brak logo

"SOLD"S.A.

Kraków

Opinie o "SOLD"S.A.

hej 2013-02-20 21:57:13
Nie polecam, nie wypłacają wynagrodzeń w należnej wysokości, zatrudniają w jednej spółce na umowę o pracę na minimalnej wysokości w drugiej na umowę zlecenie, omijać szerokim łukiem.
adik 2013-08-14 19:01:22
zgadzam się z opinią pracuje w tej firmie od czerwca a w lipcu zapłacił wypłate dopiero 3 dni po terminie a urlop kierownik bez zgody wypisuje ,firma ta teraz szuka obiektów na sląsku proponuje nie zatrudniać się w tej firmie
Tomiko 2014-07-24 18:40:18
Umowa śmieciowa ( kopi umowy nie dostaniesz ) 5zł na godzine i przebywanie wśród prostactwa po podstawówkach takie jest moje doświadczenie z tą firmą...
2
Ex-sold 2015-01-14 12:36:06
Witam wszystkich byłych i obecnych pracowników firmy Sold-sa. Przepracowałem e tej firmie 5 lat,wszystko było ok do czasu połączenia się z firmą "co się odradza jak ten z popiołów" :-) Nie mogę powiedzieć nic złego do feralnego połączenia,wypłaty ok,terminy wypłat ok...ale...po tych wszystkich latach bez dnia zwolnieni,bez żadnych wpadek,będąc do dyspozycji 24h/jak złapali jakiegoś zachlanego na innym obiekcie dzwonili do mnie/ jechałem przeważnie w godzinach nocnych...a następnie na swoją zmiane....nie krzywdowałem sobie.... Niestety przyszedł moment kiedy po kilku "dziwnych" umowach na córki spółki powinienem dostać już normalną umowę...niestety tak się nie stało...zamiast tego usłyszałem że z powodu kiepskiej sytuacji firmy,coś takiego nie może mieć miejsca.Nie mniej jednak zaproponowano mi prace na "śmieciówke" za 3,50 za godz...to już była kpina totalna.A WIELKI "pan" kier Ł.C.nawet na koniec nie powiedział całuje pana w d... za te lata przepracowane.Najważniejsze dla niego było tylko żebym oddał do magazynu umundurowanie hmmm/5 letnie podarte i zniszczone przez brak wymiany/ Dla przyszłych pracowników jeżeli będziecie się chcieli dodzwonić do "pana" Ł C...zapomnijcie o tym,każdy tel z obiektu traktuje jak byście chcieli z nim o pogodzie pogadać...czyli nie odbiera.LUDZIE Z DALA OD TEJ FIRMY I TEJ Z KTÓRĄ SIĘ POŁĄCZYLI!!!!!!!!!
1
jeszcze pracownik 2015-02-07 08:36:11
w 100 procentach prawda co pisze ex-sold ja jeszcze czekam w tej firmie niewiem na co ale juz mam przygotowany pozew do sadu pracy wypisany przez prawnika art22kp i art281kp a w konsekwencji wyrownanie wyplaty plus nadgodziny plus za urlop -czas dziala na moja korzysc
3
zleceniobiobiorca 2015-02-07 09:00:50
umowa zlecenie tam gdzie powinna byc umowa o prace a wszystkie fakty przemawiaja za tym w firmie sold sa wszystkie warunki spelnione wiec [jeszcze pracownik/ ma racje ja tez ide do sadu z tymi art 22 i 281 kp a jak pracodawca dostanie pare razy kare po 30.000 zl to zmieni stosunek do pracownika i kiepska sytuacja firmy tego nie zmieni bo komornik da rade
3
nie bac sie 2015-02-07 10:35:07
ja tez wybieram sie do sadu art 22,281,18,94 kp troche czasu w sadzie nic nie boli a mozna duzo zyskac to tylko pracodawca traci miedzy innymi na policji dot koncesji ,odszkodowania,wyrownania placy,urlopu itd-a w sadzie pracy, nic sie nieplaci stawki oferowane przez sold sa ponizej godnosci
1
BOLEK. 2015-03-07 08:26:23
ZGADZAM SIĘ TYMI WPISAMI.S0LD TO TEŻ FIRMA KTÓRA OSZUKUJE PRACOWNIKÓW.UMOWY ŚMIECIOWE I ZAROBKI ŻENADA 4ZŁ NA GODZINĘ. OD NOWEGO ROKU 2016 MAM NADZIEJE ŻE TAKIE FIRMY JAK SOLD UPADNĄ.ZABRAĆ PEFRON I PO KŁOPOCIE!!! DOŚĆ TYCH WYZYSKIWACZY I OSZUSTÓW!!!
1
Jaaaaaa 2015-03-08 17:43:45
16 godz dziennie pracy za 5 zł na godzinę !!! SZOK syf nie firma
1
kapusniakk 2015-03-08 17:45:34
Głodowe stawki godzinowe 4,5 zł na godzinę praca po 16h !
1
xyz 2015-06-18 18:05:56
No witam wszystkich,mam tylko jedno pytanie,bo zapewne nie tylko ja spotkałem się z tym fenomenem...pracowałem w jednej firmie tzn Sold SA i jakie było moje wielkie zdziwienie jak po roku dostałem 3 /słownie trzy/ Pit-y!!!!????? myślałem że to jakaś pomyłka,ale po osobistej wizycie w firmie.... olśnienie :-) dowiedziałem się że "pracowałem" jeszcze w dwóch innych hahaha,a co już najbardziej mnie rozbawiło pokazano mi umowę " na świadczenie usług marketingowych dla firmy Y,nawet było to podpisane jakimś gryzmołem przypominającym niby mój podpis.... I oczywiście sprawa braku np 1 godziny do limitu miesięcznego,oczywiście bez zgody pracownika Pan kier wypisywał dzień urlopu.KPINA,OSZUSZCI...innych słów nie użyję bo zablokują wpis za wulgaryzmy,sami zrozumiecie co mam na myśli.Pozdrawiam Tych którzy wyzwolili się spod tego jarzma upokorzeń Firmy SOLD....
1
Były pracownik 2015-07-28 15:24:47
Pracowałem parę lat w w/w firmie i moje spostrzeżenia są następujące do puki prezesem i właścicielem był Pan Dymek było lepiej niż w niejednej firmie ochroniarskiej chociaż też były anomalie np. ktoś kto rozbił samochód służbowy oczywiście na służbie i to po spożyciu za kare wylądował na stanowisku kierowniczym Rafał S., jak ktoś kto kradł cement z budowy jeszcze wtedy gdy budowano tunel szybkiego tramwaju do dziś siedzi jako kierownik chodzi oczywiście o pana Bogdana H. tak się tam awansowało , a teraz od kumpli non stop słyszę że po połączeniu z Feniksem zrobił się totalny syf ludzi traktuje się jak śmieci
2
jakubos 2015-08-11 15:54:27
5 zł/h zapyerdalasz po 400h miesiecznie zeby mieć 2 tyś zł i zero życia tylko yebac w tym pyerdolonym państwie
ja 2015-09-15 18:36:04
A kto was zmusza do pracowania w tej firmie za takie stawki?Idźcie sobie do innych firm a nie wylewajcie pomyj na SOLD SA.Trzebabyło się uczyć to byście byli prezesami i zarabiali kokosy.Nikt was do pracy za stawke nie zmuszał.A poza tym to Sold Sa nie połączył się z żadną firmą "która odradza się z popiołów"Najpierw sprawdźcie informacje a nie wierzcie w plotki o jakimś połączeniu firm.
ex sold 2015-09-25 22:02:53
oooooo widzę godnego przeciwnika...widać ktoś z kierownictwa się chyba włączył w dialog.Nie zdziwił bym się gdyby to był sam Pan Ł.C. Osobiście nie mam nic większego do mojego byłego kierownika.Postępuje tak jak nakazuje lojalność na tym stanowisku i pełnione funkcje.Co do uwagi o WYKSZTAŁCENIE pracowników,może nie każdego rodzica było stać na dalszą inwestycje w naukę. I to właśnie bolączka osób myślących tymi kategoriami,sami sobie przeczycie,traktujecie pracowników jak przysłowiowych "chłopków roztropków" nie zadając sobie nawet trudu rozmowy z kimkolwiek.Myślisz że mając z przodu mgr stawiasz się jako RASA PANÓW!!!!! zejdź człowieku na ziemie....A co do Feniksa,oooczywiście nie ma połączenia,tylko czemu to "oni" podejmują kluczowe decyzje?? Już się żegnam z tym forum,skończyłem i zapomniałem,dla ścisłości można pracować normalnie i zarabiać jak człowiek.Do ochrony na pewno nie wrócę,a na pewno nie do SOLD SA i fenikso-podobnych. Bywajcie zdrowo MAGISTRY /ŚMIECHU WARCI/
2
Borsuk. 2015-10-08 18:11:45
Sold to dobra firma i nigdy nie polaczy sie feniksem ludzie tam to sa same lenie i nie ma co mowic takich bzdur o polaczeniu.Sold idzie naprzod a feniks tonie.
1
Opinia 2015-12-04 09:49:10
Witam , pracuje w tej firmie i wcale nie narzekam , a te opinie wypisane przez kolegów , którzy zostali zostali ukarania za alkohol ( picie w trakcie pracy ) , co niech nie maja pretensji . Jak ktoś chce pracować to szanuje pracy , a nie traktuje jak rozrywka . Panowie ochroniarze w pracy się nie spożywa alkoholu .
Tom 2015-12-04 10:15:55
Ja pracuje w tej firmie od roku wynagrodzenie w terminie . Ta firma jest spoko jak ktoś szanuje pracy to i zarabia . W przeciwieństwie do ściemniaczy którzy przychodzą na nocne zmiany aby się napić z kolegą piwka . Pozdrowienia dla byłych ściemniaczy i nierobów . :))))))
Bronko. 2015-12-05 07:32:18
Dobrze w SOLDZIE TO BYLO ZA DYMKA.TERAZ JAK PRZYSZLI CI Z FENIKSA TO AMEN. ALE TO NIC BO FENIKS JUZ LEDWO DYSZY I TE WSZYSTKIE PRACUSIE Z BIURA BEDA PCHAC SIE DO SOLDU LACZNIE Z TYMI Z DYZURKI.TO WTEDY SOLD JUZ TEGO NIE PRZETRWA.BOZE CHRON SOLD PRZED TYMI Z FENIKSA!!!!!!!
Mario 2015-12-09 12:45:38
Ja też pracuje w tej firmie i nie narzekam zawsze sobie mogę dorobić do emerytki . Ja wykonuje polecenia to co mam robić , a kolegami na zmianie nie pijam piwek . Jeździ na kontrole pan który nie lubi jak się pije . Fajny z niego gostek taki konkretny . Kontroluje i to mi się w nim podoba . Facet mam jaja i zna się na rzeczy . W sumie firma spoko .
sebol1708 2016-01-08 20:17:04
Praca w sold była ok. Pracowałem w tej firmie 5 miesięcy i można było wytrzymać. Dwa razy spoznili się z wypłatą. Byłem zatrudniony na umowę o pracę. Trzeba się upominać o swoje. Bo oni wymagają Ale jak coś mają zrobić dla pracownika to zapominają o swoich obowiązkach. Niech Państwowa Inspekcja Pracy ich skontroluje.
ZEUS 2016-05-10 13:14:53
TA FIREMKA ZAJMIE SIE PIP JAK TYLKO DOSTANIE NOWE UPRAWNIENIA KONTROLI BEZ ZAPOWIEDZI. JUZ COS KABINUJA JAK BY MACIC Z GODZINAMI JAK WEJDZIE STAWKA MINIMALNA TERAZ TEZ WYPLATY PLACA Z OPOZNIENIEM CZAS TAKICH FIREMEK DOBIEGA KONICA
ZEUS 2016-05-14 14:08:45
@MARKO PIP MUSI SIE ZAPOWIADAC Z KONTROLA I DLATEGO FIRMA JEST PRZYGOTOWANA DO KONTROLI ALE JUZ NIEDLUGO TO SIE ZMIENI I PIP BEDZIE SKLADAC WIZYTY BEZ ZAPOWIEDZI I ZASTANIE STAN FAKTYCZNY A NIE CYRK PRZYGOTOWANY PRZEZ FIRMY NA POTRZEBY KONTROLI ! SAM CI NAPISZE ZE JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC! OJ BEDZIE SIE DZIALO!!! WRESZCIE SKONICZY SIE PATOLOGIA W OCHRONIE!!! MLODE WILKI BEDA SIE CHCIALY WYKAZAC TO I KONTROLI BEDZIE DUZO A MAMY JUZ SYGNALY ZE FIRMY ZACZYNAJA KOMBINOWAC JAK BY TU OBEJSC STAWKE MINIMALNA
jaaaaaa 2016-06-01 17:26:03
Jaka płaca taka praca. Jak płacą mi 4,50zł na godzinę to niech nie oczekują że nie będe spac w nocy. Życze włascicielom takich firm zeby zgnili z głodu kiedyś i sami musieli pracwac za takie stawki godzinowe i byli tak traktowani jak śmiecie dokladnie tak jak oni nas traktują.
jaaaaaa 2016-06-01 17:26:13
Jaka płaca taka praca. Jak płacą mi 4,50zł na godzinę to niech nie oczekują że nie będe spac w nocy. Życze włascicielom takich firm zeby zgnili z głodu kiedyś i sami musieli pracwac za takie stawki godzinowe i byli tak traktowani jak śmiecie dokladnie tak jak oni nas traktują.
2
Były pracownik 2016-06-09 09:46:34
Podpisuję się pod tym obiema rękoma , szczera prawda tak było miałem tą przyjemność wtedy tam pracować na Brzasku
Maksim 2016-07-04 17:25:36
No tak, to jest przyjemność, fajna sprawa, ciesze się, że to doceniasz kolego, warto podchodzić do spraw normalnie
Zostaw swoją opinię o "SOLD"S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "SOLD"S.A.