logo Jeronimo Martins Biedronka

Jeronimo Martins Biedronka

Kraków

Opinie o Jeronimo Martins Biedronka

maj 2011-02-11 19:22:02
Chciałabym przyjąć się do pracy w biedronce , ale nie wiem jakie są warunki płacy i pracy ?
Czy warto ?
Proszę o odpowiedź ?
anonim 2011-05-03 12:15:43
Jestem zainteresowana praca w sklepach Biedronka!Czy ktos moglby mi napisac jak sie pracuje w tych sklepach,jakie sa godziny pracy,jakie place?Z gory dziekuje!!!
3
pk 2012-04-22 16:24:16
w biedronce jest wielki [usunięte przez admina] nami kasierami jak leci.niewjem czy na innym rejonie tez tak jest bo rejon kraków to jedno wjelkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niepolecam nikomu pracy w bieronce w krakowie,pienjadze guwniane a po 12 godz kaza nam robic
juzek 2012-10-03 22:23:09
a który to KR taki niedobry????
gość 2013-05-21 18:00:08
Aktualnie szukają do pracy w Biedronce w charakterze kasjera, ale nie tylko jest to praca na kasie, lecz też przy wykładaniu towaru oraz pracy na magazynie. Wszystko zależy od charakteru sklepu, jeśli są duże kolejki to wszystkie kasy działają pełną mocą i nie ma nawet jak zejść z kasy. Dostaje się od razu umowę o pracę na czas określony, przykładowo na 6 miesięcy, albo od razu na rok czasu. Nie pytałem o różnice w kasie jakie są, ale chyba lepiej by nie brakowało pieniędzy. Jak widzę pracę na biedronce to wszyscy pracują równo, czyli kobiety i mężczyźni wykładają towar oraz sprzątają puste kartony.
Wynagrodzenie to 2000zł brutto, a więc przy umowie o pracy netto - "na rękę" wychodzi - 1459,48zł, jest to cały etat czyli powinno być 160h, nie wiem jak jest w praktyce. Przy etacie na 3/4 jest to wynagrodzenie 1500zł brutto.
Wszystkiego dowiedziałem się od kierownika sklepu. Etat przyznaje kierownik rejonu, on wybiera sobie osobę, która będzie dla niego pracowała.
Myślę, że trochę przybliżyłem pracę w Biedronce, nie pracowałem tam, więc nie wiem jak to jest w rzeczywistości. Jeśli będę miał jakieś informację to się nimi podzielę :)

Pozdrawiam
gosc 2013-07-28 11:30:43
Praca w Krakowie niestety to porażka, stawki 2000 brutto, podwyżki po roku czasu o 50 zł brutto. Premie, którymi mamią na rozmowach są tylko nie jak mówią 300-500 zł na rękę(na sklepach wysokoobrotowych) tylko zwykle 50-100 zł (na rękę) o ile w ogóle są.

Ważne by spytać się jak wygląda obsada bo jak na duży sklep liczba godzin na dzień wynosi 70-80 ( liczonych wszystkich pracowników łącznie z kierownikami) to jest taki zapier.... , że po powrocie do domu myśli się tylko o tym by położyć się spać. Jako kobieta nie ma żadnego zmiłuj trzeba zasuwać i podnosić kartony, mężczyzn na sklepie praktycznie nie uświadczysz, czemu się nie dziwie lepiej pracować na budowie za większą kasę, a wysiłek podobny.

Praca to nie tylko kasowanie towaru, ale rozkładanie go, sprzątanie, zmienianie co jakiś czas całkowicie alejek z towarem bo jakiś idiota z centrali myśli , że zajmuje to godzinę. Zwykle co 2 tygodnie przetasowanie alkoholu, na kogo trafi ta przyjemność to zrozumie jakie to chore. Na koniec dnia mycie sklepu, jest maszyna ale jak się zepsuje to trzeba mopami zasuwać. Pracuję , aż nie znajdę coś innego nawet za minimalną stawkę i odchodzę, bo mam dość po 1,5 roku czasu pracy ( kręgosłup coraz bardziej się odzywa, a towaru coraz więcej do przerzucenia).
1
Kris 2014-09-06 07:44:47
A jak jest teraz w 2014.09- płace,premie,traktowanie? Dzięki za szczere odpowiedzi.
danka 2015-03-04 18:55:40
@kasztan, a możesz chociaż odrobinę uchylić rabka tajemnicy i napisac ile zarabia tutaj kasjer na pełen etat? Ja celuję w 1800 na rękę, jest to możliwe w Biedronce, czy nie bardzo? W ogóle to czesto napotykam ogłoszenia, że zatrudnią np. na 3/4 etatu, co jak mi zalezy na pełnym etacie, jest szansa, czy trzeba sie dostosować?
sowa 2015-12-17 08:39:14
Biedronki to obozy pracy:
- praca po 11 godzin 45 minut - bo gdyby pracowali po równe 12 godzin to przysługiwały by pracownikowi 2 przerwy po 15 minut a tak ma jedną
- podnoszenie non stop opakowań po 20kg co jest niezgodne z przepisami
- w dalszym ciągu robią problemy z wyjściem do ubikacji
- płaca to 1400 pln (320 EURO) na rękę za taka harówkę - w innych krajach uni zarabiają 1500 EURO.
- nagłe zmiany grafików - zapomnijcie, że jest ustalony jeden na miesiąc - co parę dni się zmienia więc nie zaplanujecie sobie nic

Jednym słowem jest to jeden wielki wyzysk - gdzie organizacje praw pracowniczych się pytam?
8
prac.bie.krk 2015-12-21 09:43:31
Pracuje w Biedronce ponad rok , przeczytałem różne opinie na tej stronie
co do płac na pewno są wyższe niż w innych sieciach handlowych , lepszy social , premia roczna , można nazwać ja taką 13.
Co do traktowania ludzi , nie jest prawdą ze ktoś robi problem z wyjściem do Wc , nie traktowałem ludzi źle na sklepie , prawda praca jest ciężka , zapewne tak samo jak w innych sieciach.
w dzisiejszych czasach żaden pracodawca nie chce u siebie ludzi pokroju przychodzę do pracy poszwendam się 8h i do domu. jak każą mi coś zrobić to już mobbing, co do ilości godzin w pracy, 8:15 , 8:30 standard, rzadkość 11:45 wyjątek ktoś zachoruje lub tak zwany gorący okres (święta )
ania 2016-04-25 11:38:46
ty jakom pracownik zwykły jesteś tam nikim traktują cie jak swoją własność zastanów sie nad tym ja tam pracowałam teraz pracuje w lidl za lepszą kase i lepiej nas traktują
2
ania 2016-04-25 11:40:58
potwierdza dokładnie tak tam jest
srick 2016-09-13 21:39:40
jesli praca w stonce to tylko jako kasjer. Zastępca kierownika ma niewiele większą kasę, zap... dala dwa razy więcej i ma odpowiedzialnosc kierownika. Ogólnie to dalej obozy pracy, coraz więcej roboty, brak ludzi, już pojawiają się Ukraińcy na kasach. Dość, że wyprowadzają kasę z Polski, to jeszcze niedługo wypłaty będą wyjeżdżać na Ukrainę.
srick 2016-09-18 22:06:05
tak, kasjer ma premię plus 150 zł za brak chorobowego, więc nieraz, choć nie zawsze ta róznica wynosi ok. 100 pl
Aaaa 2016-10-22 23:31:13
1800? Nie ma szans chyba ze chodzisz bez l4 do pracy po 12 pracujesz i w dodatku nocki to moze ewentualnie ...pracuje w biedronce wiem co mowie
Zostaw swoją opinię o Jeronimo Martins Biedronka - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jeronimo Martins Biedronka