brak logo

"elPLC" Sp z o. o.

Tarnów

Opinie o "elPLC" Sp z o. o.

frost 2015-10-24 17:31:36
witam, czyli na chwilę obecną nie potrzebują Państwo operatorów? kiedy następna rekrutacja?
robert 2015-10-24 19:45:54
Jedna osoba jeszcze będzie zatrudniana na stanowisko operatora CNC - już została wybrana - czekamy tylko na dostawę nowo zakupionej maszyny CNC (centrum numeryczne). Zawsze można złożyć swoje CV.
6Gue 2015-10-27 08:12:32
Witam
Pytanie do Pana Roberta.
Czy istnieje możliwość podjęcia pracy a raczej przyuczenia do Programisty CNC w Państwa firmie. Skoro firma się rozwija, rozrasta taki człowiek będzie potrzebny.
ralf 2015-10-28 16:25:53
Również byłbym zainteresowany zatrudnianiem w formie stażu,mającym na celu przyuczenie, z możliwością przedłużenia współpracy w formie umowy o pracę.
robert 2015-10-28 18:41:10
Witam

Panowie chętnie lecz nie w tym roku, niedługo przyjdzie nowa maszyna więc musimy ją zainstalować i uruchomić a to będzie dopiero za 4 tygodnie.

Proszę złożyć CV w sekretariacie u Pani Joanny oraz zorientować się w Urzędzie Pracy jak wygląda sprawa ze stażem.

Pozdrawiam

Robert
tos 2015-11-03 16:10:10
Witam Panie Robercie

Chciałem zapytać kiedy powstanie "nowa hala" bo wiele osób z dużego sąsiedniego zakładu na to liczy?
robert 2015-11-03 18:15:44
Budowa prawdopodobnie rozpocznie się w marcu 2016.
Duży sąsiedni zakład? to ja muszę o czymś nie wiedzieć. Proszę mi napisać pod jakie zawody mam się przygotować.

A może lepiej by było jakbym spróbował pokierować w tym zakładzie - może to rozwiązało by problem. Proszę o kontakt, może w tym temacie coś by było możliwe a nie bardzo wiem o jakim zakładzie mówimy.
Damian 2015-11-05 12:45:47
Rober ktore dni masz luźniejsze co by w odwiedziny przyjechac ;), nie planujesz wejść z firma na GPW np na maly rynek New Connect ;)
Robert 2015-11-05 19:31:08
Poniedziałek mam dzień biurowy prawie zawsze. Zapraszam.

GPW - można rozmawiać.
XyZ 2015-11-08 23:00:25
Czytam opinie o Państwa firmie i jetem bardzo zaskoczony tak wieloma pozytywnymi komentarzami w porównaniu z innymi przedsiębiorstwami. Czy w najbliższym czasie nie planujecie rekrutacji na stanowiska dla osób bez specjalistycznego wykształcenia z niewielkim doświadczeniem ale z dużym zapałem do pracy i nauki (włączając nawet ewentualne podjęcie studiów w 2016r)? Pozdrawiam
Robert 2015-11-09 08:37:18
Damianie napisz do mnie biuro@elplc.com i uzgodnimy termin wizyty.
frost 2015-11-13 15:39:23
czy Państwo będą w przyszłości potrzebować programistów CAM?
ROBERT 2015-11-13 23:21:03
U nas operatorzy CNC sami piszą w CAM-ie, kilku ma zrobiony kurs programowania.
Nie mamy stanowiska do samego pisania programów.
raf 2015-11-24 18:31:16
Dowiedziałem sie co nie co na temat stażu z UP. Jest on z niego finansowany.
raf 2015-11-24 18:45:06
Cos ucielo. Staz trwa 6 miesięcy, nie wiem niestety czy trzeba załatwić osobiscie czy musi to zrobic pracodawca.
robert 2015-11-24 19:26:54
Osobiście. My dostajemy dokumenty do podpisania jeżeli wcześniej stażysta przekaże nam CV i wyrazimy zgodę na staż.
6Gue 2015-11-24 22:50:23
Z reguły jest tak, że to zainteresowany stażem dogaduję się z pracodawcą po czym to na Pracodawcy spoczywa obowiązek nazwijmy "zgłoszenia się do Urzędu Pracy" po osobnika z uzasadnieniem, iż to dany kandydat przydałby się w jego zakładzie pracy i chciałby mu zorganizować staż (z reguły ogranicza się to do napisania wniosku do UP a ten dalej przydziela bezrobotnego[przypuszaczam, że pracodawca przekazuje wniosek kandydatowi a ten dostarcza go do UP]).

Pzdr
robert 2015-11-25 12:43:31
Tak, zainteresowany zgłasza się do pracodawcy i jeżeli ten przedstawi zainteresowanie to osoba ta udaje się do Urzędu Pracy po odpowiedni druk i "wywiad" czy są środki na taki staż. Zwrotnie jest wypełniany u pracodawcy i składany już przez niego do UP. Na pracodawcy nie spoczywa żaden obowiązek, staż może być na wniosek pracownika jak i pracodawcy.
raf 2015-11-26 21:06:20
Rozumiem. CV wysłałem, zobaczymy co z tego będzie.
misieq 2015-11-29 17:23:21
Dla wszystkich zainteresowanych. W tym roku szans na staż przez Urząd Pracy praktycznie nie ma. Staze z funduszy za ten rok kończą się w lutym, a więc takowy staż trwał by 3 zamiast 6 miesięcy. Chyba że to będzie jakoś z pracodawcą, czyli w tym wypadku Panem Robertem jakoś dogadane zeby jeszcze się załapać na tegoroczny staż , ale to już musicie rozmawiac z nim samym. W innym wypadku staż w pełnym wymiarze godzin będzie możliwy dopiero od lutego /marca przyszłego roku
tom 2015-12-01 19:31:37
Panie Robercie, zatem o ewentualny staż, zgłaszać się do pana po nowym roku ?
robert 2015-12-02 13:09:37
Tak,lecz nic nie obiecuję.
tom 2015-12-14 18:55:35
Zwłaszcza że pan Robert mógłby dostać dofinansowanie na stworzenie stanowiska pracy. Byłem na szkoleniu w Urzędzie Pracy, i takie rzeczy dofinansowują. Dają kilka tysięcy (chyba 8), a pracodawca musi się jedynie zobowiązać do utrzymania tego stanowiska przez minimum 2 lata. Także widać że Urząd bardzo pomaga. CV już kiedyś wysłałem więc nie wiem czy po nowym roku wysyłać je jeszcze raz do pana , czy przyjść w któryś dzień do siedziby firmy ?

Pozdrawiam
robert 2015-12-14 21:30:22
Tylko utrzymać stanowisko pracy przez 2 lata - tak, to jest naprawdę wspaniała wiadomość, tylko nikt nie pisze, że dwa razy tyle zabezpiecza UP z pieniążków firmy w banku (nie można tego użyć przez 27 miesięcy min) lub 2 osoby muszą poręczyć zobowiązanie. Dofinansowanie z tego co pamiętam może być chyba nawet 18 tys. zł.
Tylko brać :) Ja tego już doświadczyłem i czy wezmę więcej to muszę się zastanowić. Oczywiście może poręczyć tylko jeden pracownik więc szukaj dusza kolejnych którzy podpiszą.

Zrozumcie, że nic nie ma za darmo - jak sam sobie nie zapracujesz to nic nie dostaniesz.
robert 2015-12-14 21:32:29
proszę przyjść i zostawić CV w sekretariacie. Proszę napisać na CV słowo GoWORK
tom 2015-12-14 22:14:50
Dobrze pojawię się zaraz na początku roku, bo tak mam ustaloną kolejną wizytę w Urzędzie, więc wtedy też bym się podowiadywał dokładnie tych szczegółów.
robert 2015-12-16 08:26:12
Nikt, nie pisze o tym, że nie ma nic za darmo i należy zabezpieczyć na 27 miesięcy kwotę 18 tys(bo takie może być dofinansowanie) + odsetki i opłaty - wychodzi około 21-22 tys. zł (pieniądze nie do ruszenia) lub dwie osoby muszą poręczyć zobowiązanie (kto teraz chce to robić?). Tak, że nie wygląda to już tak wspaniale.
tom 2015-12-17 11:34:50
Tego nam niepowiedziano. Czyli faktycznie nie wygląda to tak ciekawie i korzystnie jakby się mogło wydawać.
tos 2016-01-08 18:20:23
Witam
Kiedy można się spodziewać następnych przyjęć na CNC?
tos 2016-01-10 09:32:49
Witam , to bedzie nowa maszyna czy jak to bedzie wygladac?
robert 2016-01-22 11:22:18
U nas każdy ma umowę drogi Spopoo - nie pracujemy bez umów.
A jak umowa się kończy bo jest na okres próbny to zazwyczaj wiąże się to ze zmianą wynagrodzenia.
robert 2016-01-22 11:24:04
Już jest nowa maszyna. Lecz miejsc brak na tą chwilę gdyż już mamy zrekrutowaną kolejną osobę na CNC.
Miły 2016-01-25 20:50:32
Panie Robercie inwestujecie w nowe maszyny czy staracie się kompletować park maszynowy z używanych??
robert 2016-01-26 08:24:45
w nowe i starsze (starsze o tyle lepsze że sztywniejsze).
Linein 2016-01-27 18:38:40
Panie Robercie czy przewidujecie w najbliższym czasie rekrutacje związane ze stanowiskiem konstruktor-mechanik ?
robert 2016-01-28 12:33:13
Tak, poszukujemy mamy 2 nowe etaty na to półrocze.
:) 2016-02-08 10:48:14
Witam
Jakie Państwo maja wymagania na konstruktorów?
1
robert 2016-02-08 13:05:38
doświadczenie, doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie.
Proszę złożyć CV.
Stasiu 2016-02-14 12:12:03
Panie Robercie czy przyjmujecie osoby na programiste/operatora CNC aktualnie? Pozdrawiam
robert 2016-02-17 21:04:54
Nie, u nas pracownik pracujący na CNC sam pisze programy - przeszli szkolenia z Edge CAM
robert 2016-05-08 21:14:52
Staż z UP jest zawsze płatny.
robert 2016-06-17 14:26:51
pewnie nie dopłacają bo nie mogą, w ELPLC nie płaci się pod stołem jak w wielu innych Tarnowskich firmach.

A na staż przyjmują ale nie każdego.
kaziu 2016-06-27 13:42:57
witam

czy szuka Pan operatorów programistów cnc aktualnie ? jest jakies zapotrzebowanie?
tos 2016-06-28 11:13:28
tam pracują tylko ludzie z polecenia, cv można złożyć ale i tak wezmą z polecenia
druga kwestia czy potrzebują:)
robert 2016-06-28 18:21:22
Nie wszyscy są z polecenia. CV przeglądamy szczegółowo i jak coś nas zainteresuje to zapraszamy na rozmowę. W chwili obecnej zatrudnionych jest 82 osoby, 83 czeka w kolejce + 2 stażystów.
chętny do współpracy 2016-06-30 16:11:13
Witam, czy poszukują Państwo kontrahentow, którym zlecacie obróbke na CNC?? Gdzie można wysłać zapytanie??
robert 2016-07-01 06:14:22
Szukamy, proszę ofertę przesłać na biuro(AT)elplc.com

robert 2016-07-06 19:49:38
Szukamy, szukamy.
~bartek 2016-08-31 15:36:27
Mijasz się z prawdą, firma uczestniczy m.in w Targach Pracy czy współpracuje z Urzędem Pracy
zcz 2016-09-04 19:56:56
O rany @diler, to skoro można liczyć na zarobki przekraczające te 3 tysiące złtoych, to się nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. Przecież to się jeszcze wiąże z odpowiednimi premiami, zwłaszcza, że benefity również urozmaicają zatrudnienie.
1
Zostaw swoją opinię o "elPLC" Sp z o. o. - Tarnów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "elPLC" Sp z o. o.