logo Time Personale Sp. z o.o.

Time Personale Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Time Personale Sp. z o.o.

BHP 2015-03-08 19:50
Na statku występuje bardzo dużo zagrożeń wypadkowych. Najpoważniejszym zagrożeniem jest zdemontowana podłoga i trzeba chodzić po konstrukcji z kątowników. W związku z powyższym jeżeli ktoś powie, że trzeba coś szybko zrobić naraża pracownika na wypadek przy pracy. O takim fakcie należy bezzwłocznie powiadomić przełożonego. Najważniejsze jest bezpiecznie i dobrze wykonać pracę.
PREZES 2015-03-08 19:59
Najważniejsze to uczciwie pracować i ciągle nie narzekać na kierownictwo firmy.
chemik 2015-03-23 21:33
Furman P.(usunięte przez administratora)firma Polic ,autobusy z zamknieta toaleta i ludzi wozi po Europie,a latryny nawet nie ma .w XIX wiek tez nie bylo
Wielebny 2015-03-23 21:40
To donos jak ja i polecisz samolotem jak Ja' toalety mam zawsze otwarte.
mydlo 2015-03-23 21:46
Dla umydlonych wyzsza, dla nie umydlonych nizsza
Zbigniew NowyDworGda 2015-03-23 21:59
Time super firma ,woza mnie a ja nic nie robie a korony sami mi wplacaja na konto. Goraca polecam .
4
pijak 2015-04-16 10:23
picie alkoholu to jest problem z którym kierownictwo nie może sobie poradzić bo dotyczy " ważnych osób"
5
podpierdalacz :) 2015-05-05 22:03
O widzę ze tu sie nieźle rozwinęło forum. Z racji tego, że znam ta firmę niemal od początku i dalej z niej jeżdżę - okresowo, to pozwole sobie cos napisać.
Na początku powstania firmy, była bajka dla nas,jak dla polaka dobra stawka, płatne przestojowe!!!!!, - niewiarygodne, co. Normalna umowa, pomoc przy rodzinnym itd.
Teraz to fima kolesi z naciskiem na rodzinę. ;) Nie o dbałość o rodzinę pracownika tu chodzi. :)
Umowy dla zwykłych pracowników, umowy zlecenie - i tak możesz podpisac na 5 tygodni, a jak praca się skończy to juz nawet po tygodniu zjeżdżasz Furmanem do Szczecina, ha,ha.
Tak jak napisałem , to firma kolesi zarzadzana przez Polaków- czyli w uproszczeniu: pracujesz za granica, ale tak jakbys był w Polsce. :)
Time kompletnie nie przestrzega prawa pracy (z pewnymi wyjątkami): nie ma znaczenia czy masz DSB jako elektryk, czy nie - i tak masz taką samą stawkę. :)
Oczywiście nie dotyczy kolesi. Jak byłem ostatnio to było to 187 nok i 323 nok netto za kazdy dzień pobytu. Czyli z zarobków potrącali tobie jakieś 10000 nok za miesiąć tj. około 5 tys zł. :) Oczywiście dzień przyjazdu, czyli sobota także był wliczony:). Potrącenia koszmarne, wieksze od tych co mieszkają na południu Norwegii, no i stawka niezgodna z prawem. Ja np. mam DSB jak wielu innych i jestem sprawdzony na "polu walki" ale i tak nawet do minimum "prawnego" nie dosięgnąłem. :)
Jeśli ktos szuka stałej pracy szczerze odradzam - jest ona i to w pewnych tylko okolicznościach "gwarantowana" dla grupy trzymajacej władzę. :)
Tym bardziej,że VARD dla którego świadczy usługi, ma plan przeniesienia produkcji do Rumunii, a w Norwegii tylko niezbędna wykończeniówka.
Z mojego punktu widzenia - a jestem tam "cyklicznie" pracującym traktują teraz pracownika jak gówno. A jestem stoczniowcem i wiem co robię oraz co piszę. :)
Widziałem juz setki nowych twarzy które przewaliły sie przez firmę - niektórzy nawet nie widzieli statku nigdy wczesniej. A ty jako stary pracownik musisz takiemu cyrkowcowi patrzec na ręcę, i jednocześnie robić swoje, - istny cyrk, a stawka ta sama, ha :(
Po stronie pozytywów to na jedno nigdy nie mozna było się skarżyć, Time to wbrew pozorom bardzo bogata firma (przez swoje kombinatorstwo zapewne) i jesli chodzi o pieniądze to zawsze były na czas. Tu ogromny pozytyw, nie ma problemu aby kiedykolwiek nie zapłacili - to jedyna zaleta !!!! :)
Mógł napisać o wiele więcej ale i tak się juz mocno rozpisałem.
12
andrzej 2015-06-05 23:05
a jak w trakcie fajany mysli jak szafe podlaczyc albo problem inny rozwiazac
romikon 2015-07-03 14:00
do michała jakiej marki sa montowane windy i czy warto złożyc papiery
dzida12 2015-09-02 20:32
Dzida wyluzuj w pracy.
znajomy 2015-09-03 18:25
to wreszcie twoje zdanie czy kolegi znajomego
Polak mały 2015-09-04 18:12
Jeden elektryk stoczniowy doszedł do władzy i zapomniał o wszystkich. Tylko dużo obiecał. Chciał z Polski zrobić Japonię.
Drugi elektryk stoczniowy doszedł do władzy i zapomniał o wszystkich. Chce dawnych
kolegów zrównać z Rumunami. Twierdzi" skoro oni mogą mieszkać w jednym pokoju w kilka osób to i wy też możecie". Trzeba polepszać i równać do np.Niemców czy Norwegów a nie uwsteczniać Panie S.
4
Wdm 2015-09-04 18:25
J masz rację, ale co zrobimy?
większy polak 2015-09-05 23:12
dzisiejsze warunki pracy w Rumunii są oki, mieszkamy w bardzo dobrym hotelu z klimatyzacją, pokoje jednoosobowe, centrum Tulczy :) co chcieć więcej?
1
Polak mały 2015-09-06 11:58
Zawsze znajdzie się obrońca władzy. Ja pisałem co powiedział oficjalnie na zebraniu. Co napiszesz obrońco nt. wody do picia w miejscu pracy gdzie temp.niejednokrotnie przekraczała 40c. Rumuni mieli całe palety wody,ale nie chcieli dać bo nasze władze nie zapłaciły za wcześniej wypitą wodę i teraz każdy musi sobie kupić.
1
pracownik 2015-09-06 13:20
W przyszłym tygodniu będziemy pracować i mieszkać w Konstancy. Napiszę jakie warunki. Jest czas, aby zorganizować jednoosobowe pokoje.
zadowolony 2015-09-06 18:49
Dzięki pierwszemu elektrykowi mamy w Polsce wolność i każdy może pisać co chce.
Dzięki drugiemu elektrykowi mamy pracę, więc nie narzekać tylko do roboty.
Gość 2015-11-06 19:21
Szukasz pracy napisz do nas . ulstein@ulsteingroup.com
3miech 2015-12-05 21:36
Firma bez szacunku dla pracownika, szukaja frajerów na wyjazd 19 na święta i sylwestra ( w tym 2-3 dni pracy a reszta grudnia trzeba płacić (usunięte przez administratora) znalazl frajerów którzy dla niego to zrobią a on sam będzie z rodziną śpiewał kolendy , tak jak z kontraktami w rumunii 80% odpadów pojedzie bez szacunku dla siebie i swoich rodzin. Wyzysk tego byłego marnego elektryka jest bez skrupułów dla kogokolwiek. Szkoda słów na to wszystko.
4
#gorszegosortu 2015-12-24 10:55
Niech narzeczony będzie przy Tobie . A co do umowy to podpisuje na pięć tygodni , co nie znaczy ze nie może wrócić po trzech . I co wtedy ?
3miech 2016-01-05 09:44
Nie ma zadnej umowy tylko kontrakt na czas pobytu i pracy dla Time. Chyba nawet podroz nie jest ubezpieczona [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] autobusami bez WC. Chorujesz na wlasny koszt.
Usłyszane 2016-01-22 19:54
Pracownik firmy TP - wentylator chciał uderzyć pracownika Submetu z liścia i mało tego jeszcze straszył bratem . Można tak ?
odpowiedzi 2016-02-01 13:26
@3smiech kolego jak nie bedziesz chlal w autobusie to napewno bedziesz zdrowy i prosze nie pisz wiecej takich bredni...
2
adam12 2016-02-12 01:49
człowieku czy ty jesteś z miasta czy z gminy??
czy jesteś tak niepierzony naiwny i tepy?wiesz dzieciaku co to jest praca na kontrakcie?? watpie.sorry ale jesteś pustakiem
już jadę 2016-02-17 11:04
Pięknie się to czyta, szambo jak każde inne i wpadnę w nie chyba, trochę tam popływam z tym śmieciem ludzkim. Już niebawem będziecie mnie witać owacjami na stojąco "Electricos". Tak więc nadchodzę, trzymajcie się i nie popuśćcie.
1
gość 2016-03-27 20:00
Żadnej umowy o prace , jest umowa tylko o dzieło na kontrakt . Który trwa do pięciu tygodni . Potem jesteś już nie wolny - potrzebny .
1
gość 2016-03-27 20:01
Żadnej umowy o prace , jest umowa tylko o dzieło na kontrakt . Który trwa do pięciu tygodni . Potem jesteś już nie wolny - potrzebny .
asd 2016-03-30 09:09
Zycie na kontraktach jest bardzo prosty i składają się czynniki:
-znasz kogoś z kierownictwa bardzo dobrze, rodzina z firmy(np. brat pana Sz.) to jeździsz w miarę regulanie,
- jesteś nowym pracownikiem, zazwyczaj dostajesz najgorsze roboty i warunki mieszkaniowe itd.
- dobrą bajere masz jakoś uda się Tobie przeniknąć w grono "szczęśliwców",
- masz dobry fach i jesteś mało asertywny(praktycznie wcale) to masz szanse jako tako być w takiej firmie,

Jak nie jesteś zatrudniony w firmie norweskiej to nie masz żadnej pewnej roboty jak tylko czekać na telefon bądź ofert z innej firmy i głupotą jest myślenie że raz wyjadę to już będą regularne wyjazdy itp. Czasami nawet pracując u norwega można się "zdrowo" przejechać, a więc bajki typu "raj norweski" odstawcie na półce bo norwedzy szybko się nauczyli od polakow jak oszukiwać...
6
gość 2016-04-13 22:16
Podsłuchane . Znów ( (usunięte przez administratora) na Brattwagu dał znać . Jak to możliwe aby osoby pijące w domku w czasie wolnym zjechały do Polski . Osoba bijąca ludzi została na miejscu jako " bohater " . Wychodzi ze picie alkoholu jest napiętnowane przez firmę TP . A bicie ludzi jest nagradzane . Czy to normalne - standard ?
brattvåg 2016-06-25 19:31
Jednym z kryteriów jest czy umiesz i lubisz bić ludzi . Drugim to dwa słowa w języku angielskim - I'm the best. They are not thread muscled ladies manager represented. Jeśli spełnisz te warunki to na pewno dostaniesz prace i dasz sobie rade .
6
df 2016-06-25 19:55
hej hej zainteresowala mnie oferta na stanowisko elektromontera okretowego w Norwegii chodzi o przeglądy, konserwacja, naprawy i pomiary urządzeń elektrycznych/ elektronicznych oraz układów automatyki
mleko 2016-11-29 19:31
z firma byłem związany od początku...na pewno dużą role odegrała w firmie (usunięte przez administratora) , dbała pracowników biurowych i fizycznych, godziwe warunki pracy i płacy... popsuło się jak (usunięte przez administratora) przejęły władze po (usunięte przez administratora) ... to zaczęła się firma kolesiostwa.... posunęli (usunięte przez administratora) , i doprowadzili do zwolnienia dużo fajnych osób,,,a pozatrudniali elektryków "listonoszy" lub tzw. lizusów i donosicieli....czyjeś zasługi przypisywali sobie, innych rozliczają a sami doja firmę jak krowę dojna;-)))
1
Felek 2017-01-13 18:41
Czy ktoś wie o pracy w Time-ie ? Jak można dużo zarobić? Czy mają dobre warunki dla pracowników , chodzi o socjal? Czy rozmowa kwalifikacyjna jest trudna czy raczej pestka? Jaka jest atmosfera wśród załogi?
Polak 2017-02-10 20:18
Nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej, kontrakt tylko na 5 tygodni, praca od poniedziałku do soboty 54h w tygodniu, wynagrodzenie 187Nok/h 323Nok odciągnięć za transport i mieszkanie dziennie, po podwyżce 197Nok/h i 350Nok odciągnięć. Najśmieszniejsze jest to że jeśli nawet nie dojeżdżasz do stoczni w Brattvagu to i tak cały czas masz potrącany transport co jest totalnym absurdem. Transport do Norwegii autokarem który nie jest w ogóle przystosowany do tak dalekich tras, toaleta zamknięta, a jeśli chcesz kawę u kierowcy to musisz jeszcze zapłacić za tę przyjemność. Warunki mieszkaniowe często fatalne...
4
Polak 2017-02-10 20:19
Nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej, kontrakt tylko na 5 tygodni, praca od poniedziałku do soboty 54h w tygodniu, wynagrodzenie 187Nok/h 323Nok odciągnięć za transport i mieszkanie dziennie, po podwyżce 197Nok/h i 350Nok odciągnięć. Najśmieszniejsze jest to że jeśli nawet nie dojeżdżasz do stoczni w Brattvagu to i tak cały czas masz potrącany transport co jest totalnym absurdem. Transport do Norwegii autokarem który nie jest w ogóle przystosowany do tak dalekich tras, toaleta zamknięta, a jeśli chcesz kawę u kierowcy to musisz jeszcze zapłacić za tę przyjemność. Warunki mieszkaniowe często fatalne...
3
Felix 2017-02-14 14:44
Dużo osób korzysta z ich pośrednictwa i są zadowoleni. Ci którym coś nie odpowiada powinni szukać pracy w innym miejscu, za granica trzeba ostro pracować.
Maja 2017-02-28 15:38
Widzieliście wczorajszą ofertę pracy na stanowisko Inżynier budowy okrętów ze znajomością AutoCAD? Zamierzacie na nie aplikować?
Ważne informacje o warunkach zatrudnienia można znaleźć pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,55065,0,0,warunki_zatrudnienia
Gość / 2017-03-31 06:17
Kto to jest Aktor ?
4
Stef 2017-04-05 11:17
TIME PERSONALE to profesjonalna firma , dba o pracowników.
Sti 2017-04-07 10:04
Firma jest OK, hajs sie zgadza i jest zawsze na czas
Pracownik 2017-04-08 15:16
Tylko te jazdy " Furmanem " to jakaś porażka . Autobusy nie nadające się do jazdy tyle kilometrów , brak wi - fi , brak toalety i itp . A płacimy nie małą kasę za przejazdy .
3
Maja 2017-04-10 08:45
@Sti rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy. Możesz powiedzieć co uważasz za jej największe plusy?
Felek 2017-06-04 19:06
Zawsze znajdzie się ktoś z uwagami. Nie może być dobrze! Dla mnie najważniejsze żeby była praca i dobra kasa.
sumiennny pracownik 2017-06-05 20:52
Podobno, żeby wyjechać na kontrakt z time musi zadzwonić żona pracownika, nieudacznika . Niedługo to już dzieci będą dzwonić do biura, aby tylko wyjechać:))) (Sprawdzone źródło)
3
Maja 2017-06-06 13:14
@sumiennny pracownik nie do końca rozumiem Twój komentarz. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o sytuacji, którą opisujesz? Rozumiem, że nie dotyczy ona bezpośrednio Ciebie. A jakie są Twoje doświadczenia z Time Personale Sp. z o.o.?
1
Felek 2017-06-21 11:29
Czy Time ma jakieś nowe oferty pracy? Nie mogę nic namierzyć a ponieważ słyszałem dobre rzeczy o firmie to chciałbym spróbować. Może ktoś ma informacje i mógłby podzielić się z innymi wiedzą? Będę wdzięczny.
pracownik 2017-08-16 11:11
P. Szatan zapomiał co to jest szacunek do pracownika co wielokrotnie pokazał we Włoszech do tego dochodzi mobbing który stosuje chyba jako motywacje do pracy. Chyba czas zeby ktos go oświecił co to znaczy mobbing..
pracownik 2017-08-16 11:13
P. Szatan zapomiał co to jest szacunek do pracownika co wielokrotnie pokazał we Włoszech do tego dochodzi mobbing który stosuje chyba jako motywacje do pracy. Chyba czas zeby ktos go oświecił co to znaczy mobbing..
Konrad 2017-08-16 11:36
Taka agencja jak Time Personale nie sprawdza stanu psychicznego niektórych osób jedynie umiejętności do wykonywania pracy. Niestety często zdarzają się sytuacje, że ludzie będąc bez kontroli pokazują się z najgorszej strony. Chcą to przerzucić na agencję!!!!
1
Zostaw swoją opinię o Time Personale Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Time Personale Sp. z o.o.