brak logo

Unilever Polska SA

Bydgoszcz

Opinie o Unilever Polska SA

Lider w Unilever 2016-09-18 12:54
Jeśli nie masz zmysłu technicznego to nawet nie startuj na stanowisko operatora, nie przejdziesz nawet rozmowy kwalifikacyjnej, a jeśli nawet jakimś cudem przejdziesz, to i tak polegniesz na 3-miesięcznym okresie próbnym. Szkolenie / przyuczenie wygląda w ten sposób, że dają nowego na linię do bardziej lub mniej doświadczonego Lidera i on wdraża taką osobę do pracy i ocenia jej postępy, chęci i zaangażowanie. Jeśli jest ok, umowa jest przedłużana, jeśli nie to do widzenia.
Co do samej pracy operatora i jego obowiązków - obsługa maszyn, przezbrajanie ich pod kątem danego produktu, realizacja planu produkcyjnego firmy, dbanie o stan maszyn, zgłaszanie nieprawidłowości, udział w projektach usprawniających pracę i poprawiających efektywność, raportowanie produkcji - ogólnie duże ciśnienie i presja czasu... bo jak wiadomo, czas to pieniądz.
3
puch 2016-09-19 00:00
Podejrzewam, że szkolenia są na miejscu. Po prostu jakiś czas się przyglądasz jak oni ustawiają maszyny do pracy to patrzysz, oni tłumaczą itd. Czytałem ze po 2 latach umowa na czas nieokreślony, więc tak jakby 2 lata trwał cały etap aż będziesz porządnym operatorem takim samodzielnym??? Byłem tam kilka miesięcy jako pakowacz i wiem, że operator ma sporo na głowie ale może ktoś opisze coś o szkoleniu czy o trudnościach. Ja jak robiłem to miałem swoje zajęcia także nie wcinałem się do ich roboty
:) 2016-09-24 13:47
Prosze mi powiedziec jak wyglada wynagrodzenie przy zatrudnieniu przez agencje, i jak z praca od poniedzialku do piatku? Jest praca na kazdy dzien tygodnia? Wynagrodzenie lepsze przy pon- piat..czy na 4 brygadowce?
trex 2016-09-25 08:20
Pracowałem 1,5 roku przez Randstad w systemie 4 brygady i nas okradali z dodatku brygadowego.Dopiero jak ludzie oddali sprawę do sądu to zaczęli łaskawie płacić.Panie z biura robią łaskę o wszystko.Szkoda czasu i zdrowia.
Bryg 2016-10-01 14:25
Przestań spamowac nie w temacie trollu.
Pracownik 2016-10-02 12:46
Jak chcecie się dowiedzieć czegoś więcej o pracy na stanowisku operatora, to firma organizuje dni otwarte. Więcej info na ich profilu FB (usunięte przez administratora) Dzień otwarty 15.10.2016 od 10-13
Wózkowy 2016-10-02 18:24
Tu produkujemy kosmetyki, a nie jedzenie.

@kajetn, są premie kwartalne, premia roczna,wakacje pod gruszą dla pracownika i dla dzieci, wypłata na czas(wszystko dla pracowników Unilevera, nie wiem jak to się tyczy Randstadu), sklepik fabryczny więc nie ma co narzekać.
pracownik 2016-10-02 19:40
Poniższe tyczy się pracowników zatrudnionych bezpośrednio przez Unilever:
Premia kwartalna - 7,5% - premia zadaniowa i jej dostanie zależy czy wykona się jakieś dodatkowe czynności
Wczasy pod gruszą wypłacane w czerwcu - ok 1 tys + jak ktoś ma na dzieci trochę mniej
Na święta 400zł
Prywatna opieka medyczna w Medicover
Kasa zapomogowo-pożyczkowa
Pracowniczy fundusz emerytalny
Sklepik przy fabryce, w którym można taniej kupować produkty Unilevera
Dodatek za pracę w systemie 4 brygadowym ok 500 brutto (zależy od ilości przepracowanych dni weekendowych)
Każde nadgodziny płatne 50 lub 100% - zależy od pory dnia
Podwyżka inflacyjna raz do roku w kwietniu - średnio 2-4%

Operator na dzień dobry dostaje ponad 16 zł na godz (przynajmniej ostatnio tak nowi dostali). Tu są widełki płacowe zależne od stanowiska i stażu. Liderzy lub Operatorzy z wieloletnim stażem mają ponad 20/h

2
karixx 2016-10-04 01:26
Ciuchy dają czy trzeba mieć swoje?
Wózkowy 2016-10-04 16:19
wyżej jest odpowiedź
Wczasy pod gruszą wypłacane w czerwcu - ok 1 tys + jak ktoś ma na dzieci trochę mniej

karixx, dają odzież i obuwie robocze.

muzzo, narzekają ludzie którzy pracowali tylko przez randstad
Jan 2016-10-05 20:44
Piotrze W. przestan lazic z telefonem po hali. I tak nie uda ci sie zlapac wszystkich pokemonow!
W tej firmie ranne zmiany sa najlepsze. Biurowi zawracaja 4 litery nie majac pojecia o tej pracy. Modernizuja maszyny robiac obsadzie linii pod gorke i w(usunięte przez administratora)maja ich uwagi.
4
hjuman 2016-10-06 21:20
a dlaczego ciągle jest to ogłoszenie o młodszych operatorów. Tak mało chętnych? Chcą przyjąć 50 osób a ogłoszenia co chwilę nawet w gazetach a tak mało chętnych? Ja nie mam pojęcia za bardzo o mechanice, bardziej humanista więc zapewne nie mam szans laika pewnie uczyć nie będą od samego zera.
Wózkowy 2016-10-09 16:15
Dlatego że stawiają nowe linie to potrzeba operatorów.

kajten Rok pracowałem przez randstat, ale teraz to zatrudniają ludzi nawet po 3 miesiącach
taegh 2016-10-10 15:42
je b. idiot.ta
Przeorganizowal? Ty deklu, od tego sa inni, co mentalnosc niewolnika, moze za nianke dla dzieci szefa tez chcesz porobic? lol
Anielka333 2016-10-14 09:32
Pracuję w Unileverze jako Młodszy pakowacz (przez Randstad) już ponad rok więc myślę że czas wystawić tutaj jakąś opinię. Moja opinia będzie jak najbardziej pozytywna. Bardzo dobrze mi się w tej firmie pracuję a pracuję na wydziale P5 (kostki). Na P4 (kosmetyki) byłam kilka razy i powiem wam szczerze że dla mnie na P5 jest lepiej. Na P4 ciągle jest się na maszynach a na P5 bardzo często siedzisz nawet te 6 godzin i składasz kostki przez to może praca trochę monotonna i niekiedy nudna ale jest na prawdę bardzo łatwa i przyjemna mimo że są normy do wyrobienia. Dwa razy w ciągu zmiany ćwiczenia relaksacyjne żeby rączki nie bolały :) W firmie zwracają bardzo dużą uwagę na BHP, często są przeprowadzane szkolenia aby uświadamiać nas o ewentualnych zagrożeniach. Może teraz najważniejsza sprawa czyli zarobki. Jak już wspomniałam pracuję przez Randstad i mogę śmiało pochwalić tą agencję mimo że tylu ludzi na nią narzeka. Wypłaty zawsze w terminie przeważnie przed 10 każdego miesiąca. Czasami zdarzają się im jakieś pomyłki więc trzeba się pilnować. Jeżeli chodzi o kasę to w systemie 4 brygadowym wyciągamy przeważnie 1500zł-1800zł netto czasami 2 tysiaki ale to jak są nadgodziny przez dłuższy czas. Tak na prawdę wypłata zależy od tego ile w danym miesiącu jest wypychów lub dni świątecznych(święta przeważnie wolne). Druga ważna sprawa to przejście do Unilevera. Musisz na prawdę nieźle się wykazywać albo mieć tam kogoś znajomego żeby cię przyjęli. Czasami trwa to latami. Kobiety rzadko przyjmują, mężczyzn częściej. Fajną rzeczą jest też sklepik fabryczny w którym można dostać produkty Unilevera za grosze oraz prezenty na święta albo jak Lever coś świętuje. Kierownictwo w porządku można się ze wszystkim dogadać. Ludzi nie zwalniają przez byle pierdołę nawet jak jesteś beznadziejnym przypadkiem i sobie nie radzisz z najprostszą rzeczą. Wiadomo są też jakieś rzeczy do których można się przyczepić np. to że niektóre osoby pracują tam za dwóch a inne się opierdzielają za jeszcze raz takie pieniądze ale gdzie tak nie jest? Umowy o pracę co tydzień więc jak masz szczęście to za chorobowe dostaniesz kasę jak zachorujesz w dniu w którym nie masz umowy to tej kasy nie dostaniesz. Jest to praca tymczasowa na półtora roku ale chodzą słuchy że Randstad się połączył z drugą agencją i można przechodzić. Jestem bardzo zadowolona z pracy w tej firmie i z miłą chęcią mogłabym tam pracować bardzo, bardzo długo.
syzyf 2016-10-15 20:28
Nie znam tej firmy i nie jej chcę wystawić opinię.Zaskoczyła mnie duża ilość krytycznych uwag od ludzi,którym zwyczajnie nie chce się pracować więc wymyślają różne bzdurne preteksty.
Wielbiciel 2016-10-15 22:58
( Anielka333 )
Jesteś jabłuszkiem w mojej kieszeni,
jesteś listeczkiem wśród zieleni.
Jesteś iskierką w popielniku,
chce cię poznać moja dziewczynko.
jesteś słodka jak cukierek,
chce cię zjeść dziś na deserek
moja Anielka333.
Erotoman 2016-10-17 23:54
Bestio!!..co kusisz i rozpalasz moje żądze uśpione,przez Ciebie staje się niegrzeczną dziewczynka,moje myśli owładnięte Tobą,moje ciało rozpalone czeka...byś zawładnął nim,ustami,językiem co spragniony w pot i nektar.Niech utonę w Twych silnych ramionach,niech poczuje Twój męski zapach,wilgotna skórę...chce usłyszeć Twój szybki urywany oddech! Chce słyszeć Twój krzyk ekstazy ,wykrzyczane moje imię! Moje ciało nadal rozpalone,czeka...
2
Nataalciaa 2016-11-15 19:25
Witam . Ja się zgłosiłam ze chce pracować od pon do pt. Tez przez randstad. Jeśli mam papierek ze się uczę to ile mam na godzinę i czy nocki są inaczej płatne ? O najważniejsze pytanie grafik jest ustalony na miesiąc czy jak ???:) pozdrawiam !
Lisek 2016-11-21 17:13
Pytanie: czy święta są pracujące? Zastanawiam się czy złożyć CV bo mam doświadczenie jako operator ale Boże Narodzenie czy Sylwestra mam już zaplanowane.
lol 2016-12-04 18:30
Po co pytasz o grafik skoro chcesz pracować od poniedziałku do piątku ? Jeżeli chodzi o 4-brygadówke to grafik jest roczny
stefan 2016-12-04 18:35
W Święta takie jak Boże Narodzenie czy Sylwester , nie ma produkcji
ggmar 2016-12-06 18:20
Jeżeli ktoś ma pytania dotyczącej pracy w Unilever pisac na moj nr gg: 9839486
Randstad 2016-12-31 11:57
Bestio!!..co kusisz i rozpalasz moje żądze uśpione,przez Ciebie staje się niegrzecznym chłopakiem,moje myśli owładnięte Tobą,moje ciało rozpalone czeka...byś zawładnął nim,ustami,językiem co spragniony w pot i nektar.Niech utonę w Twych silnych ramionach,niech poczuje Twój kobiecy zapach,wilgotna skórę...chce usłyszeć Twój szybki urywany oddech! Chce słyszeć Twój krzyk ekstazy ,wykrzyczane moje imię! Moje ciało nadal rozpalone,czeka...
Mini 2017-01-02 18:30
Czy ktoś wie o nowych przyjęciach do firmy w Warszawie? A jak wygląda sprawa zarobków czy są w porządku?
Niusia 2017-01-15 19:56
Czy to prawda że Unilever przyjmuje bezpośrednio kobiety na pakowaczy na dział z kostkami?Ostatnio jedna się wychwala że przyjęli ją i jej koleżankę.
Niusia 2017-01-15 19:58
Czy to prawda że Unilever przyjmuje bezpośrednio kobiety na pakowaczy na dział z kostkami?Ostatnio jedna się wychwala że przyjęli ją i jej koleżankę.
ruda 2017-01-16 19:56
Czy ktos może powiedzieć ile dostaje się na umowie próbnej przez zakład pracy ?
Kwiatek 2017-01-18 16:15
Czy Unilever prowadzi w ogóle w tej chwili rekrutację? Nie mogę nic namierzyć a chcę się tu przenieść. Może dowiem się jakie warunki pracy stwarza firma i jaka jest atmosfera? Słyszałem , że zarobki sa niezłe
1
Ada 1512 2017-01-18 16:50
Mam pytanie odnośnie tego czy w Unilever w Bydgoszczy jak będę chciała iść na zmianę na p4 to przyjmą mnie bez problemu czy rzucają gdzie oni chcą :) bo p5 to ponoć porażka
Niusia 2017-01-25 08:53
Ogólnie Unilever to totalna porażka.Wróciłam tu po dwóch latach i zastałam wiele zmian na gorsze nie wspominając o fatalnej atmosferze,którą wprowadzają gówniary z podbydgoskich wiosek.Na szczęście znalazłam pracę w innej firmie
3
Maja 2017-01-25 09:22
Rekrutacja trwa cały czas na operatorów linii pakujących i operatorów wytwarzania. Szczegóły są na FB www.facebook.com/UnileverPolskaFabryki. Dają szansę osobom, które nie mają doświadczenia w obsłudze maszyn, ale ważna jest motywacja do przyuczenia się do tego typu pracy. Pakowacze są przyjmowani tylko przez Randstad.
yogo 2017-01-26 17:10
Podobno na p5 otwieraja nową linie i przyjmują magazynierów bezpośredno przez unilever jakie dają umowy po próbnym i zarobki? Można sie powyginac przy jeżdzeniu? Na czym polega praca magazyniera na p5? Wie ktoś coś?
takitamktos 2017-01-31 15:08
Pracowałam w unileverze okolo roku na dziale p5 wiec znam ten dzial od poszewki :) zacznę od negatywów : -Szkodliwe działanie kostek najbardziej tych chlorowanych, mogą wystąpić wypryski i alergie
-ludzie lubią sie interesować nie swoimi sprawami , tam każdy oddycha cudzym życiem :)
-nie ma możliwości dostania dłuższego urlopu, o każdy dzien trzeba się doprosić
-donoszenie
-bardzo drażniący zapach
- zastępca lidera marcelina
A teraz pozytywy :
- praca lekka niemeczaca głównie siedząca
- możliwość zamienienia paru slow z kooezanka obok, kiedy juz się potrafi składać normę
-przerwy na ćwiczenia żeby uniknąć zwyrodnien
- niektórzy liderzy w porządku
- firma dbająca szczególnie o bezpieczeństwo
- dodatki za weekendy
Pozdrawiam cala brygadę b!!!!
1
John 2017-01-31 15:29
mówisz o pracy pakowacza pracującego przez Randstad. A jakie są zalety pracy jako operator linii?
Arczi 2017-02-01 07:45
Pytanie do operatorów lini!
Interesują mnie zarobki ile przy ok 200h można zarobić w miesiącu oczywiście z tymi dodatkami (netto)
operator 2017-02-01 22:00
200 godzin nigdy nie będziesz miał :) standard to 168-184 (zależy jaki miesiąc). Praca w systemie czterobrygadowym, za który są dodatki - powinno wyjść ok 2500-2600 na rękę
4
operator2 2017-02-07 20:00
Do tego trzeba doliczyć premie kwartalną 450 zł ( co trzy miesiące), premię roczną ok 2000 zł, dodatek na wakacje 1000 zl plus 500 zł na dziecko, bony na święta 400 zl... Po zliczeniu wszystkiego niby nie jest mało a i tak człowiek ledwo wiąże koniec z końcem.
2
Miniaturki 2017-02-12 11:55
Świetna firma i jestem bardzo zadowolony z pracy tutaj.
Aga 2017-02-14 13:55
Czy ktoś wie, ile płacą przez Ranstad ? i czy zatrudnienie przez agencje też dostaje sie te wszyystkie dodatki?
×××× 2017-02-15 20:14
w Poznaniu jest jeszcze gorzej !!!!! unilever to jeden wielki syffffffff !!!!
jola 2017-02-16 01:56
chciałam zapytać o P5, czy to prawda, że ciężko jest później zmyć i sprać z siebie zapach kostek? czy mogą wystąpić reakcje alergiczne na ten zapach? kiedyś znajoma pracowała na p5 to strasznie śmierdziała, a wystarczyło przy niej posiedzieć, to aż się odbijało i zbierało na wymioty, nadal tak jest? bo na p4 nie przyjmują nowych więc myślę, czy nie spróbować na p5, będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam
ewunia 2017-02-17 06:41
Przez randstad cały czas jest 10 zl/h mimo że najniższa krajowa wynosi 13zł/h. Tak kostkami mocno się śmierdzi ale po kąpieli zapach schodzi. Wiele osób skarży się na alergię i problemy z oddychaniem ale to zależy jak jesteś wytrzymały. Teraz jest dużo pracy więc cisną żeby wyrabiać normy.
1
oper 2017-02-18 23:10
Bo nasi szanowni ustawodawcy dali ciała uchwalając najniższą stawkę godzinową. Powinna być ona liczona bez dodatków. A mając dodatek za pracę w systemie, pracownikowi wychodzi ta średnia 13 zł/h. Dlatego nie zwiększono stawek
TAIPEI 2017-02-22 10:50
Aktualnie trwa nabór na prawie każde stanowisko na dziale P5, szukają szczególnie magazynierów, ale i operatorzy wytwarzania oraz pakowacze są mile widziani. Rozbudowa wydziału trwa w najlepsze, to też ludzi potrzebują ;)
justa 2017-02-22 13:27
A przymuja tak ochoczo na p5 przez ranstad czy normalnie przez zaklad ?
Monia 2017-02-23 09:29
Złożyłem swoje cv do firmy i czekam na rozmowę rekrutacyjną. Mam pytanie jak przebiega rekrutacja? Na jakie zarobki mogę liczyć na wstępie? Czy później dostanę podwyżkę? Może są jakieś dodatki socjalne? Wprawdzie mam dobrą opinię o firmie ale wiedzy nie jest za dużo.
jjusta 2017-02-24 09:19
Jak ja poszłam zlozyc cv do firmy to kazali mi isc do ranstadu i nawet go nie chcieli wziasc ;/
jjusta 2017-02-24 09:20
Jak ja poszłam zlozyc cv do firmy to kazali mi isc do ranstadu i nawet go nie chcieli wziasc ;/
jjusta 2017-02-24 09:20
Jak ja poszłam zlozyc cv do firmy to kazali mi isc do ranstadu i nawet go nie chcieli wziasc
Zostaw swoją opinię o Unilever Polska SA - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unilever Polska SA