Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2011-05-27 22:40:19 odpowiedz | cytuj
witam serdecznie:) firma nie kompetentna , wyzysk wśród młodych dziewcząt małe zarobki a po tym albo dziewczyny same się zwalniają albo zmuszają je do tego małe zarobki i atmosfera , oczywiście cały czas piszemy o hotelu PURO we Wrocławiu :( firma zatrudniona do sprzątania tego hotelu jest karygodna ogólnie ofertę zatrudnienia do pracy można znaleźć na portalu gumtree czego oczywiście nie polecam ponieważ właściciel pisze o miłej atmosferze w pracy której NIESTETY NIE MA!!!!! i ludzie pracują tam MAX 2 tyg bez UMOWY!!!(dziewczyny szantażowane jak odejdą to albo nie dostają umowy i pieniędzy)czego ja sama nie polecam w ogóle!!
pokojowka - 2011-05-30 00:47:08 odpowiedz | cytuj
Tak jak koleżanka napisała wcześniej... Zatrudnione dziewczyny przez Bartosza Dobiecha są notorycznie oszukiwane,zastraszane iż nie dostaną wynagrodzenia za przepracowany miesiąc w przypadku niepodporządkowania się pracodawcy. Jeżeli już łaskawie doprosimy się o swoją wypłatę (co oczywiście nie jest łatwą sprawą) suma wynagrodzenia jest karygodnie śmieszna, dosłownie nawet nie można tego nazwać wypłactą lecz ZAPOMOGĄ!!!
Przykład: Za przepracowanie 15 dni roboczych po 9 h w tym dni świątecznych(3) mniej więcej dostaniemy 400zł wynagrodzenia... ŻAL.... W szczególności iż Hotel wypłaca Panu Bartoszowi na miesięczne wypłaty dla pokojówek grrrrube pieniądze!!! Mówimy tu o sumie ok 40 000 tys zł!!! Więc sama nasuwa się myśl co się dzieje z tymi pieniędzmi skoro nam są wypłacane tkzw zapomogi po 400-500zł m-c?????

I tak jak koleżanka wspomniała popieram ją w 100% odnośnie atmosfery pracy, jakości pracy i Umów o pracę!!!

TO SIĘ NADAJE KATEGORYCZNIE DO PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY!!!

ILE Z NAS JUŻ ZOSTAŁO OSZUKANYCH...ROTACJA PRACOWNIC SAMA MÓWI PRZEZ SIEBIE ILE JESZCZE DZIEWCZYN OSZUKA PAN BARTEK????

Dlatego nie można przymykać oczu na takie występki więc wraz z dziewczynami postanowiłyśmy udać się do Państwowej Inspekcji Pracy by zajęła się naszą sprawą i kategorycznie zakończyła ten proceder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.... - 2011-05-30 10:56:49 odpowiedz | cytuj
To może ja teraz coś od siebie. Praca rzucona wczoraj, już długo o tym myślałam.
Nie polecam, choć może wam uda się z wszystkimi porozumieć... Choć na sprzątające niewiasty złego słowa powiedzieć nie mogę.
Właśnie wróciłam od prawnika - okazało się, że Państwo Dobiech nie wypłacą mi pieniążków za maj. I tu tkwi szkopuł. Przede wszystkim, jak się okazało umowa nie jest w ogóle prawna, jeden punkt nie może być zawarty, ponad to na umowie jest nie moje nazwisko, przekręcona jedna literka. ;)
Do PIP'u na pewno nie pójdę, aż tak złym człowiekiem nie jestem, jednak jestem umówiona na godzinę 17 już z prawnikiem zajmującym się tymi sprawami, aby złożyć pozew w sądzie. Będzie wybór - pieniążki do trzeciego czerwca albo sprawa, którą i tak na 99% mam szansę wygrać.
Jeśli chcesz pracować za małe pieniądze, bez umowy, z gestapo - jedna liderka to polecam. :)
Jeśli jednak chcesz być traktowana jako człowiek, gdzie nawet po wszystkim miło jest wyjść z pracodawcą na kawę to odpuść. Zdecydowanie nie warto.
Dziwi mnie jednak, że dyrektor hotelu jeszcze się za to wszystko nie wziął, ale myślę że w końcu któraś tak się podirytuje, że nie będzie miał wyboru. Ot co.
Swoją drogą dziewczyny, które idą do IP? :D Z miłą chęcią posłucham co tam wyszło.
anonim - 2011-05-31 00:57:59 odpowiedz | cytuj
Ciekawe te wasze oceny, dziewczyny. Wiadomo, że anonimowo można mówić wiele. Praca ciężka, jak każde sprzątanie, jedna liderka Justyna rzeczywiście godna pożałowania, ale bez koloryzowania proszę. Pan Bartosz jest naprawdę porządnym facetem i pracując tam już trochę dodam, że nigdy z pieniędzmi problemu nie było. Ale rzeczywiście przez "buntowniczki" , które rzucały ścierką z fochem z dnia na dzień w umowie pracodawca zawarł kontrowersyjny zapis, że umowa zlecenie trwac ma pełny miesiąc, w przeciwnym wypadku może nie zostać wypłacona należność. Mnie też się ten zapis nie podoba i będę negocjować jego usunięcie. Jednak jak do tej pory drogą negocjacji wszystko to, co chciałam z Panem Bartkiem osiągnęłam. Złego słowa na niego nie powiem. Więc jakoś nie wierzę do końca w te wasze inspekcje pracy...
anonim - 2011-05-31 03:16:32 odpowiedz | cytuj
Masz umowę? A to ciekawe...
anonim - 2011-05-31 09:18:41 odpowiedz | cytuj
hej dziewczyny
w takim razie jaka była wasza stawka za godzinę? i masakra az 9h pracy to jest przecież nie do wyrobienia (non stop sprzątanie...przez 9h)można się zaharować!!!no chyba że mialyście ustaloną ilość pokoi i w miarę odpowiedni czas na jego sprzątnięcie. Jestem pokojową w innym hotelu i nie miałam nigdy żadnych problemów,ale myślałam o zmianie hotelu i w tym u pana Bartosza bo zachęcająca jest... Możliwość awansu na inne stanowiska w hotelu...i miała bym bliżej. Więc jeśli mogłybyście (i tutaj kieruję z prośbą do dziewczyn które już tam pracowały albo pracują) o więcej konkretnych wiadomości i informacji. Bo z pewnością jest więcej dziewczyn które nad ta pracą myślały a jak wiadomo nikt nie chce zostać wyrolowany i przezyć na własnej skórze nieprzyjemności. Pozdrawiam
Z. - 2011-05-31 12:08:18 odpowiedz | cytuj
Masz stawkę godzinową, choć i tak sądzę, że kwestią czasu jest praca na akord. Pokoje wyjazdowe i pobyty. Generalnie, największym plusem jest to, że hotel jest nowy. Większość rzeczy wystarczy przetrzeć. Dostajesz posiłek. Co chcesz jeszcze wiedzieć?
Z. - 2011-05-31 12:10:33 odpowiedz | cytuj
A... I jak zaczynałam to faktycznie siedziało się w pracy sporo. Teraz moim zdaniem jest nawał dziewcząt i bardzo często się zdarzało, że wychodziło się po 4-6 godzinach... A stawka to 8/h.
Z. - 2011-05-31 12:12:37 odpowiedz | cytuj
A... I do anonima, że niby anonimowo można wiele. Wiesz od kiedy nie pracuję, więc wiesz też kim jestem. Ale teraz będę podpisywać się pod Z., żeby nie było.
anonim - 2011-05-31 23:17:28 odpowiedz | cytuj
PURO HOTEL? TO PRAWDZIWY OBÓZ PRACY!!!
PRACOWNICY?TANIA SIŁA ROBOCZA A P.DOBIECH KRĘTACZ I OSZUST!!!
KOLEŻANKA KTÓRA GO BRONI!!! CIEKAWE ILE ZA TO DOSTAJE ŻEBY TAK NA FORUM KŁAMAĆ !!! ZA ILE SIĘ DOGADAŁAŚ? JAK TWIERDZISZ MOŻNA SIĘ Z NIM DOGADAĆ!!!TO CO WYGADUJESZ JEST NAPRAWDĘ ŻENUJĄCE!!! A MOŻE CI ODPOWIADAJĄ DARMOWE POSIŁKI ?KTÓRE I TAK NA ŚMIETNIKU LĄDUJĄ!!!JAK KTOŚ CHCĘ ROBIĆ RZEKOMĄ KARIERĘ W HOTELU PURO JAKĄ OBIECUJĘ P.DOBIECH ŻYCZĘ POWODZENIA!!!

Paulina - 2011-06-07 15:40:56 odpowiedz | cytuj
Witam. Ciężko uwierzyć w to co tu się naczytałam. Przypuszczam, że opinie powystawiane są przez tą samą osobę, która robiła co mogła, aby zepsuć atmosferę w hotelu. Oczywiście również anonimowo. Praca pokojówki niekoniecznie należy do lekkich. Dużo sprzątania, presja czasu. Praca nie wymaga nie wiadomo jakich umiejętności. Jeśli ktoś potrafi utrzymać porządek we własnym domu, tutaj również powinien sobie poradzić. Atmosfera wśród dziewczyn jest miła, czasem nawet przyjacielska. Z panem Bartkiem również nigdy nie miałam nieprzyjemności. Jeśli pojawia się jakiś problem, zawsze stara się znaleźć najlepsze wyjście. Pozdrawiam całą ekipę Puro Hotel.
M. - 2011-06-07 19:47:23 odpowiedz | cytuj
Od początku jasne jaka umowa, jakie zarobki. Jeśli komuś zależy i nie jest zbyt leniwy, nie jest źle. Pracy sporo, ale czego się spodziewać na takim stanowisku? Ze wszystkim można się dogadać. O ile oczywiście ktoś chce się dogadać. Generalnie godzenie nauki z pracą bez większych problemów. Także nie narzekam :)
anonim - 2011-06-07 22:15:56 odpowiedz | cytuj
Ok skoro wg Ciebie wszystko jest ok powiedz mi kochana...
Masz umowe????
M. - 2011-06-08 08:49:13 odpowiedz | cytuj
Oczywiście że tak. Jak wszyscy.
anonim - 2011-06-09 12:40:20 odpowiedz | cytuj
Jak wszyscy powiadasz:) Dobre sobie....
I jeszcze moze powiesz mi ze od razu dostałaś umowę?
:)))
M. - 2011-06-10 17:09:44 odpowiedz | cytuj
Naprawdę dziwią mnie te pytania. Tak, dostałam. I pierwszy raz słyszę, żeby ktoś nie dostał. I szczerze nie chce mi się w to wierzyć...
KW - 2011-06-10 22:36:11 odpowiedz | cytuj
Nie od dzis wiadomo, ze kogo zwolniono, albo odszedl bo nie dawal sobie rady z praca, czesto probuje mscic sie na bylym pracodawcy. Bardzo naginacie prawde w tych roznych opiniach i to jest dosyc nie fair. Kolejny raz juz pewnie po dziewczynach sie powtorze, ze lekko w pracy nie jest, trzeba sie nasprzatac ale to nie znaczy, ze pan Bartek jest temu winny. Przeciez za to sie nam placi. Praca jak praca, pieniadze z niej sa i chyba o to chodzi. Mozna elastycznie ulozyc sobie grafik pasujacy do studiow i na tym mi np. najbardziej zalezalo. Zle nie jest, a na szefa narzekac nie ma co, bo stara sie jak moze. Pozdro.
anonim - 2011-07-14 11:27:43 odpowiedz | cytuj
pracowałam tam przez kilka dni, bez umowy, zostalam zwolniona za pyskowanie, pieniędzy nie dostalam gdyż dowiedziałam się że był to okres próbny. dziewczyny traktowane jak tania sila robocza, nie moglam wyjśc zapalić czy zrobić sobie przerwy dla siebie oprocz wspolnej przerwy sniadaniowej rano. zapierdol max, atmosfera straszna, pokojówki pospinane gdyż dziewczyny odpadały codziennie jak jesienne liście, starsza pokojówka justyna zachowywała się jakby mianowano ją ambasadorką kaliforni ale jeżeli to teraz czytasz justynko to wiedz że NIKT CIE JESZCZE PORZĄDNIE NIE WYRUCHAŁ. dziękuję, nie polecam nikomu
Justyna - 2011-07-14 15:56:13 odpowiedz | cytuj
Witam, jestem zaskoczona opiniami pewnych osób...zwłaszcza że zabawa w anonimy jest niedojrzała.
Też tam pracowałam i widzę to zupełnie inaczej, ale ile ludzi tyle opinii.
Jeżeli ktoś przychodzi do pracy np. na stanowisko pokojowej to powinien się liczyć z tym co należy do jego obowiązków, a nie buntować się na każde zwrócenie uwagi. Praca pokojówki nie jest łatwa i daje w kość ale podejmując ją trzeba się liczyć z tym że może być ciężko. Co do stwierdzeń o mnie to każdy ma swoje zdanie...a ja nie zamierzam się bronić ani obrażać innych,ponieważ istnieją osoby które mino tego iż nie maja racji i tak będą żyły w przeświadczeniu że jest tak jak one twierdzą. Co do tych przerw to każdy miał prawo sobie ją robić więc akurat tu chyba przesadzasz
anonim - 2011-07-22 22:25:54 odpowiedz | cytuj
Odnosnie kolezanki wyzej....Widze ze chyba dostalas specjalne zadanie by wypisywac pozytywne komentarze na tej stronie:) Bo rowniez zgadzam sie z wypowiedziami innych o pracy w puro. Straszna atmosfera pracy to po 1, po 2 justyna zachowuje sie jak Gestapowiec jakis, 3 zasuwa sie jak maly robocik pracodawca obiec uje premie ktorych nie wyplaca nie podpisuje umowy z Toba i z byle powodu zwalnia a wtedy zgodnie z jego aneksem umowy ktorej nawet nie podpiszesz zastrzega sobie prawo do nie wyplacenia naleznych Ci pieniedzy. Dlatego droga kolezanko powiedz co robisz ze tak Ci dobrze w Puro? moze blizsze kontakty:))))
Asia - 2011-07-31 11:47:45 odpowiedz | cytuj
Dziwne jest jedno, że wszystkie opinie szkalujące, oczerniające, czy to Justynę, czy pracę w hotelu są anonimowe, pozostaje mieć nadzieję że nikt rozsądny nie będzie poważnie brał bzdur jakie wypisujecie. Odnośnie koleżanki poniżej -do działu już od dawna nie ma naboru ponieważ pracuje stała ekipa -po drugie zdecyduj się...skąd wiesz o aneksach, umowach ich zasadach, jak rzekomo nic nie dostajesz (do oczerniania i kłamstwa też trzeba mieć głowę) -po trzecie piszesz, że dziewczyny nie dostają pieniędzy a potem, że nie wypłaca się obiecanych premii (na boga, zdecyduj się, to dostają wypłatę czy nie...) -po trzecie teksty typu \"nawet na papierosa nie miałam czasu wyjść po prostu są śmieszne, nie dziwię się że pod takimi głupotami trudno sie podpisać, nie mówiąc już o zdaniu nikt cię jeszcze nie wyruch..... Rozpisałam się bo jestem zdenerwowana tym jak łatwo można komuś zepsuć opinie, nawet anonimowo, proszę o rozsądek i umiar bo czynienie takiego zła nikomu nie służy. Podsumowując nie ma osoby która pracując w hotelu nie dostała by wypłaty, wszelkie pomyłki nieporozumienia pracodawca rozwiązuje szybko i z korzyścia dla pracowników, w tej chwili nie ma naboru i opinie przedstawiają osoby, które nie nadawały sie do tej pracy. Co do Justyny znam ją osobiście, nie każdemu odpowiada to jaki ma sposób bycia, ale na pewno jest kompetentna i jeśli ma jakieś uwagi to tylko merytoryczne.
pupu - 2011-09-10 09:46:50 odpowiedz | cytuj
Byłam, pracowałam.

Nie polecam nikomu. Wyzysk, niemiła atmosfera, wynagrodzenie w ogóle nie adekwatne do wykonanego wysiłku. Masakra. :/
kasia - 2011-09-26 16:05:30 odpowiedz | cytuj
Witam, pracowałam w hotelu jakiś czas teraz po rozpoczęciu roku musiałam zrezygnować. Jak dla mnie jest to praca dla osób które chcą uczciwie zarobić na swoje utrzymanie we Wrocławiu. T,o że nie toleruje się niedbalstwa, spóźniania, nieusprawiedliwionych nieobecności to moim zdaniem norma. Są niestety osoby, które obrażają się jak każe im się pracować i wydaje mi się, że głównie takie negatywnie wypowiadają się o pracy w hotelu. Ja wiem, że w przerwie będę mogła wrócić i popracować z czego już teraz się bardzo cieszę. Co do zarobków: stały i miękki grafik pensja stała.:) Atmoswerka....różna, teraz coraz lepsza, ale też ekipa się dogrywa.
Polecam. Kasia
Anka - 2012-01-21 19:54:24 odpowiedz | cytuj
Pracowałam w Puro Hotel i naprawdę, żal mi dziewczyn,które tam przychodzą a gratuluje rozumu tym, które odchodzą!!! Pelen wyzysk ze strony kierownictwa, zero umowy tłumaczenie się typu,, zapomniałam dzisiaj wydrukować'' i oczywiście tak przez cały miesiąc wiec najlepiej się odwrócić i pokazać środkowy palec!!!!!
Paulina - 2012-02-12 17:07:56 odpowiedz | cytuj
Praca, wiadomo ciężka i tutaj nie ma c się oszukiwać i to chyba jedyne co mogę przyznać tym, które jej bronią. Zgadzam się w 100% że oszustwo pogania oszustwem, brak umowy, praca na telefon i to było chyba związane z tym, ze w pewnym momencie mieli za dużo dziewczyn, bo kiedyś wszystkie przyszłyśmy to te, które rozdzielały prace niektórych na oczy nigdy nie widziały!!!! NIE POLECAM!! Aha i z tego co się nie mylę to ten portal jest od tego żeby wystawiać wszystkie opinie, nie tylko te ,,słitasne,, i żałosna obrona przez pracownice powinny być skrinowane i wysłane na wiocha.pl!!!!! Tyle w tym temacie.
x