brak logo

PRO-MAR S.A.

Poznań

Opinie o PRO-MAR S.A.

NoBody 2009-09-28 20:11
Jeżeli jesteś osobą bardzo wytrzymałą na stres, masz dużą wiedzę, to po jakimś czasie pracy tam, wymiękniesz. Rotacja w firmie - około 30-40% rocznie. Ludzie rano czekają w oknach i patrzą jaki humor ma najwyższy. Jak zły, to siedzą i boją się telefonów odbierać. Jak dobry, to czekają kiedy się zmieni.
Zdecydowanie odradzam tym, co nie mają noża na gardle.
3
rozczarowany 2010-01-25 19:59
haha pozostaje tylko potwierdzic :D
doslownie wszyscy robią pod siebie na widok włąściciela -niestety swoje humory przezuca czasami na pracownikow..choc mi sie nie zdazylo tego doswiadczyc podczas gdy tam pracowalem....
kazdy dzien to zagadka, atmosfera pracy stresowa i nieprzyjazna... licza sie tylko wyniki, tylko sprzedaz, tylko wykonywane telefony... czowiek wypina sie na lewo i prawo by choc cos z tej premii miec-a wyplata starcze ledwie na zycie na miesiac... choc sa plusy-brak nadgodzin :D
ale szczerze gęłboko odradzam i nie poelcam... rotacja duza i to bardzo, pozostaja tam jedynie ci bez wyksztalcenia i perspektyw na dostanie innej pracy z racji swego wieku... z czasem kazdy wymieknie i znajdzie lepszy zakald-bo by lepszy znalezc to nie trudno... acha plus to ze wypalty terminowe bez opoznien!
1
nigdy wiecej 2010-10-25 16:40
Prezes ma siebie za srodek wszechswiata. Placz pracowników wychodzących od niego z biura to codziennosc. Krzyk to srodek przekazywania polecen sluzbowych. Odradzam zdecydowanie.
4
anonim 2011-02-04 10:24
Oj tak. Nigdy wiecej tej [usunięte przez moderatora] firmy z [usunięte przez moderatora] Panem Prezesem. Odradzam zdecydowanie. [usunięte przez moderatora] jakich malo a swoja frustracje przelewa na innych. Krzyki na pracownikow (zupelnie nie uzasadnione) to norma. Dziwne ze ta firma jeszcze funkcjonuje.
1
anonim 2011-09-14 21:24
a moja opinia....musi być porównana....do założenia...\\\\\\\"że ŚLEPY TO ZAWSZE WSZYSTKO WIDZI W CIEMNYCH KOLORACH.\\\\\\\" i nie można o tej Firmie i Jej Prezesie....pisać tylko źle....bo to właśnie..cały Sukces tej sprawy...to umieć..zauważać..dobre strony Medalu...do którego można porównać Pana Prezesa,..tej Firmy..,,bo naprawdę...można w tym Panu odnaleźć ta Dobra Stronę..tylko kwestia...zrozumienia..prawidłowego odczytywania.,i dochodzenia do kompromisu...bo winna.jest zawsze po dwóch stronach. i tylko dobre podejście do sprawy...daje Zadowolenie...dlatego nie taki Diabeł Straszny jak Go Malują ..bo Warto..Sprawdzić Zobaczyć..te Koloryyy..:)...i przekonać się że tak nie jest..:)
anonimowy 2012-09-16 22:02
Większej bzdury nie słyszałem. Prezes ma władzę autorytarną, wszystkim narzuca swoje zdanie. Nie można być kreatywnym, bo zaraz się dostanie po głowie. Nie słucha, nie można nic mu wytłumaczyć. Totalny [usunięte przez moderatora] po zawodówce, który wziął się za szefowanie.
A dyrektor? Patrzy, gdzie komu noga się powinie, żeby mieć pretekst to obcięcia premii i cieszy się z tego, żałosne. Człowiek wykształcony (dyrektor), a zachowuje się jak [usunięte przez moderatora].
Wszyscy pracownicy mają zainstalowany program szpiegujący, każde wpisywane słowo jest analizowane przez szanowną dyrekcję.
Okił 2013-02-22 22:54
Na wstępnie zaznaczam, że nie jestem pracownikiem tej firmy. Jedynie robiłem dla tej firmy coś, jako podwykonawca. Tak więc wypowiem się jako podwykonawca, a nie pracownik. Mam szacunek do prezesa, bo wiem od czego zaczynał i wiem, że swoją pracą, umiejętnością przewidywania i podejmowaniem niesamowitego ryzyka (zdaje się, że w początkowym okresie zastawił swój dom, żeby rozkręcić firmę) doszedł do sporych pieniędzy i niemałej firmy. Podczas gdy wykonywaliśmy swoje zlecenie, to prezes był kilkukrotnie na hali, ale nie zauważyłem jakichś złych emocji u niego. Tak więc nie mogę potwierdzić opinii wielu osób tu się wypowiadających, że prezes się wyżywa na pracownikach. Ale nie mogę też tym opiniom zaprzeczyć. Wobec nas zarówno na hali jak i podczas rozmów w biurze prezes był O.K. Co do rotacji to co jestem na Bałtyckiej, to widzę te same twarze. Jest nawet kilku pracowników w wieku chyba mocno emerytalnym, a nadal pracują. Nie wiem, czy rzeczywiście macie na co dzień problemy, ale chyba ta firma nie jest wcale taka zła. Nam zapłacili bez problemu za pracę, a to w dzisiejszych czasach jest też cenna rzecz, bo wiele firm nie płaci.
2
Były pracownik 2013-05-05 11:15
Okił - 2013-02-22 22:54:35

Na wstępnie zaznaczam, że nie jestem pracownikiem tej firmy. Jedynie robiłem dla tej firmy coś, jako podwykonawca. Tak więc wypowiem się jako podwykonawca, a nie pracownik. Mam szacunek do prezesa, bo wiem od czego zaczynał i wiem, że swoją pracą, umiejętnością przewidywania i podejmowaniem niesamowitego ryzyka (zdaje się, że w początkowym okresie zastawił swój dom, żeby rozkręcić firmę) doszedł do sporych pieniędzy i niemałej firmy. Podczas gdy wykonywaliśmy swoje zlecenie, to prezes był kilkukrotnie na hali, ale nie zauważyłem jakichś złych emocji u niego. Tak więc nie mogę potwierdzić opinii wielu osób tu się wypowiadających, że prezes się wyżywa na pracownikach. Ale nie mogę też tym opiniom zaprzeczyć. Wobec nas zarówno na hali jak i podczas rozmów w biurze prezes był O.K. Co do rotacji to co jestem na Bałtyckiej, to widzę te same twarze. Jest nawet kilku pracowników w wieku chyba mocno emerytalnym, a nadal pracują. Nie wiem, czy rzeczywiście macie na co dzień problemy, ale chyba ta firma nie jest wcale taka zła. Nam zapłacili bez problemu za pracę, a to w dzisiejszych czasach jest też cenna rzecz, bo wiele firm nie płaci.
Prezes nie krzyczy na tych co są na hali. Prezes nie lubi tych, co mają wykształcenie.
Płacić firmom płaci - tego nie można było mu zarzucić. A stosunek do innych. Jasne - uśmiecha się, cały czas i robi super wizerunek. Jeżeli firma jeszcze się z nim zgadza to super. Jeżeli ma inne zdanie, się mu przeciwstawi, to też się uśmiecha ... a po wyjściu już w obecności pracowników już po nich jedzie i taka firma najczęściej kończy współpracę.
Zzz 2016-08-19 09:51
Co dokladnie nalezy do obowiazkow na maszynie? Ptawda ze zarobki przekraczaja 3000 zl? Zatrudniaja kobiety?
leszczu 2016-08-22 23:55
Jakie są obecnie zarobki na produkcji?
Pracow 2017-01-14 10:31
Podstawowa pensja to ok 1.8tys bez nadgodzin, z premia max 2200 do 2400 to lipa straszna za te warunki pracy. atmosfera nie przyjemna jeden na drugiego donosi. Kierownictwo ma wszystko w du..e. co chwilę obcinają jakieś dodatki. Zamiast motywować pracowników to zniechęcają na całej linii. Brygadzistami są najwieksi kretyni i nieudacznicy którzy zostali z przypadku wybrani. Firma pod względem logistycznym jeśli chodzi o produkcję to jakaś masakra. Rotacja pracowników w ostatnim okresie jest ogromna. Za mała płacą za taką pracę. Sytuacja wygląda tak jak by Prezes nie wiedział dokładnie co się dzieje na produkcji ponieważ kierownictwo mu nie mówi że na produkcji jest połowa pracowników nie przeszkolona na maszynach i w razie czego nie ma kim pracować i zastępować dobrych pracowników, bo tak naprawdę wystarczy że teraz zwolniło by się 6 osób i produkcja stoi. Bo reszta to totalne dno i nie posiadają wiedzy żeby wykonywać pracę między innymi tyczy się to też brygadzistow. Co raz gorzej.
4
Kasia1234 2017-01-18 17:01
To może ktoś chciałby się przenieść? Poszukuję lidera/mistrza kuźni do firmy produkcyjnej w Poznaniu. Jeśli nie Wy, może możecie kogoś polecić, lub rozpuścić wici? Proszę o kontakt: 509335966, Pozdrawiam!
4
T-E-D 2017-05-28 20:37
Witam !!!
Obecnie pracuje w tej firmie i czytając opinie na temat firmy ( chce mi się rzygać ). Ludzie piszą aby wylać z siebie swoje żale ale żaden z tych co piszą te bzdety nie zastanawia się nad tym co pisze. Nie jest to moja pierwsza i ostatnia firma w jakiej pracuje ale moje zdanie o tej firmie jest dobre. Każdy narzeka na właściciela ale nikt nie bierze siebie pod uwagę tego że właściciel zaczynał od zera i to jest zasługa jego a zwłaszcza ludzi którzy pracują na produkcji. Gdyby każdy z nas miał możliwość założenia własnej firmy to na pewno będąc właścicielami byli byśmy oczerniani przez naszych pracowników.
Zostaw swoją opinię o PRO-MAR S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRO-MAR S.A.