brak logo

MEGARON

Szczecin

Opinie o MEGARON

koszalin 2016-01-07 19:39:45
w inter grądzie (Płoty koło Gryfic), mniejszej firmie również z tej branży, całkiem niedaleko megaronu, handlowcy dzisiaj juz chyba nawet dwójki nie mają do łapy
koszalin 2016-01-07 19:42:40
Kolego, wiesz może co robi Rafał, były dyrektor handlowy Megaronu za dobrych czasów? zniknął z branży całkiem i nigdzie go nie widać od kilku juz lat
Stefan 2016-01-08 08:38:25
Ostatni dyrektor zwolnił się po pół roku w grudniu. Dwójka na łapę jest tylko co to jest...
załamany pracownik 2016-01-08 16:39:22
Właśnie wracam ze spotkania handlowego megaronu. Dotychczas aby uzyskać premie trzeba było wykonać 105 procent planu, co było realne w 40 %. Od dzisiaj aby uzyskać premie trzeba w każdym miesiącu uzyskać wzrost o 35 procent w stosunku do poprzedniego roku. Także zeby w sciane i pracuj.pl.....
2
Intermax 2016-01-09 12:26:04
Jeżeli co roku będzie wzrastać sprzedaż o 35 % to będzie to najlepsza firma w kraju. Ludzie będą się ustawiać w kolejki po akcje. Szkoda tylko, że akcję tej firmy są "zamrożone" i nie ma obrotu. Handlowcy będą zarabiać krocie.
Przepraszam za ironię ale ktoś w tej firmie ma bardzo ambitne plany. Tylko czy realne?
mar87 2016-01-15 14:01:03
dzisiaj zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko ph ale po waszych wpisach na temat zarobków raczej nieskorzystam.
Stefan 2016-01-17 11:25:26
Wydaje Ci się - dobrze to ujales. Ja pracowałem to wiem. 2500 zł Max i zle warunki pracy
Nie Stefan 2016-01-18 20:31:27
Panie Stefan.....Żal mi Pana jak cholera jasna. Osoby pracujące doskonale wiedzą kim Pan jest...Cytat "pracowałem tam długo to wiem"....3 miesiące pracy bez efektów to długo? HAHAHAH....

Zarobki są uzależnione od stażu pracy, zaangażowania i stopnia realizacji. Miodu może na początku nie ma ale za to kadra poukładana, po 16- masz ZERO telefonów od przełożonego, cisza, spokój itp...ale- no właśnie jest ale- trzeba sobie zasłużyć. Praca, praca i jeszcze raz praca. Tu sprawdzą się tylko handlowcy z krwi i kości bo rynek jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie trudny. Dlatego jeżeli oczekujecie tak jak Stefan, że przyjdzie i na dzień dobry dostanie 5 tys na łapę to idźcie razem ze Stefanem...w siną dal....
1
pierwsza liga 2016-01-18 20:55:08
nie brykaj synku bo wciągniemy was nosem w tym roku! wy jesteście tylko okręgówka i tak już zostanie!
Nie Stefan 2016-01-24 22:30:27
Witaj człowieku o wygórowanym poczuciu własnej wartości. Przedstawiając się jako pierwsza liga dajesz poznać, że jesteś Stefan bo kto inny wygrażałby mi, że wciągnie nas nosem w tym roku? Człowieku oderwany od rzeczywistości - jeżeli masz jakiś argument to napisz a nie grozisz, że swoją rozjechaną dziurką od nosa wciągniesz firmę złożoną z prawie 100 osób....Dobranoc!
2
Pan Janusz 2016-02-01 19:50:20
Dajcie spokój z taką dyskusją - połowa komentarzy wpisana przez biuro lub kierownika ( który de facto sam już powinien obawiać się o swój stołek ). Co do wynagrodzenia PH na początek "Stefan" napisał samą prawdę. Aktualnie firma co najwyżej na przeczekanie. Jeśli ktoś ma zamiar przechodzić z innej firmy do pracy to odradzam.
1
Stefan 2016-02-02 18:39:18
Może jeszcze Panie Januszu napiszesz o którego kierownika chodzi :-D

hehehehehehehehe

P.S. Dziś byłem o rozmowie gdzie proponują 3,2 zł netto podstawy (premia miesięczna max 3800 netto) plus premia kwartalna max 4 tys netto

pozdrawiam

zawiedziony 2016-02-04 14:34:33
Witam

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej. Firma sprawia dobre wrażenie, jednak dyrektor regionu (osoba rekrutująca) robi wrażenie wprost przeciwne. Nie wiem co mam o tym sądzić? Czy ktoś może ktoś coś powiedzieć na temat dyrektora z regionu Kielc?
czadomen 2016-02-12 20:06:55
ta firma to kicha, pracownicy lecą w kulki a brygadziści i kier 1 hali , ludzie pracują pod wpływem alk i nar, zero totalne zero , pozdrawiam czadomen
1
czadomen 2016-02-12 20:42:14
No właśnie ktoś powinien poinformować, nie robić minusów, tylko kopa i papa i zaśpiewać parapapa ooo tak igrek
mixbud 2016-02-17 05:17:02
a gdzie jest dyrektor produkcji? Wychodzi czasem z gabinetu? Od razu można poznać pijanego. Tolerowanie tego stanu zagraża zdrowiu innych pracowników.
1
netix 2016-02-19 16:21:57
Dyrektor produkcji cicho siedzi , tylko dobrą kasę bierze i ma gdzieś, no właśnie ktoś powinien zrobić porządek z tym ale i tak ktoś przymyka oko na to
1
mixbud 2016-02-19 17:34:04
cicho nie będzie jak coś się stanie po pijaku - prokuratura jest bezwzględna. Prezesa czy wiceprezesa to nie obchodzi a osoba odpowiedzialna za produkcję będzie "siedzieć". Nie rozumiem , że w takiej firmie jest to tolerowane. Automatyzacja zakładu na stronie www robi wrażenie - ciekawe jak jest naprawdę? Czy macie duże laboratorium badawcze? Ile nowych produktów wypuszczacie miesięcznie ?
Wilk_morski 2016-02-22 16:12:07
Ale w tej firmie szybko wszystko się zmienia. Nie ma wiceprezesa - będą nowi ludzie , będą nowe zatrudnienia.Chyba już piąta zmiana w zarządzie w ciągu roku. Istny cyrk !
znawca tematu 2016-02-22 16:24:54
to początek końca tej firmy, góra 3 lata i będzie po temacie Megaronu!
2
wtajemniczony 2016-02-22 21:49:44
Nie , to nie rozłoży tej firmy. Właściciel jest prezesem i robi co chce - to jego zakład i nic nikomu do tego. Według mnie brakuje tej firmie świeżości, spojrzenia z boku bez obciążeń i nawyków. Wprowadzanie nowych produktów , technologii , dywersyfikacja asortymentu to podstawa ciągłości biznesu. Jeżeli masz 20 % rynku to zdobycie dodatkowych 5% to olbrzymie koszty (reklama tv , radio, internet) a efekt wątpliwy. Jeżeli wprowadzasz nowy wyrób to zawsze 10 % jesteś w stanie uszczknąć konkurencji bez znacznych nakładów.
Tak więc zmiana w zarządzie nic nie zmieni bo taki stan rzeczy był dokładnie rok temu. Ubył tylko jeden dyrektor i jeden członek rady nadzorczej. Nie ma ludzi nie zastąpionych. Firma będzie tylko czy się będzie rozwijać?
1
Pyrzyce 2016-02-23 20:37:54
Panie M. po co te teksty. Komu che się pan przypodobać ? Po co te analizy ?
2
szczupak 2016-03-14 09:26:50
okonia już nie ma. Taka mała cenzura zgodna z duchem czasu. :-)
kil 2016-03-16 17:09:02
Trochę wyżej jest opinia pracownika , która wszystko mówi

Właśnie wracam ze spotkania handlowego megaronu. Dotychczas aby uzyskać premie trzeba było wykonać 105 procent planu, co było realne w 40 %. Od dzisiaj aby uzyskać premie trzeba w każdym miesiącu uzyskać wzrost o 35 procent w stosunku do poprzedniego roku. Także zeby w sciane i pracuj.pl.....

i chyba nie jest zadowolony
2
hmm2 2016-03-17 20:36:49
Miało tak być ale nie jest. A szukali na kilka miast bo poszerzają zakres działania, a do tego potrzeba dodatkowych ludzi...
kil 2016-03-18 09:10:03
Jakaś dziwna strategia rozwoju skoro na stronie nr. 93 megaron.com.pl ubywa zdjęć. Niedawno brakowało tylko świętokrzyskiego. Tydzień temu nie było Warmii i Mazur. Dzisiaj nie ma już mazowieckiego. Czyżby odświeżanie fotografii? a może konkurs? Jeżeli tak to ja głosuję na śląskie - Bielsko-Biała. Będę tam robił zakupy.:-)
3
grum 2016-03-18 22:25:39
Opinia pracownika już trochę nieaktualna, są zmiany i to na lepsze. Moim zdaniem oprócz nowo tworzonych regionów a trochę ich będzie, ze starych to raczej mało kto się zwolni. Nie liczył bym na jakieś przyjęcia na regiony stare. Kielce - już jest handlowiec, warmia i mazury - już jest handlowiec, Mazowieckie - jeden faktycznie się zwolnił, ale jak to mówią z patelni w ogień...
murg 2016-03-19 10:42:40
Świetnie - życzymy Wam jak najlepiej - rozwijajcie się systematycznie, dbajcie o swój wizerunek czyli o stronę www. Znalazłem tam kilkanaście błędów a z niej czerpiemy wiedzę o firmie.

Internauta - użytkownik Waszych produktów
kide 2016-03-19 23:36:37
Jak to nikt nie odchodzi? A dwóch vice-prezesów.
1
grum 2016-03-20 14:34:43
płotki ... :)
kuskus 2016-03-21 14:18:02
no to efektywny ten dyrektor
exter 2016-03-22 16:50:24
Ty byś to samo robił za taką kasę i cicho siedział
1
Baltazar 2016-03-23 13:56:44
Wydaje mi się , że dyskusja schodzi na złe tory. Chciałbym wiedzieć jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna, bo to co jest teraz wygląda jak książkowa wstawka. Nic do zarzucenia, wszystko ładnie , coś tu jest nie tak. Co o tym sądzicie?
1
Baltazar 2016-03-30 19:10:01
Nie , dziękuję - co ma piernik do wiatraka ? Kogoś coś irytuje?
2
nie 2016-04-01 22:09:28
Dla kogo dobrze? Dla Ciebie? Poczytaj posty wyżej a dowiesz się co o Tobie sądzą pracownicy lub byli pracownicy.
2
gruber 2016-05-18 13:54:01
To Katowice są obsadzone PH czy juz się ktos zwolnił bo mnie właśnie zaprosili na rozmowę??!!
2
grum 2016-05-19 06:15:43
Katowice to nowo tworzony region sprzedaży.
ciekawy 2016-07-24 22:34:48
z jakiej firmy przyszedł obecny dyrektor handlowy Megaronu? wie ktoś może??
samo sedno 2016-07-25 17:37:22
taaa i dlatego ze starych czasów Megaronu zostało w całej Polsce chyba aż trzech i co chwila jest rotacja obecnych młodziaków haha
trafiona opinia 2016-08-08 17:46:52
tak mocno zagęszczają siatkę pehowców że za moment jeden drugiemu będzie lał na buty, bo tak będzie ciasno w terenie, to już nie przedstawiciele, a naganiacze-akwizytorzy, ale takich nikt długo nie trzyma w pracy, szybko przejmą ich kontakty i chłopaki wylecą z hukiem, robiąc miejsce dla następnych naganiaczy terenowych z nowymi kontaktami handlowymi, widzę, że Megaron schodzi do poziomu spożywki haha
Alba 2016-08-23 22:46:32
To że firma się rozwija to źle? Dziwię się niektórym wpisom na tym portalu. Jak ktoś osiąga zyski r/r i chce zagęścić siatkę PH to źle? Gratuluję @trafiona opinia toku myślenia. Zapewne startowałe(a)ś i niestety podziękowali? Dobre. Ciekawe co sami pracownicy o tym mówią, że firma się tak rozrasta? Może ktoś podpowie?
1
samo sedno 2016-09-05 13:25:39
firma kadrowo osiągnęło samo dno, obecnie zatrudnia byłych przedstawicieli handlowych ze spożywki, którzy nigdy nawet nie otarli się o budownictwo, ale spożywka zawsze była tania w temacie zarobków haha, pełna desperacja rynkowa i maksymalne cięcie kosztów i to dzisiejszy Megaron
1
samo sedno 2016-09-06 20:02:20
biorą jak leci mlodych leszczy z coca coli za 1500 netto pensji, bo nikt z budowlanki nie chce za tak nędzne pieniądze pracować, ot i cały dzisiejszy megaron!
grum 2016-09-06 22:43:24
Coś tam dzwonią. Ale nie wiadomo w którym kościele. Samo se "dno" to zwykły troll. Kilku ostatnio zatrudnionych handlowców przyszło z branży, a tylko jeden z innego podwórka.
samo sedno 2016-09-09 20:03:03
megaron skończył się jakieś 10 lat temu, dzisiaj to już tylko rynkowa parodia poważnej kiedyś firmy polskiej chemii budowlanej!
1
Hej 2016-09-12 21:44:02
około 6000 brutto podstawy
samo sedno 2016-09-13 21:06:53
ale chyba za 3 miesiące kwartalnie płacą haha
onr 2016-09-19 20:34:05
Oj. Chyba ktoś tu jest za cienki i sie wyżywa bo się nie dostał. A może jesteś byłym pracownikiem zwolnionym za walenie w kulki? Przedstaw się cwaniaczku
3
buhahahhahha 2016-10-02 19:43:18
chyba na kwartał i frytki do tego
minesotta 2016-10-02 19:46:43
a taki Projektant Grafiki Użytkowej jakbym się chciala u was zatrudnić na takie stanowisko to jakie konkretnie musi spełnić wymagania żeby przejść rekrutację?
Zostaw swoją opinię o MEGARON - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEGARON