brak logo

JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.

Żory

Opinie o JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.

banderas 2009-08-12 23:22
praca monotonna ale ekipa w porzo idzie z kim wypić:D:Dogólnie nie jest źle;);) polecam
zawiedzony 2009-11-26 13:30
Nie polecam pracy w tej firmie , mają ludzi za nikogo . Jesteście przyjmowani pod firme Trankwelder albo Adecco . Są to agencje tymczasowej pracy . Dają umowy w przypadku 1 na tydzień , a w przypadku 2 na 2 tygodnie , póżniej na miesiąc . Ale to nie o nich chodzi . Kierownictwo JP Manufacturing to szkoda gadać . Człowiek nie może w ogóle chorować . Jeżeli pośle się L4 do tych agencji , one wszystko załatwią , ale problem jest tu , że kierownictwo JP , może was wyrzucić , albo powiedzieć że nie ma zapotrzebowania i popracujecie 2 tygodnie . Magazynierzy nie wszyscy , ale 2 osoby , piją piwo na widlaku a potem nim jeżdzą . Co do ludzi z którymi się pracuje jest OK .

Ogólnie jeżeli ktoś szuka pracy na stałe , to nie polecam
1
yupik 2009-12-02 07:11
gościu jak ci się robić nie chce to przynajmniej nie obrażaj innych takich śmierdzi robótki powinni po jednym dniu wywalać
adamek 2009-12-20 10:37
Właśnie kolega ma racje . Jest tak jak mówi :)
małecki 2009-12-20 10:38
Nie polecam tego zakładu . Jedna wielka lipa
M.G 2010-01-05 22:46
Wszystko OK . Nie słuchajcie kolegów . Polecam
CannabisschT 2010-01-13 12:45
Ta firma to jedna wielka porażka traktują ludzi jak psa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to firme a jeszcze bardziej kadre która nią kieruje barany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle
kuki monster 2010-05-25 13:31
E tam. Zakład jak zakład. Wszędzie to samo dno, niestety. Jeśli chodzi o magazyn, no cóż chłopaki mają za dużo wolnego czasu. Stoi sobie taki jeden przy komputerku i czeka aż wysunie się kosz, byle nie za często :-)
Jeśli chodzi o podejście kierownictwa, no cóż. Nie jesteśmy zgraną ekipą i jest jak jest. Dupy jesteśmy i tyle. Nikt się nie postawi, to potem musimy w necie narzekać :)
jkhj 2010-12-09 23:18
kuki ja sie o dezwałem i juz tam nie robie i dobrze :)
dyzio 2012-03-03 10:11
to prawda praca jest ok tylko ludzie wredni kablują jeden na drugiego a kierownik radzio z głupim uśmieszkiem chciałby żeby ludzie od razu wiedzieli o co chodzi,szkolenia podpisujemy a nie mówią co do czego pracujesz dwa tygodnie i wypad nie ma zlecenia ,mają ludzi za nic
Funiollo 2013-04-21 15:48
Tak jak ktoś wcześniej napisał jak za dużo mówi się to od razu się wylatuje wiem coś na ten temat tak samo było ze mną Postawiłem się złemu traktowaniu ludzi i co Pewnego dnia [usunięte przez administratora] Mi powiedział ze za dużo mówię i ze by się nie stawiał bo mnie wyleją tak się stało ale mam pełną satysfakcję ze sobie nie dałem wejść na głowę a pan [usunięte przez administratora] jak go teraz nazywają naj większy Burak pod słońcem nie wie co się dzieje na zakładzie kto u donosi ma luzy a wielce gada że tak nie jest Już wiem kogo następnego wyleją ale mam na to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] już Pozdrawia ludzi z JP
kaka 2013-11-18 15:16
Proszę napisać coś o zarobkach.pozdrawiam
śśś 2015-01-07 09:44
A skąd informacje o tym, że znowu tak przyjmują pracowników? Można mieć słuszne podejrzenia, że przyjmują pracowników w zamian za tych, którzy zrezygnowali z pracy albo zostali z niej zwolnieni, czy rzeczywiście zwiększają swoje pole działalności i można liczyć na więcej niż bycie kolejnym osobnikiem w firmie?
kuki monster 2015-03-04 10:23
Czemu przestali pisać? Przecież firma o takiej nazwie już nie istnieje w Żorach :-)
1
Chudy 2016-12-08 05:18
Do pracy mozna przywyknac, gra muzyka, ekipa w poarzadku.
Pacuje 10miesiac i szczerze nie raz chcialem sie zwolnic, zanim nie bylem pod firma to nie bylem az tak oszukiwany, pod JC niestety jestem wciaz oszukiwany, nadgodzin nie wyplaconych, 4 miesiac mam wyplate 1500zl za prace na rejestraku!!!! Osobiscie nie wiem czy za takie pieniadze oplaca sie pracowac w tej firmie chyba ze na pakowaniu albo innych stanowiskach (np. sprzataczka) opinia bardzo negatywna! Jedyny plus ze 600 zl bonow na swieta. Maksymalnie z 3 sobotami pod TW zarobilrm 2300zl. Pozdrawiam zmiane A! :)
1
bezrobotny 2016-12-08 19:47
Dzięki za info, dzisiaj byłem tam w sprawie pracy i się zastanawiam nad zatrudnieniem w tej firmie.
Myślałem że oprócz podstawy jest comiesięczna premia i nadgodziny ?
Iza 2017-02-18 23:54
Hej Jak wygląda tam praca ile można zarobić?
johnny 2017-03-24 14:46
powiem tak
bywało gorzej
zarobki standardowe niskie
praca 3 zmiany ale sa osoby ktore czasem sie zamienia lub nawet chca tylko na nocki robic
atmosfera miedzy ludzmi jest super, ludzie pomocni, na poczatku jak sie szkolisz to nie ma tak ze tu masz to i rob tylko nawet po kilka dni z osobistym trenerem
radyjko gra a nawet w miejscach gdzie go nie slychac to ludzie sami sobie podspiewuja
niestety druga strona medalu
koordynatorzy sa tylko od przekazywania informacji z gory , jesli produkcja cos chce zalatwic to musi sama do kierownictwa
tempo pracy jest momentami nie do zniesienia i gdyby tylko nie zyczliwosc reszty ekipy to niektore stanowiska musialyby pracoqac na 150% a momentami nawet do 300% (zdarza sie ze z pomoca nie wyrabiaja sie ludzie)
soboty "dla chetnych" czyli przychodzi koordynator z lista i stwierdza fakt ze jestes chetny
znowu jesli ktos sie np uczy to w te weekendy na pewno ma wolne
ale sa osoby co czasem na miesiac mialy tylko 2 niedziele wolne zaznaczam czasem bo czasem 1 sobota sie zdarzy nawet
takze bywalo gorzej ale nie jest jakos wybitnie super
Maja 2017-04-03 14:55
@johnny A na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
LiliSisi 2017-04-11 19:16
1. Soboty - miały być dla chętnych a dostajemy liste obecnosci na sobote od kierownika w piątek i wszyscy musza sie podpisac. Nikt nie ma prawa wyboru czy chce isc czy nie. A o wolne trzeba się prosić. Na umowie pisze ze praca od pon-pt a gónwo prawda bo nawet w niedziele zdarza sie isc.
2.Atmosfera- do kitu. Nikt nikomu nie pomaga, ludzie sa chamscy. Stawiaja cie na nowym stanowisku i nikt nie przeszkoli a wymagaja pracy jakbys pracowal tam z 5 lat. Nie ma czegos takiego jak trener chociaz pare osob nosi te smieszne koszulki,
3. Team Leader - nic nie robia. Wymagaja i gnebia ludzi. Chodza se po calej hali i gadaja z kazdym i tak im mija 8h. Wychodza sobie na fajke kiedy chca. Stosuja mobbing.
4. Fajki - nie mozna wyjsc nawet na przerwie sobie zapalic. Trzymaja nas jak bydlo.
5.Kierownik- gadaja ile to maja pracy a siedza przed kompem albo stoja i klikaja na telefonach a my pracujemy jak osly. Nie mozna sie dogadac co do urlopu wolnego. A jak sie pojdzie na uz albo l4 to wielkie pretensje, uz odwoluja a po l4 biora na rozmowe...
6. Ubikacja- nie mozna wyjsc do toalety wiecej niz 1 raz na 4h. Jak sie wyjdzie 2 razy to trzeba wysluchiwac ze nie ma wychodzenia do lazienki i od tego jest przerwa. Chyba trzeba sikac na tasme. Trzeba sie prosic o zmiane na tasmie do ubikacji czasami nawet godzine. Zdarzaly sie przypadki ze dziewczyny plakaly i mdlaly bo za dlugo czekaly.
7. Zwiazki miedzy prascownikami- Team Leader na jednej ze zmian spotyka sie z pracownica i ona zawsze ma pelna premie i luz a reszta przez to cierpi. Nikt na to nie reaguje a jest to niezgodne z prawem.
8. Trzeba czasami tak ciezko pracowac na danym stanowisku i nikogo sie nie da do pomocy a na innych stanowiskach ludzie w tym czasie stoja. Team Leaderzy i kierownicy maja swoich pupilkow a innych czepiaja sie bez sensu o byle co. Pani w personalnym jest bardzo nierozgarnieta i niekompetentna. MJa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papierach. Nie zna sie na pracy a jak ktos zlozy wypowiedzenie w trybie natychmiastowym to strasza zwolnieniem dyscyplinarnym. Maja problem z wyplacaniem sobot. Trzeba sobie pilnowac godzin i robic zdjecie listy obecnosci. Nie mamy czym pracowac. Narzedzia sa tepe i nie nadaja sie do pracy. Kobiet w ciazy nie chca nawet wypuscic do domu jak widza ze sie zle czuja, W ogole nikogo nie chca wypuscic moze ktos tma mdlec a i tak nie pojdzie do domu bo linia ucierpi. Jak linia staje nie z naszej winy to musimy to odrabiac w niedzieel i soboty.Nie polecam pracy w Adient Żory. Nawet Ukraincy uciekli ;P
2
LiliSisi 2017-04-11 19:21
Nie zapomnij, że dali nam 600zl w bonach ale tyle samo odciagneli nam z wyplaty :)
1
A... 2017-04-18 07:42
DO LilliSissi ale ty brednie piszesz domyślam się kim jesteś i całe szczęście już u nas nie pracujesz . Ludzie zawsze będą zawistni to team lider jako człowiek nie ma prawa miec dziewczyny z pracy bo zaraz dogadywanie ze są premie lepsze przyznawane czy po prostu ból dupy bo żaden lider nie poleciał na Ciebie. Kobiety w ciąży jakie kobiety w ciąży pracują na linii śmieszne taka kobieta nawet nie może wejść na halę jest oddelegowana do pracy w biurze no ale widać pojęcie masz byle by obsmarowac zakład w którym po prostu Cię nie chcieli
2
A... 2017-04-18 07:55
Jak sama nazwa wskazuje to jest produkcja tasma leci cały czas więc jeżeli ktoś kto przychodzi do takiego zakladu wie ze nie da się tak po prostu odejść od linii .Soboty najpierw jest płacz i lament bo mała wypłata jak ich nie ma a jak już są to za dużo sobot pracujemy a niedziele zdarzają się sporadycznie co po niektórzy piszą brednie wyssane z palca. Kto mdlal na linii haha chyba tylko Ty zawsze zapewniano opiekę osobie ktora poczuła się źle. Premie tez nie są złe co po niektorym to się nawet nie należą no ale zdarzają się właśnie gwiazdy które przyjdą chcą zabłysnąć i lipa nic z tego nie wychodzi a wtedy trzeba obsmarowac zakład. A atmosfera no przykro ale ludzie są sami sobie winni z zawiści jeden drugiemu nie pomoże no bo przecież jak tak wogole można atmosfera nie bierze się sama z siebie tyloko właśnie przez takich ludzi czepiasz się kierowników trzeba było się uczyc i startować za koordynatora a nie pracować na linii. No ale ponarzekac trzeba życzę powodzenia w nowej pracy w krainie miodem i mlekiem płynącej hah jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
2
A... 2017-04-18 08:03
A i jeszczE jedno co jestv nie zgodne z prawem mieć dziewczyne na jednym zakładzie hahachyba nowy kodeks wymyslilas i skąd wiesz ze ma całą premie bo ci powiedziała czy po prostu się domyślasz wyczuwam zazdrość z daleka gdy czytam co po niektóre opinie i te brednie niech każdy się przekona sam a nie słucha osób pełnych zawiści i lenistwa
2
sebastian 2017-04-19 19:51
święta prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odradzam 2017-04-21 10:29
Ta firma to jedna wielka porażka. W słowniku języka polskiego nie ma tylu negatywnych słów jakie moznabyloby powiedzieć na ta firmę. Totalne dno. Zarobki śmiesznie niskie. Ja jak i inni koledzy/pracownicy za przepracowane ponad 240 godzin w miesiącu z każdą sobotą, a nawet jakby tego było mało niedzielami bo tutaj nie ma ze weekendy dla chętnych tylko są OBOWIĄZKOWE BEZ WZGLĘDU NA WSZYSTKO zarobiliśmy w pocie czoła 2000 złotych. Premie śmiesznie niskie. Na rozmowie kwalifikacyjnej mówiono ze wychodzi jakies 290 złotych netto, ale niestety firma daje jakies 140 złotych brutto. O swoje przywileje i prawa trzeba sie na kolanach prosić. Team-liderzy to poziom sięgający najgłębszego dna. Koordynatorzy to niedouczeni nieudacznicy, którzy nawet nie umieją podpisać kart urlopowych. Pracownicy to niewychowani egoiści. Co jeden to sie chwali jakich szkół to on nie ukończył, a jak sie potem okazuje były to szkoły specjalne. Dla osób którzy chcą zyc tylko i wyłącznie praca za marne pieniądze polecam, ale dla ludzi normalnych, którzy chcą zarobić i mieć jakikolwiek weekend by spędzić cas ze znajomymi czy rodzina serdecznie odradzam.
Mam nadzieje ze szefostwo tej firmy przejrzy kiedys na oczy bo w innym przypadku koniec tego obozu jest bardzo bliski. Nawet Ukraińcy za marne 6 złotych bez umowy uciekli z tej firmy. Brawo i pozdrawiam
poldek 2017-04-23 00:10
te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ukraincy mieli 12 zl a nie 6 zl
Odradzam 2017-04-23 09:37
@poldek
Cwelu a jednoczenie baranie widać twoj poziom intelektualny i rozwojowy. Polecam udać sie na specjalistyczne badana do szpitala w Rybniku na ulicy Gliwickiej. Widać ze tam pracujesz i właśnie pokazujesz wszyskim, którzy tam chcą podjąć prace jaka atmosfera i poziom tam panuje.
ktoś 2017-04-26 11:39
wszystko to prawda nowe fabryki powstają życze adjentowi dużo odejsc z pracy żeby tam nikt nie pracował bo to obóz pracy
bolo 2017-04-26 12:15
panowie w czechach zarobki 3500 i 500 zwrot za paiwo i praca spoko autostradą 20 min a inna kasa adjent to porażka 12 zł brutto już nie ma nigdzie nawet w ochronie jest 13 zł
Zostaw swoją opinię o JP Foam Manufacturing Sp. z o.o. - Żory
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.