brak logo

Deutsche Bank

Warszawa

Opinie o Deutsche Bank

Sylwester Barszcz 2016-11-03 14:23
Witam,
podepnę się pod wątek - w nawiązaniu do propozycji Piotra Kiljanka z Warszawy.
Pracuję w DB jeszcze dłużej, bo od początku 2008 roku. Zaczynałem od stanowiska Doradcy na umowie agencyjnej, obecnie prowadzę zespół składający się z 9 osób. W zespole mam osoby zatrudnione na umowie agencyjnej i umowie o pracę.
Co do negatywnych opinii - wiele zależy od zarządzającego. Ja nigdy się spotkałem się z tak nieprzyjemnymi praktykami, o których piszą koleżanki i koledzy wyżej. Myślę, że nigdy także takich sytuacji nie doświadczyli moi pracownicy :)
Podobnie jak Piotr rozbudowuję swój zespół i szukam kolejnych Doradców w mieście Łodzi. Jeżeli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej o pracy w DB w sieci agencyjnej w Łodzi pozostawiam kontakt do siebie: sylwester.barszcz@db.com. Z chęcią odpowiem na każde pytanie, a z osobami, które chciałby się spotkać i porozmawiać pod kątem zatrudnienia zapraszam do ustalenia terminu spotkania.

Pozdrawiam
Matiu 2016-11-21 17:58
Najgorsza firma w jakiej do tej pory pracowałem na stanowisku Doradca Finansowy/St. Doradca Finansowy. Mobbingod pierwszego dnia, ład korporacyjny nie istnieje, rotacja 100% oddziału w jeden rok - NIE POLECAM CHYBA ŻE MASOCHIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bankowiec 2016-12-01 19:15
Prawda,na dolnym śląsku w niedużym mieście Doradca Klienta Zamożnego zarabia 5,5 tys brutto, ale premii nie widziałem juz z rok...mimo wykonania planu. Tu tak jest nigdy nie wiadomo czy beda premie,kiedy i jak duże. Ogólnie za 100'% ,wykonania planu raz dostałem jakies 250 zl premii, kiedy indziej 400 :-)
bankowiec 2016-12-01 21:10
Deutsche Bank.....pracowałam tam długo......aż 8 lat....do momentu kiedy moje stanowisko zamarzyło się panience z centrali. Wtedy mnie po prostu wykopano. Tak normalnie z dnia na dzień, mimo umowy na czas nieokreślony. Oj skłamałabym , najpierw zaproponowano mi pracę w oddziale odległym o 100 km, miałam tam co dzień dojeżdżać !! W wypowiedzeniu same kłamstwa, oszczerstwa. Wszystko dzięki beznadziejnemu tzw.dyrektorowi regionalnemu. Na szczęście Sąd Pracy poznał się na składaniu fałszywych zeznań przez tzw. dyrektora regionalnego i sprawę wygrałam. Ale co z tego.......jestem wrakiem człowieka, zniszczono moje poczucie godności. Żyłam tą pracą, kochałam to co robiłam, na bankowości "zjadłam zęby", uwielbiałam chodzić do pracy , do mojego oddziału, uwielbiałam ludzi z którymi współpracowałam. Oddziału który teraz w rankingach sięga dna......
10
Bonusik 2017-01-15 18:25
Widziałam ogłoszenie dla doradcy klienta zamożnego. Czy to jest aktualne? Czego mogę oczekiwać na rozmowie?
gość 123321 2017-02-06 16:05
można prosić o bardziej szczegółowe informacje pracy w teleserwis ? jakie zarobki, ile połączeń w ciągu dnia trzeba odebrać, jak przełożeni,atmosfera itd. z góry wielkie dzięki
Edyta 2017-02-27 12:23
Jak wygląda praca na stanowisku Doradcy Klienta? Czy zakres obowiązków przedstawiony w ofercie pracy jest zgodny z rzeczywistością? Z góry dziękuję za odpowiedź.
4
Agata 2017-02-27 17:27
Przeszłam przez wszystkie etapy rekrutacji na stanowisko DK i zaproponowano mi 4 500 zł brutto podstawy. Do tego co pół roku ma być wypłacana premia w wysokości 5% podstawy, czyli 2 700 zł brutto za realizację 100% planu w kwartałach. Nie podjęłam jeszcze decyzji czy rozpocznę pracę w tym banku, bo nacisk na sprzedaż na każdym etapie rekrutacji był ogromny, szczególnie na samodzielnie pozyskiwanie klientów, którym będzie można sprzedać kredyt gotówkowy, oczywiście z ubezpieczeniem. Dołączam się do pytania Edyty - jak w rzeczywistości wygląda dzień Doradcy Klienta w DB?
Edyta 2017-03-06 10:20
Agata, jak wyglądał Twój proces rekrutacji? Jak oceniasz kontakt z osobą rekrutującą Cię?
Klient 2017-03-11 18:54
Witam, dzisiaj zobaczylem, ze znowu naliczono mi drugi raz w tym miesiacu oplate za obsluge karty.
Czy to jakas ich nowa polityka oplatowa? Wczesniej mialem konto w Lloyds i nie ponosilem tylu oplat.
1
Iza 2017-03-15 17:58
@Klient Myślę, że w złym miejscu piszesz. Informacje o które Co chodzi musisz zwrócić się do banku, rozmawiać z pracownikiem. To jest forum dla pracowników.
Zniesmaczony 2017-03-28 00:14
Bardzo dziwny bank. Na początku dzieli na lepszych - pracujących w DB i gorszych zatrudnionych przez firmę zewnętrzną. Różnica w pensji dwukrotna. Ten z DB zarabia, tak jak ktoś napisał, 4000 zł, z zewnętrznej firmy 2000 (kwoty brutto przybliżone)
2
Zniesmaczony 2017-03-28 00:14
Bardzo dziwny bank. Na początku dzieli na lepszych - pracujących w DB i gorszych zatrudnionych przez firmę zewnętrzną. Różnica w pensji dwukrotna. Ten z DB zarabia, tak jak ktoś napisał, 4000 zł, z zewnętrznej firmy 2000 (kwoty brutto przybliżone)
1
Natalia 2017-03-31 10:16
Jakie warunki wstępne musi spełniać osoba chcąca pracować jako konsultant ds.obsługi kampanii kredytowych?
Konsultant Teleserwisu 2017-04-25 18:33
W Teleserwisie praca jest w porządku, elastyczny grafik, świetni ludzie, zawsze można liczyć na wsparcie. Ceni się tam ludzi, którzy nie narzekają tylko chcą pracować i wykazują incjatywę. Takie osoby mają właśnie szansę awansu. Dodatkowo jeśli się komuś chce można wyrobić naprawdę niezłe premie, jeśli ktoś szuka pracy to śmiało można wysyłać CV.
Danuśka 2017-05-03 22:36
Deutsche Bank ma dosyć dużą listę ofert pracy. Czyżby otwierali jakiś nowy oddział? Może ktoś wie i mógłby podzielić się z pozostałymi. Pracuję tu krótko i ciekawi mnie wiele spraw, poznaję w ten sposób firmę. Moja praca podoba mi się i jak na razie daję sobie świetnie radę.
nowa 2017-05-12 20:27
Zostałam przyjęta, ale właśnie przez firmę zewnętrzną. Jak na razie jestem pełna entuzjazmu, ale jeśli rzeczywiście ludzie zatrudnieni na tym samym stanowisku przez bank będą zarabiać drugie tyle co ja, to stracę ten entuzjazm i się wkurzę.
Pracownik32 2017-05-13 22:13
Praca w teleserwisie byla fajna ale do pewnego czasu. Ludzi dzieli się na lepszych (pracujących na db) i gorszych (pracujących przez firme zewnętrzną) zarobki nie wiele się jednak różnią przynajmniej na teleserwisie. Aktualnie racowników traktuje się źle, wylicza się im wszystko, a o każdą rzecz ma się ma do nich pretensje. Jeśli nie umie się wejść komuś w D... to nie dojdzie się nigdzie. Jak nie robisz wyników to jesteś nikim. Grafik wcale nie jest taki elastyczny bo dla tych co mają układy będzie bajeczny a inni dostają najgorsze zmiany. Musisz sprzedawać produkty, więc starasz się cały miesiąc a możesz z tego dostać wielkie nic bo nie wyrobisz progu do premii
3
Konsultant Teleserwisu 2017-05-16 23:16
tragedia!!!!!!!!!!!!!! strasznie duży przemiał pracowników, wiele ludzi odchodzi, wiele nowych przychodzi i już podczas szkolenia sie zwalniają........... tragiczna, głodowa podstawa, cięzko naprawde wyrobic premie, bo cały czas zmieniają regulamin, żeby jak najmniej ludzi ją dostało........ tragiczne, przestarzałe systemy.......
3
Bodzio 2017-05-17 21:55
Witam, mam pytanie w temacie stanowiska pracy dla doradcy finansowego. Może ktoś mógłby podpowiedzieć więcej informacji? Jak przygotować się na rozmowę rekrutacyjną?Może powinienem wiedzieć jeszcze coś?
Gal Anonim 2017-06-01 00:10
Musiz być Jak Pitbull :) i mieć chęć zarobić kasę - a nie stałka stołek i tak pół życia. Zero ambicji. Działalność gospodarcza i jazda po hajs.

To możesz mówić na rozmowe.
Gal Anonim 2017-06-01 00:11
Musiz być Jak Pitbull :) i mieć chęć zarobić kasę - a nie stałka stołek i tak pół życia. Zero ambicji. Działalność gospodarcza i jazda po hajs.

To możesz mówić na rozmowe.
PJ 2017-06-02 09:08
Proszę o kontakt o ile to możliwe na adres
kancelaria@piotrjaniak.pl
Mam prowadzić sprawę o mobbing w pracy w DB, prowadzę badania na ile naruszenia miały charakter jednostkowy, a na ile taka praktyka była rozpowszechniona i czy nosiła cechy planowe.
PJ 2017-06-02 09:12
proszę o kontakt osobę poszkodowaną tymi praktykami, prowadzę badania nt. dotrzymywania standardów pracowniczych w DB w zw. z prowadzeniem sprawy o mobbing.
kancelaria@piotrjaniak.pl
PJ 2017-06-02 09:18
Proszę o kontakt (kancelaria@piotrjania.pl), prowadzę badania w zw. z prowadzeniem sprawy o mobbing w pracy odnośnie praktyk w DB. Szukam informacji na ile pewne praktyki miały charakter jednostkowy, a na ile była to powszechna praktyka.
pozdr.
PJ
PJ 2017-06-02 09:21
Proszę o kontakt (kancelaria@piotrjaniak.pl) prowadzę sprawę o mobbing w miejscu pracy i prowadzę ustalenia na ile praktyki te w DB miały charakter jednostkowy, a na ile była to praktyka powszechna.
aaaaaaaaa 2017-06-02 19:03
db zwija się z Polski , powodzenia w szukaniu pracy przyszli bezrobotni
Bonusik 2017-06-11 10:21
Czy rzeczywiście nie można napisać nic dobrego o firmie? Jesteście pewni, że Deutsche Bank jest takim złym pracodawcą? Wydaje mi się , że grubo przesadzacie! Praca w banku jest odpowiedzialna i może nie dla wszystkich?
byly konsultant teleserwisu 2017-06-21 09:23
to chyba opinia jednego z kierowników teleserwisu którzy szukaja pracowników jak sie da. W ostatni czasie z 50 osobowego zespolu odeszlo okolo 20 osob to chyba mówi samo za siebie jak fajna jest to praca i jak bardzo ludzie ja cenia. Płaca jest marna a jak wyrabiasz za duze premie to szukają na sile bledów zeby obnizyc premie. system premiowy zmienia sie praktycznie kazdego miesiaca i to na gorszy. osoby zarzadzajace to koledzy i kolezanki osob wyzej. ogolnie nie polecam pracy na teleserwisie. absolutnie nie mozna licyc na rozwoj ani na nauke czegokolwiek poza praca na kilkunastu przestarzalych systemach ktore i tak wiecej nie dzialaja niz dzialaja. Nowe osoby ktore przychodza to albo rezygnaja w trakcie szkolenia albo w ciagu najblizszych trzech miesiacy. Pracownik jest traktowany jak niewolnik rozliczany z kazdej sekundy!
3
Bonusik 2017-06-21 09:37
Jeśli ktoś idzie do pracy w banku to powinien mieć świadomość, że to firma korporacyjna i tu nie jest lekko. Generalnie to jest coś za coś. Albo kasa albo fajna spokojna praca za słabe pieniądze! Po co tak narzekać? Trzeba pracować i wyrabiać nałożone plany.
02-222 2017-06-23 23:06
Pewnie Anna S. (której trochę sodówka do głowy strzeliła), stara się ocieplić wizerunek Teleserwisu. Nikt za takie gówniane pieniądze pracować nie chce (tym bardziej, że trzeba być dostępnym 24/7, w święta też). Pracownicy zrobili Wam wynik - trzecią infolinię bankową w kraju i od razu potem traktujecie ich jak gówno. Aniu, nawet Twoje koleżanki, które przyprowadziłaś do pracy nie pomogą. :) Pytać się, żeby iść do łazienki? Wracamy do czasów popularnego dyskontu, który kazał kasjerkom nosić pieluchy? Skoro bank ma tak mało etatów dla pracowników, niech pracują tylko Ci, dla których jest etat, a nie ratować się gównianym outsourcerem, który ma takie gówno w HR, że nie potrafią poprawnie naliczyć wypłaty. Mam nadzieję, że niedługo PIP się tym zajmie. Znajomości, znajomości się tylko liczą. To dziwne, że duża część managementu pojawiła się w małych odstępach czasu z innego banku. Nazywasz DB korporacją? Korporacja traktuje normalnie swoich pracowników, aby dla niej jak najdłużej pracowali. Dyrektor stwierdził niedawno, że wymieni sobie całą kadrę w ciągu trzech miesięcy. Trzy miesiące minęły, a jakoś mało nowych twarzy widzę. :) Powodzenia! System premiowy raczej demotywuje, a nie zachęca do pracy.
5
Poldek 2017-06-24 15:24
Jak firma jest dobra i trzyma standardy wysoko to musi mieć przeciwników.
konsultant 2017-07-05 00:50
Słabe jest właśnie to dzielenie na lepszych i gorszych. Przychodzisz do pracy, gdzie zatrudniła Cię firma pośredniczająca a dowiadujesz się, że połowa osób ma umowę od DB. Konsultant TS w 1szych trzech miesiącach próbnych otrzymuje 1850 zł. ŚMIECH NA SALI. Dziwicie się czemu ludzie odchodzą w trakcie szkolenia? Praca koszmarna, a klienci w większości roszczeniowi. Jedyne co mogłoby tam trzymać to zarobki, ale tego nie jesteście w stanie zapewnić. Na szkoleniu mydlenie oczu jaką to możesz wyrobić premię... haha- dla naiwnych. Jak uda Ci się po 3 miesiącach wyrobić 200/300 zł to będzie sukces.
1
Bonusik 2017-07-14 23:25
Jeśli dostałabym się do tego banku to już bym starała sie tak pracować żeby później bank chciał mnie zatrudnić. Po co to tak rozpisywać się z detalami, albo ktoś działa i coś ma albo siedzi w kącie i będzie dalej marudził. W życiu trzeba działać i tyle.
antek 2017-07-28 13:15
nie spinaj się chłopie, już niedługo a zieloną trawkę..
Cecylion 2017-07-28 21:59
Czy ma ktoś informacje jaka jest przyczyna tak długiej listy ofert pracy? Czy to nowy oddział powstaje czy może jest inny powód takich potrzeb kadrowych? Mam nadzieję, że jest to dobra oznaka tak jak i to, że DB jest dobra firmą. Warto tu pracować chociaż nie jest lekko.
aaaaaaa 2017-07-29 11:35
ile dostajesz za wpis??? pracownicy DB niedługo zakończą swoją pracę tak jak pracownicy Nordei, BPH czy Kredyt Banku i paru innych bankow. Teraz rola zz w wywalczeniu jak najwyższych odpraw od właściela z Niemiec dla pracowników.
Obecna 2017-08-03 10:49
Jeśli ktoś woli zielona trawkę to zawsze może tam iść. Ja wolę tu pracować i jeśli nawet coś się zmieni to miło wspominam.
DB 2017-08-09 09:06
Pracowałem w wielu firmach. Mniejszych i większych. Ale to najgorszy pracodawca. Nieznośne jest dzielenie pracowników na lepszych i gorszych. To się szumnie bankiem nazywa. Ryba psuje się od głowy. Część kierownictwa jest do wymiany za kolesiostwo i traktowanie ludzi jak śmieci. Powiem szczerze niektórzy powinni podać się do dymisji zamiast się obżerać i dosłownie tyć za czyjeś pieniądze
1
Daniela 2017-08-13 11:47
Mam już pewien staż w DB i jestem bardzo zadowolona. Jeśli mogę poradzić coś to powiem, że osoby które w pracy przykładają się będą miały dobrze w firmie.
Edyta 2017-08-28 12:19
@DB mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym, czemu jesteś niezadowolony? Powiedz dokładniej o jakie traktowanie chodzi? @Daniela widzę, że jesteś zadowolona z pracy w Deutsche Bank. Powiesz coś o warunkach pracy w firmie? @Obecna czyli, dobrze Ci się tu pracuje. W takim razie czy mogłabyś napisać coś więcej o dobrych stronach pracodawcy?
nie_polecam 2017-09-10 02:02
Dwa słowa o pracy na infolinii DB - nie polecam. :)
Banker 2017-09-10 22:35
Mam zamiar aplikować do DB ale troszkę martwi mnie, że mają tak długa listę ofert pracy? Zastanawiam się jaka jest tego przyczyna bo bez powodu nie byłoby tak! Czy to nowy projekt czy czy to inny powód?
mariogress 2017-09-14 22:04
pracowałem tam ale w kredytach szkoda gadać nie ma co dzwonić ale co sie dziwić jak go sprzedają trąbia o tym w necie.Słabe szkolenia mało merytoryki sadzaja cie do kompa z 2 monitorami słaby stray program wiesza sie co chwila. Ludzie dziwni niemili uszczypliwi... szkoda gadać
a wynagrodzenie słabe strasznie podstawa ponizej dwóch koła do ręki cięzko wyrobic target bo coraz mniej kontaktów do klientów.a za 100 procent targetu premia na poziomie kilkuste złotych sa 3-4 osoby co biara po 3-4 tysie premii ale po znajomości maja kontakty do chętnych na produkty.Suma sumarum koesiostwo znajomosci mnie zwolnili z durnote bo nie powiem ze głupote. Nie patyczkuja się jak coś źle powiesz w 3 miesiącu pracy a rzekomo jestes pod ochroną mówia pomozemy ci pytaj a potem dywanik i wypad.Pozdrawiam okularnicę ktora mi to zrobiła mam juz lepszą pracę... a pozatym na imprezach integracyjnych gwałacą... szkoda stzrepic języka wielkie nie polecam
1
bankowiec 2017-09-19 17:07
Na czym tak naprawdę polega zatrudnienie w DB "przez firmę zewnętrzną (umowa o pracę)" ? - tak jest w ogłoszeniu. Rozmawiałam z rekruterką i powiedziała, że to jest "taka normalna umowa o pracę". Ale jak jest w rzeczywistości ? jest niższa pensja od tych zatrudnianych wprost przez DB, czy brak oskładkowania czy jeszcze jakieś inne problemy i cuda na minus ? PILNE!
Masik 2017-09-20 07:27
Hejka. I jak teraz się pracuje?
Edyta 2017-09-20 13:17
@bankowiec czy byłaś na rozmowie? Opowiesz jak poszła? Na jakie pytania można liczyć? @Masik czy pracowałeś w Deutsche Bank? Czy powiesz coś o swoich doświadczeniach związanych z pracą w tej firmie?
1
Xidex@ 2017-09-22 22:36
Praca w sieci nie polecam, zmniejszaja stawki niskie podstawy lub ich brak. Koordynator to stanowisko tylko po znajomosci I na ukladzie - nie pomaga nie wspiera. Najgorzej jest w Katowicach tam koordynatorem jest facet, ktory pracowal z moja kuzynka w Pocztowym-mobbing molestowanie wyludzenia tyle mozna o nim powiedziec . Takich ludzi zatrudniaja . Ten bank to zenada pod kazdym wzgledem!!!
1
Bider888 2017-09-24 18:07
Zgadzam sie z twoja opinia chcialam zmienic pracodawce obecnie pracuje w Raiffeisenie ale po rozmowie z Panem Z i po tym jak uslyszalam kilka opini podziekowalam. Slyszalam tez ze zatrudnia firma posrednictwa nalezaca do grupy a nie Deutsche Bank wiec tak naprawde pracujesz w posrednictwie:(
1
@redek 2017-09-24 18:16
W pelni sie zgadzam siec mobilna to jakas parodia a slowo mobilna daleko idace bo i tak siedzisz w oddziale tylko zatrudniony w Sales Group a nie DB i za polowe kasy!
Zostaw swoją opinię o Deutsche Bank - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Deutsche Bank