brak logo

Unilever Polska SA

Bydgoszcz

Opinie o Unilever Polska SA

anonim 2016-05-19 06:04:49
Kolega wózkowy pewnie z P4, niech popyta tych co na P5 pracują.
xxxxxx 2016-05-23 17:22:26
Witam,rekrutuja na pakowacza w randstadzie?
1
Ula30 2016-06-20 00:38:06
Mysle, że nie chodzi o wiek!!! Pracują tam także Panie 50+.
Tak jak wszędzie liczy się pierwsze wrażenie!!!
SzukaPracy 2016-06-20 17:35:13
Mam pytanie. Czy potrzebuje pracownikow na magazyn jako operator wozka widlowego?
Wózkowy 2016-06-22 05:50:40
jak potrafisz jeździć to składaj bo to co ostatnio przyjmują to jest dramat...
Wózkowy 2016-06-22 18:24:53
Randstad zatrudnia każdego co ma uprawnienia na wózki, ale szybko ich umiejętności są weryfikowane na magazynie. chyba że widać że szybko się uczy to ma szanse na zatrudnienie do unilevera
Dawid 2016-06-29 04:23:50
Witam. Mógł byś coś więcej powiedzieć o pracy w Bydgoszczy jako operator pakowaczek? W jakiej firmie poszukują osoby na to stanowisko? Mam 3letnie doświadczenie jako operator maszyn pakujących w branży spożywczej. Obecnie pełnię funkcje brygadzisty produkcji w tym samym zakładzie, w którym zdobywałem doświadczenie jako operator. Planuję przeprowadzkę do Bydgoszczy i prosił bym o informację.
jsksl 2016-06-30 08:47:10
Może i umowę o pracę ale nie wspomniałeś że przez agencję pracy :D Czyli zwykła śmieciówka bo nie dostaniesz na tej umowie ani żadnego kredytu ani żadnych rat.
2
Wózkowy 2016-06-30 15:25:10
A wiesz co to znaczy czterobrygadówka? jeden weekend wolny w miesiącu
1
fgfdg 2016-06-30 16:09:38
4 brygady to jest taki system że np. pracujesz sobotę i niedziele a np. środę albo czwartek masz wolny
1
tuh 2016-07-09 17:38:10
Hej, jest pytanko odnośnie sklepiku. Pracuję przez Randstad już prawie rok i chcę iść pierwszy raz do sklepiku. Czy muszę przy wejściu dowiadywać się, czy przysługuje mi zniżka na produkty? I jak to wygląda? Tak są podane dwie ceny do każdego towaru i jak mam zniżkę to mogę wybrać niższą? Chciałbym też zapytać, czy mogę wejść do sklepiku z osobą towarzyszącą, niebędącą pracownikiem firmy?
4
Wózkowy 2016-07-10 18:37:23
Możesz iść z osobą towarzyszącą, a co do cen to nie wiem czy są dwie różne. wydaje mi się że dla każdego jest taka sama czy dla leverowca czy randstadowca.
korposzczurek 2016-07-14 20:18:37
Zmieniają agencję. Bo ludZi masowo przerzucaja do innego badziewia żeby nie stracić mało płatnych pracownikow
korposzczurek 2016-07-14 20:20:18
A może rekruter miał 20 lat.......
lolita 2016-07-17 14:16:37
Na P5 najlepoiej ??? haahaaa dobry żart ! P5 jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panie z unilever tak tyrają nowe osoby że szkoda gadać ! Lepiej jest na p4
Helena 2016-08-07 23:33:41
Po moim przeanalizowaniu tych trzech województw ,,Unilevera" Katowice Wałbrzych Poznań to wielkie badziewie dno bezmózgowców , a ludzie tam pracujący są bardzo dokuczliwi i mściwi, a sami są guwno warci, ale innym tyłki obrabiają i wywołują sztuczne konflikty między pracownikami, jest to szumowina wyciągnięta z rynsztoku gdzie nigdy nie widziała pracy, i nie ma się co dziwić ze jest to Zakład Pracy chronionej dla nieudaczników, bo inne Zakłady Pracy nie chciałyby takich zwierząt.
Mm 2016-08-09 14:47:52
Witam. Chce zlozyc swoje CV przez Randstad. Jakie sa tam zmiany? 2-3 czy 4-brygadowa? Wyplata zawsze na czas? i co najwazniejsze czy jest umowa o prace. Pozdrawiam :)
Marek 2016-08-10 21:13:10
w Wałbrzychu nie ma unilevera
Marek 2016-08-10 21:14:19
Zawsze na czas, a nawet 8 czy 9 już jest
JPK 2016-08-27 07:02:06
Piękne są róże i piękne są bzy, ale z tych kwiatów, tak szczerze mówiąc, to najpiękniejsza jesteś właśnie Ty. Kocham cię za Twoje szafirowe oczy,
kocham cię za Twoje ciemne włosy,
kocham cię za Twoja delikatność
i za to cię kocham, ze nie robisz mi na złość.
JPK 2016-08-28 06:11:03
Do ciebie żabko pisze akurat takie wyznanie , ponieważ poszukuje mokrej muszelki. mail: jacekpk0@outlook.com
S 2016-08-29 23:11:33
Pełno ogłoszeń o aparatowego i operatora linii na różnych portalach bezpośrednio przez firmą a nie agencję i co nikogo nie przyjmują, że prawie dzień w dzień to samo???
Marek 2016-09-03 11:57:42
tu magazynier i wózkowy to dwa różne stanowiska.jak się wykażesz na tym drugim to po paru latach masz szanse na to pierwsze ;)
O. N. A. 2016-09-04 20:22:26
Sprawdz na FB unileberpolskafabryki
maly84 2016-09-05 14:47:40
Witam!

A macie namiary zeby tam aplikowac jako magazynier albo na produkcje bo nigdzie maila nie widze do nich :)
sok 2016-09-16 20:53:05
Ciągle szukają operatorów aż takie braki? Ludzie odchodzą czy hala się powiększyła????
pracownik 2016-09-17 11:56:39
Jedno i drugie :) Operatorzy odchodzą bo mają dość czepiania się o wszystko no i przybywa maszyn, rozbudowuje się P5
puch 2016-09-18 02:15:55
a czy takie przyuczenie jest trudne i ogólnie ta cała praca operatora i jego zadania? Nie jestem osobą z ręką do spraw technicznych[noga w tych sprawach] ale skoro jest długie przyuczenie to może akurat się uda? Tylko ta 4 brygadówka ehhh
Lider w Unilever 2016-09-18 12:54:07
Jeśli nie masz zmysłu technicznego to nawet nie startuj na stanowisko operatora, nie przejdziesz nawet rozmowy kwalifikacyjnej, a jeśli nawet jakimś cudem przejdziesz, to i tak polegniesz na 3-miesięcznym okresie próbnym. Szkolenie / przyuczenie wygląda w ten sposób, że dają nowego na linię do bardziej lub mniej doświadczonego Lidera i on wdraża taką osobę do pracy i ocenia jej postępy, chęci i zaangażowanie. Jeśli jest ok, umowa jest przedłużana, jeśli nie to do widzenia.
Co do samej pracy operatora i jego obowiązków - obsługa maszyn, przezbrajanie ich pod kątem danego produktu, realizacja planu produkcyjnego firmy, dbanie o stan maszyn, zgłaszanie nieprawidłowości, udział w projektach usprawniających pracę i poprawiających efektywność, raportowanie produkcji - ogólnie duże ciśnienie i presja czasu... bo jak wiadomo, czas to pieniądz.
puch 2016-09-19 00:00:32
Podejrzewam, że szkolenia są na miejscu. Po prostu jakiś czas się przyglądasz jak oni ustawiają maszyny do pracy to patrzysz, oni tłumaczą itd. Czytałem ze po 2 latach umowa na czas nieokreślony, więc tak jakby 2 lata trwał cały etap aż będziesz porządnym operatorem takim samodzielnym??? Byłem tam kilka miesięcy jako pakowacz i wiem, że operator ma sporo na głowie ale może ktoś opisze coś o szkoleniu czy o trudnościach. Ja jak robiłem to miałem swoje zajęcia także nie wcinałem się do ich roboty
:) 2016-09-24 13:47:54
Prosze mi powiedziec jak wyglada wynagrodzenie przy zatrudnieniu przez agencje, i jak z praca od poniedzialku do piatku? Jest praca na kazdy dzien tygodnia? Wynagrodzenie lepsze przy pon- piat..czy na 4 brygadowce?
trex 2016-09-25 08:20:20
Pracowałem 1,5 roku przez Randstad w systemie 4 brygady i nas okradali z dodatku brygadowego.Dopiero jak ludzie oddali sprawę do sądu to zaczęli łaskawie płacić.Panie z biura robią łaskę o wszystko.Szkoda czasu i zdrowia.
Bryg 2016-10-01 14:25:18
Przestań spamowac nie w temacie trollu.
Pracownik 2016-10-02 12:46:49
Jak chcecie się dowiedzieć czegoś więcej o pracy na stanowisku operatora, to firma organizuje dni otwarte. Więcej info na ich profilu FB (usunięte przez administratora) Dzień otwarty 15.10.2016 od 10-13
Wózkowy 2016-10-02 18:24:06
Tu produkujemy kosmetyki, a nie jedzenie.

@kajetn, są premie kwartalne, premia roczna,wakacje pod gruszą dla pracownika i dla dzieci, wypłata na czas(wszystko dla pracowników Unilevera, nie wiem jak to się tyczy Randstadu), sklepik fabryczny więc nie ma co narzekać.
pracownik 2016-10-02 19:40:19
Poniższe tyczy się pracowników zatrudnionych bezpośrednio przez Unilever:
Premia kwartalna - 7,5% - premia zadaniowa i jej dostanie zależy czy wykona się jakieś dodatkowe czynności
Wczasy pod gruszą wypłacane w czerwcu - ok 1 tys + jak ktoś ma na dzieci trochę mniej
Na święta 400zł
Prywatna opieka medyczna w Medicover
Kasa zapomogowo-pożyczkowa
Pracowniczy fundusz emerytalny
Sklepik przy fabryce, w którym można taniej kupować produkty Unilevera
Dodatek za pracę w systemie 4 brygadowym ok 500 brutto (zależy od ilości przepracowanych dni weekendowych)
Każde nadgodziny płatne 50 lub 100% - zależy od pory dnia
Podwyżka inflacyjna raz do roku w kwietniu - średnio 2-4%

Operator na dzień dobry dostaje ponad 16 zł na godz (przynajmniej ostatnio tak nowi dostali). Tu są widełki płacowe zależne od stanowiska i stażu. Liderzy lub Operatorzy z wieloletnim stażem mają ponad 20/h

1
karixx 2016-10-04 01:26:13
Ciuchy dają czy trzeba mieć swoje?
Wózkowy 2016-10-04 16:19:12
wyżej jest odpowiedź
Wczasy pod gruszą wypłacane w czerwcu - ok 1 tys + jak ktoś ma na dzieci trochę mniej

karixx, dają odzież i obuwie robocze.

muzzo, narzekają ludzie którzy pracowali tylko przez randstad
Jan 2016-10-05 20:44:50
Piotrze W. przestan lazic z telefonem po hali. I tak nie uda ci sie zlapac wszystkich pokemonow!
W tej firmie ranne zmiany sa najlepsze. Biurowi zawracaja 4 litery nie majac pojecia o tej pracy. Modernizuja maszyny robiac obsadzie linii pod gorke i w(usunięte przez administratora)maja ich uwagi.
2
hjuman 2016-10-06 21:20:02
a dlaczego ciągle jest to ogłoszenie o młodszych operatorów. Tak mało chętnych? Chcą przyjąć 50 osób a ogłoszenia co chwilę nawet w gazetach a tak mało chętnych? Ja nie mam pojęcia za bardzo o mechanice, bardziej humanista więc zapewne nie mam szans laika pewnie uczyć nie będą od samego zera.
Wózkowy 2016-10-09 16:15:35
Dlatego że stawiają nowe linie to potrzeba operatorów.

kajten Rok pracowałem przez randstat, ale teraz to zatrudniają ludzi nawet po 3 miesiącach
taegh 2016-10-10 15:42:59
je b. idiot.ta
Przeorganizowal? Ty deklu, od tego sa inni, co mentalnosc niewolnika, moze za nianke dla dzieci szefa tez chcesz porobic? lol
Anielka333 2016-10-14 09:32:11
Pracuję w Unileverze jako Młodszy pakowacz (przez Randstad) już ponad rok więc myślę że czas wystawić tutaj jakąś opinię. Moja opinia będzie jak najbardziej pozytywna. Bardzo dobrze mi się w tej firmie pracuję a pracuję na wydziale P5 (kostki). Na P4 (kosmetyki) byłam kilka razy i powiem wam szczerze że dla mnie na P5 jest lepiej. Na P4 ciągle jest się na maszynach a na P5 bardzo często siedzisz nawet te 6 godzin i składasz kostki przez to może praca trochę monotonna i niekiedy nudna ale jest na prawdę bardzo łatwa i przyjemna mimo że są normy do wyrobienia. Dwa razy w ciągu zmiany ćwiczenia relaksacyjne żeby rączki nie bolały :) W firmie zwracają bardzo dużą uwagę na BHP, często są przeprowadzane szkolenia aby uświadamiać nas o ewentualnych zagrożeniach. Może teraz najważniejsza sprawa czyli zarobki. Jak już wspomniałam pracuję przez Randstad i mogę śmiało pochwalić tą agencję mimo że tylu ludzi na nią narzeka. Wypłaty zawsze w terminie przeważnie przed 10 każdego miesiąca. Czasami zdarzają się im jakieś pomyłki więc trzeba się pilnować. Jeżeli chodzi o kasę to w systemie 4 brygadowym wyciągamy przeważnie 1500zł-1800zł netto czasami 2 tysiaki ale to jak są nadgodziny przez dłuższy czas. Tak na prawdę wypłata zależy od tego ile w danym miesiącu jest wypychów lub dni świątecznych(święta przeważnie wolne). Druga ważna sprawa to przejście do Unilevera. Musisz na prawdę nieźle się wykazywać albo mieć tam kogoś znajomego żeby cię przyjęli. Czasami trwa to latami. Kobiety rzadko przyjmują, mężczyzn częściej. Fajną rzeczą jest też sklepik fabryczny w którym można dostać produkty Unilevera za grosze oraz prezenty na święta albo jak Lever coś świętuje. Kierownictwo w porządku można się ze wszystkim dogadać. Ludzi nie zwalniają przez byle pierdołę nawet jak jesteś beznadziejnym przypadkiem i sobie nie radzisz z najprostszą rzeczą. Wiadomo są też jakieś rzeczy do których można się przyczepić np. to że niektóre osoby pracują tam za dwóch a inne się opierdzielają za jeszcze raz takie pieniądze ale gdzie tak nie jest? Umowy o pracę co tydzień więc jak masz szczęście to za chorobowe dostaniesz kasę jak zachorujesz w dniu w którym nie masz umowy to tej kasy nie dostaniesz. Jest to praca tymczasowa na półtora roku ale chodzą słuchy że Randstad się połączył z drugą agencją i można przechodzić. Jestem bardzo zadowolona z pracy w tej firmie i z miłą chęcią mogłabym tam pracować bardzo, bardzo długo.
syzyf 2016-10-15 20:28:36
Nie znam tej firmy i nie jej chcę wystawić opinię.Zaskoczyła mnie duża ilość krytycznych uwag od ludzi,którym zwyczajnie nie chce się pracować więc wymyślają różne bzdurne preteksty.
Wielbiciel 2016-10-15 22:58:24
( Anielka333 )
Jesteś jabłuszkiem w mojej kieszeni,
jesteś listeczkiem wśród zieleni.
Jesteś iskierką w popielniku,
chce cię poznać moja dziewczynko.
jesteś słodka jak cukierek,
chce cię zjeść dziś na deserek
moja Anielka333.
Erotoman 2016-10-17 23:54:57
Bestio!!..co kusisz i rozpalasz moje żądze uśpione,przez Ciebie staje się niegrzeczną dziewczynka,moje myśli owładnięte Tobą,moje ciało rozpalone czeka...byś zawładnął nim,ustami,językiem co spragniony w pot i nektar.Niech utonę w Twych silnych ramionach,niech poczuje Twój męski zapach,wilgotna skórę...chce usłyszeć Twój szybki urywany oddech! Chce słyszeć Twój krzyk ekstazy ,wykrzyczane moje imię! Moje ciało nadal rozpalone,czeka...
Nataalciaa 2016-11-15 19:25:21
Witam . Ja się zgłosiłam ze chce pracować od pon do pt. Tez przez randstad. Jeśli mam papierek ze się uczę to ile mam na godzinę i czy nocki są inaczej płatne ? O najważniejsze pytanie grafik jest ustalony na miesiąc czy jak ???:) pozdrawiam !
Lisek 2016-11-21 17:13:21
Pytanie: czy święta są pracujące? Zastanawiam się czy złożyć CV bo mam doświadczenie jako operator ale Boże Narodzenie czy Sylwestra mam już zaplanowane.
lol 2016-12-04 18:30:59
Po co pytasz o grafik skoro chcesz pracować od poniedziałku do piątku ? Jeżeli chodzi o 4-brygadówke to grafik jest roczny
stefan 2016-12-04 18:35:03
W Święta takie jak Boże Narodzenie czy Sylwester , nie ma produkcji
Zostaw swoją opinię o Unilever Polska SA - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unilever Polska SA