brak logo

merlin.pl - sklep internetowy

Piaseczno

Opinie o merlin.pl - sklep internetowy

Janek 2014-07-18 11:35:19
Ja pracowałem na książkach dwa lata temu, też tak mi obiecywano. Jeżeli będziesz solidnie pracował to może zarobisz 20-35 zł dniówki. Uzależnione jest to tym czy więcej będziesz pakował czy wyszukiwał.(usunięte przez administratora)
Activ 2014-07-18 15:35:11
Czyli nie warto się tam zatrudniać?
1
JANEK 2014-07-18 20:43:31
Ja odradzam praca może jest łatwa ale bardzo ciężka, pewna jeżeli są rachunki jeżeli rachunków nie ma to dziękują
Maniek 2014-07-20 15:06:39
Będę w poniedziałek na dzień próbny to policzę sobie. Babka powiedziała mi tak zarobki od 1300-3000 zł na akord, nie wyszukuje rzeczy tylko pakuje. Wyszukuje je osoba która pracuje na godzinę, więc będę wiedział czy warto czy nie i dam znać wam.(usunięte przez administratora)Ponieważ przy rekrutacji musi mówić prawdę, ile się zarabia a nie ściemnia. Oszukiwanie pracownika na rekrutacji, jest przestępstwem, nie pamiętam który paragraf, ale jeżeli mnie oszuka i będzie jeszcze ktoś poszkodowany możemy wtedy wystąpić z wnioskiem do sądu o zatajenie prawdy.
Szymon 2014-07-20 19:19:24
Maniek, ile masz lat? gdzie Cie zatrudniali? bo ja byłem w BP na rekrutacji w piątek i mieli zadzwonić w piątek albo w poniedziałek i tak samo praca w piasecznie, 11,50 zł/h brutto przez tydzien? a potem 10gr za spakowaną książkę?
Mariusz 2014-07-21 08:26:49
Maniek gdy ja pracowałem to płacili 8gr brutto za spakowaną linie, jeżeli masz taką stawkę to na 3000zł skaner tego nie sklika, i uważaj na roberta jeżeli jeszcze pracuje, bo to kapuś.
mała 2014-07-25 15:27:29
teraz placa 16 gr za linie wiec moim zdaniem nie tak zle mozna zarobic. zalezy od checi
Michał 2014-08-05 15:41:12
I jak Maniek praca?
Michał 2014-08-05 15:42:52
Jak oceniasz tę pracę Maniek? Ja zaczynam w czwartek
BASGRU 2014-08-06 00:21:35
Witam, mam pytanko, czy jest tam odpowiedzialność za źle spakowaną paczkę, tzn jeśli spakujesz 2 rzeczy a klient chciał jedną.
1
_aro_ 2014-08-06 16:52:55
Witam ja jutro idę na szkolenie do firmy merlin w piasecznie możecie mi powiedzieć o tym pakowaniu tzn czy to pakuje się do kartonów czy zawija się w folie czy coś się do tego nalepia ?? i ile zajmuje spakowanie takiego czegoś ? i jaka jest stawka ???
piotr 2014-08-06 20:53:04
i jak maniek praca
susie 2014-08-21 11:05:12
Ja jutro zaczynam drugi dzień, wczoraj miałam szkolenie za które nic nie zapłacą..kobieta która miała przyjechać z umową na godzinę 16..nie przyjechała. Oj coś mi się to nie widzi. Dziś mam dostać jakiś grafik, zobaczymy jak to będzie i czy można dogadać się z kierownictwem ws. wolnych dni..bo widzę że opinie są niby podzielone ,ale większość negatywnych widzę :/
susie 2014-08-21 11:05:12
Ja jutro zaczynam drugi dzień, wczoraj miałam szkolenie za które nic nie zapłacą..kobieta która miała przyjechać z umową na godzinę 16..nie przyjechała. Oj coś mi się to nie widzi. Dziś mam dostać jakiś grafik, zobaczymy jak to będzie i czy można dogadać się z kierownictwem ws. wolnych dni..bo widzę że opinie są niby podzielone ,ale większość negatywnych widzę :/
aga 2014-08-31 11:02:43
Niestety ale te wszystkie negatywne opinie to prawda,czytałam je zanim zaczełam prace ,kierownik w pierwszy dzien opowiada bajki ze mozna zarobic nawet 150zl jednak jest to nierealne mozna wyciagnac gora 30 zl jesli sie ktos wprawi,wyzysk,nie pracujcie tam ludzie ostrzegam was przed ta firma,traktuja tam ludzi jak smieci a w szczegulnosci ''pani''brygadzistka,ktora to przydziela zamuwienia niestety te wieksze tylko i wyłacznie znajomym,jesli jestes z ulicy to zarobisz max 30 zł.Tyle co miałam do napisania jednak tak czy tak zawsze znajdzie sie ktos chetny do pracy,tak jak to było ze mna gdyz nie dowierzałam zamieszczonym tu opiniom.
JANEK 2014-09-03 18:20:32
ha ha ha po jakich 2-3 miesiącach panie kierowniku, tam przecież pracuje się do wypłaty......
2
Janek 2014-09-18 10:53:27
Nie podniecaj się "Pan" to zwrot grzecznościowy i rzeczywiście nie pasuje używać go w stosunku do większości kadry kierowniczej, w merlinie chamstwo nie zna granic np. Monika uważana za brygadzistę co chwila "sypała łaciną", Robert który zachowywał się jak ekonom i "kręcił" się tylko przy swojej d..pe, a przecież pracowaliśmy w akordzie, organizacja pracy - brak wózków lub stanowisk do pakowania, a bywało że również i rachunków. co do mojego wynagrodzenia to poczytaj sobie wcześniej co ludzie piszą tam nie ma nic ściemy!!!!!!!
susie 2014-09-27 13:29:21
Pisałam tutaj miesiąc temu i mogę już co nieco więcej powiedzieć na ten temat. Zajmuję się tylko i wyłącznie wyszukiwaniem książek, bez pakowania i wychodzi mi 50-55 zł dziennie po ostatniej wypłacie. To prawda, że bardzo często brakuje rachunków..duży minus tej pracy(w końcu to akord) i siedzimy i nic nie robimy..najgorzej jest też kiedy brakuje wózków dla wyszukujących bo kiedy 1 zmiana jest od 6 do 14 w piątek przypuśćmy to II zmiana przychodzi na 12 aby być do 20 i zmiany się na siebie nakładają, co powoduje chaos no i własnie brak wózków. Teraz dużo ludzi odeszło bo szkoła się zaczęła, nie wykluczone że jak październik się zacznie to i studentów może odejdzie, no chyba że są to zaoczni, bo weekendy są przeważnie wolne. Ja osobiście zadeklarowałam się, że zostanę na dłużej, gdyż kierownictwo pytało się nas o to kto chcę zostać na dłużej a kto nie. Nie jest źle, atmosfera jest fajna i mam paru znajomych z którymi się trzymam. Do kierownictwa/ brygadzistów normalnie po imieniu się zwracam. Jak macie jakieś pytania to piszcie.
Ala 2014-09-28 11:13:30
Jestem po rozmowie na stanowisko fakturzystki, czy toś może powiedzieć czy warto?
Jak to realnie wygląda, czy jest szansa na umowę o pracę? Jak to wygląda w praktyce, podczas rozmowy w BP otrzymuje się wymijające odpowiedzi.
1
prawilniak 2014-10-01 18:32:47
NIE DAJO!!!! nic tu nie dajoooo!!!! robisz sobie spokojnie przez 8 h natrzepiesz książek jak opętany i robisz tak przez dwa tygodnie. nadchodzi 10 kolejnego miesiąca idziesz sobie żwawo do banku (bankomatu) a tam...TADAMMMMM!!!!! 500zł minka zrzędła?
uwaga!! idziesz sobie do pracy z zamiarem pójścia po pracy na zakupy i co? ta kwota umniejsza się o 100zł !!! dlaczegóż?? pracują tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którym jak widać mało pieniędzy(bo dostają tyle co Ty za swoją pracę). Kluczyk do szafki w szatni(w której nie m a kamer) dostajesz (jak dobrze pójdzie) po trzech miesiącach (kiedy już sobie zaczynasz myśleć czy przypadkiem nie zmienić pracy).
Brygadzista jest fajny tylko jeden. Na górze. I to wsio. Reszta -buce.
O której godzinie wyjdziesz do domu dowiadujesz się 5 min przed ta godziną. Dodatkowo musisz usłyszeć przed wyjściem co ma do zrobienia zmiana która przychodzi po Twojej zmianie. Po co? Trzeba się zapytać kiedyś kierownika.
Dodatkowo chodzi tu pewien osobnik. Toksyczny. Uprawiający odoring! Nie zejdzie Ci z drogi i poturbuje wózkiem. I tylko pacza czy równo Cię rozjechał.
Ale, jak zbierzesz sobie fajną grupę tak jak ja, jest to znośne. I tak szukaj drugiej pracy. To potraktuj jako przejściówkę :)
Obiektywna 2014-10-02 09:26:29
Zarobki adekwatne do pracy,dlatego nie rozumiem jęczenia niektorych osob.Skoro jest,tak zle to po tam siedzicie! Ludzie jak wszedzie czyli różni.A kto zoswtawia pieniadze w szatni! Ktos naprawde inteligentny,albo przedszkolak! Ludzie nie pasuja wam zarobki ani ekipa,to sie zwolnijcie i tyle,bo piszecie same negatywy a pozniej lecicie do merlina szukac ksiazek,jak dzieci! Ja tam pracowalam i bylo dobrze.Polski narod,tylko narzekanie,oczywiscie anonimowo.Zapewne "prawilniak" zadeklarowal chec do pracy u kierownika,bo przeciez tak to jest.A propo,ja zarabialam ok 1800 na reke,wiec zamiast jeczec i patrzec na innych wezcie sie do pracy albo na posredniak!
1
maks123 2014-10-02 23:49:57
ABY ZAROBIĆ 1800 netto musiałaś dawać du.. zastanawiam się komu. Skoro jednak było tak dobrze to czemu tam nie pracujesz? 1800 nie mają nawet w marketach, a tam jest spokojniej. Na rozmowie obiecują od 1500 do 3000nnetto. Poza tym aby zarobić 1800 należy spakować dziennie za około 82 złote czyli około 1025 linii takich wyników nawet najlepsi nie uzyskali. WIEC WSZYSTKO JASNE!!! Oszustwo ludzi szukających pracy.
1
Obiektywna 2014-10-03 08:22:12
Skoro nie masz wiekszych problemow,to zastanawiaj sie dalej:)A Wy czemu tam pracujecie,skoro jest tak zle?Czemu nie pojdziecie do kierownika i nie powiecie wprost co myslicie?
MAKS 123 2014-10-03 21:59:35
Odpowiadając tobie czuję się jakbym rozmawiał z dzieckiem
Alicja 2014-10-05 16:42:13
Niestety, jest dokładnie tak jak opisywane jest w negatywnych opiniach. Pakowałam nawet po 700 linii, dostałam 784 zł za 20 dni, brak rachunków i wózków lub stanowisk do pakowania a przecież praca w akordzie. Wiadomo jak nie ma pieniędzy to dobre i tyle. Poszłam do ochrony marketu i dostałam 9,50 na godzinę. Merlina odradzam!!!
ALICJA 2014-10-26 10:30:12
Dziwne to jest twoje zainteresowanie tymi wpisami "twój kolega pracował" nie wiesz dokładnie gdzie.... 2-3 lata. Czyżby merlin miał problem z rekrutacją? wszystkim zainteresowanym odradzam tam pracę, szkoda czasu, w Piasecznie Technicolor płaci 12 zł netto za godz. w ochronie płacą 8-10, a w Merlinie wyjdzie 3-5.
papiak 2014-10-27 07:45:38
Kolega pracował w czasach, kiedy nie było tzw "akordu"... I cała tajemnica.
2
qwe 2014-11-22 12:04:06
pracowałam przed świętami 2 dni po 12h -uwierzcie mi, po takim czasie ciężko znaleźć książkę na półce pod wskazanym "adresem" po kodzie kreskowym... zrezygnowałam kiedy obliczyłam swoje pieniądze i nie pomyliłam się w rozliczeniu- 28zł. pozdrawiam
1
dude 2014-11-26 14:27:42
W merlinie dalej jest akord, ale sporo się zmieniło na lepsze - szczególnie jeśli chodzi o wynagrodzenie. Akord nie jest "od razu" tak jak kiedyś.
1
zosia 2014-11-27 22:23:04
^tylko po szkoleniu, ktore trwa tydzien
E.T 2014-11-28 23:53:13
To prawda co napisała @zosia, przed świętami jest okropny czas, na rozmowie i tak Cię zapewnią że 8 godzin, od pon do pt będziesz robić, tymczasem siedzimy po te 12 godzin i serio..to nie jest normalne żeby pracować tak przez 5, 6 dni pod rząd. Gdyby nie moje samozaparcie i bliskość z pracy do domu, pewnie dawno już bym odszedł.
snd 2014-11-29 20:54:12
Szkolenie trwa 4h, przez następne 40h masz płatne godziy,potem akord. I naucz się, co masz zrobić przez te cztery h, by zarobić, pokażą Ci 1000 półek i zbieraj, lub pakój. Śmieszne jest to,że spakujesz nawet 1000 pozycji jednego towaru to jest liczone jako jedna pozycja.Co do brygadzistów, Micał zawsze pomoże, nie jak inni 'co znowu?. Stare 'wyjadacze' mają dogadane ze zbieraczami i im dają towar do pakowana,więc stoisz i patszysz jak inni pracują,a czas mija i nie zarabiasz.
1
Bogdan 2014-12-01 22:50:18
Minęły dwa lata I widzę że prawie nic się nie zmieniło na lepsze. Nawet nie chce mi się pisać o propozycjach składanych przez np. roberta Michał jest rzeczywiście ok
leń 2014-12-03 21:08:57
Nigdy nie uwierzę, że jeśli ktoś chce to nie da się zarobić!!!Szczególnie patrząc na nowe stawki akordowe. Widziałem wyniki osób tam pracujących i naprawdę były imponujące...I wcale nie były to osoby "stare". Jeśli ktoś przychodzi do pracy na pogaduchy to nie dziwię się że zarobi nawet 700 zł netto. Każdy narzeka, że praca jest ciężka i mało można zarobić...w takim razie siedźcie w domu na bezrobociu i użalajcie się nad sobą....
Enkate 2014-12-08 15:53:27
Witam pracowalem tam 4dni. Po rozmowach z ludźmi stwierdziłem że to nie ma sensu. Kolezanka która pracuje tam 2 tygodnie zarabia okolo 30zl dniówki , oczywiście na 12godzin. Jedna znaleziona rzecz w magazynie to 16groszy za pakowanie bodajze jest 34gr od paczki z zabawkami , książki taniej. Osobiście nie pakuję. Na magazynie panuje haos , bardzo duże problemy logistyczne , brak zamówień a praca po 40h jest na akord. Ludzie pracujący tam dłużej dostają lepsze zamówienia np. na zabawki które łatwo znaleźć, jak jesteś nowym pracownikiem dostaniesz ochłapy. Nie którzy ludzie życzliwi ale zdarzają się też chamy , nie tylko mężczyźni. Na magazynie haos ludzie przepychają się i nie patrzą na innych. Największy bukiet to Dawid lata w krótkich spodenkach czerwonych lub granatowych , z dużym nosem nie trudno zauważyć, pasowała by mu ksywa jastrząb albo dzięcioł. Udaje pana i władcę magazynu a jest beretem ze wsi. Znajomym odkłada lepsze zamówienia. Podchodzi i się pruję a i tak nie ma zamówień. Mam nadzieję że spotkamy się kiedyś po za magazynem... Ludzie jeśli macie tam pracować dajcie sobie spokój, też poczytałem pierw forum pomyslalem spróbuje lubię pracować, jednak zarobienie tam graniczy z cudem. Nie dajcie się nabrać ze tyle mozna zarobić ja na rozmowie uslyszalem 2 - 3 tysiące. Wszystkie prawie wpisy to prawda. Nie popełniajcie takiego bledu jak ja , szukajcie dalej chyba ze nudzi wam sie w domu to idźcie tylko na 40h za które jest 8.50 na godzinę. O tym ze zaraz koniec pracy mówią na ostatnią chwilę. Jedyny plus tej roboty to to , ze pracują tam tez ladne dziewczyny np. Warszawska lala , Winter lake i dziewczyna w reebokach . Pozdrawiam, nie dajcie się namówić...
Czarna Ambrozja 2014-12-10 21:38:44
Pracowałem tam przez niedługi czas ,ale szybko zorientowałem się ,że nie warto. Niby wywieszają listy ile pracownicy wyrobili ,ale nie da się w to uwierzyć np. osoba która pracowała ponoć 8h znalazła +/- 1600 linii ,co daje jakies 4 linie/minute [nie licząc przerw ,szukania danego towaru itp]. Co do agencji na pewno nie dajcie się omamić ładnym gadaniem o zarobku 2-3 tys. ,bo to jest niemożliwe na czas teraźniejszy z powodu chociażby braku zamówień. Zanim zacząłem tam prace nie chciałem wierzyć we wszystkie negatywne opinie ,ale niestety większość okazała się prawdą. Zakończenie pracy po stawce godzinowej która później powinna przejść w akord jest danej agencji mocno nie na rękę, przez co dochodzi do straszenia zleceniobiorców tym ,że zamiast 40 godzin wynagrodzenia stawki godzinowej ,dostaniesz wynagrodzenie liczone na akordzie [patrząc na to ,że praktycznie nic nie zarobiłeś ,bo się uczyłeś] . Opinia Enkate jest trafna w 100%. Pamiętajcie o tym ,że panowie z agencji wydają się bardzo mili ,lecz oni są od tego by was namówić poprzez "ładne gadanie" o zarobkach ,które są w rzeczywistości nierealne.
2
taktoja 2014-12-10 23:39:22
Pracowalem tam dwa razy w okresie swiatecznym. Prace traktowalem jako przejsciowa. Wiekszosc negatywow sie zgadza ale to czego nikt nie powiedzial(i wiekszosc zatrudnionych nie bala sie robic bo wierzyli ze tu sie da zarobic) to: Mozezesz przyjsc nawet na dwie godziny do pracy i nikt Ci nic nie powie( trzeba wyjsc o pelnej bo ochraniacz sie przypiernicza) da sie zarobic ok 800-1000 zl nie pracujac po 8 godzin ale to trzeba sie nauczyc jak to robic a nie po prostu biegac jak duren z jedna kartka na raz:) A i brygadziste mozna olewac (tj. Brac jakie rachunki sie chce itd) i nic Ci nie zrobi. Smialem sie z ludzi ktorzy mowili do nich per pan albo pokornie sluchali opier$%$$$ i polecen:)
Ukrytywregałach 2014-12-12 07:40:35
Taktoja, jakiś Ty sprytny i mądry...
Może napisz książkę "Jak wyd...ć pracodawcę i współpracowników i się nie narobić"? Rzeczywiście, masz się czym chwalić.
1
Enkate 2014-12-12 15:26:43
Brani są tam ludzie z ulicy bez żadnej szkoły, klasyfikacji . Przyjmują z otwartymi rękami . Tego samego dnia podpisują śmieciową umowę, obiecują kokosy a wychodzi od 2 do 4 zl na godzinę. Nie patrzą nawet w CV , ważne żebyś był u nich wolontariuszem...
2
babaznosa 2014-12-29 14:02:04
Chyba "kwalifiakcji"...
1
babaznosa 2014-12-29 14:03:46
Jeszcze raz... "kwalifikacji"
MMM 2015-02-05 10:28:01
Jak ktoś chce to zarobi, ja nie narzekam , miła atmosfera itp.
2
l. 2015-07-19 22:32:42
hej!
jakieś info odnośnie pracy w biurze w Pzn na wprowadzaniu danych? zarobki?wiem,że akord,jutro szkolenie-ktoś coś? ;))
1
kamcio 2015-08-06 19:31:03
W Poznaniu do Happy Profit dla Merlina idziesz? Współczuję. Pamiętaj, żeby robić szybko i byle jak. Tu dokładność nie jest w cenie. I nie musisz się starać. Za miesiąc, dwa z dnia na dzień cię wyleją i wezmą kolejnych naiwnych. Miłej pracy. I uważaj na panią L.
4
aniak 2015-10-26 11:13:04
witam.
ja pracowalam rok temu od 7 grudnia do 22 grudnia w okresie swiatecznym , przez agencje jezdzilam. i zarobilam ponad 1400 zł. więc jak najbardziej polecam . nie wiem czemu takie negatywne opinie , jesli będą wyjazdy w tym roku to się na to pisze ponownie .a praca tam to sama przyjemność , byłam na wyszukiwaniu, można stanąć pogadać, przerwa co 2h , super tam jest , szkoda ze daleko tak to chętnie bym chciała na stałe tam pracować .
pozdrawiam
Bonzo z Poznania 2015-11-20 11:21:32
dla wyjasnienia aniak pisze o agencji pracy, a nie agencji towarzysekij
1
kidler 2015-12-14 10:30:21
sklep i cała ta firma padła!!
kidler 2015-12-22 13:05:08
firma padła bo nie ma kasy, a firma która ma to niby kupic kupi tylko znak towarowy i nic wiecej, nic nikomu nie zapłaci, merlin wisi dostawcom pare baniek i najpierw musi zapłacić ZUS i US a potem reszte, takze sobie poczekacie a i tak nie wiadomo czy coś dostaniecie. spółka córka merlina i tego samego własciciela czerwona torebka juz dawno padła i likwidator z Poznania trzyma łapę na majątku. za grosze pojdzie mogę się założyć.
2
sobkam 2016-09-29 17:30:32
Nie polecam, w sumie to odradzam pracę w ich nowej lokalizacji w Wawie. Atmosfera w klimatach podpieprzania się nawzajem i wyścigu szczurów, dwulicowi ludzie a okłamywanie klientów i robienie z nich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to standard. I do tego zatrudniają w biurze Ukraińców za grosze a tym na wyższych stanowiskach pękają kieszenie. Fatalna współpraca w bok, szczególnie warto wziąć pod uwagę pracownicę biura obsługi klienta J.R. oraz jej przełożoną. Dzięki nim to miejsce zasługuje na miano "wyjątkowego".
ij 2016-10-01 21:41:29
@ks wiesz co ich ostatnia oferta to jest na stanowisko webmastera w Nowym Sączu z tego co widze trzeba miec wykształcenie wyższe informatyczne lub pokrewne
Zostaw swoją opinię o merlin.pl - sklep internetowy - Piaseczno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie merlin.pl - sklep internetowy