Time for Wax

Warszawa

Opinie o Time for Wax

sandra 2012-07-30 19:39
zgadzam się i potwierdzam, to jest praca murzynów
2
łuaida 2013-02-12 23:46
ludzie, przestancie marudzić, warunki sa jasne, jak ktoś chce pracować i zarabiać, to nie ma czego się bać w time for wax. pracowałam, to wiem. nikt mnie nigdy tam nie oszukał, kasa na czas, w wakacje fakt, urlopów nie było, ale za to nieźłe można było zarobic. że kaucja i działalnosc? a co w ym zlego? kaucje mi oddali a dzialalnosc to forma zatrudnienia jak kazda inna, ja tam polecam prace w tfw :)
pracownik1 2013-02-19 10:45
praca dla murzynów a to dobre :) pracuję w time for wax i nie moge uwierzyć w to, co czytam. nie wiem kto dla kogo jest niemiły, chyba mówimy o dwóch innych time for wax :) dziewczny tu pracujące sa super, przesympatyczna atmosfera, szefowa wymaga dużo, ale uczciwie płaci i to jest najwazniejsze. zakaz konkurecnji? a co? najlepiej przyjsc, wyszkolić sie i iśc do kogo innego pracowac, nie? dajcie spokój ludzie, je zeli ktos jest uczciwy to rok czasu to chyba nic wielkiego. zamiast narzekać w intrnecie lepiej weźcie sie do roboty :) pozdrawiam
1
xyz 2013-07-11 23:06
Trudno powiedzieć jakie tam się ma zarobki, bo każdy jest na innym % i wysokość zarobków jest zależan od tego jaki ruch jest w danym miesiący.
Czasami zarobisz na czysto 2,5tyś, czasami 4, nie ma regóły.
A pracujesz jak niewolnik - normalnie w grafiku masz 41-45h pracy na tydzień a dochodzi do tego jeszcze siedzenie często po godzinach jak jest duizo klientek albo trzeba było coś liczyć, robic inwenatryzacje i takie tam.
Ja tam już nie pracuje i nikomu nie polecam, za żadne skarby bym tam nie wróciła. Zero życia prywatnego, rozwalony kręgosłup i nogi całe w żylakach od stania po 10h.
Jak ktoś ma siłę na taka pracę - proszę bardzo. Ja tylko wyrażam swoja opinię na temat tego miejsca. Są osoby którym się tam dobrze pracuje i na zdrowie - najlepiej niech każdy sam się przekona i zdecyduje. Zwolnić zawsze się można.
2
taaaa 2013-07-18 09:28
Chiny w Polsce..........
1
karola 2014-02-09 22:48
No to ja wlasnie jestem przykladem osoby, ktora byla naprawde zadowolona z pracy w TFW. Pracowałam tam przez dłuzszy czas, i prawda, szefowa jest wymagajaca, ale uczciwa, a kasa dobra i zawsze na czas. Moze to nie jest praca dla wszystkich... ale jesli ktos jest pracowity i chce dobrze zarabiac to sie nie ma czego obawiac
monika 2014-02-09 22:50
wiesz co za 4 tysiace tylko 40 godzin miesiecznie to nie jest tak źle.. niejeden chciałby tyle zarabiać - weź pod uwage ze nie jest to praca managera w korporacji tylko praca jakby nie była fizyczna a takie stawki to nie wiem gdzie bys jeszcze miała.
ania 2014-02-09 22:51
wiesz co takie klauzule sa w wiekszosci branż, pomyśl ze majac baze dostawców, importerów i klientek mozesz sobie otworzyc cos swojego .. to byłoby bez sensu ja akurat pracuje w innej branży ale wszędzie podpisywałam lojalki..
1
jola 2014-02-13 13:10
Jestem kosmetyczka i pracowalam w kilku salonach ale nie moge powiedziec nic zlego o pracy w TFW. Mialam rozne doswiadczenia, ale wszedzie gorzej placili i jeszcze wymagali przyprowadzania wlasnej bazy klientek. Wole ciezej pracowac na dobre pieniadze niz siedziec w miejscu gdzie nie ma klientow i zarabiac marne grosze
2
anja 2014-02-13 13:14
(usunięte przez administratora) miłe profesjonalne panie
natalia 2014-02-14 08:15
Ja uważam, że w TFW oferują całkiem przystępne warunki, a jak próbowałam znaleźć jakieś fajne szkolenie w necie okazało się że normalnie za 2dniowe szkolenie z depilacji płaci się 700 zł za 16 godzin
1
natalie 2014-02-14 08:17
który salon polecacie? ja chodze na solidarnosci
karolna 2014-02-28 09:30
a ktory salon polecacie sprawdzić ? ja do tej pory chodziłam na solidarności ale chciałabym coś zmienić :)
Mruczka 2014-02-28 09:32
Dziewczyny chodzę do tfw na Solidarności ale niedługo przeprowadzamy się i nie będę już miała tak blisko do salonu, więc szukam opinii o innych oddziałach time for wax - możecie coś polecić? :)
Ag 2014-05-07 21:29
Ja chodzę już jakiś czas do TFW na Grójecką. Obsługa jest przesympatyczna :) A z tego co zauważyłam, to w ostatnim czasie szkoliło się dużo dziewczyn w związku z otwarciem salonu w CH Wileńska. Z tego co wiem, to dobrze się tam zarabia, jest dużo pracy, ale coś za coś. Po dziewczynach raczej nie widać, żeby pracowały tam z przymusu, a znam takie co pracują tam kilka lat.
anijka 2014-05-08 11:50
na solidarnosci jest bardzo fajne z tego co czytam u nich na facebooku :) chyba kazde ma fajne wyposazenie ale wiadomo duzo zalezy od pań kosmetyczek :)
metabol 2014-05-08 11:52
również potwierdzam :) mam z nimi kontakt i mogę powiedziec ze to swietne dziewczyny z naprawde pozytywnym zapałem do pracy co ostatnio rzadko się zdarza :)
afish 2014-06-06 12:47
Jakbyś miała non stop robione ankiety tajemniczego klienta który ocenia m.in. to czy się uśmiechasz a od ich wyniku zależy czy np. dostaniesz wolne na ślub w rodzinie, to też byś wyglądała na taką "z pozytywnym zapałem do pracy"...
1
Karola 2014-06-17 13:10
Afish a długo tam już pracujesz? Zaprosili mnie na dzień probny, warto iść?
afish 2014-06-20 22:51
(usunięte przez administratora) d roku.
A iść - warto. Zawsze możesz iść na szkolenie, zobaczyć jak to wygląda, jaki jest ruch w wakacje i jak sie nie zdecydujesz - najwyżej stracisz kaucję.
afish 2014-06-21 18:47
(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) ypłaty.
Na rozmowę zawsze możesz iść - nic cię to nie kosztuje przecież.
Emi 2014-06-25 15:20
Byłam na rozmowie rekrutacyjne w tej firmie. Ogólnie masakra wymagania to własna działalność gospodarcza i szkolenie za które trzeba zapłacić. Nie polecam
afish 2014-07-31 11:35
O, jak miło, że administrator pousuwał praktycznie całe moje wypowiedzi :)
Wydawało mi się, że ta platforma ma służyć wymienianiu się SZCZERYMI i pomocnymi informacjami na temat firm, a nie pisaniem o każdej, że jest świetna i na pewno warto tam pracować....
ŻENADA!
Ciekawa jestem, w których punktach moje wpisy naruszyły regulamin?!
3
Time for Wax 2014-08-19 15:57
Afish, każdy może wyrazić szczerą opinię na temat pracy w Time for Wax, jednak nie powinien zdradzać danych dotyczących warunków zatrudnienia, ponieważ są one objęte tajemnicą firmy i są dostępne wyłącznie dla osób aplikujących na dane stanowisko. Komentarze ujawniające takie dane zostają moderowane przez administratora. Pozdrawiamy.
Time for Wax 2014-09-02 16:19 [pracodawca]
Jesteśmy twórcami kategorii depilacji na polskim rynku i włożyliśmy wiele pracy w stworzenie odpowiednich standardów, dlatego zależy nam na zachowaniu poufności i prosimy o zrozumienie w tej kwestii. Konkurencja nie śpi i chętnie kopiuje nasze działania w różnym zakresie...
PracownikTFW 2014-10-08 16:24
Pracuję w TFW od 2 lat.Miła atmosfera pracy. Jestem bardzo zadowolona.Jeśli potrzebujesz dni wolne- nie ma z tym problemu-kwestia dogadania się.Bardzo dobre zarobki jak na tą branżę.Polecam.
ania83 2014-10-16 10:50
Pracuję tu już dwa lata i uważam,że warto. Nawet jeśli ma się jakieś wątpliwości, zawsze można przyjsc na rozmowe kwalifikacyjna, co przeciez nic nie kosztuje i sprawdzic czy cie to interesuje ;)
kaska 2014-11-14 11:19
To raczej typowo kobieca firma, bo kobiety przy takich zabiegach wolą być obsługiwane przez kobiety ;)
szampon barszcz 2014-12-26 00:32
jeśli pracodawca tak dobiera ekipę pracowników że wybuchają dzikie orgie i imprezy to znaczy że dobrał tę grupę doskonale.jakie w takim razie muszę spełnić preferencję jako osoba żeby dostać u nich w time for wax pracę i żeby dobrze współgrać z obecną ekipą pracowników? mam nadzieję że uda mi się i wzniesiemy toast wkrótce razem
iwana 2015-01-14 10:15
dobre!
Olka 2015-01-15 13:05
Byłam ostatnio na rozmowach w TWF i Easy Waxing i zastanawiam się gdzie jest lepiej. Może jest ktoś kto ma jakieś doświadczenie z obiema tymi firmami?
2
sinba 2015-01-15 14:47
time for wax nie polecam, pracowalam tam przez jakis czas.. napisałabym coś wiecej ale i tak mój komentarz bedzie pewnie wykasowany.. pozdrawiam :)
7
sinba 2015-01-15 14:49
komu Ty tu chcesz kit wcisnąć :D żenada normalnie
magda 2015-03-17 11:52
Myślę ze najwiekszym zaskoczeniem bedzie to, ze te historie o wykorzystaniu i nadgodzinach to totalne bzdury ;)!
G.G. 2015-03-28 01:01
O płaceniu za nadgodziny tam przede wszystkim nie ma mowy z tego prostego powodu, że w ogóle nie ma wynagrodzenia podstawowego :)
Ile zarobisz z % od zbiegów - tyle masz.... Czytajcie szybko, bo zaraz pewnie usuną! ;]
magda 2015-03-30 12:12
No ale na logike jak dłuzej pracujesz i robisz wiecej zabiegow, od których dostajesz procent, to i tak wiecej zarabiasz... wiec to troche puste gadanie o "darmowych nadgodzinach". Przecież nikt tu za darmo nie siedzi, sorry, ale nie słyszałam, żeby ktoś w tfw narzekał na zarobki ;)
Timerkowy 2015-06-22 09:16
Time for wax to kolejną cwana firma,widać gołym okiem że polska i mam nadzieję że pani prezes za pieniądze z zusu kupi sobie różowy samochodzik. Moja dziewczyna właśnie wraca z biura firmy.wychodząc przekonana była że dostanie umowę.wraca bo została zwolniona.wielki mi lider depilacji, a zachowuje się jak PAN Staszek na budowie spychając gotówkę do kieszeni wykrecajac się okresem próbnym.teraz pójdzie kolejną dziewczyna i się okaże że też się nie nadaje. Nie zostanie na was suchej nitki póki ktoś urząd pracy się wam do tylko nier do bierze.zasada 250 opinii u mnie jest razy 4
2
monia 2015-09-17 13:44
Cześć! Mam pytanie co do Twojej dziewczyny, chyba, że zechciałaby sama się wypowiedzieć. Z jakiego stanowiska nie przedłużyli jej współpracy po okresie próbnym - kosmetyczki czy obsługa biura, marketing itp? Pytam bo zastanawiam się nad podjęciem pracy w TfW na stanowisku biurowym a mam ewentualnie inną propozycję, choć w TfW jest ciekawsza. Dziękuję za informację!
byly pracownik 2015-11-08 19:21
Ogólnie, nie mam zastrzeżeń do poziomu usług oferowanych przez dziewczyny z time for wax. (usunięte przez administratora)
1
aisha 2015-11-16 13:00
Faktycznie firma zapewnia szkolenie, za które trzeba zapłacić 400zł. Ponadto tylko forma samozatrudnienia, gdyż wówczas nie obowiązuje prawo pracy, a co się z tym wiąże praca po godzinach, aby wyrobić normę oraz brak urlopów. Ogolnie firma szuka naiwnych osób, które uwierzą w bajki o kolosalnych zarobkach. Okres probny trwa bagatela rok :) Wszelkie niepochlebne opinie są usuwane, ale może ktoś zdązy przeczytać opinię o rzekomo "super kobiecej firmie" :)) Nie polecam, strata czasu.
5
Time for Wax 2015-11-20 12:51
Hej kandydaci, będziemy wdzięczni za unikanie i niewpisywanie tutaj niesprawdzonych informacji! :)
Szkolenie jest i zawsze było BEZPŁATNE - pod warunkiem, że osoba która podejmuje z nami współpracę dotrzymuje warunków umowy i przepracuje dla nas minimum rok (zabezpieczamy się jedynie kaucją, która jest w pełni zwrotna). Okres próbny nie trwa roku! Osoby zainteresowane pracą dla nas zapraszamy do bezpośredniego kontaktu - lepiej zawsze zasięgnąć informacji z pierwszej ręki niż wierzyć niesprawdzonym plotkom (tak, wpisy zawierające informacje niezgodne z prawdą usuwamy).
1
Time for Wax 2016-03-10 11:41 [pracodawca]
jahu - doświadczenie kandydatów w depilacji nie ma dla nas znaczenia, bo wszystkie osoby rozpoczynające z nami współpracę przechodzą i tak pełne szkolenie, zakończone egzaminami. W czasie naszych szkoleń praktyki jest o wiele więcej niż standardowo w szkołach kosmetycznych, dlatego osoby, które depilują w Time for Wax robią to naprawdę dobrze, zresztą na ten temat powinni już wypowiadać się nasi klienci, polecamy poczytać ich opinie na FB :)
kama 2016-04-21 18:49
(usunięte przez administratora) a dobre ale nie można brać urlopów od kwietnia do końca września. (usunięte przez administratora)
1
kama 2016-04-26 19:11
ta firma to jakaś jedna wielka pomyłka. Powodzenia tym którzy zdecydują się na współpracę !!!
kama 2016-05-10 13:06
Każda szanująca się firma nie podszywa się pod pracowników lub osoby zainteresowane oferta pracy w danej firmie, a tutaj "żenuła"
popki 2016-07-11 21:40
Współpracownicy objęci są klauzulą zakazującą negatywnego wypowiadania się na temat firmy w internecie więc nie dowiecie się jak jest na prawdę. Firma bardzo pilnuje by niepożądane informacje nie wyciekły do internetu. Wiele podpuch prawniczych. Podobno firma ma sprawy w sądzie z byłymi współpracownikami.
1
Kerto 2016-09-29 08:44
Brak jakiejkolwiek odpowiedzi po spotkaniu rekrutacyjnym...
marczik 2016-10-17 23:15
A wlasnie, co z tymi talentami Po poszukują i poszukują już 3 miesiące patrząc na pracuj.pl. Ktoś się wypowie? :)
Maciek 2016-10-17 23:18
Widzę ciekawe ogłoszenie Asystent/-ka - branża beauty- Gdzie diabeł nie może, tam babę pośle... i takiej \ czyli dla kobiet
G. 2017-02-07 20:28
Witam,

nie polecam, chyba, że lubisz mieć zszargane nerwy i słuchać od Właścicielki jaki to jesteś beznadziejny (a spotkania są dość często). Forma zatrudnienia akurat nie jest zła, w sumie rozumiem, że im więcej pracuje tym więcej zarobie . Argument o urlopach (ich brak - jak jesteś na własnej działalności - ale to chyba zrozumiałe), oczywiście, że nie można brać od kwietnia do września, bo wtedy jest SEZON. Tak trudno to zrozumieć?! Firma nie jest warta polecenia, ale jak czytam te komentarze to są chyba jeszcze głupsze. Czytajcie zanim usuną;)
Zostaw swoją opinię o Time for Wax - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Time for Wax