Time for Wax

Warszawa

Opinie o Time for Wax

Mruczka 2014-02-28 09:32
Dziewczyny chodzę do tfw na Solidarności ale niedługo przeprowadzamy się i nie będę już miała tak blisko do salonu, więc szukam opinii o innych oddziałach time for wax - możecie coś polecić? :)
Ag 2014-05-07 21:29
Ja chodzę już jakiś czas do TFW na Grójecką. Obsługa jest przesympatyczna :) A z tego co zauważyłam, to w ostatnim czasie szkoliło się dużo dziewczyn w związku z otwarciem salonu w CH Wileńska. Z tego co wiem, to dobrze się tam zarabia, jest dużo pracy, ale coś za coś. Po dziewczynach raczej nie widać, żeby pracowały tam z przymusu, a znam takie co pracują tam kilka lat.
anijka 2014-05-08 11:50
na solidarnosci jest bardzo fajne z tego co czytam u nich na facebooku :) chyba kazde ma fajne wyposazenie ale wiadomo duzo zalezy od pań kosmetyczek :)
metabol 2014-05-08 11:52
również potwierdzam :) mam z nimi kontakt i mogę powiedziec ze to swietne dziewczyny z naprawde pozytywnym zapałem do pracy co ostatnio rzadko się zdarza :)
afish 2014-06-06 12:47
Jakbyś miała non stop robione ankiety tajemniczego klienta który ocenia m.in. to czy się uśmiechasz a od ich wyniku zależy czy np. dostaniesz wolne na ślub w rodzinie, to też byś wyglądała na taką "z pozytywnym zapałem do pracy"...
1
Karola 2014-06-17 13:10
Afish a długo tam już pracujesz? Zaprosili mnie na dzień probny, warto iść?
afish 2014-06-20 22:51
(usunięte przez administratora) d roku.
A iść - warto. Zawsze możesz iść na szkolenie, zobaczyć jak to wygląda, jaki jest ruch w wakacje i jak sie nie zdecydujesz - najwyżej stracisz kaucję.
afish 2014-06-21 18:47
(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) ypłaty.
Na rozmowę zawsze możesz iść - nic cię to nie kosztuje przecież.
Emi 2014-06-25 15:20
Byłam na rozmowie rekrutacyjne w tej firmie. Ogólnie masakra wymagania to własna działalność gospodarcza i szkolenie za które trzeba zapłacić. Nie polecam
afish 2014-07-31 11:35
O, jak miło, że administrator pousuwał praktycznie całe moje wypowiedzi :)
Wydawało mi się, że ta platforma ma służyć wymienianiu się SZCZERYMI i pomocnymi informacjami na temat firm, a nie pisaniem o każdej, że jest świetna i na pewno warto tam pracować....
ŻENADA!
Ciekawa jestem, w których punktach moje wpisy naruszyły regulamin?!
3
Time for Wax 2014-08-19 15:57
Afish, każdy może wyrazić szczerą opinię na temat pracy w Time for Wax, jednak nie powinien zdradzać danych dotyczących warunków zatrudnienia, ponieważ są one objęte tajemnicą firmy i są dostępne wyłącznie dla osób aplikujących na dane stanowisko. Komentarze ujawniające takie dane zostają moderowane przez administratora. Pozdrawiamy.
Time for Wax 2014-09-02 16:19 [pracodawca]
Jesteśmy twórcami kategorii depilacji na polskim rynku i włożyliśmy wiele pracy w stworzenie odpowiednich standardów, dlatego zależy nam na zachowaniu poufności i prosimy o zrozumienie w tej kwestii. Konkurencja nie śpi i chętnie kopiuje nasze działania w różnym zakresie...
PracownikTFW 2014-10-08 16:24
Pracuję w TFW od 2 lat.Miła atmosfera pracy. Jestem bardzo zadowolona.Jeśli potrzebujesz dni wolne- nie ma z tym problemu-kwestia dogadania się.Bardzo dobre zarobki jak na tą branżę.Polecam.
ania83 2014-10-16 10:50
Pracuję tu już dwa lata i uważam,że warto. Nawet jeśli ma się jakieś wątpliwości, zawsze można przyjsc na rozmowe kwalifikacyjna, co przeciez nic nie kosztuje i sprawdzic czy cie to interesuje ;)
kaska 2014-11-14 11:19
To raczej typowo kobieca firma, bo kobiety przy takich zabiegach wolą być obsługiwane przez kobiety ;)
szampon barszcz 2014-12-26 00:32
jeśli pracodawca tak dobiera ekipę pracowników że wybuchają dzikie orgie i imprezy to znaczy że dobrał tę grupę doskonale.jakie w takim razie muszę spełnić preferencję jako osoba żeby dostać u nich w time for wax pracę i żeby dobrze współgrać z obecną ekipą pracowników? mam nadzieję że uda mi się i wzniesiemy toast wkrótce razem
iwana 2015-01-14 10:15
dobre!
Olka 2015-01-15 13:05
Byłam ostatnio na rozmowach w TWF i Easy Waxing i zastanawiam się gdzie jest lepiej. Może jest ktoś kto ma jakieś doświadczenie z obiema tymi firmami?
2
sinba 2015-01-15 14:47
time for wax nie polecam, pracowalam tam przez jakis czas.. napisałabym coś wiecej ale i tak mój komentarz bedzie pewnie wykasowany.. pozdrawiam :)
8
sinba 2015-01-15 14:49
komu Ty tu chcesz kit wcisnąć :D żenada normalnie
magda 2015-03-17 11:52
Myślę ze najwiekszym zaskoczeniem bedzie to, ze te historie o wykorzystaniu i nadgodzinach to totalne bzdury ;)!
magda 2015-03-30 12:12
No ale na logike jak dłuzej pracujesz i robisz wiecej zabiegow, od których dostajesz procent, to i tak wiecej zarabiasz... wiec to troche puste gadanie o "darmowych nadgodzinach". Przecież nikt tu za darmo nie siedzi, sorry, ale nie słyszałam, żeby ktoś w tfw narzekał na zarobki ;)
monia 2015-09-17 13:44
Cześć! Mam pytanie co do Twojej dziewczyny, chyba, że zechciałaby sama się wypowiedzieć. Z jakiego stanowiska nie przedłużyli jej współpracy po okresie próbnym - kosmetyczki czy obsługa biura, marketing itp? Pytam bo zastanawiam się nad podjęciem pracy w TfW na stanowisku biurowym a mam ewentualnie inną propozycję, choć w TfW jest ciekawsza. Dziękuję za informację!
byly pracownik 2015-11-08 19:21
Ogólnie, nie mam zastrzeżeń do poziomu usług oferowanych przez dziewczyny z time for wax. (usunięte przez administratora)
1
Time for Wax 2015-11-20 12:51
Hej kandydaci, będziemy wdzięczni za unikanie i niewpisywanie tutaj niesprawdzonych informacji! :)
Szkolenie jest i zawsze było BEZPŁATNE - pod warunkiem, że osoba która podejmuje z nami współpracę dotrzymuje warunków umowy i przepracuje dla nas minimum rok (zabezpieczamy się jedynie kaucją, która jest w pełni zwrotna). Okres próbny nie trwa roku! Osoby zainteresowane pracą dla nas zapraszamy do bezpośredniego kontaktu - lepiej zawsze zasięgnąć informacji z pierwszej ręki niż wierzyć niesprawdzonym plotkom (tak, wpisy zawierające informacje niezgodne z prawdą usuwamy).
1
Time for Wax 2016-03-10 11:41 [pracodawca]
jahu - doświadczenie kandydatów w depilacji nie ma dla nas znaczenia, bo wszystkie osoby rozpoczynające z nami współpracę przechodzą i tak pełne szkolenie, zakończone egzaminami. W czasie naszych szkoleń praktyki jest o wiele więcej niż standardowo w szkołach kosmetycznych, dlatego osoby, które depilują w Time for Wax robią to naprawdę dobrze, zresztą na ten temat powinni już wypowiadać się nasi klienci, polecamy poczytać ich opinie na FB :)
kama 2016-04-21 18:49
(usunięte przez administratora) a dobre ale nie można brać urlopów od kwietnia do końca września. (usunięte przez administratora)
1
kama 2016-05-10 13:06
Każda szanująca się firma nie podszywa się pod pracowników lub osoby zainteresowane oferta pracy w danej firmie, a tutaj "żenuła"
Kerto 2016-09-29 08:44
Brak jakiejkolwiek odpowiedzi po spotkaniu rekrutacyjnym...
1
marczik 2016-10-17 23:15
A wlasnie, co z tymi talentami Po poszukują i poszukują już 3 miesiące patrząc na pracuj.pl. Ktoś się wypowie? :)
Maciek 2016-10-17 23:18
Widzę ciekawe ogłoszenie Asystent/-ka - branża beauty- Gdzie diabeł nie może, tam babę pośle... i takiej \ czyli dla kobiet
Wolny 2017-02-20 11:50
Mam dobre zdanie o firmie. Pracuję tu nie mam co narzekać!!
Jolcia 2017-02-22 13:34
hej, zmieniło się coś na lepsze? Dużo negatywnych wypowiedzi, aż się boję tam iść na rozmowę.
Weronika 2017-02-25 17:17
Bardzo się cieszę że pracuję u nich, mam fajnych współpracowników i ogólnie to fajna firma. Zarobki ok.
Iwona 2017-03-01 09:42
Co wyróżnia Time for Wax na rynku kosmetycznym z perspektywy osoby, która poszukuje pracy?
Firma bardzo dynamicznie się rozwija i otwieracie kolejne salony. Czy jest to szansa dla osób, ubiegających się u Was o pracę ?
Na te i więcej pytań odpowiedzi dla nas udzieliła Właścicielka Time for Wax. Wywiad dostępny pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,558649,wywiad-izabela-makosz Zamierzacie aplikować do firmy? @jolcia zachęcam do pójścia na rozmowę i wyrobieniu sobie swojego zdania na temat firmy! Opowiedz potem o swoich wrażeniach, chętnie dowiemy się jak wygląda proces rekrutacji w firmie.
Chian 2017-04-03 15:26
Na pierwszym etapie rekrutacji dali mi gigantyczne case study, które robilam pół nocy. Wysłałam je i nawet nie otrzymałam żadnego maila zwrotnego. Po ponad 2 tygodniach poprosiłam o informację zwrotną odnośnie I etapu. Nikt nie pofatygował się odpisać.
Słabe i bardzo nieprofesjonalne, oj bardzo....
2
Grzeczny 2017-04-06 09:09
Time for Wax to fajna firma ale niestety nie omija jej hejt.
gość 2017-05-08 15:27
Kto napisze naprawdę szczerze jak tam jest???
nika 2017-05-08 15:36
Naprawdę nie ma żadnej podstawy???
Wanda 2017-05-09 21:39
Time for Wax jest fajną firmą , pracuję tu dość długo i myślę, że ta współpraca jest dla wszystkich korzystna. Zastanawiam się dlaczego tyle hejtu dotyczy firmy? Czyżby ktoś z konkurencji lub wróg firmy inspirują ludzi? Profesjonalizm firmy nie ulega wątpliwości.
lalala 2017-05-10 12:10
Przestań pisać głupoty, przecież wiadomo ,że jesteś z PR firmy więc musisz pisać same superlatywy, ale prawda jest taka, że wystarczy pójść na rozmowę i już wiadomo o co chodzi. Kombinacja ,kombinacja i jeszcze raz kombinacja, aby jak najtańszym kosztem szukać frajerów do pracy.
3
lolita 2017-05-12 10:39
Witam. Byłam na rozmowie w tfw. Powiedziano mi, że jest to samozatrudnienie, ale za zus oni bedą mi płacić. Czy któraś z dziewczyn tak pracuje i rzeczywiście tak jest? Troche się boję tam pracować, ponieważ to się wiąże z tym, że będzie zero wolnego i urlopu.
Wolny 2017-05-16 09:37
@lalala Nie jestem z PR firmy ale jak czytam wpisy oczerniające bez powodu to aż się we mnie wszystko trzęsie. Z cwaniakowania ani lenistwa nikt nie będzie miał kokosów. Lepszym rozwiązaniem jest założenie własnej firmy , zarabianie mnóstwa kasy i cały rok na urlopie!
Gość 2017-06-07 12:11
Nie pisz głupot. Kto będzie chciał to założy sobie firmę jak ma do tego głowę a przede wszystkim pieniądze. Ktoś kto chce pracować na normalną umowę o pracę ze wszystkimi świadczeniami niestety takiej nie może znaleźć! A niby czemu? Bo pracodawcy cwaniacy umowę o pracę nie chcą zatrudniać! Oczywiście rodziny też nie można zakładać bo pracodawcom to nie na rękę! Chore czasy się porobiły, jakby były normalne umowy o pracę a nie śmieciówki czy jakieś niby samozatrudnienia to i ludzie byliby chętni do pracy za godziwe zarobki a nie za marne grosze! Ot cała prawda!
1
Heya Neya 2017-06-08 11:21
Akurat kosmetyczki w TFW zarabiają naprawdę duże pieniądze. Fakt, że są na samozatrudnieniu, ale przecież nikt im na siłę nie każe tu pracować.
Zarobki są porównywalne do średniej kadry w niejednym korpo. Fakt, że pracują w soboty, ale tu znowu kolejne - przecież nie muszą tu pracować, mogą iść i się bujać za 1800 zł od 9 do 17. Taka brutalna prawda :/
Agata 2017-06-12 11:33
Czy Time for Wax nie ma zapotrzebowania na nowych pracowników? Nic nie mogę znaleźć a bardzo chcę tu pracować. Słyszałam sporo dobrego o firmie, że niektórzy dobrze zarabiają. Może ktoś ma wiedzę o wolnych etatach i mógłby pomóc? Będę bardzo wdzięczna, wolę info od pracowników.
Marta 2017-06-13 12:25
Pani Agato,
Time For Wax prowadzi aktualnie rekrutację na stanowisko kosmetyczki.
Prosimy o wysyłanie CV na adres mailowy: rekrutacja@timeforwax.pl
Pozdrawiamy,
Zespół TFW
Wiolka 2017-06-20 11:42
Time for Wax szuka różnych specjalistów i nie dlatego, że oszukują ale dlatego , że fachowcy często otwierają swoje salony i odchodzą z firmy. Tylko trzeba być dobrym w tym co się robi bo konkurencja jest ogromna. Lepiej nie doszukiwać sie drugiego dna.
Justyna 2017-06-24 22:43
Time for Wax świetna firma, tu można zarobić dobre pieniądze.
Waldi 2017-07-19 10:37
Jeśli nowy właściciel Time for Wax stwierdził, że pracownicy wykonują swoja pracę źle to niestety musi robić takie kroki. Firma jest spoko i żeby tak było musi być dyscyplina.
Zostaw swoją opinię o Time for Wax - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Time for Wax