brak logo

dfa nederland b.v.

Opole

Opinie o dfa nederland b.v.

anonim 2008-12-19 13:52:34
loteria albo trafisz na dobrą pracę i robisz choć stawki nie są zbyt wygórowane bądź przenoszą cie co tydzień w inne miejsce generalnie ciężko co kolwiek załatwić biurokracja niesamowita a do tego ciągle kombinują za co tu jeszcze sciągnąć pare euro więcej
anonim 2009-03-13 18:26:21
złodzieje złodzieje żadnego dobrego słowa!!!!!!!!!!! warunki tragiczne trzymają sie same [usunięte przez admina]
jadżka 2010-10-07 11:43:37
Byłam z tej agnecji pracy w zeszłym roku. Pracowałam przez trzy miesiące na pralni nie mogę narzekać. Ten co pracował przez rok to powinien się tylko cieszyć. J naprawdę chciałabym wrócić do nich gdyby mieli więcej pracy dla kobiet
anonim 2010-11-17 13:35:17
jadżka - 2010-10-07 11:43:37

Byłam z tej agnecji pracy w zeszłym roku. Pracowałam przez trzy miesiące na pralni nie mogę narzekać. Ten co pracował przez rok to powinien się tylko cieszyć. J naprawdę chciałabym wrócić do nich gdyby mieli więcej pracy dla kobiet

no nie stety to co pisal kolega to prawda o nich i o panu [usunięte przez moderatora] to sa naciagacze i nic wiecej tylko aby okrasc w opolu powiedzieli mi co innego a po dojechani okazalo sie co innego jak juz pisalem okrasc oszukac i nic wiecej
anonim 2011-05-16 13:02:39
Kris, ty pewnie chlejesz wódeczke z [usunięte przez moderatora]. miałem okazje poanać takich cwaniaczków jak TY, albo stawiali wóde [usunięte przez moderatora], albo [usunięte przez moderatora] kolegów z domku. Jeżeli chcesz się przekonać jakie są mieszkania to zapraszam na domek do VOORTHUIZEN, spieprzysz koleś po minucie jak zobaczysz ten bardach. Nie opluwam, jedynie ostrzegam innych, którzy wybierają się poraz pierwszy, trudno się rozstać z firmą, która ma twoje dwie tygodniówki pracujesz z tygodnia na tydzien, mi tak zleciał rok. Gdybym się przyznał, że nie wrócę z urlopu to dwie tygodniówki poszły by się [usunięte przez moderatora]Taką politykę uprawia DFA i [usunięte przez moderatora] Więc Kris czy jak tam się zwiesz, sam wypisujesz głupie opinie, podobnyczh do moich pewnie znalazłoby się więcej, ale niektórym pewnie nie chce się bawić w wypisywanie, a inni może niemają jak.
Pozdrawiam..
anonim 2011-05-19 15:06:59
Kejs, to jest największy złodziej !!! Tylko patrzą jakby tu uczciwego człowieka okraść. Do tej pory wisi nam kasę. [usunięte przez moderatora]nielepszy znajdzie 1000 wymówek byleby tylko człowieka spławić.
Większość osób pracujących w tej firmie, to osoby nadużywające alkoholu, które zawsze siedzą cicho, niekłócą się o swoje. Tacy właśnie ludzie pasują [usunięte przez moderatora]. Jedziesz poto żeby zarobić, a w rezultacie wracasz bez pieniędzy.
Osobiście nie polecam nikomu tej firmy.
1
PEJA 2011-12-19 19:36:21
same alkomaty a pan [usunięte przez moderatora]tylko czeka by kogos udupic tak jest w dfa
1
hubert xxxxxxxxxxxxxxx 223 2012-01-02 18:02:14
firma dfa to sami zlodzieje dola czyla do nich od pol roku jedna pani ktura wyzywali koledzy na domku to bardzo dobry konfident ale [usunięte przez moderatora] umie lizac panu[usunięte przez moderatora] dfa to oszusci
2
Krzyszko 2012-06-07 22:02:19
Byłem 2 miesiące i było OK - ludzie jedziecie do pracy a nie na wczasy. Są może lepsze firmy ale napewno byłem w znacznie gorszych. Oslawiony Pan TT do łatwych ludzi nie nalezy ale byłem świadkiem jak koleś z pokoju ode mnie dzwonił do niego o 3 w nocy bo za dużo wypił - ja bym gościa wyrzucił z domku a Tomek przyjechał i jeszcze mu pomagał stanąc na nogi.
Jan 2012-08-03 11:09:14
Pracowałem pół roku niema tak zle jak wypisuja jesli chodzi o kordynatora Tomka to ma on racje bo jest grono ludzi co przyjezdzają tam do pracy dostaną zaliczke i przeznaczaja na alkochol i do pracy przychodzili pijani a pracodawca wzywa kordynatora zeby odebrał pijanego to wtedy kordynator jest wrogiem i się go pomawia o rózne rzeczy co nie jest prawdą.
krisu165 2012-11-09 11:47:41
Ludzie[usunięte przez moderatora] DFA sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niedawno przyjechałem nie zapłacili za jeden tydzień to są oszusci nic więcej współczuje ludziom którzy tam pracują i to wszystko co mam do powiedzenia a ci którzy chcą pracować za 4 euro to prosze bardzo.
Kasia 2013-03-19 10:53:35
Pracowalam u nich i 3 razy zmieniali mi prace a pozniej mialam duzo szczescia i zostalam na 1.5 miesiaca w jednej calkiem w porzadku pracy. Co do warunkow sanitarnych bylo tak jak pisza ze w niektorych miejscach bylo totalnie oblesnie sama dostalam mieszkanie w ktorym byl taki syf ze przez 2 dni sprzatalysmy po kims. po rozmowie z roznymi ludzmi slyszalam ze zdarzalo sie tak ze zmieniali im co tydzien prace, a z tymi karami to prawda ze doczepiaja sie roznych rzeczy a o wiekszosci z nich dowiadujesz sie po fakcie lub od kogos zyczliwego i poza tym ni dostaje sie rozliczenia po kazym tygodniu na pismie a umowy po polsku mozna sobie uzyc jako papieru toaletowego bo nie ma zadnego znaczenia i wszystkie papiery ci podsuwaja do podpisania po holendersku
irokez 2013-08-26 10:16:07
powiem tak przyjechalem do pracy 2 miesiace temu jak zjechałem na weekend to sie dowiedzialem w niedziele że w poniedziałek ide gdzie indziej do pracy i na inne mieszkanie ogolnie tutaj jest wielka niewiadoma obecnie jestem bez pracy i czekam tydzień jak nie bedzie pracy w czwartek to nie ma wcale wiec sie bede zwijał do polski zaliczki sa dwie w srody płaca na kato a pózniej odciagaja z tygodniówek ogólnie szału nie ma 5,90 na godzine wiecej jak 49 godzin nigdy nie zrobisz wiec nie licz na rewelacje z każdej tyg trzeba odliczac 45 euro reszte dostajesz na kato w piatki z domkami bywa różźnie jak sobie poscielisz i ogarniesz tak masz proste i logiczne
Irokez 2013-09-04 13:09:35
koleś jakich Niemczech hallo obudź się sama nazwa firmy mówi że praca jest w Holandii
HUMAN 2014-02-04 16:59:47
No,niestety.Jedna strona medalu to ta,że firma jak najwięcej dla siebie szarpie-druga strona to,że zdarzają się jednostki (osoby)-które nie wiadomo skąd się wzięły...chodzi o POLAKÓW...jak więc holenderski pracodawca ma patrzeć na pracownika-skoro POLAK POLAKOWI wrogiem
Hamon 2014-04-27 11:42:58
Witam bylem w ter firmie niedawno powiem tak Praca fajna lekka poza tym mieszkanie tragedia jakies pieprzone poddasze brak otwieranych okiem upal i smrod choc starali sie trzymac porządek , 12 osób na mieszkaniu dopchac sie gdziekolwiek masakra .Co do firmy potwierdzam Złodzieje odciągajom za wszystko co mozliwe zapewniajom bezpłatny dojazd do pracy - bzdura na miejscu okazuje sie ze zabierajom z wyplaty 25 e co tydzien Wiecej potroncen niz zarobku NIEPOLECAM
5
Katon 2014-06-04 23:44:50
Czy ktoś ostatnio pracował dla DFA ? Jakie były warunki pracy, czy naprawdę takie straszne? Jakie warunki mieszkaniowe. Ile godzin tygodniowo jest pracy, jaka stawka godzinowa i ile idzie na konto miesięcznie ? dajcie info.
Katon 2014-06-04 23:45:38
Czy ktoś ostatnio pracował dla DFA ? Jakie były warunki pracy, czy naprawdę takie straszne? Jakie warunki mieszkaniowe. Ile godzin tygodniowo jest pracy, jaka stawka godzinowa i ile idzie na konto miesięcznie ? dajcie info.
jan 2014-06-05 18:07:23
pracowałem 6 lat w dfa i stwierdzam,że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] razem z panem tomaszem taterą który trzyma ręke z keisem po dziś dzień wiszą mi jeszcze 400 godzin urlopowych.Omijajcie szerokim łukiem naprawde nie polecam
1
gienio 2014-06-07 23:25:14
DFA NIDERLAND nie płaci urlopowego,nadgodzin,nie ma solarisów nie dają umów !!! uważajcie na ta firmę omijająć szerokim łukiem. Gdzie zgłosić nie uczciwego pracowadcę. dajcie info.
anonim 2014-06-08 15:35:25
Henry Stroek i Wiesia Koreneef są członkami organizacji CNV Vakmensen. Henry jest dostępny pod numerem telefonu +31(0)6-22452195, a numer do Wiesi to +31(0)6-55780088.
sncu.nl
ANONIM 2014-06-08 23:33:44
Witam, w firmie dużo sie pozmieniało, naszczescie na lepsze. zalezy jak sie trafi ale ogolnie jest ok.
gienio 2014-06-08 23:49:34
dzięki za informacje, bo tak dalej być nie może w DFA od stycznia bez umów tylko obiecują i kancą na każdym kroku. Pozdrawiam, a propo czy oni mówią po polsku
anonim 2014-06-09 09:42:58
Wiesia mówi po polsku, wyślij do niej esa
gienio 2014-06-11 19:07:19
czy ktoś ma meila do p. Wiesi Koreneef
anonim 2014-06-19 18:14:15
szukaj na stronie ambasady polskiej a hol. tam jest namiar nie tylko na ( usunięte przez administratora )
1
jan 2014-06-22 18:25:12
polecam związki zawodowe cnv vakmensen z panią ( usunięte przez administratora ) na czele i teraz wszyscy którzy pracowali w bankenie dostaną wszystkie swoje pieniądze dzięki pani ( usunięte przez administratora )a są to dosyć spore pieniądze.Polecam załatwia WSZYSTKO
1
Katon 2014-06-23 11:55:27
W Opolu już nie ma biura DFA. Czy ta firma jeszcze istnieje i czy dalej rekrutuje do pracy ?
Waldi 2014-06-29 00:54:37
Firma jest niewypłacalna . Biura w Opolu już nie ma bo ich kontrahent polski zerwał z nimi kontrakt. Miałem jechać ale za wczasu się dowiedziałem wszystkiego. Przerzucają ludzi miedzy firmami maja druga firmę z trochę inna nazwa żeby ludzie sie nie kapneli. Przy newtoweg w elst tez ich biura nie ma kolega był namiejscu bo tam mieszka nie daleko. Uważajcie ludziska.
2
ulcia 2014-07-02 16:38:57
MÓJ SYN TAM PRACUJE W TEJ CHWILI NA PALETACH I NIE NARZEKA,BIURA W POLSCE NIE MA ALE LUDZIE PRACUJĄ :)
Miś 2014-07-06 22:04:59
Pracowałem kilka miesięcy i to co piszą z ta firma było przewidzenie. Problemy z wypłatami są od początku roku. A jak ktoś myśli ze coś wywalczy to musi być bardzo wyrywały. Tez miałem dwie umowy posunięte do podpisanie i nie wiadomo o co chodziło. Mieszkania tragedia a panT. Odbiera tefon tylko wtedy gdy chce jak ty masz problem to macie głęboko. Słyszałem ze ludzie z bankena dostali zaległa kasę teraz pora na resztę .
Miś 2014-07-06 22:07:50
Ludzie pracują :) ale pytanie czy kasę dostaną za ta prace hahaha
Karaluch 2014-07-12 17:30:11
Pracowałem tak prawie rok. Zawsze były problemy z wypłatami. Ale biuro w opolu pomagało załatwic sprawy. teraz ludziska to módlcie żeby tatera odebrał telefon bo jak nie to bedziecie bez kasy a jak cos to was wystawi za drzwi. Wiem od ludzi z bankena ze wywalczyli swoje ale teraz reszta ma kłopoty bo firma nie ma pieniedzy.
ulcia 2014-08-03 21:26:18
z kasą nie ma narazie problemu,może są jednodniowe opóźnienia,ale potem się wwzystko zgadza.wybieram się z tej firmy pod koniec sierpnia na zbiory gruszek,mam nadzieje że będzie ok.
Katon 2014-08-14 23:17:23
To DFA jeszcze funkcjonuje ? Jadą osoby na zbiory gruszek ? Przecież biura w Opolu nie ma. Czy dfa naprawdę istnieje i czy rekrutuje pracowników ?
Irokez 2014-09-28 05:24:00
Siemanko ja trafilem tam z koniecznosci i to biuro bylo jedynym rozsadnym startem mojej wedrowki pracowalem tam 6 miesiecy w tym czasie stale byl problem z wszystkim doslownie,systematyczne zmiany pracy co wiazalo sie z zmianami mueszkan na ktorych stale byly rotacje osob doslonie jak PKP.Stan mieszkan to dramat pokoje male zastawione lozkami pietrowymi,auta biura to jezdzace trumny ktore powinny byc wycofane z ruchu drogowego,zarobki jak wiadomo 168€/tydz. kpina doslownie,tylko co moga oczekiwac ludzie ktorzy sa po podstawowce czy ohp jak ktos byl z srednim to byl gosc a jak znal kilka .slow obcego to juz byl kms kakretnie,ja obecnie od roku pracuje przy roslinach ozdobnych przez holenderska agencje ktora dba o pracownikow sumiennie,przede wszystkim uczciowym rozliczaniem kazdego tyg.lecz nie o tym mialem pisac,otoz DFA nie wystawilo dla mnie dokumentu rozliczeniowego i zapewne nie miewaja zamiaru tego uczynic co jest klopotliwe dla mnie,czy ktos juz taki problem napotkal i jak najprosciej rozwiazac owa sytuacje???
anonim 2014-10-29 22:26:30
DFA nie miało takiej pracy na magazynach z telewizorami, zapytaj kolegi ile dostał urlopowego i wakacyjnego od DFA podczas kontraktu i na koniec pracy, a może "loony" jeszcze dostawał?
Przeczytaj posta wyżej 168 euro tyg.
1
anonim 2014-11-04 09:01:15
Tragiczna firma. Post powyżej w 200% prawdziwy - brak dokumentów, brak pensji, Mój wyjazd na gruszki oceniam jako najgorszy od 10 lat w Holandii. Przestrzegam wszystkich nie warto ryzykować i dawac sie mamic obietnicami.
GRUPA 2014-11-10 12:18:24
NIEWIEM KOLEGO GDZE PRACOWALES NA GRUSZKACH W JAKEJ FIRMIE.BO TO CO PISZESZ JEST NIE PRAWDOM JESTESMY GRUPOM 16 OSOBOWOM KTURA PRACOWALA W TUM ROKU W TEJ FIRMIE I JESTESMY BARDZO ZADOWOLENI Z TEJ FIRMY WSZYSDKO CO BYLO PRZEKAZANE PRZED WYJAZDEM TAK ZOSTALO ZRALIZOWANE BES ZADNYCH PROBLEMUW A TY KOLEGO POWYRZEJ ZASTANUW SIE PIERW OKIM PISESZ TAKIE BZDURY
ixi 2015-01-31 22:07:42
Może to też przez to, że każdemu się przecież nie doogodzi, choćby niewiadomo jak bardzo się chciało. Datego wszędzie pojawiają się niezadowolone jednostki i temu się raczej nie zapobiegnie. A swoją drogą to czy ten dfa nederland b. v. ogłasza na swojej stronie że poszukuje pracowników czy gdzie szukać ofert?
jano 2015-02-08 13:51:13
jest w tym duzo prawdy
1
kituś 2015-02-28 22:34:59
SKORO DFA JESZCZE FUNKCJONUJE TO POPROSZĘ O JAKIEKOLWIEK NAMIARY NA BIURO MÓJ MĄŻ PRACOWAŁ TAM PRZEZ CZTERY LATA I NIE MIAŁ NIC , OPRÓCZ GOŁEJ PENSJI ZA GODZINY. PRZEZ CZTERY LATA ŻADNEGO SOLARISU , ŻADNEGO URLOPOWEGO, ŻADNEGO WAKACYJNEGO!!!! DO WCZORAJ MIELI CZAS NA PRZESŁANIE JAROGRAFU ZA ZESZŁY ROK I NIC , NIE MA !!!
gienio 2015-03-02 22:56:11
Zgadzam się w 200% z wypowiedzią, oszukują na każdym kroku a w obecnej chwili to nawet z pensją zalegają od 3 tygodniu kto to widział takie rzeczy jak mają żyć polacy. Wydaje mi się,że holendrzy o niczym nie wiedzą a szanowny Tomasz ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko i wszystkich aby miał tylko z kogo ściągnąć za mieszkania. Jeżeli ktoś się wybiera tam pracować to grubo niech się zastanowi bo może pracować w czynie społecznym!!!!!!!!!!!!!!
Pracownik 2015-03-18 20:37:47
tomek@dfaflex.nl Prosze to jest mail Koordynatora , o zalegle salarisy , jarografy czy inne rzeczy pisac do niego jak , ktos bedzie chcial to podam telefon do koordynatora z tej agencja , Nikomu oczywiscie jej nie polecam 200euro to max co tam mozna dostac , mieszkania nie mozna nazwac mieszkaniami gdzie na kilku metrach spia 4 osoby . TRAGEDIA ...
Hmm 2015-05-19 15:27:54
Pewnie że tak np Droomgard ( nawet jak byście mieli tam za free mieszkać NIE JECHAĆ !! ) przyczepy kempingowe nie odnawiane od nowości wymiary 7.5m dł 3.20 m szr . 3 pokoje po 2 osoby w każdym tak jest na stronie Polskiej Droomgardu ( jak ktoś kuma NL język wpisać w google droomgard+112Kaatsheuvel
Strona Holenderska parku jest inna też bungale ale 3 osoby max
Smalec 2015-09-17 20:16:10
Tam jest 206 euro za 40 godz pracy , warunki mieszkaniowe to dramat , dojazd do pracy to nawet 150 km w 2 strony .Sami zweryfikujcie czy sie opłaca jechać:)ludzie to 90% tępaki jakich mało ,alkoholicy i speedziarze

smalec 2015-09-19 22:32:12
Nawet są pokoje 6 osobowe ,3x 4m ,nie przeraża Cie to ?
ubek 2015-10-18 21:48:59
6 osób w pokoju 3x4 i to na dodatek w garażu bez okien buhaha .Zarabiając 800 e na miesiąc ,odejmując z tego 250e na jedzenie , busy powrotne ,to zostaje 500 e , tylko to w Polsce zarobisz . W normalnej firmie masz o 60% większe zarobki , no ale dla chłopaków bez zębów i po szkole specjalnej to jest dobrze ,byle zeby było na pare piw i szlugi
Promis 2015-10-18 21:56:38
Wszystkie osoby oszukane przez ta agencje ( nie wypłacanie godzin urlopowych ,wakacyjnych dodatków za nadgodziny ,dni wolne w swieta ,soboty itp) proponuje zgłosic sie (usunięte przez administratora)
4
limona 2016-05-20 14:50:16
a w tej firmie jaki muszę mieć opanowany jeżyk obcy żeby dobrze płatne zatrudnienie bez problemu dostać? interesują mnie stanowiska mniej fizycznej, bardziej biurowe i kreatywne, plis pilnie odpiszcie. a to w ogóle jest w Polsce czy w Holandii teraz?
Zostaw swoją opinię o dfa nederland b.v. - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie dfa nederland b.v.