brak logo

ALARM-POL Sp.j. Tadeusz Wolf

Nowy Sącz

Opinie o ALARM-POL Sp.j. Tadeusz Wolf

JP 2016-09-22 15:42
A co tu za znaczenie ogłoszenie przez sąd upadłości? ( zresztą mimo zgłoszonego wniosku może go odrzucić) To tego czasu spółka jest "czynna " a prezes i zarząd odpowiadają prawnie za działanie lub zaniechania działania. Pracownicy i tak dostali wypowiedzenia. Porządny prezes i na poziome powinien zabezpieczy środki na wypłaty za ten okres dla swoich pracowników (czytaj niewolników) Na szczęście PIP
działa szybciej niż sądy.
2
xeah 2016-09-24 16:39
"z tego co wiem, to od poniedziałku będą przyjmować .Wynagrodzenie 4000 netto
miejsce rekrutacji krakowskie zoo wybieg dla jeleni"
2
franki 2016-09-26 11:49
No to całe szczęście że zrozumiałeś!!!!! już się zacząłem martwic ,że jesteś gotów tam pojechać. Bo jeżeli nie rozumiesz komentarzy napisanych przez byłych pracowników (połowa negatywnych chyba wymazana )a Ty dalej z uporem maniaka pod różnimy nickami pytasz o to samo to albo masz problemy z głową albo jesteś osobą o kim pisze "znawca tematu"
Janusz 2016-09-28 16:38
Kiedy cholera będzie ogloszona upadlosc firmy Alarm -Pol przez sąd juz 2 miesiące to trwa .
JP 2016-09-29 12:36
Upadłość może być przez sąd ogłoszona nawet za pół roku. a i to nie jest pewne.
Sąd może odrzucić wniosek. Jeżeli nie płaci wam za urlop albo zmusza do urlopu bezpłatnego zgłoście do do Państwowej inspekcji pracy. Ja już założyłem sprawę w sądzie pracy , i może było by to donosicielstwo pod warunkiem ,że prezes chciałby się ze mną dogadać ale "naprał wody w usta" i milczy . No może (po nie jestem pewny) poza tymi wpisami które mają nas obrazić .
franki 2016-10-03 11:36
A może to ,prezesik powinien się uczciwie rozstać z pracownikami ,( jeżeli zgłasza firmę do upadłości) tzn.dać wypowiedzenie i wypłacić wszystkie należne pracownikowi należnosci a nie liczyć że pracownik nie wytrzyma i sam się zwolni . Pracownik w takiej sytuacji dużo traci np.nie otrzyma zasiłku dla bezrobotnego , nie będzie mógł przejść na emeryturę pomostową ( w przypadku starszych pracowników) A w Nowym Sączu miejsc pracy jest ograniczona a nie każdy ma zamiar wyjechać od rodziny bo ma ich głęboko w d
franki 2016-10-03 11:37
A może to ,prezesik powinien się uczciwie rozstać z pracownikami ,( jeżeli zgłasza firmę do upadłości) tzn.dać wypowiedzenie i wypłacić wszystkie należne pracownikowi należnosci a nie liczyć że pracownik nie wytrzyma i sam się zwolni . Pracownik w takiej sytuacji dużo traci np.nie otrzyma zasiłku dla bezrobotnego , nie będzie mógł przejść na emeryturę pomostową ( w przypadku starszych pracowników) A w Nowym Sączu miejsc pracy jest ograniczona a nie każdy ma zamiar wyjechać od rodziny bo ma ich głęboko w d
fgtf 2016-10-04 10:09
Być może za 2 miesiące coś więcej będzie wiadomo w połowie października zainteresowanych odsyłam do sądu gospodarczego w Krakowie oraz do kontaktu z likwidatorem firmy z ramienia sądu.
1
z ..a 2016-10-04 14:44
Informacja dla pracownikow z pewnego ,,żródła,, pensje dla pracownikow ponoć zapewnione sa na ten miesiac oby były prawdziwe.
1
JP 2016-10-06 23:17
Rozwiązaniem jest 500+
2
zalamany 2016-10-07 17:26
Niech szanowny prezes wolf rozwiąze sprawe z pracownikami do konca niech dostaną świadetwa pracy zeby mogli dalej działać,Jak sam Prezes zapierdolił z firmą to niech do konca bedzie w porzadku co do pracownikow a nie zostawil ich bez srodkow do życia i nic dalej w tej kwesti nie robi.Mialy byc zapewnione srodki pieniezne dla pracownikow w tym miesiacu i co nic nie dali co mamy kamienie grysc.
1
Admin 2016-10-07 22:28
Załamany zamiast pisac te płaczliwe bzdety ,znajdź se robotę. Tu jej nie ma . W Krakowie można przebierać w ofertach tylko trzeba chcieć pracować , o co chodzi , czy w tym alarmpolu płacili za udawanie roboty. Jak firma padła to nie płacz tylko pracuj. Elektromontaz szuka ludzi ale nie płaczliwych sierot. To jest forum dla poszukujących informacji o pracy , anie o jej braku.
1
JP (Janusz P) 2016-10-09 16:03
Dość ,że usuwają posty to jeszcze się podszywają pod czyjejś inicjały .Skandal Ten wpis to nie mój Janusz P .Panie prezesie troczę przyzwoitości.
franki 2016-10-11 11:25
Panie prezesie a właściwie już Pani prezes! Zapłać najpierw należne wynagrodzenie a później udzielaj dobrych rad.To że firma upadła to nie wina pracowników ani podwykonawców.Uregulujesz swoje należności i nikt na tą stronę nie wejdzie i nie będzie pisał.Tak to trudno zrozumieć nawet z wyższym wykształceniem?A dopóki , będziesz nas próbował wyrobić dopóty będą ukazywać się te niekorzystne komentarze
rfo 2016-10-11 15:58
"z tego co wiem, to od poniedziałku będą przyjmować .Wynagrodzenie 4000 netto
miejsce rekrutacji krakowskie zoo wybieg dla jeleni"Czytać nie umiesz czy wymagasz specjalnej troski .
1
franki 2016-10-12 15:28
Człowieku !!gdzie ty mieszkasz i gdzie chodziłeś do szkół .Nie wiesz co to jest IRONIA? No to ci wytłucze!!!! IRONIA -sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie. W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem .
Gdzie chcesz wysłać CV ? Do ZOO? Nie widzisz że zdanie jest w cudzysłowu !!!
Przeczytaj poprzednie komentarze a przede wszystkim post Admin - to jest nick chyba kogoś zarządu firmy. PANIAŁ(to znaczy zrozumiałeś}
Maciek z klanu 2016-10-13 14:32
Jest już 13 października, a nadal nie ma pieniędzy za wrzesień.... jak żyć? Kamieni z Dunajca się jeść nie da.
1
Maciek z klanu 2016-10-13 14:32
Jest już 13 października, a nadal nie ma pieniędzy za wrzesień.... jak żyć? Kamieni z Dunajca się jeść nie da.
1
informator 2016-10-13 15:45
Pieniądze miały być zapewnione w tym miesiacu dla pracownikow tak przekazal obecny zarząca firmy Alarm -Pol.Dla zainteresowanych i dowiedzenia sie co dalej z sytuacja w firmie iwyjasnienia dlaczego nie ma srodkow dla pracownikow wszelkie pytania kierowac do Pana Marcina obecnym zarządcą firmy,
( usunięte przez administratora )
1
Wuj 2016-10-15 18:27
Niestety nie ma pieniędzy za wrzesień
4
Antonio 2016-10-17 22:06
A gdzie się podziała @Mariola, dawniej tak często błyszczała jakże trafnymi komentarzami
1
Maciuś I 2016-10-22 17:41
wiadomo kiedy sprawa upadłości się rozstrzygnie?
inf 2016-10-23 13:19
Do 28 października maja być dostarczone do sadu dokumenty odnośnie sprawozdania firmy Alarm-Pol przez nadzorce firmy jesli będą to prawdopodobnie może być wyznaczona rozprawa odnośnie upadlisci firmy o ile sad z jakiś przyczyn jej nie odrzuci.
Wiola 2016-10-27 19:27
Czemu alarm-pol monitoring jest we władaniu czegoś takiego jak " chmura plus"? TW już nie ma firmy?
1
Rolka 2016-10-28 10:12
Hejt jest karalny. To jest forum dla poszukujących pracy .
edd 2016-10-28 17:40
Tylko na tym forum juz nie ma czego szukać bo w tej firmie juz się nie znajdzie pracy bo jej nie ma .
2
p ...p 2016-11-14 13:16
kiedy wkoncu dostaniemy swiadectwa pracy jak zwykle sady maja na wszystko zawsze czas
1
franki 2016-11-17 12:39
A gdzie byłeś zatrudniony w sądzie? Pracodawca wystawia świadectwo pracy a nie sąd Pracodawca ma obowiązek wydać świadectwo pracy w ostatnim dniu trwania umowy nie później niż w ciągu 7 dni od dnia ustania stosunku pracy .W myśl art. 97 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (tekst jednolity: Dz. U. 2014 r. poz. 1502)Jak nie wyda Państwowa Inspekcja Pracy.
tomek 2016-11-17 14:46
Czytaj ze zrozumieniem sprawa jest w sadzie i sad teraz decyduje co dalej z firma Alarm -Pol i jak widac sie nie spieszy
tomek 2016-11-17 14:54
Pracodawca juz w sierpniu olal pracowników wiec na co można liczyć na niego bo kto jest cha....em będzie nim na wieki wieków Amen.
4
franki 2016-11-18 10:30
No i co z tego ,że sprawa jest w sądzie? Firma dalej istnieje i ktoś ją zarządza dopóki sąd nie ogłosił upadłości i nie wyznaczy syndyka( wystarczy sprawdzić w KRS.Ja już tutaj podawałem kto ,ale osunęli) . Masz rację sad decyduje co dalej z firmą ale nie z pracownikami .No chyba ,że nie dostałeś wypowiedzenia . Dopiero po ogłoszeniu upadłości syndyk przejmuję sprawy firmy.No i jeszcze na koniec -sąd może odrzucić wniosek upadłościowy ,albo sprawa może jeszcze trochę potrwać .I co będziesz czekał na zmiłowanie?
bbb 2016-11-18 20:11
Dokunenty Sa juz u Pani sedzi I treba czekać na termin rozprawy odnośnie upadlosci firmy a to ma byc w w grudniu takie pierwsze są informacje oby nic się nie zmieniło.
1
świeży 2016-12-19 18:29
Wiadomo już coś? Będzie jakieś zaległe wynagrodzenie wypłacane przed świętami?
JP 2017-02-06 11:57
Art. 13
1. Sąd oddali wniosek o ogłoszenie upadłości, jeżeli majątek niewypłacalnego dłużnika nie wystarcza na zaspokojenie kosztów postępowania.
Inf 2017-02-06 20:33
To dobrze , bo podobno od marca beda przyjmować do pracy - chodzą słuchy ze maja jakaś duża budowę robić .
Inf 2017-02-06 20:33
To dobrze , bo podobno od marca beda przyjmować do pracy - chodzą słuchy ze maja jakaś duża budowę robić .
1
aaa 2017-02-06 20:44
jakie stawki będą na start?
praca w Nowym Sączu czy delegacja?
1
JP 2017-02-08 10:53
MONITOR POLSKI!!!!
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, VIII Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Naprawczych, podaje do publicznej wiadomości, że postanowieniem z dnia 2 stycznia 2017 roku, sygn. akt VIII GU 462/16 oddalono wniosek o ogłoszeniu upadłości dłużnika: P.H.U. Alarm-Pol sp. z o.o. sp.k. w Nowym Sączu na podstawie art. 13 ust. 1 Prawa upadłościowego.

Art. 13
1. Sąd oddali wniosek o ogłoszenie upadłości, jeżeli majątek niewypłacalnego dłużnika nie wystarcza na zaspokojenie kosztów postępowania.
1
FB 2017-04-28 00:37
I'ts game over!
1
Rocznik '83 górą 2017-06-19 23:29
p. Wojdanowi czy aby na pewno zależy na szybkim rozwiązaniu spółki i uregulowaniu stosunku pracy czekających w niepewności pracowników ze spółką??
1
bbb 2017-07-09 07:44
Nie zależy , bo ma bardzo dobrze płacone
1
EI 90 2017-07-18 23:23
Prezes odróżnia skrzynki UTA (właściwe dla SSP)od zwykłych skrzynek moniturujcych instalacje SSWiN?
Edyta 2017-07-24 08:24
Pojawiły się tu głosy o rzekomej upadłości firmy, jednak po ostatnich komentarzach można wnioskować, że nic takiego nie miało miejsca. Czy @El 90 możesz napisać, jak wygląda aktualnie kondycja firmy? Czy zatrudnia ona stale nowych pracowników?
1
Ck 2017-07-25 21:10
Tak mam informacje , ze zatrudniają Ukraińców na kontrakty w Monachium i Koeln. Polaków aktualnie nie zatrudniają ????
Edyta 2017-08-14 10:53
@Ck dzięki za odpowiedź. Dlaczego mieliby tylko nie zatrudniać Polaków, jak wcześniej to robili? Miejmy nadzieje, że to plotki i że zatrudnienie znajdą tutaj również osoby z naszego kraju.
Ck 2017-08-14 18:56
Wg moich informatorów , tylko menagement to Polacy i tu nikogo już nie potrzebują przyjmować do pracy. A Ukraincy są o wiele wydajniejsi , lepiej wykształceniu i maja mniejsze oczekiwania finansowe - tak wiec Polacy nie będą wogole zatrudniani.
Edyta 2017-08-24 07:10
@Ck w czy w tych okolicach jest na tyle dużo pracowników tej narodowości, aby firma mogła sobie pozwolić na taki krok? Poza tym w firmie musiałby funkcjonować tłumacz, aby komunikacja przebiegała jednak sprawnie. Jak to wygląda?
Edyta 2017-09-29 17:14
@JP, czy na pewno to jedna i ta sama firma? Może jest to jakaś zbieżność? Wcześniej nikt raczej o tym nie wspominał i jak widzisz dyskusja toczyła się na temat zatrudnienia. Dobrze byłoby gdyby ktoś mógł się do tego odnieść i potwierdzić te rewelacje o ALARM-POLU, albo nie.
Andrzej 2017-09-30 07:50
To forum to śmietnik dla frustratów
2
JP 2017-10-04 19:36
Wystarczy wpisać w wyszukiwarce linki , które poniżej podaje i przeanalizować
http://www.krs-online.com.pl/msig-5226-123070.html" rel="nofollow" target="_blank">http://www.krs-online.com.pl/msig-5226-123070.html
/www.krs-online.com.pl/p-h-u-alarm-pol-sp-z-o-o-krs-906056.html" rel="nofollow" target="_blank">www.krs-online.com.pl/p-h-u-alarm-pol-sp-z-o-o-krs-906056.html
http://www.krs-online.com.pl/p-h-u-alarm-pol-sp-z-o-o-spolka-krs-1475217" rel="nofollow" target="_blank">http://www.krs-online.com.pl/p-h-u-alarm-pol-sp-z-o-o-spolka-krs-1475217
http://www.krs-online.com.pl/msig-5005-161562.html" rel="nofollow" target="_blank">http://www.krs-online.com.pl/msig-5005-161562.html
Sąd właśnie zawiesił mój pozew przeciwko Alarmpol z sp. z o.o. spółka komandytowa Nowy Sącz ,ponieważ do reprezentowania interesów tej spółki w KRS jest Alarmpol sp. z o.o. siedzibą w Krakowie , a w KRS tej spółki nie ma osoby do reprezentowania spółki .Pani prezes Wolf Barbara złożyła wniosek o wykreślenie jej z zarządu. I wszystkie sprawy z tego powodu "zgodnie z prawem: są zawieszane z urzędu.
No to teraz ,chyba tylko zostało zawiadomienie prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez tą spółkę i ich właścicieli Wystarczy wpisać w wyszukiwarce linki , które poniżej podaje i przeanalizować
http://www.krs-online.com.pl/msig-5226-123070.html" rel="nofollow" target="_blank">http://www.krs-online.com.pl/msig-5226-123070.html
/www.krs-online.com.pl/p-h-u-alarm-pol-sp-z-o-o-krs-906056.html" rel="nofollow" target="_blank">www.krs-online.com.pl/p-h-u-alarm-pol-sp-z-o-o-krs-906056.html
http://www.krs-online.com.pl/p-h-u-alarm-pol-sp-z-o-o-spolka-krs-1475217" rel="nofollow" target="_blank">http://www.krs-online.com.pl/p-h-u-alarm-pol-sp-z-o-o-spolka-krs-1475217
http://www.krs-online.com.pl/msig-5005-161562.html" rel="nofollow" target="_blank">http://www.krs-online.com.pl/msig-5005-161562.html
Sąd właśnie zawiesił mój pozew przeciwko Alarmpol z sp. z o.o. spółka komandytowa Nowy Sącz ,ponieważ do reprezentowania interesów tej spółki w KRS jest Alarmpol sp. z o.o. siedzibą w Krakowie , a w KRS tej spółki nie ma osoby do reprezentowania spółki .Pani prezes Wolf Barbara złożyła wniosek o wykreślenie jej z zarządu. I wszystkie sprawy z tego powodu "zgodnie z prawem: są zawieszane z urzędu.
No to teraz ,chyba tylko zostało zawiadomienie prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez tą spółkę .Odnośnie wpisu Andrzeja (chyba prawej ręki prezesa) jeżeli nazywa ludzi frustratami ,którzy nie dają się wydymać przez cwaniaków to ja się zgadzam- jestem frustratem.
Zostaw swoją opinię o ALARM-POL Sp.j. Tadeusz Wolf - Nowy Sącz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALARM-POL Sp.j. Tadeusz Wolf