brak logo

KLER S.A.

Dobrodzień

Opinie o KLER S.A.

ATIK 2010-01-08 15:02:07
Nie radziłabym tam pracowac, bo nie jest lekko...te kobity, ktore tam pracują fizycznie muszą nieraz na 4 rano do pracy jechac, no hellllllooooołłłłł!!! Ktory człowiek chciał by wstawac o 3 nad ranem! jak jest 2 zmiana to jeszcze chyba mozna wytrzymac pracując do 24 (bo tak pracują) ale rano na 4. Jeszcze jak ktos ma 50 km do pracy to kogo to interesuje o ktorej on wstaje! A ludzie przy biurku nie są zbyt mili, mogli by chociaż współczuc tym pracownikom, a oni najlepiej by sie tylko wydzierali, bo mają np zły dzien. Czasem jest normalny wymiar czasu pracy, ale czesciej sa te zwariowane godziny. A wypłata nie jest wygerowana tylko blizej podstawowej krajowej.
janko 2010-05-05 10:48:53
spoko oni oszczedzaja na wszystkim. niedlugo nie bedzie mozna nawet papieru toaletowego uzywac - bo i tu wprowadza oszczednosci.
ogolnie nie polecam.
ada 2010-05-11 14:38:39
kolego nic sie nei martw, w biurach jest jeszcze gorzej!
mariusz 2010-05-21 11:10:50
no to jest zenujace. Atmosfera pracy straszna. Wymogi jeszcze gorsze i wpajanie wszelakich oszczednosci, mi jest az glupio przed partnerami z ktorymi wspolpracuje. Rozumiem negocjacje, ale to co mi kaza robic to jakas masakra.
Ogolnie nie polecam i tak jak mowi przedmowca niedlugo bedziemy chodzic do kibelka z wlasnymi chusteczkami i bedziemy wrzucac 50 gr za wode
lalik 2010-06-13 22:53:51
dokladnie tak pracuje sie w klerze...oszczednosci, oszczednosci i jeszcze raz oszczednosci...
anonim 2010-07-18 23:51:12
Kila i mogila.
odradzam jakakolwiek wspolprace!
krzyś 2010-07-23 18:09:38
Ta firma to jedna wielka pomyłka, jeden wielki (usunięte przez administratora), brak organizacji, małe zarobki. Nie polecam.
cypis 2010-10-23 14:47:37
beznadziejna firma,beznadziejna kadra kierownicza,beznadziejne układy itp,itd
odradzam
były stary pracownik 2010-11-22 17:31:04
Lata wstecz zarobki były powyżej średniej krajowej,wtedy praca dla..... Klera, była zaszczytem, a potem do głosu dochodzili..... nawiedzeni organizatorzy pracy, na skutki nie trzeba było długo czekać Firma stworzona z wielkim poświęceniem pracodawcy i ówczesnych pracowników zaczęła upadać już kilka lat temu, ale ogromne zaślepienie i zacietrzewienie kadry i udziałowców potrafiło tak potężny zakład .... rzucić na kolana......
Doradca 2010-12-02 20:57:25
Możeci mi naświetlić bardziej nieco pracę w tej firmie, wysyłałem aplikację na stanowisko doradcy handlowego w salonie, co prawda w Rzeszowie no ale podejżewam że propozycja finansowa jest taka sama w każdym miejscu. na co mogę liczyć jeżeli chodzi o zarobki ?
KS 2011-01-26 00:15:57
Dopóki firma będzie stawiała na taką kadrę zarządzającą jaką wykreowała w ostatnich latach(usunięte przez administratora)to nie będzie miała najmniejszych szans na wyjście z zamkniętego kręgu porażek. Jest wiele firm gdzie kreowane są logiczne drogi awansu. Nie polecam !!!
pracownik 2011-09-20 08:59:28
Teraz sytuacja jest jeszcze gorsza. Apogeum(usunięte przez administratora)
inka 2013-04-08 21:59:43
Czytając opinie widać,że nie jest tam najlepiej,to dlatego wyroby KLER są tak fatalne,złej jakosci,szybko się niszczą,a firma nie chce przyjmować reklamacji.Jakie warunki pracy takie wyroby.W takiej sytuacji dlugo nie pociągną.
2
xyz 2013-05-16 17:09:29
tej - 2013-04-25 11:07:48

Co dokładnie znaczy że marne zarobki? Ile tam się zarabia? A jak traktują pracowników? Jaki socjal jest?
zarobki ? standardowo najniższa krajowa, a socjal - ale się uśmiałem, co to jest , chyba tylko dla wybranych co nie mają własnego zdania. Pozostałe odpowiedzi są powyżej.
1
gość 1234 2013-09-13 22:00:03
a ile zarabia się w salonach Kler, jako dradca klienta
9
Wojtek 2013-10-11 11:31:21
Witam,
Czy ktoś z Państwa pracował może w Kler" na wrocławskich bielanach?
pracownik 2014-03-20 21:10:30
Nie ma opinii, bo na ten temat nie wolno nam się wypowiadać.
2
Ola 2014-03-31 21:22:41
Pracuje w firme Kler od kilku lat i jestem zadowolona z zarobków oraz z tego co firma mi oferuje. Jeszcze bardziej cieszę się, że tam pracuje kiedy słyszę w jakich warunkach w innych fimach pracują znajomi. Oczywiście zawsze mogłabym chcieć wiecej zarabiać itd, ale widzę że w innych firmach niestety jest gorzej!
kuszo 2014-04-30 22:28:11
ja słyszałem, że w KLER można liczyć na 1400 złotych netto miesięcznie, tylko, że podobno 7 dni w tygodniu, choć w to już raczej nie wierzę
bolo 2014-05-07 20:44:59
Moze jest w takim razie na forum aktualny pracownik Kler i napisałby ile w tym prawdy, dość istotne jest tez podanie nazwy stanowiska.
tik 2014-05-14 00:35:28
pracuję już trochę i jest ok, warto starać się o etat, choć rekrutacja trwa dość długo, bo są trzy etapy, a kandydatów sporo
jolka 2014-06-06 15:35:35
To ile dokładnie trwa ta owa rekrutacja, bo Kler ma oferte pracy, nic specjalnego - Doradca klienta ds. wyposażenia wnętrz, ale mysle nad aplikacją.
Oferty Pracy
2014-05-28
Żródło: gazetapraca.pl
Rzeszów
(podkarpackie)
KRAJOWY LIDER W PRODUKCJI MEBLI WYPOCZYNKOWYCHPOSIADAJĄCY SIEĆ SPRZEDAŻY W KRAJU I ZA GRANICĄ POSZUKUJE KANDYDATÓW NA STANOWISKO DORADCA KLIENTAds. WYPOSAŻENIA WNĘTRZ DO PRACY W SALONIE FIRMOWYM W RZESZOWIE Od kandydatów oczekujemy: łatwości w nawiązywaniu kontaktów interpersonalnych, umiejętności pracy w zespole, kreatywności i konsekwencji w działaniu, mile widziane zainteresowania urządzaniem wnętrz, umiejętności pro
Janina 2014-06-12 11:34:39
Doradca klienta ds. wyposażenia wnętrz KLER 2014-05-28 Żródło: gazetapraca.pl Rzeszów (podkarpackie) KRAJOWY LIDER W PRODUKCJI MEBLI WYPOCZYNKOWYCHPOSIADAJĄCY SIEĆ SPRZEDAŻY W KRAJU I ZA GRANICĄ POSZUKUJE KANDYDATÓW NA STANOWISKO DORADCA KLIENTAds. WYPO[...]">@Oferty Pracy - 2014-06-12 11:34:38
Witam,
Mieszkam w Californii i mam 20 letnie doswiadczenie z Interior Designerami.
Sama jestem artystka. Nazywam sie Janina Pazdan . Jest duzo informacji na internecie o mnie. Mysle o przeprowadzeniu sie do Polski. W zwiazku z tym szukam ciekawej i odpowiedniej pracy.
Pozdrawiam ,
Janina Pazdan
abs 2014-07-03 05:44:13
Produkty firmy kler to dno i wodorosty gorsze niż Chińszczyzna. Najprawdopodobniej to zasługa kadry. Obsługa klienta, a szczegolnie dział reklamacji to ludzie oderwani od pługa, a takiego traktowania klienta to nawet w PRL-u nie było.
1
szymon 2014-07-09 08:10:33
Witam
Jeśli Państwo uważają ,że meble wypoczynkowe produkowane przez F. Kler są najlepsze, to mogę w celu weryfikacji tej opinii przesłać kilka zdjęć, nowych nieużywanych mebli wykonanych na zamówienie klienta.
Szymon
5
eri 2014-08-27 11:37:23
witam , ja pracuje w firmie kler jako fizyczny , zarobek 1800 na ręke i trzeba sie narobić , praca 5 dni w tygodniu , soboty jak są to raczej do wybrania, a ci w biurach niemają więcej i pracują dłużej niż 8h , aaa socjalu niema , tylko paczki ze słodyczami dla dzieci , pozdr
2
violo 2014-10-08 15:16:54
To co oni na tych rozmowach mają? pytają o coś konkretnego, sami tak długo gadają czy może jakieś testy?
jooo 2014-12-23 17:57:23
Wiekszosc opini to bzdury.Jest ok.
Krzysztof 2015-03-04 18:27:54
Opinie w internecie ? Bądź poważna. Pozytywne opinie pisane sa przez firmy do tego zatrudnione. Jeden wpis to 0,5 groszy.
1
DEL 2015-06-19 15:27:34
Mam do sprzedania bardzo dobrej jakości, piękne, tapicerowane, białe łóżko firmy KLER z kolekcji TRILLO.
Wymiary materaca: 160x200 cm
+ po 20 cm na tapicerowane, miękkie boki
wezgłowie podwyższone na zamówienie o 2 kostki
Rok zakupu: 2011, cena sklepowa z materacem ok 18000 zł, łóżko używane przez niecałe 2 lata, stojące w pokoju gościnnym
MATERAC I NARZUTA GRATIS!
Płatność przy odbiorze, odbiór osobisty (okolice Wrocławia), szczegóły na del84@wp.pl
Calan 2015-07-07 09:25:41
Dzień dobry,

Poszukujemy osób na stanowisko Sprzedawcy/Doradcy klienta w ekskluzywnym salonie w Jankach k. Warszawy.
Oferujemy atrakcyjne warunki zatrudnienia i bogaty pakiet motywacyjny.
Jeśli uważasz, że masz umiejętności sprzedażowe, nie zastanawiaj się - aplikuj!
Wyślij CV na adres mycareer@calan.com
ja 2015-10-13 19:16:04
ogłoszenia o pracę były- jeśli się nie mylę w końcu kwietnia i w sierpniu 2015. pytają standardowo o doświadczenie zawodowe, jak widzisz swoją osobę za parę lat. Myślę że generalnie szukają osób o miłej aparycji, łatwo nawiązujących kontakt z klientami, ogólnie osób wzbudzających sympatię, niekoniecznie z doświadczeniem w handlu meblami- choć zainteresowanie wnętrzarstwem jest mile widziane. o zarobkach faktycznie nie wolno się wypowiadać- choć szału nie ma. atmosfera pracy mocno jest uzależniona od specyfiki salonu- na jednych jest ok, na innych trochę gorzej. umowa o pracę na pełny etat i terminowość wypłat jest tu plusem, brak dodatkowego wsparcia, jakiegokolwiek socjalu czy choćby możliwości dodatkowego ubezpieczenia grupowego, karty multisport czy czegoś w tym rodzaju to niewątpliwy minus.
Ola 2015-12-22 23:31:07
2500-3500 - zależy od miesiąca. N
Ola 2015-12-22 23:38:22
"przedstawicieli" wogóle nie ma. - Doradcy/handlowca mogą czasami szukać :-)
House Country 2016-02-04 23:08:49
W tym tygodniu pojawiło się ogłoszenie o naborze do BB .Wysłałam CV nie licząc ze ktoś zadzwoni.Jestem po 1 etapie rozmów. Nie wiem czy to będzie zmiana pracy na lepsze.?
Wielokrotnie po podjęciu pracy rzeczywistość pokazała inne oblicze miejsca pracy.
Na forum nie ma opini pozytywnej o tej firmie.
House Country 2016-02-04 23:08:51
W tym tygodniu pojawiło się ogłoszenie o naborze do BB .Wysłałam CV nie licząc ze ktoś zadzwoni.Jestem po 1 etapie rozmów. Nie wiem czy to będzie zmiana pracy na lepsze.?
Wielokrotnie po podjęciu pracy rzeczywistość pokazała inne oblicze miejsca pracy.
Na forum nie ma opini pozytywnej o tej firmie.
2
praktykantmucha 2016-09-12 23:20:56
W czasie swoich praktyk mogłem odczuć kolesiowską atmosferę, każdy sobie pomagał, wszyscy byli myli.Z pozdrowieniami do mojego majstra xd
1
Waldek 2016-09-18 22:19:23
Wiesz co, no wiadomo że jak ludzie się znają, a Ty jesteś tylko na praktykach to czasami atmosfera jest jaka jest, moim zdaniem nie możesz być jakoś mocno zły, że nie traktowali Cię jak równego sobie, a jakieś pozytywne opinie masz, cokolwiek w temacie?
Zadowolony handlowiec 2016-11-10 09:02:55
Dzień dobry, pracuję w firmie KLER jako handlowiec w jednym z salonów. Jeżeli chodzi o atmosferę pracy i kulturę to jest na wysokim poziomie. W tej firmie szanuje się pracownika, a młodemu pracownikowi pomaga się tak aby wszystko zrozumiał - nie jest pozostawiony sam sobie. Zasady pracy klarowne a wynagrodzenie adekwatne do osiąganych celów sprzedażowych. Moja pensja w ostatnich miesiącach wahała się od ok. 3 200 do 4200zł. Dodatkowo w firmie jest fundusz socjalny z którego mogą korzystać pracownicy np. paczki na mikołaja, wypoczynek w domkach w kilku regionach np. w Szczyrku itp. Jeżeli masz chęci i motywację to praca jest super i dobrze nagradzana. Ja z całego serca polecam.
1
Szwaczka 2016-11-10 09:40:19
Witam pracuję już kilka lat jako szwaczka w spółce produkcyjne należącej do grupy KLER. Ja sobie pracę chwalę. Szanują pracownika i zawsze starają się pomagać i rozmawiać z pracownikiem. Nie siedzą w gabinetach tylko co dziennie są na produkcji i wspierają. Oczywiście za nim się nauczyłam jakości i obowiązujących zasad oraz technologii trochę minęło.Najważniejsze są chęci i motywacja, jak je macie to wszystko po woli idzie do przodu. Jeżeli chodzi o pensje to jestem zadowolona - ostatnia pensja to 3020zł brutto.
Jeżeli ktoś się zastanawia to polecam cały czas szukają do pracy szwaczek i tapicerów, lub osoby które chcą się nauczyć.
1
Zostaw swoją opinię o KLER S.A. - Dobrodzień
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KLER S.A.