brak logo

Vandemoortele

Łódź

Opinie o Vandemoortele

Młody 2011-05-28 14:37:22
Odkąd wszedłem do zakładu pierwszy raz już zaczęło mi się nie podobać, brak ciuchów na przebranie albo są takie wielkie, że się w nich pływa dosłownie. Na początku umowa o dzieło z Firmy Koloryt, stawka 7 zł na godzine, można zarobić 1100,1200 zł, ale gdy pracy nie ma, karzą iść do domu. Było tak, że czasem siedziałem 2 tyg w domu i wypłata wynosiła 600-700 zł. Brak ludzi do pracy, na pakowalni gdzie było potrzebne 5 osób było czasami trzy i potem wielkie zdziwnie, że sporo bułek nie spakowanych. Idziemy dalej. Obiecanki, że miałem się uczyć na operatora, wszystko ładnie pięknie ale po przejściu na fimę po trzech miesiącach ze mnie zrezygnowano. Kierownictwo uwielbia ludzi, takich którzy strzelają z ucha. Układy, układziki. Każdy boi się wielce szankownej głównej kierowniczki I. W prawej ręki dyrektora. Wysługiwanie się ludźmi, zawiść, że kogoś wzięli na firmę, konfidenctwo. Pozbywanie się ludzi którzy mają swoje własne zdanie. Soboty, niedziele pracujące - zamiast zapłacic, oddawany weekend jest w środku tygodnia. Audyty przy których kierownictwo sra się i telepie jak cholera. Nie mieszczące się bułki do kartonów ( za długo będące w piecu - np. awaria, albo upały na dworzu ). Wymagania jak cholera a płaca iście murzyńska. Zero podwyżek. Kradzieże. Po pół roku dopiero przeszedłem na niebieski czepek! Jestem człowiekiem, który pomaga, ale gdy zobaczyłem jak byłem traktowany, zrezygnowałem z pomocy z prostego powodu - jak miałem zapie...l mi nikt nie raczył pomoc ( no małe wyjątki może ). Podpieprzanie przez starszych pracowników jedzenia z lodówek. Grafiki sporządzane dopiero przy końcu zmiany. Nie szło sobie nic zaplanować. Plusy: Jest palarnia, na której czasami jest wesoło. Jedyny wporządku kierownik to [usunięte przez moderatora] Dla kibiców Widzewa, widzewskie rejony - Stare Bałuty Niektórzy, NIEKTÓRZY ludzie z którymi idzie sensownie porozmawiać. Nocna zmiana, którą dobrze wspominam - muzyka i brak biura, które patrzyło na ręce.
3
Dziecinna ;) 2011-05-28 14:48:35
Racja pracowalam tam 4 miesiace (tyle wytrzymalam)
Na początku wszystko pięknie ładnie.. Humancenter zapewnial mnie o stawkach 8zl za godzine w dzien 9.60 w nocy (NA REKE) podobalo mi sie to.. tylko nie pomyslalam o jednym to jest praca na telefon. Poznalam duzo milych i sympatycznych ludzi... na początku wszyscy byli mili. Kierownictwo brygadzisci... nie bede wymieniala imion bo nie potrzeba. Obiecywali mi niebieski czepek juz od pierwszego miesiaca pracy... nie doczekalam sie...
Palarnia byla chyba jedynym miejscen na tym zakladzie.
Latalam z hali do hali.... raz na bułkach raz na kontroli raz na pakowaniu... męczące.... Pajak w pakowalni tez byl ok ;)
Grafiki byly jak wspomniales ustalane pod koniec zmiany... nigdy nie wiedziales wczesniej czy jutro masz wolne czy idziesz do pracy i na ktora.... wkoncu dali mi wolne powiedzieli ze zadzwonia... czekalam MIESIAC ;) poszlam zrezygnowac z umowy bo znalazlam lepsza prace... Prosili zebym wrocila ze dostane niebieski czepek i ze kierownictwu bardzo zalezy na mnie... dobrze ze bylam mądra i sie nie zgodzilam bo pewnie bym byla zwolniona po miesiacu... a pensje byly straszne mimo wysokich stawek.... :/ max. 900zl :/ Nie polecam nikomu..
3
belgia 2011-06-06 19:08:31
Mam pytanie

A jak wygląda praca przedstawiciela handlowego w tej Firmie
sprzedawca marzeń 2011-07-20 17:38:45
Praca jako RPH? - brak strategii, dyrektor bez pomysłu, ogólne tyłkowlazstwo i klakierstwo. Jak jestes RPH to jesteś winny wszystkiemu złemu co się dzieje. Nie polecam. Szkoda zdrowia.

Ja 2011-11-13 12:50:11
Praca na cztery brygady, soboty i niedziele pracujące, często od 4:00, 6:00 rano za te same pieniądze czyli 7, 50/h. Zatrudnienie na umowę zlecenie przez firmę Koloryt lub Human Center, w przypadku tej drugiej stawki trochę większe, dochodzą dodatki za godziny nocne i weekendy, ale jesli pracownik zostanie zwolniony ze swojej winy musi zapłacic tej lipnej agencji 1000 zł kary. A o utrate pracy nie trudno - wystarczy, że kierownik będzie coś podejrzewał. Jak chociażby kierownik [usunięte przez moderatora], który jest tchórzem i frajerem.
Dyrektor zakładu jest taką [usunięte przez moderatora], ze bez Iwony, ktora trzyma wszystko żelazną ręką nie pociagnal by tego [usunięte przez moderatora].
Podsumowując: praca w [usunięte przez moderatora] za 1100 zł/miesiąc, przy dośc dużych wymaganiach. Jedyny plus to dobry klimat między ludzmi, który jest tu od zawsze.
3
forever 2012-05-06 19:09:48
Cały ten zakład to jedna wielka porażka.Pensja marna, wymagania z kosmosu a kierownictwo to w ogóle pomyłka, zwłaszcza dwie jaśnie panie które bez siebie nic nie zrobią a jedna mądrzejsza od drugiej bynajmniej tak im się wydaje.Brak szacunku dla człowieka zwłaszcza ze strony [usunięte przez moderatora] która myśli że wygryzie [usunięte przez moderatora] ze stanowiska odkąd została kierownikiem panoszy się jak by była co najmniej dyrektorem, a prawda jest taka że już jedną zmianę rozwaliła zanim zaczęła na dobre rządzić.Szkolenia nowych pracowników są marne i atmosfera nie ciekawa choć ludzie którzy tam pracują w większości są spoko.Pewnie jak tak dalej pójdzie to stali pracownicy stamtąd odejdą a [usunięte przez moderatora] nie będą miały kogo szkolić bo każdy jak zobaczy jaki tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to odchodzi albo sami zwalniają dobrych pracowników.Nie wiem czym kierują się ci co jeszcze tam pracują ale dla mnie to masakra.
3
xxx 2012-08-24 20:49:35
mega porazka,jesli nie jestes z \'\'rodziny\'\' szukaj juz innej pracy,SABOTAŻ !obrabianie [usunięte przez moderatora],kierowniczka [usunięte przez moderatora] ma\'\'humorki-[usunięte przez moderatora] za nic,zawsze sie cos znajdzie,wszedzie pełno mend ,które co chwila [usunięte przez moderatora] i zdaja relacje :co powiedziałes,jak stałes itd., [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] **** ludzie,z 5 osób \'\'normalnych\'\'
3
onnaaaa 2013-08-11 23:35:46
pracuję tutaj juz dwa miesaice i jestem zadowolona. Dziwie się trochę ludzią którzy sie tutaj wypowiadają. Prawda jest taka że jak ktoś chce pracować to będzie. Te osoby które przychodzą tu z założeniem że sobie posiedzą i odpoczną niech się póżniej nie dziwią że nie są rozpisani albo wrecza się im wypowiedzenia. Zgadzam się z tym, że stawki proponowane przez humana są niskie ale jak się sprawdzisz i wykażesz to po jakimś czasie przenoszą cię na niebieski czepek. Kierownictwo czepia się o wszystko najbardziej po zakładzie panoszy się [usunięte przez moderatora] uważa się za najlepszą, potrafi zmieszać człowieka z błotem i tylko czeka żeby kogoś udupić ale jakoś da się z nią wytrzymać. Prawa ręka dyrektora [usunięte przez moderatora] jest moim zdaniem najbardziej wyrozumiałym i sympatycznym kierownikiem podobnie jak [usunięte przez moderatora] Najlepsze w tym zakładzie są nocne zmiany, na palarni też jest spoko. Polecam tą firmę!
1
szymix 2014-03-14 18:49:43
nie wiem skąd ta niska ocena na goworku. na innych portalach Vandemoortele miało dużo lepsze oceny. Choć może nie były one weryfikowane zbyt dobrze...
Janek 2014-03-17 23:43:05
To może ktoś doda aktualną opinię o vandemoortele, bo faktycznie są drobne rozbieżności w opiniach i ciekawi mnie jak jest aktualnie.
diabeł 2014-08-10 15:53:15
Po opinii z 2011 widze ze nic a nic sie nie zmieniło. dziadostwo jak h**.
ja 2014-08-28 09:45:34
Pracy jest sporo, więc ludzi też potrzeba, ale niektórzy są po prostu niepoważni... Przychodzą pierwszy dzień, na drugi dzień już dzwonią, że boli brzuszek, główka, mają okres itp. Jak ten zakład ma poważnie traktować potencjalnych pracowników? Szkoda po prostu czasu na jakiekolwiek szkolenia stanowiskowe.
Umowa na zlecenie (firma Human czy coś), na umowę z VDM czeka się naprawdę sporo, więc albo wytrzymasz albo nie ;] System 3 zmianowy, różne godziny pracy tj. na rano możesz zaczynać od 5:00, a z popołudniówki zejść o północy czy z nocki o 8:00. Ogólnie pracuje się po 8 godzin, nie ma żadnych nadgodzin, przychodzi się w weekendy, ale ma się wolne w tyg.
1
ja 2014-09-12 02:21:42
Pracy jest tak sporo, że po miesiącu zatrudnienia biorąc tylko jeden wolny dzień pracujesz czasem po pół tygodnia a na miesiąc zarobisz 800 zł :) Polecam trzymać się z daleka, praca jest ciężka a zarobki kompletnie do niej nieadekwatne, atmosfera w zakładzie kiepska, kierownik uwielbiający dopieprzać się do wszystkiego, zero jakiejkolwiek perspektywy na godziwe zarobki. Co tydzień widzę w zakładzie nowe osoby, które albo rezygnują albo są zwalniane.
1
synonim 2014-10-05 20:17:46
Kierownictwo wporzo tylko dyro do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Cisnie na nich a oni na nas.. Tak to wszystko wyglada.. On niechce placic bo placa jjemu za to ze nie placi pracownika..jasna rzecza jest ze wszyscy z nich dostaja profit od produkcji za kazdy IFS pracownicy sprzataja za gola stawke kierownictwo i reszta zbieraja laury..
sachiel 2014-10-17 02:37:36
Skandal żeby zagraniczny, bogaty koncern płacił tutaj takie murzyńskie pensje (900-1000zł). Jesteśmy naprawdę murzynami Europy. Nie dajcie się nabrać agencjom na "ofertę pracy stałej", jeżeli nie jesteście ciastowymi przygotujcie się na niepłatne wolne dni w tygodniu i pracę na telefon.
Akira 2014-11-05 19:29:43
No kierownictwo spoko poza panem B, który wiecznie ma okres i wyładowuje domowe frustracje w zakładzie. Trafić na jego zmianę jest najgorzej.
Akira 2014-12-04 07:14:43
Jeżeli chcesz pracować przy szybkiej produkcji, na stojąco, w dużym hałasie, przy skrajnych temperaturach z jedną przerwą 15 minutową na umowie śmieciowej za 7 zł na godzinę, to może Ci się spodoba ;) Ja już dawno dałem dyla i nie żałuję ;)
3
koza 2015-06-15 12:11:44
mam pytanie, dlaczego w tym samym okresie firma poszukuje pracowników do działu logistyki, sprzedaży oraz sekretariacie? czy to nie jest tylko praca na czas wakacji? czy rzeczywiście tak się "rozwija"?
1
kolezanka 2015-07-02 18:35:29
mam pytanko czy ogolnie jest to ciezka praca do wykonania? i jak dlugo tam pracowaliscie?
3
Aga 2015-07-28 18:11:53
Witam, też jestem zainteresowana pracą. Czekam na opinie...
czaps 2015-10-09 09:13:12
Poszukuję kontaktu do kierownika magazynu bo Pani Anet nie chce mnie połączyć jakiś wewnętrzny? albo chociaż godność czapi.tel@gmail.com byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
1
Rex 2015-12-19 14:42:32
Czy może wiecie na jaki zarobek może liczyć technik utrzymania ruchu ( elektryk ) ?
xyz 2016-02-05 11:42:32
Mam pytanie ... a to nie jest tak że budują w Kutnie i Łódź wkrótce będzie do zamknięcia?
mort 2016-02-06 13:59:38
Pewnie chodzi o to że jeżeli w pobliżu starego zakładu ta sama firma buduje nowy to pewnie będą chcieli przenieść produkcję do tego nowego (czytaj bardziej wydajnego)
odporna 2016-02-23 22:57:40
a ja mam takie pytanie na jaką strone mozna cv wysyłąc jesli chodzi o prace w kutnie w tej firmie???
jack 2016-03-17 07:10:40
Może się orientujecie , jak wygląda transport waszych produktów . Chodzi mi o o pracę na kierowce , gdzie są załadunki i jakie trasy , czy Vandemoortele mają własne auta , czy wynajmują przewoźników . Z góry dziękuję za odp.
jack 2016-03-17 07:15:50
I jakimi autami wożą towar .
Jenny 2016-04-05 15:23:45
Firma Vantemoortele wymaga dużej dypozycyjności i pracowitości a ponadto cieżka praca nie zawsze przekłada się na lepsze zarobki.Może po 3 mięsiacach wydajnej pracy osoba zasługuje na umowe o pracę jeśli nie to też długo tam nie zabawie.
NISKA SAMOOCENA... 2016-04-26 23:21:40
Oszaleliście 2500 nt to tragedia. Jeszcze takie pierdy umieszczacie w necie. Na pewno ktoś z vandermoortele monitoruje wpisy i co widzi? że w Kutnie za 2,5 i umowę o pracę ludzie skaczą z radości. Ceńmy się jesteśmy z Kutna nie z Ukrainy. Mamy świetnie rozwijającą się ŁSSE i wiele firm, w których "na produkcji" można zarobić lekko ponad 3 tysiące netto.
3
robo 2016-05-06 12:03:51
Na jaki email składać CV do Kutna?
robo 2016-05-07 05:13:45
Nikt nie wie czy nie chce powiedzieć?
pracownik 2016-05-11 19:47:40
Czesc. Pracowalem tam tylko kilka miesiecy ale zdazylem zauwazyc jak wygląda tam praca. Więc jest tak- praca w weekendy i to każdy,duzo obowiazków jak na takie pensje(chodzi o pracownikow VDM) i dlatego odszedłem bo przejść na firmę sie nie opłacało- jak by mnie chcieli. Kierownictwo bez kwalifikacji na stanowisko, i ludzie się skarżą żę są niedoceniani. praca w 4 brygadach a na umowie masz 3 zmiany i tylko 5 dni w tygodniu. - Absurd. Nigdy nie wiedziałem kiedy bedę miał wole i czy mogę sobie cos zaplanowć. Grafik ustawiany niby na tydzień ale ludzie nie przychodzą i tak wszystko sie zmienia. Czyli z dnia na dzień. Mnie było ciężko to zarządzanie zrozumieć. dziwie sie tylko ludzią z VDM, że nie strajkują. To wyzysk. Jest wiele firm w lodzi a tam i tam mało ludzi zatrudniają. To tyle.
2
pracownik firmy 2016-05-27 13:53:58
praca ciężka nie jest to robota dla kogos slabego , trzeba miec sile w lapach , straznik calkowity cham , wulgarny , niesympatyczny i potrafi obrazic czlowieka czesto. godziny niby 3 zmiany ale roznie to bywa a najgorsze jest to ze raz mialem od tygodnia zapisane wolne a 2 godziny przed zakonczeniem zmiany mi je zabrano.
1
luki 2016-06-10 20:46:21
Od kiedy rusza praca na piekarni w Kutnie i jakieś informacje by się dowiedzieć np e-mail do nich
lodz1987 2016-06-14 20:36:46
Kochani ile mozna zarobic w lodzi na produkcji?zatrudnienie przez firme czy agencje?
lodz1987 2016-06-15 10:24:13
tak chodzi mi o stanowisko operator linii produkcyjnej, jakie wynagrodzenie proponuja?3 zmiany?
lodz1987 2016-06-15 12:05:07
wynagrodzenie jest dla mnie najwazniejsze
Aron 2016-08-01 19:41:19
Witam wszystkich .
Pracowalam w Vandemoortele przez 15 miesiecy,obiecywano mi przejscie na firme,po czym zwolniono mnie bez slowa wyjasnienia.
W tej firmie kierownictwo nie ma pojecia o produkcji,cala ta firma to jedna wielka szajka,jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kierownik ma swoich pupilkow ktorzy kabloja i sa inaczej traktowani,a zwykla osoba ktora nie podlizuje sie ,to ma przeje.ane.Jak sie nie wkupisz w laski kierowniczki to nie masz szans na dobre traktowanie.Ta firma nie ma pojecia o produkcji,w tej firmie nie ma osob odpowidzialnych za kontrole jakosci,nie powiem jak robione sa bulki ,bo jak zobaczylam to az przestalam jesc je.
W vandemoortele powinni zagosci Panie z Sanepidu,Inspekcji Pracy,bo straszne machlojki sa robione w tym zakladzie , w Łodzi.Teraz podobno zmienil sie dyrektor,ale za wiele nie zrobi,jak byl balagan i byly robione machlojki tak beda nadal tam.
Jednej z kierowniczek zrobilam pewna usluge (prywatna ) to nie wyplacila mi calosci tylko polowe,jeszcze z pretensjami do mnie,po prostu zalosne.
5
Robol 2016-08-28 17:03:21
skoro wszystkim jest tam tak źle to po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam pracujecie?????
Robol 2016-08-28 17:06:22
Poczekaj...a zweryfikuj swoją osobowość...Aron,a piszesz w rodzaju żeńskim??...
paweł 2016-08-28 22:31:06
A jakie są zarobki dla specjalisty ds. zakupów? Dzięki
Aron 2016-11-13 00:58:22
A jak myślisz?? Problem z czytaniem ze zrozumieniem??? Szkoła podstawowa się kłania. Myślę że w tej firmie obecny dyrektor powinien przede wszystkim zmienić kierowniczki i zatrudni mężczyzn na stanowisko kierownika, ponieważ one nie nadają się do pracy na tym stanowisku, nie dają rady być kierowniczka,nie mają pojęcia o produkcji, o byciu na stanowisku kierownika. Obecny dyrektor powinien zatrudnic osoby do spraw jakości,bo to co odwalaja ciastowych oraz operatorzy to jest żałosne i niezgodne normą.
2
Zostaw swoją opinię o Vandemoortele - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vandemoortele