brak logo

SED-FRYZ

Siedlce

Opinie o SED-FRYZ

ciekawy 2011-03-25 19:48:25
Witam jak się pracuje w tej firmie? Jakie płace i atmosfera w pracy? Proszę o opinie bo widziałem że mieli kiedyś ogłoszenia o prace
fryzo 2011-10-24 21:33:17
Jeśli szukasz pracy jako PH to jak się wykarzesz to zarobisz. Branża jest specyficzna, jak jesteś nowy to musisz się trochę nauczyć, ale firma się rozwija i mają fajne produkty.
jaleo 2012-11-06 17:27:51
Myślę że trochę przesadziłeś z tym oszustwem.
Trzeba pracować jak wszędzie.
A co do wypłacania prowizji ;jeżeli się pracuje to się ją ma!
4
PH 2014-10-18 13:55:46
Hej ja pracowałem w Sed Fryz i uważam, że nie jest to zła firma. Jest kilka fajnych produktów, które dość łatwo się sprzedaje, jak się robi rozsądne obroty to wszystko jest spoko, a jak obrotów nie ma to lepiej szukać innej pracy. Jedynie co mnie denerwowało to brak managera, który byłby osobą decyzyjną a tak wszystko trzeba ustalać z właścicielami :( Mogliby być bardziej elastyczni w handlu i byłoby dobrze.
aysa 2015-02-03 15:39:56
Sed fryz to nie salon fryzjerski i nie wykonują tam upięć. Jedynie na szkoleniu można zostać uczesanym, ale nie polecam ponieważ szkolenia prowadzi beznadziejny fryzjer Konrad B. który jest wieśkiem nr 1 , zresztą tak samo jak właściciele firmy. Byłam kilka razy na takim szkoleniu i często mu coś nie wychodziło. Właścicele firmy udają wielce wierzących, chodza wciąż do kościoła, aoszukują i okradaja pracowników. Zatrudniają na najniższą krajową a resztę płacą " pod stołem ". Szef to stary zboczeniec, który obmacuje pracownice. Katolik tak się nie zachowuje. Nie kradnij, nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu- to jedne z przykazań, do których osoba wierząca powinna się dostosować. Panie Wyrzykowski prosze się zastanowić nad swoim zachowaniem. Pozdrawiam :)
6
JOLA 2015-03-11 08:02:43
BYŁAM NA KILKU SZKOLENIACH Z SED FRYZU I JESTEM ZASKOCZONA OPINIĄ, BO ODNIOSŁAM ZUPEŁNIE INNE WRAŻENIE.SZKOLENIA TE MOGĄ SPRAWIAĆ " TRUDNOŚĆ " OSOBĄ KTÓRE NIE ZNAJĄ PODSTAW KOLORYZACJI I KOLORYMETRII,ALE Z TEGO CO SIĘ ORIENTUJĘ TO NA TEN TEMAT TEŻ SĄ ORGANIZOWANE,POMIMO,ŻE WIEDZĘ TĘ POWINNO SIĘ PAMIĘTAĆ ZE SZKOŁY LUB KURSU.SZKOLENIA TE NA PEWNO NIE SĄ Z RODZAJU ZABAWOWYCH(WÓDECZKA I ZABAWA DO RANA)WIĘC TO MOŻE NIEKTÓRYM PRZESZKADZAĆ:))),A SZKOLENIOWIEC,TO ZALEŻY JAKI KTO STYL LUBI I W CZYM GUSTUJE,DLA MNIE OGÓLNIE SPOKO;)))
WSPÓŁPRACUJĘ Z TĄ FIRMĄ 12 LAT.STAN FAKTYCZNY JEST TAKI,ŻE BRAKUJE TAM OSOBY DECYZYJNEJ,ALE OGÓLNIE MOŻNA SIĘ DOGADAĆ(NIE JESTEM HANDLOWCEM,PISZĘ Z PUNKTU WIDZENIA WŁAŚCICIELKI SALONU). TEGO TYPU PROBLEMY SĄ W KAŻDEJ FIRMIE.
2
largo 2015-03-15 08:25:49
AYSA ,JAK CI SIĘ NIE UDAŁO W SED-FRYZIE TO NIE WYŻYWAJ SIĘ NA INNYCH. TEŻ JESTEM BYŁYM PRACOWNIKIEM FIRMY.NIE ODPOWIADAŁY MI WARUNKI TO ODSZEDŁEM ,OD TEGO CZASU MINĘŁO JUŻ PARĘ MIESIĘCY (SPRAWA DOTYCZYŁA OBCIĄŻENIA MNIE ZA AWARIĘ SAMOCHODU,KTÓRYM JEŻDZIŁEM PO SWOIM TERENIE HANDLOWYM,A JAK WIADOMO CZĘŚCI SIĘ ZUŻYWAJĄ.NIE ZGODZIŁEM SIĘ ŻEBY TO POKRYWAĆ ZE SWOICH ZAROBKÓW),PRACUJĘ DALEJ W ZAWODZIE,ALE GDZIE INDZIEJ.ZNAM OSOBY O KTÓRYCH SIĘ WYPOWIADASZ.UWAŻAM,ŻE JE KRZYWDZISZ I OBRAŻASZ,A SPOSÓB W JAKI TO ROBISZ ŚWIADCZY O TYM JAKI JEST TWÓJ POZIOM KULTURY OSOBISTEJ.PRACUJĘ W TEJ BRANŻY OD KILKU LAT I ORIENTUJĘ SIĘ CO KTÓRA FIRMA ROBI NA DANYM TERENIE.Z TEGO CO MI WIADOMO ZA SZKOLENIA Z UPIĘĆ W SED-FRYZIE ODPOWIADA PAN GRZE... , A NIE K.B. KTÓRY JEST ODPOWIEDZIALNY ZA KOLORYZACJĘ.ZANIM ZACZNIESZ KOGOŚ OPLUWAĆ I WYŁADOWYWAĆ SWOJĄ ZŁOŚĆ ZA TO,ŻE CI W ŻYCIU NIE WYSZŁO ZŁAP TRZY ODDECHY ,POLICZ DO DZIESIĘCIU I PAMIĘTAJ KARMA WRACA.
grubo 2015-03-15 08:30:13
co oni ci zrobili?;)))
aysa 2015-05-05 07:34:29
Largo Ty lepiej powiedz gdzie niebpracowales ? Subrina des fryz a teraz własną działalność. Przypuszczam ze się nienmyle ze to Ty :) co do sed fryzubto jak mogło mi się nie udać ? Tam wszystkich przyjmują i wszystkim się udaje. My , pracownicy sami odchodzimy a szefostwo mówi ze zostaliśmy zwolnieni. Nawet teraz W warszawskim punkcie pracuje niebogarnieta dziewczyna która raczej nie znam sie na tej pracy. Po czym tu mowa , w takim sklepie powinna pracować profesjonalista a nie jakiś szalaput który maca klientów po włosach i gada głupoty.
agnieszka 2015-05-05 07:44:30
Witam , obserwuje te wszystkie wpisy , siedzę i śmieje się . Moim zdaniem nie powinno opluwać się pracodawcy ( byłego pracodawcy ) , to nie eleganckie , ale jak już tu jestem to też się wypowiem. Pracowałam kilka miesięcy miesięcy tej firmie jako Handlowiec. Zawsze jak stało mi się coś coś autem to szef zawsze tak kombinowal żeby wyszło ze to ja je uszkodzilam. Niestety muszę przyznać troszkę racji aysie :( Nie będę obrażać państwa Wy..... ale prawda jest taka ze nie potrafią nigdy przyznać się do winy. Zawsze osoba trzeba jest winna. To przykre. Mimo wszystko pozytywnie wspominam pracę w tej firmie. Dzięki niej nawiązała masę nowych znajomości i zrobiłam karierę karierę innej firmie kosmetycznej. Na tą chwilę jestem troszkę wyżej niż zwykły handlowiec a z tego co wiem w ser fryzie awansować nie można. Jedynie jedenbchlopak T... jest teoretycznie wyżej ale on jest od wszystkiego . Pomoc w firmie , pojechać na miasto lub do innego miasta i odświeżyć podwórko. Pozdrawiam
Marcin B 2015-05-05 17:12:36
Czyli nic się nie zmieniło.....dalej kręcą i onwiniaja pracowników o wszystko. Cieszę się ze juz tam nie pracuje. Pozdrawiam
emma 2015-05-20 09:46:07
Kochani, branża fryzjerska jest specyficzna, firmy nie budują skomplikowanej struktury, bo nie ma takiej potrzeby. Łatwo jest stawiać zarzuty, szczególnie swoim byłym pracodawcom, gdy się patrzy jedynie ze swojej strony. Sami wiemy, że nie zawsze jesteśmy w porządku wobec nich i szczególnie "swoje" samochody czy telefony szanujemy bardziej. Wiem, że niektórzy odchodzili z SF a potem wracali i pracują do dziś i jakoś można było się dogadać. W SF od lat pracuje kilku moich znajomych, którzy zdobyli klientów, mają stabilną pracę i teraz nieźle zarabiają. Oczywiście nikt im nie dał tego na tacy, a chyba właśnie tego większość z nas oczekiwałaby. Jeśli ktoś chce awansów, to powinien zabiegać o pracę w firmie, która zatrudnia 300-500 osób, a nie 20-30. Obecnie z tego co widzę oni pracują bardziej jako importer, nie jako hurtownia i to co zrobili z asortymentem zasługuje na uznanie a nie na bzdurną krytykę. Ja znam tylko jedną firmę z branży, która importuje szerszą gamę produktów. Z tego co wiem, to wymienili też cały park samochodowy, więc te zarzuty są chyba z poprzedniej epoki. Oczywiście dużo jeszcze muszą poprawić ale z moich informacji wiem, że krok po kroku idą do przodu. Na pewno jest to firma dla chcących pracować uczciwie a nie obijać się, bo tacy długo tam nie napracują. Potem tylko piszą wyssane z palca komentarze i przytyki personalne. Kochani opanujmy się i bądźmy uczciwi wobec siebie bo zawsze są dwie prawdy.
1
aga 2015-07-04 10:42:51
My chcemy pracować uczciwie , ale chcemy też być traktowani uczciwie !!!
Dlaczego zarejestrowanie pracownika jest na najniższą krajową , skoro pracuje się po 9 godz dziennie ? Ok my się na to godzimy , bo nie mamy wyjścia. w Siedlcach jest bezrobocie więc jeśli się nie zgodzimy , to nie będziemy mieć wcale pracy . Wstyd, wstyd, wstyd i wyzysk ludzi !!!
obiektywny 2015-08-18 07:28:24
Pracuję w SF od paru lat i w tym czasie sporo się działo. Przenieśli się do nowej siedziby, wymienili większość aut dla ph. Cały czas jakieś kupowali i sprzedawali. Mamy masę nowych towarów, więc jak ktoś chce to się kręci. Ja na kaskę nie narzekam ( podobnie jak chyba większość ph ). Przez rok zrobiłem sobie rynek i teraz go pilnuję. Jak się ktoś nie utrzymał z różnych powodów, to niech teraz nie wylewa żalu na forum, tylko pomyśli dlaczego tak się stało. Ja myślę że ktoś chce zaszkodzić firmie ( a może niektórym kolegom z pracy ) i pisze nie do końca prawdziwe komentarze logując się na dodatek imionami swoich kolegów, którzy pracują 8-10 lat. Gdyby im było tak źle, to pewnie dawno pracowaliby gdzie indziej, bo na głupich nie wyglądają. Jak nie wstydzimy się kogoś obsmarować, to nie wstydźmy się też pod tym podpisać.
1
liza 2015-08-29 09:03:22
Warszawski przedstawiciel zarabiający ok 1300 - 1500 zl ? To kpina . Z tego nie da się wyżyć !! A gdzie kredyt ? Utrzymanie ? Życie ? Dziecko ? Zero podwyżki i zero podstawy . Stała pensja to 200 zl plus marny procent od sprzedaży . I to zarejestrowanie na najniższą krajową , o tym nikt nie pisze ?? Żeby wziąć kredyt to trzeba prosić szefa aby podniósł stawkę na 3 miesiące , ale później trzeba wszystko mu zwrócić żeby nie był stratny
1
liza 2015-08-29 09:10:42
Obiektywny mówisz ze oh są zadowoleni pensji , to dlaczego wszyscy narzekają i odrabiania sobie grając na weselach , kamerujac imprezy itd ? Wyjeżdżają na urlop do Anglii żeby dorobić przy remontach . Nie gadajcie mi głupot bo znam firme od podszewki i mogę jeszcze wiele tu napisać . Oj odrabiania odrabiania konkurencyjnych firmach bo ich po prostu nie stać na życie . Szef zmienił samochody bo poprzednie rdza zjadła . Wstyd było podjechać pod salon starymi zardzewialymi Vw caddy. Przedstawiciel powinien przyciągać klientów , powinien pachnieć i być dobrze ubrany , a tu co sie dzieje ?? Kto w tej firmie dobrze wygląda ? Chyba nikt !!! Szef sprowadził gruchoty które sam naprawiam w garażu bo szkoda mu było kasy na mechaników . Aż włosy się jeża na głowie i nie tylko
1
to jest chore 2015-09-02 10:33:07
Szkalujesz niewinnych ludzi za to, że mają PASJĘ i pracę którą LUBIĄ. Nikt tu nikogo nie trzyma na siłę, pracujemy bo chcemy tu pracować. I nie wypisuj że przedstawiciele są śmierdzący i źle ubrani. To świadczy tylko o poziomie Twojej kultury. Na takie oczernianie jest artykuł KK więc odwołaj te brednie. Polecam również kilka lekcji z języka polskiego, bo ciężko zrozumieć ten bełkot.
1
obiektywny 2015-09-02 12:46:26
Co do dorabiania, to żaden z ph nie dorabia grając na weselach. Ci do "dorabiają", to oni już tak zarabiali zanim zaczeli pracować w SF. Za jedną nockę biorą 1000 - 1300, więc rachunek jest prosty 4 soboty = 4000 - 5000 zł i to bez podatku. Czy to jest dorabianie? Na zdjęciach może być jeszcze więcej kasy.
A co do szanownego kolegi jednego z PH z Warszawy, to ja się dziwię czemu szef mu jeszcze nie podziękował, bo z tego co mi się wydaje to robi chyba najniższe obroty z wszystkich PH i zastanawiam się, czy on nadaje się na to stanowisko.
Przestańcie w końcu szkalować właścicieli firmy i nas wszystkich tutaj pracujących. Zanim cokolwiek nowego napiszecie to zastanówcie się czy jest to zgodne z prawdą, bo jak patrzę na to z boku, to wiele rzeczy wcześniej napisanych to prawdą na pewno nie jest.
1
Kasia 2015-09-21 17:21:15
A ja pracuję w S F od kilku lat i miło wspominam każdy dzień . Wiadomo , ze każdy lubi ponarzekać , ale krzywda mi się tu nie dzieje . Potrafię ze wszystkimi się porozumieć i uważam ze tworzymy zgrany zespół . Pozdrawiam wszystkich pracowników
1
antysf 2015-10-24 13:01:42
Co za bajki wypisuje . SF płaci tylko 1200,00 podstawy resztę masz zarobić przez sprzedaż prowizyjną. Powiadanie tu na forum ile to się zarabia i jaka to super firma to chyba pan właściciel wypisuje bzdury . Na rekrutacji opowiada bajki jak to zarobisz i extra praca.Ściemnia ludzi a potem zaczyna się jazda siedzenie na gps i na google. To jest panie chyba pan wie że chytry 2razy traci. ODRADZAM WAM PRACE W TEJ FIRMIE JAK NAJDA. To co piszą o firmie pozytywnie to bzdury .
1
oleole 2015-10-24 17:51:13
To sama prawda S.W. myśli że ktoś będzie pracować za darmo. Bałagan tam i same kłótnie . Cyrk na kółkach.
znajoma 2015-10-26 19:03:05
Kasa do góry nie poszła , wciąż jest bałagan i syf . Dobrze ze zatrudnili chociaż nowa księgowa bo pani A do tego się zupełnie nie nadaje , zaszła podobno w ciążę i s.w musiał kogoś zatrudnić
sJAKsyf 2015-11-08 17:34:10
Kasa nic nie poszła do góry. Moi drodzy w Polsce co do zarobków wszystko poszło do góry. Podstawa dziś do 2000-2500 minimum. Nikt w większości Polski nie będzie pracować za 1200. Dziś pracy jest coraz więcej i więcej.
A właścicielom radze obudzić się że dziś nikt nie pracuje za tzw 500 zł
przyjaciółka 2015-12-15 18:30:40
Wypłatę szef płaci na czas , są sporadyczne przypadki ze trzeba się przypomnieć , ale ogólnie jest ok . Pod tym względem nie można powiedzieć złego słowa . Umowa jest , ale niestety na najniższą krajową :( A szkoda , bo marne emerytury później będą . Mają też swój kodeks pracy , ale przypuszczam ze u każdego prywaciarza jest podobnie . Na początku z pracuje się dobrze , dopiero później zaczyna być Meksyk :)
ex 2015-12-21 22:59:30
Widać masz małe wymagania co do pieniędzy . Wracając do prywaciarzy, to uważam ze państwową inspekcja pracy powinna się za nich wziąć , bo tak dalej być nie może !!! Człowiek pracuje a pracodawca go nie szanuję i w dodatku okrada . Zarabiamy np po 2000- 3000tysiace a jesteśmy zarejestrowani na najniższą krajową . Dostajemy zwolnienie od lekarza a szef uznaje to jako urlop . Fajny urlop ! Aaa i jeszcze jedno , w umowie jest praca po 8 godz dziennie a pracownicy pracują po 9 .
ex 2015-12-30 22:55:19
Łaski nie robią ze płaca na czas , człowieku obudź się
ex 2016-01-06 12:07:54
Ludzie do pracy zawsze się znajdą , ale ciekawe ile wytrzymają w tej firmie . W poprzednich postach ktoś kogoś straszył kodeksem karnym itd...., przypuszczam , że to szefostwo po cichu się odezwalo :) niech lepiej uważają żeby za nich państwowy urząd pracy się nie wziął .
ex 2016-01-07 09:10:12
@ff ula chyba nie szuka u nich pracy tylko stwierdza ze będą mieli problem w znalezieniu kogoś do pracy . Dana była mi praca w różnych prywatnych firmach i wypłata zawsze była na czas , wiec dlatego się dziwię ze ludzie potrafią nie płacić
taki tam 2016-07-06 16:07:26
kierownik regionalny zderzy się z murem w hurcie, ich podejście do reklamacji jest zerowe tzn. za wszystko obwiniają kupującego, brak jakiegokolwiek systemu motywacyjnego, mierne zarobki w porównaniu do konkurencji, podstawa to najniższa krajowa i premia pod stołem, lepiej poszukać czegokolwiek innego tylko nie wpaść do dziadfryzu ( tak są nazywani na rynku),
Pracownik 2016-07-12 23:23:33
Premie ? Jakie premie ? W tej firmie słowo premia nie istnieje ! Dziękuję i przepraszam również
Pracownik 2016-07-18 08:13:58
Ile wynosi podstawa ? 3 tysiące? A czy najniższa krajowa w Polsce to 3 tysiące? 3 tysiące to się u nich zarabia ale na dwa miesiące. A coś takiego jak premia to nie istnieje !!! Pozdrawiam .
5
gość 2016-07-18 09:10:40
A jaka teraz panuje atmosfera u nich? Podobno jest dobrze
Zostaw swoją opinię o SED-FRYZ - Siedlce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SED-FRYZ