logo Kimberly-Clark Sp. z o.o.

Kimberly-Clark Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Kimberly-Clark Sp. z o.o.

ja 2017-03-23 14:48
Witam.
Jaka jest atmosfera i zarobki w utrzymaniu ruchu (automatyk)?
2
ja2 2017-03-26 12:59
Ja również dołączam się do prośby związaną z utrzymaniem ruchu (Inżynier Mechanik), jaka atmosfera i zarobki?
a 2017-03-27 21:49
zarobki tragiczne jak na to co trzeba umieć i system 4-brygadowy,chłopaki ze służb technicznych masowo sie zwalniają
1
Pracownik Golem 2017-03-30 23:41
dużo marudów tu widzę może nie jest to idealna firma ale idzie do przodu nie biadoli tylko inwestuje w nowe maszyny w nowy magazyn zobacz inne łachy to zobaczysz różnice błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi i siedzi na D jak komuś nie pasuje to przecież jest dużo innych firm wokoło i zobaczycie jakie tam jest eldorado jak chcesz się wakacjować to tutaj raczej nie pododpoczywasz albo pojedz zasuwać za funty do królowej tam podobno jest łatwo i przyjemnie ja tam siedzie cicho robię swoje i będzie lepiej
7
ja2 2017-04-03 03:00
interesuje mnie dział utrzymania ruchu, jakie są warunki pracy, zarobki, osoba ubiegająca się o prace w tym dziale przyjmowane są do KBR czy do Velvet Care?
b 2017-04-05 10:00
już nie ma KBR-u więc do Velvetu,jest tak dobrze że wszyscy albo sie zwalniają albo szukają roboty
Pracowity Pracownik 2017-04-05 12:01
Lenie i cwaniaki się zwalniają bo maja alergię na robotę
4
Q 2017-04-11 18:05
Co tu tak cicho. Wszyscy się już zwolnili? Jak tam w utrzymaniu ruchu. Nowi dają radę? Starzy jeszcze pracują?
Old 2017-05-13 16:05
Morale na UR wyjątkowo niskie. Będą dalej się zwalniać.
7
Mr 2017-05-24 20:15
Jest dużo ogłoszeń o pracę w Przeglądzie Olkuskim. Napiszcie czy warto się związać z firmą i czy są perspektywy na przyszłość ?
Pracownik prawie nowy 2017-05-25 16:05
Jestem w velvecie od ponad roku i powiem tak
płace są średnie ale nie złe, firma wie co robi i inwestuje w produkcje i magazyny - nowe budynki i linie wyrabane w kosmos .... i jeszcze budują kolejne pod maszynę - skąd taką kasę mają ?????????

nie ma co gadać bo jest sporo bałaganu i trochę starych cwaniaków z układami ale tak jest wszędzie chyba. Jak się wychylasz to mondrze żeby nie zarobić ale jak robisz swoje to git jest
poczekam do wiosny i albo się ułoży jeszcze lepiej albo zaczne sie rozglądać haha
2
stary pracownik 2017-05-26 11:32
absolutnie nie warto,beznadziejna firma
skąd mają kasę?,z pożyczek których nie mogą spłacić a także z tego co zabrali pracownikom KBR
2
Pracownik Prawie Nowy 2017-05-26 17:58
Głupiego gadanie bo mam znajomą w ksiegach i mówiła, że velvet jest w pełni wypłacalny i własnie dlatego dostał kredyt. Jakby nie płacił to bank by już dawno zwinoł firmę albo przysłał komornika.

Stary Pracownik jak firma beznadziejna to się zwolnij bo po co się męczysz bo przecież blisko są super okazje na super prace - powodzenia. Ale mnie wnerwiają wieczne marudy - narzeka ale siedzi i w miejscu - i znowu narzeka. Nie pasje - jest demokracja i fora ze dwora. Jedz pracować do królowej za funty !!
3
BACZNY OBSERWATOR 2017-05-30 12:52
DOBRZE ŻE KTOŚ ZAINWESTOWAŁ WE FABRYKE ,BO PATRZĄC NA OSTATNIE 30 LAT TO POŁOWA PAPIERNI ZNIKNĘŁA .
2
Dr zero 2017-05-31 18:07
Warto bo firma się rozwija i ma się dobrze spróbuj
1
Branco 2017-06-06 21:29
A jak warunki pracy na Magazynie ? Tzn. czy jest ciezko i na jaka stawke mozna liczyc na poczatku ? Widzialem kilka ogloszen i prawdopodobnie bede aplikowal :)
lolkol 2017-06-09 11:52
witam jakie sa zarobki na magazynie od brygadzisty do kierownika
Julita 2017-07-21 15:45
@Dr zero - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Kimberly-Clark Sp. z o.o.? Czy wiesz coś może o aktualnych ofertach pracy? Forumowicze będą wdzięczni za merytoryczne wsparcie :)
całkiemna psy 2017-07-21 22:34
słyszałem że nawet pies z kulawą nogą nie chce przyjść robić do zakładu :)
1
K.K 2017-07-23 15:26
Najpierw przeczytałem opinie ,potem się zatrudnieni i mogę stwierdzić jedno na razie jestem zadowolony z pracy. Poza tym co najważniejsze to wszystko zależy gdzie kto trafi chodzi mi mianowicie o dział. Nigdy nie należy sugerować się w 100% opiniami można się nimi posiłkować.
3
zbychu 2017-08-02 09:53
Siema. Panowie zastanawiam się nad praca w Velvet w Kluczach i udziału w rekrutacji. Powiedzcie proszę, czy dużo ludzi odpada w tym procesie rekrutacyjnym, bo słyszałem, że są tam jakieś zadania i testy ? Ogólnie trudno o prace w Velvet w Kluczach ?
A 2017-08-03 11:01
Żadnych testów tylko chęci do pracy tak brakuje ludzi ze teraz to każdego z ulicy biorą tak upadł juz ten zakład każdy przychodzi i odchodzi i następny i tak cały czas a większość nas starych pracowników się zwalnia tak jak ja.
2
Nowy prawie 2017-08-04 11:27
Co ty chrzanisz - dużo ludzi nowych na produkcji jest bo jest dwa razy więcej maszyn a i rotacja jest bo jak się gamoń nie nadaje to nie przedłużają umowy i tyle w temacie. Stara kadra to czasami stare cwaniaki i część z nich poporstu nie lubi się przemęczać... pewnie jesteść jednym znich i tak gadasz. Zapraszam do Almusa do Słomnik tam własściciel pokaże Ci eldorado - haha - byś wymiękł po jednym dniu tak przeje ...!
eldorado 2017-08-04 13:47
"Zakłąd upadł" czytaj: wybudował 2h magazynu, postawił 5 linii produkcyjnych i buduje maszynę za 200 milionów.
Stare cwaniaki nie mogą się przestawić, że ktoś przychodzi z zewnątrz i robi to samo co oni po 3 miesiącach...

1
B 2017-08-04 22:07
eldorado nie wiem co bierzesz ale bierz najwyżej połowę
zakład sie faktycznie rozwija tylko nie chce płacic ludziom,byc może tak przeinwestował że
niedługo upadnie.
nie ma juz testów bo nie ma wogóle chetnych,przyjmuja ślepych,kulawych i starych a i tak nie ma
chetnych.
najlepsi pracownicy odeszli bo wszędzie płacą lepiej
2
C 2017-08-06 09:00
jak byłem w lipcu , to testy były, a starych, ślepych, i kulawych nie widziałem :)
1
zainteresowany 2017-08-07 08:53
mam pytanie jaka jest stawka na przetworstwo teraz?
nowy 2017-08-07 12:48
16,5
zainteresowany 2017-08-07 20:57
dzieki
Z. 2017-08-10 13:17
A gdzie Twoim zdaniem lepiej pójść ? Jakie są ewentualnie stawki w innych zakładach ? Bo człowiek różne opinie słyszy i wszędzie źle. Poza tym jaka jest atmosfera pracy ? Bo zastanawiam się czy iść tam do pracy czy nie. O stawce już wspomnieliście, a jaka jak atmosfera w firmie i czy praca ciężka ? bo ktoś już wyżej pisał o gamoniach, którym się nie chce :D Pozdr
??? 2017-08-12 20:22
witam, też jestem ciekaw o atmosferę w pracy, bo to czasem ważniejsze niż parę złotych w tą , czy w tamtą. Tak mam obecnie , a mam propozycję pracy tutaj?
stary 2017-08-16 22:31
Kierownictwo beznadziejne po rodzinie to sobie sami odpowiedzcie jaka atmosfera
3
Dr Łotson 2017-08-18 19:30
Wniosek na miarę szerloka holmsa - bo w małej miejscowości w Kluczach i okolicach większość ludzi to 20-30 nazwisk - haha ! W ten sposób wzzystkie firmy w promieniu 30km to rodzinne i do d ....
szerlok - ogarnij się !
stary 2017-08-20 18:03
głupi jesteś jak but z lewej nogi i widać że nie masz pojęcia o zakładzie
1
Dr Łotson 2017-08-21 11:32
Jak tobie nie pasuje to zbieraj manatki i znajdz lepszą pracę skoro w velvscie jest tak do bani
ale mnie wkarwiają takie niemoty gadające z ciellytkiej kanapy przed telewizorem ...
mnie tu dobrze jest zostaje i nie godam w powietrze
1
ALL 2017-08-23 07:29
Masz racje są osoby przyjęte po znajomości allbo z rodziny . Nikt już tam nie chce przyjść do pracy szukają wszędzie i nic jeszcze mogą wziąć z urzędu pracy jeszcze dostaną dofinansowanie. A są tu dziewczyny z tzw promocji które pracują już po kilka lat i jakoś ich nie chcą przyjąć i czemu -bo nie mają znajomości a te co dostały to i mąż pracuje to ktoś w biurze.
2
ALL 2017-08-23 07:30
Masz racje są osoby przyjęte po znajomości allbo z rodziny . Nikt już tam nie chce przyjść do pracy szukają wszędzie i nic jeszcze mogą wziąć z urzędu pracy jeszcze dostaną dofinansowanie. A są tu dziewczyny z tzw promocji które pracują już po kilka lat i jakoś ich nie chcą przyjąć i czemu -bo nie mają znajomości a te co dostały to i mąż pracuje to ktoś w biurze.
2
stary 2017-08-23 20:59
własnie znalazłem lepszą i wiem że Velvet to wielki szajs
1
edward 2017-08-24 06:30
jak zakład był w innych rękach to nie było takiej komedii jak teraz.
2
Dr Łotson 2017-08-24 09:36
No to dobrze - powodzenia. Jak nie pasuje to po co się męczyć. Przyjdzie nowy co będzie zadowolony i git. Ale uważaj na siebie i obyś nie skonczył jak kilkunastu velvetovców. Odeszli bo im nie paaowalo poszli w świat i się szybko okazało że wcale tak żle nie było.
Był taki mistrzu co poszedł do konkurenta do firmy koło Bełchatowa haha na kierownika i po pół roku garb już mu wyrósł - dobry był miedziak z niego
1
Julita 2017-08-24 12:21
@Dr Łotson - a czy możesz opisać swoje doświadczenia związane z pracą w Kimberly-Clark? Na jakim stanowisku obecnie pracujesz? Czy jesteś zatrudniony w ramach umowy o pracę? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Dr Łotson 2017-08-24 13:48
Nie pracuje bezpośrednio na produkcji tylko w biurze przy produkcji Stanowisko specjalisty. Umowa na stałe. Z tego co wiem to na produkcji mamy 3 zmiany. Jest sporo osób nowych bo firma w ciągu ostatnich 2 lat postawiła kilka zupełnie nowych linii produkcyjnych - w sumiem dwa razy więcej było za amerykańskiego Kimberly. Od kilku mięsiecy jest nowy szef produkcji i słyszałem, że jest lepiej z robotą i wynikami.
Aha i słyszałem, że warto pójść na produkcje na maszynę papierniczą ale tam raczej biorą z doświadczeniem. A już w ogóle na tą najnowszą maszynę co ma stanąć w przyszłym roku - podobno jakaś kosmiczna technologia qufa!
Podjedź do zakładu i przez płot zajrzyj jak to wygląda - jeden wielki plac budowy.

Aha - jedno miejsce się być może zwolni bo "Stary" z tego forum pisał że się zwija ....

Nie jest łatwo ale gdzie jest łatwo - ja polecam przynajmniej sprawdzić.
zbychu 2017-09-03 17:34
Panowie mam pytanie, co sądzicie o pracy w velvet przy maszynie jako rozwłókniacz ? Na czym to polega i jakie są wasze opinie na ten temat ?
Asior 2017-09-11 09:36
Ogólnie tragedia nawet wypłaty do 10 już nie mogą przelać pewnie już nie ma z czego.... Dziś 11 a kasy brak.
1
Anka 2017-09-11 14:43
Asior ty chyba jestes z konkurencji, że takie głupoty piszesz !!! Kasę mam już na koncie.
Weź się goń i nie śmieć forum
antyanki 2017-09-11 18:43
Anka a ty to z jakiego poplecznictwa jesteś???
sama się goń i nie mydli ludziom oczu tylko trzeba powiedzieć uczciwie ze to najgorszy zakład w Polsce południowej
1
pracownik 2017-09-16 10:53
niestety musze przyznac ze @asior pisala prawde z ta wyplata.byla dopiero 11 po poludniu a powinna byc juz 8.powinni placic odsetki za to opoznienie ale kto by im kazal
Anka do Antyanki 2017-09-19 11:40
Gadasz dyrdymały - z jakiej konkutencji jesteś z Moli czy z Almusa? Skoro wszystkie firmy wokół są lepsze to goń do nich i pogadamy za pół roku.
Słyszałam to takim kozaku co poszedł do Epicom do Bełchatowa - opuszczał Velveta obrażony na wszyskto i wszystkich a potem tak go nowa firma przeorała, że mu się klepki w głowie poukładały i zmondrzał ale za pózno. Także trochę się ogarnij zanim piszesz głupoty do diaska!
śmiesznyvelvet 2017-09-20 10:12
akurat mamy dobry kontakt i to ty nie masz pojecia o niczym i piszesz głupoty bo ten co o nim mówisz zrobił karierę w następnej firmie
i jest na wysokim stanowisku kierowniczym a z velvetu miał blagalne propozycje żeby wrócić.
Świadek 2017-09-20 11:19
Marudy pierońskie weźta przejdźta na emeryturę albo do innych super firm i nie psujta velveta skoro wam nie pasuje po co sie męczycie i nie dajeta nam pracować!!
Zostaw swoją opinię o Kimberly-Clark Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kimberly-Clark Sp. z o.o.