brak logo

Roldrob S.A.

Tomaszów Mazowiecki

Opinie o Roldrob S.A.

aaaa 2014-12-07 15:22:16
co do pracy po godzinach to to prawda praca do utraty sił
cycu 2 2014-12-22 23:46:21
Roldrob to firma zerujaca na ciezkiej sytuacji zyciowej mieszkancow powiatu tomaszowskiego - warunki finansowe marne, choc wyniki finansowe doskonale, bo sami sie chwala (grupa LDC).
To miejsce dla ludzi 1) otepialych, majacych ograniczony swiatopoglad,
2) dupowlazów liczących na awans i zarobek 300pln więcej
3) i niestety tych których zmusiła sytuacja życiowa.
Ten zakład to okupant (jak za czasów wojny) z Francji,który drenuje pieniądze i wykorzystuje ludzi... Coż można się spodziewać po podmiocie który KRADNIE CAŁY ZAKŁAD... A ci mistrzowie ,brygadziści,koordynatorzy i inni pajace,marionetki to aparat od niewdzięcznej roboty - mi kojarzą się z granatową milicją z wcześniej wspomnianych czasów okupacji...
Sam tam pracuje ... I NIE MAM SKRUPUŁÓW DO KRZYWYCH RUCHÓW.
pzd
cycu3 2015-01-11 16:33:50
Tu nie trzeba się starac o prace ,idziesz do agencji po chwili do ciebie dzwonią.Takiej rotacji jak w 2014 to jeszcze nie było.Co się dziwic zapiernicz od 4 rano a druga zmiana od 12 albo 14 do oporu.Linia wodna z 250 godz. miesiecznie nie schodzi.Agencja zarobki 9zł + 200złbrutto za niechorowanie.Godziny do odbioru według upodobania mistrzów wiec 1280 na ręke dostaniesz.Szkoda twojego czasu i zdrowia uwierz mi.Agencja przeorała całe województwo i nikt nie chce tu robic.Ludzi spod Kielc dowożą bo nikt kto mieszka bliżej juz ne chce o nich słyszec.W 2014 kilkaset osób się przyjeło i tyle samo odeszło wiec to świadczy co tam sie dzieje.
cycu3 2015-01-15 19:50:00
Idz do Personala.Przyślą Cię tu do tego Mordoru i niech Bóg ma Cię w opiece.
2
Libra 2015-02-09 12:12:28
Pracowałam kiedyś w Roldrobie , ale nie będę pisała na ten temat. Napiszę ogólnie. W Tomaszowie jest tragiczna sytuacja na rynku pracy, a ludzie po 50-ym roku życia to "margines" nie mający szans na zatrudnienie. Umowy śmieciowe , głodowe stawki i praca ponad normę to standart. Co na to Ministerstwo Pracy, Rzecznik Praw Obywatelskich I Inspekcja Pracy? Może ci urzędnicy ruszyli by w końcu do pracy? Napewno doskonale sobie zdają sprawę co się dzieje tylko im się po prostu nie chce. Tylko ciężko pracującym ludziom MUSI się chcieć !Kiedy znikną Agencje Pracy - " twór " działający na niekorzyść pracowników. Jak mamy wypracować przyszłe emerytury { i w jakiej wysokości ?! } skoro najczęściej umowy są o dzieło lub zlecenie i " odnawiane " co 2 tygodnie? Ja chyba nie doczekam w tym kraju namiastki normalności - dlatego staram się o wyjazd za granicę do pracy, bo tam mój wiek nie będzie przeszkodą , by czuć się pełnowartościowym obywatem , a pensja pozwoli na normalne życie.
Lynott 2015-02-13 00:53:03
wyjazddy są wieczorem rano powrót...w niedziele wieczorem tez jest wyjazd
handlowiec 2015-03-02 22:27:28
Jakiś czas temu ukazało się ogłoszenie na Regionalnych Kierowników Sprzedaży, czy ktoś coś może więcej napisać o tym zakładzie. Jakie zarobki jakie regiony do obsługi i jakie narzędzia pracy
buu 2015-03-07 16:05:38
Jedno wielkie pijanstwo na nocnych zmianach nikt tego niekontroluje .pija cpaja i kradna.
nadia 2015-05-30 23:42:43
praca bardzo ciężka kobiety tylko plotkują i jak jesteś koleżanką brygadzistki wolno ci wszystko,jeśli nie masz milczeć i pracować za psiapsióły od wódy.Za grosz szacunku do człowieka tylko brygadzistka by gębe darła nawet do toalety wyjść nie można
lganska 2015-06-10 22:08:35
Prawda sam pracuje na dziale gesi/kaczki gdzie większości sa ludzie z drzewicy krasnicy wielce modlące ale jakby mogły to by cie zadźgały brygadzistka dzrze się na ludzi padaja słowa prosto w oczy jak ci się niepodoba to się zwolnij lub człowiek robi już na 100 procent a tu tekst niewidze w tobie rzycia.Na ten dzial jest rekrutacja ponieważ zaczyna się sezon gesiarski pierwszy miesiąc w miare po 8 godzin a potem do upadłego.Jesli chodzi o wynagrodzenie to jak nie walniesz z 220 godzin w miesiącu lub niewlazisz brygadzistce w czarna dziure to wypłata wacha się od 1200 zl netto u kobiet do 1450/1600 u meszczyzn.Na pikniku zakładowym prezes obiecal więcej pracy ale płacy już nie.Niekture działy pracują powyżej 12 godzin.Mobbing wredność i konfidencja na maksa.Ludzie maja stawke godzinowa ale brygadziści i mistrzowie oprócz wynagrodzenia maja premie od tonażu i więcej murzyni zrobia tym więcej one maja kasy.NIEPOLECAM TEGO ZAKŁADU sam szukam pracy w innym miejscu gdzie człowiek będzie traktowany z godnoscia bo za te pieniadz esie wszędzie dostanie prace.W tamtym roku na tym dziale tuz przed swietami bozego narodzenia wywioała karetka mezczyzne 3o lat kawal chlopa dobrze zbudowany już tam robil z 2 lata ten zakład doprowadzi każdego do ruiny na wet była sytuacja za jeden z lepszych pracowników zmarl w domu znaleźli go po tygodniu a zakładzie się naśmiewali ciemnota za 10 gr na wyplacie dadza się pokroic
4
abc 2015-06-15 11:30:32
bzdury
Bass 2015-06-18 15:43:16
A ja w pełni zgadzam się z kolegą iganska. Gdybym mogła to wylała bym całą kadrę kierowniczą. BANDA ZŁODZIEI I WYZYSKIWACZY
numb 2015-06-22 22:04:44
Stawka w roldrobie 11,5 brutto + 200 zł premii na miesiąc za niechorowanie dla mężczyzn,kobiety 9,35 zł brutto + 200zł premii za niechorowanie
Posumowanie
MĘZCZYŻNI 8,30 zł netto + premia
KOBIETY 7 ZŁ netto + premia
To są stawki z agencji Pracy PERSONAL
To niech każdy sobie policzy ile zarobi jak będzie miał normę godzinowa
numb 2015-07-12 21:51:49
To są stawki pracownika produkcji na wyższych stanowiskach niemam pojęcia i raczej tego się nie dowiem bo nikt się nie pochwali paskiem i wiem dobrze co innego jest przedstawiane przed zatrudnieniem a co innego w rzeczywistości w innych województwach w takich zakładach zarabia się 2000 zł najmniej(POTWIERDZONE)roldrob nie należy do hojnie płacących za prace plus że na czas wpływa na konto ale jakby mogli to najlepiej za 1000zł ludzie pracowali i dziękowali że maja prace nadgodziny płaca jak niema innego wyjścia okres rozliczeniowy itd. i dla Czesław warunki co innego realia są inne ale życze powodżenia
numb 2015-08-05 23:40:11
Owszem 2000zl netto za 168 godzin to było by cos ale 2000zł to jak wypracuje sie od 200 do 240 godzin w miesiącu jak ci wypłaca nagodziny rzadko bywa norma a tak najnizsza krajowa za 168 godzin niema przyjęć dzwon do personal zakład ma problem z obsada na produkcji dlaczego ?dużo pracy przy niskiej płacy,tam pracuje ten co musi mieć za co utrzymać siebie i rodzine ale robisz od wyplaty do wypłaty nie zawsze ci starcza.Branża nieważne jaka jak pracownik jest traktowany z godnoscia i szacunkiem i za jego ciezka prace jest dobrze wynagradzny to tam kolejki się ustawiają a nie uciekają po 1 godzinie lub po tygodniu na l4 niestety ten zakład do nich nie należy
patka 2015-08-14 16:29:20
Pracowałam w tym zakładzie kilka lat wstecz. Praca jak w każdym zakładzie produkcyjnym- nie jest lekko ale nie oszukujmy się ciężko też wcale nie, widzę, że zarobki do dziś nie uległy zmianie. Nie wiem skąd informację =, że za najniższą krajową bo ja 3 lata temu 1500 -1700 odbierałam, a pracowałam na tym nieszczęsnym dziale kaczki- gęsi.A być może dostajesz najniższą, bo nie zgłaszasz wolnego, BO PRZECIEŻ PRZYSŁUGUJE I TO 4 RAZY DO ROKU. Jak komuś nie pasuje praca w Roldrobie - niech zrobi jak ja za granicę tam do drobiarskich- wtedy zobaczymy czy powiecie,że praca w Roldrobie była ciężka. Fakt teraz moje zarobki są 3 do 4 razy większe, ale jakim kosztem to tylko ja wiem. Jak pracownicy narzekają niech się zwolnią, niech zostawią miejsce pracy dla osób +50 niech Ci wyrobią sobie do tej renciny, bo o emeruturze w tym kraju można zapomnieć), i oczywiście pozdrawiam Mistrzynię Asię i brygadzistkę Wiesię, która to podobno tak bardzo krzyczy. Teraz napiszą,że piłam z wami wódkę :-)
basia 2015-08-20 20:22:49
Czy brygadzistka Wisława to jest ta paniunia ,która w grudniu po 13 godzinach pracy gdy jej koleżanki już nie miały siły pracować i chciały iść do domu krzyczała ,, a spier.. wszyscy''? Podobno żeby podlizać się Zerkowej to jak by mogła to by 20 godzin ludzi trzymała. Tak to jest jak stanowisko nie idzie w parze z wykształceniem.
4
anonim 2015-10-04 09:45:14
Calkowicie sie zgadzam z opinią że ta firma to pasożyt. Francuski właściciel którego intersują tylko zyski i liczby, a nie pracownicy i ich cięzkie warunki pracy. Polskie kierownictwo firmy jest nastawione na expoloatację ludzi: Robota musi być wykonana, więc ludzie muszą robić po godzinach, zastraszanie i mamienie to norma, kradzież nadgodzin, nigdy nie wyrobisz się z natłokiem pracy, tak to jest obliczone, praca dla ludzi zdesperowanych o stalowych nerwach, kwas na łeb wylewnay przy byle okazji. Współczuję moim kolegom i koleżankom którzy tam pracują. Niestety nasze władze pozwalają na ten syf, nie ma praw pracowniczych, wyzysk musi nadal trwać
waldek 2015-10-04 09:51:35
Rotacja jest przeogormna -dlatego też i dużo ogłoszeń o pracę, nie muszę tłumaczyć skąd bierze się ta ucieczka ludzi i szukanie nowych?
Bozena 2015-10-11 07:21:52
veni vidi vici, firmę polecam desperatom, obowiązki są ZAWSZE przytłaczające. wynagrodzenie śmieciowe
anonim 2015-10-11 21:52:45
Teraz ten zakład wspomagają pracownicy z ukrainy,mołdawi na 6 miesięcznym kontrakcie bo dużo ludzi z województwa łódzkiego się przekonało na własnej skórze jak tam jest o tym zakładzie nie chcą słyszeć
@wojtek 2015-10-15 21:33:15
niedlugo beda rekrutowac do dzialu jakosci i handlowego bo kilka osob juz zlozylo wypowiedzenie ze wzgledu na ciezkie warunki pracy
zuber 2015-11-04 19:45:37
Zobacz sobie ostatni protokół z kontroli inspekcji pracy to zobaczysz jak firma jest w porządku.4 losowo wybranych pracowników pakowni było przez brygadzistkę i mistrza łącznie trzymanych 112 godzin dłużej w pracy niż wolno im było pracować.( usunięte przez administratora )naszych czasów.
xyz 2015-11-09 10:09:48
Startuj, jeśli nie masz zbyt dużych wymagań finansowych to już tam pracujesz.
A może coś zmienisz to ci co teraz tam niby coś naprawiająją to "bez komentarza"
anonim 2015-11-12 03:25:21
Ten zakład a bardziej pracownicy administracji co rozliczają pracowników produkcji wzorcowo ich okradają z godzin.
Sposób wyliczania jest taki żeby pracownik jak najmniej zarobił a więcej się narobił.
Tam jest jedno wielkie krętactwo dlaczego inspekcja nie widzi że coś jest nie tak bo godziny sa tak pisane żeby się to pięknie prezentowało.
olo 2015-11-12 09:25:45
odbijasz dyskietkę?
lila 2015-12-18 18:22:41
tam nie ma rozmowy kwalifikacyjnej,jednego dnia składasz cv,drugiego już dzwonią i na szkolenie.
anonim 2015-12-20 02:58:27
Tam rotacja była jest i będzie jak się niezmienni podejście Zarządu tego zakładu do pracowników produkcji i tam jest największe zapotrzebowanie.
Kasa i tylko Kasa się liczy ludzie którzy tam pracują można im współczuć.
waldek 2016-01-09 20:24:10

roldrob to:
-zorganizowana kradziez nadgodzin
-przeladowanie praca wszedzie w calej firmie,zarowno na produkcji, w handlu, magazynie, itp. z drobnymi wyjatkami
-zamrozenie podwyzek
-mamienie i zastraszanie pracownikow
-kwas na leb przy byle okazji
-bezczelnosc zarzadzajacyh-robia co chca
nickodem 2016-03-28 19:14:38
tam praca to jak w obozie. brygadzista paweł Z .kradnie premie i daje ją swoim pupilom. i się mści na ludziach jak nie przyjdą w sobotę albo jak się wyjdzie do toalety. a jak pszyszłem z chorobowego to się mści na mnie
2
aleks 2016-03-28 19:19:51
prawda też miałem z nim przechlapane
1
zadowolona 2016-04-08 19:49:58
I wreszcie odpowedni człowiek na właściwym miejscu
zadowolona 2016-04-08 19:50:49
I wreszcie odpowedni człowiek na właściwym miejscu
Patrycja 2016-06-08 13:03:32 [użytkownik zarejestrowany]
Masz doświadczenie w przetwórstwie mięsnym ? A może chcesz podjąć nowe wyzwania? Nie zadowala Cię obecna praca ? My mamy ofertę dla Ciebie!
Stawki jakie proponujemy to od 11,00 do 17,00 zł już na rękę za godzinę pracy.
Jak jesteś zainteresowany wyślij swoje CV patrycja@hrglobal.pl a na pewno się odezwiemy HR Global Group.
1
Patrycja HR Global 2016-06-08 13:07:15
Masz doświadczenie w przetwórstwie mięsnym ? A może chcesz podjąć nowe wyzwania? Nie zadowala Cię obecna praca ? My mamy ofertę dla Ciebie!
Stawki jakie proponujemy to od 11,00 do 17,00 zł już na rękę za godzinę pracy.
Jak jesteś zainteresowany wyślij swoje CV patrycja@hrglobal.pl a na pewno się odezwiemy HR Global Group.
2
Anna pp 2016-06-11 12:06:33
Nie polecam pracy w tym zakladzie ludzie sa traktowani jak tania sila robocza brygadzistka drze sie na cala hale
3
toja 2016-06-30 00:07:18
Ludzie, zwroccie uwage ze na tym forum siedza trole z dzialu Kadr z Roldrobu, Pozdrawiam miłe Panie, znamy się. i te trole wpisuja komentarze zaczynające sie od @ np. wpis od " abc 2015-06-15 11:30:32" został wpisany przez trola, latwo to poznac po charakterystycznym @, znak rozpoznawczy dla Pana Prezesa ktory pewnie tez od czasu do czasu tu wchodzi i patrzy na aktywnosc swoich troli oraz widac po tym kiedy ten wpis zostal wpisany, trole w kadrach pracuja do godz 15 tak jak wszystkie wpisy z @. prosze sprawdzic stronniczosc tych wpisow oraz godziny wpisania. trole prowadza jakoby dialog oraz narracje z ludzmi ktorzy mowia o warunkach pracy itp.

Generalnie ta firma to kombinat wyzysku narodu polskiego przez lokalne elity, szambo i dno, prosze uwazac.
3
toja 2016-06-30 00:08:08
Ludzie, zwroccie uwage ze na tym forum siedza trole z dzialu Kadr z Roldrobu, Pozdrawiam miłe Panie, znamy się. i te trole wpisuja komentarze zaczynające sie od @ np. wpis od " abc 2015-06-15 11:30:32" został wpisany przez trola, latwo to poznac po charakterystycznym @, znak rozpoznawczy dla Pana Prezesa ktory pewnie tez od czasu do czasu tu wchodzi i patrzy na aktywnosc swoich troli oraz widac po tym kiedy ten wpis zostal wpisany, trole w kadrach pracuja do godz 15 tak jak wszystkie wpisy z @. prosze sprawdzic stronniczosc tych wpisow oraz godziny wpisania. trole prowadza jakoby dialog oraz narracje z ludzmi ktorzy mowia o warunkach pracy itp.

Generalnie ta firma to kombinat wyzysku narodu polskiego przez lokalne elity, szambo i dno, prosze uwazac.
4
były MISTRZ 2016-07-01 17:58:31
Dzięki...bardziej rozgarnięci to wiedzą ale nie wszyscy znają Roldrob od środka i mogą to łykać.
2
Mirek 2016-07-30 12:10:06
Witam ,obecnie jestem w fazie poszukiwania pracy, Czesław na jakie wynagrodzenie mogę liczyć np.na stanowisku technologa ewentualnie dział kontroli .Pozdrawiam.
Mirek 2016-07-30 12:11:00
Witam ,obecnie jestem w fazie poszukiwania pracy, Czesław na jakie wynagrodzenie mogę liczyć np.na stanowisku technologa ewentualnie dział kontroli .Pozdrawiam.
sylwek 2016-09-14 20:14:47
Witam. Widziałem ze szukają MISTRZA MAGAZYNU. Bardzo ciężka praca.? Dużo obowiązków. Wiecie może jakie pieniążki dają?
meg 2016-10-22 08:12:35
Prawdą jest ze odszedł kierownik magazynu?
Doris 2016-10-22 08:17:43
A jak wyglądają jakies paczki na święta lub bony? Jest cos takiego? Albo dla dziecka?
ktoś 2016-10-27 20:43:10
Roldrob to zakład który wykańcza ludzi.Nie patrzą że brak sił,że człowiek ledwo na nogach stoi przerwy robią kiedy im pasuje.Nie można wyjść do toalety p. P.Z zaraz robi aferę i słowa "przerwy jeszcze nie ma a wy już jecie?" sam zrą w magazynie i kawkę piję.Pracownik traktowany jak śmieć.
Nie polecam tam pracy rano jeszcze ok a popoludniu po 10-11 godz
Jak ktoś jest chory to głupie kontrole są czy ktoś naprawdę choruje chory to jest zakład i ludzie którzy tam rządzą.
3
??? 2016-10-27 20:56:36
Popieram brygadzista niedługo bedzie sie toczył wygląda jak świnia. Drugi gania ludzi niech sam sie weźmie opier...... sie w biurku siedzi na koniec zmiany ludzi gnębi.
3
śmiech 2016-10-28 18:05:11
Ty zostaniesz brygadzistą e szefem odrazu to by było -wszyscy się położą i ty będziesz robił
Śmiech
1
??? 2016-10-30 12:09:05
śmiech nie będę tam szefembądź brygadzistą jak to oceniłeś.Bo moja noga nie postanie w tym zakladzie nigdy więcej.Pracowałem tam to wiem jak jest
4
maniek 2016-11-03 08:34:51
A jak wygląda praca na chłodni magazynie?
KAM 2016-11-11 15:08:54
Poproszę o rzeczowe i rzetelne opinie na temat stanowiska key account manager w Tomaszowie Maz. na które obecnie trwa rekrutacja - mam tu na myśli wynagrodzenie (ile ?), warunki pracy (jakie ?), zadania (jakie ?), ilość pracy, przełożony, atmosfera w zespole (cokolwiek)

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Zostaw swoją opinię o Roldrob S.A. - Tomaszów Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Roldrob S.A.