brak logo

Mostostal Puławy

Puławy

Opinie o Mostostal Puławy

Grześ 2013-11-07 13:17
chcialbym w tej firmie pracowac i zdobywac nowe doswiadczenia
3
BYŁY MONTER 2013-12-21 19:58
Grześ szukaj sobie pracy gdzie indziej!!,Tu dostaniesz 1600 brutto na start czyli 1400 zł do ręki a pracować trzeba,nie ma zlituj!,cos takiego jak podwyżki nie istnieje.Kierownictwo zamiast pilnować i znać się na robocie to pilnuje pracowników by nie zeszli do szatni za minute 15ta!.Ta firma funkcjonuje tylko dzięki tym fizycznym robaczkom!.Monter po 18 latach pracy bierze ok 1800 zł za miesiąc pracy,mało jak za taka prace w huku,pyle,brudzie,Podstawowe narzędzie montera to szlifierka na jakiś rewelacyjny sprzęt nie licz,po prostu trzeba sobie radzić i mieć głowę na karku!.Zwolniłem się po 5 latach pracy i wiem że żyje!.Pozdrawiam.Ps.Tu nawet mając fach w reku nie zarobisz niestety....
7
M 2013-12-22 18:32
Z tego co wiem to nowi właściciele firmy zafundują na pewno zwolnienia,posypia się pewnie głowy w biurze,kierownictwo a może i fizyczni,w sumie to nie ma dziwne każdy obstawia się swoimi ludźmi.
7
Zainteresowana 2014-08-23 09:01
Witam, czy cos się zmieniło w Mostostalu w ostatnim czasie? Czy to prawda, że firma ma zostać sprzedana w najbliższym czasie?
Zainteresowana 2014-09-14 19:49
Mój znajomy ostatnio odszedł z Mostostalu do innej firmy i od niego o tym słyszałam
1
xxx 2015-01-23 13:14
super firma, życzę im jak najlepiej, ja niestety musiałem się z nią rozstać (z powodów rodzinnych) ale każdemu z całego serca polecam. Wszyscy są pomocni i uczciwi
2
Piotrek 2015-01-23 20:17
Jakieś zmiany w mostostalu? Jak teraz z zarobkami?
Swat 2015-01-23 22:29
Wszyscy sa pomocni i uczciwi? To chyba rybak sam napisał żeby nas rozśmieszyć!!
8
emeryt 2015-02-03 10:12
rybak kupil sobie mostostal bo chlopisko oszczedzal a jak byl pracownikiem fizycznym w tej firmie to spal w rurach na zakladach azotowych bo mu sie robic nie chcialo.
7
metanol 2015-02-04 10:57
Firma nie dla zwykłych ludzi! Jesteś wolontariuszem - idź do Mostostalu :D
4
Janusz 2015-02-14 20:32
Dostałem propozycję pracy w Anglii za 8euro minus 125 euro za mieszkanie minus za dojazd do pracy ileś tam za kilometr zjazd do polski na święta czy urlop na własny koszt praca 200godz mies ale jakiś idiota pojedzie i będzie bił kabze Kowalskie mu
7
daster 2015-03-27 19:50
No dobrze, mostostal ma otwarte przetargi, startuje, nawet wygrywa, bo jest czesto najtańszy, ale jak poszuka sie artykułów sprzed pół roku to byli blisko upadku. Nie wiem, czy te ich działania aby nie sa za mało rentowne. Bo napiszcie jak teraz wyglądaja wasze pensje, nie jest to aby w granicach minimalnej krajowej, a 1600 na rekę?
1
pracownik 2015-06-17 14:23
Nie pakujcie się w to dziadostwo wiem co mówię bo jestem w anglii z Mostostalu i uciekam stąd 6500 zł wynagrodzenia minus 125 euro kwatera znaczy się cholewki nie dbają o ludzi minus 10 groszy za km dojazd do pracy zjazdy do polski tylko ma własny koszt a najlepiej jak wcale byś nie zjezdzal ja uciekam stąd bo to dno odradzam wszystkim
8
pracownik 2015-06-17 14:29
A kwatery brak mi słów moje psy mają ładniejsze i lepiej wyposażone kojce myślę że to wymowne wypowiedz
3
pracownik 2015-06-18 15:57
Jak nie porównujemy sam sobie zaprzeczasz jeżeli firma cie wysyła na kontrakt powinna dbać o ludzi, 30 lat jeżdżę w telegacje i takich kwater próbnych z myszami szczupaki bez szansy zrobienia obiadu nie było widać gościu urwał się z choinki
3
pracownik 2015-06-18 16:00
Jeżeli chodzi o oczekiwania to tylko godziwych warunków a jak tobie odpowiada to co jest współczuję
1
Były 2015-06-18 17:06
oszczedzal?raczej kradł!!!jest szalenie inteligentny a jednocześnie łajdak jakich mało!I tacy zachodzą wysoko bez skrupułów !chwali sie ze jest absolwentem uniwersytetu Chicago a on nie zna angielskiego prawie wcale troche stęka to był kurs w Rykach a nie chicago
8
ODYNIEC 2015-08-07 03:26
MOSTOSTAL PUŁAY jest SUPER!!!! pomijając wks, prefabrykacje i (Turkiewicza na azotach) a export czysta bajka... tylko tu zostaniesz białym murzynem.... zarobki? ch%^&* z zarobkami ta praca to wolontariat :) ZAPRASZAM
10
pulawy 2015-10-06 21:41
nie Kowalskiemu tylko rybakowi i to prosto do kieszeni !
6
Mostowyzysk 2015-11-14 19:02
Pracowałem tam 6 miesięcy. Powiem tak, o 6 miesięcy za długo. Odradzam pracy w tej firmie, również odradzam pracy z kierownikiem budowy M.S. (eksport). Jest nie kompetentną osobą, nie skończył budowlanki, oszu kuje, wyzu skuje, nie potrafi rozmawiać z ludźmi, kłamca i totalny chooj. Odnośnie firmy to beznadzieja, poznałem kilka dobrych osób które również chcą odejść, mam nadzieję że udało im się odejść i trafić do lepszego pracodawcy. Firma płaci beznadziejne pieniądze, powiem że wręcz żałosne. ODRADZAM PRACY W MOSTOSTALU PUŁAWY.
7
hejho 2016-04-26 15:00
generalnie nie jest źle chociaż "narzekacze" troche racji mają. tam nawet jest wesoło, mamy swoją smoczycę baltazarową i szpiega z krainy deszczowców, mamy tyjącą smerfetkę a jesli ktos chciałby robic karierę to nie musi być po kusie spawacza, wystarczy zaliczy ze dwa wykłady filozfofii :)
9
prawda 2016-05-23 11:36
każdemu chodzi o kasę, wygląda to tak:
na warsztatach w Puławach ciut więcej niz minimalna, oni udają że płacą a ty udajesz że pracujesz. delegacje w Polsce - sporo więcej niż na warsztatach ale na zakup mieszkania odłozyć nie dasz rady.wyjazdy zagraniczne - jak nie masz układu to wynagrodzenie na rękę około 2000 tys euro po potrąceniach. Daja mieszkanie i dowożą do pracy. Jak masz układ z kierownikiem budowy, dyrektorem albo prezesem to masz w zasadzie jak w raju. jak układu nie masz to praca jak każda inna , szału nie ma tylko cie cholera bedzie brala na rózne układziki rodzinne, erotyczne i nie tylko.
12
pracuś 2016-07-11 14:46
oj Kolo, Kolo. Wiesz, jest takie powiedzenie: Nie strasz, nie strasz bo się ze..snu obudzisz.
4
pracuś 2016-07-11 14:53
prezes o wszystkim wie z raportów zaufanych ludków i prezesowi taka sytuacja nie przeszkadza. Hgjm, nic nie zmienisz. jak zostaniesz zaufanym ludkiem to włos ci z głowy nie spadnie bez względu na to co zrobisz.
11
huncwot 2016-07-12 07:09
1. jesteś znajomym prezesa ( praca na 100 procent nawet jesli nie jesteś tam potrzebny )
2. zgłaszasz się do szefa kadr a on rozeznaje temat
11
Żona pracownika 2016-08-30 23:32
To wszystko prawda.Przyjechać do domu jest bardzo trudno.Mąż siedział na takich wyjazdach po 4 miesiące bo nie chcieli ich puścić.
4
Żona 2016-08-30 23:43
Przyznaję rację co do powrotów do domu.Jakaś tragedia.Kierownictwo by chciało zeby najlepiej wrócić do domu jak się skończy budowa.Przyjazdy po kilku miesiącach.Nigdy nic nie można zaplanować jezeli chodzi o wakacje.
4
huncwot 2016-09-06 07:54
Arek, najprawdopodobniej masz rację. I "żona pracownika" i "żona" powtarzają to co powiedział im mąż.
Jesli nawet taki przypadek się zdarzył to po powrocie taki pracownik siedzi na wysoko płatnym urlopie. Sądzę że ten mąż nie miał ochoty przyjechać do domu i zwalał wszystko na firmę :). To tyle co do urlopów. Inną sprawą jest , że frma czysto nie gra ale to zupełnie inny temat.
3
huncwot 2016-09-07 13:48
zarobki sa uzaleznione od wykształcenia, zawodu itp, itd. A co do premii, to premie sa uznaniowe a nie zadaniowe więc znasz odpowiedź. A co do urozmaicania pracy to ja np. chciałbym aby w ramach urozmaicania koleżanka pochodzila po korytarzu w topless i dla mnie byłoby to urozmaicenie i pewnie premia by była bo moja wydajność wzrosła. Ale np. szef mógłby to uznać za zamach bo skoczy mu cisnienie i z jego peselem mogłoby być to dla niego niebezpieczne, w tym przypadku zamiast premii będzie nagana. Więc wniosek jeden: wysokość premiowania zależy od punktu siedzenia premiującego
5
huncwot 2016-09-12 08:04
kolego, oferty pracy są u nas cały czas: ślusarz, spawacz, monter. Trzymaj rękę na pulsie. Jesli masz czas żeby pytać o pracę na form to pewnie znajdzisz czas żeby zadzwonić do naszych kadr bo przez stronę gowork nikt w Mostostalu sie jeszcze nie zatrudnił.
5
huncwot 2016-09-13 07:26
o jaką średnią pytasz: ważoną, arytmetyczną, geometryczną, krajową ?
A tak poważnie. Pracodawca musi Ci zapłacić płacę minimalną i tyle. Pracodawca nie musi nic więcej płacić, pracodawca może zapłacić Ci więcej jesli zasłużysz ale nie musi Ci płacić więcej.
4
rfd 2016-09-15 16:12
Prowizje są dość istotne, a to oznacza, że o dobre zarobki w spółce wcale nie jest trudno. Zastanawia mnie jednak to, czy wypłata u nich jest terminowa.
Nomen 2016-11-06 20:25
Ja też tam pracowałem udało mi się zmienić myślałem iż mostostal to prestiżowa firma ale niestety przykro się zawiodłem . tam tylko układy rodzinne i łóżkowe aż wstyd na taką firmę a pisanie iż był bliski upadłości i przetwała , to była kontrolowana upadłość aby Pany Rybak z resztą Puławkich przekrętów mogli wykupić mostostal po zanizonej cenie , to stary chwyt mam nadzieje iż CBA się za to wezmie . Wszyskie wysokie stanowiska obsadzone pociotkami a do roboty nikogo , Jak czasami sie ich wywodów posłucha to aż ręce opadaja iz osoby na kierowniczych stanowiskach a wiedzy 0 . Co niektórych praca polega na wchodzeniu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prezesa i straszenie iż zasłaniając się znajomością koleżeńską z zarządem ale jak w głowie pustka to trzeba coś robić ze ich języki nie bolą .
13
huncwot 2016-11-24 19:28
dawno nie czytałem tak trafnego komentarza. W pełni sie zgadzam. Tak się też czasami zastanawiam czy kierującym kieruje mózg czy rozporek i pewna tłusta kuleczka
9
huncwot 2016-11-27 15:22
W papierach jest bardzo interesująco :). Warto poszukać. Rozporkiem myślący nie kupi wszystkich. W ogóle zakup firmy był ciekawy, spółeczka z o.o z kapitałem 5 tys zł kupuje firmę za 60 mln i zdobywa na to kredyt. Podobno jakieś ziemie zostały kupione, jakies maszyny itp. w pakiecie pomocowym dla Warszawy. Ale jest szansa, że CBA i CBŚ wyjaśnią te znaki zapytania a przy okazji upadek kobiety o kwadratowej twarzy , tłustych nóżkach i podłej filozoficznej duszy będzie bolesny. Bolesny też będzie upadek babochłopa kulomiotki, ręki nie poda nikt.
11
Berez 2017-01-18 14:53
A moze twoj maz nie chcial przyjezdzac fo domu bo na eksporcie bylo mu lepiej niż z Tobą? Sam pracuje na eksporcie w mostostalu i w domu jestem co 2 miesiace.
Iwona 2017-03-29 14:12
Śledzicie aktualne oferty pracy do Mostostal Puławy? Znajdziecie je na stronie internetowej firmy http://www.mostostal-pulawy.com.pl/pl/firma/praca.html
Szukani są między innymi pracownicy na stanowiska Monter rurociągów, Spawacz rurowy oraz Kierownik budowy. Czego mogą spodziewać się osoby rozważające aplikację na którąś z ofert pracy?
nie szukam pracy w MP 2017-03-29 18:07
śledzimy, śledzimy.
ale jesli szukają to znaczy , że przyszły pracownik "miodu" w Mostostalu nie znajdzie bo to oni szukają a nie pracownicy stoją w kolejce do nich. Jesli nie masz układów to nie idź tam i nikomu nie polecaj.
6
xxx 2017-04-20 15:12
praca w tej firmie to porażka. Spawacz ma wynagrodzenie 2000 zł brutto. Praca w kraju lub na wks to masakra. Jedynie na kontraktach można zarobić ale trzeba mieć znajomości
7
odkrywca 2017-04-20 19:30
z tego co napisałeś wnioskuję, że nie jesteś ani ulubieńcem, ani informatorem, ani innym pociotkiem Prezesa. Nie masz nawet układów na WKS, co Ty człowieku tam robisz ? Musiało Cię przycisnąć, że poszedłeś do MP do pracy.
7
Iwona 2017-06-23 09:25
@xxx a czy oprócz podstawowego wynagrodzenia można liczyć na premie? Czy pracodawca zapewnia również jakieś dodatkowe benefity, czy pakiet socjalny?
1
Szczęśliwy były pracownik:) 2017-06-25 15:15
Witam wszystkich.
Po sześciu latach współpracy z MP podjąłem decyzję o rozstaniu się z tak znamienitą firmą. Z większością powyższych komentarzy się zdecydowanie zgadzam. Bród i smród na wytwórniach (na których pracują biali murzyni), kolesiostwo i pociotowstwo nie tylko w biurach, bez znajomości brak perspektyw na jakikolwiek rozwój. Managerowie dbają tylko o swoje kiesy, na exportach mnożą się obciążenia pomniejszające wypłaty, zdarzały się budowy bez zagwarantowania np. wody do picia(dla wtajemniczonych nazwa sołowiejka nie jest obca).Nie, decyzji nie żałuję! Jedynie żal się rozstać z częścią załogi, ale to dlatego że razem ciągnęliśmy ten wózek.
Jednak muszę oddać MP to że do 10. dnia każdego miesiąca wpływała mizerna wypłata i pracownicy nie musieli się o to martwić...
Podsumowując zdecydowanie nie polecam...
5
nie ma 2017-06-26 09:19
jesli już, to premie otrzymują tylko zaufani ludzie "naczelnika"
5
Iwona 2017-07-18 13:48
A jak wygląda praca jako Izoler elewacji (docieplenia budynków)? Obecnie trwa rekrutacja na to stanowisko. Co możecie doradzić zainteresowanej osobie?
izoler 2017-07-26 12:47
Iwona, praca izolera polega na izlolowaniu elewacji
2
Leszek z Pulaw 2017-08-16 22:20
Czytam wasze opinie i widze ze w Most Pulawy nic sie nie zmienilo,ostatnie dobre pieniadze byly jak mur w Berlinie padal,WKS to byl moj ostatni przystanek po ktorym zdecydowalem ze szkoda zdrowia,rozstalismy sie burzliwie jak to przy rozwodach bywa, w sadzie.A co do prywatyzacji Mostostalu to dopiero byly jaja...
Nie narzekajcie na kierownikow na exporcie, nie macie juz esbekow na budowach, a ci to dopiero mieli trociny we lbach...

Do p.Tadeusza Rybaka
Wiem ze pan tu czasami wpada wiec powiem panu ze byl z pana fajny gosc w czasach jak pan sie uczyl w technikum, od czasow dyrektorskich zwyciezyla w panu pazernosc i totalny brak szacunku dla ludzi, a powiem panu,ze mozna prowadzic biznes i miec szacunek u ludzi,tylko trzeba sie troche postarac.

ps. mala rada,panie Tadku,niech pan w koncu usunie info o tym uniwerku w Chicago,bo to wstyd a w dzisiejszych czasach naprawde nie jest trudno jakis odpowiedni kierunek samemu skonczyc a nie kupowac cos z czego sie ludzie smieja.
2
prawda 2017-08-21 11:20
Panie Leszku, trafiony post. A kolegi Tadeusza już nikt nie zmieni. Ma wokół siebie towarzystwo wzajemnej adoracji, które mu wmawia że jest boski a on chce w to wierzyc i wierzy. On juz od dawna nie rządzi firmą a wie tylko tyle ile mu pewien "tłusty pączek na krótkich nóżkach" pozwoli wiedzieć. Dawno nie spotkałem kogoś tak zmanipulowanego jak ten facet.
3
Iwona 2017-08-22 14:10
@izoler - dziękuję za wyjaśnienie. A czy możesz napisać nieco więcej o tym stanowisku? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Czy Mostostal Puławy zapewnia dodatkowe benefity dla swoich pracowników, na przykład w postaci prywatnego pakietu medycznego? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
izoler 2017-08-23 11:47
Iwona, sądzę że to Ty jesteś "podpowiadaczem" Tadeuszka. Na wszystkie Twoje pytania odpowiedzi udzieli chętnie dział kadr.
2
Leszek z Pulaw 2017-08-24 21:57
Pani Iwono,jesli ma pani duzo wolnego czasu i nie zalezy pani na pieniazkach to moze pani sie zatrudnic jako ten izoler,z pakietem socjalnym czy tez bez,nie ma to znaczenia, nie bedziemy sie czepiac groszy.
Niestety dobra praca dla monterow,spawaczy etc dalej jest tylko w polnocnej i zachodniej czesci europy, tutaj problemem jest to,ze najpierw trzeba w siebie troche zainwestowac,podlapac troche jezyka,zrobic lokalne BHP etc a nie kazdy ma na to mozliwosci czy tez odwagi. Dla tych co nie chca opuszczac Polski moge polecic firmy w Poznaniu, Wroclawiu czy Gdansku. Nie dawno znajomy mi opowiadal ze tam Ukraincy maja wieksze stawki niz te co oferuje M Pulawy
1
Zostaw swoją opinię o Mostostal Puławy - Puławy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Puławy