Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-12-16 23:31:11 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Tajmax - Kraków. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Przemek - 2009-07-16 08:56:38 odpowiedz | cytuj
Bardzo niskie zarobki, odpowiedzialność finansowo-materialna, Zbyt duza ilosc właścicieli która podejmuje sprzeczne decyzje, Stresujaca atmosfera pracy. Pracujac jako magazynier zauwazylem ze sa łamane wszelkie dopuszczalne normy udzwigu dopuszczalnych mas przenoszonych przedmiotów.
rysiek - 2009-09-04 23:21:54 odpowiedz | cytuj
w wielkim skrócie ale cała prawda
MACIEK - 2009-09-05 22:49:10 odpowiedz | cytuj
pracując w tajmax można nabawić się wrzodów żołądka, hasła typu jak ci się nie podoba to się zwolnij są na porządku dziennym, finansowo przeciętnie podstawa plus premia na która składają się coraz cześciej SANKCJE lub jakieś chorę AKCJE którę co chwila się zmieniają, za każdym razem im MAŁO, w firmie panuje MOBING, strach się odezwać a jeśli już się to zdarzy to zaraz dana osoba traci stanowisko i zostaje zdegradowana, lub ma tzw NALOCIK, CHORE zasady powodują że każdy kto tu pracuję już trochę nie wierzy w NIC co słyszy od SZEFOSTWA firmy, za każdym razem obiecanki za każdym razem masa pomysłów które poniekąd mają usprawnić działania firmy lecz brak czasu a może nadmiar obowiązków czy też wreszcie NIEUDOLNOŚC niektórych osób pokazują że jak zawsze kończy się na AMBITYCH planach a wychodzi jak zawsze wielkie GÓWNO, w firmie tworzone są sztuczne STANOWISKA osoby które udają że coś robią zarabiają mase pieniędzy kosztem szykanowania INNYCH, KUMOTERSTWO i załatwianie pracy po rodzinie w tej firmie to STANDARD lecz jeśli nie przeraża cię to DOŁACZ DO TAJMAX, za wszystko inne zapłacisz zszarganymi nerwami , obcinaniem premii , straszeniem stosem @ oraz ciągłymi NALOCIKAMI jak będziesz mieć swoje zdanie które w tej firmie jest jak najbardziej porządane JEZELI JEST TAKIE SAME JAK AUTORA @ !!! pozdrawiam
MACIEK - 2009-09-05 22:53:18 odpowiedz | cytuj
Wszystkie ryski to fajne chłopaki , BARDZO CIE POLUBIŁEM RYSIU
rysiek - 2009-09-06 22:39:32 odpowiedz | cytuj
Witaj Macku
Przeczytałem twoja opnie i dostrzegam ze pościły Ci nerwy,musiałeś doświadczyć złych rzeczy
Pewnie w każdej firmie jest podobnie,ale to co piszesz to prawdziwy strach i koszmar .Mobbing jest karany i ci którzy się tego dopuścili nie powinni więcej miedzy ludźmi pracować Czynią to ze strachu ,aby sami nie doświadczyli tego samego od innych,ale nic ich nie usprawiedliwia ...
rysiek - 2009-09-06 23:40:17 odpowiedz | cytuj
Witaj
Co do rodziny to masz racje ,kuzynów,pociotków, sióstr w samej centrali jest z 12 sztuk a od niedawna to nawet synowych .Ponoć ładna ,ale nie odróżnia zelmera od elektroluksa ,ale ze 3 patyki ma bo jakby inaczej.
MACIEK wapniak - 2009-09-07 16:25:12 odpowiedz | cytuj
Witaj, Rysiu synowa niczego sobie ostatnio zerkalismy na jej powabne stringi i powiem ci ze ho ho ho ale do rzeczy MOBING KUMOTERSTWO SANKCJE GROZBY , tak w 4 wyrazach mozna strescic te firme a miało być TAJMAX i powiem tak ten 1 z włascicieli to chyba dobrze zrobił ze cos swojego otworzył bo gdzie kucharek 6 w tym przypadku to zakonczenie jest takie TO BURDEL I ZGRAJA PSÓW !!! a za 3 klocki to niech ....
gapowicz - 2009-09-07 20:40:41 odpowiedz | cytuj
a w saczu zamykaja hurtownie,podobno szukaja oszczednosci
MACIEK wapniak - 2009-09-07 20:45:48 odpowiedz | cytuj
to sprawka ciemnoskórego BAMBUSA pewno znów wpadł na świetny pomysł podobny do tego z kartą BEKO
MACIEK wapniak - 2009-09-07 20:51:44 odpowiedz | cytuj
taki koles co ponoc mial RAKA w firmie dyroo jak masz ochote to mozesz jego maila znalesc w ogloszeniach robi za tzw HR pozal sie boze dyrektor z koziej dupy traba
gapowicz - 2009-09-07 20:56:17 odpowiedz | cytuj
a ludziom powiedzieli ze firma z zewnatrz tak poradzial zeby zamknac hurtownie,pranie mozgu ze potzrbuja tydzien na podjecie decyzji,wszytSkim dali papierek a dzisiaj PRZYJECHALI I hurtowniA THE END
człowiek z sieci - 2009-09-08 20:53:37 odpowiedz | cytuj
potwierdzam powyższe , " rodzinna firma " przy żłobie , a plebs na sklepach niech zapie.... , zawsze można wymyślić nową " akcje " która cie bije w plecy " jak nie kijem to cie pałą " BAMBUS nie ma pomysłu jak się wywiązać z zobowiązań w stosunku do " HES..." dostał w łape i teraz straszy i pieski puszcza po sklepach
Anonimus - 2009-09-08 21:49:46 odpowiedz | cytuj
A mi się tam podoba , jak pracujecie tak jak się zajmujecie plotami i bajkami to wcale się nie dziwię że was wywalili z roboty :P
rysiek - 2009-09-08 23:05:27 odpowiedz | cytuj
wydaje mi się że opinie tych ludzi są prawdziwe , Oni tam PRACUJĄ a Ty albo śpisz w pracy albo jesteś z grupy opisywanej .
Anonimus - 2009-09-09 06:51:58 odpowiedz | cytuj
Rysiu przestraszyłeś się co ;)) nie , nie jestem z opisywanej grupy :P Pracuje na jednym ze sklepów zapewne tak jak ty , pracuje już troszkę więc coś mogę powiedzieć na ten temat . Właśnie nie śpię tylko robię to co do mnie należy w przeciwieństwie chyba do moich przedmówców. Dlatego pewnie cięgi zbieracie. Może to i nie jest praca moich marzeń ale też nie ma tragedii . Kontrole są bo wszędzie są , w innych firmach też już to przerabiałem ;) Przyjadą popatrzą , opierdzielą kogo trzeba i jadą dalej. A ty Musisz być strasznie wrażliwy i niedoceniony w życiu skoro tak bardzo to przeżywasz :)
Jeżeli jest to twoja pierwsza praca to wcale się nie dziwię że nie wiesz jak jest gdzie indziej ;)
ZOŚSKA - 2009-09-09 10:03:34 odpowiedz | cytuj
Witam serdecznie.
Jakiś czas temu pracowałam w tej firmie i muszę jednak po częsci poprzeć kolegów piszących o tych niezbyt fajnych sprawach. Jak wiemy w każdej firmie jest coś nie tak- kontrolować, jednych opierniczać ale też można zwrócić uwagę, plany sprezdażowe itp sprawy, poprostu muszą być, jednak są rzeczy choć nie wiem czy funkcjonują one do dziś jak codzienne sprawdzanie cen, dziwne blokady itp. Śmieszną rzeczą jest np: 30 sklepów które muszą zarobić na około ( ponieważ nie pamiętam ile już dokładnie) 80-100 osób pracujących w biurze z czego i tak z nikim( są wyjątki) nie da się niczego załatwić - ja rozumie jesteś kierownikiem masz sklep na głowie i odpowiadasz za wszystko co się na nim dzieje ale jak potrzebujesz jakiejś pomocy to albo odsyłają cię jeden do drugiego albo radź sobie sam. Pracowałam już w niejednej firmie wiem że każda ma swoje "ale" jednak TAJMAX pod względem "bałaganu" bije chyba wszystkie na kolana.
zbuntowany - 2009-09-09 15:04:00 odpowiedz | cytuj
czy ktos wie dlaczego likiwduja hurtownie w nowym saczu?jestem klientem i nie mam zmiaru czekac na towar 2 dni , teraz przyjedzalem odbieralem i swieto , dostaje dzisiaj info gosciu my ci dowieziemy ale za 2 dni , no zarzadzie dalej tak dalej a klient pojdzie do ......
KLIENT - 2009-09-09 20:41:53 odpowiedz | cytuj
zbuntowany - 2009-09-09 15:04:00

Jestem zaniepokojony tymi wiadomościami,handluje z TAJMAXEM z Nowego Sącza już parę dobrych lat a i tak mieli pare wpadek z dowozem towaru i paru klientów poszło w pole , nie wyobrażam sobie co to się będzie działo jak hurtownia w Sączu przestanie istnieć.
rysiek - 2009-09-09 20:46:58 odpowiedz | cytuj
Co do mojej wrażliwości to mylisz się a bać trzeba się ludzi !!! Gdziekolwiek pracowałem ,pracowałem dla pieniędzy (stabilna firma -dobra praca) a nie dla uścisku ręki szefa czy poklepywaniu.(fałszywe i nie prawdziwe-poznaj lepiej swoich "kolegów" przełożonych)
Twierdzisz że nie jest tak źle ,masz rację pod warunkiem że dadzą Ci pracować ,a "kontrole" nie audyt we wszystkich firmach polegają nie na naprawie złych rzeczy tylko udupieniu ludzi ( trzeba wykazać się przed szefem )
MACIEK - 2009-09-09 20:54:14 odpowiedz | cytuj
rysiek - 2009-09-09 20:46:58

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!
MACIEK - 2009-09-09 20:54:14 odpowiedz | cytuj
rysiek - 2009-09-09 20:46:58

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!
MACIEK - 2009-09-09 20:56:29 odpowiedz | cytuj
Anonimus - 2009-09-09 06:51:58

Zbyszku skonczylbys juz te podchody jak ci sie podoba to OKEY ale nie kazdy musi lizac tylna czesc ciala i ma do tego prawo to FORUM jest po to by kazdy wypowiedzial sie to jakie ma odczucia do PRACY !!! PRACY w FIRMIE a nie zabawy w ja cie trzymam ty mnie lapiesz on na ciebie kabluje do BAMBUSA
pracownik sklepu - 2009-09-09 21:12:14 odpowiedz | cytuj
Przeczytałam powyższe opinie o firmie Tajmax i myślę,że są bardzo przesadzone! Tylko zastanawiam się dlaczego? Czy autorami bardzo niepochlebnych opini są osoby, które próbowały w tej firmie coś osiągnąć, ale im nie wyszło, czy są to osoby które po prostu zazdroszczą innym wysokiej pozycji zawodowej? Drodzy Państwo, bez pracy nie ma kołaczy! W tej firmie można dużo osiągnąć i być docenionym, ale trzeba oczywiście rzetelnie popracować- myślę,że jest to fair układ. Owszem, w biurze pracują osoby ze sobą spokrewnione,ale postawcie się na ich miejscu.Czy Wy mając własną firmę,a tym samym możliwość, nie chcielibyście zapewnić swoim bliskim pracy? Mobingu NIE MA! Owszem, przełożeni dużo wymagają. Myślę,że stanowcze zachowania ze strony szefostwa spowodowane są lenistwem (oczywiście nie wszystkich!) większości pracowników na sklepach! Jestem jednym z pracowników- widzę i słyszę jak pracują koledzy- oczywiście nie wszyscy! A synową osobiście znam- przesympatyczna i miła dziewczyna, dlatego zupełnie nie rozumiem dlaczego ktoś kto nawet jej nie widział może wypowiadać się na jej temat!?To źle świadczy o autorze takiej opinii! Chwilę już pracuję w tej firmie i w chwili obecnej cieszę się świetnym zdrowiem- zero wrzodów czy nerwicy. A dzwoniąc do odpowiedniej osoby z problemem zawsze uzyskałam pomoc czy odpowiedz na nurtujące pytanie.Co do zarobków uważam,że są adekwatne do wykonywanej pracy- jeśli ktoś się stara i ma sprzedaż na sklepie, to też ma wysoką premię! I powiem więcej, że nawet się domyślam kto jest tym Maćkiem z powyższych postów!!!! Ponieważ osobiście słyszałam od pewnej osoby na swoim sklepie identycznie brzmiące zdania!!!!! Dlatego mam dwa typy kogo jest to opinia!!! Pozdrawiam serdecznie :)
człowiek z sieci - 2009-09-09 21:14:54 odpowiedz | cytuj
widzę że temat się rozwinoł , co do kontroli to nie wiem ja to wygląda wszędzie ale z relacji " zawsze muszę coś znaleźć " chodnik przed sklepem jest brudny
x