brak logo

Ruukki Polska

Wrocław

Opinie o Ruukki Polska

tomek spawacz 2015-03-31 17:03:03
bombardier to najlepsza firma jaka istnieje , w niej nauczylem sie dobrego spawania
7
tomek spawacz 2015-03-31 17:39:57
ruuki spowodowalo ze stalem sie nerwowy, dlatego polecam bombardier .Porzadni ludzie ,znaja sie na rzeczy. Na szkole spawania sa porzani instruktorzy i potrafia nauczyc spawania.A o dobrego i spokojnego insruktora znajdziecie w tej firmie. Wymagania maja duze, ale naprawde idzie sie duzo nauczyc.W ruuki teraz Fortaco pracowalem zaledwie 5 miesiecy bo nie wytrzymalem psychiczni.Boze dopomorz tym gnebionym ludziom.Jak mozna tak wykorzystywac polak polaka.NIC dobrego nie wynioslem z tej firmy . ZA kurs u nich ze zrobilem musialem zaplacic.CHLOPAKI NIE PCHAJCIE SIE TAM BEDZIECIE PLAKAC TO AUSWITZ
10
spawacz tomek 2015-03-31 17:50:45
przepraszam za bledy w pisowni .
2
SKROMNY SPAWACZ 2015-03-31 20:15:57
IVAN PIEKNIE TO OPISAŁEŚ JAK SŁYSZE FORTACO TO MNIE TELEPIE.ILE TAM STRACIŁEM NERWÓW . JAKA PŁACA TAKA PRACA ,ILE JA TAM NOCEK PRZESPAŁEM .ZA TEN WYZYSK WALIŁEM Z NIMI W CIULA.WIEDZIAŁEM ŻE NIE MA SENSU WYKAZYWAC SIE BO I TAK CI NIGDY NIKT NIE UMIAŁ POWIEDZIEĆ DZIĘKUJĘ . NIE MÓWIĄC O KASIE.GDY POSZEDŁEM NA CHOROBOWE A MIAŁEM GORĄCZKE TO BYGADZISTA MNIE JESZCZE OD CH... ZWYZYWAŁ.DOCZEGO TO DOSZŁO ZEBY TAK GNOIĆ LUDZI ,I ZA CO BRONIC TEN KRAJ ,NASI DZIADKOWIE TO SIE W GROBACH PEWNIE PRZEWRACAJĄ KTÓRZY GINELI NA WOJNIE ZA CO WALCZYLI.KIEROWNICTWO SIE CIESZY ZE MAJA ŁOSI DO ROBOTY ,NIE MAJĄ POJĘCIA O ROBOCIE ,DOBRZE ŻE NIEKTÓRZY PRACOWNICY ROBOLE MAJĄ OLEJU W GLOWIE I OGARNIAJĄ I TEMAT.GDYBYM MIAŁ KIT Z OKNA JEŚĆ TO TO FORTACO NIE PÓJDE.TEN KTO SIE ZASTANAWIA NAD PÓJSCIEM DO TEJ FIRMY NIECH SOBIE KUPI NERWOSOL I RÓŻANIEC ŻEBY NIE STAĆ SIĘ NERWOWO CHORYM JAK CI BIEDNI WYKORZYSTANI PRACOWNICY
10
dzidek 2015-03-31 20:30:38
pracowałem w rukki do 2008 roku i mottem w tej firmie było 'jebać jebać i się nie bać .i ciagłe fochy że nie robiłem po godzinach.Jak robic w takim zadymieniu cholerny drut proszkowy.pozdrawiam tych co się opamiętałi i odeszli z tej firmy.
10
kalli 2015-04-01 18:08:59
Witam panowie ja właśnie po świętach zaczynam prace w Fortaco i już po tych waszych opiniach nie wiem czy nie jest za późno bo już sie w starym zakładzie zwolniłem i już teraz pojade tam ale nie wiem czy ta ich stawka co mówia jest serio 18 netto a później pod wyszka do 19stu i nie wiem mówili że tam są wymagania a tu czytałem ze tam jest lipa i czy chociaż wypłata jest na czas
2
skromny spawacz 2015-04-01 18:35:31
A probowales sil w bombardierze
1
skromny spawacz 2015-04-01 18:44:04
Jak nazywa sie twoja stara firma .Jakie masz uprawnienia i starz.
kalli 2015-04-01 18:48:00
no mam staż ale ja jestem z mazur i wiesz jade troche w ciemno i nie próbowałe w tym bombardierze
1
kalli 2015-04-01 18:48:56
bo nawet nie mam do nich żadnego kontaktu
skromny spawacz 2015-04-03 09:07:52
Firma BOMBARDIER znajduje sie max 150 do 200 metrow od Fortaco.To ze masz maly staz to cie nie przekresla. Znam ludzi ktorzy spawaja 20 lat i sa nadal paprochami .A chwala sie czego to oni nie spawali. Kolego glowa do gory i pracuj nad soba ,cwicz piony , ladne pachwiny i bedzie git. Ja spawam 8 lat i jeszcze wiele rzeczy nie spawalem.
2
skromny spawacz 2015-04-03 09:19:47
w internecie znajdz adres i telefon . popros zeby ci podali numer do osoby ktora zajmuje sie rekrutacja na stanowsko spawacz. Wszystko bedziesz wiedzial.
tigowiec 2015-04-03 09:43:21
Panowie Finowie .
Zmieńcie dyrektora byłego magazyniera !!!!,kierowników bumma i atlasa bo co tam się dzieje to przekracza wszelkie pojęcia.Złodziejstwo aż gwiżdże !!!!
To pomyłka żeby ludzie na tych stanowiskach brali tyle kasy a wszystko mieli w tyle spodni.W RCO brygadziści wpisują swoim lizusom co chcą nikt tego nie pilnuje.
Nie ma odpowiedzialności za spiepszoną robotę,na robotach pozostawiają przepalone spoiny,podtopienia po 4mm a my musimy za nich to poprawiać .Każdy w tej firmie ma wszystko w d.....e !!!!!
12
Tadeusz 2015-04-04 08:19:59
ZASTANAWIAM SIĘ JAKIE UKŁADY MAJĄ UKRAIŃCE NA DZIALE BOOM Z KIEROWNIKIEM ,CIĄGLE WALĄ W H......JA I PRZECHODZI IM TO PŁAZEM.A MY POLACY MUSIMY ZAPIER.....AĆ .ŚPIĄ NA NOCKACH ,A TEN NA AXLACH TO JUŻ ZUPEŁNIE PORAŻKA,ROBI JAK CHCE I KIEDY CHCE...O CO TU CHODZI !!!!!
14
jahaa 2015-04-09 03:23:39
Spokojnie kolego ... popracuj chwile w fortaco. ... zawsze możesz na wolnym się umówić na próbki do bombardiera ... ludzie pracują w fartaco i żyją wiec jakoś się da ... kasę płacą na czas więc bez nerwów
6
fin 2015-04-27 20:12:57
Witam dyrektora.
Proszę mi napisać dlaczego najemnicy mimo,że wciąż ściemniają (NIE WSZYSCY ALE WIĘKSZOŚĆ) mają duże stawki a My zapierd....... amy za stawki śmieciowe i nie ma żadnych podwyżek dla Nas.
Pozdrawiam .
7
Mak 2015-05-12 18:43:17
Tak jest nie tylko u was sam pracuje w DONAKO i najemnicy maja średnio dwa razy większe stawki za godzinę niż my . Kasy na podwyżki nie ma a najemnik spawacz ma 30 zł za godzinę i nielimitowany czas pracy . jak dla mnie to jawne wyprowadzanie kasy z firmy na pełnym legalu.Pozdrawiam Fortaco
1
CNC 2015-05-12 21:44:05
cześć, czy w Donako są jakieś przyjęcia na obróbkę wiórową CNC ? Do kogo tam uderzać w tej sprawie, czy możesz rzucić jakieś nazwisko osoby odpowiedzialnej za frezarki czy wytaczarki CNC. Z góry dziękuję.
1
Fff 2015-05-14 10:56:05
Z tego co sie dowiedziałem to na ta chwile nie ma żadnych przyjęć a rekrutacja jest zazwyczaj wewnętrzna czyli kogoś naucza i przeszkolą
eskimo 2015-05-20 09:50:55
CI NA KOMATSU MAJĄ ZAJEFAJNIE ,LIDERZY Z BRYGADZISTAMI DOGADALI SIĘ CO DO CZASU SKŁADANIA RAM MAJĄ GO OD H--JA A SPAWACZE MUSZĄ ZAPIER-----ALAĆ OT NA UKŁADY NIE MA RADY !!!!!
CHYBA ZACZNĘ PALIĆ PAPIEROSY ,BĘDĘ MÓGŁ CZĘŚCIEJ CHODZIĆ NA PRZERWY :)
A WPS --- KTO ICH TAM PRZESTRZEGA ??????????????????????????????
LICZY SIĘ ABY SZTUKA,SILIKON NA LAKIERNI WSZYSTKO PRZYKRYJE .
9
boss 2015-05-27 14:41:02
TO PRAWDA ŻE CI CO PALĄ W FORTACO MAJĄ WIĘCEJ PRZERW W PRACY I WIĘKSZE STAWKI MNIEJ ROBIĄ NIŻ NIE PALĄCY
7
prawnik 2015-06-15 11:29:04
ZA MOICH CZASÓW GDY ROBIŁEM W RUUKKI PRACOWNICY NIE WYPISYWALI KART KONTROLNYCH A GDY DYREKTOR ROBIŁ NAGONKĘ TO BRYGADZIŚCI LATALI JAK ZE SRACZKĄ PO PRACOWNIKACH ABY KTOKOLWIEK SIĘ WPISAŁ ZA KOGOŚ MIMO,ŻE TEGO NIE SKŁADAŁ I NIE SPAWAŁ, CIEKAWE CZY JEST TAK NADAL !!!!
NA CHOLERĘ STEMPLE SPAWACZOM SKORO ICH NIE UŻYWAJĄ ,A BRYGADZISTOM TO LOTTO.
5
mario 2015-07-06 13:43:26
A jak jest z pracą na wózki widłowe ? Mam iść do pracy i wozić duże elementy miedzy halami. Pracował ktoś ?
2
magowiec 2015-08-02 20:51:57
Kolegów którzy szukają dobrego pośrednika w BOMBARDIERZE, polecam byłego ich pracownika Pana K.SZELEJ... wystarczy iść do kadr i zapytać o niego ,podadzą numer i to wystarczy. Właściciel to nie tylko pracodawca ale ktoś kto zna się na spawaniu i nie tylko, wie co to za praca spawacz i można z nim jak człowiek porozmawiać. Jeśli szukacie pracy to polecam BOMBARDIERA.
2
Procuś 2015-08-27 10:23:27
Jakiś czas temu aplikowałem na stanowisko operatora CNC zadzwonił do mnie Pan M. Wierzba z propozycją pracy w firmie Fortaco, po chwili przedstawił zasady na jakich miałbym być przyjęty we wcześniej wspomnianej firmie:
-18 zł netto, ale umowa na najniższą krajową.
-Zapytałem jak on sobie to wyobraża i jak chce to zrobić?
-Bo widzi Pan, te Zus'y i urzędy skarbowe takie wysokie...
No i co ja mam sobie o tym zakładzie myśleć skoro już w pierwszym kontakcie są nieuczciwi :D Brak słów
5
spawalnik 2015-08-31 20:16:37
ŻEBY FIRMA DOBRZE PROSFEROWAŁA NALEŻAŁOBY W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI ZMIENIĆ CAŁĄ GÓRĘ ,PÓŹNIEJ BRYGADZISTÓW A PÓŹNIEJ TYCH CO LIŻĄ DUPĘ BRYGADZISTOM ... I PO PROBLEMIE.OD KIEDY TAM NIE PRACUJĘ MOJE ZDROWIE I STAN PŁUC POPRAWIŁ SIĘ.
7
spawalnik 2015-10-11 09:45:17
PRACUJĄC W FORTACO ZADZIWIAŁO MNIE JAK SPAWACZE POZOSTAWIAJĄ ZAPOROWANE SPOINY A BRYGADZIŚCI I KIEROWNICY MACHALI NA TO RĘKĄ ,NA LAKIERNIĘ SILIKON NA TO FARBA I PO SPRAWIE !
OD KIEDY WPROWADZILI SAMOKONTROLĘ ,CO BĘDĘ PISAŁ RZYGAĆ SIĘ CHCE !
6
Erni 2015-10-27 14:18:17
Witam pracowałem dla firmy Fortaco przez pośrednika jako monter konstrukcji stalowych i jestem bardzo nie zadowolony brak umowy non stop śmieciówki niska płaca 12zl na godzinę po 1.5 roku dostałem podwyżkę o 1 zł więc jeśli ktoś chce iśc do pracy do fortaco przez pośrednika nie polecam firmy WORK STAL banda hu.... którzy czekaja aby was okraść
5
Frezer 2015-11-01 21:33:35
Mam pytanie pracuje ktoś obecnie w Fortaco? Dostałem propozycje pracy i chciałbym sięczegoś więcej dowiedzieć. Jest jeszcze taka sprawa, bo nie jestem z Wrocławia i firma zaproponowała mi, że będą opłacać mi mieszkanie
Frezer 2015-11-01 21:33:36
Mam pytanie pracuje ktoś obecnie w Fortaco? Dostałem propozycje pracy i chciałbym sięczegoś więcej dowiedzieć. Jest jeszcze taka sprawa, bo nie jestem z Wrocławia i firma zaproponowała mi, że będą opłacać mi mieszkanie
Kozak 2015-11-04 02:08:55
A co tam na Freju słychać?Dalej pracuje ten stary spawacz z synem na jednej hali,może ktoś za zęby za te glisty w końcu wywali...
2
Z jak Zęby 2015-11-04 02:12:12
Dlatego ja ten zawód zostawiłem i nie chce tego robić..lepiej nosić niż w pyle i syfie się panoszyć...
3
a Ząb sobie raj 2015-11-21 13:49:39
Ząb kiedy ty se dziewczynę znajdziesz...Tygrysa bierz na cel i rąb w ząb....
1
ziomal 2015-12-06 13:42:24
pewnego razu na dziale boom przechodząc obok szafek zauważyłem jak jakiś koleś wciąga nosem biały proszek ,od tamtej pory unikałem przechodzenia tamtędy
5
klon 2015-12-08 23:36:17
Niegrzecznie z jego strony, że ci ściechy nie zaproponował.Ludzie chamieją w tej firmie.Możliwe że ktoś z dyrekcji zły przykład daje, ale jacy przełożeni tacy podwładni.
6
gruby 2016-02-16 12:57:42
w firmie jest coraz gorzej. zakładają kamery na halach żeby gnębić ludzi. ostatnio młody spawacz dostał opierdziel od samego kierownika (jurgena) za to, że jadł mandarynkę w czasie pracy!!!
2
świerzak 2016-02-17 16:27:54
zna może ktoś firmę work stal z Wrocławia?
świerzak 2016-02-17 16:31:22
mozesz powiedzieć coś wiecej o firmie work stal?
luzak 2016-02-24 19:04:47
OD KIEDY NIE PRACUJĘ W RUUKKI (FOTRACO) MÓJ STAN ZDROWIA DIAMETRALNIE SIĘ POPRAWIŁ I CO NAJWAŻNIEJSZE ŻYJĘ !!!!
TAM JUŻ DAWNO COŚ BY MI NA GŁOWĘ ZLECIAŁO .A WARUNKI PRACY ,ŻENADA ,PRZEŁOŻENI MIELI WSZYSTKO W TYŁKU,WSZĘDZIE ZAMONTUJCIE KAMERY NAWET PRZY WEJŚCIACH DO SZATNI,ZA WCZEŚNIE OPUSZCZAJĄ STANOWISKA PRACY.
5
spawacz 2016-03-06 18:29:05
ta firma ma od dawna złą opinie ma i mieć będzie. To całe kierownictwo nadaje się na kapo do obozu. Tak jak się tam traktuje pracownika to nie widziałem w żadnej firmie i nie słyszałem. Montują coraz więcej kamer i nie prawdą jest że dla bezpieczeństwa. Prawda jest taka że siedzą na monitorach i dzwoni do brygadzisty że to i tamto na stanowiskach i dziwić się że pracownicy się zwalniają, a bardzo nikt nie chce się przyjmować. Kierownictwo obrało nie tą polityke, a to są osoby które mają pierwszą władze w tej firmie bez doświadczenia wcześniej. Co chwile nagonka z alkomatem, no ale alkoholik ma i pracowników za takich. Ogólnie to firma Porażka.
4
spawacz 2016-03-13 20:24:56
do Artur, kto ci za takie komentarze płaci? no chyba że jesteś z kimś z kadry. Jakie BHP? Jak zginął pracownik na jednym z dziale to wymieniono wszystko na nowe różnego rodzaje zawiesi itd. przed prokuratorem, wyciągi spawalnicze wyją jak odrzutowce i to jeszcze w tym hałasie. W tej firmie liczy się tylko szybka kasa bo po 5 latach znowu zmieni się logo firmy. A woda gazowana latem w czasie upałów to gdzie jest? na słońcu! a w zimie woda w butlach Eden to gdzie jest? tak samo zewnątrz gdzie i zamarza, trzeba odmrozić do picia. Nie wiesz jak jest w innych firmach to nie pisz bzdur. Dlaczego kto może z tej firmy ucieka??? Długo by tu pisać ale szkoda czasu. Z tą mandarynką to prawda. Powodzenia w obozie pracy.
6
prawnik 2016-04-15 15:58:41
Gdyby ktoś chciał pozwać Fortaco *chodzi o pozew zbiorowy* to się piszę .
Wiele razy zgłaszałem brygadziście że zawiesie nie ma zabezpieczeń ale nikt się tym nie przejmował strach cokolwiek robić na czymś takim .
Inspekcja Pracy powinna tam wpadać z nagonką przynajmniej raz na tydzień i to nie tylko w dzień ale na nockach.
7
Mechanik 2016-05-04 06:39:40
Puste obietnice jedyne szkolenie to sep jak sie Tobie skonczy haha
1
wacek 2016-05-20 16:12:42
Witaj, to nie jest wyprowadzanie kasy tylko robienie sobie kosztów. Inna sprawą jest ze kierownicy i dyrektorzy maja nieoficjalne umowy z właścicielami takich firm podwykonawczych i po prostu im więcej ludzie robią godzin tym więcej spływa im do kieszeni na lewo.
pozdro
5
Anonim 2016-08-22 08:24:34
Omijajcie tą firmę z daleka, w szczególności lakiernię i jej wspaniałego kierownika Lesiaka, to psychopata! Same prostactwo oderwane od pługa, liżą sobie tyłki nawzajem i na siebie donoszą, rządzi tam chaos i liczy się sztuka, zero profesjonalizmu. Warunki pracy jak i sprzęt to porażka, ludzie obsługują sprzęt bez uprawnień!
7
werton. 2016-08-24 20:02:35
to musiałeś kolego być kiepskim pracownikiem. ja pracuję na lakierni z wynajmu od listopada 2015 (w tym dwa miesiące na l4 z powodu wypadku ) i miesiąc temu dostałem drugą podwyżkę 1 zł. pierwszą dostałem po 4 miesiącach, też 1 zł. aktualnie mam 14 netto a wiem że na tym się nie skończy.
Pokemon 2016-08-29 12:10:40
CHŁOPIE! Z CZYM TY DO LUDZI? 14ZŁ NA GODZ:) SPRZĄTASZ TAM CZY CO? NIE WYPISUJ TAKICH RZECZY BO TO WSTYD, POCHWAL SIĘ LEPIEJ JAKĄ MASZ UMOWĘ Z TEGO WYNAJMU, ILE PŁACA CI ZA DZIEŃ URLOPU, ZWOLNIENIA L4, ALBO JAKĄ SKŁADKĘ ODPROWADZAJĄ DO ZUS! WIDAĆ ŻE CHYBA NIGDY NIE PRACOWAŁES W NORMALNEJ FIRMIE.
3
Jaro 2016-09-25 18:57:17
Witam. Mógłbyś mi podać namiar na tego K Szalej ? mój mail jareke462002@gmail.com
sarenka 2016-09-25 18:59:07
jak niektórym tutaj nie pasują szeregowe stanowiska, to śmiało, można teraz wziąć udział w rekrutacji na kierownika punktu sprzedaży
lukmaj2610 2016-10-25 15:53:44
witam, przekazesz dalej te namiary??
majuziomal@o2.pl
z góry wielkie dzieki. pzdr
Zostaw swoją opinię o Ruukki Polska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruukki Polska