brak logo

Euro-Apteka

Warszawa

Opinie o Euro-Apteka

farmaceutka 2009-06-28 11:58:28
Płacą na czas i szanują Kodeks Pracy - Bardzo dobry pracodawca.
1
pracownik EA 2011-03-09 00:46:57
z której agencji reklamowej piszesz ?? same bzdury !! pozdrawiam
1
pracownik ea 2012-03-02 07:48:56
dokładnie masakra.czystki, zwolnienia, niskie płace, brak szacunku do zawodu i człowieka
1
rrrrrrrrrrrr 2013-07-29 09:26:34
super firma pracuje juz 9 rok i nie narzekam
1
pracownik euroapteki 2013-07-29 09:27:41
jeszcze raz super firma
1
Bursztynek 2013-08-08 19:40:53
Pracodawca ustanawia jaki apteka ma wyrobić obrót (najczęściej z kapelusza) w danym miesiącu a jak go nie wyrobi to 10% pensji mniej dla każdego pracownika apteki, kierownik ma obcinaną pensję o np. 200 zł bo ma za dużo towaru w aptece tzw. reguła stanu magazynowego, który tylko po części sam zamawia bo resztę dowala "biuro", brak pomocy aptecznych oraz osób sprzątających i albo sprząta technik stażysta albo nikt, pracownicy z za wysoką pensją wymieniani na nowych z niższą bo wiadomo że na rynku pracy ciężko i pensje nie takie jak 2 lata temu...
Serdecznie nie polecam pracodawcy.
5
p.i. 2014-04-08 22:12:40
Witam,
Chciałabym się podzielić opinią o Euro-aptekach, muszę przyznać , że penscje są wypłacane na czas, Ale jak wyżej zaobserwowałam we wpisach - fakt jest że obcinają pensje. Dla mnie osobiście 500zł mniej miesięcznie to bardzo duża kwota, miałabym paliwo opłacoce... i tylko dlatego że nie zrealizowaliśmy planu, który był z "kosmosu" - nierealny. Oczywiście firma dba o to by oszczędzać na pensjach. Jak w każdej aptece w Polsce obetną każdemu 10% , ale i więcej z pencji to firma żyje "wypaśnie". Dyrektorzy regionalni olewają zgłoszenia od "szarych" pracowników, że współpracownicy okradają firmę. Byle słupki w tabelach dobrze wypadały. Jak się pracuje
( albo stwarza przynajmniej pozory) i nie podskakuje to można dobrych kilka lat przepracować. Niektórzy kierownicy (znam ten świat) świetnie kamuflują się nieróbstwem. Najważniejsze by dobrze wypaść przed dyrektorem regionalnym, zawsze winę można zwalić na nowo otwartą aptekę w sąsiectwie, albo że ludzie mają mniej pieniędzy. Dobra , ciepła robota.
Umieszczę dobrą radę dla Prezesa: trzeba co jakiś czas swojego człowieka wstawić do apteki by wiedzieć kto pracuje , a kto się obija.
Dla zachęty : na Święta mogłoby wpaść pracownikom parę grosza dodatkowego...
Pozdrawiam
Życzę powodzenia w wyborze nowej pracy.
3
wyjeżdżam 2014-11-27 09:45:31
do p.i. normalnie jakbyś słyszał mojego współpracownika mgra. Obawiam się tylko, że nakradnie na tyle, że nie wyrobimy się w inwentaryzacji na początku roku. Może masz dla mnie jakąś radę?
Prezes chyba Twojej rady nie usłyszał - na Święta obciął 80% części ruchomej :)
kamila 2015-02-17 17:25:14
A teraz EURO-APTEKA Sp. z o.o do swojej Apteki na Woli poszukuje KIEROWNIKA APTEKI, gdzie oferują bardzo dobre warunki finansowe, dodatkowe bonusy za realizacje celów, miłą atmosfera pracy, zgrany zespół. Należą do międzynarodowego Holdingu Euro Apotheca, w Polsce są obecni w 48 miastach więc myślę że warunki powinni zapewnić przyzwoite swoim pracownikom.
2
mgr 2015-12-01 00:46:19
Witam,
pracuję w tej firmie krótko, ponad 1,5roku. Nigdzie nie ma tak, by wszystko było w porządku. Co do pensji. Jestem z niej zadowolony i jest ona w porównaniu z tym, co proponuje się moim znajomym w innych aptekach wyższa (czasami nawet znacznie). Pensja wypłacana jest zawsze na czas. Obcinanie pensji jest już przeszłością - ale sprostuję tylko, że w trakcie podpisywania umowy wszystko jest wyjaśnione - jest podstawa - w przypadku niezrealizowania planu 10% obcinają, w przypadku przekroczenia planu 10% premii, więc nie wiem o co tyle hałasu, skoro wiadomo o tym od początku. Firma jest w trakcie różnych zmian i wdrażania nowych rozwiązań pewnych zagadnień - szkoda tylko, że idą one w złą stronę i nikt nie chce posłuchać zdania pracowników, którzy o pracy w aptece wiedzą więcej niż osoby siedzące w centrali. Ale tak jest w wielu miejscach. Pozdrawiam.
antyEUROpejska jakość 2015-12-01 12:28:58
Moja opinia o jednej z aptek podyktowana jest krótką, ale bardzo intensywną współpracą z tą siecią. Bałagan przede wszystkim personalny. Wymiana osób w bardzo krótkim czasie, nawet bez wcześniejszej rozmowy i dania szansy na zmianę. Zatrudnianie osób z tzw. "polecenia", które nie mają odpowiedniej wiedzy, a jej braki zamieniają na kłamstwa w sprawie prawidłowego stosowania leków.Nie chodzi tu tylko o bycie magistrem czy technikiem, ale o to, żeby nie zaszkodzić. A kłamstwo i krętactwo to najgorsze co można zrobić sieci, która się rozwija. Ale sami takie osoby zatrudniacie i to one reprezentują aptekę, która ponoć ma aspiracje europejskie.
Wasza dewiza: profesjonalizm, praca w zespole???
Nie będę przytaczać przykładów, ale to z czym ja się spotkałem raczej przeczy w.w. sloganom.
ela 2016-04-21 18:18:59
W Euro-aptece nie ma żadnego pakietu socjalnego, nawet bonów na święta. Jeśli chodzi o szkolenia to w historii firmy odbyły się chyba trzy tematy, jednak ich jakość pozostawiała wiele do życzenia i zostały zaniechane. Zarobki są średnie,raczej w kierunku niskich, nie ma żadnych premii dlatego warto twardo negocjować warunki. Ile sobie wynegocjujesz tyle będziesz zarabiać, o podwyżki trzeba bardzo mocno walczyć, a i tak rzadko się udaje. Nawet śmieszna kwota 100 czy 200 zł jest ogromnym problemem dla regionalnego. Praca ogólnie ok, jak to w sieciówce. Wymagania, słupki, tabelki, impulsy przykasowe itp. Jeśli ktoś jest w stanie to zaakceptować to pozostałe aspekty pracy jak w każdej aptece. Uciążliwy jest brak pomocy aptecznych, obowiązki przejmują technicy, ale i tak wszystkie apteki są bardzo zakurzone.
1
jakub kot 2016-07-30 11:31:10
odradzam
2
Aptekarka 2016-08-30 19:38:14
Pracowalam w Toruniu w 2015 na stanowisku kierowniczym musialam myc podlogi sama bo pomoc zwolniono przez pol roku tylko z technikiem prowadzilam apteke .Koordynator byl opryskliwy chamski czesto podniesionum glosem naciskal na obroty bez odpowiedniego wyksztalcenia jak na takie stanowisko I bez kultury nie polecam
3
Qq 2016-09-09 17:51:31
Nie polecam. Potwierdzam opinie ludzi mówiących o braku pomocy (a jak jeszcze jest to spokojnie, zwolnią). Mgr solo na zmianie, technicy okrojeni do granicy bólu.. Znam kierowników którzy sami myją podłogi, toaletę. Nikomu to jednak nie urąga, gorsze jest kierownictwo spółki. Pakietów typu bony, multusport, premia - nie ma i nie będzie. Wysoko postawione oczekiwania i plany, setki produktów do rekomendacji. Generalnie beznadzieja. Cieszę się, że zwiałem w porę.
1
RKS 2016-09-20 14:48:51
Do Aptekarki z Torunia - to że ktoś ledwo ukończył studia i parę lat poobijał się między półkami nie czyni z niego kierownika. Jeśli pani nie umiała zarządzać apteką to nic dziwnego że Koordynator kazał Pani myć podłogę. Cóż może to pani powołanie.
A co do tego czy ktoś podnosi głos - jak ma nie podnosić skoro najprostszych poleceń ktoś nie umie wykonać.
filemon 2016-09-24 01:17:38
Znam Anne z Torunia to bardzo dobry fachowiec wspanilal a atrakcyjna inteligentna aptekarka I madra
zlotnik 2016-09-25 09:44:18
no gosciu ty to widac ze jestes inteligentny buc,dorwales sie do zloba i mozesz wszystko,co sie z wami porobilo,kazdy sie uczy na bledach,wystarczy tylko troche dobrej woli i sprawa nabiera innego znaczenia,moze mobbing stosowales,jesli sie dziewczyna uczyla to dlaczego ma myc podlogi wielkoplaszczyznowe ,szukasz oszczednosci zeby dostac wieksza premie,pracowalem za granica i najbardziej balem sie rodakow, zazdroscilem np arabom i turkom ze szanowali sie na wzajem, kiedys ludzie szanowali farmaceute,w aptece byla cisza i ludzie czapki sciagali,a przez takich jak Ty farmaceuta jest traktowany jak kasjerka i sprzataczka , nie mam nic sprzataczek i kasjerek,szanuje kazdego pracownika,ale jesli sie dziewczyna uczyla to zasluguje na szacunek,a Twoim powolaniem jest wykanczac podwladnych,pewnie czujesz sie wielki i Tobie noga sie powinie
4
tt 2016-10-12 14:17:33
Pensje się bardzo różnią nawet między aptekami w jednym mieście. MGR często pracuje sam na zmianie i nie ma czasu nawet na herbatę. Nie jest źle, ale kiedyś bywało lepiej. Pozdrawiam
Eulalia 2016-10-16 21:04:15
Euro-apteka szuka ludzi, bo połowa się zwolniła :) Ja też szukam pracy, bo w całej ekipie wszyscy już odchodzą, nawet kierowniczka. Sytuacja w pracy jest tragiczna. Wielkie oczekiwania, a na zmianie jeden magister, który musi zrobić całą robotę papierkową, policzyć utargi, wpisać faktury, sprawdzić recepty, ometkować towar i jeszcze umyć podłogi. A wszystko to robi obsługując pacjentów. Nie polecam, naprawdę omijajcie tę firmę z daleka.
1
targaryen 2016-10-16 22:27:38
a jak ta kierowniczka odchodzi to będzie miejsce pracy do wzięcia?
Ania 2016-10-27 16:00:28
Moim zdaniem przesadzacie, praca jak praca, ma wady i zalety. Ja zatrudniłam się parę tygodni temu i jestem zadowolona. Pensja naprawdę fajna, nie ma już podstawy i premi, o czym pisaliście wcześniej, tylko normalnie jedna kwota. W Warszawie jest super Regionalna, można z nią normalnie pogadać, nie wciska kitu. Plany rzeczywiście są dość wysokie, ale w każdej sieciowej aptece tak jest. Tu przynajmniej nie ma chamskiej przykasówki, a to że chcą żeby traktować pacjenta jak pacjenta i mu doradzać, a nie jak klienta który jak przyszedł po x to wychodzi z x czy to dla niego dobre czy nie, to mi się akurat podoba. Pracował w DOZie i tam to jest źle!
1
farmaceuta 2016-11-16 17:09:10
Totalny wyzysk pracowników, minimalna obsada w aptece, czyli 1 osoba na zmianie , która jest od wszystkiego zaczynając od obsługi pacjenta, sprawdzenia recept, policzenia gotówki, wprowadzenia towaru, ometkowania go i rozniesienia, odebrania i odpowiedzenia na emaile , zamówienia towaru itd po umycie toalety, z której w zasadzie nie ma kiedy skorzystać... . Gdy z tej minimalnej obsady nagle ktoś się wykrusza to pracujesz po 12h, za które nie płacą, są do odebrania po 1h. Brak osób na zastępstwo, właściwie każda EUROAPTEKA boryka się z brakami personelu. Rotacja pracowników jest ogromna nie tylko w aptekach ale także w centrali. ODRADZAM wszystkim zastanawiającym się nd pracą w Euroaptece, bo pensje i wymagania są takie jak w innych aptekach, ale warunki pracy NIEWOLNICZE. Najgorsza sieć w mojej 5-letniej karierze farmaceuty, gorszych warunków pracy nie umiem sobie wyobrazić. Brak podwyżek, brak premii, brak jakiegokolwiek pakietu socjalnego( dodatku do wczasów( o ile o nie zawalczysz) , kilkudziesięciu złotych mc na kawę i herbatę dla pracowników), brak przerwy od pracy zapewnionej w KP
ela 2016-11-22 11:07:43
Cała prawda, potwierdzam i szczerze odradzam.
Zostaw swoją opinię o Euro-Apteka - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro-Apteka