sa gnebieni zastraszani boja sie cokolwiek odezwac pan straszny szef lub jak kto woli szew robi co chce co mu do tej pustej paly najdzie zapomnial kim byl z kim pil i kto go ratowal zgowna.
zdjecie uzytkownika
gogo - 2012-10-21 00:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w pco zarow kierownikiem zostaje sie po bardzo dobrej niechlujnej , perwersyjnej,aroganckiej,zaklamanej ideologi do wyzszosci nad tym czym sie bylo a czym sie jest zapomnial wol jak cieleciem byl \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
zdjecie uzytkownika
straszna hela - 2012-10-21 01:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dawalam dawalam az mi [usunięte przez moderatora] rozerwalo teraz w pco robie kariere jakich malo lubie lody i wariatow nade wszystko [usunięte przez moderatora]. z powazaniem [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
gogo - 2012-10-21 01:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
straszna helu;;;;opanoj sie . jak masz dawac to tylko bardzo wplywowym i zagorzalym karierowiczom ktorzy powinni dawno polec na drodze kariery wstrasznej firmie jako sie zowie pco ...z niczego cos...cos co znaczy łośśśśśś.....
zdjecie uzytkownika
SZadachtoCw** - 2012-11-03 15:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się w 1000000000%
zdjecie uzytkownika
SZadachtoCw** - 2012-11-03 15:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty chyba jesteś upośledzony/na umysłowo
zdjecie uzytkownika
SZadachtoCw** - 2012-11-03 15:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haahahahabhahhaah biuro a produkcja to inna bajka, a jakby Pani Inteligentna Prezes stawiała na młodych to żaden z nich by nie [usunięte przez moderatora] za 1600zl wykonując czynności niezgodne z BHP i Regulaminem Pracy. Jest nad obowiązkowość, patologia, niekompetentna kadra zarządzająca, burdel, syf, smród i PSIE PIENIĄDZE
zdjecie uzytkownika
SZadachtoCw** - 2012-11-03 15:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HAHAHHAHAHAHAHA z tym, że pan (specjalnie z małej) [usunięte przez moderatora] nie maja nawet matury, a tym mowisz o papierku [usunięte przez moderatora] mi system hahahahahahahahahah
zdjecie uzytkownika
jako tako - 2012-11-08 21:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może Pani Prezes to czyta i cieszy się że ma taką kadrę, która wyciska z pracowników 101 % normy.Weźcie pod uwagę jedno, jak ktoś z pracowników narzeka na kierownika to dla szefostwa jest to bardzo dobry kierownik a nie przeciwnie.Może lepiej zacząć chwalić a nie narzekać (żart :) )A tak na poważnie to chciałbym wiedzieć ilu z Was pracowało w więcej niż jednej firmie żeby mieć choćby porównanie.
Polecam dla wzoru Electrolux,ci co narzekają że w PCO siak czy owak,to podejrzewam żeby miesiąca tam nie wytrzymali. Co nie zmienia faktu że organizacja w PCO jest jaka jest,szczególnie jeżeli a współprace Marketing-Planowanie-Produkcja.To jest ciągle trwająca wojna na której cierpi Firma,tam się nie rozwiązuje problemów tylko wyolbrzymia potknięcia innych,nie jest to zespół który może promować firmę ale tylko i wyłącznie jej zaszkodzić.
Wierzcie Mi na słowo bo tam pracowałem, są tam porządni ludzie ale niestety nikt nie liczy się z ich zdaniem, tam nawet jak ktoś ma rację to tak w konfrontacji z \"wyższy szczeblem\" jest na przegranej.
Jak Pani Prezes przejrzy na oczy to może się okazać że to już nie jest Jej firma a Pana [usunięte przez moderatora] który obstawił się swoimi żołnierzami i stworzyli wokół Pani Prezes kamienny krąg którego nikt nie jest w stanie pokonać.
zdjecie uzytkownika
aix - 2012-11-09 22:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zgadzam się z opinią o [usunięte przez moderatora] jest bardzo ciepłym i porządnym człowiekiem, a ta osoba, która te bzdury wypisuje to ma jakis problem sam z sobą! Porażka-współczuję.
zdjecie uzytkownika
dotyczy odpowiedź automatyczna - 2012-11-13 09:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale z Ciebie polonista - ortografia w małym paluszku widzę, aż boli jak się na to patrzy, fe!
zdjecie uzytkownika
coca cola - 2012-11-25 21:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co państwo powiecie o ,,kierowniku" działu eksportu???
Jak dla mnie tragiczny facet :/
zdjecie uzytkownika
Olo - 2012-11-30 12:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
mietek - 2013-01-05 18:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ekipa i kierownictwo na poziomie to było z jakieś 8 / 10 lat temu. Pamiętacie te czasy , ludzi , kierownictwo ? Teraz z tego co słychać to kompletne dno. Nieposzanowanie , pracy , doswiadczenia i zaangażowania drugiego pracownika. A Ci co potrafią dobrze oczy mydlić Pani Prezes zawsze byli na piedestale . Firma ma ogromny potencjał w kraju i za granicą , niestety nie przy totalitarnych rządach Pani Prezes i jej przydupasów. Gratuluje wszystkim tym co sprzeciwili się i odeszli w porę z tego bagna....
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-05-26 13:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZERO SZACUNKU
zdjecie uzytkownika
szarak - 2014-01-06 18:23:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, polecam wam firmę PCO S.A.. PCO S.A. jest solidną firmą o stabilnej pozycji, która prężnie się rozwija i ma jasne zasady działania.Jeśli myślisz czy rozpocząć tam pracę albo może wybierasz się na rozmowę kwalifikacyjną to chcę powiedzieć, że warto.
zdjecie uzytkownika
niepolecam - 2014-06-15 12:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja nie polecam pracy w tamtej firmie. Myślę, że firma ta pokazła już co sobą reprezentuje (dno). Nie warto tam iść.
zdjecie uzytkownika
PCO - 2014-07-06 20:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lol - 2012-07-28 17:58:27]:
JA TERAZ PRACUJE W TYM SYFIE I PLACA WYNOSI 1800 BRUTTO PLUS DO TEGO 200 ZA JAKOSC I 200 ZA BRAK CHOROBOWEGO OCZYWISCIE BRUTTO. OD LIPCA MAJA BYĆ PODWYŻKI MAX 150 BRUTTO DL TYCH CO ROBIA CO NAJMNIEJ ROK A DLA POZOSTALYCH 75 BRUTO I TO ZALEZY JESZCZE OD KIEROWNIKA DANEGO DZIALU. A Z TYMI PREMIAMI JEST TAK ZE ZA BYLE CO CI ZABIORA NP. URLOP NA ZADANIE
zdjecie uzytkownika
pco - 2014-07-06 20:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim - 2012-09-01 22:14:20]:
JA TERAZ PRACUJE W TYM SYFIE I PLACA WYNOSI 1800 BRUTTO PLUS DO TEGO 200 ZA JAKOSC I 200 ZA BRAK CHOROBOWEGO OCZYWISCIE BRUTTO. OD LIPCA MAJA BYĆ PODWYŻKI MAX 150 BRUTTO DL TYCH CO ROBIA CO NAJMNIEJ ROK A DLA POZOSTALYCH 75 BRUTO I TO ZALEZY JESZCZE OD KIEROWNIKA DANEGO DZIALU. A Z TYMI PREMIAMI JEST TAK ZE ZA BYLE CO CI ZABIORA NP. URLOP NA ZADANIE
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-07-07 15:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PCO mnie taka płaca satysfakcjonuje, bo już nie wiem na co wydawać więcej kasy i tak odkładam sobie co miesiąc, a jakieś super samochody mi nie są potrzebne. Tak się zastanawiam z jakiej okazji te podwyżki dla pracowników... Może jakieś nowe rzeczy będą produkowane ? pozdrawiam was wszystkich i na prawdę nie narzekajcie
zdjecie uzytkownika
kadrowa - 2014-08-04 14:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam. Poszukuję pracy jako specjalistka do spraw kadr i płac. znalazłam ofertę pracy w internecie właśnie na tym stanowisku i spełniam wszystkie wymagania opisane w ogłoszeniu. mam już doświadczenie na takim stanowisku, a interesują mnie w tej chwili dwie sprawy. Pierwsza to jaka jest umowa podpisywana na początku z takim specjalistą? a druga sprawa dotyczy stawki miesięcznej jaką się dostaje na początku współpracy z Żarowem. bo podejrzewam, że wy nie pisaliście o stanowisku kadrowej tylko o pracy na hali. pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-08-15 18:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kadrowa - 2014-08-04 14:22:11]:
Lepiej tam nie idź do tej firmy. Zastanów się czemu zakończyłą się współpraca z poprzednią kadrową w tej firmie. Takie pytanie nawet zadaj im na rozmowie kwalifikacyjnej. Jeżeli satysfakcjonuje ciebie praca polegająca na poszukiwaniu żulików i meneli co przyjdą tyrać za minimalkę to możesztam iść. Jeżeli satysfakcjonuje ciebie praca polegająca na poszukiwaniu INŻYNIERÓW do PCO za PENSJĘ MINIMALNĄ (Tak minimalną pensję oferuję sie inżynierom w pco, to nie żart tam tyle oferują inżynierom...) to idź tam. Ale jeżeli jestes prawdziwą kadrową umiejącą wyszukiwać specjalistów ludzi zangażowanych do pracy i chcącą oferować swoim pracownikom w zamian za ich kompetencje, zaangażowanie w pracę godziwe wynagrodzenie to w PCO tego nie ma. Tam się szuka ludzi za przysłowiową miskę ryżu. Jeżeli sprawia ci satysfakcję traktowanie ludzi często lepiej wyedukowanych od ciebie jak zwykłych śmieci to możesz śmiało tam iść robić zawrotną karierę. W tej firmie potrzebują na takich stanowiskach ludzi którzy będą mieli wszystkich pracowników za nic, za zwykłych śmieci.
zdjecie uzytkownika
anomalia - 2014-08-21 18:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak wlasciwie po twojej wypowiedzi @nick to chyba nikt sie nie zdecyduje na pracę. to prawda co napisałeś czy tylko tak chcesz przestraszyć innych bo sam chcesz zdobyć pracę ;) taki żart. tak szczerze to chyba warto popróbować co i jak i dowiedzieć się jeszcze więcej szczegółów na rozmowie kwalifikacyjnej. chyba, że to już jest po wszystkim i nie ma co się łudzić. tylko trzeba szukać dalej pracy.
zdjecie uzytkownika
pitek - 2014-09-30 20:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, czy warto interesować się ofertą na kierownika laboratorium, jaka może być stawka na początek
zdjecie uzytkownika
a gdzie to? - 2014-10-01 16:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a gdzie jest taka oferta @pitek? ja nie widziałem tego ogłoszenia na kierownika. podpowiesz mi gdzie najlepiej szukać tego wszystkiego na temat tego zakłądu? interesuje mnie takie stanowisko a tutaj jestem z przypadku bo straciłem ostatnio pracę i szukam zatrudnienia. Liczę na Państwa pomoc, piszcie
zdjecie uzytkownika
who - 2014-10-16 21:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pitek - 2014-09-30 20:56:59]:
Nie warto wysyłać na kierownika laboratorium. Ta firma szuka Inżynieróœ a minimalną pensję (zaprzeczy łamu anomalia we wpisie z 21-08). A niedawno było ogłoszenie, że szukają Inżynbiera Automatyka i stawka była 1680. Teraz ostatnio pojawiło sie ze stawką 2000 brutto oczywiście a nie netto:) Kierownik labu podobnie u nich zarobi. A teraz pomyśl sobie, że jesteś tym kierownikiem labu i zastanów się jakich masz pracowników w dziale. Zgraja tłuków nie znających się na chemii. Zwolni ci się ktoś z zespołu to każą ci znaleźć kogoś na miejsce tej osoby za minimalkę. Pomyśl co za fachowiec przyjdzie za te pieniądze. Chcesz stanąć w sytuacji, że jesteś Managerem, a nie ma kto u ciebie robić w dziale? Pojawia się jakikolwiek problem z analizami w labie czy z jakoscią na produkcji to w całej firmie nie ma kompetentnych osób (w labie pracują za minimalkę to kompetentni nie przyjmą takich ofert pracy i uciekną to na swoich pracowników nie masz co liczyć) i ty jesteś jedyną osobą, która się na czym kolwiek i masz wszystko na głowie: laboratorium, produkcje jak są problemy jakościowe. A jak byś znalazł kogoś kompetentego do swojego zespołu to jak każdy fachowiec się ceni, a szefostwo firmy powie ci że za minimalkę masz go zatrudnić, bo jak nie to cię zwolnią. Dobry pracownik ci tam nie przyjdzie będziesz miał pod sobą bandę ludzi nie mających pojecia o pracy laboratoryjnej. Czy zależy ci na takiej pracy, żeby za grosze samemu tyrać i szukac ludzi za jeszcze większe grosze. W tej firmie nie szanuje się specjalistów, Tam fachowcóœ mają za nic.
zdjecie uzytkownika
x - 2014-10-17 22:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pitek - 2014-09-30 20:56:59]:
Ta firma już szukała 2-3 lata temu kierownika laboratorium. Na ich stronie internetowej widniały wtedy dane kontaktowe do ważniejszych prcaowników i przed tamtym ogłoszeniem (sprzed 2-3 lat) jak i po nim dalej ta sama osoba jest kierownikiem laboratorium. Tak więc już kiedyś szukali i nikt nie przyszedł. Za tę stawkę co oferują to maksymalnie laboranta (i to ze średnim a nie z wyższym wyksztalceniem) sobie moga zatrudnić, a nie kierownika. Jak się nawet znajdzie taki frustrat co by chciał przyjść im za te pieniądze to i tak nie będzie miał zdolności menadżerskich i się nie będzie do tego nadawał. Najlepsze jest to, że w ogłoszeniu piszą o znajmości systemu ISO 17025, a firma tego nie ma wdrożonego (na stronie PCA jest lista akredytowanych) a kilka lat temu ktoś średniego szczebla tej firmy opowiadał, że mają ISO 9001, ale laboratorium jest z niego wyłączone. Ciekawe jak można wyłączyć laboratorium z pod systemu jakości funkcjonującego w całej firmie. Może u nich jest tak jak w niektórych po-peerelowskich firmach gdzie wszystko im zawsze ma dobrze wyjść... Kiedyś doszły mnie słuchy o przypadku, gdzie w laboratorium kazano laborantom powtarzać tak długo analizę aż im wyszły "dobre" wyniki (oczekiwane, a nie koniecznie rzeczywiste wyniki). Z kolei znajomy pracujący w jednej z azjatyckich firm dzialających w Polsce prowadził rejestr z wynikami badań (jeden z wynikami otrzymanymi, a drugi z wynikami dla klienta) i pewnego razu skośnooki szef powiedział mu, żeby zrobił trzeci rejestr z pośrednimi wynikami taki do użytku wewnętrznego w firmie. Znajomy jak mi to opowiadał to się śmiał, że jak zmieni pracę to w nowej firmie zwolnią go za fałszowanie wyników bo złych nawyków się tam nauczy. W tej firmie nie wiem co się dzieje w laboratorium, ale zastanawiające jest to, że osoba średniego szczebla mówiła parę lat temu, że w PCO laaboratorium jest wyłączone z pod ISO 9001. Nie wiem jak to możliwe. Ale biorąc pod uwagę jak tam traktuje się specjalistów, inżynierów niczego dobrego nie można spodziewać się po tym laboratorium. Jeśli tam też wychodzą im na zlecenie dyrekcji zawsze "dobre" wyniki to nie ma co się tam pakować. Jak zaczniesz egzekwować rzeczywiste wyniki to cię zwolnią, a jak będziesz pilnować aby byly zawsze "dobre" wyniki to może to się skończyć dla ciebie podziwianiem świata z za krat. Oczywiście dyrekcja nic nie będzie wiedziała o niczym.
zdjecie uzytkownika
. - 2014-10-18 09:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś czas temu firma szukała Inżyniera Procesu do laboratorium. Jest to laboratorium chemiczne i obecnie szukają kierownika chemika, a wtedy Inżyniera Procesu koniecznie MECHANIKA. Nie wiem z czego to wynikało i nie wiem czy zatrudnili wtedy kogokolwiek na to stanowisko. Być może pan pulchniutki ma jaieś swoje wizjonerskie wizje i co chwila je zmienia. Tacy ludzie się zdarzają niestety. Za krótko był z nim kontakt, żeby móc to stwierdzić w 100%, ale bez wątpienia jest krętaczem. Odnośnie poszukiwań specjalisty ds. kadr i płac przez tę firmę to w pewnym momencie nagle pojawiło sie ogłoszenie że szukają na stanowisko MŁODSZY specjalista ds kadr i płac. Chyba zrozumieli, że z doświadczeniem za te pieniądze co oferują nikt nie przyjdzie i zaczęli szukać młodszego specjalisty. Ta firma nie sprawia wrażenia poważnej firmy. Fakt okłamywania i manipulowania kandydatów podczas rozmów kwalifikacyjnych świadczy dużo o tej firmie. Lepiej się z takim prostactwem jak oni nie zadawać. Niech se pan pulchniutki razem ze swoją świtą oszustów trzymających z nim sztamę sam robi wszystko, a reszta pracowników niech mu się zwolni. Zresztą jak ktoś sobie poszuka w internecie to wyniki badań naukowych dowodzą, że ludzie otyli gorzej myślą, gdyz mają mózgi obrośnięte tkanką tłuszczową.
zdjecie uzytkownika
, - 2014-10-18 18:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W laboratorium tej firmy jak i w całej firmie najprawdopodobniej jest jedna wielka patologia i lepiej to omijać z daleka. Od długiego czasu co jakiś czas szukają kontstruktora i znaleźć nie mogą. W tej firmie jest rekrutacja stała na: kontruktora, automatyka, wsadowego wyrobów ogniotrwałych, specjaliste ds. modernizacji produkcji (tak stary i zacofany technologicznie zakład, że jest co modernizować - a nie lepiej wszystko wymienić na nowe?), slusarza,tokarza. Ciągłą rekrutacja świadczy o tym że albo ta firma się tak ciągle rozwija, że nie nadąrzają z zatrudnieniem ludzi (do tej poryby mieli już kilka tysięcy pracowników...), albo że tak wszyscy uciekają z tamtąd i nikt nie chce tam robić. Zresztą sami sprawdzcie, że te ogłoszenia to już są stałymi ofertami pracy.
zdjecie uzytkownika
czyli jest praca? - 2014-10-20 13:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czyli ja mam rozuimec, ze jak szukaja tylu pracownikow to sie znajdzie jakas praca dla mnie? mnie intersuje praca na dluzej albo chociazn aprzetrzymanie, doswiadczenie zyciowe mi to dalo, ze wiem ze trzeba szukac pracy nawet jak sie ma prace bo nigdy nie zna sie dnia ani godziny. do kogo sie zglaszac do pracy?
zdjecie uzytkownika
maniek - 2014-12-02 16:10:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, ze jak szukają kilku pracowników ogólnie a nie tylko jednego na dane miejsce, to wzrasta z tym również szanse na zatrudnienie, bo możesz być dobry, ale nie najlepszy i i tak zostaniesz przyjęty zgodnie z Twoimi kwalifikacjami.. więc nie wiem jak to przebiega wszytsko, jak macie informacje to piszcie :D
zdjecie uzytkownika
odp - 2014-12-04 08:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maniek - 2014-12-02 16:10:35]:
W tej firmie tak jak niestety w co poniektórych innych firmach jak szukają 1 pracownika na specjaistyczne stanowisko, to zamieszczają kilka ogłoszeń (przykładowo: Technolog, Inżynier, Specjalista ceramik) i masz wrażenie, że szukają kilku, a faktycznie 1 pracownika szukają. Bo półgłówki myślą, że jak nazwą to samo stanowisko na 20 sposobów to zwiększąsięim szanse na znalezienie pracownika. Jak chcą sobie zwiększyć szanse na znalezienie pracownika to niech zwiększą oferowane zarobki do stawek rynkowych. A na specjalistyczne stanowiska niech się zdecydują czy szukają idioty czy fachowca, a nie że szukają idioty i fachowca w jednym bo sobie tak jakiś kretyn na górze wymyślił, co mu mózg zlasowało dawno temu. Bo on chciałby fachowca, żeby się znał, jednocześnie fachowiec, żeby robił rzetelnie swą pracę i jednocześnie na odpierdziel robił (jedno z drugim się wyklucza). Na zwykłe produkcyjne stanowiska owszem bywa, że jest 1 stanowisko z ogłoszeń, a faktycznie na to stanowisko chcą przyjąć kilka osób.
zdjecie uzytkownika
medalik - 2015-08-25 23:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gorszego syfu nie widziałem to jedna wielka pomyłka kolesiostwo itp.
i wspaniałe kierownictwo sur bałwan z połamanym nosem
zdjecie uzytkownika
oper - 2015-08-25 23:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na stronce praca.pl widziałem ,ze szukają operatorów produkcji do polskiej ceraminki żarów. chciałbym bardzo tam się dostaćbo z tego co przeczytałem to oferowana jest umowa o pracę, a przy 3 dzieci to bardzo przydatna sprawa. Ale powiem szczerze, żę @odp zgodzę się z tobą na temat tych ogłoszeń, bo sam aplikowałem na takie, gdzie później okazywało się, że na jedno stanowisko było 10ogłoszeń w necie
zdjecie uzytkownika
Juliusz - 2015-09-25 02:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo proszę o informacje, czy warto u nich pracować, czy też nie, ponieważ zauważyłem właśnie, że pojawiła się w żarowie u nich oferta pracy na stanowisko elektromechanika i bardzo mnie zainteresowała, dajcie mi cynk proszę jak tam jest z wypłatami i jak atmosfera w pracy, bo to również istotna kwestia, dzięki
zdjecie uzytkownika
nutik - 2015-09-25 03:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie na forum zaprowadziło ogłoszenie, że Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" poszukuje elektromechanika. Pytanie, czy aby na 100% warto, bo w ogloszeniu co do oferty w zamian napisali jedynie kilka słów. Podobno wynagrodzenie jest stałe + premia, mają jakieś dofinansowane posiłki oraz szkolenia. Może ktos napisac jak to w rzeczywistości wygląda?
zdjecie uzytkownika
efrgth - 2016-01-09 14:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie, no pojawila sie jakis czas temu oferta pracy od firmy Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A. na stanowsiko asystenta/ ki zarzadu w Żarowie..
zdjecie uzytkownika
Julinio - 2016-01-13 23:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz szukają asystenta/ki zarządu w żarowie, jest może tutaj ktoś zainteresowany, albo znacie kogoś z polecenia, bo praca naprawdę fajna z korzystnymi warunkami finansowymi
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-02-02 13:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Syf, kiła mogiła
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierw oczywiscie tel z zaproszeniem na rozmowe do firmy no a później spotkanie w kadrach gdzie siedza kobiety no ale oczywiscie tylko z jedna rozmawiasz bo druga jest od czego innego tylko siedza w jednym pomieszczeniu. nie ma tu jakis dociekliwych pytan tylko pierw bajera o firmie jakie warunki płacy itd. no i na koniec pytanie czy chcesz robic jezeli tak to dzwoni po kierownika danego dzialu i cie oprowadza po dziale jezeli ci odpowiada to juz robisz. puzniej formalnosci badania itp.
Pytania: czy chcesz tu pracowac jezeli tak to masz robote. wszystkich przyjmuja bo jest b. duza rotacja ludzi po pierwszej wypłacie. Przyjelem robote tylko dlatego ze mam rodzine ale szukam czegos innego bo przyslosci tu nie ma. mnóstwo ukraińców tu robi niedługo to bedzie chyba co drugi.
zdjecie uzytkownika
ondrej - 2016-02-02 13:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
olo, możesz trochę rozwinąć swoją opinię ? Myślę, że w okolicy jest sporo miejsc, które zagwarantują lepsze zarobki ale nie w tej samej branży. Czy wiadomo kiedy podpisywana jest u nich umowa o pracę ?
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-02-07 20:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
skoro kogoś interesuje praca jako elektromechanik albo asystentka zarządu, to ciężko będzie nagle znaleźć ofertę konkurencyjną w okolicy. CV wysłać można, to nic nie kosztuje @ondrej

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Ceramika Ogniotrwała "Żarów" S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert