brak logo

Stowarzyszenie Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich PISOP

Poznań

Opinie o Stowarzyszenie Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich PISOP

kitajec 2014-02-03 10:02:22
Zgadzam się. Pracownik nie ma nic do gadania. Jeśli się odezwie - szybko mu się udowadnia, że jest do niczego. Idąc tam na rozmowę - warto spytać się o wskaźnik rotacji.
18
dfghjk 2014-02-06 20:18:24
Nie dajcie się nabrać na miłe słowa i zapewnienia o podwyżce. Pracuje się na maksymalnych obrotach, a ciągle ma się najniższą krajową. I ciągle się słyszy o tym, że trzeba coś w sobie poprawić, a jak się to poprawi, to może będzie podwyżka.
14
fghj 2014-02-26 19:17:22
Te komentarz powyżej to szczera prawda. Nie polecę najgorszemu wrogowi.
(usunięte przez administratora). Ani godziwa praca, ani goodziwa płaca.
12
cowy 2014-03-27 21:56:02
ktoś tu kogoś nie lubi, nie przesadzajcie, po prostu nie każdy tam pasuje, zapytajcie lepiej wieloletnich pracowników (a jest ich sporo) o opinie i wtedy podejmijcie decyzję, czy chcecie aplikować o pracę!
4
mająrację 2014-04-09 19:53:40
Tamte opinie to nie przesada. Starsi pracownicy dostali do koordynowania projekty i zasuwają tak, że nie mają już siły. Wszyscy są przepracowani i sfrustrowani. Każdy czeka na okazję, by stąd odejść. Poza zarządem, oczywiście
7
normal 2014-04-09 20:02:37
"Starsi pracownicy" podobnie jak zarząd PISOP nigdy nigdzie wcześniej nie pracowali. Nikt z nich nie wie, jakie są standardy normalnej pracy i płacy, bynajmniej nie pracuje się jak na plantacji. Wyspany i wypoczęty pracownik to nie jest rzeczywistość PISOP.
8
anmage 2014-05-28 20:39:36
Poziom złośliwości powyższych opinii jest wprost proporcjonalny do zaangażowania i poziomu pracy osób, które same zrezygnowały lub zostały zwolnione. To przykre, ale niestety prawdziwe. Jeśli to taki trudny Pracodawca, to wyjaśnijcie dlaczego codziennie w pracy pojawia się 30 osób, które obecnie zatrudnia na stałe i drugie tyle, które systematycznie współpracują ze stowarzyszeniem...? Sugeruję samodzielnie przekonać się, jakim Centrum PISOP jest pracodawcą, co ma do zaoferowania, a nie kierować się tym co piszą...
Pracuję tu od kilku lat, to moja szczera opinia.
PS Pracowałam już w kilku innych miejscachi mam porównanie ;)
1
fghj 2014-06-12 15:06:30
Analizując to co napisałaś, jeśli poziom złośliwości jest wysoki to wprost proporcjonalnie poziom zaangażowania byłych pracowników również był wysoki. (ale nigdy nie był na takim poziomie by Zarząd był zadowolony).Ja proszę o wyjaśnienie dlaczego w ciągu ostatniego roku odeszło, a nie zostało zwolnionych, 15 pracowników z 30-osobowego zespołu. Takie są fakty na podstawie, których każdy może wyrobić SWOJĄ opinię na temat tego pracodawcy. Nie życzę nikomu, by podjął pracę w tym miejscu i samodzielnie się przekonał o warunkach jakie tam panują, bo naprawdę można się zawieść. Mnie nikt nie poinformował dlatego dobrze, że taki portal daje możliwość przekazania swojej opinii.
4
patinka 2014-06-12 16:44:04
Widziałam tam pełnych zapału, kompetentnych ludzi, którzy bardzo szybko gaśli, gdy widzieli, ile się od nich wymaga za najniższą krajową, podczas gdy zarząd robi niezłą kasę na szkoleniach. Każdy widział, że w projekcie, z którego mu płacą jest na to stanowisko znacznie więcej środków niż dostawał (pensję brutto brutto). Tam nikt nikogo nie docenia, nie ma żadnej satysfakcji z pracy. Nikomu nie radzę przekonywać się samodzielnie, jakim PISOP jest pracodawcą, ponieważ to strata czasu, zapału, może i lepszej pracy, a poza tym utrata wiary w trzeci sektor.
3
akuku 2014-07-02 15:06:49
rozmawiałam z dwiema osobami luźno współpracującymi ze Stowarzyszeniem - nie byli zadowoleni i też wskazywali na zły klimat wewnątrz organizacji
2
fghj 2014-07-04 23:52:19
To nie jest stowarzyszenie tylko firma. Pod tym stwierdzeniem podpisałby się każdy z pracowników. Nie ma się co łudzić, że PISOP daje możliwość niebanalnej pracy w słusznej sprawie.
2
fghj 2014-07-29 23:15:59
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w komentarzu patinki. Nie widzę powiązania pomiędzy formą opisu pracowników na stronie internetowej a atmosferą jaka panuje w tym miejscu. Twój komentarz nie prezentuje ani opinii ani polemiki o pracodawcy, a właśnie po to stworzono ten portal.
1
Nina 2014-08-17 15:05:59
A mnie się tam podoba, jest super atmosfera w zespole i wzajemnie sobie pomagamy...
3
trlop 2014-08-26 01:20:37
Całkowicie zgadzam się z powyższymi opiniami - zero standardów, zerowa jakość, wszędzie bałagan (!!!), atmosfera zniechęcająca do jakiejkolwiek aktywności zawodowej. Zastanawiam się jak to możliwe, że PISOP wciąż otrzymuje pieniądze na projekty z UE. Ludzie godzą się na pracę na umowę zlecenie, pracują ciężko za minimalne wynagrodzenie (dużo mniejsze niż zatwierdzone w projekcie wniosku). Nie spotkałam ani jednej osoby, która byłaby zadowolona z pracy w Centrum PISOP. Nie poleciłabym największemu wrogowi. Szkoda energii na bardziej szczegółowy opis tej firmy.
2
klud 2014-10-08 12:08:34
@fifi idź, przekonaj się, czy faktycznie opinie w 90% są przesadzone. Lepszej rady nie dostaniesz. Najlepiej sprawdzić na własnej skórze. A że jak większość będziesz potem żałować, no cóż - życie :) Ja naprawdę szczerze polecam uczenie się na błędach innych... No chyba że trafisz do zarządu, wtedy będzie błogo, sielsko, anielsko i jeszcze na bogato! I jeszcze napiszesz tu baaaardzo pozytywną opinię na temat firmy.
4
klud 2014-10-13 16:16:42
do @witek - niestety mam doświadczenie we współpracy z tą firmą... choć żałuję, że mnie przyjęli... naprawdę... na moim koncie nie byłoby tylu negatywnych wrażeń, doświadczeń i niezrozumienia, o co tam tak naprawdę chodzi. Część ludzi tam jednak trwa, opowiadając po kątach, jak jest im źle, jak bardzo są w tej firmie nieszczęśliwi, jak nie rozumieją panujących tam zasad i układów. Oznacza to, że można się tam odnaleźć. Każdego dnia pracujesz & narzekasz, a na koniec miesiąca dostajesz marną pensję (lodówkę wypełnisz ideami i satysfakcją, o czym opowiedzą Tobie na rozmowie kwalifikacyjnej). Można? Można! Najlepsze jest to, że dla większości osób tam pracujących i zarazem zarządzających tą firmą to jest pierwsza praca (!). Obce są im zatem standardy panujące w normalnych przedsiębiorstwach. Mają własne, niezrozumiałe dla tych, którzy mają bogatsze i bardziej urozmaicone CV. Jeśli nie żal Tobie życia - spróbuj, ja odradzam na milion %. Jeśli jesteś na początku drogi zawodowej spróbuj znaleźć firmę, w której ludzie pracują za godne pieniądze, są doceniani i lubią wykonywać swoje obowiązki. Jeśli natomiast masz doświadczenie we współpracy z normalnymi firmami - bardzo szybko zaczniesz szukać jakiejkolwiek drogi ucieczki.
5
buli 2015-01-20 00:22:50
a moje zdanie na ten temat jest zupełnie inne, bo świezy pracownik musi czymś się wyróźnić , aby zostać zauwazonym i pokazać , że rzeczywiście ta praca należy się właśnie jemu, a nie przypadkowemu innemu gościowi wybraniemu spośród setek takich samych. Tylko czy w PISOP są w ogóle jakieś wolne miejsca na które można aplikować?
Ułani pod okienkiem 2015-03-21 13:10:16
Na mój gust osoba chcąca udać się na jakiś staż idealnie nadaje się do tego typu instytucji w Poznaniu. Jest masa ludzi, od których można byłoby czerpać doświadczenie i odpowiednie zachowania, które w dzisiejszym świecie nie są takie oczywiste z punktu widzenia młodej osoby. Zawsze warto zapytać i dowiedzieć się czy nikogo nie potrzebują.
Frick 2015-04-29 23:26:17
Specjalizujecie się w łamaniu prawa pracy w każdym względzie, a zwłaszcza BHP. Pomyślcie o ludziach, a nie tylko o projektach i wyciąganiu kasy z UE.
1
Frick 2015-04-29 23:32:00
Nie dajcie się wciągnąć w tę grę mobbingową. Kobiety jednak potrafią niszczyć inne kobiety. Oj, stara prawda.
3
Fr 2015-04-29 23:35:50
Spaaaaam??
UFO 2015-04-29 23:39:59
Chyba w kilku miejscach robiłeś/łaś staż o do stażowej pensji przywykłeś/łaś, ale ok. Powodzenia!
1
UFO 2015-04-29 23:44:34
Pomagacie sobie w plotkowaniu i szydzeniu z innych? Nieraz słychac było obgadywanie przez CZłonkinie ZArządu innych pracowników i wyśmiewanie ich. I to jest ludzkie? Nie ma jak solidarność babska i 3 sektor!
2
wer 2016-05-11 18:05:27
no ja tam uwazam ze w ogole praktyki to fajna sprawa jezlei uda Cie sie na takowe załapac bo zawsze mozesz zdobyc dosiwadczenie czy tez miec szansa na dalsza prace
Zostaw swoją opinię o Stowarzyszenie Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich PISOP - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stowarzyszenie Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich PISOP