brak logo

Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

Gdynia

Opinie o Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

Szarobura 2015-01-19 21:51:53
Lewiatan, może trafiłeś na zły moment? Piszesz ze byłes tam tylko 3 miesiące? Ja spedzilam "troche" wiecej czasu i wiem jedno - jak szukasz miejsca, gdzie jest spokojnie i każdy dłubie przy swoim biurku, to faktycznie, mogles się zawieść. Jak mnie zatruniono to szybko zrozumiałam, że firma opiera się na współpracy między działami i to co Tobie się nie podobało (że np. szef IT wszędzie jest i się wypowiada), dla mnie było ok, bo nauczylam się w krótkim czasie dość dużo, przy różnych projektach i musiałam się szybko odnaleźć. Bałagan? Chyba trzeba się dobrze czuć w takiej kulturze pracy, ale to już inna kwestia. Znam firmy, w których nie czułam się dobrze (wręcz sposób pracy i zarządzania mnie rozwalał), ale to nie powód, żeby teraz wylewać swoje żale, że mi tam nie pasowało. Ludzie którzy tam pracują są cudowni i bardzo żałuje, że tak mi się życie potoczyło, że sie wyprowadziłam. Wspominam dobrze, co nie znaczy, że była sielanka. Było ciężko, ale dobrze. Miałam poczucie, że robie coś naprawdę dobrego. A - i to że nie wszystkie projekty sa realizowane to raczej normalne. W mojej obecnej firmie realizjemy ok 30% pomysłow, bo mamy ograniczenia budżetowe, czasowe, nie starcza ludzi no i jeszcze jest "biznes", który bardzo często mówi, że pomysł super, ale co z tego, skoro nikt tego nie kupi? I 300 osób w mojej firmie jakoś włosów nie rwie z tego powodu... To raczej normalne.
4
Loleczka 2015-01-20 20:13:06
Szarobura. Ja tez pracowałam.Tez trosKe dłużej niż 3 miesiące. O czy ty mówisz ? Jaka współpraca miedzy działami ??? Lewiatan ma niestety bardzo dużo racji. To co mi sie rzuciło w oczy to powszechna atmosfera strachu. Oraz przede wszystkim kompletny i zupełny bałagan wprowadzany przez już wspomnianych króla i królowa chaosu. Tu nie chodzi o złośliwość oni po prostu są merytorycznie bardzo słabi. Pamietam śmiechy w zespole deweloperskim z szefa , który nic nie rozumie jak mu coś opowiadają. O marketingu już dużo tu napisano wiec nie bede powtarzała , ale generalnie oddaje rzeczywistość. Najbardziej podobało mi sie krycie niekompetencji stwierdzeniami typu ' dojrzali ludzie bedą wiedzieli o co nam chodzi, a innych nie chcemy'. Smutne ze oni sami nie ogarniali. Także Szarobura, chyba wiem kim jesteś i po co sie tak na forum bronić . Rzeczywistość cieżko zaklinać
3
Szarobura 2015-01-20 22:28:11
Loleczka, Kazdy ma swoją rzeczywistość, na to wygląda. Wyrażacie swoje zdanie, więc myślę, że mogę zrobić dokąłdnie to samo. Chyba ze tu można tylko negatywnie pisać. nie wyczytałam tego w regulaminie. Nie zgadzacie się ze moją opinią? Trudno, ale nie będę zaprzeczać temu, co napisałam. Skoro tak dobrze znacie firmę, to pewnie wiecie, że jacyś ludzie tam pracują? ktoś ich tam trzyma? Nie. MNie też nikt nie trzymał i podobało mi się, co nie znaczy, że było lekko - tak jak napisałam. Moze trudno Wam uwierzyć, ale sa ludzie, którzy lubili tam pracować. Znam tez kilka, które do dziś tam pracują i jakoś nie cierpią katuszy. Ale zaraz pewnie napiszecie, że sie nie znam. No kłócić się nie bede. Wyraziłam tylko swoją opinię na temat pracy tam. To moje odczucia i dlatego, że masz inne zdanie, nie będę zmieniała swojego.

Najgorsze jest to, że uważasz, że trzeba mieć interes, żeby o tej firmie napisać coś inengo niż negatywne opinie. Wcale tak nie jest. Może trudno to sobie wyobrazić, ale nie każdy ma takie odczucia jak Ty.
1
Szarobura 2015-01-20 22:49:31
Lewiatan, nie wiem dlaczego chcesz, zebym teraz stałą sie nagle rzecznikiem firmy i odpowiadała na Twoje uwagi i zarzuty? Nie podejmę się wymiany argumentów, bo to chyba nie moja rola :) Możesz sie nie zgadzać z tym, co napisałam, tak jak ja nie podzielam Twojego zdania, ale poproszę nie atakować mnie za moje zdanie.
Lewiatan 2015-01-21 10:35:31
Myślę, że elementarna rzetelność wymaga, aby poprzeć swoje argumenty jakimiś "dowodami". Czytając jednak Twoje spostrzeżenia na temat pracy w Operonie, odnoszę wrażenie, że użyłaś swoistych eufemizmów, które miałyby przykryć nieprawidłowości, o których ja wspomniałem wcześniej (wtrącanie się kierownika IT w pracę innych działów, nazwałaś "współpracą").
1
Sandra 2015-01-22 07:34:16
Chat onetu to masz w domu. Przedstawiciele radzą sobie raczej źle, co też nie powinno dziwić jak nauczyciele nie chcą z Operonem współpracować.
ron 2015-01-30 17:55:52
Lewiatan:z tego co wiem ludzie po 3 m-cach okresu probnego nie rezygnuja z pracy w Operonie. Z reguly to firma nie prxedluza umowy z uwagi na ich kompetencje lub niedopasowanie do jej zespolu. Powiedz szczerze. Wyrzucili Cie i stad ts frustra. To zrozumiale.
4
Klara 2015-01-31 08:27:09
To ciekawe dlaczego ta firma budzi tyle emocji szczególnie u ludzi takich jak Lewiatan, z którymi się rozstała. Co jest w niej takiego, że osoby te czują taką złość, żal i rozgoryczenie?
Może ból niskiego poczucia własnej wartości wynikający z tego, że nie dali rady?
Może megalomania i przeświadczenie o swej nieomylności?
Może po prostu żal, bo przez chwilę pracowali w wyjątkowym miejscu z wyjątkowymi i fajnymi ludźmi?
Nie wiem ale zjawisko jest ciekawe :)
3
:))) 2015-01-31 17:10:59
Nie dali rady????
Nie wiesz , nie pisz. Pamiętaj, że karma zawsze wraca.
szatan 2015-01-31 19:19:13
Ha! Dobre widze ze w koncu sie uaktywnili.Ron,Klara ludzie na smieciowkach nie maja okresu probnego,przeciez wiecie...glowna ksiegowa,szef logistyki, wszyscy z IT tez odeszli bo byli niekompetentni, czy raczej uciekali od krolestwa niekompetencji steva I wyzej wymienionych osób???
babe 2015-02-01 21:15:04
No tak - to może teraz z innej strony komentarz, bo rozuemim, że jest sporo osób, w których operon budzi skrajnie negatywne emocje.

Dwa lata temu zaczęłam tam pracę. I pracuję nadal. I lubię tam pracować. W międzyczasie pojawili się nowi pracownicy, kilkoro odeszło. Mimo takich opinii nowi ludzie dołączają do zespołu, to w sumie dobrze, że nektórzy zadają sobie trud sprawdzenia tych złych komentarzy (też tu zajrzałam przed rozmową rekrutacyjną, ale stwierdziłam, że nie bedę swojego zdania opeirała tylko na cudzych komentarzach, cchę mieć swoje).
Potem każdy sam podejmuje decyzję, czy zaczyna pracę, czy chce czy też nie, ale w tym się operon nie rózni od innych firm. Nikt nikogo na siłę nie trzyma.
A zespół jest fajny i krzywdzące są te komentarze, że operon to dno i dramat. MY tu pracujemy i lubimy naszą pracę. Szkoda, ze nasi byli koledzy w swoich sądach zapędzają się. Chcąc, nie chcąc - piszecie też o nas.

I jeszcze uprzedzę - nie chcę brac udziału w tych utarczkach, bo pewnie zaraz kilku kolegów/koleżanek zaraz na mnie naskoczy.
4
babe 2015-02-01 21:16:41
widzę, że jesteś bardzo dobrze poinformowany odnośnie szefów działow. Może warto zmienić informatora? Że wam sie tak chce :(
3
bebe szu szu 2015-02-02 15:23:53
Wy tam pracujecie i wcale nie lubicie swojej pracy, lubicie wypłatę... którą i tak zamieniacie na franki :-) Więc Wy śmiejcie się z nas, że jesteśmy oburzeni, a my będziemy śmiać się z Was kiedy będziemy codziennie chodzić do miejsca które naprawdę lubimy ;-)
1
zdesperowany nastoletni frankowicz 2015-02-03 00:05:37
W tej jakze merytorycznej dyskusji o zlych szefach, sprzedajnych pracownikach-frankowiczach i firmie horrorze brakuje winy Tuska, Kaczafiego oraz spisku smolenskiego ;) Swietny portal, rzeczowa dyskusja...
1
GWE na 100% 2015-02-03 15:43:00
Ludzie, zeszczałem się ze śmiechu! Siatki "byli pełne" jak siatka na zielonym tle... Kongresmeny dali czadu :-)
Lewiatan 2015-02-11 21:03:51
Mój okres próbny trwał jeden miesiąc więc nie trafiłeś...
Franek 2015-03-12 18:18:52
Nie wypuszcza się aplikacji jeśli nie można się zarejestrować :(
Krizz 2015-05-18 17:00:09
Miejsce do pracy fajne, dużo się nauczyłem. Szkoda tylko, że firma podchodzi tak instrumentalnie do ludzi. Nie licząc "głupkowatego-niezrozumiałego" zwolnienia, to najlepsza moja praca. Ludzie na 5-tkę
1
ja 2015-06-02 08:12:50
Od roku czasu szukają managera projektów it. Cyklicznie wystawiają ogłoszenie - chyba już zbrakło chętnych, albo sami nie wiedzą kogo szukają?
Monia 2015-08-14 00:45:58
Firma jest całkiem dobra.
kulka 2015-08-18 13:36:19
a co monia wszechobecnych smieciowek i niespodziewanych zwolnien juz nie ma ??
1
Brud 2015-08-30 00:01:51
Ich nie obowiązują żadne normy, jedyne co w tej firmie obowiązuje to Nasza Konstytucja, przyjęta w roku 2004 i do dnia dzisiejszego będąca najważniejszym aktem w Operonie, w oparciu o który podejmowane są bieżące działania i decyzje zarządzających.
1
surik 2015-09-11 17:13:00
Operon ma proces o naruszenie praw autorskich, zobaczymy,jaki będzie finał, nie omieszkam o tym poinformować, bo to podobno wydawnictwo, które przestrzega najwyższych standardów. Trzymamy kciuki za naszą koleżankę!!!
1
karim 2015-09-24 13:40:53
Znowu czystka w operonie...
1
Kefi 2015-09-24 21:58:14
Możesz coś więcej powiedzieć?
edgar 2015-09-25 21:57:05
Operon jest ohydna firma i tyle.Niektorzy tam od lat pracujacy sa pospolitymi chamami i ignorantami.Szkoda slow.Pfu!
2
Karim 2015-09-29 11:06:01
Zwolnienie połowy firmy to dopiero początek konca:( szkoda a taka fajna firma byla
1
Marek 2015-09-29 12:32:21
Proponuje sie przejsc do VI wydzialu sadu Gdansk-Polnoc za jakis czas
morit 2015-10-01 15:27:07
Napiszcie coś więcej o tych zwolnieniach.
1
Lar 2015-10-02 07:38:22
A tyle kasy zainwestowali.
1
pixi 2015-10-06 14:05:38
znowu kasują komentarze he he, inaczej by to forum wygladalo
1
Skipper 2015-10-21 18:20:14
Po pierwsze jak byłaś młoda to nie było egz gizmnazjalnego. Po drugie nie wiem po co pisać takie posty. Po 3-Pracę kończycie o 16..
2
Nick McKornick 2015-11-11 22:59:01
To nie ala, tylko Justyna L., PRowiec próbuje ratować przed smrodem na forum swojego chlebodawcę
1
kopyto 2015-11-26 10:23:14
endzej - super logika. 'gdzie indziej jest po stokroc słabiej' - dawno sie tak nie usmialem. Tak, takie straszenie na pewno pozwoli zatrzymac pracownikow. To ja ci powiem , ze gdzie indziej jest po stokroc lepiej - z umowami o prace na czas nieokreslony, kartami multisport, medicoverem, owocami do biura,premiami, kompetentnymi przelozonymi, trudna ale dajaca satysfakcje praca, rzeczywistym wplywem na rezultaty i przedewszystkim normalna atmosfera swiadomie kreowana przez zarzad.
1
pat 2015-12-04 17:27:54
A co z tym procesem o naruszenie praw autorskich wie ktoś coś na ten temat?
jagoda 2016-01-08 17:54:03
odnośnie procesu o naruszenie praw autorskich: Nosił wilk razy kilka ponieśli, i poniosą tego którego jeszcze nie ponieśli, i wilka. Niektórzy liczą na bezkarność, ale się przeliczą. Idzie bowiem NOWE!!!!!!!
sulik 2016-01-09 11:18:06
I była zdziwiona swoim zdziwieniem, proponuję zacząć się dziwować, że świat taki piękny i szkoda tylko, że tylu w nim Łotrów i Gałganów
do karol 2016-01-15 09:52:44
no i własnie dla tego ze tam wpadałeś to wszedłeś na to forum i poczułeś nieodparta chec podzielenia sie swoja opinia ze swiatem... buhaha ludzie to już przesada, kto to pisze (ewidentnie w godzinach pracy)? pisownia tez powala 'jej i jej koleżanką' (sic!). no analfabetyzm się rozwija nawet w wydawnictwach...
1
larum 2016-03-21 14:50:15
Ale cisza na forum, to chyba taka przed burzą i dużym buuuuuuum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ddd 2016-04-06 16:38:09
Ciekawa jestem jakbyś się poczuła jakby Ciebie zwolnili z dnia na dzień bez słowa dziękuję....
And Rey 2016-04-06 21:17:07
A co znowu zwolnienia?
1
żarcik 2016-05-08 17:36:02
dobry żarcik
1
Lukasz 2016-07-08 23:36:18
Przecież to jest forum o Operonie jako pracodawcy a nie wydawcy podręczników czy publikacji przygotowujących do matury. Dane mi było pracować w tej firmie spory kawałek czasu i na podstawie wiedzy w ten sposób zdobytej mam chyba prawo być zdziwiony, że ta firma wciąż istnieje. Galwanizacja tego trupa przyniosła nadspodziewanie dobre efekty, pełen szacunek dla Zarządu (sic!) i kadry kierowniczej (sic!) wydawnictwa Operon.
6
i'm not a robot 2016-09-25 12:32:05
prosta sprawa, tu jest malo, bo 95% postów odpłatnie skasowana (z tego slynie ten serwis)
a ze ta firma jeszcze istnieje... kiedyś zajmowała 4 piętra i trochę na parterze - tez wszyscy sa na jedym pietrze
nie zatrudniaja bo nie ma gdzie ich posadzić najzwyczajniej
a istnieją chyba tylko z przyzwyczajenia niektórych nauczycieli którzy po prostu zapomnieli ze są inne wydawnictwa
jak aktualny rzad wywali gimnazja to nie wiem kto wytrzyma pisanie kolejnych ksiazek pod kolejny program, oni tego już nie udzwigną
2
gazela 2016-09-27 19:30:44
Odwiedziłam... brak słów.
3
ragnar 2016-10-14 16:02:23
ha ha ha ha stabilne zatrudnienie..... przy 10 fali zwolnien ..... buhaha ja rozumiem moderacje serwisow ale w 3miescie Operon wszyscy znaja - raczej od negatywnej strony
Samson 2016-10-16 12:29:33
Jeśli tak to podaj link do oferty pracy.
Nick 2016-10-20 08:41:37
Czy tutaj wpisy dają roboty? Czy to lenistwo czy po prostu poziom wpisów pokazuje poziom siły roboczej w Polsce.
7
Montana 2016-10-25 14:58:46
Czemu zniknęło cześć komentarzy?
GSK 2016-11-21 00:42:18
Rekrutacja, to jedna wielka ściem. Nie marnujcie swojego czasu! Robią ją tylko po to bo muszą, a i tak nie mają zamiaru nikogo zatrudnić.
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Pedagogiczne Operon - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Pedagogiczne Operon