Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2011-05-24 10:39:15 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Wydawnictwo Pedagogoiczne Operon - Gdynia. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2011-07-01 12:52:21 odpowiedz | cytuj
Od roku w tej firmie wzmaga się rotacja. Nie wychylać się i wykazywać entuzjazm dla wszelkich pomysłów kierownictwa to naczelne zasady. A taka porządna firma to była...
Obserwator - 2011-07-28 18:48:36 odpowiedz | cytuj
Tak teraz jest w każdym wydawnictwie.Edukacja to wdzięczne pole do eksperymentów, a z drugiej strony wystraczy udoskonalać produkt, a sposób sprzedaży ten sam od lat (konferencje, warsztaty, przedstawiciele). Stąd te eksperymenty są często niepotrzebne.
Amnik - 2011-12-29 08:23:43 odpowiedz | cytuj
Jak to? Przecież mieliśmy oceny roczne. ( usunięte przez administratora )
Jadzia - 2011-12-31 21:10:31 odpowiedz | cytuj
Ja nie mam złych doświadczeń w tej kwestii. Wręcz przeciwnie, kwestia czasami dogadania pewnych spraw, również finansowych
Struś - 2012-01-03 00:11:50 odpowiedz | cytuj
Jadzia - 2011-12-31 21:10:31

A ja mowi przysłowie \\\"nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka\\\", dlatego sorry ( usunięte przez administratora )

Decyzja o( usunięte przez administratora ) była pierwszą naprawde dobrą decyzją władz Operonu od ostatnich 12 miesięcy.
graf75 - 2012-01-03 13:28:24 odpowiedz | cytuj
a jak zaczynałem tam pracę to szło się do operonu z największą radością. Pracowali tam super ludzie, prezes ( nie ten który jest obecnie) zawsze wesoły, pogadał, pośmiał się i zawsze wszystko było na czas, dane słowo wystarczało, nie trzeba było procedur, pism, i tej całej biurokracji.pewnie dla Was to brzmi nieprawdopodobnie, ale gdy ja tam pracowałem faktycznie była to praca marzeń.
Angela - 2012-01-07 20:23:28 odpowiedz | cytuj
Poszukiwaczu pracy. W tej firmie z pewnością czekają cię wyzwania i burze mózgów. Jeżeli jesteś ambitny i chcesz się rozwijać, to będziesz raczej zadowolony, bo firma zaczyna coraz wyżej stawiać poprzeczkę. A zatrudnionych osób raczej nie przybywa. Pracownicy, wbrew temu co tu napisali moi koledzy i koleżanki, żyją we wzajemnym poszanowaniu. To jest grupa bardzo kompetentnych i wartościowych ludzi. Pomagamy sobie. Lubimy się. Spotykamy się formalnie i nieformalnie. Tworzymy naprawdę dobry zespół, którego nawet drastyczne zmiany ostatnich miesięcy nie złamały. A zmiany są potrzebne dla rozwoju każdego organizmu. Bo przecież trzeba iść z duchem czasu. A nie stać w miejscu.
Teraz jest ciężko. Pracy jest dużo. Jest pewien chaos. I sama miewam chwile zwątpienia. Ale okresy reform zawsze są trudne. Potem może będzie okres stabilizacji i satysfakcji. Bynajmniej mam taką nadzieję. Może w tym samym zespole powiemy sobie \"sami to zbudowaliśmy\".

Co do Pracodawcy. Jest wymagający, ale trzeźwo oceniający sytuację. Dostrzega zapotrzebowania na działania. Wdraża coraz to nowe projekty i stara się nie tracić czasu, choć rzeczywiście niektóre decyzje są podejmowane długo. Ale generalnie każdy wie co ma robić. I nikt nie narzeka na brak zajęć.

A co do najistotniejszego - warunków zatrudnienia - pracodawca bezwzględnie dotrzymuje ustaleń wynikających z podpisanej umowy. Wynagrodzenie było i jest zawsze na czas!!!! I pensje nie należą do najniższych krajowych :). Choć mogłyby być wyższe :) Stanowiska pracy są raczej porządnie wyposażone. Słowem - dobre warunki pracy. O ile ktoś jest gotowy do solidnej pracy, to tu popracuje. Choć zdarzają się wyjątki i przyczyny zwolnień niektórych pracowników wydają się pomyłką. Ale tylko niektórych ...
Nick - 2012-01-09 17:25:10 odpowiedz | cytuj
Dziś kolejny dzień zwolnień. Czy ktoś wie ile osób straciło pracę w ostatnich latach?
Poszukujacy - 2012-01-09 23:30:13 odpowiedz | cytuj
Tak sobie tu weszłem i czytam. kolesie którzy nie nawidza swojej firmy. może się zwolnicie? bo ja właśnie szukam roboty? :)
elefant - 2012-01-10 01:06:36 odpowiedz | cytuj
Wszystko, co tu masz, jest na poważnie. A CV złóż, złóż... Przynajmniej będzie nadzieja, że w następnym rzucie to Ciebie zwolnią, a nie kogoś z dawnych, sprawdzonych pracowników.
Kandydat - 2012-01-10 23:30:58 odpowiedz | cytuj
elefant - 2012-01-10 01:06:36

I czego sie mnie czepiasz czlowieku ? Grzecznie zapytalem o firme ,bo roboty szukam juz dosc dlugo a Ty mi tu zasuwasz z takim tekstem . Co Ci zrobilem ? Jezeli wywalaja takich jak Ty ,to w sumie chyba im sie nie dziwie...
HAHA - 2012-01-13 12:56:05 odpowiedz | cytuj
uderz w stół....
Jarek - 2012-01-26 22:17:15 odpowiedz | cytuj
Bo biedy do pracy przestaje się przychodzić z przyjemnością... to wiedz, że COŚ się dzieje!
spec - 2012-01-27 12:19:23 odpowiedz | cytuj
Ale co udowodnić... napisaliby: LIKWIDACJA STANOWISKO i nic nie musieliby udowadniać. Taka druga opcja zawsze jest do wyboru, albo za porozumieniem stron albo za wypowiedzeniem.
Nowy - 2012-01-28 00:21:18 odpowiedz | cytuj
Pracuję w firmie stosunkowo niedlugo i powiem tylko, ze mi się podoba. Nie boję się, że mnie zwolnią, bo jestem naprawdę dobry w tym, co robię, a jak mnie zwolnią, to prace znajdę w 5 minut. Nie wiem, co ci na gorze kombinuja i nic mnie to nie obchodzi, bo płacą regularnie i dają szansę najefektywniejszym. A ci co sobie nie daja rady? Wylatują albo nie awansują i już. Jak w każdej firmie.Szkoda tylko, że ci co sobie nie radza pluja na firme a przy tym i na mnie, bo mnie już rodzina i znajomi zaczynają pytać gdzie ja pracuje. I nie chca wierzyć, kiedy im mówie, ze jestok. Widac, ze wpisy sa pisane jedna lub dwoma rekami i wszystko na jedno kopyto i nawet sie domyslam kto to moze byc. Ci na górze pewnie też, więc niedługo będzie niezła zabawa. ;)
... - 2012-02-01 09:58:07 odpowiedz | cytuj
Witam,
Moim zdaniem wiele z wpisów powyżej jest oznaką dużej frustracji kilku osób, z którymi firma rozstała się w ostatnim czasie. Rozżalenie, zawód i emocje trzeba zrozumieć i życzyć szybkiego znalezienia nowej pracy ale poziom niektórych wpisów, osobiste ataki i manipulacja faktami świadczą tylko o poziomie \"twórców\" i chyba potwierdzają słuszność decyzji firmy(nikt będąc pracodawcą nie chciałby chyba zatrudniać takich osób).
Widać, że w Operonie trwa typowy proces restrukturyzacji i optymalizacji zatrudnienia, który prędzej czy później dotyka każdej firmy na dzisiejszym, trudnym rynku(Operonu dotknął i tak dość późno).
( usunięte przez administratora ) Jeśli cięcia robią największe i najbogatsze firmy - to samo musi dotknąć także mniejsze przedsiębiorstwa.

Pracownicy świadomi swych kompetencji i prawdziwi specjaliści takich procesów się nie obawiają. Jeśli nie w tej to w innej firmie raczej prędzej niż później znajdą zatrudnienie.
Z tego co widać Operon prowadzi też procesy rekrutacyjne i pewnie szuka właśnie takich ludzi. Może być to bolesne dla byłych pracowników ale inne czasy generują w firmach inne potrzeby.
Świat i rynek pracy ciągle się zmieniają. Trzeba to zaakceptować i przede wszystkim próbować się z tym mierzyć. Zamiast wylewać żale na byłego(obecnego) pracodawcę na takim forum pomyśleć o tym, że zmiana zatrudnienia jest raczej szansą na rozpoczęcie nowej, fajniejszej drogi zawodowej. Czego wszystkim i sobie życzę.

nauczyciel - 2012-02-13 19:27:19 odpowiedz | cytuj
szczerze mówiąc nie mam pojęcia, jaki to pracodawca... natomiast podręczniki są coraz słabsze, z mnóstwem błędów redakcyjnych... być może to efekt oszczędzania na specjalistach i autorach
sdk - 2012-02-17 11:09:28 odpowiedz | cytuj
A jak wygląda praca w magazynie, jest w miarę ok? Widziałem, że szukają ludzi od marca
Odp. - 2012-02-20 23:20:50 odpowiedz | cytuj
Tak , dobrze znam to Gdanskie Wydawnictwo Oswiatowe ,oni mieli calkiem doibre ksiazki do czasu , kiedy umarl pierwszy wlasciciel pod koniec lat 90tych i wtedy juz bylo tylko gorzej oi gorzej ... a szkoda bo mieli całkiem dobre ksiażki do matematyki i polskiego. Szkoda , ze musza zwalniac ludzi, bo kryzys ale co zrobic ?
afff - 2012-02-21 09:57:29 odpowiedz | cytuj
Marna prowokacja - czyżby ktoś chciał odwrócić uwagę od swoich problemów? Udając, że nie odróżnia się wydawnictw wychodzi to bardzo kiepsko. Akurat GWO ma się całkiem dobrze, a ich nowe serie są bardzo udane. A Operon... opinie mówią wszystko
___________________ - 2012-02-22 10:31:19 odpowiedz | cytuj
przecież od razu widać kto to.... i po co ten TEST!
Trochę-Naukowiec - 2012-02-22 19:10:06 odpowiedz | cytuj
Widzę, że móje pytania wywołały podejrzliwość, co u niektórych. Wyjaśniam, wiec:
1) ja osobiście zadeję sobię te i inne pytania, aby zorientować się w ogólnej sytuacji
2) na podstawie odpowiedzi, można wiele wywnioskować i samemu zbudować własny obraz firmy

Jeśli ten portal ma służyć temu, aby dzielić się opiniami nt różnych firm i ma być jednocześnie źródłem informacji dla innych, to przyznam, że mnie (czyli osoby z zewnątrz) zabrakło we wcześniejszych wpisach wielu faktów, aby oceniać tą firmę.

Cenne dla tych, którzy firmy nie znają od środka oraz zaglądają na forum by czegoś się dowiedzieć i być może da również pewne przemyślenia tym, którzy już tam pracują.

Wszystko w temacie...
ktoś - 2012-02-29 21:21:13 odpowiedz | cytuj
tylko, że jak zlikwidują Ci stanowisko pracy to na Twoje miejsce bodajże przez dwa lata nie mogą nikogo przyjąć. tzn, jak pracowałaś na stanowisku np. telemarketer to nie mogą zwolnić Ciebie a za chwile przyjąć kogoś innego. oczywiście jeśli masz pracę na czas nieokreślony, bo nie jestem na bieżąco w formach zatrudniania jakie panują. NIe bójcie się sądu bo tam macie bardzo duże szanse na wygraną i utarcie nosa pewnym osobom....
AAA - 2012-03-02 14:05:09 odpowiedz | cytuj
Odeszli \"samodzielnie\" czy ktoś im pomógł w podjęciu decyzji?
x