brak logo

"elPLC" Sp z o. o.

Tarnów

Opinie o "elPLC" Sp z o. o.

ralf 2015-10-28 16:25
Również byłbym zainteresowany zatrudnianiem w formie stażu,mającym na celu przyuczenie, z możliwością przedłużenia współpracy w formie umowy o pracę.
robert 2015-10-28 18:41
Witam

Panowie chętnie lecz nie w tym roku, niedługo przyjdzie nowa maszyna więc musimy ją zainstalować i uruchomić a to będzie dopiero za 4 tygodnie.

Proszę złożyć CV w sekretariacie u Pani Joanny oraz zorientować się w Urzędzie Pracy jak wygląda sprawa ze stażem.

Pozdrawiam

Robert
tos 2015-11-03 16:10
Witam Panie Robercie

Chciałem zapytać kiedy powstanie "nowa hala" bo wiele osób z dużego sąsiedniego zakładu na to liczy?
robert 2015-11-03 18:15
Budowa prawdopodobnie rozpocznie się w marcu 2016.
Duży sąsiedni zakład? to ja muszę o czymś nie wiedzieć. Proszę mi napisać pod jakie zawody mam się przygotować.

A może lepiej by było jakbym spróbował pokierować w tym zakładzie - może to rozwiązało by problem. Proszę o kontakt, może w tym temacie coś by było możliwe a nie bardzo wiem o jakim zakładzie mówimy.
Damian 2015-11-05 12:45
Rober ktore dni masz luźniejsze co by w odwiedziny przyjechac ;), nie planujesz wejść z firma na GPW np na maly rynek New Connect ;)
Robert 2015-11-05 19:31
Poniedziałek mam dzień biurowy prawie zawsze. Zapraszam.

GPW - można rozmawiać.
XyZ 2015-11-08 23:00
Czytam opinie o Państwa firmie i jetem bardzo zaskoczony tak wieloma pozytywnymi komentarzami w porównaniu z innymi przedsiębiorstwami. Czy w najbliższym czasie nie planujecie rekrutacji na stanowiska dla osób bez specjalistycznego wykształcenia z niewielkim doświadczeniem ale z dużym zapałem do pracy i nauki (włączając nawet ewentualne podjęcie studiów w 2016r)? Pozdrawiam
Robert 2015-11-09 08:37
Damianie napisz do mnie biuro@elplc.com i uzgodnimy termin wizyty.
frost 2015-11-13 15:39
czy Państwo będą w przyszłości potrzebować programistów CAM?
ROBERT 2015-11-13 23:21
U nas operatorzy CNC sami piszą w CAM-ie, kilku ma zrobiony kurs programowania.
Nie mamy stanowiska do samego pisania programów.
raf 2015-11-24 18:31
Dowiedziałem sie co nie co na temat stażu z UP. Jest on z niego finansowany.
raf 2015-11-24 18:45
Cos ucielo. Staz trwa 6 miesięcy, nie wiem niestety czy trzeba załatwić osobiscie czy musi to zrobic pracodawca.
robert 2015-11-24 19:26
Osobiście. My dostajemy dokumenty do podpisania jeżeli wcześniej stażysta przekaże nam CV i wyrazimy zgodę na staż.
6Gue 2015-11-24 22:50
Z reguły jest tak, że to zainteresowany stażem dogaduję się z pracodawcą po czym to na Pracodawcy spoczywa obowiązek nazwijmy "zgłoszenia się do Urzędu Pracy" po osobnika z uzasadnieniem, iż to dany kandydat przydałby się w jego zakładzie pracy i chciałby mu zorganizować staż (z reguły ogranicza się to do napisania wniosku do UP a ten dalej przydziela bezrobotnego[przypuszaczam, że pracodawca przekazuje wniosek kandydatowi a ten dostarcza go do UP]).

Pzdr
robert 2015-11-25 12:43
Tak, zainteresowany zgłasza się do pracodawcy i jeżeli ten przedstawi zainteresowanie to osoba ta udaje się do Urzędu Pracy po odpowiedni druk i "wywiad" czy są środki na taki staż. Zwrotnie jest wypełniany u pracodawcy i składany już przez niego do UP. Na pracodawcy nie spoczywa żaden obowiązek, staż może być na wniosek pracownika jak i pracodawcy.
raf 2015-11-26 21:06
Rozumiem. CV wysłałem, zobaczymy co z tego będzie.
misieq 2015-11-29 17:23
Dla wszystkich zainteresowanych. W tym roku szans na staż przez Urząd Pracy praktycznie nie ma. Staze z funduszy za ten rok kończą się w lutym, a więc takowy staż trwał by 3 zamiast 6 miesięcy. Chyba że to będzie jakoś z pracodawcą, czyli w tym wypadku Panem Robertem jakoś dogadane zeby jeszcze się załapać na tegoroczny staż , ale to już musicie rozmawiac z nim samym. W innym wypadku staż w pełnym wymiarze godzin będzie możliwy dopiero od lutego /marca przyszłego roku
tom 2015-12-01 19:31
Panie Robercie, zatem o ewentualny staż, zgłaszać się do pana po nowym roku ?
robert 2015-12-02 13:09
Tak,lecz nic nie obiecuję.
tom 2015-12-14 18:55
Zwłaszcza że pan Robert mógłby dostać dofinansowanie na stworzenie stanowiska pracy. Byłem na szkoleniu w Urzędzie Pracy, i takie rzeczy dofinansowują. Dają kilka tysięcy (chyba 8), a pracodawca musi się jedynie zobowiązać do utrzymania tego stanowiska przez minimum 2 lata. Także widać że Urząd bardzo pomaga. CV już kiedyś wysłałem więc nie wiem czy po nowym roku wysyłać je jeszcze raz do pana , czy przyjść w któryś dzień do siedziby firmy ?

Pozdrawiam
robert 2015-12-14 21:30
Tylko utrzymać stanowisko pracy przez 2 lata - tak, to jest naprawdę wspaniała wiadomość, tylko nikt nie pisze, że dwa razy tyle zabezpiecza UP z pieniążków firmy w banku (nie można tego użyć przez 27 miesięcy min) lub 2 osoby muszą poręczyć zobowiązanie. Dofinansowanie z tego co pamiętam może być chyba nawet 18 tys. zł.
Tylko brać :) Ja tego już doświadczyłem i czy wezmę więcej to muszę się zastanowić. Oczywiście może poręczyć tylko jeden pracownik więc szukaj dusza kolejnych którzy podpiszą.

Zrozumcie, że nic nie ma za darmo - jak sam sobie nie zapracujesz to nic nie dostaniesz.
robert 2015-12-14 21:32
proszę przyjść i zostawić CV w sekretariacie. Proszę napisać na CV słowo GoWORK
tom 2015-12-14 22:14
Dobrze pojawię się zaraz na początku roku, bo tak mam ustaloną kolejną wizytę w Urzędzie, więc wtedy też bym się podowiadywał dokładnie tych szczegółów.
robert 2015-12-16 08:26
Nikt, nie pisze o tym, że nie ma nic za darmo i należy zabezpieczyć na 27 miesięcy kwotę 18 tys(bo takie może być dofinansowanie) + odsetki i opłaty - wychodzi około 21-22 tys. zł (pieniądze nie do ruszenia) lub dwie osoby muszą poręczyć zobowiązanie (kto teraz chce to robić?). Tak, że nie wygląda to już tak wspaniale.
tom 2015-12-17 11:34
Tego nam niepowiedziano. Czyli faktycznie nie wygląda to tak ciekawie i korzystnie jakby się mogło wydawać.
tos 2016-01-08 18:20
Witam
Kiedy można się spodziewać następnych przyjęć na CNC?
tos 2016-01-10 09:32
Witam , to bedzie nowa maszyna czy jak to bedzie wygladac?
robert 2016-01-22 11:22
U nas każdy ma umowę drogi Spopoo - nie pracujemy bez umów.
A jak umowa się kończy bo jest na okres próbny to zazwyczaj wiąże się to ze zmianą wynagrodzenia.
robert 2016-01-22 11:24
Już jest nowa maszyna. Lecz miejsc brak na tą chwilę gdyż już mamy zrekrutowaną kolejną osobę na CNC.
Miły 2016-01-25 20:50
Panie Robercie inwestujecie w nowe maszyny czy staracie się kompletować park maszynowy z używanych??
robert 2016-01-26 08:24
w nowe i starsze (starsze o tyle lepsze że sztywniejsze).
Linein 2016-01-27 18:38
Panie Robercie czy przewidujecie w najbliższym czasie rekrutacje związane ze stanowiskiem konstruktor-mechanik ?
robert 2016-01-28 12:33
Tak, poszukujemy mamy 2 nowe etaty na to półrocze.
:) 2016-02-08 10:48
Witam
Jakie Państwo maja wymagania na konstruktorów?
1
robert 2016-02-08 13:05
doświadczenie, doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie.
Proszę złożyć CV.
Stasiu 2016-02-14 12:12
Panie Robercie czy przyjmujecie osoby na programiste/operatora CNC aktualnie? Pozdrawiam
robert 2016-02-17 21:04
Nie, u nas pracownik pracujący na CNC sam pisze programy - przeszli szkolenia z Edge CAM
robert 2016-05-08 21:14
Staż z UP jest zawsze płatny.
robert 2016-06-17 14:26
pewnie nie dopłacają bo nie mogą, w ELPLC nie płaci się pod stołem jak w wielu innych Tarnowskich firmach.

A na staż przyjmują ale nie każdego.
kaziu 2016-06-27 13:42
witam

czy szuka Pan operatorów programistów cnc aktualnie ? jest jakies zapotrzebowanie?
tos 2016-06-28 11:13
tam pracują tylko ludzie z polecenia, cv można złożyć ale i tak wezmą z polecenia
druga kwestia czy potrzebują:)
robert 2016-06-28 18:21
Nie wszyscy są z polecenia. CV przeglądamy szczegółowo i jak coś nas zainteresuje to zapraszamy na rozmowę. W chwili obecnej zatrudnionych jest 82 osoby, 83 czeka w kolejce + 2 stażystów.
chętny do współpracy 2016-06-30 16:11
Witam, czy poszukują Państwo kontrahentow, którym zlecacie obróbke na CNC?? Gdzie można wysłać zapytanie??
robert 2016-07-01 06:14
Szukamy, proszę ofertę przesłać na biuro(AT)elplc.com

robert 2016-07-06 19:49
Szukamy, szukamy.
~bartek 2016-08-31 15:36
Mijasz się z prawdą, firma uczestniczy m.in w Targach Pracy czy współpracuje z Urzędem Pracy
zcz 2016-09-04 19:56
O rany @diler, to skoro można liczyć na zarobki przekraczające te 3 tysiące złtoych, to się nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. Przecież to się jeszcze wiąże z odpowiednimi premiami, zwłaszcza, że benefity również urozmaicają zatrudnienie.
3
mimi93 2017-01-20 20:41
Dzień dobry.

Zastanawiam się nad tym czy macie Państwo jakiś program stażowy dla studentów ostatnich lat? Na Państwa stronie niestety nie mogę znaleźć żadnej informacji na ten temat. Czy to oznacza, że aktualnie nie szukają Państwo stażystów, czy w każdej chwili można złożyć aplikację i czekać na odpowiedź?
robert 2017-01-22 17:32
Przyjmujemy stażystów - proszę o szczegóły pytać u nas w sekretariacie.
1
Hanna 2017-05-19 14:12
Sprawdź, kogo "elPLC" Sp z o. o. poszukuje do swojego zespołu. Na stronie internetowej firmy znajdziecie aktualne oferty pracy - http://www.elplc.pl/poszukujemy-nowych-pracownikow/ Jakie macie już doświadczenia z "elPLC" Sp z o. o. ?
Zostaw swoją opinię o "elPLC" Sp z o. o. - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "elPLC" Sp z o. o.