logo Sodexo Polska Sp. z o.o.

Sodexo Polska Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Sodexo Polska Sp. z o.o.

packman 2010-05-07 19:25:42
kiki chyba jednak najlepiej wychodzi Ci smażenie naleśników co??bo ciasta to ja nie widziałem żebyś zrobiła....
szary pracownik 2010-05-26 13:42:15
Kilka lat temu związałem się z tą firmą i z perspektywy czasu mogę powiedzieć że była to zła decyzja.Bardzo brakuje życzliwości i zrozumienia ze strony przełożonych.Najgorsze że brakuje również wiedzy...Rok temu firma podpisała globalny kontrakt z naszym klientem.Niestety weszliśmy w ten kontrakt totalnie nieprzygotowani-trudno się dziwić odpowiedzialni za jego wprowadzenie byli dwaj młodzi ( usunięte przez administratora ) kompletnym braku przygotowania cierpią niestety pracownicy jednostki zmuszani do wykonywania 200% normy w imię bezsensownych oszczędności.W związku z powyższym atmosfera pracy mocno kuleje...Nie poprawiają jej również wizyty( usunięte przez administratora )
Magdalena 2010-08-04 18:34:32
Pracuję w tej firmie.
lud sodexo 2010-10-07 18:44:26
Jak by sie przyjzec bliżej temu zakładowi to dowodzą tutaj ludzie z duzymi kompleksami i malymi kompetencjami.Pojecie szacunku do drugiego czlowieka to cos bardzo wzglednego-jestem osoba wyksztalcona i nie musze sie tu męczyć-z radoscia powiem swojej kierowniczce żegnam.Potraktuje prace w Sodexo jak zbedne przykre doswiadczenie.Odradzam prace we francuskich firmach tego typu.
anonim 2011-03-02 00:26:43
Chłopie, skoro firma ta jest najgorszą w jakiej pracowałeś a ty czujesz, że się marnujesz to zmień prace a nie marnujesz 33 % swojego czasu w kiepskim otoczeniu . Z taaakim doświadczeniem napewno znajdziesz lepszą... Słabym punktem tej firmy jest niewątpliwie talent do rekrutowania takich LUDKÓW jak ty i podobni co dowodzą wypowiedzi na górze. Naprawdę, nie marnujcie swego życia jak się wam nie podoba i i uwierzcie,że masa ludzi chciała by się z wami zamienić. I jeszcze jedno, ciekaw jestem czy równie odważnie formułujecie wypowiedzi jak rozmawiacie z przełożonym, czy może wtedy brak wam polotu. ehh szkoda gadać...
dariawaria1@o2.pl 2011-03-02 18:22:48
Anonimie, proszę skontaktuj się ze mną na podany adres mailowy, jeśli tam pracowałeś. Chciałabym zasięgnąć Twojej opinii nt tej firmy. To dla mnie ważne.
laleczka 2011-04-04 16:47:16
Witam, piszecie panstwo nieprzycylne opinie o pracy w sodexo ale o jakie stanowiska chodzi? z niektorych wypowiedzi wynika ze o gasronomie, a jak jest w administracji? Prosze o odpowiedz Pozdrawiam
priceless 2011-05-25 10:46:15
Uważam, że ta firma daje duże możliwości rozwoju. Z administratora dostałem awans na managera obiektu i kierowałem kilkuosobowym zespołem. Dają szansę nauczenia się wielu ciekawych rzeczy. Łatwo nie jest ale jeżeli chce się zarobić trzeba się trochę napracować, jak wszędzie :)
okoń 2013-04-16 22:36:20
fakt jest faktem, ze w sodexo jest nieciekawie. Szefowie są ogólnie wporzo ale nie nadają się do takiej roboty, Na kuchni jest syf, pracownicy dzieleni na lepszych i gorszych do tego sami robią sobie ciśnienie . Płaca jak na zasiłku dla bezrobotnych z tym że tu się trzeba naje....ć
1
majowy 2013-05-31 01:28:20
było przyjsc na recepcje to byś był już managerem całej jednostki
1
jerry 2013-05-31 01:35:36
kocham ta firme, nigdzie nie pracowało mi się tak jak tutaj...normalnie aż nie chce mi sie wracac do domu a obiady na stołówce są przepyszne
1
anonim 2013-06-03 10:22:02
na której jednostce tak jest?
buzka 2013-08-13 15:29:13
Przeważnie na umowę o pracę, pierwszy miesiąc jest tylko na umowę zlecenie.
Lucek 2013-09-26 16:51:53
Omijajcie z daleka Sodexo w Gillette w Łodzi(kuchnia),mordercza praca za grosze,duża rotacja pracowników,Pani manager to bez serca i żadnych skrupułów karierowiczka.Dziwne tylko,że dyrekcja tego nie widzi,ciągłe zmiany personalne...A co ze starym personelem???Dlaczego nie można zatrzymać starych pracowników lepiej ich zastąpić nowymi..A tych nowych za jakiś czas też wywalić albo zmusić żeby sami sobie odpuścili tą robotę...:(
2
Wacek 2013-09-26 20:32:14
Popieram przedmówcę, znam tą panią,jest z kamienia, daleko tak nie zajedzie !
2
2013-10-07 11:31:36
A ja kocham............ wspomnienia po pracy na kuchni w Sodexo. I polecam wszystkim, którzy lubią pracować za (usunięte przez moderatora) Popracowałem tam trochę i wierzcie mi choć praca jak każda inna to warunki personalne i atmosfera , obowiązki i odpowiedzialność spadającą na pracowników doprowadza albo do tego że każdy ucieka po krótkim czasie pracy albo wspomaga portfel psychiatrów próbując się tam utrzymać a koniec końców i tak albo go zwolnią albo się wykończy. Tak więc wszystkich nadgorliwych serdecznie zapraszam do aplikowania .....tam ciągle są wolne miejsca pracy:-)
2
- 2013-10-25 18:51:58
Firma Sodexo to firma widmo. Jestem właścicielem firmy która świadczyła usługi dla nich. Czekałem na zapłacenie za wykonanie zadanie ponad 45 dni. Wypłacili dopiero, kiedy powiedziałem, ze jeżeli nie otrzymam płatności do końca dnia, kieruję sprawę do KRD. Dopiero otrzymałem pieniądze. Mydlili mi oczy przez 13 dni. Telefony kontaktowe do osób odpowiedzialnych otrzymałem dzięki uprzejmości Managera Technicznego.
atd 2013-10-29 13:37:44
Minęły dwa mc -Brak wpłaty za wykonaną usługę wcześniejsza gra na zwłokę, teraz już brak kontaktu telefonicznego.
Brak firmy Aleje Jerozolimskie 172 Warszawa.
Teraz tylko KRD!!!Nie polecam współpracy!!!!
Szkoda czasu i pieniędzy na materiały.
3
- 2013-11-01 09:00:39
Teraz ta tak zwana ,,firma''znajduje się w bardziej ekskluzywnym budynku na (usunięte przez administratora) warszawa.
Sodexo 2013-11-20 10:18:27
Witamy,

W odpowiedzi na Pana powyższy post pragniemy ustosunkować się do kwestii opóźnionej płatności. Jednak na podstawie zamieszczonych jedynie skrótowych informacji nie jesteśmy w stanie ustalić, jakiej sprawy dotyczy niniejsze opóźnienie. W związku z tym, że zależy nam na utrzymaniu dobrych relacji z naszymi dostawcami, prosimy o kontakt z nami pod adresem (usunięte przez administratora) oraz podanie nam w miarę możliwości dodatkowych szczegółów, które pozwolą nam zidentyfikować fakturę i wyjaśnić to opóźnienie.

Pozdrawiam i liczę na kontakt z Pana strony.
- 2013-11-30 18:58:46
Kochane Sodexo, waszą polityką jest płacenie za usługi dopiero po 45 dniach od kiedy otrzymacie faktury do centrali. Zanim dotrze minie trochę czasu, ponieważ najpierw jeden pracownik opisze fakturę i przekaże na inny obiekt do kolejnej osoby, która także potwierdzi fakt wykonania usługi. Nastepnie jest przesyłana do Warszawy gdzie trafia do jednej z pań która przyjmie dokument i kolejne rece przechwytują papier. Dopiero trafia do najwyższych władz kierowniczych, którzy także złoży podpis i dopiero trafia do księgowości. Nie mydlcie oczów i nie pytajcie się o jakie prace chodzi bo z informacji jakie posiadam, nie jestem jedyną osobą tak traktowaną przez was. Szkoda tylko czasu i odradzam współpracy wszystkim zaprzyjaźnionym firmom z wami.
Tak samo traktujecie swoich pracowników( mam informacje z pierwszej reki , ponieważ mam bardzo dobry kontakt z pracownikami, (usunięte przez administratora)

Do momentu kiedy nie weźniecie się za menagerów na obiektach to zapomnijcie za dobre słowo o was
saba018 2014-02-23 15:58:09
Witam wszystkich mam zamiar zacząć pracować w sodexo czy ktos moze mi powiedzieć jak tam jest naprawdę i jak z kasą wypłacają w terminie
peter 2014-05-23 19:16:00
! Siema Cześć i Czołem Ejo :)
Mam parę pytać
ile zarabia Pracownik Sprzątający
ile godzin
jak traktują ludzi
były pracownik 2014-07-30 19:47:33
to co LOLO pisał to jest normalnością. Ja pracowałem na obiekcie jako osoba odpowiedzialna za sprawy techniczne( stanowisko kierownicze) .Obsługiwałem także inne obiekty pod względem technicznym Po ponad 3 latach na obiekcie po wielu naciskach dostałem człowieka na 1/2 etatu.
To jest firma, która nie szanuje człowieka, tylko liczy na zysk. W obecnej pracy pracodawca, jak mój pracownik nawet przekroczy 12min poza swoim 8 godzinnym tokiem pracy natychmiast każe odebrać sobie jako czas wolny.
sara 2014-09-30 15:45:11
w sodexo na Józefowie brakuje ludzi a pani( usunięte przez administratora ) NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBI ZE LUDZIE PADAJA JUZ ZE ZMECZENIA DAC LUDZI NAM TRZEBA
3
goblin 2014-12-04 11:19:48
o tak tak...w końcu ktos o tym głośno mówi.Też pracuje w sodexo na nowym józefowie,tyle że nie na kuchni.Codziennie widzę pracownikow kuchni z wielkimi torbami.Czasami ledwo przez bramke przechodzą.Ciekawe co tam mają?
2
Marenodj 2014-12-04 15:34:22
Pracuje w pracy i jest spoko
gabryś 2014-12-09 09:14:49
Jejku kto to napisał"Pracuje w pracy i jest spoko"...??Gratuluję,że w pracy pracujesz ale najpierw naucz się polskiego...hehehe :)
2
anonimka jak większość 2014-12-09 20:50:56
Kto przysłał tu tego oszołoma z Żylety??? Chcemy mieć tylko nasze KOCHANE PANIE a nie karierowiczów z "lepszego świata". Po tym co prezentuje sobą ten człowiek rozumiem czemu ktoś napisał desperaci, czemu tylko nie dopisał "psychopaci"!!!!
1
wkurzony 2014-12-16 14:07:40
Z tego forum zniknęło kilka wpisów..ciekawe dlaczego??Cenzura ???Przecież tam nie było nic złego napisane,tylko prawda!!Wracamy do czasów propagandy i komuny..gdzie wolność słowa ????Myślę,że te wpisy były nawiązaniem do poniższego tekst: "Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sodexo Polska"
1
pracownik 2015-01-13 15:49:36
nie tylko przed świętami się działo,dzieje się cały czas,magazyny pustoszeją a uczciwi pracownicy na to patrzą i nie mogą nic zrobić.Mimo to,że co nie którzy nie kradną to nie możemy się odezwać bo będziemy skończeni w robocie.Tak to już jest pracując na kuchni w łódzkiej żyletce :(
1
nixon 2015-01-24 01:10:04
zastanófffta sie ludziska co wypijecie !!!!!!! sodexo czy inna placówka!!!! widac ze gwiazdy co wypisuja te płytkie teksty na temat wykorzystywania, wynoszenia itd sa laikami w branży gastronomicznej!!!!!!! chcesz cos do domu to pytasz!!!!!!mogeee??????? tak !!!!!to pakuj w torby i wynos!!!!! nie!!!!!! pada odpowiedź to zamilcz i wykonuj polecenia!!!!!!! Cieszcie sie że macie prace ..... i koryto bo w wielu branżach tego brak!!!!!!!!
Marek 2015-02-03 22:20:50
O Sodexo Warszawa (Sejm) praca po 10-14godzin na 2 restauracjach, po pracy trzeba myć na zmywaku brudy bo nie mają osoby na zmywak ze względu na oszczędności, ze względu na oszczędności nie ma zmian tylko ludzie pracuja od rana do wieczora, jedna osoba pracuje za 2znowu oszczednosci, 2 kierownikow, 2 zastepcow, malo pracownikow fizycznych bo oszczednosci,(usunięte przez administratora)
1
stokrotka_polna 2015-02-03 22:41:37
Pracowałam pół roku temu w jednym z warszawskich oddziałów, ale widząc dokąd zmierza sytuacja w tej firmie nie dałam rady. Ciągły stres, bieganina, braki w personelu, nieskończona zmiana stanowisk pracy w ciągu dnia - to wszystko skutecznie odebrało mi chęć do pracy. Pracownicy z najdłuższym stażem - chyba w nagrodę - są zwalniani w ramach cięcia kosztów. Kierownicy palcem nie ruszą, szukają tylko powodów do krytyki. Nie polecam nikomu.
sodexo-łódź c.d 2015-02-11 17:30:45
Teraz trochę się wzieli za wynoszenie żarcia z kuchni,kontrole itp.,ale i tak ludziska radzą sobie jak mogą i wynoszą co się da.Robią menagera w konia..hehe :)Polak potrafi !!
2
Witkacy 2015-03-31 20:55:57
To takie dosyć paradoksalne podjąć pracę w Sodexo i pytać o benfity, które tutaj z racji zajmowanego stanowiska przysługują. Na terenie Łodzi nie powinno być problemów ze znalezieniem odpowiednio wykwalifikowanych osób, które w zasadzie będą zainteresowane pracą. Pomimo faktu że codziennie spora grupa ludzi dojeżdża do warszawy do pracy...
1
lokiś 2015-06-11 09:15:00
Ludziska radzą sobie jak mogą i wynoszą co się da..Taka rzeczywistość.Mogę tylko dodac od siebie,że ta rzekome kontrole nic nie dają.My jako pracownicy nie kuchni,widzimy jak obsługa stołówki przekupuje pracowników ochrony..Za dodatkową porcję obiadu można wszystko.Ochrona dostaję więcej i przymyka oko na wynoszenie z kuchni.Niby kontrolują,wypchane żarciem torby..hehe :)Oczywiście mowa o Nowym Jozefowie.
kuchcik 2015-08-02 19:46:14
mdłości to mało powiedziane.Najgorsze jest to,że sami sobie "srają w gniazdo".Szefowa kuchni na nowym jozefowie po mimo,że wszyscy to widzą cały czas ograbia firmę.Niby już coś tam jej zwracano uwagę,dyrekcja przestrzegała a ona dalej to robi.Trochę umilkło i znów od nowa polska ludowa.Zresztą jak niby przycichło to i te święte kasjereczki zaczęły również ograbiać firmę.No ale cóż widocznie tak ma być im wszystko wolno a my na to patrzymy,takie życie.
SodexoPolska 2015-08-03 13:09:40
Dzień dobry, na wstępnie chcielibyśmy podziękować za Pani/Pana komentarz. Zawsze traktujemy takie zgłoszenia z należytą uwagą i dążymy do ich pełnego wyjaśnienia. Musimy przyznać, że problem, o którym mowa powyżej, jest dla nas niezwykle niepokojący, dlatego chcielibyśmy zrobić wszystko, co w naszej mocy, aby go rozwiązać. Będziemy wdzięczni, jeśli poda nam Pani/Pan więcej szczegółów odnośnie tej sytuacji (oczywiście, dla Pani/Pana komfortu, z zachowaniem pełnej anonimowości) i przesłanie ich na adres: hr.fms.pl@sodexo.com. Dziękujemy!
2
qwertyu 2015-11-07 08:41:52
pani menager w alksie chodzi jak by kij połknęła i zgrywa laskę (ta z dużym nosem )
łukasz 2015-11-15 18:55:23
Pracuje w sodexo w łodzi od pół roku i praca ta jest po prostu rewelacyjna. Nigdy dotąd nigdzie nie miałem tak dobrej pracy. Pracuje po 7 godzin dziennie od poniedziałku do piątku i jest w pracy spokojna atmosfera. Pracuje jako pomoc kuchni i praca jest lekka. Pozdrawiam Łukasz
łukasz 2015-11-24 18:38:33
witam. Ja pracuje w sodexo pół roku w łodzi na ul.Sterlinga i uważam że warunki higieniczne są dobre jak i cała praca. Nie jest to ciężka praca i dla mnie jest dobrze płatna. Jestem zatrudniony jako niepełnosprawny na 7 godzin dziennie.
Dziwię się że wiele ludzi tak negatywne opinie pisze o tej firmie.Jestem zadowolony z pracy tej w sodexo.Pozdrawiam. Łukasz Zawadzki
sodexo 2016-02-05 20:03:42
witam. Ja mam drugi stopień niepełnosprawności i umowę o pracę na 2 lata w sodexo. Pracuje tam w Łodzi-śrudmieście już 8 miesięcy i praca bardzo mi się podoba. Nigdzie nigdy nie miałem tak dobrej pracy jak obecnie pomoc w kuchni w sodexo. Pracuje od poniedziałku do piątku po 7 godzin dziennie a praca jest lekka. Pozdrawiam. Łukasz
Justyna 2016-03-09 11:40:46
W sodexo w Dell pracuje managerka Joanna kobitka jedno mowi a drugie robi a potem pretensja ze czegos nie wykonano. Ma balagan w biurze i pelno pretensji ze nie wykonano jakis zestawien ktore dostala ale zgubila, ale wiadomo racje ma zawsze Wielka PANI JOANNA. Szczerzy swoj wredny usmieszek a za plecami Szpicbruta jak ci tu w tylek wlozyc. Firma ogolnie wporzadku ale niekompetentnych ma managerow i to przez nich ma psuta opinie.
2
Damiano 2016-04-12 22:32:38
Ja się nie zgodzę z tą opinią. Pani Joanna, osoba życzliwa pomoże, ale nie w przypadku gdy ktoś ją w konia robi- a wiecie że niestety nikt od was nic nie wymagał.
Ja już tam nie pracuje, bo zrezygnowałem sam dostałem lepszą ofertę finansową.
Damian.
ola 2016-09-10 21:40:56
nie patrzcie na Sodexo przez pryzmat tej pani z Alexa bo nie wszędzie tak jest . można pracować przyjemnie.
Sodexo Polska 2016-09-12 12:12:21
Witamy serdecznie, wciąż prowadzimy usługi gastronomiczne na PGE Narodowym - i zapraszamy chętnych do pracy, zarówno tam, jak i w innych obsługiwanych przez nas lokalizacjach :-)
jik 2016-09-18 22:32:21
No dobrze, ale jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
Sodexo Polska 2016-10-26 18:55:24
Takich informacji nie jesteśmy w stanie udzielić publicznie.
Zostaw swoją opinię o Sodexo Polska Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sodexo Polska Sp. z o.o.