brak logo

MEGARON

Szczecin

Opinie o MEGARON

pierwsza liga 2016-01-18 20:55
nie brykaj synku bo wciągniemy was nosem w tym roku! wy jesteście tylko okręgówka i tak już zostanie!
Nie Stefan 2016-01-24 22:30
Witaj człowieku o wygórowanym poczuciu własnej wartości. Przedstawiając się jako pierwsza liga dajesz poznać, że jesteś Stefan bo kto inny wygrażałby mi, że wciągnie nas nosem w tym roku? Człowieku oderwany od rzeczywistości - jeżeli masz jakiś argument to napisz a nie grozisz, że swoją rozjechaną dziurką od nosa wciągniesz firmę złożoną z prawie 100 osób....Dobranoc!
3
Pan Janusz 2016-02-01 19:50
Dajcie spokój z taką dyskusją - połowa komentarzy wpisana przez biuro lub kierownika ( który de facto sam już powinien obawiać się o swój stołek ). Co do wynagrodzenia PH na początek "Stefan" napisał samą prawdę. Aktualnie firma co najwyżej na przeczekanie. Jeśli ktoś ma zamiar przechodzić z innej firmy do pracy to odradzam.
1
Stefan 2016-02-02 18:39
Może jeszcze Panie Januszu napiszesz o którego kierownika chodzi :-D

hehehehehehehehe

P.S. Dziś byłem o rozmowie gdzie proponują 3,2 zł netto podstawy (premia miesięczna max 3800 netto) plus premia kwartalna max 4 tys netto

pozdrawiam

zawiedziony 2016-02-04 14:34
Witam

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej. Firma sprawia dobre wrażenie, jednak dyrektor regionu (osoba rekrutująca) robi wrażenie wprost przeciwne. Nie wiem co mam o tym sądzić? Czy ktoś może ktoś coś powiedzieć na temat dyrektora z regionu Kielc?
1
czadomen 2016-02-12 20:06
ta firma to kicha, pracownicy lecą w kulki a brygadziści i kier 1 hali , ludzie pracują pod wpływem alk i nar, zero totalne zero , pozdrawiam czadomen
1
czadomen 2016-02-12 20:42
No właśnie ktoś powinien poinformować, nie robić minusów, tylko kopa i papa i zaśpiewać parapapa ooo tak igrek
mixbud 2016-02-17 05:17
a gdzie jest dyrektor produkcji? Wychodzi czasem z gabinetu? Od razu można poznać pijanego. Tolerowanie tego stanu zagraża zdrowiu innych pracowników.
1
netix 2016-02-19 16:21
Dyrektor produkcji cicho siedzi , tylko dobrą kasę bierze i ma gdzieś, no właśnie ktoś powinien zrobić porządek z tym ale i tak ktoś przymyka oko na to
1
mixbud 2016-02-19 17:34
cicho nie będzie jak coś się stanie po pijaku - prokuratura jest bezwzględna. Prezesa czy wiceprezesa to nie obchodzi a osoba odpowiedzialna za produkcję będzie "siedzieć". Nie rozumiem , że w takiej firmie jest to tolerowane. Automatyzacja zakładu na stronie www robi wrażenie - ciekawe jak jest naprawdę? Czy macie duże laboratorium badawcze? Ile nowych produktów wypuszczacie miesięcznie ?
Wilk_morski 2016-02-22 16:12
Ale w tej firmie szybko wszystko się zmienia. Nie ma wiceprezesa - będą nowi ludzie , będą nowe zatrudnienia.Chyba już piąta zmiana w zarządzie w ciągu roku. Istny cyrk !
znawca tematu 2016-02-22 16:24
to początek końca tej firmy, góra 3 lata i będzie po temacie Megaronu!
5
wtajemniczony 2016-02-22 21:49
Nie , to nie rozłoży tej firmy. Właściciel jest prezesem i robi co chce - to jego zakład i nic nikomu do tego. Według mnie brakuje tej firmie świeżości, spojrzenia z boku bez obciążeń i nawyków. Wprowadzanie nowych produktów , technologii , dywersyfikacja asortymentu to podstawa ciągłości biznesu. Jeżeli masz 20 % rynku to zdobycie dodatkowych 5% to olbrzymie koszty (reklama tv , radio, internet) a efekt wątpliwy. Jeżeli wprowadzasz nowy wyrób to zawsze 10 % jesteś w stanie uszczknąć konkurencji bez znacznych nakładów.
Tak więc zmiana w zarządzie nic nie zmieni bo taki stan rzeczy był dokładnie rok temu. Ubył tylko jeden dyrektor i jeden członek rady nadzorczej. Nie ma ludzi nie zastąpionych. Firma będzie tylko czy się będzie rozwijać?
1
Pyrzyce 2016-02-23 20:37
Panie M. po co te teksty. Komu che się pan przypodobać ? Po co te analizy ?
2
szczupak 2016-03-14 09:26
okonia już nie ma. Taka mała cenzura zgodna z duchem czasu. :-)
kil 2016-03-16 17:09
Trochę wyżej jest opinia pracownika , która wszystko mówi

Właśnie wracam ze spotkania handlowego megaronu. Dotychczas aby uzyskać premie trzeba było wykonać 105 procent planu, co było realne w 40 %. Od dzisiaj aby uzyskać premie trzeba w każdym miesiącu uzyskać wzrost o 35 procent w stosunku do poprzedniego roku. Także zeby w sciane i pracuj.pl.....

i chyba nie jest zadowolony
2
hmm2 2016-03-17 20:36
Miało tak być ale nie jest. A szukali na kilka miast bo poszerzają zakres działania, a do tego potrzeba dodatkowych ludzi...
kil 2016-03-18 09:10
Jakaś dziwna strategia rozwoju skoro na stronie nr. 93 megaron.com.pl ubywa zdjęć. Niedawno brakowało tylko świętokrzyskiego. Tydzień temu nie było Warmii i Mazur. Dzisiaj nie ma już mazowieckiego. Czyżby odświeżanie fotografii? a może konkurs? Jeżeli tak to ja głosuję na śląskie - Bielsko-Biała. Będę tam robił zakupy.:-)
3
grum 2016-03-18 22:25
Opinia pracownika już trochę nieaktualna, są zmiany i to na lepsze. Moim zdaniem oprócz nowo tworzonych regionów a trochę ich będzie, ze starych to raczej mało kto się zwolni. Nie liczył bym na jakieś przyjęcia na regiony stare. Kielce - już jest handlowiec, warmia i mazury - już jest handlowiec, Mazowieckie - jeden faktycznie się zwolnił, ale jak to mówią z patelni w ogień...
murg 2016-03-19 10:42
Świetnie - życzymy Wam jak najlepiej - rozwijajcie się systematycznie, dbajcie o swój wizerunek czyli o stronę www. Znalazłem tam kilkanaście błędów a z niej czerpiemy wiedzę o firmie.

Internauta - użytkownik Waszych produktów
kide 2016-03-19 23:36
Jak to nikt nie odchodzi? A dwóch vice-prezesów.
1
grum 2016-03-20 14:34
płotki ... :)
kuskus 2016-03-21 14:18
no to efektywny ten dyrektor
exter 2016-03-22 16:50
Ty byś to samo robił za taką kasę i cicho siedział
1
Baltazar 2016-03-23 13:56
Wydaje mi się , że dyskusja schodzi na złe tory. Chciałbym wiedzieć jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna, bo to co jest teraz wygląda jak książkowa wstawka. Nic do zarzucenia, wszystko ładnie , coś tu jest nie tak. Co o tym sądzicie?
1
Baltazar 2016-03-30 19:10
Nie , dziękuję - co ma piernik do wiatraka ? Kogoś coś irytuje?
3
nie 2016-04-01 22:09
Dla kogo dobrze? Dla Ciebie? Poczytaj posty wyżej a dowiesz się co o Tobie sądzą pracownicy lub byli pracownicy.
2
gruber 2016-05-18 13:54
To Katowice są obsadzone PH czy juz się ktos zwolnił bo mnie właśnie zaprosili na rozmowę??!!
2
grum 2016-05-19 06:15
Katowice to nowo tworzony region sprzedaży.
ciekawy 2016-07-24 22:34
z jakiej firmy przyszedł obecny dyrektor handlowy Megaronu? wie ktoś może??
samo sedno 2016-07-25 17:37
taaa i dlatego ze starych czasów Megaronu zostało w całej Polsce chyba aż trzech i co chwila jest rotacja obecnych młodziaków haha
trafiona opinia 2016-08-08 17:46
tak mocno zagęszczają siatkę pehowców że za moment jeden drugiemu będzie lał na buty, bo tak będzie ciasno w terenie, to już nie przedstawiciele, a naganiacze-akwizytorzy, ale takich nikt długo nie trzyma w pracy, szybko przejmą ich kontakty i chłopaki wylecą z hukiem, robiąc miejsce dla następnych naganiaczy terenowych z nowymi kontaktami handlowymi, widzę, że Megaron schodzi do poziomu spożywki haha
Alba 2016-08-23 22:46
To że firma się rozwija to źle? Dziwię się niektórym wpisom na tym portalu. Jak ktoś osiąga zyski r/r i chce zagęścić siatkę PH to źle? Gratuluję @trafiona opinia toku myślenia. Zapewne startowałe(a)ś i niestety podziękowali? Dobre. Ciekawe co sami pracownicy o tym mówią, że firma się tak rozrasta? Może ktoś podpowie?
1
samo sedno 2016-09-05 13:25
firma kadrowo osiągnęło samo dno, obecnie zatrudnia byłych przedstawicieli handlowych ze spożywki, którzy nigdy nawet nie otarli się o budownictwo, ale spożywka zawsze była tania w temacie zarobków haha, pełna desperacja rynkowa i maksymalne cięcie kosztów i to dzisiejszy Megaron
2
samo sedno 2016-09-06 20:02
biorą jak leci mlodych leszczy z coca coli za 1500 netto pensji, bo nikt z budowlanki nie chce za tak nędzne pieniądze pracować, ot i cały dzisiejszy megaron!
1
grum 2016-09-06 22:43
Coś tam dzwonią. Ale nie wiadomo w którym kościele. Samo se "dno" to zwykły troll. Kilku ostatnio zatrudnionych handlowców przyszło z branży, a tylko jeden z innego podwórka.
samo sedno 2016-09-09 20:03
megaron skończył się jakieś 10 lat temu, dzisiaj to już tylko rynkowa parodia poważnej kiedyś firmy polskiej chemii budowlanej!
2
Hej 2016-09-12 21:44
około 6000 brutto podstawy
samo sedno 2016-09-13 21:06
ale chyba za 3 miesiące kwartalnie płacą haha
onr 2016-09-19 20:34
Oj. Chyba ktoś tu jest za cienki i sie wyżywa bo się nie dostał. A może jesteś byłym pracownikiem zwolnionym za walenie w kulki? Przedstaw się cwaniaczku
5
buhahahhahha 2016-10-02 19:43
chyba na kwartał i frytki do tego
minesotta 2016-10-02 19:46
a taki Projektant Grafiki Użytkowej jakbym się chciala u was zatrudnić na takie stanowisko to jakie konkretnie musi spełnić wymagania żeby przejść rekrutację?
fachowiec-branżowiec 2017-02-22 15:46
ta firma to doskonały wręcz przykład jak można w zaledwie kilka lat totalnie zgnoić całkiem dobrą i szanowaną firmę produkującą niezłej jakości chemię budowlaną
Hanna 2017-03-01 13:38
@fachowiec-branżowiec, skąd taka opinia?
LosieZgubny 2017-07-12 21:55
Jeśli ktoś z was wybiera się na rozmowę rekrutacyjna, a będzie ich aktualnie kilka w kraju na stanowisko handlowca (wakaty po ludziach którzy zrozumieli ze trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] radzę udać się do psychologa i/albo odstawić alkohol i przyjrzeć się realiom. Plany sprzedażowe z miesiąca na miesiąc zwiększone dwukrotnie(podobno reklama na być ta trampolina do sukcesu), sprawdzanie GPS, telefony po klientach, raporty z każdej wizyty z nazwiskami osób z którymi odbyłeś wizytę ... to już aktualnie norma.
5
Kacy 2017-07-13 18:13
Jakimi samochodami jeżdżą przedstawiciele handlowi?
Connor 2017-07-14 11:04
Też odchodzisz z firmy, że tak piszesz ?
2
rynkowiec 2017-08-12 18:03
i znowu w wuja lecą bo wprowadzają cichaczem na rynek nową markę produktów chemii budowlanej VAVA czyli stara marka Megaron jest już tak zbłażniona, że trzeba w pełnej konspiracji wprowadzć nową markę, w której nie przyznajemy się, że producentem jest Megaron, totalna parodia westernu!!! buahahaha!!!
grum 2017-08-15 11:53
To ty jesteś jakąś parodią rynkowca. Ogarnij się matole, na każdym opakowaniu jest napisane kto i gdzie to wyprodukował i MEGARON nie robi z tego żadnej tajemnicy.
1
Nią bla 2017-08-16 19:49
Widać rynkowiec wysokich lotów. ...
Zostaw swoją opinię o MEGARON - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEGARON