brak logo

Integer.pl S.A.

Kraków

Opinie o Integer.pl S.A.

admin 2009-08-11 09:41:38
Firma integer dba tylko o swoje dochody i swoje wypłaty dal wysoko postawionych pracownikow a kurjerow roznoszacych ulotki ktorzy na nich pracuja ma za margines społeczny poniewarz nie wywiazuje sie z terminowego wypłacania zarobionych pieniedzy przez kurjera opoznienia dochodza do 30 dni a o własne pieniadze trzeba sie prosic!!!!!
kolporter 2010-08-30 20:50:13
Podzielam w pełni opinię poprzednika. [usunięte przez moderatora]ale nie może być dobrze jeśli wchodzą na rynek z tak niskimi stawkami. Wiadome jest, że przy takich wyśrubowanych na maksa stawkach wypłatę będą otrzymywać tylko ci którzy mają umowy o pracę, a reszta może pomarzyć o normalnych warunkach pracy i płacy. Przestrzegam też przyszłych klientów tej firmy, a więc wszystkie markety, aby dobrze się zastanowili przed podpisaniem umowy na dystrybucję swoich reklam. Przetrzymują je w magazynie, aby potem wypuścić je wszystkie razem tylko jeden raz po podpisaniu umowy, zazwyczaj tam gdzie mieszkają pracownicy marketów, a potem nie roznoszą ich już wcale. Na tym polega cała strategia firmy. Nie dawać, nie płacić kurierom, kasę brać dla siebie, a nakład reklamy wywozi się na skup surowców wtórnych całymi paczkami.
Łódz 2011-04-19 21:21:32
W Łodzi to samo stawki zdołowały
Integer nosi na 30 % w jednej klatce po 6 ulotek zostaje bałagan i z tego zestawu 6 ulotek moze do skrzynki trafia z 4 ....
KPINA NIE FIRMA
Nie dajcie sie nabrac na niskie stawki liczy sie tez jakosc a to kosztuje drodzy szefowie firm
A ten Real ktory dostali do noszenia jeszcze nie miałem :P
ZUZA 2011-06-08 19:47:46
jako , że jest to oczywiste , firma integer "to to samo" co inpost , (usunięte przez administratora) CAŁA PRAWDA :)
krach 2011-07-20 14:09:24
ja ogólnie przestrzegam przed tą firmą i jej spółkami córkami ...
odnośnie pracy w tej firmie , w spółkach córkach i inwestowaniem w ich walory giełdowe !
wasyl 2011-07-27 13:09:49
krach - 2011-07-20 14:09:24

ja ogólnie przestrzegam przed tą firmą i jej spółkami córkami ...
odnośnie pracy w tej firmie , w spółkach córkach i inwestowaniem w ich walory giełdowe !

podzielam to zdanie w pełni !
aaa 2012-02-09 22:36:50
Dokładnie.. Totalny wyzysk..Koporterów ma sie w tej firmie za maszyny do zarabiania pieniedzy.. Nie wazne jakie sa warunki atmosferyczne, liczy sie tylko kasa.. Kompletna porażka. Żal mi siebie i nie tylko :(
PORAZKA 2012-02-14 20:36:27
INTGER----TO FIRMA KTÓRA WYZYSKUJE LUDZI-KOLPORTERÓW, LUDZIE PRACUJA ZA GROSZE I JESZCZE SA TZW OBCINKI ZA NIC A CI NA GÓRZE CHYBA JUZ SAMI NIE WIEDZA ILE MAJA KASY REKLAMY WYWOZONE -----WIADOMO GDZIE------ I OSZUKIWANIE KLIENTA TRZYMAJCIE SIE Z DALA OD TEJ FIRMY
1
krach 2012-02-28 23:57:15
a nie mówiłem ? czekam jeszcze na komentarze tych , co jeszcze mają ich papiery giełdowe ...... jeszcze :) czekam na wyprzedaże :)
1
lublinianin 2012-05-30 02:32:53
Fakt, wyzyskują kolporterów, stawki żenujące-w Lublinie 23zł/1000szt+10 za kolejne ulotki. a ulotkę Carrefoura jeśli jest ich więcej niż jedna trzeba nosić niemal za darmo. nie wyrzuca się tu jednak gazet, wręcz jest ogromny nacisk, aby było wszystko dokładnie i na czas rozniesione i jest afera jak powrzucasz do koszyków przed klatką. Nędzna wypłata jest jednak na czas
1
kazik 2012-08-15 13:15:10
taki drugi amber gold ;-)
1
tymon 2012-09-26 08:56:14
poczytałem , popytałem , i : jak widać identyczny standard panuje w całej grupie , i panował we free-m , ale to padło . z tego co wiem , to wina ludzi , których pozatrudniał i zaufał właściciel : bez charyzmy , bez doświadczenia , bez honoru i ambicji , takie barachło .
iwka99 2012-10-15 15:34:56
wystarczy zerknąć na opinię o spółkach córkach : inforsys i inpost :)
iwka99 2012-10-15 15:35:43
wystarczy zerknąć na opinię o spółkach córkach : inforsys i inpost :)
fajka2 2012-10-18 23:06:41
Ludzie w tej firmie nic sie nie zmienia od lat,przepraszam ceny za kolportaz nspadaja,firmy odchodza,same kary za wszystko-koszmar nie firma.wyzysk czlowieka przez czlowieka
Open 2012-11-07 21:10:45
Kolejna córka to ABC DYSTRYBUCJA w Gdańsku, stawka 50 zł za dzień pracy ( na rozmowie mówią że max 8 godzin) rzeczywistość to nawet 12 godzin pracy za 50 zł . Nakładają kary pieniężne np za nagłą chorobę i nieobecność w pracy bez wcześniejszego zaplanowania( chorobę ciężko zaplanować) Obóz pracy to mało powiedziane !! Jeżeli się zwolnisz to ucinają Ci pensję za 10 dni , jeżeli zrezygnujesz z pracy w ciągu tygodnia nie masz płacone za te dni!!! Szefostwo dorabia się na sprzedaży makulatury, kupuje sobie nowe bryki a pracowników traktują jak murzynów o bladych twarzach.
stim77 2012-11-08 09:52:45
Open - 2012-11-07 21:10:45

Kolejna córka to ABC DYSTRYBUCJA w Gdańsku, stawka 50 zł za dzień pracy ( na rozmowie mówią że max 8 godzin) rzeczywistość to nawet 12 godzin pracy za 50 zł . Nakładają kary pieniężne np za nagłą chorobę i nieobecność w pracy bez wcześniejszego zaplanowania( chorobę ciężko zaplanować) Obóz pracy to mało powiedziane !! Jeżeli się zwolnisz to ucinają Ci pensję za 10 dni , jeżeli zrezygnujesz z pracy w ciągu tygodnia nie masz płacone za te dni!!! Szefostwo dorabia się na sprzedaży makulatury, kupuje sobie nowe bryki a pracowników traktują jak murzynów o bladych twarzach.
czy to zarządzanie RB i BG wychodzi w Gdańsku ?
Była pracownica-Gdańsk 2012-12-08 21:52:17
Zrezygnowałam z tej pracy z kilku powodów (usunięte przez administratora)! Jest kilka grup które jeżdżą , jedna z nich to totalna porażka , miałam okazje raz jedyny z nimi jechać i miałam dość tego dnia.(usunięte przez administratora) na szczęście w grupie była jedna dziewczyna, pracowała wtedy bardzo krótko ,(usunięte przez administratora) i z nią spędziłam cały dzień pracy i nadganiałam(usunięte przez administratora) - zróbcie coś z ta patologią na firmie , nie chciałam bronic i (usunięte przez administratora)wolałam odejść i wziąć winę na siebie. Nie było tak jak wam się wydaje. Dobrze że chociaż dostałam wypłatę za przepracowane tych kilka dni.. Mam nadzieję że szefostwo spojrzy na oczy i zrobi coś z osuwającymi się ludźmi na skrzynkach .Z tego co sie w tym krótkim czasie dowiedziałam , juz były incydenty niemiłe dla szefostwa , czas chyba coś z tym zrobić , zmienić załogę i dać lepszą płacę normalnym ludziom. Pozdrawiam J
trinity 2012-12-10 09:28:33
nareszcie ktoś napisał prawdę , bo jeśli tak wygląda organizacja i kultura pracy , to gratuluję prywatnemu (usunięte przez administratora).. miejsca na liście Forbes'a i tak pięknie zorganizowanego przedsięwzięcia giełdowego . dziwię się teraz , że akcje w ostatnim czasie tak wzrosły , ale może są nawalone jak jego kadra ? :)
Była pracownica-Gdańsk 2012-12-11 07:40:13
Zbijają kasę na giełdzie - owszem a ludzi traktują jak niewolników ... Za 50 zł trzeba tachać w mrozie ciężkie plecaki, nawet tak jak ktoś wcześniej napisał po 12 godzin , nie ma nawet głupiej przerwy na śniadanie - je się w "locie" między klatkami.
były 2012-12-11 14:10:03
no cóż , to wina tylko i wyłącznie samych ludzi na samym dole , że zgadzają się na taki wyzysk (od kierownika w górę to klika) , a jak się już zgodzili i podpisali papiery (weksle także , bo inaczej by nie pracowali) , to niech walczą o swoje prawa , bo wiem , że nie są respektowane . gdzieś widziałem i słyszałem o narzekaniach , to niech się wezmą do kupy RAZEM i powalczą z tym wyzyskiem . a tak tylko obiecują i narzekają :)
ewaaa 2013-01-06 09:31:10
Witam,

Jaka sytuacja panuje w Krakowie?
Interesuje mnie w szczególności praca na stanowisku Specjalisty ds. Zakupów. Ile godzin pracuje się dziennie, na jakie pieniążki można liczyć, jaka atmosfera panuje w pracy?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

ewaaa
savona 2013-06-06 13:57:26
pracowałam w tym(usunięte przez administratora) nie polecam zdecydowanie .
2
Ramona 2013-07-05 22:07:25
A możesz napisać w jakim mieście pracowałaś , ja byłam tam 3 dni w pracy , miałam pracować w INTEGER ale trafiłam do jakiegoś Bartka , niby wspólnika , kolejna firma krzak . Facet ma coś z deklem , nakłada karty , za to że nie weszłam do klatki bo mnie nie wpuścili , jego kierowca kazał mi wejść na nóż - odmówiłam to dostałam 100 zł kary , musiałam wysłuchać wielkich wrzasków jąkającego się frajera który nosi miano szefa firmy krzak i mało mnie nie uderzył . Nie będę włamywała się do klatek , nikt mnie nie zmusi.
rewal 2013-07-28 00:25:01
Ramona - 2013-07-05 22:07:25

A możesz napisać w jakim mieście pracowałaś , ja byłam tam 3 dni w pracy , miałam pracować w INTEGER ale trafiłam do jakiegoś Bartka , niby wspólnika , kolejna firma krzak . Facet ma coś z deklem , nakłada karty , za to że nie weszłam do klatki bo mnie nie wpuścili , jego kierowca kazał mi wejść na nóż - odmówiłam to dostałam 100 zł kary , musiałam wysłuchać wielkich wrzasków jąkającego się frajera który nosi miano szefa firmy krzak i mało mnie nie uderzył . Nie będę włamywała się do klatek , nikt mnie nie zmusi.
Bo to taka gieldowa sciema , takie kiepskie amber gold i sie dziwie , ze ludzie daja sie na te spolke nabierac , taki dmuchamy balonik , ktory zaraz peknie lub zostanie sprzedany ;)
romano 2013-09-11 16:04:21
(usunięte przez administratora)decydowanie nie polecam tej firmy (usunięte przez administratora) nigdy nie wiesz kiedy jest jakas praca o wszystko sie trzeba dopytywac i niejasne warunki placowe jezeli chodzi o info dla klientow sam widzialem jak wywoza tonami pozostale gazetki pozatym znajomi w pewnych miejscach potwierdzili to co widzialem dlatego to co zostalo kaza zwracac do magazyu ludziom w kierownitwie nie dalbym nawet zabawek w piaskownicy do zarzadzania inna sprawa jest traktowania pracownikow kolporterow (usunięte przez administratora) to cala prawda i integer.pl SA
3
gosc 2014-01-14 15:16:08
Witam, Czy może ktoś miał styczność z działami IT w tej firmie? Jakich można się spodziewać zarobków, jaka jest atmosfera w dziale i firmie?
Pozdrawiam
gosc 2014-01-22 12:19:52
Podbijam pytanie mojego przedmówcy. Jak wyglądają sprawy w dziale IT?
a to dobre 2014-01-29 10:28:05
widzę, że niepochlebne opinie zniknęły. jak rozumiem Integer nie miał z tym nic wspólnego, prawda? :)
3
gosc 2014-02-06 16:20:53
dziwna firma
gosc 2014-02-14 16:45:36
nie polecam tej firmy, jakkolwiek by to brzmialo ale to ciezka sprawa
frajer 2014-04-03 09:32:43
witam

gdzie jest zakład produkcyjny w Krakowie czy w Zabierzowie ?

pozdrawiam
Krakow informatyk 2014-05-28 13:23:30
Oszuści i naciągacze ! Na stanowisku informatyka oferuja 1600 zł do tego umowę o dzieło.. Straciłem tylko niepotrzebnie czas idąc tam na rozmowę
1
taka jedna 2014-06-06 09:52:00
a jaka jest sytuacja w Krakowie???
p1pracuj na kierowce a nie na siebie 2014-07-31 16:33:58
Praca w tej firmie jest tyraniem z gazetkami w plecaku gdzie ładuja ludziom tyle gazet że plecak cie wygina i na rece dostajesz drugie tyle plus wózek kipiący ulotek i tachaj sobie przez cały dzie ten wózek ponieważ kierowca ma tak dużo do pracy że siedzi sobie na tyłku i gada z drugim kierowcom przez telefon lub jada sobie na kawke a jak maja blisko do domu to jada sobie właściwie do domu jedza obiadek a ty przez cały dzień bez picia chodzisz a jak sie upomnisz o wode to mówia że ich to nie interesuje bo oni od szefa nie dostali pieniedzy na wode a i system kar jest taki za siedzenie na ławce żeby zaczerpnąć od noszenia minus 20zł za palenie papierosa minus 5zł za nie poinformowanie i poinformowanie kierowca wysle ci smsa że bumela i tu kolejny minus 75zł albo jak daje ci wolne przymusowe to poinformuje cie o godzinie 22.00 do godziny 24.00 albo jak już przyjdziesz podbaze to odesle cie do domu bo nie ma miejsca w samochodzie lub wożą ludzi na pace samochodu dostawczego zarejestrowany on jest na 2 os a faktycznie znajduje sie 7 siedzeń 1 dla kierowcy a reszta dla pasażera sam jestem przykładem tego faktu bo nie jeden raz sie zdażyło że jechaliśmy w 20os w tym siedmiu siedziało na siedzeniach a reszta na pace na ulotkach i z kierowcami nie ma co dyskutować bo to debile dosłownie a szefostwo zapszeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich to interesuje i radz sobie sam a jak podpisujecie regulamin to UWAGA za wydmuchanie jakiego kolwiek promila nie dostaniecie wypłaty jeżeli podpisaliście GO. UWAGA CZYTAJCIE CO PODPISUJECIE A ZWŁASZCZA TO CO PISZE NA UMOWIE I W REGULAMINIE!!!!!!!!!!! NIE RADZE WAM SIE PRZYJMOWAC DO FIRMY INTEGER W CHRZANOWIE ZŁODZIEJE WYKOŻYSTUJĄ LUDZI.CZYSTY WYZYSK100%SZCZEREJ PRAWDY!!!!!!!!!!
emil 2014-10-28 22:13:36
na rozmowie najpierw info że może się zdarzyć praca po godzinach a dalej pytanie o stan cywilny i dzieci
Sghsgdgsd 2014-12-28 20:43:56
W dziale IT (INITTEC) jest OK, płacowo nie jest to najwyższa półka, ale jest też dużo lepiej niż w popularnych ostatnio mikrofiremkach, w których programista odpowiada dodatkowo za testy, sieci, analizę itd... Atmosfera jest OK, gdyby nie pewna pani z sekretariatu, która czasami chyba zapomina wziąć leki. Ale na szczęście nie wychyla się za często poza swoje piętro :) Kierownicy, których poznałem, również w porządku, jednak nie potrafią opanować chaosu, jaki tam panuje (jak to IT ;) ). Minusy - na pewno słaby socjal, bo jest tylko multisport i prywatna opieka w standardowym pakiecie. Brak game-roomu da się przeżyć, zwłaszcza że ten dział broni się przed korporacyjnością, największym rakiem ostatnich czasów. Zero kontaktu z klientami ani z "ważnymi osobami z JuKej" też stanowi plus. Umowa - domyślnie o pracę, jednak bez problemów zgadzają się na zlecenia lub b2b.
marek 2015-04-01 14:24:56
@sitek masz rację, wydaje mi się, że nasze społęczeństwo albo staje się coraz bardziej leniwe albo coraz mniej ambitne. Poza tym nie wydaje mi się, żeby na roznoszeniu gazet jakoś sporo się zarobiło, to chyba bardziej jest dorywcza praca dla jakiś dzieciaków z liceum, a nie praca dla studentów jednak.
CosNieTak 2015-07-02 21:39:37
Witam. W odróżnieniu od innych w tym miejscu, opiszę pracę w siedzibach firmy (Malborska&Zawiła w Krakowie). Zacznijmy od tego, że wrzuty tutaj na prezesa RB świadczą o tym, że ktoś nie wie, co się w firmie dzieje. Za wszystkie sznurki pociąga żona RB, czyli AI-B, a pan RB zgadza się na wszystko, żeby mieć "spokój w domu". To dzięki tej pani w firmie są bardzo "wysokie" pensje, dwie umowy zamiast jednej i podejście typu "jak się nie podoba to niech odejdzie". Oczywiście, jak pracownik odejdzie to nie jest problem Wielkiego Zarządu, tylko przełożonego pracownika. Wymagania wobec przełożonego się nie zmniejszą, a pensje i warunki pracy się nie poprawią. Wielka ściema pod tytułem "InPeople" to też pomysł wiadomej osoby, wszyscy jak jeden mąż wpisali w problemach zarobki i oczywiście reakcji brak :) Ludzie siedzą w firmie tylko dla atmosfery, problem w tym, że fajna atmosfera i 1800-2500 na rękę nie zatrzymają najbardziej wartościowych ludzi w firmie na zawsze. Pensje są o wiele niższe od krakowskiej średniej na dane stanowisko (nie dotyczy dyrektorów, rzecz jasna), więc ludzie z Malborskiej powoli odchodzą, z Zawiłej zapewne też...
2
CosNieTak 2015-07-02 21:42:19
Dodam tylko, że firma jest dojną krową dla krewnych i znajomych królika :) Właściciele firm, którzy po znajomości zaczęli obsługiwać paczkomaty (musieli się przebranżowić i ustawić tylko pod to, ale co tam) mają się świetnie :) A jeżeli ktoś uważa, że to nie możliwe, to dodam, że prezesi niektórych spółek zarabiających na paczkomatach, to dyrektorzy i prezesi w Integerze albo którejś z wielu spółek-córek :)
1
fuchsgs 2015-08-04 12:21:06
wpierw musisz pokazać co potrafisz a potem pytać o zarobek,jak będziesz dobry to dobrze zarobisz taka jest zasada.
ja 2016-03-07 22:39:53
Cześć,
czy ktoś pracował w tej firmie (w Krakowie) na stanowisku pracownik infolinii? Jeżeli taka osoba się znajdzie to może coś tu skrobnie?
Pozdrawiam
jeleń 2016-03-19 23:17:32
Cześć.
Też pracowałem dla nich w Lublinie, chciaż ciężko to nazwać pracą, bo takiej charówy za taką jałmużnę i takiego wyzysku przypominajcego czasy kryzysu w Stanach Zjednoczonych z lat dwudziestych i krwiożerczymi kapitalistami to w swoim życiu nie spotkałem nigdzie i nigdy.
Dodatkowo wtedy jeszcze, ich ulotki trzeba było samemu przywieźć z ul. technicznej w związku z tym plecak ważył czasami ponad 25kg., złożyć, zapakować do foliowych woreczków, i biegać po piętrach zawieszając ja na klamkach wszystkich mieszkań w klatce, bo zostawienie na skrzynkach nawet na prośbę lokatorów mogło się skończyć karą. Tygodniowo potrafiłem na piechotę przejść ponad dwadzieścia kilometrów z ciężkim plecakiem, i tak ponad trzy lata, aż dziwne że nic mi się poważnego nie stało jeśli chodzi o plecy...in na koniec wypłata w kopercie rzędu niespełna 400 zł. Netto, przekląłem tą firmę i tych pseudo szefów i mam nadzieję że los odpowiednio ich „wynagrodzi” za moją i nie tylko moją krzywdę...do Legii Cudzoziemskiej to mógłbym dzięki tej „pracy” dostać się bez egzaminów wytrzymałościowych...
randd 2016-04-12 07:15:52
Szczerze nie polecam działu "R&D" w Zabierzowie. O jakości tego działu oraz atmosferze i podejściu do pracownika świadczy budynek ... stara betoniarnia (To nie żart). Jeżeli chodzi o płacę to ogłoszenia zawierają wydawać by się mogło informację o konkurencyjnych zarobkach względem na przykład sąsiadującego business parku, a na rozmowie przy takiej kwocie słychać że takie pieniądze jak na ogłoszeniu to tak naprawdę na inną pozycję a ty aplikujesz akurat na stanowisko o ponad połowe mniejszych wymaganiach ... Szydera. Jak oni przy tak ogromnej konkurencyjności znajdują ludzi za takie pieniądze i takie podejście to ja nie wiem.
2
AIJF 2016-05-13 19:22:39
Ciekawe, czy dalej pracuje tam słynny konstruktor, zarabiający 1800 zł...
1
Pinokio 2016-05-25 20:20:14
Nie pracuje. Teraz konstruuje turbiny w Borg-Warner. Miej ich Panie w opiece. ;)
2
df 2016-08-06 12:15:25
Nie specjalnie polecam Pana menagiera czy kim on tam jest z Zabieżowa.
3
hac 2016-10-18 21:56:44
To i tak sporo uważam, bo na początek raczej nie dadzą Ci tyle ile chcesz, może wczesniej w innej firmie zarabiałeś wiecej ale to już po jakimś czasie wiec stawka tez jest inna ,nie wiem może można negocjować stawkę?
Zostaw swoją opinię o Integer.pl S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Integer.pl S.A.