Time for Wax

Warszawa

Opinie o Time for Wax

emily5 2012-06-17 20:59:29
Witam,
Byłam na rozmowie w tej firmie. Pierwszy etap dziewczyna sprawdzała praktycznie jak depiluje nogi. Po paru dniach miałam rozmowę z szefową. Obiecują "złote góry" ( usunięte przez administratora )Zrezygnowałam nie żałuje
sandra 2012-07-30 19:39:45
zgadzam się i potwierdzam, to jest praca murzynów
1
łuaida 2013-02-12 23:46:45
ludzie, przestancie marudzić, warunki sa jasne, jak ktoś chce pracować i zarabiać, to nie ma czego się bać w time for wax. pracowałam, to wiem. nikt mnie nigdy tam nie oszukał, kasa na czas, w wakacje fakt, urlopów nie było, ale za to nieźłe można było zarobic. że kaucja i działalnosc? a co w ym zlego? kaucje mi oddali a dzialalnosc to forma zatrudnienia jak kazda inna, ja tam polecam prace w tfw :)
pracownik1 2013-02-19 10:45:07
praca dla murzynów a to dobre :) pracuję w time for wax i nie moge uwierzyć w to, co czytam. nie wiem kto dla kogo jest niemiły, chyba mówimy o dwóch innych time for wax :) dziewczny tu pracujące sa super, przesympatyczna atmosfera, szefowa wymaga dużo, ale uczciwie płaci i to jest najwazniejsze. zakaz konkurecnji? a co? najlepiej przyjsc, wyszkolić sie i iśc do kogo innego pracowac, nie? dajcie spokój ludzie, je zeli ktos jest uczciwy to rok czasu to chyba nic wielkiego. zamiast narzekać w intrnecie lepiej weźcie sie do roboty :) pozdrawiam
1
xyz 2013-07-11 23:06:39
Trudno powiedzieć jakie tam się ma zarobki, bo każdy jest na innym % i wysokość zarobków jest zależan od tego jaki ruch jest w danym miesiący.
Czasami zarobisz na czysto 2,5tyś, czasami 4, nie ma regóły.
A pracujesz jak niewolnik - normalnie w grafiku masz 41-45h pracy na tydzień a dochodzi do tego jeszcze siedzenie często po godzinach jak jest duizo klientek albo trzeba było coś liczyć, robic inwenatryzacje i takie tam.
Ja tam już nie pracuje i nikomu nie polecam, za żadne skarby bym tam nie wróciła. Zero życia prywatnego, rozwalony kręgosłup i nogi całe w żylakach od stania po 10h.
Jak ktoś ma siłę na taka pracę - proszę bardzo. Ja tylko wyrażam swoja opinię na temat tego miejsca. Są osoby którym się tam dobrze pracuje i na zdrowie - najlepiej niech każdy sam się przekona i zdecyduje. Zwolnić zawsze się można.
1
taaaa 2013-07-18 09:28:05
Chiny w Polsce..........
karola 2014-02-09 22:48:14
No to ja wlasnie jestem przykladem osoby, ktora byla naprawde zadowolona z pracy w TFW. Pracowałam tam przez dłuzszy czas, i prawda, szefowa jest wymagajaca, ale uczciwa, a kasa dobra i zawsze na czas. Moze to nie jest praca dla wszystkich... ale jesli ktos jest pracowity i chce dobrze zarabiac to sie nie ma czego obawiac
monika 2014-02-09 22:50:37
wiesz co za 4 tysiace tylko 40 godzin miesiecznie to nie jest tak źle.. niejeden chciałby tyle zarabiać - weź pod uwage ze nie jest to praca managera w korporacji tylko praca jakby nie była fizyczna a takie stawki to nie wiem gdzie bys jeszcze miała.
ania 2014-02-09 22:51:45
wiesz co takie klauzule sa w wiekszosci branż, pomyśl ze majac baze dostawców, importerów i klientek mozesz sobie otworzyc cos swojego .. to byłoby bez sensu ja akurat pracuje w innej branży ale wszędzie podpisywałam lojalki..
jola 2014-02-13 13:10:12
Jestem kosmetyczka i pracowalam w kilku salonach ale nie moge powiedziec nic zlego o pracy w TFW. Mialam rozne doswiadczenia, ale wszedzie gorzej placili i jeszcze wymagali przyprowadzania wlasnej bazy klientek. Wole ciezej pracowac na dobre pieniadze niz siedziec w miejscu gdzie nie ma klientow i zarabiac marne grosze
anja 2014-02-13 13:14:28
(usunięte przez administratora) miłe profesjonalne panie
natalia 2014-02-14 08:15:10
Ja uważam, że w TFW oferują całkiem przystępne warunki, a jak próbowałam znaleźć jakieś fajne szkolenie w necie okazało się że normalnie za 2dniowe szkolenie z depilacji płaci się 700 zł za 16 godzin
1
natalie 2014-02-14 08:17:58
który salon polecacie? ja chodze na solidarnosci
karolna 2014-02-28 09:30:14
a ktory salon polecacie sprawdzić ? ja do tej pory chodziłam na solidarności ale chciałabym coś zmienić :)
Mruczka 2014-02-28 09:32:39
Dziewczyny chodzę do tfw na Solidarności ale niedługo przeprowadzamy się i nie będę już miała tak blisko do salonu, więc szukam opinii o innych oddziałach time for wax - możecie coś polecić? :)
Ag 2014-05-07 21:29:36
Ja chodzę już jakiś czas do TFW na Grójecką. Obsługa jest przesympatyczna :) A z tego co zauważyłam, to w ostatnim czasie szkoliło się dużo dziewczyn w związku z otwarciem salonu w CH Wileńska. Z tego co wiem, to dobrze się tam zarabia, jest dużo pracy, ale coś za coś. Po dziewczynach raczej nie widać, żeby pracowały tam z przymusu, a znam takie co pracują tam kilka lat.
anijka 2014-05-08 11:50:48
na solidarnosci jest bardzo fajne z tego co czytam u nich na facebooku :) chyba kazde ma fajne wyposazenie ale wiadomo duzo zalezy od pań kosmetyczek :)
metabol 2014-05-08 11:52:34
również potwierdzam :) mam z nimi kontakt i mogę powiedziec ze to swietne dziewczyny z naprawde pozytywnym zapałem do pracy co ostatnio rzadko się zdarza :)
afish 2014-06-06 12:47:16
Jakbyś miała non stop robione ankiety tajemniczego klienta który ocenia m.in. to czy się uśmiechasz a od ich wyniku zależy czy np. dostaniesz wolne na ślub w rodzinie, to też byś wyglądała na taką "z pozytywnym zapałem do pracy"...
1
Karola 2014-06-17 13:10:26
Afish a długo tam już pracujesz? Zaprosili mnie na dzień probny, warto iść?
afish 2014-06-20 22:51:37
(usunięte przez administratora) d roku.
A iść - warto. Zawsze możesz iść na szkolenie, zobaczyć jak to wygląda, jaki jest ruch w wakacje i jak sie nie zdecydujesz - najwyżej stracisz kaucję.
afish 2014-06-21 18:47:46
(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) ypłaty.
Na rozmowę zawsze możesz iść - nic cię to nie kosztuje przecież.
Emi 2014-06-25 15:20:16
Byłam na rozmowie rekrutacyjne w tej firmie. Ogólnie masakra wymagania to własna działalność gospodarcza i szkolenie za które trzeba zapłacić. Nie polecam
afish 2014-07-31 11:35:18
O, jak miło, że administrator pousuwał praktycznie całe moje wypowiedzi :)
Wydawało mi się, że ta platforma ma służyć wymienianiu się SZCZERYMI i pomocnymi informacjami na temat firm, a nie pisaniem o każdej, że jest świetna i na pewno warto tam pracować....
ŻENADA!
Ciekawa jestem, w których punktach moje wpisy naruszyły regulamin?!
2
Time for Wax 2014-08-19 15:57:00
Afish, każdy może wyrazić szczerą opinię na temat pracy w Time for Wax, jednak nie powinien zdradzać danych dotyczących warunków zatrudnienia, ponieważ są one objęte tajemnicą firmy i są dostępne wyłącznie dla osób aplikujących na dane stanowisko. Komentarze ujawniające takie dane zostają moderowane przez administratora. Pozdrawiamy.
Time for Wax 2014-09-02 16:19:38 [pracodawca]
Jesteśmy twórcami kategorii depilacji na polskim rynku i włożyliśmy wiele pracy w stworzenie odpowiednich standardów, dlatego zależy nam na zachowaniu poufności i prosimy o zrozumienie w tej kwestii. Konkurencja nie śpi i chętnie kopiuje nasze działania w różnym zakresie...
PracownikTFW 2014-10-08 16:24:32
Pracuję w TFW od 2 lat.Miła atmosfera pracy. Jestem bardzo zadowolona.Jeśli potrzebujesz dni wolne- nie ma z tym problemu-kwestia dogadania się.Bardzo dobre zarobki jak na tą branżę.Polecam.
ania83 2014-10-16 10:50:53
Pracuję tu już dwa lata i uważam,że warto. Nawet jeśli ma się jakieś wątpliwości, zawsze można przyjsc na rozmowe kwalifikacyjna, co przeciez nic nie kosztuje i sprawdzic czy cie to interesuje ;)
kaska 2014-11-14 11:19:44
To raczej typowo kobieca firma, bo kobiety przy takich zabiegach wolą być obsługiwane przez kobiety ;)
szampon barszcz 2014-12-26 00:32:50
jeśli pracodawca tak dobiera ekipę pracowników że wybuchają dzikie orgie i imprezy to znaczy że dobrał tę grupę doskonale.jakie w takim razie muszę spełnić preferencję jako osoba żeby dostać u nich w time for wax pracę i żeby dobrze współgrać z obecną ekipą pracowników? mam nadzieję że uda mi się i wzniesiemy toast wkrótce razem
iwana 2015-01-14 10:15:35
dobre!
Olka 2015-01-15 13:05:52
Byłam ostatnio na rozmowach w TWF i Easy Waxing i zastanawiam się gdzie jest lepiej. Może jest ktoś kto ma jakieś doświadczenie z obiema tymi firmami?
2
sinba 2015-01-15 14:47:18
time for wax nie polecam, pracowalam tam przez jakis czas.. napisałabym coś wiecej ale i tak mój komentarz bedzie pewnie wykasowany.. pozdrawiam :)
4
sinba 2015-01-15 14:49:01
komu Ty tu chcesz kit wcisnąć :D żenada normalnie
magda 2015-03-17 11:52:34
Myślę ze najwiekszym zaskoczeniem bedzie to, ze te historie o wykorzystaniu i nadgodzinach to totalne bzdury ;)!
G.G. 2015-03-28 01:01:30
O płaceniu za nadgodziny tam przede wszystkim nie ma mowy z tego prostego powodu, że w ogóle nie ma wynagrodzenia podstawowego :)
Ile zarobisz z % od zbiegów - tyle masz.... Czytajcie szybko, bo zaraz pewnie usuną! ;]
magda 2015-03-30 12:12:33
No ale na logike jak dłuzej pracujesz i robisz wiecej zabiegow, od których dostajesz procent, to i tak wiecej zarabiasz... wiec to troche puste gadanie o "darmowych nadgodzinach". Przecież nikt tu za darmo nie siedzi, sorry, ale nie słyszałam, żeby ktoś w tfw narzekał na zarobki ;)
Timerkowy 2015-06-22 09:16:24
Time for wax to kolejną cwana firma,widać gołym okiem że polska i mam nadzieję że pani prezes za pieniądze z zusu kupi sobie różowy samochodzik. Moja dziewczyna właśnie wraca z biura firmy.wychodząc przekonana była że dostanie umowę.wraca bo została zwolniona.wielki mi lider depilacji, a zachowuje się jak PAN Staszek na budowie spychając gotówkę do kieszeni wykrecajac się okresem próbnym.teraz pójdzie kolejną dziewczyna i się okaże że też się nie nadaje. Nie zostanie na was suchej nitki póki ktoś urząd pracy się wam do tylko nier do bierze.zasada 250 opinii u mnie jest razy 4
1
monia 2015-09-17 13:44:32
Cześć! Mam pytanie co do Twojej dziewczyny, chyba, że zechciałaby sama się wypowiedzieć. Z jakiego stanowiska nie przedłużyli jej współpracy po okresie próbnym - kosmetyczki czy obsługa biura, marketing itp? Pytam bo zastanawiam się nad podjęciem pracy w TfW na stanowisku biurowym a mam ewentualnie inną propozycję, choć w TfW jest ciekawsza. Dziękuję za informację!
byly pracownik 2015-11-08 19:21:25
Ogólnie, nie mam zastrzeżeń do poziomu usług oferowanych przez dziewczyny z time for wax. (usunięte przez administratora)
1
aisha 2015-11-16 13:00:29
Faktycznie firma zapewnia szkolenie, za które trzeba zapłacić 400zł. Ponadto tylko forma samozatrudnienia, gdyż wówczas nie obowiązuje prawo pracy, a co się z tym wiąże praca po godzinach, aby wyrobić normę oraz brak urlopów. Ogolnie firma szuka naiwnych osób, które uwierzą w bajki o kolosalnych zarobkach. Okres probny trwa bagatela rok :) Wszelkie niepochlebne opinie są usuwane, ale może ktoś zdązy przeczytać opinię o rzekomo "super kobiecej firmie" :)) Nie polecam, strata czasu.
2
Time for Wax 2015-11-20 12:51:37
Hej kandydaci, będziemy wdzięczni za unikanie i niewpisywanie tutaj niesprawdzonych informacji! :)
Szkolenie jest i zawsze było BEZPŁATNE - pod warunkiem, że osoba która podejmuje z nami współpracę dotrzymuje warunków umowy i przepracuje dla nas minimum rok (zabezpieczamy się jedynie kaucją, która jest w pełni zwrotna). Okres próbny nie trwa roku! Osoby zainteresowane pracą dla nas zapraszamy do bezpośredniego kontaktu - lepiej zawsze zasięgnąć informacji z pierwszej ręki niż wierzyć niesprawdzonym plotkom (tak, wpisy zawierające informacje niezgodne z prawdą usuwamy).
1
Time for Wax 2016-03-10 11:41:55 [pracodawca]
jahu - doświadczenie kandydatów w depilacji nie ma dla nas znaczenia, bo wszystkie osoby rozpoczynające z nami współpracę przechodzą i tak pełne szkolenie, zakończone egzaminami. W czasie naszych szkoleń praktyki jest o wiele więcej niż standardowo w szkołach kosmetycznych, dlatego osoby, które depilują w Time for Wax robią to naprawdę dobrze, zresztą na ten temat powinni już wypowiadać się nasi klienci, polecamy poczytać ich opinie na FB :)
kama 2016-04-21 18:49:57
(usunięte przez administratora) a dobre ale nie można brać urlopów od kwietnia do końca września. (usunięte przez administratora)
1
kama 2016-04-26 19:11:07
ta firma to jakaś jedna wielka pomyłka. Powodzenia tym którzy zdecydują się na współpracę !!!
kama 2016-05-10 13:06:35
Każda szanująca się firma nie podszywa się pod pracowników lub osoby zainteresowane oferta pracy w danej firmie, a tutaj "żenuła"
popki 2016-07-11 21:40:02
Współpracownicy objęci są klauzulą zakazującą negatywnego wypowiadania się na temat firmy w internecie więc nie dowiecie się jak jest na prawdę. Firma bardzo pilnuje by niepożądane informacje nie wyciekły do internetu. Wiele podpuch prawniczych. Podobno firma ma sprawy w sądzie z byłymi współpracownikami.
Kerto 2016-09-29 08:44:50
Brak jakiejkolwiek odpowiedzi po spotkaniu rekrutacyjnym...
marczik 2016-10-17 23:15:31
A wlasnie, co z tymi talentami Po poszukują i poszukują już 3 miesiące patrząc na pracuj.pl. Ktoś się wypowie? :)
Maciek 2016-10-17 23:18:24
Widzę ciekawe ogłoszenie Asystent/-ka - branża beauty- Gdzie diabeł nie może, tam babę pośle... i takiej czyli dla kobiet
Zostaw swoją opinię o Time for Wax - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Time for Wax