brak logo

Apart

Suchy Las

Opinie o Apart

Jowita 2016-12-05 11:02:20
Właśnie poparłam tą wypowiedź, bardzo przepraszam wszystkich pracujących w salonach pomyliłam się jestem tu pierwszy raz. Nie wiem kto a raczej co sie kryje za nikiem Gwiazda ale zapewne ktoś ........ kropki muszą być. Dramat jak niski jest poziom umysłowy osoby to piszącej. Kobieto wiele spraw dziejących się w salonach nadaje się do inspekcji pracy i sądu pracy. Pracowników podejście takie jak pracodawcy do pracownika.
5
SANDRA 2016-12-05 23:34:42
Panu/Pani Gwieździe to już nawet najlepszy specjalista nie pomoże ;))). Poczekamy zobaczymy czy tak łatwo będzie znaleźć nowe nabytki. Dzisiaj znaleźć dobrego pracownika to cud. Masakra jakaś jak na firmę z takim prestiżem to aż z butów wyrywa kogo zatrudniają, przykład że Gwiazda jest wymarzonym pracownikiem... :)))żenada i smutek
3
Binki 2016-12-06 09:59:37
Wg. Trenerów masz obsługiwać swoim tempem, a 5 etapów ma być zrobione również w grudniu, rękawiczka oczywiście na ręce,jest to do zrobienia tylko zarobicie mniej,no chyba,że będzie jak w ubiegłym roku, sprzedawać jak najwięcej w m-cu grudniu zasady nie obowiązują . Najważniejszy jest pieniądz dla firmy,nie Wy pracownicy.
2
Emka 2016-12-06 10:39:50
Co Ty piszesz S.D ludzki? To największy tchórz,boi się konfrontacji,gada bzdety aby nie poruszać tematów salonowych. To jest dopiero mistrz zamiatania spraw pod dywan. Do tego nie słowny i prostacki. Wielokrotnie byłam świadkiem jego tekstów na temat innych pracowników, wówczas już wiedziałam,że jak tak mówi przy mnie o innych to również do innych mówi niepochlebnie na mój temat. Pod maską luźnego koordynatora kryje się ignorant popierający mobing,sam go też stosuje wobec podwładnych . Mało tego to plotkarz i człowieczek szukający sensacji.
4
PIP 2016-12-06 13:24:56
Jestem po rozmowie z PIP, dużo ciekawych rzeczy wiem.
Wasze 30 min przed otwarciem salonu zalicza się do Waszego czasu pracy tzn. jeżeli przychodzisz na 9.30 to wychodzisz o 21.30 itd a inaczej to są nadgodziny. Wasze umowy to sztuczne naciąganie, jak można być zatrudnionym na czas określony przez 10 lat?!!!! Można iść z tym do sądu pracy,ale zbyt dużo ludzi odpuszcza dla swojego spokoju,a oni dalej nas wykorzystują.
15
Były worker 2016-12-06 14:56:00
Zgadzam się p.S.D. zamiata wszystko ładnie pod dywanik jak chcesz porozmawiać ogólnie nigdy nie ma czasu a najlepiej wychodzą mu uniki jak jest problem na salonie to nie ma go przez najbliższy okres....
3
Emka 2016-12-07 08:25:32
Tak,bywało,że unikał zmiany na której coś się działo nawet przez pół roku. I śmieszyły mnie te wpisy do księgi wizytacji,uzupełniane jednorazowo po kilka miesięcy wstecz. Ten człowiek to jedna chodząca farsa.
4
Wojtek 2016-12-07 15:01:52
Odradzam salon APART w galerii Nova Park ! Miałem ostatnio nieprzyjemność być obsługiwany przez kierowniczkę, której podejście w stosunku do mnie było lekceważące. Pani zachowywała się jakby znalazła się w sklepie za karę. Ponadto wychodząc ze sklepu słyszałem jak odnosi się do współpracowników. Szczerze współczuję ludziom, którymi kieruje ta Pani. Z doświadczenia wiem, że stosunek Kierownika do współpracowników przedkłada się na atmosferę w sklepie, ta natomiast jest odbierana przez klientów. Pomijam już fakt nastawienia Pani kierownik do klienta, co z punktu widzenia właścicieli marki Apart, zapewne nie jest zachowaniem pożądanym. Rozpatrywałem nawet opcję złożenia pisemnej skargi, jednak stwierdziłem, że opinia umieszczona w sieci trafi do szerszej rzeszy ludzi. Jeżeli tylko ktoś z Zarządu interesuje się opinią marki, zapewne przeczyta również moją - niestety niepochlebną.
8
Po przejściach 2016-12-08 10:17:26
Wojtku - pani kierownik salonu Apart z Nova Park jest NIEUSUWALNA ze względu za zasługi donosicielstwa względem pana koordynatora regionalnego, który uwielbia wszelkiego rodzaju smaczki, ploteczki i informacje z życia prywatnego pracowników. Pani kierownik dzięki swojej doskonałej pamięci lub ewentualnie prowadzonej kartotece osobowej (zwanej żartobliwie przez pracowników "zeszytem"), potrafi przypomnieć co kto powiedział, spierniczył lub nie wykonał z dokładnością do daty i godziny +/-10 lat. Taki kierownik to skarb dla pana koordynatora regionalnego, a kwestia jakości obsługi klienta i zamordyzmu względem pracowników to sprawa trzeciorzędna. Skarg na tę panią było już bardzo wiele ale zasługi na polu donosicielstwa są zbyt cenne z miłości do chytrości.
6
Emka 2016-12-08 11:29:54
jak każdy kierownik włazo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a takich są dziesiątki.
3
Ktoś kto ma dosyć 2016-12-08 14:06:09
Ogólnie mówiąc "słodycz" z wierzchu złotko z napisem TRUFLE, ale rozwiń a je.b.ie żywym gównem. Poznańskie szambo i nic więcej. Ciekawe czy pan Krychowiak wie że dzięki niemu i całej reszcie celebrytów firma zabrała przed samym grudniem pracownikom kasę z wynagrodzenia aby on z całą resztą mógł wciąż gwiazdorzyć.
18
Obłok 2016-12-08 23:11:06
Ale Gwiazda błysnęła. My nie chcemy więcej niż to co nam się należy z prowizji. Jak prosilismy o podwyżki to słyszeliśmy że będziemy mieli więcej jak więcej sprzedamy. Więc sprzedawalismy jeszcze więcej żeby więcej zarobić. No i jaki efekt? W rezultacie obniża pensji a nie uznanie za dobre wyniki. Czyli kara. Nic od firmy nie dostajemy nawet zaproszeń na inwenty (ciekawy był na dzień dziecka, na który żadne dziecko sprzedawcy nie było zaproszone). System obejmuje tylko kary nagród BRAK. Co do prezencji Naszej jeśli jest tak fatalnie proponuje zatrudnić do salonów uczestniczki i uczestników np.Top Model. Jak będzie ich mało to są agencje modelek i modeli. Tekst że nie mamy tak źle jest slaby. To jak źle możemy mieć? Jeszcze więcej zastraszeń? Jeszcze więcej mobbingu? Weksle na jeszcze wyższe kwoty? Nie pracujemy w firmie krzak tylko w firmie Apart najbardziej rozpoznawalna, zdobywająca nagrody, sponsorujaca gwiazdy. LIDER W BRANZY JUBILERSKIEJ W POLSCE.
24
Obłok 2016-12-08 23:42:46
Gwiazdo gwiazdo gdzie jesteś? Straciłaś blask? Pewnie wygasłaś. Tak krótko świeciłaś. Słabej jakości byłaś.
5
Zadowoleni 2016-12-09 13:04:17
Wystarczy dyktafon i uderzenie do odpowiedniej instytucji. W trójmieście się udało.
4
Pytanie 2016-12-09 13:27:56
Panowie i panie mam pytanie do pracownikow w Suchym Lesie. Jakie godziny pracy sa u Aparcie? Stala godzina czy sa zmiany np jeden tydzien na rano drugi na popoludnie a trzeci na nocke? Jak to wyglada? Moze mi ktos powiedziec? I od ktorej do ktorej?
czarno-biała 2016-12-09 20:42:11
Niestety, tych co chcą pracować w Apart trzeba rozczarować. Wszystko to prawda. Salon, w którym pracuje jeszcze nie miał obniżonej tabelki, ale ludzie mówią, że to kwestia czasu.
Zarządzający traktują pracowników jak niewolników. Dominuje zawsze jedno zdanie - nie podoba się? To wynocha. Wymagania, kontrole, egzaminy, a od firmy nic. To zaszczyt dla takiego niewolnika, że pracuje w tak "ekskluzywnym" miejscu. Godnej premii pracownik nigdy nie zobaczy. To dzięki KLIENTOWI firma ma zyski, nie dzięki pracownikom. Sobie zostawiają grube miliony, płacą gwiazdom nieprzyzwoite pieniądze, a pracownik jest jak ścierka do podłogi. Apart wszedzie jest sponsorem, zamiast rozpieprzać kasę na lewo i prawo, zadbaliby o pracowników. Dobry pracownik to zadowolony pracownik. O paczkach na święta zapomnijcie. Natomiast cały czas trzeba się pilnować, bo może przyjść tajemniczy klient, regionalny albo jeden świr od zarządzających, który szpieguje ludzi po salonach. Żenada.
Obniżenie premii ma prowadzić do tego, że ludzie zaczną się zwalniać, a na ich miejsce przyjmą tego,co zgodzi się pracować za 1200 zł, czyli Ukraińca. Myślicie, że za dodatkowe umiejętności ktoś Wam podziękuje, zapłaci? Nigdy!!! Góra zapomniała, że firma działa dzięki takim małym trybikom jak zwykli sprzedawcy, bo gdyby nie oni to biżuteria nie sprzedałaby się sama. :-P
Banda oszustów, ale bazują na naszych potrzebach, czyli na tym, że "musimy płacić rachunki". Koleżanki, które pracują w Apart 7-10 lat mówią, że roku na rok jest coraz gorzej. 3 tysięcy nigdy nie zarobisz w normalny miesiąc. Grudzień to co innego.
Kolejny polski pracodawca, który oszukuje rodaka.
25
Jeszcze pracyją y 2016-12-09 22:43:07
Temat rzeka jeśli wszyscy sfrustrowani pracownicy
Napisali by od siebie po 3-4 zdania to na pewno zabrakło by miejsca na serwerze. Przykre ale prawdziwe.
8
Prawda w pigułce 2016-12-09 23:42:15
Jeśli ktoś chce pracować w Apart to: musi znać na pamięć wszystkie informacje że strony www tzn,, EKSPERT.. diamenty, zegarki, obrączki, perły, kamienie kolorowe szlachetne( oczywiście wszystkie szczegóły również Gemmologiczne) dodatkowo nazwy wszystkich kolekcji biżuterii z każdego rodzaju: srebra, złota, diamentów, Artelioni . Znać na pamięć nazwy kolekcji z każdej marki zegarków. Jak klient pokaże palcem my mamy odrazu operować nazwa kolekcji zegarka wskazanego. Najlepiej wiedzieć wszystko o tej sztuce nie dotykając go. Podobnie jak biżuteria. Oprócz tego musicie sprawnie i w przyjaznej atmosferze przyjmować reklamacjie klientów. Trzeba się pilnować w takiej sytuacji bo jak źle zmierzycie sztukę która jest przyjmowana albo nie dopiszecie że np. Nie było możliwości wymierzenia bo łańcuszek się rozpadał czy tez: Brakowało karabińczyka.Wtedy będzie wysłany oficjalny e-mail z dz. Reklamacji z powiadomieniem koordynatora, o niedopuszczalnym błędzie jaki popełnił dany pracownik bo to wpływa na decyzję rozpatrzenia. Błędy sprzedawców są raportowane i zgłaszane do koordynatora itd. .. Najważniejsza sprawa!!!!!!!! Trzeba znać wszystkich ambasadorów , twarze Apart, w jakich programach uczestniczy Apart, jakie nagrody firma zdobyła. Wszystko co w zakładce fashon. Pewnie to nie wszysko aaaaaa no i Wasz wizerunek. No to poziom tak jak napisal OBłOK . Top Model albo spotkają cię przykre uwagi w kwestii twojego wizerunku. Niedopuszczalne są odrosty u Pań.
19
Pat i kot 2016-12-10 03:57:53
Bo oni twierdzą że to celebracji zwiększają sprzedaż, sprzedawcy są od podawania
5
Dobromir 2016-12-10 23:04:15
Reasumując: zarobki w dół, wymagania w górę. A tak na marginesie to dobry wygląd kosztuje-fryzjer, paznokcie, makijaż....itd więc może by tak w ramach dbałości o wizerunek jakiś fundusz reprezentacyjny?
/
9
Prawda w pigułce 2016-12-10 23:21:41
W tej firmie nie istnieje pojęcie FUNDUSZ przynaniej dla sprzedawców.
7
do zadowolonego 2016-12-10 23:43:23
...tak się udało,że kolega nagrywający został zdegradowany a raczej wypędzony na inny salom.konfidentów nikt nie lubi i całe Trójmiasto z niego szydzi. tyle z twojego zadowolenia.
Krzysztof 2016-12-11 01:36:43
To fajnie macie w tym Trójmieście, w Poznaniu jest odwrotnie.
Jeszcze pracyjący 2016-12-11 10:20:16
Ja i wiele innych osób szydzimy z byłego kierownika a nie z chlopaka który to zrobił. Zazdroszczę mu jaj, a do salonu do którego go przenieśli to żadna degradacja.
4
szok 2016-12-11 13:08:32
czy ja dobrze kumam .że porządek został zrobiony z kierownikiem dzięki nagraniu Go ? jak się należało to ok.
3
Bill 2016-12-11 19:33:53
Witam dawno mnie nie było:)
Ciekaw jestem komu gwiazda ciągnę... , aby się na stanowisko wybiła. Parę pań tu takich było. Szczególnie jeden informatyk lubił to wykorzystywać ....:) ha ha z miłości do piekna
4
Weko 2016-12-11 21:43:50
A co ten kierownik wywijal
Zainteresowana porównująca dochody i koszty ponies 2016-12-11 22:16:31
Ważna informacja właściwie zapytanie do Pań pracujących w salonach. W Mag. Centralnym można zamawiać lakiery do paznokci (kolorystyka)jakie są dopuszczalne w pracy ?????? Bo ja nie używam prywatnie żadnego z tych kolorów. Czyli mam inwestować ze swoich pieniędzy prywatnych??? Wymagane obuwie można zamawiać w centrali????
6
Emka 2016-12-11 22:51:04
Ten informatyk to Pan Z. Brzydki okrutnie...a fuuuuuu.
2
Jeszcze pracyjący 2016-12-12 07:52:29
Jak to? To co nam obcięli z pensji (grudzień przede wszystkim) wpływa na FUNDUSZ dla biednych PREZESÓW I OJCA DYREKTORA.
7
Włodek Putin 2016-12-13 00:09:37
Czytam i nie wierzę, że można w okresie sprzedaży na które firma pracowała cały rok zabrać tak sobie zarobione pieniądze ? Przecież na Święta aby swych Pracowników docenić to daje się im pieniądze, paczki albo inne suweniry aby byli zadowoleni, że Szef ich pracę ceni. To chyba jakaś Izraelska firma, bo jak znam Polskę to mają inne tradycje na Święta Bożego Narodzenia? U nas w Rosji, to byłoby nie do pomyślenia, aby pieniądze zabrać przed Świętami.
16
Marek 2016-12-14 17:15:50
O to identycznie jak w Legnicy w Galerii Piastów. Tam to dopiero jest mobbing. Ostatnio robiłem tam zakupy w pięknie wyremontowanym salonie i myślałem ze kierownik będzie nowy tak jak salon a tu wyobraźcie sobie moje zdziwienie jak zobaczyłem ta sama kierowniczke, wiecznie z niezadowolonym grymasem na twarzy... Jestem tam stałym klientem i nie raz slyszalem jak ta Pani odnosi się do współpracowników...tylko współczuć załodze...miałem nawet napisać skargę gdzieś wyżej bo jest to niedopuszczalne aby tak się odnosić do drugiego człowieka. Ogólnie to ciężko sobie wyobrazić jak tak prestiżowa firma jak Apart może sobie pozwolić na takie sytuacje... Wstyd !
4
Max 2016-12-14 23:44:58
Jaki PIP, Jaki kary o czym Wy piszecie i marzycie, nawet gdyby ktos sie dobral do...D...."Apartowi" to dla nich kazda kara pieniezna bedzie "smieszna", ile zaplaca 2-5 tys. co to dla nich, przy milionowych zarobkach..... ; ( plakac sie chce.
Zeby tak dostali 1 mln kary, to moze by sie poznaniacy-dusigrosze ogarneli.
8
Jeszcze trochę 2016-12-15 09:02:27
Wprowadzili już tokeny. Wszystko powoli zmierza do indywidualnych prowizji.
Już myślą żeby wprowadzić 8 godzinny system pracy. Codziennie po 8 godzin
Ponoć jestesmy mało wydajni.
Jednak w grudniu jak robimy 4×12h jest ok
Zaczyna się obniżanie tabelek.
Za dużo zarobimy .
Ale jak to ostatnio powiedział ojciec dyrektor:
Taki cyrk jakie małpy.
10 lat pracy.
Zarobki 2300
Z roku na rok coraz gorzej.

18
aaureolkaa 2016-12-15 17:36:25
Ja tam czekam do końca grudnia i żegnam się z firmą...
9
Emka 2016-12-16 07:38:24
No to ciekawie 8 h codziennie...
2
Apart 2016-12-16 20:12:43
Proszę o info skąd wiadomo , ze 8 godzinny dzień pracy ma byc? Może to ploteczka tylko. Proszę o sprawdzone info
5
Ona 2016-12-18 20:06:27
Taka sytuacja jest w wielu miastach. Wyglada na to,że firma celowo zatrudnia właśnie takich kierowników. Mobing na salonach to dość popularny proceder w tak renomowanej firmie jaką jest apart. Może warto napisać tę skargę. Pracowicy nie mają odwagi się żalić a skargi klientów przynajmniej trafiają gdzie trzeba.
13
Emka 2016-12-22 18:48:12
Wesołych świąt dla Was, byli i aktualni pracownicy salonów.
17
nikt 2016-12-25 12:40:41
Dużo odpoczynku I spokoju.zdrowia i spełnienia marzeń
2
Luna 2016-12-30 22:46:37
Napiszcie coś więcej o szkoleniach sprzedażowych prosze:)
Emka 2016-12-31 00:23:22
To tresura a nie szkolenia.
5
Luna 2016-12-31 09:45:58
A jak to wygląda bo są 2 dni i na co się nastawić?
Emka 2017-01-01 19:33:24
Będziesz przerabiać 5 etapów sprzedaży a potem scenki z obsługi klienta,generalnie teatr,jeżeli jesteś słabą aktorką i nie lubisz jak gapi sie na ciebie ileś par oczów to kiepsko.
3
Luna 2017-01-01 21:11:59
A kiedy sprawdzają znajomość kolekcji produktu itp.są jakieś testy?
Emka 2017-01-02 13:07:20
Nie wiem ile pracujesz, ale masz wiedzieć wszystko o kolekcjach,celebrytach itp. Ktoś wcześniej to dokładnie opisał,przeglądnij forum.
2
Luna 2017-01-02 15:16:13
Czy ktoś wie więcej o wprowadzeniu 8 godz czasu pracy?to plotka czy z wiarygodnych źródeł?
Zoja 2017-01-12 14:00:03
Emka pracujesz w super firmie to sie ciesz i nie narzekaj.
Emka 2017-01-13 12:40:05
Ha ha ha skąd Ty się urwałaś? Super firma? Uśmiałam się do łez. Nic nie wiesz o tej firmie,bo jakbyś wiedziała to nie napisała byś swojego posta.
3
Ja 2017-01-14 11:53:50
Prosze o sprecyzowanie slowa:"super". Ma Pani na mysli prestiz marki czy co? Kto w dzisiejszych czasach ceni taka wartosc? Kazdy normalny zwykly czlowiek oczekuje pracy za satysfakcjonujace pieniadze i mozliwosc pogodzenia jej z zyciem prywatnym, liczy sie tez lokalizacja oraz atmosfera. Wszystkie te wartosci ostatnio padly. Juz nawet mozliwosc zmian termimu urlopu nam zabrali. Moja rodzina przestanie niedlugo istniec bo co to za frajda gdy na wakacje pojade sama albo wcale. O spedzaniu Swiat Bozego Narodzenia nie wspomne, chyba nigdy nie pojde do corki na przedstawienie...Wiec pytam: co oznacza slowo "super" ?? Dla mnie poziom max dobry/dostateczny
10
Zostaw swoją opinię o Apart - Suchy Las
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Apart