Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ADO Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie ADO Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
o.n.a - 2013-07-13 18:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też słyszałam,że wzięli się na sposób,i ludziom laurki wręczają,a jak nie wyrażą zgody na ich warunki, to pa pa pa bez odprawy.Ale się wycwanili,wyobrażam sobie w jakiej atmosferze teraz tam się pracuje?
zdjecie uzytkownika
Chłopak - 2013-07-15 15:25:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć jutro podobno mam zaczynać parę w ADO. Jaka panuję tam atmosfera i czy warto w ogóle tam zaczynać ? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
CYCU FRAJER - 2013-07-16 23:21:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE WARTO!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-18 17:27:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cycu frajer dlaczego według twojej opinii nie warto pracować w firmie ADO? masz jakieś informacje tej firmie?
zdjecie uzytkownika
LOL - 2013-07-18 22:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonimowy,pytasz o informacje o firmie ADO,obecnie RILETA,jestem w szoku,co Ty nie oglądasz telewizji,nie czytasz prasy,a przedewszystkim nie nurkujesz w necie,wszędzie aż huczy o tej firmie,a Ty pytasz jak się tam pracuje?Kolego otrząśnij się i zacznij myśleć!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-19 13:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lol no to wielkie dzięki za informacje. wiesz po prostu przez nadmiar obowiązków i brak czasu nie zwróciłem nawet na to większej uwagi. ale jeszcze raz dzięki za info.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-07-19 18:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Ado?? buhahahahah!!!! kto jest takim desperatem aby szukac tam pracy?? ludzie !! omijajcie to miejsce szerokim łukiem !!
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-07-19 18:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CYCU FRAJER - 2013-07-16 23:21:29

NIE WARTO!!!
nie warto x 10000
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 12:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosc dlaczego lepiej omijać firmę ADO szerokim łukiem? możesz napisać coś więcej o tym jakie jest twoje zdanie o tej firmie?
zdjecie uzytkownika
mario - 2013-09-09 23:24:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
///, po Pana wypowiedzi orientuje się, że pracuje Pan w firmie ADO. Może jakaś konstruktywna opinia o niej, niekoniecznie tak matrymonialna jak ta powyżej...
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-22 13:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale ludzie to są świnie! jak tak można wtrącać się do nie swoich spraw.Pocieszycielu uciśnionych zjmij się lepiej swoimi problemami a nie interesujesz się du..ą innych. Oj nieładnie,a może tak na marginesie to ty też masz ochotę?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-09-24 12:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając opinie o tej firmie i pracujących tam ludziach nasuwa mi się tylko jedna myśl.... totalny chaos. Praca tam jest taka łatwa, że przyjmując małpę można ja wyszkolić w jeden dzień. Kierownictwo nie ma pracy to czyta forum aby być na bieżąco z ploteczkami....Uszczuplanie firmy zacznijcie od góry a nie tworzycie nowe stanowiska "kierowniczki kierowniczek" Kadrze kierowniczej brak ogłady i wychowania dobrze wiemy do kogo się to tyczy a ta osoba to czytając pewnie się domyśli.....
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-09-24 13:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że niektóre osoby minęły się z powołaniem. Pewnie zbyt dużo czasu spędzały podglądają innych niż w szkole. Może za póżno na naukę ale może warto się podszkolić i znależć inną pracę a nie wypisywać takie rzeczy i (usunięte przez moderatora) się innym w życie.
Skrzywdzone osóbki tak mają.
zdjecie uzytkownika
piotrrr - 2013-09-26 11:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po za atmosferą w ADO, która jak widzę do dobrych nie należy dacie tej firmie jakieś plusy? wynagrodzenie, socjal?
zdjecie uzytkownika
adowianka - 2013-09-26 21:44:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Plusy ado? myślę że nie trzeba zbyt się zastanawiać :) Na pewno plusem nie jest wynagrodzenie 1340zł plus dodatkowa premia uznaniowo-wynikowa 5 zł BRUTTO :) ale plusem jest parking, i to że dość zimą ciepło, chociaż nie w poniedziałki :) plusem jest również to że mamy toalety z papierem toaletowym :) no i że wodę nam pozwalają pić :)hmmmm to chyba na tyle tych plusów :) reszta to same minusy na czele z nowymi a'la Paniami- asystentkami, kierowniczkami asystentek i asystentek asystentek:) no ale cóż przecież firma jest w ciężkim kryzysie więc musi pracownikowi obciąć pensję do najniższej, musi zatrudniać nowe twarze do biur, musi wymieniać stare stoły aczkolwiek bardzo dobre na nowe, no i nowość!!!! w ciężkim kryzysie zatrudnia się Panią kierowniczkę od zarządzania zasobem ludzkim :) ten zasób nieokiełznany to oczywiście my pracownicy rilety, dlatego Pan prezes padł na świetny wręcz pomysł że zatrudni właśnie takiego nowego kierownika od zasobów i podda nas terapii co byśmy byli zadowoleni z tego że robimy mu dobrze. No ale cóż, lepiej pracownikowi dać mniej a mieć taką kierowniczkę od zasobów:) tak więc nasz Pan prezes może się pochwalić największą liczbą kierowniczek :) (usunięte przez moderatora) tam z pracownikiem produkcji, przecież nauczą się szyć te wszystkie kierowniczki:) dużo by pisać ale szkoda klawiatury:) Człowieku lepiej klatki schodowe zamiatać bo i nikt na Ciebie z pod byka nie łypie a i dużo więcej płacą:)
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-27 08:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ado w którym kiedyś pracowaliśmy nie istnieje. Teraz jest Rileta. W Ado pracowaliśmy ciężko,ale mogliśmy używać radia,kiedy był upał miałyśmy dodatkową przerwę,było o wiele lepiej. Rileta odebrała nam większość przywilejów. Z premii która dochodziła do 350zł brutto zostało 5zł. Wypłaty zostały obniżone do najniższej krajowej bardzo wielu pracownikom. I ma spotkać to wszystkich. Ado już nie ma. Wierni i długoletni pracownicy odchodzą. Brak doświadczonych ludzi wprowadził chaos. Firma się sypie. Ktoś podjął szereg błędnych decyzji. A może korzystnych dla siebie? Może o to chodziło żebyśmy odeszli sami,bez potrzeby wypłacania odpraw. Firmę w końcu zamkną i poniosą z tego tytułu mniejsze koszty? Jeśli ktoś nie ma wyjścia to tu przyjdzie. Ale nie ma tu perspektyw,na dłuższy związek z ta firma. Szkodliwe warunki pracy,stres i presja czasu. I nędzna wypłata na umowę zlecenie.
zdjecie uzytkownika
Marina - 2013-09-27 08:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piotrrr - 2013-09-26 11:58:14

po za atmosferą w ADO, która jak widzę do dobrych nie należy dacie tej firmie jakieś plusy? wynagrodzenie, socjal?
Plusy? Nowy pracownik nie powinien martwić się o socjal. Tutaj nikt nowy nie dostanie na produkcji innej umowy niż zlecenie-wychodzi mniej więcej najniższa krajowa. Więc świadczenia socjalne go nie obowiązują. No i nie ma co liczyć na dłuższe zatrudnienie. Skończą się zlecenia i zapotrzebowanie na pracownika i będzie koniec współpracy.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-10-01 16:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dlaczego Rileta Wam przywileje odebrała? moze jest inny powod ? nie dlatego ze tak zwane "związki " chcą pokazac że "rządzą"? Rzadzą -tzn .polepszają byt pracowników czy "rządzą " czyli "dymią i nic z tego nie wychodzi? Zastanawiał się ktoś ?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-01 19:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ma piernik do wiatraka? Przywilejów nie ma i już. Zawsze byłam po stronie Pracodawcy i nic dobrego z tego nie wynikło. Nie obchodzi mnie kto z kim nie umiał się dogadać. Najniższa krajowa i tak została wprowadzona. I pewnie istnienie Solidarności nic do tego nie miało.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-10-01 21:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz będziecie zwalać jedni na drugich,nie kochani nie tędy droga!!!Zostaliście wyrolowani przez szefostwo,co to szuka taniej siły roboczej,a że rozpanoszył się w Polsce na dobre,a i okazja jest bo to niby kryzys mamy,to wykorzystał to na maksa.Chcesz to pracuj za darmoche,a jak nie chcesz to spadaj bez odprawy.Wiecie jaki z tego wniosek,a mianowicie taki że szczęśliwi Ci co wcześniej odeszli z tej firmy,bo i odprawa była,i nie świadczenie pracy na wypowiedzeniu było,i wszyscy Ci już pracują w innych firmach,a jak nie pracują to są na jakiś świadczeniach.
zdjecie uzytkownika
pasierb - 2013-10-06 13:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko co piszą o firmie ado rileta znaczy to kłamstwa. Ojszef robi wszystko aby pracowało się lepiej dobrze wykorzystuje ulgi jakie ma za prowadzenie firmy na strefie. między innymi za te pieniążki zatrudnił fachowców, mnie, sąsiadkę psiapsiułkę Irci. Pozbywa się nierobów bez odprawy. sami odchodzą ha ha ha także nie wyżuca pieniążków w błoto. (usunięte przez moderatora)
zdjecie uzytkownika
:-):-):-) - 2013-10-06 18:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pasierb -
WITAJ FACHOWCU,A MATURE CHOCIAŻ TY MASZ,BO Z ORTOGRAFIĄ TO WIDAĆ,ŻE JESTEŚ NA BAKIER,A LUDZI PRACY OD NIEROBÓW NAZYWASZ.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-10-07 12:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to dobrze ze szef pozbywa sie nierobów .Teraz firma została oczyszczona ,zrewolucjonizowana i bedzie działac sprawnie i pręznie .Zostali fachowcy oddani firmie i teraz dopiero zacznie przynosic zyski .Brawo "pasierb" brawo Rileta :)
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-10-08 14:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Ile płacą w Ado na umowe zlecenie?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-08 16:51:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NA ZLECENIU PŁACĄ MNIEJ WIĘCEJ NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ-zależy ile godzin wyjdzie,ale maks.1200 z groszami na rękę,., ŻADNYCH DODATKÓW,na zleceniu nadgodziny płatne jak normalne godziny pracy, A WYLECISZ JAK TYLKO BĘDZIE MNIEJ PRACY, POCZYTAJ TO FORUM, KŁAMSTW TU NIE MA, A O PŁACY JUŻ KTOŚ PISAŁ, NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADO Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x