brak logo

ADO Polska Sp. z o.o.

Legnica

Opinie o ADO Polska Sp. z o.o.

anonim 2013-07-19 13:45:10
lol no to wielkie dzięki za informacje. wiesz po prostu przez nadmiar obowiązków i brak czasu nie zwróciłem nawet na to większej uwagi. ale jeszcze raz dzięki za info.
gosc 2013-07-19 18:24:59
Praca w Ado?? buhahahahah!!!! kto jest takim desperatem aby szukac tam pracy?? ludzie !! omijajcie to miejsce szerokim łukiem !!
gosc 2013-07-19 18:26:43
CYCU FRAJER - 2013-07-16 23:21:29

NIE WARTO!!!
nie warto x 10000
anonim 2013-08-16 12:41:17
gosc dlaczego lepiej omijać firmę ADO szerokim łukiem? możesz napisać coś więcej o tym jakie jest twoje zdanie o tej firmie?
ktoś 2013-09-24 13:23:18
Widzę, że niektóre osoby minęły się z powołaniem. Pewnie zbyt dużo czasu spędzały podglądają innych niż w szkole. Może za póżno na naukę ale może warto się podszkolić i znależć inną pracę a nie wypisywać takie rzeczy i (usunięte przez moderatora) się innym w życie.
Skrzywdzone osóbki tak mają.
piotrrr 2013-09-26 11:58:14
po za atmosferą w ADO, która jak widzę do dobrych nie należy dacie tej firmie jakieś plusy? wynagrodzenie, socjal?
Marina 2013-09-27 08:25:00
piotrrr - 2013-09-26 11:58:14

po za atmosferą w ADO, która jak widzę do dobrych nie należy dacie tej firmie jakieś plusy? wynagrodzenie, socjal?
Plusy? Nowy pracownik nie powinien martwić się o socjal.(usunięte przez administratora) Więc świadczenia socjalne go nie obowiązują. No i nie ma co liczyć na dłuższe zatrudnienie. Skończą się zlecenia i zapotrzebowanie na pracownika i będzie koniec współpracy.
gosc 2013-10-01 16:40:14
A dlaczego Rileta Wam przywileje odebrała? moze jest inny powod ? nie dlatego ze tak zwane "związki " chcą pokazac że "rządzą"? Rzadzą -tzn .polepszają byt pracowników czy "rządzą " czyli "dymią i nic z tego nie wychodzi? Zastanawiał się ktoś ?
2013-10-01 19:35:54
Co ma piernik do wiatraka? Przywilejów nie ma i już. Zawsze byłam po stronie Pracodawcy i nic dobrego z tego nie wynikło. Nie obchodzi mnie kto z kim nie umiał się dogadać. Najniższa krajowa i tak została wprowadzona. I pewnie istnienie Solidarności nic do tego nie miało.
gosc 2013-10-07 12:25:10
Ale to dobrze ze szef pozbywa sie nierobów .Teraz firma została oczyszczona ,zrewolucjonizowana i bedzie działac sprawnie i pręznie .Zostali fachowcy oddani firmie i teraz dopiero zacznie przynosic zyski .Brawo "pasierb" brawo Rileta :)
gosc 2013-10-08 14:37:25
Witam! Ile płacą w Ado na umowe zlecenie?
2013-10-08 16:51:46
NA ZLECENIU PŁACĄ MNIEJ WIĘCEJ NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ-zależy ile godzin wyjdzie,(usunięte przez administratora)ŻADNYCH DODATKÓW(usunięte przez administratora) A WYLECISZ JAK TYLKO BĘDZIE MNIEJ PRACY, POCZYTAJ TO FORUM, KŁAMSTW TU NIE MA, A O PŁACY JUŻ KTOŚ PISAŁ, NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO.
1
majka 2014-07-29 12:18:04
Witam wszystkich. Szwaczki jak mogą to uciekają do innych firm. (usunięte przez administratora)Zatrudniają teraz na umowy śmieciowe.Wykwalifikowane szwaczki odchodzą bo się ich nie szanuje. Sama byłam 3 miesiące w biurze. Pracowałam w warunkach stresowych. Za dużo i za ciężko.Tutaj nie dba się o pracownika. Wykorzystali mnie do granic mozliwości i odeszłam po próbnym okresie. Teraz mam problemy ze zdrowiem, stres zrobił swoje, chociaż tak krótko pracowałam. Szczerze, z całego serca nie polecam tej firmy. Zanim do niej pójdziecie na rozmowę - nie daj Boże, przeczytajcie proszę uważnie zamieszczone tu opinie. Pozdrawiam.Były pracownik.
qami 2014-08-30 14:40:06
no właśnie czytam opinie z tego forum i jednak nie wszystkie są napisane przez niezadowolonych pracowników. A tak po za tym to sorry , ale jakiej choroby można nabawić się przez 2-3 miesiące na okresie próbnym w firmie która zajmuje się produkcją i sprzedażą rolet i firan, Warunki może nie powalają , ale nie jest to też tragedia
bronek 2014-09-26 01:59:31
dla mnie wystarczające było przeczytanie pierwszego zdania w Twoim komentarzu. Za takie , za przeproszeniem, psie pieniądze nie ma sensu pracować. Jeszcze jakby to była lekka robótka to może i owszem... ale dobrze wszyscy wiedzą, od kierownika po szeregowego pracownika, że oczywiście tak nie jest. ..
Krzysio 2014-12-23 01:17:51
Ale wiecie przy okazji, że jest w tym wszystkim spora wina samych kandydatów/pracowników, którzy godzą się na podjęcie pracy za takie śmieszne pieniądze... Osoby szanujące siebie i chcące rzeczywiście odnosić sukcesy w życiu nie zastanawialiby się nawet chwili. W życiu by tego nie podpisali, ale może nie wszyscy mają takie wysokie wymagania wobec siebie.
Fili 2015-02-06 00:53:54
broniu jeśli ktoś ma nóż na gardle to szuka jakiejkolwiek alternatywy do zarobienia, a nóż widelec po jakimś czasie okaże się że pensja od najniższej krajowej szybuje w górę, tylko skoro pracownicy szczebla najniższego mają ciężki więzienny żywot to jak przebić się w górę?? Ps. albo czekać, czekać i czekać, aż pojawi się możliwość podpisania umowy o pracę na czas okreslony np na 6, miesięcy, dwie takie i ubuegać się o czas nieokreslony. Wtedy może cierpliwość i lojalność byłaby nagrodzona, a i nie byłym taki pewien co do socjalu że go nie ma...najlepiej zapytać Pana kierownika :)
adaś 2015-02-21 23:38:35
Pan (usunięte przez administratora)ma przystawiane rogi przez żone,cały wezi tec huczy a chłopinka nie wie?
tedex 2015-04-18 00:33:20
no tak najwazniejsze że przecież Ty wiesz i opowiesz o tym całemu światu... najlepiej Ci wychodzi opowiadanie bajek. Może dla odmiany rzuciłbyś jakimś faktem z życia w Ado
oddo 2015-04-22 16:21:32
Rileta? Firma bez przyszłosci jesli lubisz pracowac za marne grosze i użerac sie z przygłupami to firma w sam raz dla ciebie. Baby same plotkary jedna drugiej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrobi.Non stop pryjecia przez Agencje umowa na 2 tyg i wypie*dalaja.
Zero premi zero wszystkiego.Non stop kto sie zwalnia,albo sami zwalniaja.
Jesli macie szacunek do siebie nawet tam nie idzcie firma dziadowska
szeldon 2015-05-03 13:47:09
również nie mam specjalnie dobrego zdania o ADO , ale przede wszystkim dlatego , że wiem , że stać mnie na więcej i po prostu już nie chciałbym tutaj trafić. Choć kiedyś spróbowałem. Jednak dla osób bez większych perspektyw nie jest to najgorsze miejsce do jakiego mogłyby trafić. Nie ma co się tak przejmować tymi plotkami
Gość 2015-06-13 11:17:04
Lipna atmosfera. Nie polecam.
Kuzar 2015-07-14 12:49:06
Jesteście przekonani, że atmosfera jest badziewna, bo według mnie ADO nie oferuje aż takich kiepskich warunków, a jeżeli ktoś posiada silną głowę to atmosferę gdzieś może na boku zostawić. Chyba, że ostatnio się tak kiepsko porobiło, że ludzie chętniej by pouciekali z tej firmy. Jaka jest szansa na zmianę trendu?
bronek:) 2015-08-11 23:55:39
jesli ktos lubi byc pomiotem, konfitura lub wlazic w tylek to mysle ze to odpowiednie miejsce dla niego:) a tak pozatym to pozdro dla pajdy, petie oraz calego magazyny za wyjatkiem konfidentow:)
bronek:) 2015-08-12 00:03:39
sprzedam audi a4 1.8 20v rok 1995 stan igla cena 3500pln tel 782 xxx xxx
Madzia 2015-08-12 00:05:18
A największym konfidentem jest pomiot Magdaleny S-Wojtek W. J...ać tą firmę.
1
Madzia 2015-08-12 00:12:23
Dla reszty desperatów co jeszcze tam pracują,dobrze Wam radzę uciekajcie z tej firmy,wszędzie dostaniecie lepsze warunki do pracy niż w tej pseudo firmie. Pozdrawiam jeszcze raz największego konfidenta i fałszywcami w firmie Wojciecha W.
Łoś 2015-08-19 12:23:59
@Madzia odradzasz dość konkretnie pracę w tej firmie. Może mogłabyś napisać dlaczego i co poza właścicielem jest tam nie tak. Warto podzielić się z innymi swoim zdaniem, bo jednak ludzie szukają tutaj informacji o pracy, zarobkach i warunkach ogólnie, więc może pomożesz i coś napiszesz :) Będę wdzięczny.
Gość 2015-08-23 22:13:39
Najgorsza firma jaka widziałem zero premi,zerowszystkiego ludzie omijajcie ten zakład szerokim łókiem ,bo w Rilecie niczego sie nie dorobicie,no chyba,że nerwicy.
1
Gość 2015-08-24 15:54:12
Profesionalnie wykształcona kadra kierownicza np Pani kierownik produkcji jest po szkole zawodowej,więc co tu dużo pisać.Zarobki najniższe na strefie,nie wierzcie w ich obietnice,że będzie lepiej,bo obiecują już kilka lat,brak atmosfery i ogólnie tragedia. Znam dużo osób które tam pracowało i wszyscy są szczęśliwi,że nie pracują już w tak zakłamanej firmie.
pbyły pracownik 2015-08-25 15:47:31
A ta pani "kuśtykająca"... Miałem do niej wiele serca. I współczułem, że ma jedną nogę krótszą. Na rozmowie rekrutacyjnej jest bardzo miła. W trakcie pracy tylko sie uśmiecha a za plecami robi swoje. Na koniec pracy pod tablicą rozlicza pracowników za ilość uszytych firan. A przecież jest za mało szwaczek, żeby sie wywiązać. Kierownik produkcji M.S., to też jedna wielka tragedia. Chodzi cały czas naburmuszona. Cały czas ma do wszystkich pretensje. Nie wspomnę o pani technolog D.K. Co prawda ma ogromną wiedzę, ale jak przychodzi nowy pracownik, to otrzymuje do zrozumienia: ucz sie sam. Pracowałem tam krótko i w tym czasie kilka osób odeszło z produkcji. W biurze do dzisiaj jest tylko wymiana. Zostaje ten, kto wytrzyma psychicznie. Ale i tu się granica kończy... Pracuje w innej firmie, jestem zadowolony. Zarabiam więcej- w biurze oczywiście. Jak sobie przypomnę ten krótki czas pracy w Rilecie, to boli mnie żołądek...
1
Gość 2015-08-25 18:24:34
Bardzo trafna opinia na temat tej pseudo firmy. Zgadzam się w 100% z przedmówcą,omijajcie ten zakład szerokim łukiem.
Gość 2015-08-25 21:58:27
A na wzorach myslicie ze dobrze? Jedna drugiej obrabia d*pe obiecuja i kłamia odradzam prace firma gó*no warta jesli sie pytasz tam kogokolwiek w swojej sprawie ,to oczywiscie nikt nic tam nie wie. Patologia!
LOL 2015-08-26 12:11:25
I po co te ciągłe żale?Chyba jest o.k skoro ciągle tam pracujecie,i nie mówcie,że nie macie wyjścia i musicie w Rileta pracować,bo nie ma sytuacji bez wyjścia,dla chcącego nic trudnego,zwłaszcza,że na strefie pracy skolko godno,tylko trzeba chcieć uwolnić się od kieratu.
Gość 2015-08-26 15:07:38
Ambitni ludzie już dawno z tamtąd uciekli,zostali tylko ci którzy lubią być obrażani i poniżani. Mam nadzieje ze w końcu do nich dotrze,ze jest pełno pracy na strefie na wiele lepszych warunkach.Ludzie obudźcie się i uciekajcie z tego rynsztoku.
tuptus 2015-08-28 01:15:28
firma smiechu warta obiecuja złote góry a dalej nic nie robia ci którzy nie maja perspektyw zostali,a ci bardziej ambitniejsi odeszli w koncu kto by chciał za taki psie pieniadze tam robic
ana 2015-09-09 18:29:01
słyszałam że kiedyś jakaś pracownica ADO napisała książkę, czy ktoś wie jaki miała tytuł ?
obiektywny 2015-09-18 16:00:17
@tuptus - no dobrze, ale pozostaje kwestia głównego powodu odejścia z firmy. Ot tak nie opuszcza się firmy, zwłaszcza jak się nie ma innych perspektyw. Każdy poszukuje zatrudnienia nawet na krótki okres czasu. Szkoda tylko, że atmosfera w pracy nie dopisuje zbytnio. I tak wszystko zależy od ludzi, więc może już się tam polepszyło.
bronek:) 2015-09-24 00:13:05
Brązowy pozdrowienia dla ciebie!!! Niedługo prezesem zostaniesz w Rilecie. Hehe a zaczynałeś od jazdy na myjnie autem szefa, książkę powinieneś napisać na ten temat. Szprechasz już trochę czy dalej kaleczysz?
bando 2015-10-18 20:58:44
Nie wydaje mi się, żeby były tak niskie zarobki, no a jeśli to co mówisz to prawda, to przydałoby się, żebyś może sama otworzyła działalność i pracowała na własne marzenia a nie na czyjeś, jak to chyba teraz jest, produkty tej firmy są dobrej jakości więc i szwaczki też muszą mieć pojęcie o swojej robocie.
pr 2015-10-20 09:41:57
Sama rozmawiałam ze szwaczkami. Mają 1400-1500 zł. Do tego muszą codziennie dojeżdżać i zostaje 1200-1300 zł. Kto tam nie był, to nie ma pojęcia o niczym. To fakt, firany są ładne. Nie wiem, jak dobra jakość. Na tym się już nie znam. Ale wyglądają nieźle. I co z tego, jak tyle się tam zarabia?
bagietka34 2015-11-25 12:49:23
@pr no ale dojazd to chyba zależy gdzie kto pracuje, już tak nie rzucasj ogólnikami. natomiast uważam że zarobki 1500 netto za szwaczkę ton nie jest złe wynagrodzenie i nie uważam żebyście mieli niektórzy tutaj moralne prawo do narzekania. ale wiadomo też że praca szwaczki nie jest taka lekka, ale uwazam że rozwijająca i satysfakcjonująca
pr 2015-11-26 09:36:15
Bagietka34, jeśli 1500 dla szwaczki to nie są złe pieniądze, to ja się pytam, w jakim ty świecie żyjesz? Wyobraź sobie, masz dziecko lub dwoje a twój mąż np. szuka pracy. Bo i takie przypadki były w Rilecie. Dojazd- każdy musi dojechać na strefę. Chyba że mieszka tuż przy niej. Ludzie dojeżdżają z okolic, a więc dziennie pokonują 15-25 km w jedną stronę. Obudź się i spróbuj sama się utrzymać za 1500 zł.
1
edka 2015-12-05 15:52:43
wiadomo, ze jak na takie realia to te 1500 zl jest stanowczo za malo i jeszcze jak sie ma rodzine to juz wogole jest tragdenia, ale lepsze te 1500 niz nic nie miec
olko 2016-01-12 14:00:17
Nie ma co narzekać. Do tej pory się już pewnie zmieniło na lepsze...
hrem 2016-02-06 19:40:22
Może tragedia to nie jest, no ale jednak 1800 złotych jest osiągalne na tym stanowisku @edka, trzeba tylko się dogadać i wynegocjować, przy czym, no umowa tylko na zlecenie.
iza 2016-02-28 20:37:33
Szukam pracy jako krawcowa, czy warto ubiegać się o nią w tej firmie ? Mam małe doświadczenie
Maki 2016-03-17 20:45:40
Jeśli masz małe doświadczenie to raczej odpuść, aczkolwiek wszystko zależy też i może głównie od tego, jaką masz rękę i jak Ci idzie, bo wiadomo nie od dziś, że liczy się też to jak działasz
As 2016-04-20 13:02:11
Ale co to ma wspólnego z nami Anonim? A Tobie dziękuję @MAki bo przydaje się to co napisałeś, sprawa wydaje się całkiem sympatyczna, firma ma świetne nienaganne opinie, jest generalnie dość dobrze z tego co widzę, mam wrazenie, że będzie bardzo fajnie z nimi
456 2016-05-07 13:36:07
@As a czy probowales sie do nich dostac do pracy moze? bo ja szukalem ofert ale poki co byly tylko jakas do handlu i to dawno temu wiec pewnie nieaktualna
Zostaw swoją opinię o ADO Polska Sp. z o.o. - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADO Polska Sp. z o.o.