Time for Wax

Warszawa

Opinie o Time for Wax

Emi 2014-06-25 15:20
Byłam na rozmowie rekrutacyjne w tej firmie. Ogólnie masakra wymagania to własna działalność gospodarcza i szkolenie za które trzeba zapłacić. Nie polecam
afish 2014-07-31 11:35
O, jak miło, że administrator pousuwał praktycznie całe moje wypowiedzi :)
Wydawało mi się, że ta platforma ma służyć wymienianiu się SZCZERYMI i pomocnymi informacjami na temat firm, a nie pisaniem o każdej, że jest świetna i na pewno warto tam pracować....
ŻENADA!
Ciekawa jestem, w których punktach moje wpisy naruszyły regulamin?!
3
Time for Wax 2014-08-19 15:57
Afish, każdy może wyrazić szczerą opinię na temat pracy w Time for Wax, jednak nie powinien zdradzać danych dotyczących warunków zatrudnienia, ponieważ są one objęte tajemnicą firmy i są dostępne wyłącznie dla osób aplikujących na dane stanowisko. Komentarze ujawniające takie dane zostają moderowane przez administratora. Pozdrawiamy.
Time for Wax 2014-09-02 16:19 [pracodawca]
Jesteśmy twórcami kategorii depilacji na polskim rynku i włożyliśmy wiele pracy w stworzenie odpowiednich standardów, dlatego zależy nam na zachowaniu poufności i prosimy o zrozumienie w tej kwestii. Konkurencja nie śpi i chętnie kopiuje nasze działania w różnym zakresie...
PracownikTFW 2014-10-08 16:24
Pracuję w TFW od 2 lat.Miła atmosfera pracy. Jestem bardzo zadowolona.Jeśli potrzebujesz dni wolne- nie ma z tym problemu-kwestia dogadania się.Bardzo dobre zarobki jak na tą branżę.Polecam.
ania83 2014-10-16 10:50
Pracuję tu już dwa lata i uważam,że warto. Nawet jeśli ma się jakieś wątpliwości, zawsze można przyjsc na rozmowe kwalifikacyjna, co przeciez nic nie kosztuje i sprawdzic czy cie to interesuje ;)
kaska 2014-11-14 11:19
To raczej typowo kobieca firma, bo kobiety przy takich zabiegach wolą być obsługiwane przez kobiety ;)
szampon barszcz 2014-12-26 00:32
jeśli pracodawca tak dobiera ekipę pracowników że wybuchają dzikie orgie i imprezy to znaczy że dobrał tę grupę doskonale.jakie w takim razie muszę spełnić preferencję jako osoba żeby dostać u nich w time for wax pracę i żeby dobrze współgrać z obecną ekipą pracowników? mam nadzieję że uda mi się i wzniesiemy toast wkrótce razem
iwana 2015-01-14 10:15
dobre!
Olka 2015-01-15 13:05
Byłam ostatnio na rozmowach w TWF i Easy Waxing i zastanawiam się gdzie jest lepiej. Może jest ktoś kto ma jakieś doświadczenie z obiema tymi firmami?
2
sinba 2015-01-15 14:47
time for wax nie polecam, pracowalam tam przez jakis czas.. napisałabym coś wiecej ale i tak mój komentarz bedzie pewnie wykasowany.. pozdrawiam :)
7
sinba 2015-01-15 14:49
komu Ty tu chcesz kit wcisnąć :D żenada normalnie
magda 2015-03-17 11:52
Myślę ze najwiekszym zaskoczeniem bedzie to, ze te historie o wykorzystaniu i nadgodzinach to totalne bzdury ;)!
G.G. 2015-03-28 01:01
O płaceniu za nadgodziny tam przede wszystkim nie ma mowy z tego prostego powodu, że w ogóle nie ma wynagrodzenia podstawowego :)
Ile zarobisz z % od zbiegów - tyle masz.... Czytajcie szybko, bo zaraz pewnie usuną! ;]
magda 2015-03-30 12:12
No ale na logike jak dłuzej pracujesz i robisz wiecej zabiegow, od których dostajesz procent, to i tak wiecej zarabiasz... wiec to troche puste gadanie o "darmowych nadgodzinach". Przecież nikt tu za darmo nie siedzi, sorry, ale nie słyszałam, żeby ktoś w tfw narzekał na zarobki ;)
Timerkowy 2015-06-22 09:16
Time for wax to kolejną cwana firma,widać gołym okiem że polska i mam nadzieję że pani prezes za pieniądze z zusu kupi sobie różowy samochodzik. Moja dziewczyna właśnie wraca z biura firmy.wychodząc przekonana była że dostanie umowę.wraca bo została zwolniona.wielki mi lider depilacji, a zachowuje się jak PAN Staszek na budowie spychając gotówkę do kieszeni wykrecajac się okresem próbnym.teraz pójdzie kolejną dziewczyna i się okaże że też się nie nadaje. Nie zostanie na was suchej nitki póki ktoś urząd pracy się wam do tylko nier do bierze.zasada 250 opinii u mnie jest razy 4
2
monia 2015-09-17 13:44
Cześć! Mam pytanie co do Twojej dziewczyny, chyba, że zechciałaby sama się wypowiedzieć. Z jakiego stanowiska nie przedłużyli jej współpracy po okresie próbnym - kosmetyczki czy obsługa biura, marketing itp? Pytam bo zastanawiam się nad podjęciem pracy w TfW na stanowisku biurowym a mam ewentualnie inną propozycję, choć w TfW jest ciekawsza. Dziękuję za informację!
byly pracownik 2015-11-08 19:21
Ogólnie, nie mam zastrzeżeń do poziomu usług oferowanych przez dziewczyny z time for wax. (usunięte przez administratora)
1
aisha 2015-11-16 13:00
Faktycznie firma zapewnia szkolenie, za które trzeba zapłacić 400zł. Ponadto tylko forma samozatrudnienia, gdyż wówczas nie obowiązuje prawo pracy, a co się z tym wiąże praca po godzinach, aby wyrobić normę oraz brak urlopów. Ogolnie firma szuka naiwnych osób, które uwierzą w bajki o kolosalnych zarobkach. Okres probny trwa bagatela rok :) Wszelkie niepochlebne opinie są usuwane, ale może ktoś zdązy przeczytać opinię o rzekomo "super kobiecej firmie" :)) Nie polecam, strata czasu.
5
Time for Wax 2015-11-20 12:51
Hej kandydaci, będziemy wdzięczni za unikanie i niewpisywanie tutaj niesprawdzonych informacji! :)
Szkolenie jest i zawsze było BEZPŁATNE - pod warunkiem, że osoba która podejmuje z nami współpracę dotrzymuje warunków umowy i przepracuje dla nas minimum rok (zabezpieczamy się jedynie kaucją, która jest w pełni zwrotna). Okres próbny nie trwa roku! Osoby zainteresowane pracą dla nas zapraszamy do bezpośredniego kontaktu - lepiej zawsze zasięgnąć informacji z pierwszej ręki niż wierzyć niesprawdzonym plotkom (tak, wpisy zawierające informacje niezgodne z prawdą usuwamy).
1
Time for Wax 2016-03-10 11:41 [pracodawca]
jahu - doświadczenie kandydatów w depilacji nie ma dla nas znaczenia, bo wszystkie osoby rozpoczynające z nami współpracę przechodzą i tak pełne szkolenie, zakończone egzaminami. W czasie naszych szkoleń praktyki jest o wiele więcej niż standardowo w szkołach kosmetycznych, dlatego osoby, które depilują w Time for Wax robią to naprawdę dobrze, zresztą na ten temat powinni już wypowiadać się nasi klienci, polecamy poczytać ich opinie na FB :)
kama 2016-04-21 18:49
(usunięte przez administratora) a dobre ale nie można brać urlopów od kwietnia do końca września. (usunięte przez administratora)
1
kama 2016-04-26 19:11
ta firma to jakaś jedna wielka pomyłka. Powodzenia tym którzy zdecydują się na współpracę !!!
kama 2016-05-10 13:06
Każda szanująca się firma nie podszywa się pod pracowników lub osoby zainteresowane oferta pracy w danej firmie, a tutaj "żenuła"
popki 2016-07-11 21:40
Współpracownicy objęci są klauzulą zakazującą negatywnego wypowiadania się na temat firmy w internecie więc nie dowiecie się jak jest na prawdę. Firma bardzo pilnuje by niepożądane informacje nie wyciekły do internetu. Wiele podpuch prawniczych. Podobno firma ma sprawy w sądzie z byłymi współpracownikami.
1
Kerto 2016-09-29 08:44
Brak jakiejkolwiek odpowiedzi po spotkaniu rekrutacyjnym...
1
marczik 2016-10-17 23:15
A wlasnie, co z tymi talentami Po poszukują i poszukują już 3 miesiące patrząc na pracuj.pl. Ktoś się wypowie? :)
Maciek 2016-10-17 23:18
Widzę ciekawe ogłoszenie Asystent/-ka - branża beauty- Gdzie diabeł nie może, tam babę pośle... i takiej \ czyli dla kobiet
G. 2017-02-07 20:28
Witam,

nie polecam, chyba, że lubisz mieć zszargane nerwy i słuchać od Właścicielki jaki to jesteś beznadziejny (a spotkania są dość często). Forma zatrudnienia akurat nie jest zła, w sumie rozumiem, że im więcej pracuje tym więcej zarobie . Argument o urlopach (ich brak - jak jesteś na własnej działalności - ale to chyba zrozumiałe), oczywiście, że nie można brać od kwietnia do września, bo wtedy jest SEZON. Tak trudno to zrozumieć?! Firma nie jest warta polecenia, ale jak czytam te komentarze to są chyba jeszcze głupsze. Czytajcie zanim usuną;)
Wolny 2017-02-20 11:50
Mam dobre zdanie o firmie. Pracuję tu nie mam co narzekać!!
Jolcia 2017-02-22 13:34
hej, zmieniło się coś na lepsze? Dużo negatywnych wypowiedzi, aż się boję tam iść na rozmowę.
Weronika 2017-02-25 17:17
Bardzo się cieszę że pracuję u nich, mam fajnych współpracowników i ogólnie to fajna firma. Zarobki ok.
Iwona 2017-03-01 09:42
Co wyróżnia Time for Wax na rynku kosmetycznym z perspektywy osoby, która poszukuje pracy?
Firma bardzo dynamicznie się rozwija i otwieracie kolejne salony. Czy jest to szansa dla osób, ubiegających się u Was o pracę ?
Na te i więcej pytań odpowiedzi dla nas udzieliła Właścicielka Time for Wax. Wywiad dostępny pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,558649,wywiad-izabela-makosz Zamierzacie aplikować do firmy? @jolcia zachęcam do pójścia na rozmowę i wyrobieniu sobie swojego zdania na temat firmy! Opowiedz potem o swoich wrażeniach, chętnie dowiemy się jak wygląda proces rekrutacji w firmie.
Chian 2017-04-03 15:26
Na pierwszym etapie rekrutacji dali mi gigantyczne case study, które robilam pół nocy. Wysłałam je i nawet nie otrzymałam żadnego maila zwrotnego. Po ponad 2 tygodniach poprosiłam o informację zwrotną odnośnie I etapu. Nikt nie pofatygował się odpisać.
Słabe i bardzo nieprofesjonalne, oj bardzo....
Grzeczny 2017-04-06 09:09
Time for Wax to fajna firma ale niestety nie omija jej hejt.
gość 2017-05-08 15:27
Kto napisze naprawdę szczerze jak tam jest???
nika 2017-05-08 15:36
Naprawdę nie ma żadnej podstawy???
gość 2017-05-08 19:13
Samozatrudnienie i brak podstawowej pensji, jak dla mnie te dwie rzeczy już stanowczo wystarczą, aby nie podjąć z nimi współpracy.
Jakby firma była poważna i traktowała poważnie kandydatki to oferowałaby normalną umowę z comiesięcznym wynagrodzeniem, które jest pewne a nie że jakieś niby procenty od zabiegów i brak podstawy . Jak dla mnie żenada. Cały czas pojawiające się ogłoszenia mówią same za siebie.
4
Wanda 2017-05-09 21:39
Time for Wax jest fajną firmą , pracuję tu dość długo i myślę, że ta współpraca jest dla wszystkich korzystna. Zastanawiam się dlaczego tyle hejtu dotyczy firmy? Czyżby ktoś z konkurencji lub wróg firmy inspirują ludzi? Profesjonalizm firmy nie ulega wątpliwości.
lalala 2017-05-10 12:10
Przestań pisać głupoty, przecież wiadomo ,że jesteś z PR firmy więc musisz pisać same superlatywy, ale prawda jest taka, że wystarczy pójść na rozmowę i już wiadomo o co chodzi. Kombinacja ,kombinacja i jeszcze raz kombinacja, aby jak najtańszym kosztem szukać frajerów do pracy.
2
lolita 2017-05-12 10:39
Witam. Byłam na rozmowie w tfw. Powiedziano mi, że jest to samozatrudnienie, ale za zus oni bedą mi płacić. Czy któraś z dziewczyn tak pracuje i rzeczywiście tak jest? Troche się boję tam pracować, ponieważ to się wiąże z tym, że będzie zero wolnego i urlopu.
luiza 2017-05-13 17:16
Samozatrudnienie a oni będą płacić ZUS? A to ciekawe bo myślałam, że przy samozatrudnieniu samemu się odprowadza składki. Dziewczyny nie bądźcie naiwne. To pic na wodę. Cały czas są zamieszczane ogłoszenia. Jakby było tak super to mieliby stałych pracowników, a nie szukali co chwila kogoś do pracy. Pojedzie się na szkolenie , straci się 2 lub 3 tygodnie czasu i pracujesz tam oczywiście za darmo bo według nich ty się tam uczysz a po szkoleniu ci podziękują i powiedzą , że się nie nadajesz.
3
Wolny 2017-05-16 09:37
@lalala Nie jestem z PR firmy ale jak czytam wpisy oczerniające bez powodu to aż się we mnie wszystko trzęsie. Z cwaniakowania ani lenistwa nikt nie będzie miał kokosów. Lepszym rozwiązaniem jest założenie własnej firmy , zarabianie mnóstwa kasy i cały rok na urlopie!
Gość 2017-06-07 12:11
Nie pisz głupot. Kto będzie chciał to założy sobie firmę jak ma do tego głowę a przede wszystkim pieniądze. Ktoś kto chce pracować na normalną umowę o pracę ze wszystkimi świadczeniami niestety takiej nie może znaleźć! A niby czemu? Bo pracodawcy cwaniacy umowę o pracę nie chcą zatrudniać! Oczywiście rodziny też nie można zakładać bo pracodawcom to nie na rękę! Chore czasy się porobiły, jakby były normalne umowy o pracę a nie śmieciówki czy jakieś niby samozatrudnienia to i ludzie byliby chętni do pracy za godziwe zarobki a nie za marne grosze! Ot cała prawda!
1
Heya Neya 2017-06-08 11:21
Akurat kosmetyczki w TFW zarabiają naprawdę duże pieniądze. Fakt, że są na samozatrudnieniu, ale przecież nikt im na siłę nie każe tu pracować.
Zarobki są porównywalne do średniej kadry w niejednym korpo. Fakt, że pracują w soboty, ale tu znowu kolejne - przecież nie muszą tu pracować, mogą iść i się bujać za 1800 zł od 9 do 17. Taka brutalna prawda :/
Agata 2017-06-12 11:33
Czy Time for Wax nie ma zapotrzebowania na nowych pracowników? Nic nie mogę znaleźć a bardzo chcę tu pracować. Słyszałam sporo dobrego o firmie, że niektórzy dobrze zarabiają. Może ktoś ma wiedzę o wolnych etatach i mógłby pomóc? Będę bardzo wdzięczna, wolę info od pracowników.
Marta 2017-06-13 12:25
Pani Agato,
Time For Wax prowadzi aktualnie rekrutację na stanowisko kosmetyczki.
Prosimy o wysyłanie CV na adres mailowy: rekrutacja@timeforwax.pl
Pozdrawiamy,
Zespół TFW
Wiolka 2017-06-20 11:42
Time for Wax szuka różnych specjalistów i nie dlatego, że oszukują ale dlatego , że fachowcy często otwierają swoje salony i odchodzą z firmy. Tylko trzeba być dobrym w tym co się robi bo konkurencja jest ogromna. Lepiej nie doszukiwać sie drugiego dna.
Angelika 2017-06-24 16:20
Moja opinia na temat tej firmy jest niestety słaba. Nie wiem czy cały Time for Wax ma takie zasady, czy tylko salon we Wrocławiu na ulicy Krawieckiej. Byłam na rozmowie, wszystko super. Miałam dać znać, czy się decyduje dzień później. Rozmowa przebiegła bardzo dobrze, zarówno jedna jak i druga strona została odebrana w bardzo pozytywny sposób i można było wyczuć, że chyba udało się ta pracę uzyskać. Kolejnego dnia otrzymuję informację, że niestety ale nie mogę zostać zatrudniona z racji tego iż mam dziecko i taka jest niestety polityka firmy. O fakcie posiadania rodziny wspomniałam już na etapie rozmowy kwalifikacyjnej i nic nie zapowiadało takiej sytuacji. Uważam to za krzywdzące zachowanie względem kobiet. Salon przecież jest kierowany i dedykowany przede wszystkim KOBIETOM właśnie. Ogólnie żenada. Nie polecam.
Justyna 2017-06-24 22:43
Time for Wax świetna firma, tu można zarobić dobre pieniądze.
Zostaw swoją opinię o Time for Wax - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Time for Wax