brak logo

InterPhone Service Sp. z o.o.

Mielec

Opinie o InterPhone Service Sp. z o.o.

admin 2015-08-03 08:29
Czy wiesz, że wiele osób jest zainteresowanych pracą w firmie InterPhone Service Sp. z o.o.? Pomóż im podjąć decyzję i dodaj swoją opinię o firmie na forum.
13
M. 2017-06-05 15:02
Zazwyczaj co miesiąc trzeba martwić się o swoją umowę (wiadomo - tymczasową). Ciągłe roszady, brak jakiejkolwiek płynności i słaba organizacja. Przy nagłych zamówieniach brak możliwości urlopów i "proponowanie" nadgodzin, jeżeli nie chce się wprowadzenia 3 zmian. Przy braku zamówień kompletna dezorganizacja i brak pomysłu co zrobić z nadmiarem pracowników. Przy wizytacjach, audytach itp. robienie szopki z sprzątaniem nawet wszelkich pajęczyn i kurzy na lampach przez pracowników produkcji. Bez sympatii brygadzistów (w większości których trzeba niezwykle szanować) lub innych osób spoza produkcji inne obowiązki, przydzielanie na gorsze stanowiska. Brak umiejętności kierowania zespołem, organizacji pracy. Praca, jakakolwiek by tam nie była, może nie jest pracą ciężką i męczącą, ale warunki zdecydowanie nie sprzyjają wykonywanym obowiązkom. Kategoryczny zakaz otwierania okien, klimatyzacja nieumiejętnie ustawiana, jednych zamraża, inni jej nie odczuwają. Oświetlenia na poszczególnych stanowiskach brak, na niektórych oślepia i osłabia wzrok. Nieustający hałas maszyn otępia i wywołuje bóle głowy. Kontrolowanie komponentów i wyrobów w zależności od dnia. Stałe wymogi naciągane i ustalane na potrzebę chwili. Serwisanci w przypływie pracy, proszą o pracowników produkcji, żeby sami mogli posiedzieć, poplotkować. Utrzymanie ruchu, stale zmęczone wiszeniem przy koleżankach z pracy, albo jeżdżeniem po jedzenie, nie ma jak zająć się zepsutym sprzętem i innymi usterkami - na drugich zmianach nawet ich nie ma, co nie stanowi często wielkiego problemu, bo szybciej i z większym zaangażowaniem zajmą się tym pracownicy z linii. Przykładów pokazywania władzy, braku szacunku i poszanowania zwykłego pracownika można by piętrzyć. Zdecydowanie nie polecam, a jeśli już to na krótką chwilę.. jak najkrótszą.
8
Wacek. 2017-06-06 13:17
Coś bujasz gościu, skoro prezes wiersze pisze to myślałem że jest OK, no ale jak mówisz największe bur@ki to brygadziści i tu się zgodzę, zwykle nie matura lecz chęć szczera drogę do kariery otwiera. Zgodnie z zasadą daj kurze grzędę a ta, wyżej siędę.
W każdej firmie jest podobnie .
4
Lucyfer 2017-06-14 08:23
Nie zgodzę się z tobą do końca.
Są tez brygadziści / brygadzistki na odpowiednim miejscu. Oczywiście są też tacy co rzeczywiście może powinni robić coś innego nim całkiem im woda sodowa uderzy do głowy.
Na pewno jesteście osobami które najlepiej by sobie poradziły na ich miejscu? Nie macie pojęcia ile to stanowisko kosztuje nerwów. Ale tyle już o tym.
Problemem są głównie płace. Pracownicy, którzy pracują niemal od początku są traktowani jak nowi i tymczasowi. Nie docenieni nic a nic. Tylko robić i robić, nie narzekać. A jak się już kilka osób zwolniło, to się nikt za bardzo nie przejął. Płaca minimalna bez względu czy jesteś od wczoraj czy od 4 lat.
Co do utrzymania ruchu to się częściowo zgadzam, ale i tak się ostatnio poprawili, a do tego mają dużą wiedzę w tym co robią. Chamstwa też nie wyplewisz całkowicie.
Klimatyzacja? haha. Jeszcze nie widziałem by komuś dogodzić z temperaturą. Wszystko zależy od trybu pracy, czy siedzisz czy jesteś cały niemal czas w ruchu. Okien nie można otwierać, bo produkowana jest elektronika, a nie chleb i bułeczki.
Serwis, zgadzam się. Widać było często, że zamiast pracować to się na fotelach przeciągają, łażą bez celu. Oczywiście nie wszyscy, ale jednak jednostki są.

A tak na prawdę wszędzie jest podobnie. Tylko może trochę inaczej.
6
Simon 2017-06-20 11:53
Ciekawe argumenty. Okna można było otwierać normalnie dopóki nie zaczęły się psuć i by uniknąć kosztów wprowadzono zakaz powietrza. W ostatnie upały 29 stopni na hali, oddychac sie nie da a pozal sie boze klimatyzacja huczy caly dzien bez edektow. A brygadzisci.. hm.. zależy która zmiana i kto. Dobrze że im liderów zrobili to co poniektórzy nie mają co robić za bardzo.
1
Lucyfer 2017-06-20 18:08
Hmmm...
To o oknach to nie wiedziałem.
Klimatyzacja to nie jest do końca, bardziej jej "zamiennik". Ma zdaje się za zadanie coś chłodzić, ale nie tak jak normalna klima. Jak było gorąco to były jakieś dodatkowe przerwy, czy nie?
Pracuje też od kilku lat kilka osób, które nie zostały w żaden sposób docenione za swoja pracę, a powinny. No ale co się spodziewać po firmie pod znaczkiem słoneczka?
1
Jeszcze nie emerytka 2017-06-20 23:58
Firma jak wiele podobnych w mieleckiej strefie ekonomicznej,Mialam przyjemnosc w niej pracowac dwa miesiace .Bylam zatrudniona przez agencje jak 80% zalogi. Mialam zamiar popracować dluzej,tak jak obiecywal pan kierownik Marek Matyka.Praca nieskomplikowana, do nauczenia,wystarczylo tzw. trzy klasy i korytarz miec ukonczone.Niestety nie spodobalam sie brygadziscie Damianowi(podobno juz go nie ma - spelnia sie gdzie indziej) Gościowi wydawalo się ,ze babka po 50-tce, to chyba nic nie potrafi i przez okolo miesiac bylam na tzw. przygotowaniu,a pozniej utykal mna dziury w produkcji.Mlode dziewczyny siedzialy przed komputerami przez 8 godz. wciskajac pare klawiszy(kon tez by sie nauczyl tego) natomiast starsze babki np. wkrecaly po ok.5000 wkretow na dzien az im przedramiona wysiadaly.Kazda uwaga odnosila skutek taki ,ze na drugi miesiac tej osoby juz nie bylo.Reasumujac kierownictwo na czele z prezesem bujajacym w oblokach( za pewne ciagle tworzyl wiersze) w ogole nie zainteresowane kadra, jej samopoczuciem w firmie .Wazny byl czlowiek jako robot,wyrabiajacy norme, a nie czlowiek jako czlowiek.A wszyscy tacy katolicy - po prostu jedno wielkie szambo.
7
Samaël 2017-06-22 09:26
A wszyscy tacy katolicy ..
To niestety rzeczywiście prawda.
I już nikt nie chcę podzielić się swoimi spostrzeżeniami czy to pozytywnymi czy negatywnymi?
Tyle osób wie, że forum jest a nikt nie ma już odwagi się wypowiedzieć?
1
Zostaw swoją opinię o InterPhone Service Sp. z o.o. - Mielec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterPhone Service Sp. z o.o.