brak logo

L2-Language Consulting

Warszawa

Opinie o L2-Language Consulting

opiniotwórcza 2014-03-01 11:12:51
Szkoła, w której nie doczekasz sie swoich pieniędzy, dopóki sie o nie nie upomnisz co najmniej 4-5 razy. Nie dosc ze przycinaja na stawkach, to jeszcze są wyjątkowo nieterminowi. Organizacja szkoleń też na poziomie bardzo miernym. ODRADZAM
13
lektor 2014-09-28 19:33:50
Potwierdzam powyzsza opinie.Marne stawki,wciaz obcinane,tona biurokracji,nieterminowe wyplaty,zero szkolen.Do tego jakies totalne zapisy w umowach o zakazie pracy w tych samych firmach przez 5 lat i kary co najmniej 20 tys!!! Absurd! !Szkolala krzak i tyle. Odradzam!!!!
4
Karla 2015-03-10 18:34:31
Negatywne opinie nikogo nie powinny dziwić. Pracownicy zmieniają się jak rękawiczki,bo jak tylko ktoś porządny tam zaczyna pracę to wytrzymuje 3 miesiące i ucieka. Na odpowiedzialne stanowiska zatrudnia się dziewczynki po licencjacie paradujące w ubraniach z dyskoteki i bez elementarnej kultury, o umiejętnościach nie wspomnę.Pani 'szefowa' wymagania ma, tylko płacić zapomina. Nie warto ryzykować współpracy.
2
Karia 2015-06-06 23:13:26
Tamaro widać,żę nie wiesz o czym piszesz. Rotacja na stanowisku osoby obsługującej klienta i lektora lub metodyka!!!Szkoła językowa to złożony organizm,który wymaga ciągłości. Jeśli co chwila zmienia się obsługa ,to każda następna osoba musi wdrożyć się w ustalenia z klientem,procedury. Skutek rotacji co chwila - idziesz się rozliczyć po miesiącu i słyszysz,że zrobiłaś za dużo godzin, bo nowa panienka z obsługi nie wiedział co ustaliła poprzednia panienka z klientem i popracowałaś sobie za darmo,albo metodyk zleca ci zrobienie audytu w firmie "tak jak to było poprzednio" tylko, że nie ma pojęcia jak to było ostatnio bo jest "nowy" i ojej nikt mu nie powiedział.Jak popracujesz w takim burdelu i poniesiesz konsekwencje braku kompetencji obsługi to zrozumiesz problem.
3
iśka 2015-06-22 16:13:32
oferują sporo kursów, czyli są skuteczni w pozyskiwaniu klienta
spory bałagan z organizacją np. z inf. o odwołaniu
księgowość bardzo w porządku wg mnie
poza tym ryby psują się od głowy przeważnie
dlatego też nie zazdroszczę pracownikom - lektorzy są kwadratowi i podłużni, a nie sam miód
nie miałam jakichś niesamowitych poślizgów w płatnościach
1
Rex 2015-08-18 09:08:50
Ale gdzie dobrze ci poszło? W spodnie?!
3
Inia 2016-01-16 08:48:57
a jak ma się perfekcyjna znajomość języka do umiejętności jego nauczania i
jakości wykonywanej pracy? Wielokrotnie zauważyłam, że 'specjaliści' językowi
po filologii uczą języka angielskiego po.. polsku! Bo takie właśnie mają przygotowanie do wykonywanej pracy..
Wernychoryks 2016-01-22 17:50:51
Wszystko zależy od kursu, poziomu, metod nauczania itd. Nauka nie kończy się na "total immersion". Ale owszem, kwalifikacje lektorów są różne. Bo jak firma oferuje za godzinę tyle, że nie opłaca się wychodzić z domu, a potem jeszcze marudzi że to i tak za wiele, to kogo się spodziewasz jako lektora? Wykładowcy z doświadczeniem, czy raczej osób początkujących i niewybrednych?
WarMaiden 2016-03-29 22:08:02
Omijajcie szerokim łukiem. Czekam na pierwszą wypłatę, dopominam się o pieniądze już 3 raz i nawet nie dostałam żadnej odpowiedzi. Szkoda mi moich kursantów, bo są to świetni ludzie, ale niestety wypowiedzenie umowy z końcem miesiąca ląduje na biurkach Pań, które obiecywały owocną współpracę,a teraz nie potrafią się z podstawowego obowiązku wywiązać. Wiele rzeczy jestem w stanie rozumieć, ale nieterminowa zapłata wynagrodzenia, które się należy jak psu buda, to największe świństwo, jakiego można dostać ze strony 'pracodawcy', choć w tym przypadku to chyba za duże słowo.
1
i.e. 2016-09-08 14:04:00
Dziękuję wszystkim wystawiającym opinie!
Jestem umówiona na rozmowę kwal., ale dzięki Wam daruję sobie:) Nie uśmiecha mi się upominanie o kasę, a wiem jak to jest, bo już to przerabiałam w szkole The Challenge... tak tak, trzeba uważać na szkoły w Warszawie.
WarMaiden 2016-09-29 13:53:03
Jak sie nie placi pracownikom, to co sie dziwic, ze jest rotacja?
rty3 2016-09-29 17:51:57
ja tam nie widze żeby jakas rotacja była tutaj ...
yxy 2016-11-20 22:54:55
Stawki żenada, zwłoka w płatnościach, kursy porozstrzelane, 60minutowe, góra 90 minutowe z dojazdem do firmy docelowej za śmieszną stawkę to gra niewarta świeczki. Zakończyłam współpracę z żalem, że znacznie wcześniej sie na to nie zdecydowałam. Potwierdzam również rotację pracowników samego biura.
Zostaw swoją opinię o L2-Language Consulting - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie L2-Language Consulting