ENERGOPROJEKT - KATOWICE SA

Katowice

Opinie o ENERGOPROJEKT - KATOWICE SA

inż xyz 2012-11-30 21:21:31
Kamil83 - 2012-11-28 09:38:49

Witam,

Sukam pracy jako projektnat elektryk. Czy orientujecie sie jak z miejscami w EPK i jakie zarobki? Tylko prosze nie Piszcze o jakis (usunięte przez administratora)i innych bzdetach. Pytam konkretnie.
Pracy jest generalnie dużo, nie wiem jak dokładnie z miejscami w pracowni elektrycznej, ale na pewno warto się starać o etat w EPK. Zarobki bardzo zadowalające. Istotna jest dobra znajomość j angielskiego.
Kamil83 2012-12-01 14:10:40
inż xyz - dziekuje za informacje
PRZYJACIEL 2012-12-20 12:57:51
ZAMKNIJCIE TĄ STRONĘ BO TO JEST CHORE JAK MOŻNA TAK SZKALOWAĆ LUDZI
Szukający 2013-01-09 16:26:25
Dzień dobry,
Czy w zwiazku z projektami takimi jak Kozienice itp. sa w biurze przyjęcia? Czy mozna wiedzieć jaki jest przedział płacowy. Mam 7 lat doświadczenia i uprawnienia budowlane. Instalator.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za informacje.
P.S. Może Państwo orientujecie się gdzie jeszcze ewentualnie są przyjęcia (podobne pracownie)
Pozdrawiam
2
Gość 2013-01-13 22:27:11
I to jest firma, która ma projektować bloki energetyczne za miliardy.
Co za ( usunięte przez administratora )
1
rakieta 2013-01-25 14:12:08
Jak się to wszystko czyta, to można jedynie pomyślec, że jeżeli to prawda, to Panie Boże patrzysz, a nie grzmisz. Jeżeli to wszystko prawda, to( usunięte przez administratora ) się chce. Wspólczuję tylko ich żonom, i ich mężom, a dzieciom też. Fuj!!!!!!!
kogut 2013-02-28 15:35:47
Wszystko fajnie tylko czemu pisze te komentarze cały czas jedna osoba(usunięte przez administratora)
Steven King 2013-07-11 23:53:53
Normalnie podoba mi sie ta firma, duzo się dzieje. Ciekawe imprezy firmowe, sympatyczny prezes, intrygujaca pani z marketingu. Są jakies rekrutacje obecnie? Do ktorego dzialu uderzyć zeby zalapać sie na największe atrakcje?
1
aqq 2013-11-21 18:03:48
zdecydowanie nie polecam. No chyba że po trupach chcesz zrobić karierę i tylko forsa się liczy.
ziuu 2013-11-21 19:41:40
Co masz na myśli. Jakie wyglądają warunki finansowe i social?
1
stary cap 2013-12-14 21:29:28
Pomijając układy i układziki, które są chyba w każdej firmie, trzeba szczerze przyznać, że nie ma chyba lepszej firmy projektowej (energetyka) w Polsce. Firma nieźle zorganizowana, ludzie z którymi dobrze się współpracuje, zarobki dobre, dodatkowo premie kwartalne (niezłe). W pracowni elektrycznej całkiem fajnie się pracuje. Sporo można się tam nauczyć i nawiązać dużo ciekawych kontaktów, dobrze przy tym zarabiając.
Sam miałem to szczęście tam dość długo pracować i miło te lata wspominam.
2
stary cap 2013-12-30 16:48:27
@ edek
Warto się starać o pracę u nich.
Zarobki zależne od stanowisk, ale inżynier/projektant (wliczając w to premie kwartalne) w granicach 5-10tys. "na rękę" i wyżej też możliwe.
Zwroty za delegacje, jak duzo jeździsz, też dają ładną sumkę.
Szkoleń oczywiście jest wiele, a najwięcej dają wypady w teren (na budowy, narady itp.), budowa to najlepsza szkoła :-)
2
qwerty 2014-01-20 15:24:03
Ktoś się orientuje, czy jest planowana rekrutacja w pracowni budowlanej w najbliższym czasie? Jakie wymagania trzeba spełnić aby dostać się do tej firmy? Dzięki z góry za odpowiedź.
5
pracownik 2014-01-26 13:46:25
Kapitalne przedsiębiorstwo z rewelacyjnymi warunkami pracy. Praca na oprogramowaniu z najwyższej półki i tylko przy największych i najbardziej prestiżowych projektach. Pieniądze też są bardzo OK. Lepszego i bardziej przyjaznego biura w Polsce chyba nie znajdziecie.
3
Bosek 2014-02-23 21:38:46
Teraz beda przyjecia, sartujcie
2
Ramon Arboleda 2014-03-11 09:56:25
Bandycka firma wykańczająca konkurencję a ich leciwy prezes to pazerna bestia
(usunięte przez administratora)t
1
literat 2014-03-11 10:18:40
motto działalności enegoprojektu katowice
1
taki_tam 2014-03-13 21:31:34
@Ramon Arboleda: Firma jest po prostu genialnie zarządzana. To nie jest bandyctwo, to jest sztuka. EPK to najlepsze biuro w Polsce.
1
Ramon Arboleda 2014-03-19 13:51:04
Genialnie zarządzana kosztem konkurencji, którą niszczy wszelkimi dostępnymi metodami.Z działań tej firmy wynika że chce być monopolistą na rynku. Jeśli Pan pisze że takie działania to nie bandyctwo tylko sztuka no to życzę wszystkiego najlepszego. A ze stwierdzeniem że EPK to najlepsze biuro w Polsce byłbym bardzo ostrożny, na pewno jedno z najliczniejszych pod względem zatrudnienia, rozumiem że przemawia przez Pana lokalny patriotyzm. Taką politykę jaka prowadzi obecnie EPK to równia pochyła, nie chcę być złym prorokiem ale nie wróży wam to nic dobrego, przypominacie kolosa na glinianych nogach.
Ramon Arboleda 2014-03-19 14:03:14
Rozumiem że ta @ to nie jest złosliwość z Pana strony tylko sztuka :)
pozdrawiam.
SzalonaBrygida 2014-04-01 22:50:43
Witam,
Firma ta jest tylko dla znajomych od dyrekcji itp. Mało kto dostaje się tam bez znajomości. Wszyscy wszytko o Tobie wiedza, jak kupisz sobie nowe auto to odrazu dostaniesz maila od polowy biura, że Ci gratulują a tam poprostu zawiść. Dyrektor woli zatrudniac swoich znajomych bez studiów niż ludzi obcych. Wielka ilość przekretów na wszystkim. Na starcie dostaniesz 1600zl netto. Całe wynagrodzenie polega na premii której może kiedys zabraknąć i wtedy zostaniesz z goła podstawa. Atmosfera jest fatalna wszyscy wszystkiego Ci zazdroszcza i każdy plotkuje o wszystkich. Ludzie musza kłamać, że byli na wakacjach w egipcie niż np naprawde byli na kanarach, bo jak się dyrekcja dowie to odrazu premia w dół.
1
epeka 2014-04-02 20:46:39
SzalonaBrygida powiem Ci szczerze, że jak długo pracuję w EPK, tak nie widziałam i nie słyszałam o rzeczach o których piszesz. Jeżeli chodzi o samą pracę - jest zupełnie odwrotnie w stosunku do tego co napisałaś. Polecam!
1
guti 2014-04-05 17:12:34
Fakt jest jeden, firma zbiera wszystko z rynku. Zbiera, ale przy okazji nie wyrabia się z przyjętymi zobowiązaniami. (usunięte przez administratora) Ale jest tam zatrudnionych masa świetnych fachowców.
inz 2014-04-07 12:02:23
Nie wiem, skąd przyszła Ci do głowy taka opinia. Pracuję w EPK już jakiś czas i bardzo sobie chwalę. Wystarczy spojrzeć ile nowych osób przyszło ostatnio do firmy, żeby zobaczyć jakie to bzdury o zatrudnianiu tylko znajomych dyrekcji. Idealnej firmy nie ma, a w EPK zarobki bardzo ok, atmosfera również, nie ma co narzekać.
Reven 2014-04-16 19:06:40
Witam,
czy pracują tam osoby po gospodarce przestrzennej zajmujące się MPZP itp?
1
@up 2014-05-22 18:27:38
Dają normalną umowę o pracę.
@up 2014-06-08 14:05:43
Najpierw 3 miesiace, potem dłużej.
@@@ 2014-06-22 14:19:16
Ja jestem świeżakiem w Energoprojekcie. Pracuję kilka miesiący i na nic nie mogę narzekać. Do firmy dostałem się bez "pleców".
ktosss123 2014-06-24 10:28:41
a ja sie tam dostaliscie, składając tylko cv ?
1
Janek 2014-07-02 18:27:39
Opinie o Energoprojekt są całkiem pozytywne.
Powiedzcie mi gdzie zamieszcza ogłoszenia Energoprojekt, bo na ich stronie nigdy nie znalazłem nic o ofertach pracy.
Jestem też ciekaw czy Energoprojekt jak przyjmuje pracownika to tylko na czas projektu? czy po skończeniu tematu nie zwalnia ludzi jak to robi od lat pewna duża firma z Gliwic. Szukam pracy w której można zaczepić się na dłużej. Doświadczenia już trochę mam zarówno w projektowaniu jak i wykonawstwie.
Czy ktoś może podać przybliżone wynagrodzenie np. starszego asystenta?. Bo o zarobkach pisano tylko doświadczonych projektantów, a ja akurat dużych obiektów przemysłowych nie projektowałem.
pracownik_EPK 2014-10-01 19:20:19
W porządku biuro. Pracuję tam już jakiś czas. W EPK robimy duże projekty przy ktorych można się nauczyc wielu ciekawych rzeczy. Przedsiebiorstwo polecam każdemu. Pieniazki rowniez sa bardzo w porzadku. Pomyslalem, ze napisze opinie, bo przeczytalem kilka starszych i wiele z nich jest po prostu nieprawdziwych.
pracownik_EPK 2014-10-08 21:19:11
Z reguły nie chwalę się zarobkami i teraz też tego nie zrobię. Powiem tylko, że kasa jest bardzo dobra i próżno takich stawek szukać u innych pracodawców. Oczywiście wiąże się to z dość sporą odpowiedzialnością za wykonywaną pracę jak i również z sporymi nakładami pracy.
1
pytanie 2014-11-25 22:25:02
Czy w EPK są jakieś dodatkowe formy wynagradzania dla pracowników? Służba zdrowia, jakieś karty na fitnes itp?
hinak 2014-12-27 22:17:39
@fonti, hej, a mógłbyś napisac jakies konkretniejsze argumenty za zatrudnieniem w energoprojekcie, bo to co wypisałeś brzmi jak z jakiejś broszury reklamowej. Interesowałoby mnie jak jest tam z atmosferą, jak orientacyjnie kształtują sie pensje, czy szefostwo jest w porządku, czy sa nadgodziny lub praca w weekendy?
ep 2015-02-05 23:35:12
ile masz lat doswiadczenia, to tyle tysi masz na koncie
2
ep 2015-02-05 23:35:13
ile masz lat doswiadczenia, to tyle tysi masz na koncie
2
aqq 2015-02-08 10:58:41
Czyżby autoreklama tego zgreda kowalskiego????
4
student 2015-04-08 14:27:06
Niedługo idę na praktyki do jednej z pracowni EPK i chciałbym zapytać czy istnieje możliwość załapania etatu po zakończeniu praktyki lub pisania pracy mgr z tego co będę mógł tam zrobić? Bo byłoby to dla mnie jak złapanie boga za nogi
5
prawda o ep 2015-07-11 09:23:13
pracownicy dostaja przykladowo pensje plus jezeli jeszcze robia cos extra szukaja ludzi slupow na te dodatkowe pieniadze zeby podpisywali umowy z ep bo im prawdopodobnie przekroczy prog podatkowy
wiem stad ze mnie to proponowano ale odmowilem
nic tylko do prokuratury doniesc
2
misiek 2015-07-11 09:26:00
ciekawe gdzie sa posty poczatkowe o romansach w firmie i o wyjazdach sluzbowych etc?
1
pracownik 2015-07-15 21:57:21
@misiek, @prawda o ep:
Panowie powinni się leczyć.
inzynier_po_meilu 2015-08-06 00:11:49
@up swój dyplom ze śmiesznej politechniki śląskiej możesz schować spowrotem do teczki bo jest mniej warty niż papier na którym go wydrukowano, nic dziwnego że nie mozecie znalezc pracy, pozdrowienia ze stolicy
1
pracownik 2015-08-10 23:20:19
człowieku nie opowiadaj bzdur, w EPK pracuje wielu ludzi po Politechnice Śląskiej i mają bardzo wysokie kwalifikacje. Zostań sobie w tej swojej stolicy i nie komentuj jeśli temat Cie nie dotyczy.
3
Xxx inż epk 2016-07-08 23:15:30
Obecnie nie ma co liczyć na jakiekolwiek oferty. W tej chwili w Epk tylko zwolnienia i to spore.
J.Pł. 2016-08-08 18:06:00
Bardzo dobra firma.
Pracowałem ostatnie 3 lata z małymi przerwami, będąc już na emeryturze.
Byłem inspektorem nadzoru robót montażowych rurociągów pary świeżej oraz sprawdzałem dokumentację jakościową dla tego zakresu.
Podkreślam znakomitą współpracę z projektantami , bardzo kompetentnymi ,rzeczowymi fachowcami. Na dodatek , przy mnie to młodzi ludzie.
Z dyrekcją oraz kierownictwem pracowni zawsze dobrze dogadywałem sprawy dotyczące zakresu powierzanych mi prac i finanse.
Pozostaję z wrażeniami pracy ze świetnymi inżynierami oraz przyjaznymi zespołami.
Tak trzymajcie !!!
1
xxx 2016-09-06 22:55:37
Wypłaty są zawsze terminowe, obecnie jest redukcja etatów, raczej nie ma szans na zatrudnienie
2
budowlaniec 2016-09-16 21:46:15
Powodem jest brak nowych inwestycji w energetyce.
zzz 2016-09-19 17:08:52
Są zwolnienia tylko etapami, nie wszyscy na raz
Łosiu 2016-09-20 11:44:25
Trzy lata temu zatrudnienie w EPK zostało znacznie zwiększone, ale tylko czasowo, do dużych projektów. Z góry było wiadomo, że po tym okresie będzie musiało wrócić do normalnego poziomu. Pracowałem prze rok. Mój czas minął.
aj 2016-09-20 14:01:16
Dobrze, że ostatecznie one się trafiają @develop, bo zobacz, że stosunki między nimi pokazują, że warto dbać o pracowników bo się odpowiednią przyczyniają do sukcesu. Atmosfera to główny czynnik do dzialania.
1
Zostaw swoją opinię o ENERGOPROJEKT - KATOWICE SA - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ENERGOPROJEKT - KATOWICE SA