brak logo

Roldrob S.A.

Tomaszów Mazowiecki

Opinie o Roldrob S.A.

patka 2015-08-14 16:29
Pracowałam w tym zakładzie kilka lat wstecz. Praca jak w każdym zakładzie produkcyjnym- nie jest lekko ale nie oszukujmy się ciężko też wcale nie, widzę, że zarobki do dziś nie uległy zmianie. Nie wiem skąd informację =, że za najniższą krajową bo ja 3 lata temu 1500 -1700 odbierałam, a pracowałam na tym nieszczęsnym dziale kaczki- gęsi.A być może dostajesz najniższą, bo nie zgłaszasz wolnego, BO PRZECIEŻ PRZYSŁUGUJE I TO 4 RAZY DO ROKU. Jak komuś nie pasuje praca w Roldrobie - niech zrobi jak ja za granicę tam do drobiarskich- wtedy zobaczymy czy powiecie,że praca w Roldrobie była ciężka. Fakt teraz moje zarobki są 3 do 4 razy większe, ale jakim kosztem to tylko ja wiem. Jak pracownicy narzekają niech się zwolnią, niech zostawią miejsce pracy dla osób +50 niech Ci wyrobią sobie do tej renciny, bo o emeruturze w tym kraju można zapomnieć), i oczywiście pozdrawiam Mistrzynię Asię i brygadzistkę Wiesię, która to podobno tak bardzo krzyczy. Teraz napiszą,że piłam z wami wódkę :-)
basia 2015-08-20 20:22
Czy brygadzistka Wisława to jest ta paniunia ,która w grudniu po 13 godzinach pracy gdy jej koleżanki już nie miały siły pracować i chciały iść do domu krzyczała ,, a spier.. wszyscy''? Podobno żeby podlizać się Zerkowej to jak by mogła to by 20 godzin ludzi trzymała. Tak to jest jak stanowisko nie idzie w parze z wykształceniem.
5
anonim 2015-10-04 09:45
Calkowicie sie zgadzam z opinią że ta firma to pasożyt. Francuski właściciel którego intersują tylko zyski i liczby, a nie pracownicy i ich cięzkie warunki pracy. Polskie kierownictwo firmy jest nastawione na expoloatację ludzi: Robota musi być wykonana, więc ludzie muszą robić po godzinach, zastraszanie i mamienie to norma, kradzież nadgodzin, nigdy nie wyrobisz się z natłokiem pracy, tak to jest obliczone, praca dla ludzi zdesperowanych o stalowych nerwach, kwas na łeb wylewnay przy byle okazji. Współczuję moim kolegom i koleżankom którzy tam pracują. Niestety nasze władze pozwalają na ten syf, nie ma praw pracowniczych, wyzysk musi nadal trwać
1
waldek 2015-10-04 09:51
Rotacja jest przeogormna -dlatego też i dużo ogłoszeń o pracę, nie muszę tłumaczyć skąd bierze się ta ucieczka ludzi i szukanie nowych?
1
Bozena 2015-10-11 07:21
veni vidi vici, firmę polecam desperatom, obowiązki są ZAWSZE przytłaczające. wynagrodzenie śmieciowe
1
anonim 2015-10-11 21:52
Teraz ten zakład wspomagają pracownicy z ukrainy,mołdawi na 6 miesięcznym kontrakcie bo dużo ludzi z województwa łódzkiego się przekonało na własnej skórze jak tam jest o tym zakładzie nie chcą słyszeć
1
@wojtek 2015-10-15 21:33
niedlugo beda rekrutowac do dzialu jakosci i handlowego bo kilka osob juz zlozylo wypowiedzenie ze wzgledu na ciezkie warunki pracy
1
zuber 2015-11-04 19:45
Zobacz sobie ostatni protokół z kontroli inspekcji pracy to zobaczysz jak firma jest w porządku.4 losowo wybranych pracowników pakowni było przez brygadzistkę i mistrza łącznie trzymanych 112 godzin dłużej w pracy niż wolno im było pracować.( usunięte przez administratora )naszych czasów.
xyz 2015-11-09 10:09
Startuj, jeśli nie masz zbyt dużych wymagań finansowych to już tam pracujesz.
A może coś zmienisz to ci co teraz tam niby coś naprawiająją to "bez komentarza"
anonim 2015-11-12 03:25
Ten zakład a bardziej pracownicy administracji co rozliczają pracowników produkcji wzorcowo ich okradają z godzin.
Sposób wyliczania jest taki żeby pracownik jak najmniej zarobił a więcej się narobił.
Tam jest jedno wielkie krętactwo dlaczego inspekcja nie widzi że coś jest nie tak bo godziny sa tak pisane żeby się to pięknie prezentowało.
olo 2015-11-12 09:25
odbijasz dyskietkę?
lila 2015-12-18 18:22
tam nie ma rozmowy kwalifikacyjnej,jednego dnia składasz cv,drugiego już dzwonią i na szkolenie.
anonim 2015-12-20 02:58
Tam rotacja była jest i będzie jak się niezmienni podejście Zarządu tego zakładu do pracowników produkcji i tam jest największe zapotrzebowanie.
Kasa i tylko Kasa się liczy ludzie którzy tam pracują można im współczuć.
waldek 2016-01-09 20:24

roldrob to:
-zorganizowana kradziez nadgodzin
-przeladowanie praca wszedzie w calej firmie,zarowno na produkcji, w handlu, magazynie, itp. z drobnymi wyjatkami
-zamrozenie podwyzek
-mamienie i zastraszanie pracownikow
-kwas na leb przy byle okazji
-bezczelnosc zarzadzajacyh-robia co chca
nickodem 2016-03-28 19:14
tam praca to jak w obozie. brygadzista paweł Z .kradnie premie i daje ją swoim pupilom. i się mści na ludziach jak nie przyjdą w sobotę albo jak się wyjdzie do toalety. a jak pszyszłem z chorobowego to się mści na mnie
2
aleks 2016-03-28 19:19
prawda też miałem z nim przechlapane
1
zadowolona 2016-04-08 19:49
I wreszcie odpowedni człowiek na właściwym miejscu
zadowolona 2016-04-08 19:50
I wreszcie odpowedni człowiek na właściwym miejscu
Patrycja 2016-06-08 13:03
Masz doświadczenie w przetwórstwie mięsnym ? A może chcesz podjąć nowe wyzwania? Nie zadowala Cię obecna praca ? My mamy ofertę dla Ciebie!
Stawki jakie proponujemy to od 11,00 do 17,00 zł już na rękę za godzinę pracy.
Jak jesteś zainteresowany wyślij swoje CV patrycja@hrglobal.pl a na pewno się odezwiemy HR Global Group.
1
Patrycja HR Global 2016-06-08 13:07
Masz doświadczenie w przetwórstwie mięsnym ? A może chcesz podjąć nowe wyzwania? Nie zadowala Cię obecna praca ? My mamy ofertę dla Ciebie!
Stawki jakie proponujemy to od 11,00 do 17,00 zł już na rękę za godzinę pracy.
Jak jesteś zainteresowany wyślij swoje CV patrycja@hrglobal.pl a na pewno się odezwiemy HR Global Group.
2
Anna pp 2016-06-11 12:06
Nie polecam pracy w tym zakladzie ludzie sa traktowani jak tania sila robocza brygadzistka drze sie na cala hale
3
toja 2016-06-30 00:07
Ludzie, zwroccie uwage ze na tym forum siedza trole z dzialu Kadr z Roldrobu, Pozdrawiam miłe Panie, znamy się. i te trole wpisuja komentarze zaczynające sie od @ np. wpis od " abc 2015-06-15 11:30:32" został wpisany przez trola, latwo to poznac po charakterystycznym @, znak rozpoznawczy dla Pana Prezesa ktory pewnie tez od czasu do czasu tu wchodzi i patrzy na aktywnosc swoich troli oraz widac po tym kiedy ten wpis zostal wpisany, trole w kadrach pracuja do godz 15 tak jak wszystkie wpisy z @. prosze sprawdzic stronniczosc tych wpisow oraz godziny wpisania. trole prowadza jakoby dialog oraz narracje z ludzmi ktorzy mowia o warunkach pracy itp.

Generalnie ta firma to kombinat wyzysku narodu polskiego przez lokalne elity, szambo i dno, prosze uwazac.
3
toja 2016-06-30 00:08
Ludzie, zwroccie uwage ze na tym forum siedza trole z dzialu Kadr z Roldrobu, Pozdrawiam miłe Panie, znamy się. i te trole wpisuja komentarze zaczynające sie od @ np. wpis od " abc 2015-06-15 11:30:32" został wpisany przez trola, latwo to poznac po charakterystycznym @, znak rozpoznawczy dla Pana Prezesa ktory pewnie tez od czasu do czasu tu wchodzi i patrzy na aktywnosc swoich troli oraz widac po tym kiedy ten wpis zostal wpisany, trole w kadrach pracuja do godz 15 tak jak wszystkie wpisy z @. prosze sprawdzic stronniczosc tych wpisow oraz godziny wpisania. trole prowadza jakoby dialog oraz narracje z ludzmi ktorzy mowia o warunkach pracy itp.

Generalnie ta firma to kombinat wyzysku narodu polskiego przez lokalne elity, szambo i dno, prosze uwazac.
5
były MISTRZ 2016-07-01 17:58
Dzięki...bardziej rozgarnięci to wiedzą ale nie wszyscy znają Roldrob od środka i mogą to łykać.
2
Mirek 2016-07-30 12:10
Witam ,obecnie jestem w fazie poszukiwania pracy, Czesław na jakie wynagrodzenie mogę liczyć np.na stanowisku technologa ewentualnie dział kontroli .Pozdrawiam.
Mirek 2016-07-30 12:11
Witam ,obecnie jestem w fazie poszukiwania pracy, Czesław na jakie wynagrodzenie mogę liczyć np.na stanowisku technologa ewentualnie dział kontroli .Pozdrawiam.
1
sylwek 2016-09-14 20:14
Witam. Widziałem ze szukają MISTRZA MAGAZYNU. Bardzo ciężka praca.? Dużo obowiązków. Wiecie może jakie pieniążki dają?
1
meg 2016-10-22 08:12
Prawdą jest ze odszedł kierownik magazynu?
1
Doris 2016-10-22 08:17
A jak wyglądają jakies paczki na święta lub bony? Jest cos takiego? Albo dla dziecka?
1
ktoś 2016-10-27 20:43
Roldrob to zakład który wykańcza ludzi.Nie patrzą że brak sił,że człowiek ledwo na nogach stoi przerwy robią kiedy im pasuje.Nie można wyjść do toalety p. P.Z zaraz robi aferę i słowa "przerwy jeszcze nie ma a wy już jecie?" sam zrą w magazynie i kawkę piję.Pracownik traktowany jak śmieć.
Nie polecam tam pracy rano jeszcze ok a popoludniu po 10-11 godz
Jak ktoś jest chory to głupie kontrole są czy ktoś naprawdę choruje chory to jest zakład i ludzie którzy tam rządzą.
6
??? 2016-10-27 20:56
Popieram brygadzista niedługo bedzie sie toczył wygląda jak świnia. Drugi gania ludzi niech sam sie weźmie opier...... sie w biurku siedzi na koniec zmiany ludzi gnębi.
6
śmiech 2016-10-28 18:05
Ty zostaniesz brygadzistą e szefem odrazu to by było -wszyscy się położą i ty będziesz robił
Śmiech
2
??? 2016-10-30 12:09
śmiech nie będę tam szefembądź brygadzistą jak to oceniłeś.Bo moja noga nie postanie w tym zakladzie nigdy więcej.Pracowałem tam to wiem jak jest
6
maniek 2016-11-03 08:34
A jak wygląda praca na chłodni magazynie?
KAM 2016-11-11 15:08
Poproszę o rzeczowe i rzetelne opinie na temat stanowiska key account manager w Tomaszowie Maz. na które obecnie trwa rekrutacja - mam tu na myśli wynagrodzenie (ile ?), warunki pracy (jakie ?), zadania (jakie ?), ilość pracy, przełożony, atmosfera w zespole (cokolwiek)

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
4
Sylwia 2016-12-16 15:45
chyba przestane kupowac w kfc skoro u takich firm zamawiaja kurczaki. nie pracuje tam. ale jakis szacunek do czlowieka powininen byc. pozdrawian trzymajcie sie cieplo
1
Łukasz 2017-01-15 01:20
Pozdrowienia dla działu Gęsi Kaczki od peppy
7
Bubu 2017-01-16 23:08
Sama się zastanawiam czemu tyle tam wytrzymałam na dziale gęsi. Prawie trzy lata ale nie żałuję tego ze odeszłam a już na pewno tego ze nie zobaczę nigdy więcej pani wiesi oraz mistrza pana K. Moim zdaniem Dzi....ki i tanie wycieruchy które dla utrzymania stanowiska są w stanie wszystko zrobić☺
11
Anna 2017-01-23 22:24
Faceci na gesiach maja dobrze wolne kiedy chca a kobiety maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] musza sie prosic jak o jalomuzne
4
678 2017-02-16 22:10
Atmosfera fatalna przez panią dyrektor, która stosuje mobbing. Totalny brak szacunku do drugiego człowieka i wyzysk. Najlepiej być dostępnym przez 24h/dobę (a i tak to mało). Nie polecam.
3
mała 2017-03-17 23:05
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mobing i zastraszanie, wiem bo jeszcze tu pracuję
2
Karina 2017-05-16 15:48
Najgorszy zakład w którym pracowałam. Pod każdym względem.
2
Dawis 2017-05-16 23:18
Witam a jak jest z dostawą czyli kierowcami ,chce zacząć tam pracę ponoć 3gr.od kilometra (jaka umowa) jakieś premie paczki na święta socjal czy cus
1
Cała Ja 2017-06-05 10:52
Ten zakład to totalne nieporozumienie!! Zero szacunku dla pracowników, mistrzowie nie potrafią wyjść do ludzi i z nimi rozmawiać. A jak już wyjdą to potem w żywe oczy potrafią wyrzec się tego co mówili dzień wcześniej. Pracownik w tym zakładzie nie ma prawa głosu.. Motto tej firmy to "milczeć i zapierd*lać". Kary są tu za wszystko, faceci pod ochroną a kobiety jeżdżą paleciakami wiozac po 300-400kg . nie ma prawa nikt swego zdania wypowiadać, bo niewygodnych pracowników się zwalnia, chociaż dużo potrafią,, MOBINNG,WYZYSK I ZASTRASZANIE!!
1
1245 2017-06-07 13:17
Mistrzowie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja nie pieniądze za tonaż, nie dostają ani grosza , siedzą po 12 godzin w pracy i pracują za darmo w kazdą sobotę i nawet odebrać nie mogą wypracowanych godzin, bo nie maja kiedy, wiec nie pisz bzdur skoro nie masz o tym pojęcia
1
ukarana za nie przyjście w dzień wolny do pracy (s 2017-06-12 09:28
Mistrzowie, brygadziści i koordynatorzy to ludzie którzy zgodzili się dla pieniędzy pozbawiać innych ludzi zdrowia przez trzymanie ich ponad obowiązujące normy czasu pracy w ubojni. Najważniejszym obowiązkiem ludzi z nadzoru jest dbanie o zdrowie i bezpieczeństwo podległych pracowników ,ale w Roldrobie towarzystwo przedkłada własny interes nad zdrowie innych ludzi. Każdy normalny i przyzwoity człowiek jak mu się proponuje prace polegającą na wyzyskiwaniu i pozbawianiu innych ludzi zdrowienia nie chce do tego dołożyć ręki, ale nadzór z Roldrobu uważa, że żadna praca nie hańbi. Oni nie będą rozmawiali z pracownikami bo co mają im opowiedzieć? Dlaczego boją się Inspekcji Pracy skoro uważają się za przyzwoitych ludzi? Dlaczego zgodził się być mistrzem, brygadzistą ,koordynatorem skoro praca polega na wyzyskiwaniu i pozbawianiu innych ludzi zdrowia? Dlaczego nie zrezygnują ze stanowiska i nie zaczną pracować jako szeregowi pracownicy skoro uważają, że to oni są poszkodowani i to im się dzieje krzywda? Każdy PRZYZWOITY człowiek nie kradnie mimo, że złodziejstwo istnieje, nie jeżdzi po pijaku samochodem mimo że jest alkohol i samochody ,I NIE ZGADZA SIĘ PRACOWAĆ W ROLDROBIE JAKO MISTRZ ,BRYGADZISTA I KOORDYNATOR MIMO ŻE TAKĄ PRACE MU SIĘ PROPONUJE I CHCE SIĘ ZA TO PŁACIĆ!!!!!! Pracownicy nadzoru to jest ,,gorszy sort Polaków" jak mawia Jarek. Musimy wstać z kolan i zrobić z nimi porządek.
1
1245 2017-06-12 11:31
przecież przyjdą następni, firma nie może prosperować bez nadzoru, jak sobie wyobrażasz taka pracę, nie wiedziałbyś co robić po przyjściu do pracy ;)))) a tu akurat nie ma winy ani mistrzów ani brygadzistów, to wyżej leży problem
ukarana za nie przyjście do pracy w dzień wolny 2017-06-12 12:20
To mistrzowie, brygadziści i koordynatorzy jako osoby kierujące pracownikami odpowiadają zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem (K.P.) za zapewnienie bezpieczeństwa i zdrowia podległych pracowników przez zapewnienie im odpowiedniego czasu odpoczynku (normy). Zarząd firmy odpowiada tylko za stan budynków ,maszyn i urządzeń. Jeżeli nadzór nie chce ponosić odpowiedzialności za pozbawianie pracowników zdrowia to wystarczy zdjąć z siebie ten obowiązek przez rezygnacje ze stanowiska. To że jest złodziejstwo to nie znaczy że wolno kraść, to że ktoś proponuje komuś pozbawianie innych ludzi zdrowia przez ściąganie ich w dni wolne do pracy (dni odpoczynku), to nie znaczy że wolno się podejmować tego procederu przez zgodę na pracę jako mistrz, brygadzista i koordynator. Zarząd firmy to bardzo fajni i mądrzy ludzie. My jako pracownicy jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Jedynie co robią to kładą pieniądze na stół i pytają się kto jest gotowy za nie pozbawiać ludzi zdrowia .My jako pracownicy nie ponosimy z tego tytułu żadnych niedogodności. Problem się pojawia jak ludzie marnej reputacji zlatują się do stołu jak muchy do .... i twierdzą że godzą się być mistrzami ,brygadzistami i koordynatorami którzy chcą pozbawiają ludzi zdrowia, i twierdzą że za nic nie odpowiadają bo robią tylko to co im karzą. Dopóki będą ludzie którzy za pieniądze są gotowi pozbawiać innych ludzi zdrowia , dopóty ci ludzie będą za to odpowiadać. W 2015 Inspekcja Pracy nałożyła karę grzywny za nieprzestrzeganie norm czasu pracy na osobę z zarządu? Czy na mistrza który za pieniądze zgodził się ściągać ludzi do pracy w soboty? Jak nie chcą płacić kar to w każdej chwili mogą zrezygnować.
1
Maciej 2017-07-18 16:06
Sklep przy zakładzie.Mycie kurczaków i sprzedaż ich.2 tygodniowe smierdzące mięso wyjęte z lodówek wymoczone też do sprzedaży .Kierownik sklepu chory na głowe każe kupowć PR eterminowane produkty sprzedawcą zeby miec premie.Mobing na konkretnej osobie zastraszonej która ze względu zadłużenia musi pracować.Wszystkie promocje w tym sklepie i przeceny unikać Wymoczone stare i smierdzace
2
Patrycja 2017-07-20 11:18
@Maciej jeśli w którymś ze sklepów występują takie nieprawidłowości o jakich wspominasz, to zgłoś to bezpośrednio do firmy. Myślę, taka informacja będzie bardzo istotna. Wspominasz również o mobbingu. Co konkretnie masz na myśli? Kodeks pracy definiuje mobbing jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." Czy właśnie takie sytuacje miały miejsce? Firma ma obowiązek przeciwdziałać ich występowaniu. Jeśli jednak się pojawiały, to warto Roldrob S.A. również o tym poinformować.
Zostaw swoją opinię o Roldrob S.A. - Tomaszów Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Roldrob S.A.