brak logo

Bombardier

Wrocław

Opinie o Bombardier

pracownik 2 2014-12-23 16:11:07
napisz co uważasz za dobrą kasę , a ja napisze czy jesteś wstanie ją zarobić
kri 2014-12-25 20:35:01
w Bombardierze potrzebni są fachowcy a nie lenie od brania kasy za miganie sie od pracy, jak chcesz zarobić dobrą kasę to jedź za granicę, znam takich co opowiadali czego to oni nie potrafią a w praniu okazuje się że nie umie nawet zmienić drutu w spawarce
akrobata 2015-01-05 18:05:56
Praca dla dobrych i bardzo dobrych fachowców, jak ktoś ogarnia robotę to jest nie do ruszenia, obecnie spawacz przez pośrednika wyciąga ok. 4500 pln netto, na umowę trochę mniej ale jest uczciwy socjal z premiami, wczasami pod gruszą, opieką medyczną i nadgodziny płatne 50 i 100%. Na styczeń 2015 są planowane przyjęcia, do marca potrzebują na palnik do prostowania pudeł, na malarnię, i oczywiście spawaczy, bo jakieś metro budują i mają kolejne budować, znajomi co tam pracują zadowoleni są, jak się nie robi baboli to i czas na spokojnie na kawę pójść i na fajkę bez stresu, nikt batem nie goni, ale opierdzielania też nie ma. Niestety, z tego co wiem jak ktoś nie ogarnia roboty to po 12 miesiącach nie przedłużają, więc warto się wykazywać.
3
maro 2015-01-06 10:20:55
hej, a jak dostać się tam bez pośrednika?- złozyłem papiery, ale cisza.
1
paweł 2015-01-14 14:18:34
moze ktos mi napisac czy nadgodziny to mozna robic
pracownik 2015-01-16 19:54:28
{maro} - jak masz interesujące papiery to się odezwą, a może już się odezwali?
{paweł} - tak, nadgodziny są i są płatne.
maro 2015-02-09 08:32:44
No własnie problem w tym że ja mam kurs , ale udokumentowanego doświadczenia nie-moze poradz mi co jeszcze moge zobic?
guclaw32 2015-02-21 19:43:05
witam jestem lakiernikiem chcialbym sie dowiedziec ile moge zarobic netto na reke mialem do czynienia z alstomem,pesa i bombardierem w fabryce autosan s.a. robilismy podzespoly i czesci dla tych korporacji mam przepracowane 11 lat w zawodzie.posrednik zapewnia mi zakwaterowanie i stawke min 16zl do 20zl jestem z podkarpacia i najwazniejsze ile jak dlugo trzeba robic u posrednika zeby przejsc bezposrednio na umowe z bombardierem i jakie umowy daja na poczatek
marian 2015-03-03 18:20:21
witam bardzo bym prosił o kontakt do osoby przyjmującej na stanowisko spawacza we wrocławiu
5
spawacz tomek 2015-03-31 18:47:57
PRACOWAŁEM W FIRMIE BOMBARDIER I BYŁEM BARDZO ZADOWOLONY.PORZĄDNI LUDZIE ,PORZADNI FACHOWCY WIEDZA CZEGO CHCĄ.POLECAM WSZYSTKIM TA FIRMĘ.DUZO SIE W NIEJ NAUCZYŁEM PORZĄDNEJ ROBOTY JEZELI CHODZI O SPAWANIE.NA SZKOLE SPAWANIA SĄ PORZĄDNI INSTRUKTORZY MARCIN I ADAM ,POTRAFIĄ PRZEKAZAĆ DUZO WIEDZY.FIRMA TO FAKT MA WYMAGANIA I WCALE SIE NIE DZIWIE,ALE DOBRY SPAWACZ NIE MA ZLE.Z TEGO CO WIEM BO BYŁEM NA ROZMOWIE TO W 2016 MAJA PRZYJMOWAĆ SPAWACZY MAG 135 ,DLATEGO BEDĘ SIE STARAŁ WRÓCIC Z POWROTEM DO FIRMY.MÓJ SZWAGIER 6 MIESIECY TEMU WRÓCIŁ I JEST BARDZO ZADOWOLONY.
SKROMNY SPAWACZ 2015-03-31 19:01:23
TO PRAWDA ZNAM TAKICH FACHOWCÓW KTÓRZY SIĘ CHWALILI ZE MAJĄ TIGI MIGI MAGI ELEKTRODY ,GDZIE ONI NIE SPAWALI A JAK PRZYSZŁO DO POŁORZENIA SPOINY PACHWINOWEJ 4 I PION WIADOMO Z DOŁU DO GÓRY PF,TO BYŁA TRAGEDIA ,PO 0.7 NA GŁOWĘ BYM LEPIEJ POSPAWAŁ.
2
Andrzej 2015-05-14 20:46:42
Witam mam pytanie odnośnie przyjęc przez pośredników nie jestem z Wrocławia lecz z innego województwa dlatego niemam kontaktu na zadnego pośrednika a z tego co się orietuje to jest jak wszędzie ze przez pośrednika najlepsze zarobki czy morze ktoś podac info na e-mail:andrzej.karbarz@op.pl
3
Mariusz 2015-05-15 16:36:57
witam można uzyskać namiary na pośrednika na adres Mariusz.Paszkowski@vp.pl dziękuję z góry za informacje..
damien 2015-08-27 20:07:35
pracowałem tam kiedyś i nie polecam tej firmy jeżeli ktoś szuka stabilnej pracy to na pewno nie tam ciągle przyjmują i zwalniają i tak w kółko i nie ważne czy ktoś jest dobrym pracownikiem czy złym żeby się utrzymać dłuższy czas to trzeba liderom w du.e wchodzić ale trzeba mieć też swój honor. to liderzy tam decydują kto pracuje a kto odchodzi jeśli lider cie nie polubi to wylatujesz kierowwnik to nawet nie ma nic do powiedzenia liderzy mają większą władze niż on pisze tu o lakierni bo tam właśnie cyrki się dzieją szkoda w ogóle pisać nawet o tym trzeba popracować żeby się dowiedzieć co tam się dzieje chwalą się nowymi projektami obiecują stałą prace i w ogóle a tu nagle nie ma tyle pracy przez dwa miesiące dla tylu osób to zwalniają niedługo to nikt tam nie będzie chciał pracować pozdrawiam.
6
robson 2015-08-27 20:12:45
tak i nie ma ciągle czym pracować albo popsute albo coś o wszystko musisz się prosić a liderzy mają to w du.pie każą robić nie obchodzi ich jak i czym masz zrobić i koniec a później wychodzi tandeta i poprawki przez dwa tygodnie
van pan 2015-08-29 00:18:11
Witam chciale sie doweidziec czy osoby z malym doswiadczenie ale ktore zdadza probki i chca sie rozwijac w kierunku spawalniczym (obecnie posiadam papiery an tiga oraz na maga) czyli uczyc jak dobrze spawac, maja szanse sie utrzymac na zakladzie ? (praca przez posrednika pracy).
3
jacekkk 2015-09-03 22:50:29
witam pracowałem w tej firmie na lakierni fajnie sie pracowało tylko jak koledzy tu piszą jest duża rotacja jak mają dużo pracy to przyjmują dużo osób jak tylko zwalnia produkcja to bez słowa wyrzucają moim zdaniem tak nie powinno być mieli dużo naprawdę dobrych lakierników ale przez takie zwalnianie nie długo nikt tam nie będzie chciał pracować taka prawda fabryka ma zła opinie szkoda bo mi się tam naprawdę podobało może zmiana kierownika i liderów naprawdę poprawiła by opinie i prace w tej fabryce pozdrawiam .
4
marek43 2015-09-03 23:01:40
powiem tak chłopaki kto tam nie popracuje to się nie dowie na spawalni jest podobnie jak na lakierni. zawsze znajdą powód do zwolnienia
igor 2015-09-03 23:22:01
jak czytam opisy tych fachowców co tu piszą to śmiać mi się chce pracowałeś jako spawacz??? będziesz pisał na innych bo z liderem miałeś układ i fajnie ci się pracowało ja mam 20 lat doświadczenia i też mnie zwolnili bez żadnego powodu i nie pisz tu głupot proszę Cię miej choć trochę honoru i kultury. żałuje każdej minuty spędzonej w tej fabryce bo nie potrafią docenić chyba że masz układy albo du.e liżesz żal.
2
tomek 2015-09-21 21:10:06
witam ,
panowie mam pytanie jaka kase mozna dostac
spawam juz kilka ładnych lat, robiłem w podobnych fabrykach ...
dzieki za odpowiedż .

mario 2015-10-12 08:35:19
A jak jest z pracą na wózek widłowy ? Posiadają takie stanowiska pracy ?
5
dymek 2016-01-27 21:11:33
ci pseudo lakiernicy co dostali kopa w leniwe dupsko to tylko za to własnie leniwe , i terz pisza ze ich zwolnili sam osobiscie jestem pracownikem lakierni
wczesniej zatrudnionym przez firme zewnetrzna bo moje doswiadczenie bylo za male przy rekrutacji ,po roku przeszedłem na umowe, na stałe do BT a ci co mieli niby wieksza wiedze i dwie lewe rece to tak wlasnie pisza ze liderzy sa zli od siedzenia czy poprawiania po sobie trzy razy roboty nikt nie zaplaci taka prawda
mlotki leniwe
chmara 2016-01-28 11:51:44
Możesz podać namiary na tego posrednika
silas 2016-01-29 21:20:40
czy są w bombardierze stanowiska produkcyjne/montażowe dla niewykwalifikowanych w konkretnym zawodzie pracowników?
2
dymek 2016-02-16 20:40:33
tak KLM SERVICE Marcin Dyś wrocław ul. strzegomska teren archimedesu .Ale rekrutacje przechodzisz w BT a oni w kadrach ,chyba maja kase za to babki ,decyduja czy przez fz czy BT
dymek 2016-02-16 20:46:54
nie widziałem takiego angażu testera lakierników beda szukali jak wejdzie nowy projekt jakos kolo wrzesnia
dymek 2016-02-16 20:51:10
nie, minimum to teoria a jak wezma cie na próby a praktyki brak to pa
spawacz 2016-02-19 22:20:44
Nie wierzcie w bajki....dzisiaj Bombardier zwolnił 20 pracowników z firm zewnętrznych....brak pracy na ok. 3 m-ce...-powód zwolnienia śmieszny....dla nich jest ważna kasa...zyski i oszczędności....jest praca-są zyski-pracujesz....jak coś nie tak to z dnia na dzień good- bay.Nie warto wierzyć tej firmie z pracą na długo....są miliony euro dla nich jest ok ale jak nie ma to.....POŚREDNIAK !!!!!
2
HENIUS 2016-02-24 14:07:44
Ludzi maja za nic to tylko sila robocza tak sie panosza obce firmy w naszym kraju czy tak to ma wygladac?CO z tego piniadz dobry ale gorzej niz w obozie niedlugo to srac zabronia bo godziny projektu sa wykorzystane,kazdy pracownik z tych 20 jets traktowany ja odpad komunalny na bzdurne zakupy maja kase,podejrzewam ze na jednego fizola przypada trzech biurokratow ktorzy kombinuja jak tuutrudnic zycie innym, a kto na nich pracuje (fizole)i ogolnie HWDP
7
Bombek 2016-04-01 17:03:03
nie pracujcie przez Dysia.. robiłem u niego w Jelczu, straszna złotówa i marną kase daje 16zł na start.. idzcie lepiej do Szalejewskiego albo Bogusia :)


lakiernik 2016-04-08 09:55:29
Bombardier we Wrocławiu zatrudnia lakierników.
spawacz 2016-04-12 18:17:02
akurat wybór pośrednika pracy zależy w dużym stopniu od Ciebie, zgadzam się z tym że wyżej wymieniony pan D. daje najniższe stawki, ciężko się z nim gada ale jest uczciwy i prawdomówny. Osobiście pracuję bezpośrednio w firmie i jestem zadowolony.
bambek 2016-04-12 18:36:01
Ja tylko nie polecam pracy przez pośrednika "Dysia". Ciężko się z nim negocjuje stawkę, fakt że wypłacalny na czas i tyle ile trzeba.
Firmę Bombardier mogę polecić, pracowałem w niej przez dwa lata i nie narzekałem.Jak na polskie warunki bardzo dobra praca i kasa :)
Filip 2016-04-12 18:38:10
Wie ktoś czy Bombardier potrzebuje aktualnie spawaczy? Słyszałem, że ostatnio zwolnili 38 osób..
yrk 2016-05-11 20:24:01
Dobrzy spawacze są zawsze poszukiwani. Zapraszam do działu kadr. Mamy teraz lekki dołek, który za kilka miesięcy się skończy.
spawacz 2016-05-12 18:10:24
w tym momencie firma poszukuje lakierników.
michał r 2016-05-16 20:49:52
a wiecie czy można pracować w bombardierze na działalność gospodarczą? ale żeby moim klientem był bezpośrednio Bombardier a nie pośrednik..
Lakiernik 2016-06-12 15:38:24
Witam
Pracuje w konkurencji jako Lakiernik(Alstom w Chorzowie). Prosił bym o podanie namiarów do kogo można wysłać CV :)
Pozdro
buła 2016-06-16 15:05:59
Wystarczy ze podejdziesz do działu kadr i powiesz ze chcesz pracować ale przez pośrednika. W tedy dostaniesz numery do wszystkich nich wszystkich.
maciek 2016-06-16 15:09:14
Odp. Niestety nie można pracować bezpośrednio na własnej działalności ale są pośrednicy którzy płacą najwięcej. Wystarczy popytać.
WP 2016-06-17 09:54:56
Poniżej adres mailowy do rekrutacji: rekrutacja.wroclaw@rail.bombardier.com
kolo 2016-06-19 10:53:07
predzej duza rotacja a wszystkie niepowodzenia zrzucic wine na pracownikow fizycznych
1
spawacz 2016-06-27 20:43:01
witam ,
czy moze ktoś z was napisać jaką stawke dostanie spawacz bezpośrednio w bombardierze po zliczeniu prób nierdzewka , czarna itp...
Dzięki.
pp 2016-07-06 23:40:14
k.szelejewski@gmail.com
chill 2016-07-07 08:27:14
Znajomość niemieckiego nie stanowi dużego wymogu do spełnienia @stao, a pewnie się to odpowiednio przekłada na zarobki.
robol 2016-10-25 09:52:28
Firma, jak firma. Pośrednicy, jak pośrednicy. Mi akurat jako pośrednik pasi Mioduszewski. Trochę zabiegany, ale słowny i konkretny. Polecam
sknerus 2016-10-26 09:53:17
Jak masz z 15 tysi żeby dać w łapę komu trzeba to owszem.
Malkon 2016-11-16 15:32:26
Zakład praco to nie ośrodek wczasowy. Kapitalizm to nie komuna gdzie albo się pracowało albo w nosie dłubało. Dzisiaj produkcja schodzi i są zamówienia jest praca. Nie ma zamówień są zwolnienia. Chyba nie o taką Polskę walczyli robotnicy podczas strajków w 1980 -1881 roku
spawacz135 2016-11-19 14:07:21
Sama produkcja jest na wysokim poziomie jakościowym, przyjemnie się pracuje mimo wysokiego tempa. Młody człowiek po kilku miesiącach pracy przeistacza się w prawdziwego "dzika produkcyjnego", fachowca wysokiego szczebla. Minusem jest wszędobylska biurokracja która przeszkadza w pracy. Jak w każdej poważniejszej firmie muszą być kontrole bhp, 5s, ale jeśli pojawia się karanie pracowników upomnieniami i naganami za nieprzestrzeganie zasad bhp i to za drobne przewinienia, to niestety zaczynam myśleć o odejściu z zakładu. Zejdźcie z piedestału i wykażcie więcej zrozumienia dla pracowników fizycznych, bo konkurencja nie śpi... Pozdrawiam
rdza13 2016-11-22 11:35:08
Ja mam pytanie w temacie działu zakupów, widzę iż poszukują tam specjalistów, jak to wygląda z rotacja i warunkami, jaka jest hierarchia pionu kierownictwa, tzn czy dział zakupów jest decyzyjny czy jest wiele szczebli?
Zostaw swoją opinię o Bombardier - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bombardier