brak logo

Fosdalen Industrier sa

Malm

Opinie o Fosdalen Industrier sa

czarna 2014-01-05 03:56:15
WITAM FIRMA PORZADNA I DOBRZE PLATNA MAJA MALE PRZERWY W OFERTACH PRACY ALE TAK JEST OKEJ PAN (usunięte przez administratora)SUPER I PANI (usunięte przez administratora)TEZ
1
Danveld 2014-01-08 11:54:39
Witam firma raczej dobra by była gdyby nie Polscy chłopcy jak zwykle ,,obecnie mały front robót więc praca tylko dla tych z układami ,firma raczej bez perspektyw prace krótkie i jak ktoś napisał już wywalają Cie jak śmieć z dnia na dzień ,pracowałem więc wiem
2
elnorge 2014-03-16 00:36:59
Ten "Żołnierz" po nocy z owcami w szopie to teraz "Pastuch"
2
endriu2op 2014-04-02 12:21:58
wszystko jest ok
2
spawacz 2014-06-26 22:48:24
Firma jak firma ale klika tam jest straszna(usunięte przez administratora) .... za załatwienie pracy lub przedłużenie kontraktu życzą sobie około jednej pensji więc może warto się zastanowić. Jest jeszcze wiele firm zatrudniających w norwegi
1
KŚIĄŻĘ 2014-07-09 21:32:57
zapraszamy do rodziny zarobasów ha ha ha :)
1
monter 2014-07-10 15:32:06
o kurde za prace jedną wypłate :( dużo :(
1
spawacz 2014-07-16 18:22:50
Oj będzie się działo będzie wesoło ...tera wjadą na stocznie pod firma Fosdalen SA chłopy ze śląska oj będzie się działo Panowie Kaszuby. A mam pytanie czy na tych stoczniach tez jest takie wariactwo jak było na stoczni Gdynia ?Czy styl pracy norweski?Powoli a dobrze.
1
spawacz1 2014-07-17 19:47:44
ogólnie jako firma jest ok ale dalej az sie niechce muwic po rozłonczeniu sie z Everetem to sie zrobiło straszne (usunięte przez administratora) z przyjmowaniem ludzi do pracy,po zkonczonym kontrakcie mozesz siedziec w domu tydzien albo pół roku i tu sie zaczyna ci co konczm kontrakt zara wyjerzdzajom do pracy po 2,3 tygto tak zwane [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo łapuwkarze albo koledzy lub rodzina aci co siedzom pół roku siedzom dalej ni tak cały czas
1
Prof.Miodek 2014-07-18 21:42:09
Panie Spawacz 1 weź Pan słownik ortograficzny wal się nim po głowie codzienny rano ,w południe i po paciorku bo jesli tak spawasz jak piszesz to nie wróże Ci nic dobrego.A tak naprawdę eto moze teraz atmosfera się oczyści jak "Everet" stracił monopol ...Czas na zmiany ,zmiany i przeczyszczenie atmosfery!!!
1
młody111 2014-07-19 20:29:52
Witam,Panowie tak się zkłada,że Dawid M kasę bierze za załatwianie roboty ściąga z wrocławia tych nieudaczników i ślizgają się dupach fachowców monterów bo o robocie
nie mają najmniejszego pojęcia pracuję teraz na stordzie to wiem każdy o tym wie tylko jeszcze Marta i Bjorn nie wiedzą.
3
spawacz 2014-07-22 22:18:30
Witam.Tak się składa młody 111 że też pracuje na STORDZIE i POWIEM Ci że co do przekrętów Pana D. dużo się mówi i tu się zgodzę np.nowo przybyłych ludzi boli to że Pan D stwierdził że za Site Testy i czas poświęcony na zaliczanie innego rodzaju egzaminów firma FOSDALEN nie zapłaci a powinna..Piszesz że fachowcy z innych części Polski/niż wybrzeże/są do niczego.Zapytaj na szkółce jak poszło tym ludziom na izometrii i spawaniu.Norwedzy aż byli zaskoczeni i zadowoleni ? A za pytaj kto oblewa najczęściej? /Gdańsk i okolice/
1
wwwwww 2014-07-24 16:50:26
No tak pan D zatrudnia nowych monterów spawaczy a ci co majom site testy siedzom na zasiłkach szkoda słów
spawacz 2014-07-27 06:08:23
Tylko trzeba dodać ze Ci spawacze i monterze na tym remoncie itp....maja najniższe stawki a naje gorszą robotę ...i własnie Pan D. to wie/bezrobocie/ i wykorzystuje.
1
ktos555 2014-08-04 21:16:17
jak wam tak zle w fosdalenie to droga wolna nikt tu nikogo na sile nie trzyma
3
ok7 2014-08-05 23:20:40
no widzę że 85% ludzi psioczy na firmę Fosdalen ale co temu winna jest ona, wszystko zależy od ludzi którzy nią zarządzają.niestety nie mają oni doświadczenia w doborze pracowników i opierają się na opiniach ludzi którzy myślą że są najlepsi itd czyli "foremani",ale nie tylko oni .czyli korupcja na najniższym poziomie.Ale nie oni do końca są winni,tylko sami Norwedzy ponieważ mają bardzo małe wymagania jeśli chodzi o jakość wykonywania pracy u nich liczy się tylko "progres"dlatego też większość polaków nadaje się do tej pracy jak to mówią "SZTUKA JEST SZTUKA"a cierpią na tym tylko ludzie którzy na prawdę znają się na robocie a jest już ich coraz mniej w firmie Fosdalen
5
uniwersalny 2014-08-06 07:50:47
Witam,jestem zawodowym doświadczonym weterynarzem leczyłem koty psy konie znanych osobistości,ale pracuję również jako monter ogarniam izometrię i nie tylko,doradźcie mi do kogo się zwrócić o prace w firmie.
hhhh 2014-08-11 21:14:11
to( usunięte przez administratora )ludzie sa pojebani by placic dupkom za przedluzenie i zostanie rotacje za ktura musi zalacic tagze niezostaje mu nic fachowcy ( usunięte przez administratora ) bramy spawac
3
ja 2014-08-16 23:25:13
podobno w egersundzie jest jakis prowadzący,król julian mu mówią,co znęca sie psychicznie nad ludzmi i ich stresuje,prawda to ? bo ze stord mnie mają przenieść do egersundu?
4
pracownik 2014-09-10 10:22:15
co ja mogę powiedzieć to tylko to ze firma była do pewnego momentu dobra teraz zaczyna kombinować to spóźnia się z wypłatą to przesuwa termin płatności z 10 na 15 choć sami sobie płacą 5 kombinują na transporcie jedziesz tam gdzie jest taniej nie gdzie mieszkasz zaczyna robić się dziwna atmosfera jak by zarobić najwięcej kosztem ludzi nikt się za wiele nie odzywa by nie stracić pracy a co gorsze dostać zakaz wjazdu na stocznie akeroską tak to jest jak w biurach zasiadają Polacy i robią sobie prywatny folwark
nick 2014-09-10 21:43:02
Fosdalen AS - ZMIANA ZASAD
Zmiany zasad wypłaty pensji

Zmianie uległa data wypłaty wynagrodzeń z 10-ego każdego miesiąca na 15-ego każdego miesiąca.

Wszyscy pracownicy zobowiązani są do korzystania z norweskich kont bankowych – wyjątek stanowią pracownicy, którzy nie otrzymali jeszcze norweskiego numeru personalnego.

Od 01.10.2014 z pensji pracowników korzystających z zagranicznych (nie norweskich) kont bankowych, potrącane będzie od każdej wypłaty 500 nok, w celu pokrycia dodatkowych kosztów dokonania przez księgową przelewu zagranicznego.
2
Opinia 2014-09-16 09:05:01
Czyli zrobiło się gorzej niż gdzie indziej nawet IMS mniesz pobiera opłaty za przelewy .A opóźnienia z wypłatami to zła Polska praktyka nie których pseudo firemek..Krótka diagnoza... za dużo Polaków w biurze ??!! Ps.A starzy pracownicy pamiętają jak Fosdalen organizował wycieczki itp.
2
spawacz 2014-11-09 22:44:11
Słyszałem pogłoski, że ma być praca w Norwegii na kilka lat.( budowa platformy ) Ile w tym prawdy, nie wiem. Może po nowym roku. Może to tylko plotka.
ropuch 2014-11-11 10:40:57
Plotka. Same demobilizacje bez perspektyw na pracę w najbliższym czasie!
1
Sosna 2014-11-27 23:29:53
A ten leser (usunięte przez administratora)z adecco co stolarzem jest na EGersundzie to jest jeszcze?
1
spawacz 2014-12-10 20:33:47
Dlaczego ściągali nowych pracowników na Stord tylko na dwa tygodnie, obiecując wcześniej pracę na pół roku ? Zdaliśmy site testy na próbkach, wyrobili nam "papiery". Po co ? Skoro mieli już pracowników wcześniej przyjętych i odsyłali ich bez powrotu. W jakim celu ? Ludzie się łudzą, że po nowym roku będzie praca.
2
monter69 2014-12-16 20:07:50
Zapomnij o pracy w 2015r!
2
cichy 2014-12-17 11:55:49
słyszałem newsy o 2015 dla kontraktowcw w Norwegii,panowie będziemy zgrzytać zębami z głodu i bidy!!!!!!
W66 2014-12-18 19:18:27
Kolego bez przesady. Nikt nie będzie zgrzytał zębami. Praca będzie wiosną 2016r ,a z resztą na co wydajesz zarobione pieniądze i co z nimi robisz. Już nie przesadzaj. Ja tu tyle zarobiłem że mogę i kilka lat siedzieć w domu.
spawacz 2014-12-22 17:55:52
Ja myślę, że praca będzie w 2015.
1
Były/Obecny 2015-02-08 13:11:37
Czy będzie jakaś rekrutacja na wiosna .Słyszałem ze może ale to może na wiosnę. Jednym słowem trzeba działce w całej europie i nie trzymać się jednego źródła..
2
Zaskoczony 2015-05-12 09:21:30
Ta rekrutacji to już była przeprowadzona prze agencie z Olkusza czy Jaworzna podobno .Dziwne procedury naboru stosuje Fosdalen .Jadą ludzie nowi nie starzy sprawdzeni pracownicy.I tak jest co roku ??
Ps.Czy Fosdalen będzie miał jeszcze siłę przebicia przy tak dużej konkurencji??
W temacie 2015-06-07 08:57:33
Prawda jest taka ze rzadzi stara gwardia a nowi są zle widziany jesli nie jest swój ..I nie wiem jakbys sie starał to i tak wszystko zalezy od PAna D.Wieć trzymaj palucho głeboko i się nie wychylaj..nawet jak znasz język i masz tytuł inzyniera ...
1
garnek 2015-06-23 00:25:19
Widzę wiele bredni. Szczeglinie tych stoczniowców ze śląska. Poradzę wam żeby żeby na forum się nie użalać. Polecam trzymanie palucha we własnym tyłku. P.S.Gruba jest specjalistką poszukiwania kadłubowców w kopalniach.
1
kociołek 2015-06-24 21:28:38
Gruba?? ja bym uderzył w trzodę chlewną
Bercik 2015-07-05 20:44:02
Widzę ze Panowie szlachta z Północnej czesci Polski czuje się w Norwegii jak u siebie robiąc z siebie jedynych fachowców ...mało tego uczac Norwegów złych nawyków rodem z Stoczni itp. Czas to zmienic .
1
patelnia 2015-09-02 19:57:50
Nie polecam szukania pracy w Fosdalenie jak nie masz pełnego portfelika na łapówki dla grubej i innych jej pomocników. Tam trzeba smarować by cię przyjeli do pracy a potem by się w tej pracy utrzymać. No nie mówię o tym że trzeba jeszcze dupy lizać prowadzącym.
1
Kryteria Rekrutacji ? 2015-10-02 09:37:10
No na stronie "Fosdalen AS" -Mobilizacja - można przeczytac żę "Kværner Stord jak i Kværner Verdal pozyskały duże projekty, których realizacja rozpocznie się wiosną 2016 roku. Mamy nadzieję, że będziemy mieli możliwość zatrudnienia wielu pracowników'
I tak sie zastanawiam znając trochę to firme ,kto sie załapie ?
Czy ludzie znąjcy się na robocie ,z uprawnieniami , z językiem i tacy co potrawim wyrazic swoje zdanie .
Czy tym co cieknie wazelina po paluchach dla których Foreman to jak Bóg i sprzeda nawet własnego kolegię żeby istnieć i być ?
1
Sam prawda 2015-10-17 17:13:38
Wszystko w tej firmie zalezy od Koordynator projektu Pana D ..jesli mu sie spodobasz to jesteś zatrudniony ,pożniej dopiero liczą się twoje talety i na koncu - czasami site testy, a reszta nie ma nic do ..... lub nie wie o niczym .
1
Marysia 2015-11-21 07:17:14
Jolka ,jolka a słyszałaś że teraz AKER przyjmuje bezposrednio do swoich stoczni Polaków skierowanych przez NAV...Oj nie dobrze dla Fosdalen AS ,moze wreszcie zmienią podejscie do sprawdzonych pracowników ?
1
spawacz 2015-11-22 14:55:03
mozesz podac namiary na ta agencje do akera?
1
Pytanko do Joly 2016-01-08 06:22:20
Jolu a nie wiesz czy będzie coś po Nowym roku tzn. jakiś nowy nabór a jeśli tak tak, to kto ma szanse ...Wazelina czy utalentowani ale nie pokorni ?
Ps.Ale NOK poleciał w dól ..
2
Na Układy .... 2016-01-29 11:20:01
Tak firma działa zgodnie z prawem -tu nie ma żadnych zastrzeżeń -bo dział w Norwegi -a tam nieuczciwi pracodawcy nie maja racji bytu .
Tylko dlaczego w tej firmie jest tak silny układ kolesi ,lemingów -o których się cały czas mówi ..Myślę ze firma powiną zmienić swoje podejście bo w innym wypadku zostanie w tyle za takimi firmami o Polskich korzeniach jak ''WNS" "Adecco "itp.
2
Czas na zmiany . 2016-02-09 08:09:22
A teraz taka Panuje moda na zmiany i wymiany . Może firma Fosdalen też pójdzie za ciosem i przewietrzy swoje szeregi i wpuści trochę świeżego powietrza w swoja obsadę ?
Trochę świeżej krwi a nie wiecznie te same lizusy i ...te same twarze ...
1
raise the bar 2016-03-22 06:47:51
To juz nie wystarcza Fosdalenowi uprawnienia UDT ..a z tego co słyszałem Norwedzy akceptują Polskie UDT na zwyżki .
1
Shame 2016-04-12 22:09:14
A czy ktoś i coś słyszał o tym incydencje na pokładzie Wizzara ?
Bo chodzi dużo nieciekawych Plotek po Norwegi i na Facebook ???
3
Telexxpres 2016-04-22 06:32:52
Takie przykry incydent miał miejsce z udziałem naszych rodaków. Polacy pracujący w jakies Stoczni zostali aresztowana prze Policje Norweską na Lotnisku -tuż po wylądowaniu ...za złe zachowanie i nadużywanie alkoholu na pokładzie samolotu linii ''Wizzair''..Ale co to za firma .............No i brawo jest powód do dumy .
2
IPN 2016-08-15 15:48:48
Jakaś szykuje się rekrutacja niebawem lub juz zaczęła.....A le pewnie jak zwykle załapie się wazelina i kapusie ....
2
mokka9 2016-08-15 15:51:58
skoro już masz detektywie takie super tajne informacje to możesz chociaż nam tutaj publicznie powiedziec o jakich konkretnie rekrutacjach mówimy na jakie stanowiska? nie ukrywam że od jakiegoś czasu poluję na ogłoszenia o pracę od was i przydałoby się takie info
KRIS 2016-11-18 13:30:38
bzdura.IMS Pobiera 250 NOK za przelew. Mało tego. z wypłaty pociągają Ci 2500 NOK tytułem zabezpieczenia na wypadek jakbyś narobił szkód na kampie. Miesiąc pózniej przelewają z powrotem Twoje 2500 NOK pomniejszone o koszt przelewu, czyli znowu 250 NOK. Całkowity koszt przelania pieniędzy na polskie konto wynosi 500 NOK
1
Zostaw swoją opinię o Fosdalen Industrier sa - Malm
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fosdalen Industrier sa