logo Codete

Codete

Kraków

Opinie o Codete

Dejum 2016-02-19 18:16
Podzielę się dla potomnych - bardzo fajny webinar. Zwłaszcza fragmenty o demonstrowaniu progresu przy kamieniach milowych i generalnie o komunikacji. Radzę pilnować, kiedy będa następne.
1
MaxPower 2016-03-14 17:11
Ktoś wie jak wygląda w Codete kwestia edukacji? Szukam firmy gdzie moglbym sporo nauczyc sie od kolegów, jakies wyjazdy czy eventy tez oczywiscie bylyby sporym plusem
Papuas 2016-03-15 18:43
Spodoba Ci sie ;) Jak podejdziesz do kogos to Ci na bank wyjasni, sa tez szkolenia wewnetrzne calkiem czesto. No i mozna sie przekwalifikowac, ja np. nauczylem sie praktycznie od podstaw ruby on rails, powiedzialem ze chcialbym jakiejs odmiany od javy i nie bylo problemu. Na wyjezdzie nie bylem, ale tak, bywaja
shf 2016-03-17 14:14
Ktoś tam pracuje na B2B? Widziałem widełki i szczerze mówiąc, przeliczenie UoP na B2B jest po prostu bandyckie, mam nadzieję, że nikt nie psuje rynku zakładając firmę dla Codete... Ale na UoP rzeczywiście warunki niezłe.
5
SoyLoco 2016-03-30 11:24
Tak tak słyszałem ;d Ale ciekawi mnie edukacja przede wszystkim, jakies inne szkolenie tez poza jezykiem?
sepsikola 2016-03-31 18:29
Tak, jak Papuas pisał, są wewnętrzne, a nawet jak akurat nie ma, to będą Cię tak po prostu edukować jak będziesz chciał. Nie ma co narzekać pod tym kątem.
sepsikola 2016-04-06 16:49
Codete działa też w niemczech, więc nie sądzę, żeby poziom szkoleń był gorszy. Są regularnie tzw. CodeteCon - na ostatnim było o pracowaniu na legacy code, o prefetchingu danych, o programowaniu funkcyjnym i nie tylko. Oprócz tego na starcie dostajesz sporo szkoleń, np. ze SCRUMa, no i finansują szkolenia zewnetrzne
Patryk 2016-04-07 08:35
A szkolenia sa w jakiej formie - na zywo, filmiki po angielsku, czy moze jakies kursy interaktywne? Bo szczerze mowiac, te dwa ostatnie nie powinny sie liczyc, pelno jest tego w sieci...
sepsikola 2016-04-11 17:41
No te co wspomiałem ustnie - są te CodeteCony, gdzie pracownicy dzielą się wiedzą z innymi, mają sami dowoloność wyboru tematu, w którym czują się specami. A napływ wiedzy z zewnątrz też jest, bo jak mówiłem finansują zewnętrzne szkolenia jak ktoś ma ochotę
superpioter 2016-05-10 16:25
Polecam monitorować Google, nie tylko GoWorka. Co do samej pracy to zdecydowanie warto, jest fachowo, profesjonalnie, a atmosfera jest bardzo przyjemna i nie wymuszona.
devel 2016-06-10 16:07
Czy ktoś może powiedzieć czy pod względem programowania w java ta firma jest ok?
Randall 2016-06-15 16:33
Jak najbardziej - pod kątem know-how wg ciężko mieć zastrzeżenia, ilośc seniorów robi swoje.
dev 2016-06-18 09:44
Czy seniorami sa osoby robiace prelekcje na roznych konferencjach? Bo szczerze mowiac ich poziom nie zachwyca.
11
dev 2016-06-20 12:49
@łukasz ci z konferencji maja doswiadczenie tylko sa zle wyedukowani. Nauka od takich osob jest zgubna.
4
taylor 2016-06-20 14:15
nie wiem na ktorej konferencji byliscie, ale ja z wykladu o iOS bylam mega zadowolona. Chlopaki mieli swietne prezentacje, a w przerwie rozmawialismy o problemach ktore mam w swoim projekcie.
Milkduds 2016-06-22 12:06
Niekoniecznie zawsze - jak Cię rzeczywiście coś interesuje, zwykle już o tym masz pewien poziom wiedzy, i chcesz dowiedziec sie czegoś nowego. Wiec poziom musi byc w miare wysoki, zeby nie powielac. I zgodzę się z Taylor, all about ios było naprawdę fajne.
NachoBusiness 2016-06-24 11:22
Najfaniejsze są moim zdaniem tam wewnętrzne, także mogą nie być super znane - ostation o obłudze zdarzeń asynchronicznych i trochę o zarządzaniu pracą, konkretnie o pracy z GitFlowem. No i są regularnie, to ważne.
TrapperRapper 2016-07-08 18:00
Teraz to nawet w warzywniaku trzeba umiec. A nie wiece czy na jeszcze jakieś? Najchetniej cos z java, podstawy mam, chce nad nimi pracowac
develop 2016-07-08 21:32
łukasz, na 100% znajdziej coś bardziej rozwojowego. Po angielsku to nawet małpy u nas w zoo gadają :)
develop 2016-07-11 14:07
@asia, w branży IT miltisporty i luxmedy to taki sam standard jak w sklepie płatność kartą. Nie za mało, ale nic nadzwyczajnego.

powiedz coś więcej nt. jakie pomysły pracowników zostały zatwierdzone przez szefów i zrealizowane?
develop 2016-07-13 14:05
@hey, ilość posiadanych udziałów w firmie to główny czynnik działania. Jak robisz tylko za kasę i dodatkowo wymyślasz coś co potem "twoja" firma przejmie, to trochę dajesz się wykiwać.

Stąd pytanie jakie pomysły pracowników zostały zatwierdzone przez szefów i zrealizowane?
Robbo 2016-07-20 12:53
Wiem, że można bez żadnego problemu się przekwalifikowywać i zmieniać projekty - na zasadzie mam już dość Javy, to przejdę sobie na iOSa i rozwinę się w tą stronę. Płacą też za szkolenia zewnętrzne, na które masz ochotę akurat pójść.
AdamEwowy 2016-07-27 09:33
Chodziło mu o tą - (usunięte przez administratora) ale jest nieaktualna - co nie zmienia faktu, że jak Ci mocno zależy pewnie możesz spróbować
1
Dalajowca 2016-08-22 14:50
Cóż, dobre oferty za długo wolne nie pozostają..
Oskar 2016-09-29 15:21
W Codete pracowałem prawie dwa lata to była w sumie moja pierwsza praca, wcześniej zajmowałem się bardziej freelancerką. Podoba mi się to, że nie patrzyli na moje wcześniejsze doświadczenie zawodowe czy wykształcenie, a postawili na umiejętności (moje indywidualne projekty). Pracowałem w JavaScripcie stawka jak na Juniora bardzo atrakcyjna, później awansowałem na Contributora. No i atmosfera pomimo, że dużo osób pracowało wszyscy mieli ze sobą kontakt, dzięki integracjom, wyjazdom itp.
Oskar 2016-10-03 15:08
Dużo jest wewnętrznych szkoleń na zasadzie dzielenia się wiedzą, masz ciekawy case i możesz o nim opowiedzieć to naprawdę fajnie rozwija. A jak chciałem wziąć udział w szkoleniu zewnętrznym z JavaScriptu to też nie było problemu, dostałem i urlop i dopłatę do szkolenia.
micki 2016-10-03 15:59
Oskar - a dlaczego odszedles? Czego Ci ta firma nie zapewnila?
2
adam 2016-10-06 12:26
No pewnie, że warto. Ja nie dostałem się tam do pracy, ale rozmowę wspominam jako dobre doświadczenie. Oczywiście była taka standardowa pierwsza, później już techniczna - i dostałem się do etapu, gdzie rozmawiałem z klientem, z którym miałem współpracować, jeśli dostałbym się do pracy. Nie powiem stres był. No i dobre jest to, że nawet jak mnie nie przyjęli to dostałem od nich informacje (taki feedback) o tym w czym wypadłem dobrze, a w czym mniej podczas mojej rozmowy i na co muszę zwrócić uwagę. Za jakiś czas znowu pewnie spróbuję :)
algebra 2016-10-06 13:27
Czyli biora wszystkich a dopiero ich klienci Was weryfikuja?
Czy teraz powiedzieli zeby oczekiwal telefonu? Jak sie znajdzie slabszy klient to pewnie wskoczysz ;)
algebra 2016-10-06 21:20
CO to znaczy podstawiony klient ? Masz na mysli mozliwosc ze sami zrobili "klienta" kolejnym krokiem rekrutacji ?

To raczej tak nie dziala, zawsze ostatnie slowo na normalny klient, prawdziwy.
Andrzej 2016-10-08 09:42
To raczej nie był podstawiony klient :D Sam jakiś czas temu miałem rozmowę, a teraz już pracuję i to właśnie nad projektem, który był omawiany w drugim etapie rekrutacji, o którym wspominał kolega wyżej. I nie, nie biorą wszystkich. Musisz przejść oba etapy rekrutacji pomyślnie. To czy się dostaniesz nie zależy od samego klienta, ale od tego czy spełniasz wymagania do pracy przy projekcie. Dla mnie taka rozmowa była super, pozwoliła lepiej poznać projekt i ludzi z którymi mam pracować. Miałem okazje zadać wiele pytań na które rekruterzy często nie znają odpowiedzi. Często się spotykałem z wciskaniem kitu na rozmowach czy obiecywaniem złotych gór, a tutaj sam wszystko zweryfikowałem przed podjęciem decyzji o zatrudnieniu.​
Baron 2016-10-19 04:03
Amatorka... tylko,zeby nabic sobie jakies dosw. do CV
1
Mech 2016-10-19 09:07
fajnie ze byliscie na targach pracy, trzeba przelamywac monopol korporacji:)
Wasze stoisko bardzo sie wyroznialo, swietna robota! Czekam na informacje o zapowiadanej konferencji!
jacek 2016-10-19 14:55
Pracowałem jakiś czas temu w Codete (musiałem zrezygnować, ze względu na przeprowadzkę :/). obok zarobków i atmosfery o której już mówili moi poprzednicy podobała mi się ocena okresowa, która była (nie wiem jak jest teraz) raz do roku taka duża a pomiędzy zawsze mogłem liczyć na feedback . Nie dość, że sam mogłem ocenić co w mojej pracy było spoko, a co nie, to jeszcze dostałem informację na ten temat od team leadera. Po tym miałem jasną sytuację nad czym muszę pracować w kolejnym miesiącach, żeby się dalej rozwijać.
DoM 2016-10-19 23:28
Widziałem Wasze stoisko na targach w ICE, gratuluje pomysłu z piłkarzykami. Pokazaliście ze można stworzyć ciekawa alternatywę dla pracy w korporacji, a jednocześnie zaoferować duże możliwości rozwoju. Nie spodziewałem się ze macie tyle różnych projektów. Do tej pory w Krakowie przebijały się głównie startupy z jednym produktem, który jest cały czas poprawiany. Chociaż osobiście uważam, że na dłuższą metę tez powinniście mieć coś swojego w portfolio…sam open source nie wystarczy ;)
1
Sebastian 2016-12-09 12:04
Cześć! Nie słyszałem wcześniej o waszej firmie, ale gdzieś na fejsie rzucił mi się w oczy event, który organizowaliście w Mikołajki. Poszedłem z czystej ciekawości i muszę przyznać, że całkiem ciekawie to zorganizowaliście. Machine Learning to prezentacja, która mi utkwiła najbardziej w pamięci, a jako, że jestem laikiem w tym temacie to przystępny język jakim posługiwał się Wasz specjalista bardzo mi pomógł w zrozumieniu tematu. Planujecie jeszcze coś podobnego?
Grzesiek 2016-12-14 10:17
Też byłem na Codete CON w zeszłym tygodniu. Jestem na etapie szukania pracy, dla mnie to była świetna możliwość poznania trochę firmy. CV złożę na pewno. Podoba mi się ambitne podejście i tematyka, którą się zajmujecie. Dobrze, że macie praktyczne podejście, bo najbardziej nie lubię takich suchych prezentacji niepopartych przykładami. Mi z kolei zapadła prezentacja na temat GIT - solidna dawka dobrych praktyk :)
Arek 2016-12-29 12:24
Fajnie, że dzielicie się wiedzą nie tylko w firmie! Mało kto tak robi :) Byłem niestety tylko na prezentacjach na Codete CON. Fajnie, że zróżnicowaliście tematykę i zaprosiliście ludzi z VML, żeby poopowiadali o JavaScripcie. Naprawdę porządna dawka wiedzy programistycznej wyłożona nie książkowo, a od bardzo praktycznej strony. Czekam na kolejny event!
Alicja 2017-03-08 11:50
Bardzo miło czytać takie pozytywne komentarze! Czytaliście już wywiad? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,552926,wywiad-anna-zgrzebnicka Zaciekawiła Was szczególnie któraś informacja?
Przemek 2017-03-31 15:59
W Codete pracuję na stanowisko Senior PHP Developer i nie zamieniłbym pracy tutaj na żadną inną. Oczywiście jakieś minusy też by się znalazły, ale zdecydowanie przeważają plusy pracy tutaj: szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne, wyjazdy, świetna atmosfera i przede wszystkim luźne stosunki między wszystkimi. Czuję się tutaj jak w domu, a jednocześnie mam świadomość, że ciężko mi by było znaleźć pracę z tak angażującymi projektami i tak rozwojową :)
Alicja 2017-03-31 16:02
@Przemek, może być to cenna opinia dla przyszłych pracowników, dziękuję! Długo już pracujesz w firmie?
Hahaha 2017-04-08 15:06
Widzę, że negatywna opinia kolegi sprzed paru dni zniknęła - szkoda że pracodawcy nie przeznaczają funduszy na bardziej godziwe pensje dla swoich pracowników, a nie dla administracji by kasować negatywne, prawdziwe opinie.
3
TaylorS 2017-04-08 21:51
Bardzo fajnie prowadzicie firmowy fanpage na Facebook'u.
2
Alicja 2017-04-10 14:17
@Hahaha, jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany to musiał być on niezgodny z regulaminem GoWork.pl
Bartek 2017-06-02 13:20
Cześć! Byłem niedawno na Codete CONie i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony rozmiarem wydarzenia i jego organizacją. Podobały mi się wystąpienia dotyczące Front-endu, w drugiej sali szwankowało trochę nagłośnienie, ale całość zasługuje na duże uznanie. Szczególnie, że w porównaniu do innych konferencji programistycznych tutaj była świetna lokalizacja, atmosfera i przekąski dla wszystkich. Czekam na kolejną edycję!
Alicja 2017-06-02 13:42
@Bartek bardzo dziękujemy za Twoją opinię. To dobrze, że byłeś tak miło zaskoczony.
Co możecie więcej napisać na temat Codete? Jak oceniacie firmę jako pracodawcę? Chętnie poznamy więcej informacji na temat Waszych doświadczeń.
Green 2017-06-02 15:37
powinniscie czesciej organizowac CodeteCon'y, ostatnia edycja byla super. Swietne wyklady i w koncu prowadzacy nie sa tylko z Codete. Moze zaczniecie tez zapraszac prelegentow z zagranicy?! Brakuje takich wydarzen w Krakowie. Peace.
Alicja 2017-06-02 16:13
@Green dziękujemy za Twoją opinię. Nie współpracuję z Codete. Myślę, że warto skontaktować się bezpośrednio z firmą i przedstawić im swoje pomysły.
Alicja 2017-08-17 11:04
W sieci pojawiło się klika nowych ofert pracy, między innymi na Marketing Managera - czy ktoś z Was był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Codete? Jakie pytania usłyszeliście? Czy coś szczególnie Was zaskoczyło? A może macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Chętnie dowiemy się od Was więcej!
Antek 2017-09-05 09:45

Cześć! Ja byłem ostatnio u Was na rozmowie na stanowisko Android Developer. Jeśli chodzi o pytania to była to bardziej rozmowa na zasadzie wzajemnego poznania - na początku z działem HR, później z osobą techniczną. Bardzo luźno - od razu przejście na "Ty", więc to zmniejszyło dystans. Nie dostałem akurat pracy, ale jakiś czas po rozmowie przyszło mi mailem jej podsumowanie a w nim między innymi to, co mogę poprawić podczas kolejnych rozmów, więc za to największy plus.
Zostaw swoją opinię o Codete - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Codete