TIME PERSONALE

Gdańsk

Opinie o TIME PERSONALE

poko 2014-11-23 17:33
tak jest
1
gol 2014-12-09 21:54
zła atmosfera
Pracownik 2014-12-13 18:15
Dziękujemy firmie za prezenty i życzenia Świąteczno - Noworoczne.
kol 2015-01-29 21:25
Kiedy wszyscy otrzymają nowe ubrania
bolek 2015-01-31 21:05
tylko miesięczne kontrakty
odp1 2015-01-31 21:14
nowe ubranie robocze jest potrzebne na zmianę do prania ,ale otrzymali tylko sami swoi.
ELEKTRYK 2015-02-06 19:50
Proszę o informację, jakie są stawki godzinowe dla elektryków z DSB i znających język angielski.
Zarządzenie 1 2015-02-08 16:55
Każdy pracownik otrzymuje wynagrodzenie za czas przepracowany.Pracownik, który opuszcza stanowisko pracy, aby zapalić papierosa proszony jest o osobiste podliczenie czasu w którym nie wykonuje pracy i przesłanie do biura. Licząc średnio zejście ze statku ,palenie i powrót to ok.15-20 minut x ilość wypalonych papierosów daje zmarnowane godziny.Nikt nie powinien oczekiwać wynagrodzenia za palenie papierosów a będą to ogromne oszczędności dla firmy.
3
Zarządzenie 2 2015-02-14 21:03
Zabrania się głośnego słuchania muzyki w miejscu pracy. Dopuszczalne jest tylko słuchanie przez słuchawki, ale po uprzednim otrzymaniu zgody przełożonego.
ja 2015-02-15 09:58
od 186 nok
2
muzyk 2015-03-08 19:15
Najgorzej jest, gdy w jednym miejscu pracy dwóch melomanów słucha głośno różnej muzyki a inni muszą to znosić.
korony 2015-03-08 19:32
Kiedyś było normalnie jak w Norwegii. Kto miał DSB otrzymał wyższą stawkę godzinową, a elektryk bez DSB traktowany był jako pomocnik i otrzymał niższą stawkę. Gdy zorientowano się, że jedna bardzo ważna osoba nie posiada DSB,ani nie spełnia warunków aby otrzymać DSB postanowiono wszystkim zrównać ( w dół). Tylko nieliczni otrzymali wyższe stawki.
BHP 2015-03-08 19:50
Na statku występuje bardzo dużo zagrożeń wypadkowych. Najpoważniejszym zagrożeniem jest zdemontowana podłoga i trzeba chodzić po konstrukcji z kątowników. W związku z powyższym jeżeli ktoś powie, że trzeba coś szybko zrobić naraża pracownika na wypadek przy pracy. O takim fakcie należy bezzwłocznie powiadomić przełożonego. Najważniejsze jest bezpiecznie i dobrze wykonać pracę.
PREZES 2015-03-08 19:59
Najważniejsze to uczciwie pracować i ciągle nie narzekać na kierownictwo firmy.
chemik 2015-03-23 21:33
Furman P.(usunięte przez administratora)firma Polic ,autobusy z zamknieta toaleta i ludzi wozi po Europie,a latryny nawet nie ma .w XIX wiek tez nie bylo
Wielebny 2015-03-23 21:40
To donos jak ja i polecisz samolotem jak Ja' toalety mam zawsze otwarte.
mydlo 2015-03-23 21:46
Dla umydlonych wyzsza, dla nie umydlonych nizsza
Zbigniew NowyDworGda 2015-03-23 21:59
Time super firma ,woza mnie a ja nic nie robie a korony sami mi wplacaja na konto. Goraca polecam .
4
pijak 2015-04-16 10:23
picie alkoholu to jest problem z którym kierownictwo nie może sobie poradzić bo dotyczy " ważnych osób"
4
podpierdalacz :) 2015-05-05 22:03
O widzę ze tu sie nieźle rozwinęło forum. Z racji tego, że znam ta firmę niemal od początku i dalej z niej jeżdżę - okresowo, to pozwole sobie cos napisać.
Na początku powstania firmy, była bajka dla nas,jak dla polaka dobra stawka, płatne przestojowe!!!!!, - niewiarygodne, co. Normalna umowa, pomoc przy rodzinnym itd.
Teraz to fima kolesi z naciskiem na rodzinę. ;) Nie o dbałość o rodzinę pracownika tu chodzi. :)
Umowy dla zwykłych pracowników, umowy zlecenie - i tak możesz podpisac na 5 tygodni, a jak praca się skończy to juz nawet po tygodniu zjeżdżasz Furmanem do Szczecina, ha,ha.
Tak jak napisałem , to firma kolesi zarzadzana przez Polaków- czyli w uproszczeniu: pracujesz za granica, ale tak jakbys był w Polsce. :)
Time kompletnie nie przestrzega prawa pracy (z pewnymi wyjątkami): nie ma znaczenia czy masz DSB jako elektryk, czy nie - i tak masz taką samą stawkę. :)
Oczywiście nie dotyczy kolesi. Jak byłem ostatnio to było to 187 nok i 323 nok netto za kazdy dzień pobytu. Czyli z zarobków potrącali tobie jakieś 10000 nok za miesiąć tj. około 5 tys zł. :) Oczywiście dzień przyjazdu, czyli sobota także był wliczony:). Potrącenia koszmarne, wieksze od tych co mieszkają na południu Norwegii, no i stawka niezgodna z prawem. Ja np. mam DSB jak wielu innych i jestem sprawdzony na "polu walki" ale i tak nawet do minimum "prawnego" nie dosięgnąłem. :)
Jeśli ktos szuka stałej pracy szczerze odradzam - jest ona i to w pewnych tylko okolicznościach "gwarantowana" dla grupy trzymajacej władzę. :)
Tym bardziej,że VARD dla którego świadczy usługi, ma plan przeniesienia produkcji do Rumunii, a w Norwegii tylko niezbędna wykończeniówka.
Z mojego punktu widzenia - a jestem tam "cyklicznie" pracującym traktują teraz pracownika jak gówno. A jestem stoczniowcem i wiem co robię oraz co piszę. :)
Widziałem juz setki nowych twarzy które przewaliły sie przez firmę - niektórzy nawet nie widzieli statku nigdy wczesniej. A ty jako stary pracownik musisz takiemu cyrkowcowi patrzec na ręcę, i jednocześnie robić swoje, - istny cyrk, a stawka ta sama, ha :(
Po stronie pozytywów to na jedno nigdy nie mozna było się skarżyć, Time to wbrew pozorom bardzo bogata firma (przez swoje kombinatorstwo zapewne) i jesli chodzi o pieniądze to zawsze były na czas. Tu ogromny pozytyw, nie ma problemu aby kiedykolwiek nie zapłacili - to jedyna zaleta !!!! :)
Mógł napisać o wiele więcej ale i tak się juz mocno rozpisałem.
11
andrzej 2015-06-05 23:05
a jak w trakcie fajany mysli jak szafe podlaczyc albo problem inny rozwiazac
romikon 2015-07-03 14:00
do michała jakiej marki sa montowane windy i czy warto złożyc papiery
dzida12 2015-09-02 20:32
Dzida wyluzuj w pracy.
znajomy 2015-09-03 18:25
to wreszcie twoje zdanie czy kolegi znajomego
Polak mały 2015-09-04 18:12
Jeden elektryk stoczniowy doszedł do władzy i zapomniał o wszystkich. Tylko dużo obiecał. Chciał z Polski zrobić Japonię.
Drugi elektryk stoczniowy doszedł do władzy i zapomniał o wszystkich. Chce dawnych
kolegów zrównać z Rumunami. Twierdzi" skoro oni mogą mieszkać w jednym pokoju w kilka osób to i wy też możecie". Trzeba polepszać i równać do np.Niemców czy Norwegów a nie uwsteczniać Panie S.
3
Wdm 2015-09-04 18:25
J masz rację, ale co zrobimy?
większy polak 2015-09-05 23:12
dzisiejsze warunki pracy w Rumunii są oki, mieszkamy w bardzo dobrym hotelu z klimatyzacją, pokoje jednoosobowe, centrum Tulczy :) co chcieć więcej?
Polak mały 2015-09-06 11:58
Zawsze znajdzie się obrońca władzy. Ja pisałem co powiedział oficjalnie na zebraniu. Co napiszesz obrońco nt. wody do picia w miejscu pracy gdzie temp.niejednokrotnie przekraczała 40c. Rumuni mieli całe palety wody,ale nie chcieli dać bo nasze władze nie zapłaciły za wcześniej wypitą wodę i teraz każdy musi sobie kupić.
pracownik 2015-09-06 13:20
W przyszłym tygodniu będziemy pracować i mieszkać w Konstancy. Napiszę jakie warunki. Jest czas, aby zorganizować jednoosobowe pokoje.
zadowolony 2015-09-06 18:49
Dzięki pierwszemu elektrykowi mamy w Polsce wolność i każdy może pisać co chce.
Dzięki drugiemu elektrykowi mamy pracę, więc nie narzekać tylko do roboty.
Gość 2015-11-06 19:21
Szukasz pracy napisz do nas . ulstein@ulsteingroup.com
3miech 2015-12-05 21:36
Firma bez szacunku dla pracownika, szukaja frajerów na wyjazd 19 na święta i sylwestra ( w tym 2-3 dni pracy a reszta grudnia trzeba płacić (usunięte przez administratora) znalazl frajerów którzy dla niego to zrobią a on sam będzie z rodziną śpiewał kolendy , tak jak z kontraktami w rumunii 80% odpadów pojedzie bez szacunku dla siebie i swoich rodzin. Wyzysk tego byłego marnego elektryka jest bez skrupułów dla kogokolwiek. Szkoda słów na to wszystko.
2
#gorszegosortu 2015-12-24 10:55
Niech narzeczony będzie przy Tobie . A co do umowy to podpisuje na pięć tygodni , co nie znaczy ze nie może wrócić po trzech . I co wtedy ?
3miech 2016-01-05 09:44
Nie ma zadnej umowy tylko kontrakt na czas pobytu i pracy dla Time. Chyba nawet podroz nie jest ubezpieczona [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] autobusami bez WC. Chorujesz na wlasny koszt.
Usłyszane 2016-01-22 19:54
Pracownik firmy TP - wentylator chciał uderzyć pracownika Submetu z liścia i mało tego jeszcze straszył bratem . Można tak ?
odpowiedzi 2016-02-01 13:26
@3smiech kolego jak nie bedziesz chlal w autobusie to napewno bedziesz zdrowy i prosze nie pisz wiecej takich bredni...
2
adam12 2016-02-12 01:49
człowieku czy ty jesteś z miasta czy z gminy??
czy jesteś tak niepierzony naiwny i tepy?wiesz dzieciaku co to jest praca na kontrakcie?? watpie.sorry ale jesteś pustakiem
już jadę 2016-02-17 11:04
Pięknie się to czyta, szambo jak każde inne i wpadnę w nie chyba, trochę tam popływam z tym śmieciem ludzkim. Już niebawem będziecie mnie witać owacjami na stojąco "Electricos". Tak więc nadchodzę, trzymajcie się i nie popuśćcie.
1
gość 2016-03-27 20:00
Żadnej umowy o prace , jest umowa tylko o dzieło na kontrakt . Który trwa do pięciu tygodni . Potem jesteś już nie wolny - potrzebny .
gość 2016-03-27 20:01
Żadnej umowy o prace , jest umowa tylko o dzieło na kontrakt . Który trwa do pięciu tygodni . Potem jesteś już nie wolny - potrzebny .
asd 2016-03-30 09:09
Zycie na kontraktach jest bardzo prosty i składają się czynniki:
-znasz kogoś z kierownictwa bardzo dobrze, rodzina z firmy(np. brat pana Sz.) to jeździsz w miarę regulanie,
- jesteś nowym pracownikiem, zazwyczaj dostajesz najgorsze roboty i warunki mieszkaniowe itd.
- dobrą bajere masz jakoś uda się Tobie przeniknąć w grono "szczęśliwców",
- masz dobry fach i jesteś mało asertywny(praktycznie wcale) to masz szanse jako tako być w takiej firmie,

Jak nie jesteś zatrudniony w firmie norweskiej to nie masz żadnej pewnej roboty jak tylko czekać na telefon bądź ofert z innej firmy i głupotą jest myślenie że raz wyjadę to już będą regularne wyjazdy itp. Czasami nawet pracując u norwega można się "zdrowo" przejechać, a więc bajki typu "raj norweski" odstawcie na półce bo norwedzy szybko się nauczyli od polakow jak oszukiwać...
3
gość 2016-04-13 22:16
Podsłuchane . Znów ( (usunięte przez administratora) na Brattwagu dał znać . Jak to możliwe aby osoby pijące w domku w czasie wolnym zjechały do Polski . Osoba bijąca ludzi została na miejscu jako " bohater " . Wychodzi ze picie alkoholu jest napiętnowane przez firmę TP . A bicie ludzi jest nagradzane . Czy to normalne - standard ?
brattvåg 2016-06-25 19:31
Jednym z kryteriów jest czy umiesz i lubisz bić ludzi . Drugim to dwa słowa w języku angielskim - I'm the best. They are not thread muscled ladies manager represented. Jeśli spełnisz te warunki to na pewno dostaniesz prace i dasz sobie rade .
4
df 2016-06-25 19:55
hej hej zainteresowala mnie oferta na stanowisko elektromontera okretowego w Norwegii chodzi o przeglądy, konserwacja, naprawy i pomiary urządzeń elektrycznych/ elektronicznych oraz układów automatyki
mleko 2016-11-29 19:31
z firma byłem związany od początku...na pewno dużą role odegrała w firmie (usunięte przez administratora) , dbała pracowników biurowych i fizycznych, godziwe warunki pracy i płacy... popsuło się jak (usunięte przez administratora) przejęły władze po (usunięte przez administratora) ... to zaczęła się firma kolesiostwa.... posunęli (usunięte przez administratora) , i doprowadzili do zwolnienia dużo fajnych osób,,,a pozatrudniali elektryków "listonoszy" lub tzw. lizusów i donosicieli....czyjeś zasługi przypisywali sobie, innych rozliczają a sami doja firmę jak krowę dojna;-)))
Felek 2017-01-13 18:41
Czy ktoś wie o pracy w Time-ie ? Jak można dużo zarobić? Czy mają dobre warunki dla pracowników , chodzi o socjal? Czy rozmowa kwalifikacyjna jest trudna czy raczej pestka? Jaka jest atmosfera wśród załogi?
Polak 2017-02-10 20:18
Nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej, kontrakt tylko na 5 tygodni, praca od poniedziałku do soboty 54h w tygodniu, wynagrodzenie 187Nok/h 323Nok odciągnięć za transport i mieszkanie dziennie, po podwyżce 197Nok/h i 350Nok odciągnięć. Najśmieszniejsze jest to że jeśli nawet nie dojeżdżasz do stoczni w Brattvagu to i tak cały czas masz potrącany transport co jest totalnym absurdem. Transport do Norwegii autokarem który nie jest w ogóle przystosowany do tak dalekich tras, toaleta zamknięta, a jeśli chcesz kawę u kierowcy to musisz jeszcze zapłacić za tę przyjemność. Warunki mieszkaniowe często fatalne...
Polak 2017-02-10 20:19
Nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej, kontrakt tylko na 5 tygodni, praca od poniedziałku do soboty 54h w tygodniu, wynagrodzenie 187Nok/h 323Nok odciągnięć za transport i mieszkanie dziennie, po podwyżce 197Nok/h i 350Nok odciągnięć. Najśmieszniejsze jest to że jeśli nawet nie dojeżdżasz do stoczni w Brattvagu to i tak cały czas masz potrącany transport co jest totalnym absurdem. Transport do Norwegii autokarem który nie jest w ogóle przystosowany do tak dalekich tras, toaleta zamknięta, a jeśli chcesz kawę u kierowcy to musisz jeszcze zapłacić za tę przyjemność. Warunki mieszkaniowe często fatalne...
Felix 2017-02-14 14:44
Dużo osób korzysta z ich pośrednictwa i są zadowoleni. Ci którym coś nie odpowiada powinni szukać pracy w innym miejscu, za granica trzeba ostro pracować.
Maja 2017-02-28 15:38
Widzieliście wczorajszą ofertę pracy na stanowisko Inżynier budowy okrętów ze znajomością AutoCAD? Zamierzacie na nie aplikować?
Ważne informacje o warunkach zatrudnienia można znaleźć pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,55065,0,0,warunki_zatrudnienia
Zostaw swoją opinię o TIME PERSONALE - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TIME PERSONALE