brak logo

Deutsche Bank

Warszawa

Opinie o Deutsche Bank

Kamil 2008-10-09 10:22:30
Po rozmowach,było ich w sumie kilka z różnymi osobami.Atmosfera
rozmów była bardzo przyjemna,pytań było wiele począwszy od tego dlaczego
interesuje mnie praca w banku, jakie są moje słabe i mocne strony,jakie jest
moje doświadczenie zawodowe i oczekiwania finansowe, co wiem o DB, po
weryfikację znajomości języków obcych wspomnianych przeze mnie w CV.W porównaniu
z innymi bankami DB dba o swoich pracowników, ale też sporo wymaga.

jak narazie ocena dobra :)
3
anonim 2008-10-09 12:47:43
Frima jest ok, chociaz mogloby byc lepiej...
klientka 2009-01-11 12:18:01
W piątek wróciłam do domu po tygodniowym pobycie w szpitalu.
W sobotę chciałam zrobić internetowe przelewy ZUS i podatku. Nie ma mowy o dostaniu się na witrynę internetową. Ukazuje się komunikat "Wystąpił problem z certyfikatem zabezpieczeń tej witryny sieci Web". I co teraz zrobić? Upływa mi termin wpłaty składki ZUS, Z NIKIM nie można się porozumieć, bo DB nie posiada linii pomocy 24h, czynnej również w soboty i niedziele. A powinien.
anonim 2009-01-12 13:54:57
Słowa kojarzące się z tą firmą to: solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .dobra
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .ok,:)
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: ... .;
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w: ... .
Andrzej 2010-03-22 22:30:03
stanowczo nie polecam - w szczególności zespół od bankowości internetowej który składa się z ludzi bez doświadczenia. ich rozwiązania są poniżej najniższego poziomu
3
kate 2011-02-09 11:46:52
byłam tam na rozmowie, ogłoszenie brzmiało "doradca klienta". Okazało się, że to nie jest praca w oddziale banku.. zajmujesz się "pozyskiwaniem klientów"- nie było to powiedziane wprost, mimo tego, że usilnie się dopytywałam- dzwonisz po ludziach, proponujesz im karty, kredyty itp., jedziesz do nich, załatwiasz wszystko. nie ma ustalonych godzin pracy, ale jak się o to dopytywałam- zależy jak sobie wszystko ustawisz, ale większość pracuje po 10-12 godz na dobę. jednego dnia możesz pracować 4 godz (niby nie mają nic przeciwko) a drugiego 14. ale z tego co zauważyłam są nastawieni na to, żeby pracować JAK NAJDŁUŻEJ. jedyna umowa- umowa agencyjna- zakładasz swoją działalność. przez pierwsze 3 miechy jest "podstawa" ok 800-900zł później ok 1200zł plus oczywiście prowizje, pytałam się o jakieś profity- nie dają firmowego telefonu(twierdzą, że prywatny wystarczy, w pracy możesz korzystać z ich tel), laptopa, samochodu (ew. zwracają koszty), pytałam się o jakieś pakiety medyczne itp, to powiedziano mi, że nie ma takiej potrzeby nie korzystają z tego, każdy sam przy swojej działalności może sobie wykupić, telefon kom też możesz sobie wziąć na działalność, ale "po co masz zwiększać sobie ilość papierów do rozliczeń". nie ma szkolenia, tylko podpatrujesz ich pracę i czytasz materiały przez ok miesiąc. rozmowa była w db w wawie przy armii ludowej. n
bankowiec 2011-04-18 11:53:57
włąsnie byłam dziś na rozmowie w DB i zaproponowano mi umowe agencyjną, ale z tego co czytam to nie ma żądnych szkoleń tylko sam się uczysz..zero socjalu?pięknie obiecują ale trochę średnio chce mi sięwierzyć...zero telefonu służbowego ani laptopa?to chyba podstawa a może się mylę?to jak mam pracować?dokłądać z własnej kieszeni?
powiedzcie coś więcj o tej instytucji?czy ktoś z was tak pracuje lub pracował?
anonim 2011-05-04 10:30:01
Firma - [usunięte przez moderatora] pracowników - klijentów -norma to szpiegowanie pracowników- zmowy bankowe itp, itd.
3
qaz 2013-04-10 12:49:14
Dużo byłych komuszków oraz dzieci tych pierwszych. Same tajemnicze układy. Dobra kasa tylko dla "swoich". Ty pomimo tego, że merytorycznie przerastasz resztę zespołu pracujesz za ułamek tego, co dostają oni. Nie polecam. Dno.
2
wifi 2014-01-22 18:53:59
Nie polecam pracy w charakterze tzw. dorady handlowego. Praca na własnej działalności, zero zwrotów kosztów np. za telefon, paliwo. Klientów musisz sam szukać. Nie ma żadnej podstawy , tylko prowizja od wypłaconego kredytu. Proces decyzyjny analityków odnośnie przyznania kredytu hipotecznego trwa kilka tygodni i jest bardzo restrykcyjny ( dużo wniosków odrzucają )
1
no name 2014-05-10 15:21:38
w 100% się zgodzę, że dobrze mają tylko 'swoi' - a reszta to tania siła robocza. Jeżeli czegoś sobie nie wynegocjujesz przy zatrudnieniu to zapomnij, że dostaniesz jako docenienie za ponadprzeciętną pracę.. podstawy nie najgorsze ale premie to porażka.. po pierwsze wypłacane kiedy im się podoba, a po drugie nigdy nie wiadomo w jakiej wysokości - brak regulaminu... Centrala to albo ekipa wyjadaczy albo powiązania rodzinne. A wewnętrzna pomoc wygląda tak, że oddziałom się tylko utrudnia pracę.. Pracowałam ponad 3 lata - wyciągnęłam oddział z dna, dotrudniłam go i co roku robiłam ponad 100% planu, a jak powiedziałam że odchodzę (w marcu) to przełożony zaproponował mi podwyżkę w rundzie podwyżkowej - która jest pod koniec roku :) spotkał mnie najwyższy poziom docenienia! Jeśli szanujesz swoją pracę, czas prywatny i chcesz się rozwijać to nie polecam. Jeżeli chcesz przejść na własną działalność to nie w DB - nawet pośrednicy lokalni mają takie same stawki a mogą współpracować ze wszystkimi bankami - bo to że jesteś w DB na działalności to wcale nie znaczy, że nie interesuje Cie raportowanie i telekonferencje - paranoja co? :) polecam tylko osobą młodym-stanowisko Doradcy Klienta - można nauczyć się wszystkich produktów i z taką wiedzą iść dalej, a kasa w dużych miastach nie najgorsza.
1
ddddd 2014-05-12 19:13:32
W jakim charakterze pracowałaś w DB? Pisząc "polecam tylko osobą młodym" - śmiem powątpiewać, że było to odpowiedzialne stanowisko i dziwię się, że tyle Cię tam trzymali :)
nowa 2014-11-13 11:52:45
a czy ktoś pracuje w deutsche services (shared service należący do DB przy Armii Ludowej Warszawa) ? jakieś opinie ?
1
ytrewq 2014-12-01 19:30:55
Jeśli kogoś interesuje praca w firmie Deutsche Bank to polecam zobaczyć nową ofertę pracy. Uważam że bardzo ciekawa sprawa. Deutsche Bank Polska S.A. jest członkiem Grupy Deutsche Bank, jednej z największych instytucji finansowych na świecie...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5678263?keywords=&region=
1
faster 2015-01-06 15:56:23
Tego typu miejsca są zawsze o tyle dobre , że zawsze znajdzie się jakieś stanowisko pracy na którym obecnie w firmie jest wakat. I podobnie jest właśnie z Deutsche Bankiem. Nie wiem skąd bierze się to ciągłe zapotrzebowanie , ale obecnie szukają już kilku osób na stanowiska związane z doradztwem dla klienta
KKamil 2015-01-15 21:23:07
Doradca mobilny' tragedia brak samochodu, tel. służbowego, bazy klientów, szkoleń, jedynie produktowe, podstawa marna, prowizja prawie żadna, robota na 10-14 godzin dziennie. Brak możliwości rozwoju zawdowego, awansują tylko znajomi i rodzina, kolesiostwo. Panuje tutaj nepotyzm i kumoterstwo, szukają jeleni wyrobników żeby nabijać dyrektorom kase, a ty klaso robotnicza zadawalaj się groszami jakie ci rzucą na podłogę. Niestety żegnam sie z Wami, bando wyzyskiwaczy niewyedukowanej pseudo finansiery.
6
Natalia A. 2015-01-16 20:12:53
Witam wszystkich,
jestem studentką drugiego roku studiów magisterskich na Uniwersytecie Ekonomicznym. Piszę pracę na temat: "Atrakcyjność niemieckiego pracodawcy na polskim rynku pracy". Chciałabym poprosić, jeśli ktoś miałby czas i ochotę wypełnić ankiete na temat konfrontacji Państwa oczekiwań wobec pracy w firmie z niemieckim kapitałem z rzeczywistością. Z góry bardzo dziękuję!

(usunięte przez administratora)
ika 2015-01-25 19:32:24
Slyszalam ze doradcy klienta w deutsche zarabiaja po 5tys brutto. Czy to prawda?
7
leo 2015-03-02 20:06:43
PRAWDA ;-) + premie
Nowa 2015-03-26 18:02:04
Jaka jest postawa ślą konsultanta, doradcy telefonicznego?
oooo 2015-04-24 06:33:57
Praca jako konsultant telefoniczny w teleserwisie lub infolinii sprzedażowej to największe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na świecie. Spędziłem tam prawie rok i smialo uważam ze to najgorszy tok w moim zyciu.
Co do zarobków jest to max 2900 btutto po okresie probnym.
Character pracy: Odbierasz po 100 telefonow dziennie od rozwscieczonych klientow.
Opowiesci o awansie Sa mitem! Wszystkie stanowiska sa obsadzone, a niektórzy pracują na tej infolinii od dobrych kilku lat
Zachowanie kierowników jest bardzo slabe, mianowicie- podchodzisz do takiego z jakimś pytaniem, a on z wielkim bólem odsyla Cie do procedur - w których jest taki bałagan, ze aby cos znalezc to trzeba byc górnikiem..
Podsumowując, jezeli szukasz pracy, gdzie od pierwszej minuty będziesz odliczam minuty do wyjścia oraz dzieki ktorej nie będziesz mogl zasnąć po nocach to Call Center DB to najlepsze rozwiązanie
4
ewentualnie rozwazam 2015-04-28 04:47:48
A jaka jest podstawa na infolinii na okresie probnym i ile on trwa? Czy sa premie jakosciowe?
Bbbbb 2015-06-20 09:23:35
To jest najgorszy pracodawca nie liczcie na premie po pierwsze placa z opoznieniem np 6 miesiecy a kwota jest szumna za kwartal i to kadra dyrektorska dostaje 200 zl. Zenada
moj 2015-06-20 11:56:15
premie to żenada aż nie chce się pracować. Za kwartał i pozycje w 1szej dziesiątce najlepszych sprzedawców 957 zł, co to ma być?
Wojciech M 2015-12-19 04:55:49
Moim zdaniem nie ma na co narzekać różnie bywa w różnych działach, ale w dziale nieruchomości jest dość dobrze jak na polskie warunki a dyretor pan M Jakubiak ma oczy otwarte i potrafi docenić najlepszych
kaska 2015-12-28 16:41:54
Jeżeli DB to tylko jako Agent na działalności. Etatowcy dostają względnie niskie pensje, zaś na działalności można uzyskać ładną prowizję. Za ten rok rozliczę ok 170k dochodu. Myślę ze to całkiem ok jak na centralną Polskę
1
Bankowiec z DB 2016-01-12 07:49:56
Witam. Czytając opinię typu "firma się rozwija bo poszukują ...." widać że piszą to osoby nie mające pojęcia o pracy w banku. Jeśli szukają tak dużej liczby osób to znaczy że jest duża rotacja, tym bardziej, że nowe oddziały nie powstają a ludzi do pracy szukają. Przepracowałem w DB 1,5 roku, praca ciężka, miałem zajmować się klientami zamożnymi a robiłem wszystko od stania na kasie po obsługę firm. Plany nierealne do wykonania w tym czasie, sprzedawanie inwestycji gdy wszystko leci w dół a klient traci pieniądze (Certyfikaty Inwestycyjne na indeksy Brazylii czy Rosji nawet minus 48%), przyznawalność kredytów na niskim poziomie, stary sprzęt IT i systemy bankowe z poprzedniej epoki. Do tego zapomniałem mobbing typu fotografia dnia pracy za karę (co godzinę piszesz do szefa co robiłeś przez poprzednią godzinę i tak cały dzień i miesiąc), estymacja rano i rozliczenie po południu, mega ciśnienie na wynik kosztem klientów, reklamacje, kolesiostwo, plotkarstwo i zabawy we wtrącaniu się w prywatne życie i mogę tak cały dzień pisać. Krótko: ODRADZAM!
9
Bankowiec z DB 2016-01-13 20:34:40
Mój znajomy przepracował 4 miesiące jako Doradca Finansowy zanim Dyrektorka zaprosiła mnie i jego do siebie. Przydzieliła mi rolę "Świadka" zwolnienia go za niską realizację planu, wcześniej wyzywała go od gówniarzy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Klientów których pozyskał a nie dał rady już wypłacić Dyrektorka oddała swojej koleżanko-podwładnej aby pomóc w jej ciężkim życiu nieroba-pasożyta. Nie miał on pracy i wypłaconych pieniędzy za sprzedaż. Tak się kończy w DB i firmie współpracującej. Mogę napisać więcej takich ciekawostek z cyklu "Dzień z życia Bankstera w Niemieckiej macierzy".
2
Bankowiec z DB 2016-01-23 23:06:48
Tysiącu na pewno nie, ale setkom tak. Pewnie jesteś klakierem z DB, oni lubią bronić swoją Niemiecką macierz, która finansowała budowę obozu w Oświęcimiu, a wysoko postawieni hitlerowcy zasiadali w zarządzie tego banku - fakt historyczny, sprawdźcie w Internecie. Pracowałem 1,5 roku i za mojego czasu zwolniono 4 osoby a jedna już nie wytrzymała i sama odeszła. Znaleźli pracę po za bankowością. Słynna historia: Dyrektorka oddziału zwalnia swoja koleżankę Doradcę, doradczyni mówi"Ty mnie zwalniasz, a razem tyle wódki wypiłyśmy i nawet na narty jeździliśmy".
1
on 2016-01-31 20:50:18
uśmiałem się do łez:)kto Ci takich bzdur nagadał?:)Ale jeśli dobrze się sprzedasz na rozmowie kwalifikacyjnej to kto wie?!Zasiedzieli pracownicy, wykonujący plany mają mniej niż nowo przyjęci. Nie szanuje się starej kadry i dlatego wartościowi doradcy odeszli, odchodzą , albo szukają nowego miejsca dla siebie.Stąd taka rotacja.DB to miejsce dla profesjonalistów,osób kreatywnych o wysokiej kulturze osobistej, tego oczekuje pracodawca... szkoda tylko, że nie docenia tego co ma
1
on 2016-01-31 20:54:24
nowe wakaty wynikają z tego, że doradcy sami odchodzą i trzeba zapchać dziury nowymi ;)
1
Bankowiec z DB 2016-02-07 23:28:14
Kolejna moja historia odnośnie Doradcy Przedsiębiorstw. Koleżanka przepracowała 1,5 roku po czym Komisyjnie została zwolniona przed 2 Dyrektorów z CMF z Wrocławia za brak realizacji planu a oficjalnie z powodu likwidacji stanowiska pracy, po czym po dłuuuugiej rekrutacji zatrudnili chłopaka na jej miejsce. Pracowała z drugim Banksterem, moja koleżanka nie miała auta do dyspozycji, jeździła prywatnym samochodem a Bankster miał do własnej dyspozycji samochód firmowy i pozyskiwał firmy, podział portfela też był równie uczciwy. Jak trafisz tak masz, gorzej jak trafisz na pustkę i zaczynasz od zera, a wyników wymagają od razu.
2
Nie 2016-02-24 18:45:23
Karta sportowa
MAREK 2016-03-07 18:16:00
Ten Bank to straszne dno.Stanowisko Doradcy Klienta to poprostu KASJER, obsługujesz 95% Klientów w oddziale. Wpłata wypłata i tak cały dzień brak mozliwosci intymnego porozmawiania o finansach bo zaraz robi sie kolejka o wyjsciu do pokoju tez nie ma mowy poniewaz rzadko jest druga osoba majaca funkcje kasjera. Oczywiście nikogo to nie obchodzi tylko sprzedaż. Masa dyrektorów przeszła z Aliora wiec nie łudzić sie że DB to cos lepszego niż Getin czy Alior. Bank ma problemy finansowe i ciśnienie sprzedaży po trupach do celu. Szkolenie do db to 2tyg, z czego wieksza częśc to nauka hipoteki co jest już kuriozum na stanowisku kasjera. Jeśli chodzi o systemy to mamy początek lat 90tych. ok 15-20 aplikacji do obsługi klienta, wszystko sie wiesza i ledwo działa bo wiekszosc placówek nie ma komputerów tylko terminale, jak cos nie działa to help desk czeka sie srednio po 3 razy po 15 min bo po 15min rozłacza. Na cała Polske pracuje ok 5 osób na helpdesku. Możnaby tak długo jeszcze ...jak ktoś lubi takie klimaty to zapraszam.
5
sylwia 2016-04-07 09:41:12
To już nie dawny DB, tylko taki sam bank jak Alior Getin itd
Sara 2016-06-15 15:44:12
Ideq Bank
linka 2016-07-07 15:35:01
U mnie w Stefczyku umowa o pracę jest od momentu rozpoczęcia pracy.
pracownik 2016-08-24 16:51:58
pracuję w Teleserwisie już rok i jestem zadowolny. Całkiem niezła kasa gdy się wdrożysz (premia) i atmosfera na pewno na duuuuży PLUS.
Kasia 2016-08-24 17:50:17
Obecnie mieszkam za granicą, ale pracowałam w Teleserwisie i mile sobie wspominam ten czas. Praca w miłej atmosferze z ciekawymi ludźmi. Można się wiele nauczyć i bardzo rozwinąć. Jeśli chodzi o kwestie finansowe to również satysfakcjonujące, a do tego elastyczny czas pracy. A i zapomniałam o karcie Multisport i opiece medycznej Medicover. Polecam.
Tom 2016-08-25 09:10:30
Praca w Teleserwisie jest spoko. Grafik oddaja miesiąc wcześniej. Jeśli komuś się chce to można naprwde dobrze zarobić .. bo ma system motywacyjny. Pracowałem 2 lata i gdyby nie to ze przeszedłem na studia dzienne robił bym to dalej. Jeśli ktoś myśli o jakims dobym starcie w bankowości to serdecznie polecam bo można się naprawdę dużo nauczyć. Dodam ze wcześniej pracowalme w innym banku tez na call centre i tam była naprawdę kiepska atmsfera a dodatkowo calkowita monotonia .. jak w fabryce ciagle to samo. W DB naucyłem się najwięcej co bardzo pomaga mi w obecej pracy tez w Banku.
Agent 2016-09-12 15:04:29
Ja tam polecam DB jako pracodawcę. Wprawdzie mogę mówić tylko o sieci moblilnej/agencyjnej ale daje to jakieś pojęcie o pracodawcy. Nie czuć w ogóle korporacyjności, wszystko w Twoich rękach - ile pracujesz tyle zarobisz - bo pensji zasadniczej tzw. podstawy nie liczę. Nie ma widełek - jak z prowizji uciułasz 100 000 to tyle Ci wypłacą. Nie spotkałem się z tak popularnym gdzie indziej "pałowaniem", a dobra atmosfera w pracy to dla mnie podstawa.
Stanowisko nad wyraz samodzielne i daje sporo możliwości organizacji czasu pracy pod siebie.
Co do rotacji - wszędzie na stanowiskach sprzedażowych jest podobna rotacja - ludzie się wypalają i nie każdy może pracować w sprzedaży. Nic nowego i nic czego nie w jakimkolwiek innym banku czy u jakiegokolwiek innego pracodawcy.
Piotr Kiljanek 2016-09-16 14:25:13
Witam,
Pracuję w Deutsche Bank od 2012 roku. Przez 3 lata byłem Doradcą Finansowym a teraz zarządzam 8 osobowym zespołem sprzedawców. Pracuję w tzw. "sieci agencyjnej/mobilnej" gdzie zajmujemy się pozyskaniem nowego Klienta. To nie jest praca dla każdego. Trzeba być kreatywnym i mieć samodyscyplinę na wysokim poziomie. Bank bardzo pomaga w stawianiu pierwszych kroków, daje pełną elastyczność. Największym plusem są jednak bardzo wysokie zarobki. Wiele opinii, które pojawia się na tym forum dotyczy innych form zatrudnienia i nie powinny być łączone z nami "Siecią Agencyjną".
Jeśli ktoś ma jakieś pytania to pozostawiam swój mail służbowy: piotr.kiljanek@db.com
Zaznaczam również, że prowadzę właśnie rekrutacje na stanowiska sprzedażowe. Zachęcam do kontaktu!
Pozdrawiam
Piotr Kiljanek 2016-09-18 17:55:52
Deutsche Bank stosuje różne nazewnictwo dla różnych stanowisk, ale nie ma to większego znaczenia, bo wszyscy zajmują się mniej więcej tym samym.
aaa1 2016-09-26 13:03:15
Na czym polega zatrudnienie w sieci agencyjnej??? Prowadze własną działalność włacznie z opłacaniem składek??? Na jakiej zasadzie są rozliczane cele sprzedazowe???Ile z tego masz Ty jako kierownik??
Piotr Kiljanek 2016-09-27 10:13:02
Drodzy, ja bardzo chętnie odpowiem na Wasze pytania. Napiszcie do mnie na służbowego maila: Piotr.kiljanek@db.com. Z każdym też z przyjemnością się spotkam.

Praca w sieci agencyjnej to własna działalność lub umowa o pracę. Do wyboru. Twoje wynagrodzenie jest uzależnione głównie od wyników sprzedażowych, ale jest też podstawa.

Jak chcecie poznać szczegóły to piszcie :)
ergt 2016-09-27 10:18:59
no tez mi się wydaje ze najlepiej do tego moemntu poczekac
Sylwester Barszcz 2016-11-03 14:23:52
Witam,
podepnę się pod wątek - w nawiązaniu do propozycji Piotra Kiljanka z Warszawy.
Pracuję w DB jeszcze dłużej, bo od początku 2008 roku. Zaczynałem od stanowiska Doradcy na umowie agencyjnej, obecnie prowadzę zespół składający się z 9 osób. W zespole mam osoby zatrudnione na umowie agencyjnej i umowie o pracę.
Co do negatywnych opinii - wiele zależy od zarządzającego. Ja nigdy się spotkałem się z tak nieprzyjemnymi praktykami, o których piszą koleżanki i koledzy wyżej. Myślę, że nigdy także takich sytuacji nie doświadczyli moi pracownicy :)
Podobnie jak Piotr rozbudowuję swój zespół i szukam kolejnych Doradców w mieście Łodzi. Jeżeli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej o pracy w DB w sieci agencyjnej w Łodzi pozostawiam kontakt do siebie: sylwester.barszcz@db.com. Z chęcią odpowiem na każde pytanie, a z osobami, które chciałby się spotkać i porozmawiać pod kątem zatrudnienia zapraszam do ustalenia terminu spotkania.

Pozdrawiam
Matiu 2016-11-21 17:58:08
Najgorsza firma w jakiej do tej pory pracowałem na stanowisku Doradca Finansowy/St. Doradca Finansowy. Mobbingod pierwszego dnia, ład korporacyjny nie istnieje, rotacja 100% oddziału w jeden rok - NIE POLECAM CHYBA ŻE MASOCHIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bankowiec 2016-12-01 19:15:32
Prawda,na dolnym śląsku w niedużym mieście Doradca Klienta Zamożnego zarabia 5,5 tys brutto, ale premii nie widziałem juz z rok...mimo wykonania planu. Tu tak jest nigdy nie wiadomo czy beda premie,kiedy i jak duże. Ogólnie za 100'% ,wykonania planu raz dostałem jakies 250 zl premii, kiedy indziej 400 :-)
bankowiec 2016-12-01 21:10:44
Deutsche Bank.....pracowałam tam długo......aż 8 lat....do momentu kiedy moje stanowisko zamarzyło się panience z centrali. Wtedy mnie po prostu wykopano. Tak normalnie z dnia na dzień, mimo umowy na czas nieokreślony. Oj skłamałabym , najpierw zaproponowano mi pracę w oddziale odległym o 100 km, miałam tam co dzień dojeżdżać !! W wypowiedzeniu same kłamstwa, oszczerstwa. Wszystko dzięki beznadziejnemu tzw.dyrektorowi regionalnemu. Na szczęście Sąd Pracy poznał się na składaniu fałszywych zeznań przez tzw. dyrektora regionalnego i sprawę wygrałam. Ale co z tego.......jestem wrakiem człowieka, zniszczono moje poczucie godności. Żyłam tą pracą, kochałam to co robiłam, na bankowości "zjadłam zęby", uwielbiałam chodzić do pracy , do mojego oddziału, uwielbiałam ludzi z którymi współpracowałam. Oddziału który teraz w rankingach sięga dna......
Zostaw swoją opinię o Deutsche Bank - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Deutsche Bank