brak logo

Nandor S.C.

Bochnia

Opinie o Nandor S.C.

anonim 2011-05-26 23:09:20
coz.... jestem niedoszlym pracownikiem z tamtego roku. wypowiedziec sie moge jedynie negatywnie w kwestii obiecanek tej firmy. po prostu obiecali, ze sie odezwa, po paru miesiacach bo ich moje cv zainteresowalo a planowali powiekszyc zaloge. no ale sie nie odezwali. takze niech straca :)
3
anonim 2011-08-22 18:31:28
Czy ktoś coś słyszał o tej firmie , chciałbym tam wysłac swoje CV ale nie wiem co to za jedni
1
niewidoczny 2011-08-24 19:37:37
a co znów kogoś ( usunięte przez administratora )mogę się o tej firmie wypowiedzieć tylko negatywnie . Byłem jakiś czas temu u nich na rozmowie kwalifikacyjnej. Porażka .Wymagania maja duże a kasa marna.Lepiej dać sobie spokój i poszukać gdzie indziej
1
życzliwy 2011-10-30 18:37:18
( usunięte przez administratora ) Nie polecam nikomu
3
Anonim 2012-02-27 18:05:08
Firma jak najbardziej w porządku, pracuje w Nandor już jakiś czas i cenie sobie pracę, doswiadczenie tam zdobyte jest bezcenne, szefowie oky.
GUGUGAGA 2012-03-19 18:06:38
Moi mili...opinia jak opinia,ale co do powiększania załogi...jakiej załogi???dwóch szefów i ciągła zmiana personelu???? o czym tu mowa???
to że co chwile jest ktoś inny to chyba już o czymś świadczy-ponadto pozytywów tu nie ma.

3
Basetek 2012-03-22 19:37:22
Może po prostu żal co poniektórym, że nie pracują a chcieliby i żal im...ściska... oj znam to znam... eh ludziska pokory więcej.
1
:) 2012-11-12 16:14:43
Zapraszam do firmy to sam się przekonasz jakie są zarobki, a co do reszty to mam wrażenie, że przedmówcy jednak trochę straszą. W biurze jest miła atmosfera - ręczę za to :)
bla 2013-01-28 21:04:32
nie straszą nie straszą, szkoda gadać na temat tej firmy
7
ONR 2013-02-13 22:36:46
Widziałem prace Nandor-u powiem tyle spółdzielnia inwalidów : "Daremny Trud"
5
Suty 2013-03-21 19:04:10
:) jak zwykle, jak w internecie to można sobie błysnąć erudycją i kogoś obrzucić błotkiem.
A konkretów jakoś nie widzę.
Pracowałem, wypłata była kiedy miała być, szefowie wymagający ale sprawiedliwi, zmieniłem bo trafiłem na coś ciekawszego ale czasu tam nie żałuję.
res 2013-03-25 13:17:51
jak w firmie jest taka rotacja pracowników jak w Nandorze to samo przez sie rozumie, że "coś" jest nie tak!
tylko wysokie bezrobocie sprawia, ze pracownik tam wytrzymuje, na pewno tam satysfakcji i spełnienia z pracy tam sie nie znajdzie.
Trzeba sie bezgranicznie poswiecic (czas, nerwy) czytac w myslach pracowdawcy a jeszcze najlepiej poprowadzic za niego firme to wtedy moze moze... wytrzymasz... 6m-cy! góra!
9
nowy 2013-04-09 17:31:26
a ile można tam zarobić i czy przyjmują bez doświadczenia?
grzesiek 2013-04-17 19:58:32
Dołączam sie do pytania, jakie zarobki, szukam pracy przy elektronice, i czym bardziej to czytam tym bardziej mi sie odechciewa....
n 2013-05-13 12:25:32
PORAŻKA !!!!
7
anonim 2013-05-22 09:50:47
praca na jeden sezon, potem już traktują cię jak śmiecia, wystarczy że zaangażujesz się na początku a potem chcą jeszcze więcej i więcej!!
najlepiej żebyś zabrał prace do domu, pracownik powinien pracować 24h
7
Fiskus 2013-06-27 22:23:00
Co do pytania, to Nandor głównie przyjmuje ludzi bez doświadczenia, bo ci panowie chcieliby mieć wszystko za nic. Wiedzą, że leszczy mogą mieć za półdarmo. Żal tylko ludzi, którzy godzą się na te głodowe stawki.
Podsumowując, jeśli ktoś się tam wybiera, to radzę kupić sobie czarną farbę i się nią wysmarować, bo jak być murzynem to na całego :)
10
par 2014-01-08 15:45:59
szkoda czasu i zdrowia.
9
Były 2014-01-31 14:18:25
Szczerze wszystkim odradzam, o finansach nawet nie będę pisał, o kierownictwie też, jest jeden pozytyw tej "firmy" w moim odczuciu doświadczenie jest zbędne. Zgadzam się z negatywnymi opiniami, pozytywne można się domyśleć kto napisał. Z radością wspominam dzień gdy postanowiłem odejść, życzę wszystkim dobrej pracy w sprzyjających warunkach.
9
jukla 2014-01-31 21:07:24
czyli najniższa krajowa? jest w ogole sens wysyłać cv?
1
jelon 2014-05-12 14:14:30
znow poszukiwanie jelonia? maso bez perspektyw oczekiwan i ambicji zglaszaj sie masowo
5
paw 2014-10-05 21:59:26
Niestety jestem oszukaną osobą. firma NANDOR jest niewypłacalna -wiszą mi ok 500 zł
9
wot 2014-10-30 18:32:21
Porażka na całej lini, nie ma sobie nawet czym głowy zawracać. Dwóch szefów co myslą, że za marne pieniądze pracownicy będą im wszystko robić - pomimo, że zostali zatrudnieni na konkretne stanowisko i mimo starań usłyszą potem,że tak naprawde to nic nie robią. Ciągłe nadgodziny a wyjście po 8 godzinach to zbrodnia, a do tego niewypłacalni. Dla tych co pytają o zarobki to standard ale obiecują więcej a człowiek czeka i się nie doczeka, tak że sami stwierdzie czy warto... Podzielam opienie poprzedników nic tylko czarną farbę kupić i się nią obsmarować, jak widać właściciele zapomnieli, że czasy niewolnictwa się skończyły. Współczuję tym, którzy tam pracują i zdecydują się na pracę w tej firmie.Ludzie stać Was na więcej niż tylko marny NANDOR w Bochni. Szkoda waszych nerwów, zdrowia i czasu!
14
były pracownik 2014-12-03 11:37:34
Jestem autorem jednych z niewielu pozytywnych opinii na temat tej firmy. Minęło półtora roku odkąd rozstałam się z tą firmą i choć wiem, że leżącego się nie kopie, to jednak solidarnie z osobami poszukującymi pracy muszę dopisać parę zdań ku przestrodze.
Do dziś nie zostały opłacone moje składki ZUS (nie wpłynęła ani jedna należna złotówka za przepracowany tam okres)!!!
Osobiście uważam, że Panowie S. i K. są osobami nieuczciwymi. Jeśli człowiek rzetelnie pracuje i angażuje się w to co robi, to oczekuje przynajmniej, że zostaną mu wypłacone należne pieniądze (pensja + nadgodziny + premia). Z pensją nie było problemu, z nadgodzinami i premią - szkoda gadać.
Sama praca jest ciekawa i to chyba na każdym stanowisku, co do stosunku pracodawców do pracowników i zarobków dobrego słowa nie można powiedzieć.
Panu S. i Panu K. sugeruję zmienić podejście do ludzi. Pamiętajcie, że to Ci ludzie pracują na Was i Wasze przyjemności.
12
Młody Wilk 2015-03-02 22:38:25
Nie stać mnie na prace w tej pseudo firmie. Po 18stu godzinach pracy pobyt w domu był jak wakacje last minute, które zaraz sie kończy, bo już 5 rano i znowu do kamieniołomów czas... Na dodatek jazda służbowym pojazdem była jak pociąg do oświęcimia, który lada chwila może sie wykoleić z przeładowania. Szef w sposób nieznany wiedział o każdym pierdnięciu w firmie, ogólnie atmosfera jak w "Big Brother". 10 godzin pracy w tej firmie jest traktowane jako rozgrzewka przed kolejnymi 8mioma lub wiecej, za które kasy nie widać, nie słychać, a nawet nie czuć. Polecam te firme każdemu, który pragnie przeżyć niezapomniane przygody pełne adrenaliny, strachu i zszarpanych nerwów. Szkolenia na komandosa to pryszcz w porównaniu do szkoły przetrwania w tej firmie. Krótko ujmując: Im więcej z siebie dasz, tym większe (usunięte przez administratora) masz. Pozdrawiam wszystkich i życzę owocnej męki w tej firmie
14
bardzo były 2015-05-05 10:45:22
Młody Wilku to co jeszcze robisz w tej firmie, dziwie Ci się. Wszędzie Cię przyjmą z pocałowaniem ręki. Bo zgadzam się do A do Z z tym co napisałeś!!!! w 100%. O kasie możesz już zapomnieć bo i tak jej nie odzyskasz. Im później tym więcej i gorzej ... Ale i tak gratuluję odwagi na powiedzenie co naprawdę myślisz o pracy w tej firmie. POPIERAM!
4
ByłyP 2015-07-17 22:19:25
taaa na czas. jak kilku miesięczne opóźnienie nazywasz na czas to gratuluję dobrego samopoczucia. na ładnej stronie internetowej to się zaczyna i na tym koniec. tyle w tym temacie, a tak apropo wyższe komentarze też są negatywne więc nie wiem o co chodzi z tymi wcześniejszymi opiniami.

PS jak uważasz że to taka poważna firma to pojedź na adres, który jest podany na ich profesjonalnej stronie internetowej - tu go znajdziesz(http://www.nandor.pl/#kontakt), odpisz co tam zastałeś i czy firma działa pod tym adresem.
7
do tomek 2015-07-22 14:17:45
kiedy pracowałem w tej firmie przelew na konto docierał zawsze po 10-tym nigdy nie było pieniędzy na czas a na resztę trzeba było czekać jeszcze dłużej mimo ze kasa na inne wydatki była, jak się zwalniasz to o odzyskaniu tej kasy możesz pomarzyć chyba niema osoby która nie została oszukana po odejściu z firmy o składkach do ZUS-u i problemach z PIT-em szkoda nawet mówić TOTALNE DNO traktują Cie jak niewolnika a co do poziomu świadczenia usług na lokalnym rynku są już spaleni we wszystkich firmach z którymi mieli do czynienia więc ich koniec jest bliski zostaną po nich tylko niewypłacone pensje i długi u wszystkich z którymi wspułpracowali
8
Olo 2015-07-23 23:06:24
Rzetelna firma. Budowa i wdrożenie maszyn na światowym poziomie. Współpracuję z nią od dawna i nigdy się nie zawiodłem. W środowisku NANDOR jest znany z punktualności i świetnego zarządzania - w szczególności terminu realizacji i płatności. Powyższe komentarze to ewidentny czarny PR, kłamstwa i próba podkopania. To przykre, że w naszym kraju firma wyróżniająca się zostaje bezkarnie zmieszana z błotem przez mierną konkurencję. Osoby piszące te negatywne opinie za 1,50 PLN powinny być zbanowane a ich komentarze usunięte. Radzę również zastanowić się zlecającym i piszącym nad moralnością takich działań. Firmie NANDOR życzę jak najlepiej; zwłaszcza dalszego dynamicznego rozwoju.
1
do olo 2015-07-24 15:42:40
olo ty mi powiedz co ty palisz, punktualni świetnie zarządzani maszyny na światowym poziomie ?? chyba rozmawiamy o 2 innych firmach może jest gdzieś inny NANDOR ?? ale coś mi się wydaje że szefowie sami o sobie zaczynają pisać pozytywne opinie
3
Mariusz Staszel 2015-07-24 20:34:45
Szanowni Ludzie, Ludziska, Wszyscy byli i obecni Pracownicy. Firma Nandor obecnie przechodzi trudności. Z początkiem roku 2015 w firmie zalegało 18 przeterminowanych, najczęściej na tym etapie już nierentownych projektów. Przyczyny takiego stanu można by w nieskończoność wymieniać i analizować, sami zresztą wielokrotnie uczestniczyliście w tym. Wtedy ze wspólnikiem Pawłem zdecydowaliśmy się żeby wszystkie te zaległości i niewypały posprzątać i wywiązać się w stosunku do klientów.Piwo zostało naważone i rozlało się w firmie ale odpowiedzialność ponosi Mariusz Staszel i Paweł Kubas.Obecnie mamy z tamtego rozdania 2 projekty zaległe, zaawansowane w ponad 50% i do skończenia w przeciągu dwóch miesięcy.Możemy powiedzieć, że te zakończone z bardzo dużym wysiłkiem przyniosły efekt w postaci możliwości poręczenia dobrą referencją przez właścicieli takich firm jak Igloo, Arcom, Drabest.Byliśmy także niestety zmuszeni do wykonania zwolnień pracowników którym poświęciliśmy bardzo dużo wysiłku i energii pomagając im w rozwoju na miarę naszych możliwości wiedzy i umiejętności.Te wszystkie negatywne komentarze domniemam że pochodzą właśnie od pracowników zwolnionych lub tych co sami odeszli.Rozumiem że macie głębokie obawy o swoje pieniądze ale w ten sposób nie pomagacie.Pieniądze trzeba wypracować, co właśnie robimy.Powiedziałem Wam że jak tylko staniemy na nogi to ze wszystkimi rozliczymy się.Poczynione kroki w postaci pozyskania szerszej i wyższej hali niż ta na Karosku - przeprowadzka na Buczków stworzyła nam możliwości budowy i uruchamiania urządzeń w całości w zakładzie przed wyjazdem do klienta. Minimalizujemy przykre niespodzianki i wielokrotne poprawianie niewychwyconych wcześniej bubli.(usunięte przez administratora)
2
Nadzieja 2015-08-11 20:59:15
Dajcie znac co z tym dziadostwem sie dzieje bo chociaz grubo ponad rok nie mam z tym nic wspolnego wciaz czekam na pogrzeb tej "firmy" do pracownikow osobiscie tam nic nie mam ale te dwa osobniki z jednego pokoiku to tylko czekam na dzien kiedy beda w bezrobociu bywalcami. W firmie w ktorej teraz pracuje mimo ze nikt ich nie zna i jest juz ponad rok od wielu opowiesci nadal madrosci i umiejetnosci SZEFÓF sa hitem sezonu
6
SPM Poland 2016-03-03 11:40:50
SPM Poland zatrudni osoby na stanowisko Operatora Wózka Widłowego do nowostawskiego magazynu na terenie Kraków Targowisko.

Osoby zainteresowane oferta proszone są o przesyłanie CV na adres rekrutacje@sistema.com.pl
edzio 2016-05-13 12:25:46
możliwe, że ta osoba po prostu zajmuje się rekrutacjami do firmy :) faktycznie w sieci nie widziałem żadnej oferty, dlatego cieszę się, że wstawili namiar i ja np. mam zamiar właśnie aplikować na stanowisko operatora wózka widłowego :) wszystkie potrzebne uprawnienia mam
... 2016-11-12 12:13:53
Panowie Mariuszu i Pawle! Nie można mieć dobrej firmy zbudowanej na ludzkiej krzywdzie. A krzywdzicie pracowników nie dając im należnej wypłaty. Przypomnę: praca na etat polega na wypłacie wynagrodzenia za miesiąc pracy, to nie jest umowa zlecenie, kiedy to się wypłaca jak się sprzeda maszynę.
4
Mariusz Staszel 2016-11-12 15:33:34
Szanowny Pracowniku, miej odwagę i podpisz sie wtedy możemy nawet na forum opowiedzieć sobie o wzajemnych krzywdach. Rozumie ze mam do czynienia z osoba ktora w niewywiązywaniu sie z terminow nie widzi żadnego problemu i w świetle umowy o prace oczekuje wynagrodzenia za przychodzenie do pracy. Nandor już tak nie działa. Byly czasy kiedy nie placilo sie do Urzędu Skarbowego, nie placilo sie dostawcom bo najważniejsze byly pensje. Powinniście pamiętać te czasy kiedy Nandor realizował buble, o terminach zawalonych po kilka miesięcy nie wspomnę a pensje szły po 4000 pln netto. Człowieku miej szacunek dla ludzi którzy rozumieją zasady funkcjonowania współczesnego świata, sa zmotywowani żeby działać na wynik za który klient z radością zaplaci. Zwolnij sie po prostu, przyjdź do mnie w poniedziałek, rozmowimy sie i będziemy od siebie uwolnieni. Ludzie nie da rady nierealizowac zamówionych przez klienta rzeczy i brać od niego pieniądze. Czekam na konstruktywne z Waszej strony działania. Gadaniem nie wystawimy faktury. Przepraszam ale nie mogłem sie powstrzymać.
Mariusz Staszel 2016-11-12 16:09:56
Szanowny Pracowniku, miej odwagę i podpisz się, wtedy możemy nawet na forum opowiedzieć sobie o wzajemnych krzywdach. Rozumiem że mam do czynienia z osobą która nie widzi nic niestosownego w niewywiązywaniu się z terminów i po prostu oczekuje wynagrodzenia za przychodzenie do miejsca pracy. Informuję że w Nandorze już tak nie jest i nigdy nie będzie. Czasy kiedy Nandor robił buble, opóźnienia w realizacji wynosiły wiele miesięcy a pensje szły po 4000 pln netto bezpowrotnie minęły. Nie płaciło się do Urzędu Skarbowego, nie płaciło się do dostawców a Pracownicy dostawali pieniądze, zresztą potem i tak nasłali PIP, powzięli kancelarie prawnicze ku obronie swoich pieniędzy z tytułu umowy o pracę. Człowieku zwolnij się po prostu. Przyjdź do mnie w poniedziałek, rozmówimy się i uwolnimy się od siebie. Miej szacunek dla ludzi którzy są zmotywowani do działania na wynik i rozumieją zasady współczesnego świata. Nie ma pieniędzy za niezrealizowane zamówienie. Klient nie płaci za to że NANDOR jest. Ta zasada obowiązuje wszędzie.
spółdzielnia 2016-11-22 16:07:39
Wtrącę się bo w opinii wyżej jest pewna nieścisłość. Wypłaty po 4000 PLN "szły" za 300 godzin nakazanej pracy. Rzesza ludzi może potwierdzić że firma NANDOR to oszuści. Faktem jest że Panowie zalegają z wypłatami wielu byłym pracownikom. Pan Mariusz i Pan Paweł nie dotrzymują danego słowa, ponadto nie robią sobie nic z umów jakie zawierają z pracownikami. Doskonały przykład "syndromu Polskiego prywaciarza". Liczba opinii potwierdza realną sytuację u tego pracodawcy. Polecam wszystkim omijać wyżej wymienioną firmę szerokim łukiem.
5
wiedzma 2016-11-25 00:06:45
ciesze sie mocno ze nie musze ogladac tej parodii wiecej, klasa tej dwojeczki to wrecz ksiazkowy przykladzik. niech ktos nie pomysli ze pozytywny. ludzie mowie z wlasnego doswiadczenia mozna trafic w super miejsce jakie mam teraz lub takiej jak nandor. wlasciciel firmy ktory pisze na gowork to tez troche rodzynek. nie mowie nawet o tym o czym pisze. TAK pracownik na etacie ma isc do pracy na 8 (OSIEM) godz dziennie i pracowac nic go nie obchodza terminy bo to nie on je negocjuje tak jak nie dostaje ekstra premii jak jakis projekcik sie lepiej sprzeda. na tym to polega mosci miszczowie to nie podwykonawca to pracownik i ma miec oplacone skladki i wyplate na czas jak tego nie ma to swiadczy tylko o wlascicielach. nie bede nawet wspominal ze nie dotrzymanie terminu to tez tylko ich wina bo jak tyle pracy zatrudnia sie kolejne osoby wiem to zbyt skomplikowane zeby ogarnac. ocena 2 gwiazdki ? ciekawe ile sami sobie dali maksow .....
Zostaw swoją opinię o Nandor S.C. - Bochnia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nandor S.C.