brak logo

Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

Gdynia

Opinie o Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

bebe szu szu 2015-02-02 15:23
Wy tam pracujecie i wcale nie lubicie swojej pracy, lubicie wypłatę... którą i tak zamieniacie na franki :-) Więc Wy śmiejcie się z nas, że jesteśmy oburzeni, a my będziemy śmiać się z Was kiedy będziemy codziennie chodzić do miejsca które naprawdę lubimy ;-)
1
zdesperowany nastoletni frankowicz 2015-02-03 00:05
W tej jakze merytorycznej dyskusji o zlych szefach, sprzedajnych pracownikach-frankowiczach i firmie horrorze brakuje winy Tuska, Kaczafiego oraz spisku smolenskiego ;) Swietny portal, rzeczowa dyskusja...
2
GWE na 100% 2015-02-03 15:43
Ludzie, zeszczałem się ze śmiechu! Siatki "byli pełne" jak siatka na zielonym tle... Kongresmeny dali czadu :-)
Lewiatan 2015-02-11 21:03
Mój okres próbny trwał jeden miesiąc więc nie trafiłeś...
Franek 2015-03-12 18:18
Nie wypuszcza się aplikacji jeśli nie można się zarejestrować :(
Krizz 2015-05-18 17:00
Miejsce do pracy fajne, dużo się nauczyłem. Szkoda tylko, że firma podchodzi tak instrumentalnie do ludzi. Nie licząc "głupkowatego-niezrozumiałego" zwolnienia, to najlepsza moja praca. Ludzie na 5-tkę
1
ja 2015-06-02 08:12
Od roku czasu szukają managera projektów it. Cyklicznie wystawiają ogłoszenie - chyba już zbrakło chętnych, albo sami nie wiedzą kogo szukają?
Monia 2015-08-14 00:45
Firma jest całkiem dobra.
kulka 2015-08-18 13:36
a co monia wszechobecnych smieciowek i niespodziewanych zwolnien juz nie ma ??
2
Brud 2015-08-30 00:01
Ich nie obowiązują żadne normy, jedyne co w tej firmie obowiązuje to Nasza Konstytucja, przyjęta w roku 2004 i do dnia dzisiejszego będąca najważniejszym aktem w Operonie, w oparciu o który podejmowane są bieżące działania i decyzje zarządzających.
1
surik 2015-09-11 17:13
Operon ma proces o naruszenie praw autorskich, zobaczymy,jaki będzie finał, nie omieszkam o tym poinformować, bo to podobno wydawnictwo, które przestrzega najwyższych standardów. Trzymamy kciuki za naszą koleżankę!!!
1
karim 2015-09-24 13:40
Znowu czystka w operonie...
1
Kefi 2015-09-24 21:58
Możesz coś więcej powiedzieć?
edgar 2015-09-25 21:57
Operon jest ohydna firma i tyle.Niektorzy tam od lat pracujacy sa pospolitymi chamami i ignorantami.Szkoda slow.Pfu!
3
Karim 2015-09-29 11:06
Zwolnienie połowy firmy to dopiero początek konca:( szkoda a taka fajna firma byla
2
Marek 2015-09-29 12:32
Proponuje sie przejsc do VI wydzialu sadu Gdansk-Polnoc za jakis czas
1
morit 2015-10-01 15:27
Napiszcie coś więcej o tych zwolnieniach.
2
Lar 2015-10-02 07:38
A tyle kasy zainwestowali.
2
pixi 2015-10-06 14:05
znowu kasują komentarze he he, inaczej by to forum wygladalo
3
Skipper 2015-10-21 18:20
Po pierwsze jak byłaś młoda to nie było egz gizmnazjalnego. Po drugie nie wiem po co pisać takie posty. Po 3-Pracę kończycie o 16..
3
Nick McKornick 2015-11-11 22:59
To nie ala, tylko Justyna L., PRowiec próbuje ratować przed smrodem na forum swojego chlebodawcę
2
kopyto 2015-11-26 10:23
endzej - super logika. 'gdzie indziej jest po stokroc słabiej' - dawno sie tak nie usmialem. Tak, takie straszenie na pewno pozwoli zatrzymac pracownikow. To ja ci powiem , ze gdzie indziej jest po stokroc lepiej - z umowami o prace na czas nieokreslony, kartami multisport, medicoverem, owocami do biura,premiami, kompetentnymi przelozonymi, trudna ale dajaca satysfakcje praca, rzeczywistym wplywem na rezultaty i przedewszystkim normalna atmosfera swiadomie kreowana przez zarzad.
2
pat 2015-12-04 17:27
A co z tym procesem o naruszenie praw autorskich wie ktoś coś na ten temat?
1
jagoda 2016-01-08 17:54
odnośnie procesu o naruszenie praw autorskich: Nosił wilk razy kilka ponieśli, i poniosą tego którego jeszcze nie ponieśli, i wilka. Niektórzy liczą na bezkarność, ale się przeliczą. Idzie bowiem NOWE!!!!!!!
1
sulik 2016-01-09 11:18
I była zdziwiona swoim zdziwieniem, proponuję zacząć się dziwować, że świat taki piękny i szkoda tylko, że tylu w nim Łotrów i Gałganów
1
do karol 2016-01-15 09:52
no i własnie dla tego ze tam wpadałeś to wszedłeś na to forum i poczułeś nieodparta chec podzielenia sie swoja opinia ze swiatem... buhaha ludzie to już przesada, kto to pisze (ewidentnie w godzinach pracy)? pisownia tez powala 'jej i jej koleżanką' (sic!). no analfabetyzm się rozwija nawet w wydawnictwach...
1
larum 2016-03-21 14:50
Ale cisza na forum, to chyba taka przed burzą i dużym buuuuuuum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
ddd 2016-04-06 16:38
Ciekawa jestem jakbyś się poczuła jakby Ciebie zwolnili z dnia na dzień bez słowa dziękuję....
1
And Rey 2016-04-06 21:17
A co znowu zwolnienia?
2
żarcik 2016-05-08 17:36
dobry żarcik
1
Lukasz 2016-07-08 23:36
Przecież to jest forum o Operonie jako pracodawcy a nie wydawcy podręczników czy publikacji przygotowujących do matury. Dane mi było pracować w tej firmie spory kawałek czasu i na podstawie wiedzy w ten sposób zdobytej mam chyba prawo być zdziwiony, że ta firma wciąż istnieje. Galwanizacja tego trupa przyniosła nadspodziewanie dobre efekty, pełen szacunek dla Zarządu (sic!) i kadry kierowniczej (sic!) wydawnictwa Operon.
7
i'm not a robot 2016-09-25 12:32
prosta sprawa, tu jest malo, bo 95% postów odpłatnie skasowana (z tego slynie ten serwis)
a ze ta firma jeszcze istnieje... kiedyś zajmowała 4 piętra i trochę na parterze - tez wszyscy sa na jedym pietrze
nie zatrudniaja bo nie ma gdzie ich posadzić najzwyczajniej
a istnieją chyba tylko z przyzwyczajenia niektórych nauczycieli którzy po prostu zapomnieli ze są inne wydawnictwa
jak aktualny rzad wywali gimnazja to nie wiem kto wytrzyma pisanie kolejnych ksiazek pod kolejny program, oni tego już nie udzwigną
3
gazela 2016-09-27 19:30
Odwiedziłam... brak słów.
3
ragnar 2016-10-14 16:02
ha ha ha ha stabilne zatrudnienie..... przy 10 fali zwolnien ..... buhaha ja rozumiem moderacje serwisow ale w 3miescie Operon wszyscy znaja - raczej od negatywnej strony
1
Samson 2016-10-16 12:29
Jeśli tak to podaj link do oferty pracy.
Nick 2016-10-20 08:41
Czy tutaj wpisy dają roboty? Czy to lenistwo czy po prostu poziom wpisów pokazuje poziom siły roboczej w Polsce.
8
Montana 2016-10-25 14:58
Czemu zniknęło cześć komentarzy?
2
GSK 2016-11-21 00:42
Rekrutacja, to jedna wielka ściem. Nie marnujcie swojego czasu! Robią ją tylko po to bo muszą, a i tak nie mają zamiaru nikogo zatrudnić.
5
Darek 2017-01-31 21:37
Cóż byłem tam prawie 3 lata , początek jeszcze w złotym okresie koniec to pewnie w 3 czy 4 transzy masowych zwolnień. Firma kierowała się zawsze zdaniem wszech panującego prezesa zaś zamiast poszukać kasy na inwestycje czy pracowników to wolała wydawać małą fortunę na usuwanie komentarzy na go-work...
6
Tadek 2017-02-07 18:04
W stan oskarżenia z powodu??
1
pirli tirli 2017-02-07 21:49
Oskarżenie z powodu naruszenia praw autorskich!!!!
2
Tadek 2017-02-08 09:42
A co ma Prezes do tego? Autor odpowiada za to co napisał? Czy nie?
1
pirlii tirli 2017-02-10 16:20
I znowu kasują informację o prezesie i autorce podręcznika do romantyzmu, informacje o tym, że są oskarżeni za naruszenie praw autorskich. Dlaczego? przecież prawda prędzej czy później wyjdzie na jaw, a i tak większość zainteresowanych o tym wie. Poza tym, proszę pamiętać, że dla Operonu umowa to jedno, a praktyka wydawnicza to drugie. Jeżeli ktoś ma podobne doświadczenia w tej materii proszę o tym napisać, może wydrukują.
5
Hanna 2017-03-08 11:49
Nie wiesz jak wygląda proces rekrutacyjny do Wydawnictwo Pedagogiczne Operon? Koniecznie zajrzyj tutaj - https://www.operon.pl/O-firmie/Pracuj-u-nas
1
Bywalec 2017-03-23 10:08
Nadszedł czas aby oddać swój głos w dyskusji.

Kiedyś była to ciekawa firma z perspektywami. Teraz chyba sama nie wie dokąd dąży a zarządzający w tym nie pomagają.

Minusy:
- brak konkretów w działaniach
- brak odpowiedzialności za nie wykonywanie zadań
- bardzo często rozpoczęte projekty "wiszą" w nieskończoność
- bardzo ale to bardzo częste zmiany decyzji przełożonych
- kompetencje kierowników działów marketingu i IT, w zasadzie ich brak.
- brak postawionych celów,
- demotywujący system wynagrodzeń
- marketing nie związany z podręcznikami a tym póki co zajmowało się wydawnictwo.
- duże obciążenia zadaniami.

Plusy:
- ludzie bo oni są podstawowym atutem Operonu(może w końcu ktoś to zrozumie).
- atmosfera w pracy
- możliwość rozwoju
4
Hanna 2017-03-23 10:21
@Bywalec, jak myślisz, skąd wzięły się te zmiany, o których wspominasz na początku swojej wypowiedzi?
Niebywalec 2017-03-27 15:23
Kocham to forum :) za 40 lat dalej będą tu pisały te same osoby i dalej o tym samym. Trolling level advanced.
2
Gienia 2017-03-27 19:44
Kieeeedys to byla firmaa...pamietam jak w 1964 byly bony na mebloscianke, dodatkowe kartki na cukier a obciazenie zadaniami bylo tak niskie jak stopy kredytowe banku szwajcarskiego...zlote czasy :)
2
Hanna 2017-03-28 09:55
Za co najbardziej cenicie pracę w Wydawnictwo Pedagogiczne Operon?
pirli tirli 2017-08-04 20:07
Zainteresowanych informuję, że walka o naruszenie praw autorskich trwa w sądzie nadal. Sędziowie, którzy kierują się" prawdą i sprawiedliwością" heroicznie bronią pospolitych mataczy, do tego stopnia, że stają się groteskowi, kłamią, powołują się na dowody, których nie ma, poniżają , oczywiście poszkodowaną , no i zastraszają próbując z ofiary uczynić oprawcę .Nie jest łatwo skazać szefa Operonu, to nie byle kto i sędziowie o tym wiedzą, dlatego ogarnia ich niemoc intelektualna i moralna. O dalszym ciągu spraw poinformuję.
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Pedagogiczne Operon - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Pedagogiczne Operon