logo Electronic Control Systems

Electronic Control Systems

Balice

Opinie o Electronic Control Systems

anonim 2009-06-18 13:07:09
Słowa kojarzące się z Electronic Control Systems (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):wyczerpująca
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako zadowalajaca.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są bardzo dobra.
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Electronic Control Systems: ludzie i nowe technologie
Najbardziej nie podobało mi się w Electronic Control Systems:
byłem tam 2010-11-25 17:10:37
Czytam opinie na ten temat firmy w której byłem przez 14 msc, musze powiedzieć że było cięzko i zgadzam się z opiniami kolegów że w pewnych okresach praca po 10-12h, ale na koniec dostałem sporą kasę za nadgodziny, niewykożystane urlopy itp.. rozliczyli się co do złotówki - nie nażekam. Przeniosłem się do innej formy i tu dopiero sie( usunięte przez administratora ) . Dla lubiących wyzwania i pracę firma jest ok, przed moim odejściem wiele się zmieniło na lepsze, dodatkowo mają nowy sprzętm (sprawdzany, wymieniany i atestowany), samochody a nie tak jak teraz jeżdże starym paściem i pracuje na ryzykownym sprzęcie.
1
biedny 2010-11-26 17:47:13
zwolniłem sie ostatnio z konkurencyjnej firmy dla ECSu i czytam gdzie mozna się załapać i czy wszędzie jest tak samo. U mnie w starej firmie pojęcie nadgodziny i premia (chyba że czekoladki na święta to premia) to abstrakcja nie znali takiego pojęcie wam przynajmniej coś płacą. Czy warto składać podanie? proszę o info kogoś kto tam pracuje.
2
pracuś 2010-12-03 17:50:01
w dopowiedzi dla niektórych kolegów chciałbym zaprzeczyć że tu jest wyzysk teraz w grudniu większość pracowników dostała kasę za nadgodziny i premie powiem że byłem zaskoczony jak zobaczyłem stan konta "złego słowa nie powiem" a podobno i za grudzień ma być podobnie jedynie faktem jest że pracy ogrom i czasami sie( usunięte przez administratora ) e to robota dla facetów a jak komuś nie pasuje to zawsze może zamiatać w TESCO lub siedzieć na kasie tak jak to ujął jeden z poprzedników, odnosząc się do tego że firma idzie w dół to chyba gość nie wie co pisze w ostatnim okresie jest tyle zleceń ile chyba jeszcze nigdy nie było widać że chłopaki idą do przodu.
3
xxx 2010-12-14 12:00:38
potwierdzam też dostałę całkiem fajną kaskę na święta :) żona sie ucieszyła, bedzie futro:) a i w grudniu podobno też ma być kasa za nadgodziny za listopad, jestem zadowolony i nie zamierzam iść tam gdzie podobno trawa jest zieleńsza bo już nie jeden sie przejechał nawet ci co odeszli w poszukiwaniu szcześcia a teraz chcieliby wrócić, he he
anonim 2010-12-18 11:01:41
biedny - 2010-11-26 17:47:13zwolniłem sie ostatnio z konkurencyjnej firmy dla ECSu i czytam gdzie mozna się załapać i czy wszędzie jest tak samo. U mnie w starej firmie pojęcie nadgodziny i premia (chyba że czekoladki na święta to premia) to abstrakcja nie znali takiego pojęcie wam przynajmniej coś płacą. Czy warto składać podanie? proszę o info kogoś kto tam pracuje.( usunięte przez administratora ) .
tech 2010-12-30 14:24:21
A możecie mi powiedzieć na jakie zarobki mogę liczyć jako technik na początek ?
anonim 2010-12-31 05:56:56
tech - 2010-12-30 14:24:21

A możecie mi powiedzieć na jakie zarobki mogę liczyć jako technik na początek ?

Witaj "tech" .Nie wiem na ile moglbys liczyc na poczatek jako technik ... ale "srednia" w tej firmie to okolo 1800 PLN na reke + jakas chocby nie wielka premia + nadgodziny placone cokolwiek "dziwnie" bo 1 raz w roku ( ale od 2011 roku PODOBNO maja placic co kwartal ) ale za to uzbiera Ci sie niezla kasa za nie ... slyszalem o kilku pracownikach,ktorzy tylko za przepracowane nadgodziny w skali roku wzieli po okolo 7000 PLN.Poza tym kawy czy herbaty mozesz pic na koszt firmy ile wlezie w miare wolnego czasu.A ludzie jak to ludzie sa rozni ... od takich potrafiacych Cie zrozumiec do takich,ktorzy tylko przytakuja a i tak robia i mysla swoje.
anonim 2011-01-03 15:09:22
Zgadzam sie z Krzysiem, kasa niezła zwłaszcza na święta a i za grudzień doliczyli nadgodziny + premia, jestem mile zaskoczony sprawdzajac stan konta, generalinie jak robisz swoje to nie można nażekać płaca moim zdniem uczciwie i nieźle w porównaniu do konkurencji (z tego co wiem od kolegów którzy tam pracują - pozdro) pozdrawiam wszystkich kolegów z ECS i ExECS
as 2011-02-12 22:35:14
Nie rozumiem po co to narzekanie ... kto chce to tam pracuje ... Ja juz tam chwile pracuje i nie narzekam praca nie jest lęką ale caly czas cos sie dzieje i nie ma jakies chorej rutyny (zalezy co kto lubi) a jeszcze nigdzie nie pracowalem zeby wszystkim wszystko pasowalo wiec po co sie zle nastawiac a zwykle ci narzekaja co nic nie robia ... aa co ( usunięte przez administratora ) zamiast zastanawiac sie na forum czy nadgodziny beda wyplace to idz d( usunięte przez administratora ) sie spytaj jak tu jestes takim kozakiem a nie wypisuj tu bredni... bo to nie jest miejsce na to ... pozdrawiam
Monter 2011-03-26 21:49:38
Tak czytam i sie za glowe lapie - ile wy chlopcy macie lat ? Jakie macie doswiadczenie ? - Przepracowalem pewnie 3x wiecej niz wy w kilku firmach i dla kilku( usunięte przez administratora ) Dla wiekszosci z was to pewnie pierwsza praca, choc dziwne bo macie jakies przyzwyczajenia z komuny ze sa nadgodziny ze sie pracuje 20 godzin ?? Kurde to jest NORMALNE - ale jak ktos szuka pracy na 8h to powinien rzeczywiscie ulice zamiatac albo na poczcie pracowac ale tam nawet za mala kase trzeba miec chody. Ech - najbardziej rozsmieszyl mnie( usunięte przez administratora ) , ktory sie rozplakal i po drugim dniu uciekl do mamusi bo robota ciezka :-))))
anonim 2011-04-16 19:23:47
Nie wiem czy tu pisza faktycznie pracownicy czy zawistna konkurencja - dla nas ECS jest najlepszym uslugodawca przede wszystkim dzieki ludziom i ich niesamowitej motywacji. Zawsze powtarzam opinie ze \"po nich nie trzeba poprawiac, moza na nich polegac. Kto wie czy w przyszlosci nie bede tam pracowal :) Patrzac jak zmienia sie rynek - outsourcing, zmniejszanie kosztow po stonie operatora w koncu spowoduje ze lepiej bedzie przejsc do dostawcy uslug niz pracowac (usunięte przez administratora) Z tego zas co zdazylem zauwazyc ECS z malutkiej firemki z domku z garazem stal sie potentatem u kazdego operatora i z roku na rok robia wiecej i wiekszym zakresie choc ponoc jest mega kryzys w polsce ....
N. 2011-04-18 14:07:26
Sporo sie ostatnio pojawilo ogloszen na kierownika budowy stacji.
Czy ktos sie moze orientuje (tylko w przybliżeniu ) jakie pensje oni tam oferują na to stanowisko?
Tylko nie piszcie juz o nadgodzinach - bo to nie pensja :)
Z gory dzieki.
Krajan:) 2011-11-15 20:32:43
Witam!
Jak wyglada aktualnie sprawa przyjęć do ECS, dodam że kończyłem Elektrotechnike na Agh. Z góry dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam!
. 2012-01-29 23:35:46
Czytając wasze wypowiedzi muszę z wieloma się zgodzić. Praca w firmie ECS na pewno nie jest pracą w której pracuje się po 8 godzin dziennie. W większości praca jest poza Krakowem co ma swoje plusy i minusy. Jeśli chodzi o wynagrodzenie to nie jest źle choć wiadomo że każdy chciałby dużo więcej zarabiać. Pracując w ECS możemy być pewnie że nikt nas nie wykorzysta, nadgodziny czy delegacje są zawsze dokładnie rozliczane a wypłata jest zawsze pierwszego na koncie. Na dzień dobry firma wysyła nowego pracownika na badania i kursy oczywiście w pełni je finansując. Co do ścieżki awansu- jeśli jesteś dobry w tym co robisz i przykładasz to na pewno zostaniesz doceniony.
Mogę z czystym sercem polecić firmę ECS.
Pozdrawiam.
5
jarek 2014-04-03 22:46:22
Specjalista ds. sprzedaży urządzeń HVAC poszukiwany do Electronic Control Systems, więcej informacji na ich stronie!
Remik 2014-04-07 16:48:41
O ciekawa oferta z tego co przeglądałem na szybko, ktoś wie jak tam zespół, ludzie w porządku, da radę normalnie pogadać?
niki 2014-05-27 12:47:54
Jestem studentem i pytanie czy to będzie dobra firma aby przeżyć pierwsze szlify? Mogę dostać po dupie, grunt żeby były szkolenia i płacone za nadgodziny.. w końcu za darmo nic w tych czasach nie dają
1
ITomek 2014-10-28 16:28:02
jestem świeżo po kierunku robotyka i automatyka, czy mam szansę dostać się do Electronic Control systems i na jakich warunkach?dużo dobrego o nich słyszałem, chciałbym zacząć akurat u nich swoją karierę.ważne też żeby działać praktycznie, szkolić się, robić zlecenia non stop - na tym zależy mi w pracy
karik 2014-11-16 03:04:38
widzę , że co raz więcej studenciaków startuje do tej firmy... Jeżeli chodzi o pracę tutaj to nikt się z młodymi tu pieścił nie będzie, także jeśli masz smykałkę do swojej roboty to warto spróbować, bo trzeba przyznać , że obiboków raczej nie tolerują , a i Tobie nie opłaca się tu pracować i się lenić,...uwierz
Franek 2015-02-12 14:26:50
Cześć,
Mam pytanie jak pracuje się w firmie ECS w Balicach, pojawiło się kilka ofert interesują mnie związane z automatyką. Wiadomo że jest to zależne od stanowiska ale jak wygląda praca, czy projekty przygotowywane są na miejscu czy praca raczej w całej Polsce.
Zamierzam dłużej popracować w firmie, czy warto bo staż też dosyć długi jest w obecnej. Jak z wypłatami , urlopami i nadgodzinami, czy pracownik jest traktowany jak zło konieczne czy doceniany? Czy są szkolenia jakieś pakiety socjalne?

1
oki 2015-03-31 22:28:48
Wiecie czy może ta firma przyjmuje studentów na praktyki. chciałbym się zajmować w swojej przyszłej pracy włąsnie sieciami, a wiem, żę ta firma sięzajmuje integracją ibudowaniem takich sieci. Mają bardzo pokaźne protfolio. Z resztą można zobaczyć wszystko na ich stronie internetowej, na prawdę firma robi wrażenie
Ciekawy 2016-08-26 17:23:00
Cześć, jaką firmę polecacie do projektowania sieci FTTH? Chodzi mi o zarobki i atmosferę w pracy, gdy mam już jakieś doświadczenie. Nie pracowałem tutaj, ale podepnę się pod temat jeżeli można.
Ciekawy 2016-09-04 14:05:59
Tak jak pisałem, chodzi o projektowanie sieci, czyli na przykład asystent projektanta.
andrew 2016-09-04 14:09:37
A jakie masz doświadczenie @ciekawy a może inaczej gdzie je zdobywałeś? Tutaj jednak trzeba się pochwalić niezłym cv żeby się dostać a później dopiero zastawiać się czy pensja jest adekwatna czy nie i ewentualnie negocjować
Zostaw swoją opinię o Electronic Control Systems - Balice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Electronic Control Systems