logo Inter-Bis

Inter-Bis

Nowy Sącz

Opinie o Inter-Bis

klient 2010-08-25 10:41:35
[usunięte przez moderatora] ceny wysokie.
anonim 2011-11-14 09:05:12
Radzę unikać pieniądze zarobione prze ze mnie przepadły bezpowrotnie a sprawa skończyła się w sądzie pracy.
paranoja 2013-08-05 15:29:16
nie za taka kase taka tyrka ze czasem wstajesz rano by wyjsc do pracy nawet o 3, by przyjsc z niej nawet i o 5 nastepnego poranka. i to za te grosze ?? ale napewno sa miejsca gdzie jest gorzej
Pracownik 2014-01-20 09:42:23
Jak można pisać takie brednie wyssane z palca, prawda jest taka że większość pracowników jest zadowolona z pracy w Inter-bis, bo zarobki są wyższe i to znacznie niż takie jakie proponuje się ludziom w NS a wadą jest tylko to że pracuje się 9 godzin a nie 8
3
były pracownik 2014-02-13 10:46:36
(usunięte przez administratora)otrzymają chwile i zwolnią CIE przez telefon bez pieniędzy I BEDZIESZ MUSIAŁ ZAŁOŻYĆ SWOJĄ FIRME JAK kilkunastu byułych pracowników. . Jak coś zdążysz wziąć w przelocie na wypłatę to twoje. (usunięte przez administratora)
1
KLIENT 2014-02-13 20:13:12
Dla pocieszenia wyruchanym pracownikom w Inter bis, napiszę że ja zostałem właśnie wyruchanym ich paroletnim klientem. Takze trzeba sie pilnowac w każdej sprawie z tą firmą, na 100% sprawa znajdzie się w sądzie.
1
Klient 2014-03-02 19:45:50
Pomału ludzie zaczynaję sie przekonywać o ich przekrętach, byłem zainteresowany kupnem maszyny od nich, i wszystko pięknie wygladało na samym początku i rozmowach wstępnych jednak przy koncowym rozrachunku wszyskto się zmieniło i albo kupię traka od innego przedstawiciela ( za granicą) albo wogule od ich konkurencji. Różnica w cenie około 5-7 tyś eur. po dokładnym przegladnieciu ofert.
Kilkuletni Klient 2014-03-04 18:25:55
Witam, przezywalem te sama rozterke "roznica w cenie" , kupilem u konkurencji, czekalem na maszyne 3 miesiace , telefony bez oddzewu , gdy juz udalo mi sie owa konkurencyjna maszyne uruchomic serwis twierdzi ze jest zajety na ok pol roku do przodu i musze poczekac.. Pily nabywalem u Dystrybutora mojej maszyny zdecydowanie taniej niz w Inter-bisie, jednak ich zywotnosc,wykonanie pozostawiala wiele do zyczenia.
Po pierwszym zakupie drozszych pił w firmie Inter-Bis nic sie nie zmienilo.
Wkroczylismy na Wojenna Scieżke w efekcie ktorej (co sie okazalo)poprawilismy defekty w owczesnej maszynie oraz dopracowalismy obrobke pił do stopnia mojego zadowolenia.
Od dwóch sezonow posiadam Maszyne firmy Mebor, faktem jest ze moglbym zyczyc sobie wiele wiecej za te kwote, jednak z autopsji stwierdzam ze jest lepiej. Mam na mysli maszyne sama w sobie, jak i serwis, rzetelnosc dotychczasowych handlowcow.
Tym nieco optymistycznym akcentem pragne zakonczyc. pozdrawiam
2
czytający opinie 2014-03-13 21:59:19
Gdyby w tej firmie było tak jak opisujecie ją w komentarzach to do tej pory by nie funkcjonowała ponieważ nikt by w niej nie chciał pracować, a poza tym jakoś nie narzekają na brak kadry ( brak ogłoszeń o pracę na portalach czy w gazecie). Sorry ale nie znam firmy z której każdy klient byłby zadowolony w 100%. A jeśli chodzi o komentarz że sprawa w sądzie to raczej są podstawy żeby złożyć pozew. Piszecie że o 3 rano wstać trzeba i do 5 następnego dnia to ja się pytam co taki niby pracownik od 3 rano robi??? jak piszesz opinie to podaj konkretny przykład, podaj faktycznie ile dostałeś na wypłatę jak piszesz że za takie grosze. A to że kogoś zwalniają przez telefon to raczej mało prawdopodobne . Jest opinia pracownika jak widać najbardziej wiarygodna.
3
były 2014-04-05 14:22:57
Troszkę tutaj co poniektórzy koloryzują INTER-BIS. Ja tam pracowałem i wiem jak to wygląda.Przede wszystkim nowi przedstawiciele sa potrzebni tylko po to by wyłapać nowych odbiorców.Kiedy maja już odpowiednią bazę handlową mówi się im dziękuję bo kontakt z klientem nawiązany a inni też mogą go obsłużyć.Nawet klienci INTER-BISU skarżą się na to że przedstawicieli zmienia się jak skarpetki.Tam miejsce zagrzeje tylko ten kto będzie donosił na kolegów robił wszystko co ci każą i naljlepiej za najniższą krajową na konto a prowizja jak będzie to będzie:)Sprzedaje się to co jest a najczęściej nie ma nic bo producenci nie wypłaceni.Ciężko więc coś konkretnie zarobić bo nawet gdy się starasz i coś sprzedaż to zanim to dotrze do klienta a ty będziesz miał z tego pieniądze to twoja umowa o pracę może dobiec końca. I to tyle na temat:) Pozdrawiam tych co mieli łeb na karku i nie czekali na zwolnienie tylko sami się zwolnili !!!!
3
d&d 2014-06-12 13:47:08
nie polecam pracy w inter bis obiecują dużo a potem o wynagrodzenie ciężko , tracisz caly dzień na dojazd do różnych miast w Pl , godzinka roboty i za dniówke wychodzi Ci 10zł czego jeszcze nie chcą wypłacić , szkoda czasu odradzam , jeśli chodzi o samą robote najgorzej nie ma , tylko ze długo sie robi nawet do 21
tak jest 2014-11-14 15:42:02
Oczywiście, że pieniądze są wypłacane i to nie "10 zł za dniówkę" - to co tu jest napisane to jakiś wymysły podejrzewam byłych pracowników, którzy z firmą rozstali się w jak mniemam w nie najlepszych okolicznościach i gdzieś muszą wyładować swoją frustracje.
Pracownik 2015-02-26 19:24:35
Ta firma to DNO!!! Nie polecam nikomu. Mamy dzisiaj 26 a wyplaty dalej nie ma a co najlepsze nawet zaliczek nie mozna bo ksiegowa kazda zlotowke wplaca na konto szefa. Nie szanuja swoich pracownikow...
1
klient 2015-03-01 07:26:00
pracownicy,przynajmniej ci na sklepie to laicy bez pojęcia co sprzedają. ulotki to sam mogę poczytać,a fachowe doradztwo znalazłem u konkurencji,nie dziwi mnie więc rotacja pracowników,bardziej rozgarnięci już dawno opuścili ten kraj
PP 2015-03-01 18:20:10
RADZE UNIKAĆ BARDZO RADZE PIENIĄDZE DOŚĆ ŻE KIEPSKIE TO JESZCZE Z DWUMIESIĘCZNYM OPÓŻNIENIEM
5
Pracownik 2015-03-02 09:34:20
02.03.2015r. Wyplaty jak nie bylo tak nie ma... co raz wieksza ilosc ludzi sie zwalnia... nowe przyjecia sa nie polecam. kilku pracownikow nie dostalo jeszcze za grudzien wyplaty... patologia... nie dajcie sie nabrac na 1500zl nie warto.... firma upada...
2
przypadkowy czytelnik 2015-03-02 21:06:26
Pytanie do komentarzy Pracowników. Proszę mi odpowiedzieć czemu się nie zwolnicie skoro wypłat podobno od grudnia nie macie tylko piszecie w necie jestem ciekaw co wami kieruje że dalej pracujecie i jednocześnie obłudnie wypisujecie komentarze. Skoro pracujecie to godzicie się na takie warunki a po mojemu jeśli nie to pa pa. Współczuje tej firmie mieć takich pracowników zamiast iść do szefa firmy piszecie swoje żale w opiniach. Czekam na odpowiedz od pracownika
2
pp 2015-03-03 12:48:21
Radze unikac tej firmy
6
Szachista 2015-03-06 17:44:22
Jak we firmie ma być dobrze, skoro wiekszosc kadry to dyrektorzy i kierownicy, a do tego kierownicy to bracia szwagrowie i nie wiadomo jakie pokrewieństwa. Gdy tam pracowałem dziwiło mnie to, ze to w taki sposób funkcjonuje. No, ale cóż taki mamy klimat. Pozdrawiam.
1
bioly 2015-03-11 07:08:28
A jeden z braci to mysli ze nie wiadomo jakim kierownikiem nie jest. Zal mi go ale co zrobic jak to prawa reka szefa. Pozdrawiam
Inter-Bis 2015-06-29 09:47:13
Szanowny Panie, bardzo nam miło, że zainteresował się Pan naszą ofertą pracy. Rekrutacja nadal jest prowadzona, więc zapraszamy do przesłania dokumentów aplikacyjnych na adres rekrutacja@inter-bis.pl. Jeżeli chodzi o szczegóły, potencjalni kandydaci wszystkiego dowiadują się na rozmowie z Prezesem firmy, omawiana jest tam również w sposób wyczerpujący kwestia finansowa, reszta podana jest w samym ogłoszeniu, czyli np: rodzaj umowy czy wyposażenie w narzędzia niezbędne do pracy, chodzi tu o samochód, laptop i telefon. Mam nadzieję, że Pańskie wątpliwości zostały rozwiane :)
Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Inter-Bis
Tom 2016-03-01 20:35:41
Radzę unikać tej firmy!!!!! Nie płacą w terminie wypłat i wogule A trzeba robić od rana do wieczora za takie marne grosze radzę unikać tej firmy. W tej firmie mają dobrze jedynie lizusy szefa tylko A jest ich trochę !!!!!!!!
qura 2016-03-04 08:37:46
Jak na warunki sądeckie to powiedziałbym bardzo przyzwoicie a tak mi się wydaję, że trzeba wziąć pod uwagę że jest zima - budowlanka stoi i pewnie stąd lekkie opóźnienia :) Tak więc wybór jest prosty albo dostawać 1300 punkt 10-ego albo poczekać kilka dni dłużej i dostać więcej :)
Daleko 2016-03-07 14:53:35
Daleko od tej bandy krętaczy i złodzi. Z tą firmą nawet już nikt nie chce współpracować.
1
pracownik 2016-03-08 09:43:45
Daleko, żeby pisać, że ktoś jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba mieć na to jakieś dowody! Oczerniać jest łatwo, zwłaszcza gdy jest się anonimowym... Weź się zastanów nad źródłem swojej frustracji i zamiast wypisywać takie rzeczy na forach znajdź sobie pracę bo pewnie nigdzie za długo miejsca nie możesz zagrzać i stąd Twoja złość. Pozdrawiam Cię i życzę powodzenia. Co do pracy w firmie Inter-Bis to też może się wypowiem bo akurat tam pracuje :) Nie jest to moja pierwsza praca ale do tej pory najlepsza: duża samodzielność działania, fajna i luźna atmosfera, pieniądze też w porządku - czasem rzeczywiście trochę później wypłacane (generalnie w sezonie zimowym-wiadomo taka branża) ale mi to akurat nie przeszkadza i godzę się na to, a ci którzy się nie godzą po prostu tu nie pracują. Pozdrowienia dla wszystkich, którzy na forach szukają ujścia swoich negatywnych emocji i niepowodzeń, rzucając przy okazji oskarżeniami, na które nie mają żadnych dowodów tym bardziej, że w firmie pracowali przez miesiąc góra dwa.
4
HE 2016-03-09 14:33:15
Po co tak oszukiwać publicznie. Każdy z waszych dostawców ściga was o pieniądze. Płacicie dopiero jak się opiera to o Komornika. Klienci już tez to widzą i przechodzą do konkurencji bo ich oszukujecie. Firmie nie wróże przyszłości.
1
HA 2016-03-14 13:16:07
HE a co ty wróżbita, że nie wróżysz firmie przyszłości? Mimo tych wszystkich waszych czarnych scenariuszy firma Inter-Bis ma się dobrze, stawia na nowe rozwiązania w budownictwie i źle na tym nie wyjdzie na pewno.
andrzej golota 2016-04-09 10:10:43
luzik
zawiedziona 2016-09-07 13:01:23
Może czas odświeżyć informacje na temat firmy Inter-Bis. Kpina Kpina i jeszcze raz kpina z pracowników. Firma prężnie działająca na rynku potrafiła w rok czasu się tak zeszmacić. Towaru na magazynie praktycznie brak. Przedstawiciele handlowi stają na rzęsach żeby nie stracić klientów, jednak kiedy zamawia się towar, a on dociera do kontrahenta po paru miesiącach i to z wielka łaską to już jest śmiech na sali. Sprzedaż firmowych samochodów, praca na pół etatu, zadłużenie, częste wyjazdy kierownictwa na "targi", łaskawe wypłaty wynagrodzeń po kilkukrotnych prośbach to tylko niektóre informacje, które warto przekazać na forum. Niestety firma straciła kompletnie renomę. Brak kompetencji, umiejętności i jakiegokolwiek pomysłu na przetrwanie i odbicie od dna. Kibicowałam tej firmie ale niestety chyba już nic się nie da zrobić i tylko czekać na ogłoszenie upadłości po raz drugi. I co teraz ? Trio, kwartet [...]?
3
marzyciel 2016-09-07 14:25:38
2 tysiące zarobisz ledwo ledwo.. przy czym płatności na 3 raty po miesiącu proszenia, ZUS-y płacone od połowy wynagrodzenia bo niestety jeśli chcesz oszczędzić to najlepiej na kim? Na pracowniku oczywiście. A i proszę nie równać pracownika z kierownikiem. Kierownicy to inna bajka a ich w inter-bisie na pęczki.
Dobrze by było żeby kadrowe zapoznały się z przepisami kodeksu pracy, bo od bieżącego roku płaca minimalna to 1850,00 brutto, a jakby ktoś nie zauważył mamy już wrzesień.
A i pozdrawiam kierowników Inter-bisu głównie siedzących na stołkach i patrzących monotonnie w komputer od 8- 17... z pensjami mc tyle co moja półroczna...
Olo 2016-09-08 13:43:19
do ares! Drabiny sa kupywane i przeklejane pod inter , rusztowania znad morza .... wiec gdzie ta produkcja ? A 3 tys owszem ale z dwoch miesiecy chyba ze jest sie starym wyjadaczem ktory dostaje 7tys w gore za to ze oddycha a drugi nie wiem gdzie rece wlozyc a ma 2
1
ares 2016-10-17 15:35:42
A dlaczego nie podobała ci sie współpraca? Skoro nie odpowiadały ci warunki na poczatku to po co sie godziłeś?
Zostaw swoją opinię o Inter-Bis - Nowy Sącz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inter-Bis