brak logo

Asseco Business Solutions

Warszawa

Opinie o Asseco Business Solutions

anonim 2008-10-09 13:29:43
Zostałam umówiona na rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy w tej firmie, jednak nie wiem o niej jeszcze zbyt wiele. Czy macie jakieś informacje na jej temat, którymi moglibyście się podzielić? Jaka jest atmosfera? czy dużo wymagają? na co kładą największy nacisk przy rekrutacji? Będę wdzięczna za każdą wypowiedź.
Johan 2011-05-05 16:26:58
Warszawa, płace niewielkie. Równie wskaźnik stopnia niezbędnego zaangażowania w stosunku do wynagrodzenia jest tragiczny. Wymaga się nazbyt wiele w stosunku do sprawowanego stanowiska a wynagradzanie chcą wyrównać do tego z Lublina. Ciekawe kto płaci w lublinie 700PLN czynszu za 50m2 .. bo w wawie to norma na wszystkich osiedlach. Inne ceny utrzymania są także odpowiednio większe, co najmniej 2x większe.
[usunięte przez admina]
igor 2015-03-17 20:59:51
U mnie atmosfera oki, każdy robi swoje i swojego pilnuje. Co do wymagań, to wszystko zależy od projektu. Wiadomo że jak coś jest pilnego to szybko działamy, bo zadowolenie klienta jest najważniejsze. A na co nacisk? Na umiejętności więc jak masz wiedzę to sobie bez problemów poradzisz
patryk 2015-03-17 23:22:32
Zależy kto, co rozumie przez niewielką płacę. Ja co prawda zaczynam dopiero swoją tzw. karierę zawodową i jak dla mnie pieniądze są całkiem całkiem. Do tego mieć w CV tą firmę to już coś!
robert 2015-04-19 14:45:36
praca warta uwagi, mysle ze dobra i na start i na dluzej, glownie ze wzgledu na ilosc zadan i profesjonalne srodowisko
alek 2015-05-16 16:07:53
bez budowania doswiadczenia i ciezkiej pracy ciezko cokolwiek osiagnac, dobrze jest trafic na firme w ktorej sa mozliwosci, a ta taka wlasnie jest
vanDrake 2015-05-20 18:15:45
W Wawie spore zwolnienia i ostatnio klimat ogólnie kiepski. Nie wiem co o tym sądzić. Ponoć właśnie dużo projektów się sypie w Asseco, więc bardzo niepewne czasy, aby tam iść.
seba 2015-05-21 00:15:55
A gdzie dokładnie są te zwolnienia. Ja w firmie siedzę już dobrych parę lat i jakoś ich nie widzę. Fakt ludzie się rotują, bo to taka branża ale żeby to szło jakoś lawinowo to nie powiem.
vanDrake 2015-05-22 16:23:26
Pion PTiM się rozpada. Pawie 50 dopiero co zatrudnionych ludzi na bruk wywalili. Bardzo dziwna polityka w stosunku do poszukiwanych na rynku profesji IT, bo koledzy powiedzą kolegom i jak będzie trzeba specjalistów, to nikt nie zechce w Asseco pracować. I jak teraz komuś taką "super firmę" polecić?
z 2015-09-01 11:15:40
w lublinie czynsz jest podobny do warszawskiego, za 46m place 550zł
Andrew 2015-09-02 23:14:40
Mało ludzi wie, że większość ogłoszeń o pracę w Asseco związana jest z utrzymaniem systemów. Wygląda to tak, że praktycznie nie pisze się już kodu, a przegląda się istniejący kod sprzed wielu laty, wertuje się pokaźną dokumentację i masą logów błędów, obdzwania ludzi, także tych już niepracujących, próbując w ten sposób naprawiać dobrze znane błędy systemu, które klient wciska do JIRA jako nowe i oczekuje naprawy w trybie pilnym. Czasami zdarza się awaria, wtedy jest pobudka w środku nocy, albo mamy przypadek braku implementacji tego, co niby kiedyś działało.
Utyka zarządzanie, bo Ci co mają to robić za nic w Asseco nie odpowiadają i zawsze znajdą winnego, który nawet nie ma już sił i możliwości, aby się bronić. Potem mamy takie ogłoszenia, bo tak faktycznie parę miesięcy temu pozbyto się tych ludzi, albo ich wykończono i nawiali.
Istny dom wariatów ja powiedział kolega z Asseco.
Byłem na rozmowie parę miesięcy temu. Jak zaznaczyłem, że utrzymanie systemów mnie nie interesuje, to rozmowa zakończyła się bardzo szybko, mimo iż mówili, że to ma być rozwój i pisanie nowego systemu, jest ścieżka rozwoju kariery i inne bla bla bla. Zwykłe kłamstwa pod potrzebę chwili. Po miesiącu zadzwonił mój dawny kolega, który jak się okazuje pracuje już w Asseco. Dziwił się że mnie nie zatrudnili, a ja się zdziwiłem, że on faktycznie robi głównie utrzymanie i mnie też by tam dali na 100%. Cieszę się, że to wyczułem i nie wpadłem jak śliwka w kompot.
krzys 2015-09-03 00:31:54
Utrzymanie lub wsparcie utrzymania to główne obowiązki, mimo że i mi także mówiono na rozmowie, że utrzymania programiści nie mają.
Mało pasjonujące produkty Oracle i inne, jakich na rynku się nie znajdzie i do tego archaiczna Java 5, a gdzieniegdzie Java 1.4. Teraz na świecie robi się w Java 8, albo w Scala, do tego JavaScript i BigData, lecz Próżno szukać tego w Asseco, tylko pomarzyć można.
aga 2015-09-03 21:59:02
Praca całkiem fajna, warto zostać na dłużej. Można poznać ciekawych ludzi.
starszy admin 2015-11-23 22:43:24
gwarantuję, że nie chciał byś pracować na utrzymaniu w Asseco nawet 7 dni, bo są to bite 7 dni w tygodniu i na okrągłą dobę, bez chwili dla siebie, rodziny, ze snem przerywanym telefonami z biura o zauważeniu każdego błędu w logach - jest to coś czego się nie zapomni do końca życia, bo jest tak na okrągło z różnym nasileniem, ale pod telefonem i przy komputerze MUSISZ BYĆ CAŁY CZAS
qwerty 2015-12-10 09:17:00
Nic nie zapewniają jak projekty są już spóźnione. Asseco rekrutuje chyba tylko do już mocno spóźnionych projektów, więc doskonaleniu kwalifikacji można zapomnieć, bo tylko ciężka i niewdzięczna praca się trafia.
oplekeej 2015-12-13 18:53:35
W jakiej firmie IT przyda Ci się doświadczenie ze starych projektów dla np. sektora publicznego? W dobrych firmach biegły angielski, Scala, Spring bez tego ani rusz:)
kikiki 2015-12-15 10:47:21
Dobrze mówisz. Ja w porę zainwestowałem w angielski i naukę nowoczesnych języków. Zacząłem dwa lata temu i zrobiłem to w porę, bo jak się okazuje, Asseco uznało mnie za zbędnego z nieznanego mi powodu. Miałem projekt, bardzo dobre notowania, nawet klient mnie doceniał i z nikim nie wojowałem. Szczęśliwie znalazłem pracę w firmie właśnie zagranicznej. Zarabiam prawie dwukrotnie więcej, a Asseco rozpaczliwie szuka na moje miejsce pracownika - zgaduję, że za dwukrotnie mniejsze pieniądze niż miałem i czterokrotnie mniejsze niż mam teraz. Dziadygi i tyle.
Okoniewski 2016-01-26 23:26:58
To na serio o Asseco? To jakaś kompletna żenada co piszesz. Tego przecież uczą na 2 roku studiów, a ubezpieczenie i benefity w Asseco to farsa. Dajcie młodym należytą kasę!
Okoniewski 2016-02-07 21:19:44
Mars, programista takich bzdur by nie napisał jak "programista aplikacji HTML", bo używa się innych terminów. Skąd jesteś? Po niedbałym stylu sądzę, że z Asseco?
omega 2016-03-08 18:30:40
Jeśli masz dobrą specjalizację, to lepiej od razu uderzaj na zachód. Zarobisz o niebo lepiej i popracujesz w bardziej cywilizowany sposób. Tak opisują to koledzy z zagranicy, z którymi Asseco się rozstało. Tu pracy nie mogli znaleźć w produktach IBM, a na zachodzie bez problemu i to za jakie pieniądze!
tadek 2016-03-09 21:12:28
Pracuje jako programista w Leeds. Wytłumacz mi jak może się przydać polskie doświadczenie paroletnie w starej Javie lub C??? a jak ktoś tylko utrzymywał system dniami i nocami?? No nie przyda się raczej....Spring rządzi u mnie... ps. lata temu wiecie, gdzie pracowałem skoro to mówię...:)
anonim 2016-03-16 15:08:27
Nie chciałbym wnikać w każdą opinię na tej stronie, ale mam dziwne wrażenie, że osoby mylą firmę Asseco Poland z Rzeszowa (Asseco PL) z firmą Asseco Business Solutions z Lublina (Asseco BS). To dwie różne organizacje, różnie zarządzane, inaczej traktujące pracowników i prowadzące odmienne projekty. Powiązane kapitałowo, ale różne. Ja osobiście nie narzekałem na współpracę, ani z jedną, ani z drugą firmą.
CEO 2016-03-20 15:36:55
Współpracowałem z obiema firmami Asseco i skwituję to stwierdzeniem, że gorszego zleceniodawcy nie miałem, mimo że już od dwóch dekad prezesuję w swojej firmie.
bn 2016-05-13 17:58:54
a na stanowisku takiefgo praktykanta to można liczyć na jakąs kase?
Zostaw swoją opinię o Asseco Business Solutions - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Asseco Business Solutions