brak logo

Apart

Suchy Las

Opinie o Apart

Stefania 2017-02-03 14:33
Myślisz że to ogłoszenia są za ludzi którym skończyła się umowa :D chyba sama nie wierzysz w to co piszesz. Zgadzam się że ludzi pyskujący koordynatorowi są na wylocie. Oczywiście są też ci co walą w kulki. Według mnie większość stanowisk zwolniła się z powodu samozwolnienia a nie kończącej się umowy. W moim mieście w ciągu 2 lat zwolniło się 5 kierowników lub zastępców. Podkreślam zwolniło się nie zostali zwolnieni. Nie wspominam o nowych pracownikach którzy za takie pieniądze nie chcą pracować lub zobaczą jak wielka jest tu prowizją i piękna podstawa. Gdyby nie grudzień to podejrzewam że 70% starych pracowników by się zwolniła.
7
Emka 2017-02-03 16:27
Tak właśnie myśle. I nie pisałam o pracownikach pyskujacych tylko o tych co maja swoje zdanie, pyskacza sama bym zwolniła. A pozatym w mailach wyraźnie widać kto się sam zwolił a kto został zwolniony lub nie przedluzono z nim umowy. Tak więc na 10 osób ,8 jest wylanych a 2 same odchodzą. I co to jest 5 osób w ciągu 2 lat???
tęcza 2017-02-04 15:43
Mam pytanie do tych pracownikow, którzy sami odeszli. Czy pracowaliscie po zlozeniu wypowiedzenia, czy przechodziliscie na urlop itp.?
Stefania 2017-02-05 20:52
Zależy jaki masz okres wypowiedzenia?
Ala 2017-02-10 12:48
U nas w juz 2 osoby odeszły a następne się szykują nikt nie będzie tyral za takie pieniądze wszędzie ucinaja prowizję najlepsze jest to że nie ma ludzi do pracy młodzi przychodzą i za chwilę odchodzą nikt nie chce pracować w takiej atmosferze. Najgorzej że odchodzą naprawdę bardzo dobrzy sprzedawcy
8
Uczciwy pracownik 2017-02-10 19:54
U nas to znaczy gdzie? Co to znaczy bardzo dobrzy sprzedawcy? Przyjdą nowi , pamiętajcie każdego można zastąpić. Porządek należy zrobić z kierownikami tymi z największym stażem lat . Poznań przede wszystkim M1 , Malta kierownicy udostępniają dane przedstawicielom zegarków w zamian za co mają profity. Panie Marku warto z tym zrobić porządek tym bardziej że temat już był kilka miesięcy temu.
Obłok 2017-02-12 21:33
Uczciwy pracowniku. Kazdy sądzi po sobie. Tak debilnego wpisu dawno tu nie bylo. PROFITY¿????? Uuuuu ha ha. W tej firmie trzeba dokladac a nie oczekiwac na Profity. Do Pana Marka zadzwoń I powiedz o swoich spostrzezeniach a nie wypisujesz idiotyzmy. Pan Marek chętnie z Tobą podyskutuje. Chcesz wiedziec gdzie to jest U Nas????? To jest: Poznan, Warszawa,Rumia, Gdansk I wiele innych miast. Wiekszy obròt =zmniejszenie prowizji bo nie może być tak Że sprzedawcy zarobią 3.000 . Wygladaja Jak Top Model I maja wiedze jak po studiach gemmologicznych, marketingowych, Psychologicznych . Nie choruja, nie interesuje ich nic wiecej oprucz APART. Kto pracuje wie o czym mowa.
15
Stefania 2017-02-13 21:29
Profity? Kiedyś to można było konkurs wygrać i wyjechać do Paryża i to nie z "obcej" marki a z Aztorina chyba. Teraz motywacją jest zastraszenie przez couching i tajemniczych klientów. Atmosfera jest coraz gorsza a plotki niezbyt pozytywnie nastawiają. Tokeny niby po co zostały wprowadzone? Żeby nas pochwalić? Chyba raczej nie. Zrobią pensję stałą i do tego premie żeby było co ucinać.
Kiedyś była woda czy herbata na fakturę a teraz co jest z socjali? Z multisportem też nas zlekceważyli.
2
nikt 2017-02-13 22:11
A dlaczego mieliby nam pensje zmieniać,skoro i tak już to robią zmieniając nam tabelki(oczywiście ,nie wszystkim).Roboty przybywa a pieniędzy ubywa.
2
Lajla 2017-02-13 23:05
Wiecie co mnie najbardziej odrzuca w tej firmie: brak jakiejkolwiec komunikacji na poziomie centrala-pracownicy.Takiego po ludzku serdecznego kontaktu,wsparcia,motywacji.Pracowałam w kilku takich sieciówkach i tam pozytywny email z firmy był na porządku dziennym, no może nie dziennym ale dało się wyczuć tą konwersację/kontakt z bazą. szybki konkurs,jakiś motywujący mail, ostrzeżenie przed nadchodzącymi problemami -wszystko było takie jakieś bezpośrednie... a tu nawet osoba pierwszego kontaktu na pomorzu to człowiek uciekający od swoich podwładnych,sztywny,nie interesujący się niczym jakby przyszedł delegować jednostkę wojskową.Nigdzie tego nie ma,przynajmniej ja nie spotkałam. Oczywiście takie podejście wprowadzają zapewne właściciele bo przesiąknęła tym cała firma.Taki Piongjang. Co nie zmienia faktu,że uważam ,że dobrze płacą... ale z racji tego,że człowiek nie wie w co ma ręce włożyć(braki kadrowe) to i tak nikt nie będzie pracował z radością i energią.Jak masz się oddać extra obsłudze klienta skoro kierownik na zapleczu czeka aż mu poszukasz listy zwrotów , wprowadzisz te swoje reklamacje ,no i miałaś jeszcze poprawić to złoto na witrynie bo się rozjechało wszystko- "niech ta baba kupuje szybko co chce i spierxJhs... bo nie mam czasu". I to jest chyba drugi dramat w tych salonach.Zero mądrego delegowania obowiązków,kawusia na zapleczu,telefonik i lakier i jestem kierowniczką. Zero szkoleń lidera. dziwić się ,że ludzie się wku...
Mała 2017-02-14 07:11
Dobrze płacą?
Z której strony?Chyba że jesteś panną/kawalerem i przyjechałaś do miasta zarobić,bo jak masz rodzinę/kredyt to te zarobki już nie są takie ok.
Spójrz w stany i zobacz na ile masz towaru na sklepie-jaka wartość?Na inwenturach baki-płacisz a firma i tak na tym nie jest stratna.Taka jak pisali poprzednicy mamy byc modelkami,gemmologami,sprzątaczami ect.
2
x 2017-02-14 13:11
Tak jedyne co nam rośnie to wymagania wobec pracowników-atmosfera i komunikacja fatalne a do średniej krajowej to zdaje się, że sporo brakuje. Tak więc ta duma i pycha że taka świetna firma jest nieco na wyrost-to nie Tiffany oj nie. Coraz bardziej to przypomina koszary a coraz mniej salon -brakuje miłej, niewymuszonej eleganckiej sympatycznej atmosfery jaka powinna towarzyszyć tego typu zakupom-a te sztuczne wymuszone uśmiechy i zwroty może i ok ale w supermarkecie. Tak daleko posunięta standaryzacja sprawdza się na produkcji przy taśmie, ale nie przy sprzedaży produktów luksusowych. Nieodświeżane od lat salony, kiepskiej jakości wyposażenie i mundurki pracowników na kilometr bijące (za przeproszeniem kolegów i koleżanek zmuszonych to nosić) tandetą i taniochą. Tak więc jest sporo do zrobienia.
2
Lajla 2017-02-14 20:15
Przyszłaś do pracy jako sprzedawca i na takim poziomie tobie zapłacą.czego oczekujesz ? Średniej krajowej . Będziesz miała jakieś kwalifikacje i zatrudnisz się na wymagającym stanowisku to wtedy zapłacą tobie za tą wiedzę. Zarabiam pod 3 tys w salonie, Znajdź mi zwykłego sprzedawcę z takimi zarobkami...nie będzie ich wielu. Nikt niczego tu od ciebie tak naprawdę nie oczekuje, praca jest niewymagająca bo nie musisz znać sie na księgowości,rachunkowości , reklamie czy analizach czegokolwiek.praca dla typowych fizoli , wiec juz możesz wysilić trochę swój mózg i nauczyć się o paru kamieniach i kolekcjach. To nie fizyka kwantowa więc chyba ogarniesz. A to , ze trzeba byc na tym stanowisku miłym i grzecznym to chyba nic nadzwyczajnego. Wkurza mnie stosunek firmy do nas ale tak samo wkurza mnie roszczeniowość pracowników . Chcieliby robić NIC , troche pozamiatać,trochę postać i się tępo popatrzeć w dal i dostać wyplatkę. Z takim podejściem to tylko na ciecia bo nie trzeba mózgu używać.
4
x 2017-02-14 21:37
Po pierwsze-nie "na takim poziomie tobie zapłacą"-poprawnie będzie "na takim poziomie ci zapłacą".
Po drugie-nie "zapłacą tobie za tą wiedzę" -poprawnie będzie "zapłacą ci za tą wiedzę" .To również nie fizyka kwantowa a jednak nie dajesz rady.Więc zanim zaczniesz pouczać sama się troszkę podciągnij. I nie ma sensu pluć jadem, każdy wyraża tu swoje poglądy i pomimo iż ewidentnie to cię irytuje mamy póki co takie prawo.
P.S. Gratuluje ci tych zarobków "pod 3 tys." ale bardzo wielu pracowników zarabia "pod 2 tys." i zapewniam cię, że są to osoby dobrze wykształcone, o wysokim poziomie kultury osobistej .


7
Miki 2017-02-14 22:40
Lajleczko ,inaczej byś gadała jakbyś nie 3 tylko 2 tyś.zarabiała,ale jak Ci tabelkę obniżą to masz szansę się przekonać jak to jest,a co do pracy na salonie to u nas jest ciągle co robić ,na brak zapierniczania nie narzekamy ,u Ciebie jak widać jest inaczej-gdzie Ty pracujesz?
2
Bolek 2017-02-14 23:09
Apart to renoma i marka a to zobowiązuje. Utrzymywanie wysokich standardów jest trudne ale możliwe. Pracownicy są do pracy a do zarządzania jest kadra managerska. Taki system jest sprawdzony i nikt nie będzie zmieniał.
1
Obłok 2017-02-14 23:13
Lajla zarabiasz pod 3 tys. To siedź cicho bo usłyszy to M.S I szybko Ci zmieni tabelke. Nikt niczego od Nas nie oczekuje??? Może od Ciebie.Nie musisz znac sie na Reklamie?????? To swiadczy o twoim zerowym poziomie umiejetnosci sprzedażowej. Wiedza o paru kamieniach???? Nie wytrzymam. Korekt nie robisz? W kasie nie przyjmujesz? Pare kolekcji??? Pare to ile dla Ciebie???? Zegarki I ich mechanizmy, bizuteria I ich metale nawet W Artelioni itd. Zasady I reguły reklamacji, depozytow. Psychologia W podejsciu do Klienta to nie tylko pusty usmiech. Roszczeniowosc pracownikow??? A CO to firma krzak? Zapomnialas Że to lider POLSKI. Odezwij sie jak ci prowizje obetna. Po twoim wpisie jestem przekonana Że nie jesteś sprzedawcą ( moze bylą). Tak czy siak malo inteligentną.
4
zorro 2017-02-14 23:14
Boluś odpocznij, zmeczony jesteś i raczysz nas frazesami.
2
Obłok 2017-02-14 23:15
Lajla zarabiasz pod 3 tys. To siedź cicho bo usłyszy to M.S I szybko Ci zmieni tabelke. Nikt niczego od Nas nie oczekuje??? Może od Ciebie.Nie musisz znac sie na Reklamie?????? To swiadczy o twoim zerowym poziomie umiejetnosci sprzedażowej. Wiedza o paru kamieniach???? Nie wytrzymam. Korekt nie robisz? W kasie nie przyjmujesz? Pare kolekcji??? Pare to ile dla Ciebie???? Zegarki I ich mechanizmy, bizuteria I ich metale nawet W Artelioni itd. Zasady I reguły reklamacji, depozytow. Psychologia W podejsciu do Klienta to nie tylko pusty usmiech. Roszczeniowosc pracownikow??? A CO to firma krzak? Zapomnialas Że to lider POLSKI. Odezwij sie jak ci prowizje obetna. Po twoim wpisie jestem przekonana Że nie jesteś sprzedawcą ( moze bylą). Tak czy siak malo inteligentną.
2
Kaja 2017-02-14 23:27
Bez względu na jakim stanowisku pracujesz, wszystkim należy się szacunek. Każdy kto pracuje w tej firmie kilka lat, dobrze wie, że z roku na rok jest coraz gorzej. Wymagania coraz większe, obowiązków przybywa, a tabelki co jakiś czas w dół. Brak jakiejkolwiek motywacji. Jak utarg słaby, to wina pracowników. Jak pniemy się w górę, to zasługa doskonałej jakości i świetnego marketingu. Spróbuj wyrazić swoje zdanie, to dziesiątki na twoje miejsce czekają na ulicy. Komunikacja z centralą nie istnieje. Na górze wiedzą o nas tyle ile uprzejmie ktoś doniesie.
Możesz się starać, angażować, podchodzić profesjonalnie i z zaangażowaniem do klientów, mieć wiedzę. Niestety jesli kierownik Cię nie lubi, przekażę wyżej opinie na twój temat jaką będzie chciał. Nikt tego nie weryfikuje, nikt nie pyta jak jest. Sorry ale to słaba motywacja, może się odechcieć.
10
Check 2017-02-14 23:35
Lajla tylko podaje I pokazuje. Nauczyla sie tylko o paru kamieniach I zarabia pod 3 tys. Nie sprząta, nie przyjmuje reklamacji, nie Ma odpowiedzialnosci materialnej, nie placi za braki po inwenturze jejku pewnie nie musi stosowac 5 etapow sprzedazy. Taka to Ma dobrze. Lajla pewnie ma duzo bizuterii Apart + Zegarki. No I oczywiscie wyglada Jak TopModel. Przeciez malo wie I malo robi a Ma pod 3 tys.
3
Detektyw 2017-02-14 23:41
Jakies podobienstwo jest W pisach Lajly I Gwiazdy. Moze sie znaja.
3
Walenty 2017-02-14 23:55
Lajla dzis Walentynki. Daj sobie spokuj. Chyba nikt cie nie kocha jednak. Saaaaamotność to straszne.
2
zorro 2017-02-14 23:58
Trafne spostrzeżenie-a może nawet to jedna i ta sama osoba ? albo obie ,.należą do tej samej frakcji mającej przekonywać nas iż nasze widzenie firmy jest niewłaściwe a my sami jesteśmy niedouczonymi miernotami o wygórowanych potrzebach.....możliwe
5
nick 2017-02-17 16:34
Na szczęście już po wszystkim ,dzięki Mokrzyckiemu jest porządek na salonach (w tych sprawach)
2
Emka 2017-02-17 17:22
Tak, nie ma lewych list, 2 dni opieki na dziecko to opieka a nie urlop itp Niestety nadal jest źle, mentalność ludzka się nie zmienia. Ten kto był szują nadal nią jest. Aha, co do nadgodzin nadal nie płacą chętnie, najczęściej kierownik oddaje te godziny jako wolne.
3
Gwiazda 2017-02-17 21:57
Wypraszam sobie, na e znam Lili.
Metoda poligramowa, czy jakoś tak :) 2017-02-17 22:06
No i właśnie ten artykuł w gazecie o pracy w aparcie idealnie świadczy o tej pseudo firemce prowadzonej przez pseudo Janusza rodem z PRL. Na szczęście nasr@łem na te ich cudowny zakład i się zwolnilem i zarabiam więcej, i lepiej się czuje :) apart omijam szerokim łukiem, odradzam znajomym i rodzinie zakupy w tej sieciowce, są inne sklepy z lepszym asortymentem. Pozdrawiam
5
Detektyw 2017-02-17 22:21
Ha ha ha....Uwaga!!!!!!!!!!!!!! Gwiazda wrocila na antenę. Jakie dzis show będzie Gwiazdeczko?
2
Emilka 2017-02-17 22:28
A co powiecie o tym, że Donata z Riviery w Gdyni ma romans z koordynatorem Tymonrm i ten robi roszady wśród pracowników jak jej pasuje?
11
Psychiczna "kierowniczka" 2017-02-19 04:08
Dobrze że w Poznaniu takie rzeczy nie mają miejsca, może grzesznicy tej Gdyni bo nie chodzicie do kościoła?
1
Kaja 2017-02-19 08:19
To pomorze zepsute. Jakiś czas temu chodziły ploty ,że Pan też miał tam romans. Takie newsy już nie robią na nikim wrażenia. Zresztą co Cię obchodzi kto z kim sypia :p
1
Zakonnica 2017-02-20 04:13
A obchodzi bo apart to patriotyczna i katolicka firma współpracująca z księżmi
1
Selena 2017-02-20 09:32
Czy napiszecie coś o szkoleniach
1
xxx 2017-02-20 09:34
Masakra. On jest taki obleśny. Nie nadaję się do związku jest dużym dzieciem.
1
Jeszcze pracujący 2017-02-20 17:24
Przykład idzie z góry a już kidyś chodziła plotka o tym że Mareczk ma jakąś pannę z salonu do pukania. A poza tym Tymek ma przyzwolenie od samego OJCA DYREKTORA. BURDELLO BUM BUM.
1
były kierownik 2017-02-20 21:19
uuuuuu komuś roszady odbiły się czkawką i wylała się żółć :)

żółć - to najbardziej polskie słowo, składa się wyłącznie z polskich liter i doskonale oddaje nasz charakter.
4
S.T 2017-02-20 22:17
Ludzie o czym wy piszecie - telenowelom trąci. Co kogo obchodzi kto z kim. Pan dyrektor to pewnie zatacza się śmiechem czytając te pierdoły. Już pewnie myśli nad nową strategią oszczędności za którą my salonowe robole zapłacimy...
Mokra z Malty 2017-02-21 05:02
O i odezwała się... Pewnie sama masz nie czyste sumienie. Z kim sypiasz z góry ze zmieniasz temat?
Blech 2017-02-21 08:41
Niech lepiej zmieni taktykę bo mu wszyscy pracownicy odejdą a nowi nie przyjdą jak poczytają na intwrnetach jaka to wspaniała firma.
Emka 2017-02-21 10:58
Widzę, że link o tym co działo sie kiedys bardzo kogos kuł w oczęta...
1
Moments 2017-02-21 11:06
Dzień dobry. Czy planując pracę w Apart mogę liczyć na podobne wynagrodzenie jak w Jubitom? Kuzynka tam pracuje i ma średnio 3400 widziałam rmua , niestety brak wakatow i czekam. podobno w Apart płacą najlepiej.powiedzcie w ile mogę celowac ? Jestem z Pandory , tam mam tylko 2800 i masę wymagań , liczę na odpowiedź.
ZGROZA!!!!!!!! 2017-02-21 11:09
KUŁ?? Może KÓŁ od razu co? Boże, widzisz i nie grzmisz... Polacy stają się powoli analfabetami...
1
Kaja 2017-02-21 11:59
Zależy gdzie trafisz. Są salony gdzie zarabia się 1800, 2200, 2500 już kole w oczy szefostwo, 3000 to może w dużych miastach i to też pewnie ostatnie podrygi przed zmianą tabelek.
mrówka 2017-02-21 14:13
a do Pandory są miejsca? jak 2800 na rękę to jestem chętna ,u nas tez się napracujesz .lepiej się zastanów
2
S.T 2017-02-21 17:43
Znizyłas się koleżanko do salonowych kwok takich jak ty jest na pęczki, zero swojego prywatnego życia tylko kto z kim i gdzie... Widocznie nikt nie nie zwraca na ciebie uwagi:))). To co w Aparacie najlepsze zazdrość jak komuś jest lepiej :)))
1
Na wypowiedzeniu 2017-02-21 18:05
Ktoś pytał czy na wypowiedzeniu się pracuje czy też nie... Otóż ja jestem zwolniona z obowiązku świadczenia pracy, a spakować się i opuścić salon musiałam w 30minut bo tak mi kazano napisać na liście obecności. Nie zarabiałam w "normalnym" miesiącu 2tys, ale mimo wszystko mam żal do firmy, że pracując 4,5 roku nie znaleźli dla mnie miejsca w innym salonie tylko zdecydowali się na pozbycie uczciwego pracownika. Lubiłam tą pracę a w moim mieście raczej lepiej płatnej pracy nie znajdę w żadnym sklepie bo wszyscy oferują jedynie najniższą krajową tj. 1460 na rękę.
Życzę powodzenia "nowym" pracownikom, a obecnych pozdrawiam ;-) Pewnie nie raz rozmawialiśmy przez telefon w sprawie przesunięć itp ;)
Stefania 2017-02-21 19:39
U nas ponad 3400 to dostaniesz ale po grudniu chyba. W dużym mieście w najgorszym salonie dostaniesz od 1800-2500 na rękę
1
blondyna ze Szczecina 2017-02-21 21:00
oj tam zaraz obleśny.... mam totalnie inną opinię na jego temat.
Ale to ja - aktualny pracownik z ''zepsutego pomorza'' :D
Zonia 2017-02-21 23:04
Praca dla APART-u to czysta przyjemność, piękne salony.
1
Zostaw swoją opinię o Apart - Suchy Las
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Apart