brak logo

Hi-Mountain

Świętochłowice

Opinie o Hi-Mountain

anonim 2010-05-21 09:26:37
uwage na firme HI MOuntain w Swietochlowiacach (www.himountain.pl)
straszni kretacze, obiecuja normalna prace okazuje sie ze zeby pracowac trzeba siedziec nadgodziny za ktore oczywiscie pozniej nei placa. kierownictwo zenujace!
Ja z kolega nasylam na nich PIP.
marek_ 2010-07-04 12:06:24
Oni roluja wszystkich. Poczawszy od swoich pracownikow a skonczywszy na swoich kontrahentach. Dlugow firmy himountain.pl (mount sp. z oo) nie obsluguje eurel hermes, intrum - nikt.
UWAGA oni roluja wszystkich - wystarczy dopytac we wszystkich wywiadowniach gospodarczych, bankach. Takze ostrzegam!!!! i radze omijac szerokim lukiem. Moj kolega ktory tam pracowal zglosil ich praktyki do PIP
anonim 2011-06-20 13:06:16
też zostałem/am oszukany/a, zostałem/am zaproszony/a po rozmowie na specjalny kurs przygotowawczy z branży turystycznej i outdoorowej, spędziłam/em na nim cały tydzień, co się okazało później pan regionaLNY nI Z GRUCHY NI Z PIETRUCHY podziękował mi za współpracę i nie odpowiedział mi na pytanie dlaczego mi dziękuje! Powiedział tylko, że wydaje mu się, że nie poradzę sobie w handlu, co jest kompletną bzdurą, bowiem na szkoleniu wielokrotnie gratulował mi sprzedanego towaru i umiejętności kontaktu z klientem. Co się dowiedziałem/am nie tylko ja tyak zostałam/em pokraktowany/a, inne osoby z kursu również zostaly zwolnione i również kierownik nie powiedział za co. Poza tym nie otrzymałem/am całego wynagrodzenia za udział w szkoleniu, tylko ochłapy, nie dostałam/em umowy zlecenia i pit-11. Okazali się nie tylko złodziejami ale i również krętaczami!!!!! Uwazajcie na nich, nie ma co scierac, wczesniej czy pozniej i tak zbobia w [usunięte przez administratora]...
Bocian 2012-11-29 22:31:05
Firma Hi Mountain ze Świętochłowic to banda oszustów. Wykonałem dla nich 3 zlecenia. za jedno zapłacili, za pozostałe 2 nie. Cały czas obiecują, że zapłacą bo chwilowo mają dołek finansowy. Dołek nie przeszkadza im jednak w rozpoczęciu nowych inwestycji w postaci remontu kolejnych sklepów.
Omijać szerokim łukiem.
lalabele 2013-02-28 14:32:41
baixar video do youtubePraca jak praca. Gdyby tylko ludzi szanowali ludzi. Ogólnie jeśli sprzedajesz to jesteś na piedestale... jak jesteś druga to już jest gorzej! Płaca najniższa krajowa(1600 brutto) a premie tak ciężko dostać że musisz zarzynać sobie żyły żeby chociaż wyrobić te 90% planu! A plany są tak wysokie, że w ogóle ciężko wyrobić. Ogólnie miesięczna płaca to ok 1300 - 1350 zł jako sprzedawca. Zastępca Kierownika dostaje 100 zł więcej (SIC!)!!! Nigdy nie wiesz jaką wypłatę dostaniesz... nawet jak wyrobiłaś taki sam próg planu na swoim "koszyku" to możesz dostać mniej. Godzin nadliczbowych nie wypłacają tylko trzeba sobie odbierać w następnym miesiącu... co skutkuje tym że ma się mniejsze szanse na wyrobienie planu sprzedaży. A jak się zbliża 3 mies okres rozliczeniowy i masz nadgodziny to odejmują Ci proporcjonalnie od premii... więc wychodzi na to samo. Dyr. reg. (Kraków) to osoba która nie ma bladego pojęcia o zarządzaniu oraz motywowaniu, a rzeczą, którą potrafi to Visual Merchandising. Nic innego! Centrala też niczego sobie... szczególnie kadrowa, która gubi wszystkie możliwe dokumenty i ciągle trzeba je wypełniać. A jeśli się chce załatwić jakieś zaświadczenie to trzeba prosić i prosić! Podsumowując: NIE POLECAM.























http://soundfrost.org/ >download free music
1
anonim 2013-03-31 16:28:12
witam,firma jest zarzadzana w sposob wrecz beznadziejny!co chwile jakies zmiany cen,przeceny,promocje a to zaraz wracamy do cen podstawowych'jednym slowem chaos!panowie w centrali z dziaalu sprzedazy siedza i w stolki pierdza cala odpowiedzialnosc za zatowarowanie sklepow spada na pracownikow,oni nie wiadomo od czego sa...jakosc produktow jest powalajaca swoim niechlujnym wykonaniem a ceny caly czas podnosza w gore nie wiem za co?!produkty polskie wszystkie sa robione na jednym podstawowym modelu porownajcie sobie arwe,trango,rima,stromypasa zero nowosci caly czas to samo a te kolory kto je wymysla w centrali niech sie puknie w glowe wygladaja jak z bazaru.o premiach zapomnij maks co mozesz dostac 100 w porywach do 200 ale trzeba sie postarac no i regionalny musi miec dobry humor,podsumowujac polska biedna firma jakos tam przedzie,istnieje tylko i wylacznie dzieki wyrobionej marce!!! na wszytskim oszczedza poczynajac od kartonow po pracownikow,nie stac jej na odpowiednie pensje w zamian za to czego wymagaja i oczekuja,dno!nie polecam!
1
anonimowy/anonimowa 2013-03-31 20:38:39
Hm... wiecie co?? Popieram wszystkich tutaj zgromadzonych. Firma kompletna żenada!! Brak jakiejkolwiek koordynacji w zarządzaniu firmy... A te śmieszne zadania... Boże uchroń... po każdym wykonaniu zadania jakieś zdjęcia trzeba wysłać... masakra!! Nie ogarniam... Podwyższają ceny!! Robią w konia klientów!!! Są przeceny a my musimy zdrapywać ceny pierwotne i podwyższać je o 0,90 gr!! I tak non stop!! O wypłacie nic nie mówię bo śmiech na sali!! Dobrze że już coś innego mam na oku!! Aha i jeszcze jedno!! Załoga na sklepie SUPER!! Kierownik ups... DYREKTOR REGIONALNY- KOMPLETNA KLAPA- teren wielkopolska!!
CAHA 2013-03-31 20:42:38
Podnoszą ceny dają promocje i na to samo wychodzi. I ta rywalizacja na sklepie!! Obłęd!! NIE POLECAM!!
anonim 2013-05-12 00:49:33
Taaa nadgodziny to faktycznie akcja charytatywna w tej firmie! Najgorsze jest to, że w sklepach jest straszna rotacja pracowników, a im to nie daje nic do myślenia! Przecież na logikę pracownik szanowany i doceniony nie będzie rezygnował z takiej pracy. Coraz większe wymagania, więcej obowiązków, ale nie idzie to w parze z zarobkami. Nie czarujmy się, ale średnio 1300zl zarobić można w większości sklepów, gdzie nie trzeba zajmować się klientami a jedynie towarem. A tutaj zasady sprzedaży zamiast Biblii. Firma traci na szkoleniu nowych osób i czas i pieniądze.. Najgorszy jest fakt,że to polska firma a tu zero szacunku do rodaków-tania siła robocza.
No, ale jeśli mottem firmy jest, że "jeśli ci sie nie podoba to za drzwiami czeka 50 osób na twoje miejsce" to nigdy nie będzie dobrze.
Sam charakter pracy, branża czy obowiązki nie byłby by złe, ale nie w takiej atmosferze! I jeszcze humorzasta choleryczka, czyli pani dyr regionalna w małopolsce- na takim szczeblu panowanie nad swoimi emocjami powinno być podstawą, a nie jest! Najlepiej wylać swoją frustrację na zwykłych sprzedawców. Szkoda, że nikt nie pamieta o tym, że to własnie oni sprawiają, że sklepy zarabiają SIC!!!!!!! Nie polecam tego "pracodawcy"
anonim 2 2013-05-17 10:29:45
Omijać szerokim łukiem, ta firma sama w sobie jest żartem, produkuje odzież i buty które rozpadają się od samego wiszenia na wieszaku, czy stania na półce. Nie ma sensu nic sprzedawać bo 90% rzeczy wraca na reklamacje. Klientom trzeba wmawiać i wmuszać, bo inaczej zbiera się opierdziel. Szajs nad szajsy, prezes który lubi pokazywać się w telewizji, dyrektor sprzedaży nawiedzony kompletnie, jego zasady nie przystają ani do produktów które firma oferuje, ani do warunków na polskim rynku. Porażka. Ciuchy za cenę dobrych marek, a rozpadają się w oczach. Dyr regionalna to materiał na grubą książkę, wyżej [usunięte przez administratora] niż [usunięte przez administratora], taka prawda. Potwierdzam wcześniejszy wpis, zero szacunku do pracownika. nie polecam!!
2
krak 2013-08-20 13:31:17
Witam tak dużo piszesz że źle niedobrze to po co pracowalas w himountain tak bylo źle . A tak apropo teraz zarobki sa wyższe jak byś nie została zwolniona -ny to byś wiedzial/la .
Tak ną marginesie w tamtych miesiącach były zwolnienia i to wasza odwaga pisanie anonimowo w internecie to żenujące a co do zwolnionych to żal im że nie awansowali .
Polska mentalność czy się stoi czy się leży to pensja się należy tooooo nie Ye czasy nikt nikogo na siłę nie trzyma i zawsze się znajdą sfrustrowani BYLI pracownicy którzy z swojej bezsilności będą pisać niepochlebie o swoich byłych pracodawcach .
2
krakow 2013-08-20 13:47:04
Nie dziwi że małopolski bo tam były zwolnienia . A co do dyrektor regionu małopolska to jest ok żal ci ściska że nie zostalaś/łeś . Bardzo łatwo wyliczasz czyjeś nie kompetencje a ty bez powodu zostales zwolniony . Może trochę samo krytyki wobec siebie , nikt nie jest doskonały a tu ną forum mamy popis skarg . Wiecie mam dosyć bo w każdej pracy trzeba pracować a nie obijac się .
Pisze z kraksy i jestem pracownikiem haja od niedawna i sobie chwałę to pracę system premiowania się zmienił i jest po co pracować .
Ps.
A jakie ty masz wykształcenie aby tak wszystko krytykować ......
1
bla bla 2014-02-10 15:50:10
Wyższe zarobki??? Hahah Minimalna krajowa a o premii mozna zapomniec....
1
adam 2014-03-12 23:55:55
Pewnie jako takie przeniesienie może być trudne, ale aplikacja w nowym miejscu pracy może być dobrym pomysłem, zwłaszcza, że już wiesz co i jak w Hi Mountain.
Nerwowoy 2014-03-24 10:43:40
Zastanawiam się czy na tym portalu, znajdę kiedyś choć jedną normalną wypowiedzieć. Która jasno określi jak w danej firmie jest.
Ja rozumiem piszących negatywnie o formie ok, jednak (usunięte przez administratora)broniących opinii w ogóle.
Skoro firma, praca jest taka fajna napisz ile zarabiasz, rodzaj umowy, zasady wypłacania premii, sprawa nadgodzin. To jest argument dający pozytywny obraz. Nie pisanie że jest fajnie, zarobki ok, ludzie w porządku!!!!!!!!
1
niedoceniany pracownik 2014-04-13 22:42:20
Atmosfera w sklepie żałosna, zero współpracy, kierownicy bez wiedzy, niekompetentni, nie potrafiący udzielać żadnych informacji, robią utarg innych pracowników na swój login / OSZUSTWO / !!! WIELKI strach kierownictwa sklepu przed kierownikiem regionalnym. NIE DA SIĘ NORMALNIE PRACOWAĆ. Nikomu nie polecam. Obiecują normalną pracę, a wygląda to jak wykorzystywanie i brak jakiejkolwiek polityki sklepu/firmy. omijać z daleka. produkty to też made in china
HiM 2014-06-06 17:21:59
Mnie pracuje sie bardzo dobrze.Dziwia mnie opinie ,ktore czytam wyzej.Wyłania mi sie obraz własnie takich zakompleksionych,niedocenionych pracownikow,ktorzy nic z siebie nie daja za to wymagania maja olbrzymie!Nieroby,myslace ze ktos za nich bedzie odwalał robote.Nie podoba sie to do widzenia wyrównywac pudełka do CCC przez cały dzien!Płaca podstawowa +premie(kazdy jest kowalem swojej premii)masz login pracujesz na siebie a nie na obobokow ktorzy wciaz twierdza ze sie nie da bo firma daje ogromne progi-bzdura!dodatkowo premia za paragony.Czesto zdarza sie tak ze sprzedawca zarabia niewiele mnej od kierownika.Jak dobrze pracujesz to sie nikt nie czepia!Jak wszedzie
1
Luzerstwo 2014-06-12 21:28:34
Ja sama się ostatnio zwolniłam bo mi atmosfera w pracy nie odpowiadala. Wypłata za 16o godzin wynosiła 1120 zł bo 7 zł na godzine płacili. Nawet na umowie o prace. Róźnica miedzy zleceniem taka tylko ze zlecenie nie miało opłaty na emeryture. Kierownik regionalny spoko. Zalezy jaki sklep moze wyrobić premie. U mnie jak na małe miasto i dość drogie ceny to mało klientów było przeważnie około 12 osób dziennie. Dlatego premie była nie realna. Fakt faktem praca nie była tam taka zła ale atmosfera miedzy pracownikami to porazka. J
1
... 2015-01-02 00:03:01
rozmowa trwa 5 minut, biorą każdego komu wystarczy minimalna i umowa zlecenie, bo na wiecej nie ma co liczyc. firma sie raczej sypie więc po co wsiadac na tonący statek
M 2015-01-05 19:54:59
Nie jest kolorowo ale jest szansa wyciagac wyplate w wysokosci 1500-1900 ale to wszystko zalezy od danego sklepu, ogolnei nie polecam pozdrawiam
BB 2015-04-15 13:04:35
Moja córka pracuje w jednym tych sklepów. Wypłata niby ma byc wyplacana do 10-tego kazdego miesiaca, a dzis jest 15, a wyplaty jak nie bylo tak nie ma.No i te godziny pracy, po 11-12 godz. dziennie, a kiedy czas na zycie prywatne, nie wiem.Dopoki nie znajdzie cos lepszego to musi tam byc, niestety.
Mira 2015-04-22 18:45:45
Szanowna Pani BB,córka wcale nie musi tam pracowac-czy ktos ja zmusza?No chyba ze Pani...Praca po 12 godz ,jest atrakcyjna nawet dla osob majacych dzieci.2 dni pracy-2 dni wolne-dla mnie i nie tylko swietne rozwiazanie.Skoro córka jest swietnym pracownikiem bez problemu znajdzie prace gdzie sobie wymarzy.Powodzenia
1
warszawa 2015-08-03 13:32:50
Płace uzależnione są od sprzedaży. Tylko, że targety ustalane są w zależności od zachcianki decydenta, wbrew wszystkim wskaźnikom (kryzys, spadek sprzedaży we wszystkich miesiącach)więc stale były one niemal nie do osiągnięcia, chyba, że kosztem chorej walki z resztą pracowników o klienta. Należy więc przygotować się na częstą minimalną krajową. Złe zarządzanie na poziomie regionalnym, kierownicy bardzo ok. Co prawda od ponad roku tam nie pracuję, ale nie wierzę, że diametralnie zmienili politykę wobec pracowników. Przestrzegam, bo mnie mamiono cały czas, że niedługo będzie lepiej, bo "teraz" jest taki okres. Bądźcie ostrożni decydując się na tą pracę.
panPoprawny 2015-09-15 13:20:49
Naucz się przede wszystkim poprawnie języka polskiego - ortografii, zasad stosowania (w ogóle stosowania(!)) interpunkcji, etc. W ogóle nie da się czytać twoich wypocin, bo dają niemiłosiernie po oczach! Wstyd!, do nauki, leniu patentowany!
były pracownik 2015-10-24 20:07:07
Z tego co widać, to sklepów tej firmy już nie ma, sami się likwidują, albo ich zamykają. Była to kiedyś fajna marka.
Szkoda, że nie potrafią się rozliczyć ze swoimi pracownikami na koniec jak należy.
bylapracowanica 2015-10-27 12:59:15
z jakiego regionu jestes? tez jestem bylym pracownikiem him i tez nie otrzymalam wynagrodzenia od kilku miesiecy... niedlugo kieruje sprawe do sadu pracy, firma zalega z platnosciami okolo 6tys. Bardzo zle postepuja z ludzmi, zostawiaja bez srodkow do zycia i ciagle obiecuja wyplate zaleglosci a przelewow jak nie bylo tak nie ma.
były pracownik 2015-10-27 18:23:39
Oddaj sprawę do sądu pracy jak najszybciej, dopóki firma jeszcze egzystuje i nie ma likwidatora, to masz szansę, potem już tylko szansa ściągać z funduszu pracowniczego. Ja tak odzyskałem pieniądze po likwidacji sklepu, bo sami nie byli skłonni się rozliczyć jak należy dopiero po wezwaniu sądowym. Powodzenia
były pracownik 2015-12-09 09:09:39
Nie masz co się zatrudniać bo firma lada dzień się zamknie;)
1
gość 2015-12-09 20:21:28
Czy ktoś wie kto w tej firmie obecnie o czymś decyduje, bo nie mam z nikim decyzyjnym kontaktu, a chciałbym się zapytać o wypłatę przed świętami ;(. ?
gość 2015-12-20 23:01:20
odradzam jakikolwiek związek z firmą himountain,
brak produktów, firma upada, kontakt z osobami od sklepów żaden,
tylko stres o wypłatę, obecnie już tylko z kasy sklepu, bo na przelew nie ma co liczyć. ŻENADA
ex pracownik 2015-12-28 14:06:58
Firma już upadła, sklepy stacjonarne pewnie znajdą się jeszcze gdzieś aczkolwiek, chyba tylko dlatego, że mają jakiś tam okresy wypowiedzenia lokali. Także wątek o tej Firmie do zamknięcia :)
ja 2016-01-07 14:49:33
nie upadła, tylko czeka na ogłoszenie upadłości stąd jeszcze kilka sklepów i pracownicy pytający co dalej. wegetuja i nie wiedza co z nimi i kiedy ida na odstrzał
blabla 2016-01-21 15:38:44
pozamiatane, himountain ma upadlosc, kilka dni temu oglosili. Teraz tylko odzyskac kase z funduszu gwarantowanych swiadczen pracowniczych i wymazac z pamieci...
coroner 2016-01-27 22:48:54
A jak sprawa wygląda z nieuregulowanymi umowami u/z ?
Carooline1983 2016-01-30 11:37:38
Hej. Czy któraś z pracownic jest obecnie na urlopie wychowawczym i dostała juz wypowiedzenie od syndyku?
1
mi 2016-02-09 08:08:08
A ma ktoś namiar na syndyka?
2
sylwia 2016-02-15 09:14:42
Witam ja juz dostałam pismo od syndyka z 2tygodniowym wypowiedzeniem
ona 2016-03-22 10:19:56
A czy ktoś już dostał pieniądze z funduszu świadczeń gwarantowanych?
Carooline1983 2016-03-22 12:48:21
Ja dostałam jakaś część za styczeń, ponoć w tym tygodniu mają być wypłacane odprawy, a reszta należności w późniejszym terminie
Alek 2016-04-02 10:19:57
Witam wszystkich, czy możecie być tak uprzejmi i dać namiar do syndyka w/w firmy Hi Mountain?
chris 2016-04-10 16:27:46
Pytaj Syndyka....lub popytaj w himountain.pl bo na forum się raczej nic pozytywnego nie dowiesz.
Mi 2016-05-19 15:50:56
A ja wspominam prace bardzo bardzo dobrze.Pomijam oczywiście terminowość wypłat,ale atmosfera i praca super.
Himout 2016-05-31 14:19:17
Syndyk syndykiem. Państwowa Inspekcja Pracy powinna się nimi zająć.
Greg 2016-06-03 14:14:28
Tragiczna firma. Zero szacunku do pracowników, wyzwiska, wyzysk, szykany. Tu się nie da pracować. ODRADZAM!
Opinia 2016-06-06 14:47:46
Cieszę się, że już tu nie pracuję. Firma to dno.
gość 2016-08-10 18:24:11
Produkty made in China są dobre:-)))) Usmiałem się. Właśnie upadli:-)))) Ktoś wykupił tę markę HiM.
noecki 2016-08-11 08:49:09
Pewnie, że zależy im na pracownikach @small, ale wiadomo jakich srednich zarobków można się spodziewać?
Zostaw swoją opinię o Hi-Mountain - Świętochłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hi-Mountain