brak logo

Deutsche Bank

Warszawa

Opinie o Deutsche Bank

on 2016-01-31 20:54
nowe wakaty wynikają z tego, że doradcy sami odchodzą i trzeba zapchać dziury nowymi ;)
2
Bankowiec z DB 2016-02-07 23:28
Kolejna moja historia odnośnie Doradcy Przedsiębiorstw. Koleżanka przepracowała 1,5 roku po czym Komisyjnie została zwolniona przed 2 Dyrektorów z CMF z Wrocławia za brak realizacji planu a oficjalnie z powodu likwidacji stanowiska pracy, po czym po dłuuuugiej rekrutacji zatrudnili chłopaka na jej miejsce. Pracowała z drugim Banksterem, moja koleżanka nie miała auta do dyspozycji, jeździła prywatnym samochodem a Bankster miał do własnej dyspozycji samochód firmowy i pozyskiwał firmy, podział portfela też był równie uczciwy. Jak trafisz tak masz, gorzej jak trafisz na pustkę i zaczynasz od zera, a wyników wymagają od razu.
2
Nie 2016-02-24 18:45
Karta sportowa
MAREK 2016-03-07 18:16
Ten Bank to straszne dno.Stanowisko Doradcy Klienta to poprostu KASJER, obsługujesz 95% Klientów w oddziale. Wpłata wypłata i tak cały dzień brak mozliwosci intymnego porozmawiania o finansach bo zaraz robi sie kolejka o wyjsciu do pokoju tez nie ma mowy poniewaz rzadko jest druga osoba majaca funkcje kasjera. Oczywiście nikogo to nie obchodzi tylko sprzedaż. Masa dyrektorów przeszła z Aliora wiec nie łudzić sie że DB to cos lepszego niż Getin czy Alior. Bank ma problemy finansowe i ciśnienie sprzedaży po trupach do celu. Szkolenie do db to 2tyg, z czego wieksza częśc to nauka hipoteki co jest już kuriozum na stanowisku kasjera. Jeśli chodzi o systemy to mamy początek lat 90tych. ok 15-20 aplikacji do obsługi klienta, wszystko sie wiesza i ledwo działa bo wiekszosc placówek nie ma komputerów tylko terminale, jak cos nie działa to help desk czeka sie srednio po 3 razy po 15 min bo po 15min rozłacza. Na cała Polske pracuje ok 5 osób na helpdesku. Możnaby tak długo jeszcze ...jak ktoś lubi takie klimaty to zapraszam.
10
sylwia 2016-04-07 09:41
To już nie dawny DB, tylko taki sam bank jak Alior Getin itd
Sara 2016-06-15 15:44
Ideq Bank
linka 2016-07-07 15:35
U mnie w Stefczyku umowa o pracę jest od momentu rozpoczęcia pracy.
pracownik 2016-08-24 16:51
pracuję w Teleserwisie już rok i jestem zadowolny. Całkiem niezła kasa gdy się wdrożysz (premia) i atmosfera na pewno na duuuuży PLUS.
Kasia 2016-08-24 17:50
Obecnie mieszkam za granicą, ale pracowałam w Teleserwisie i mile sobie wspominam ten czas. Praca w miłej atmosferze z ciekawymi ludźmi. Można się wiele nauczyć i bardzo rozwinąć. Jeśli chodzi o kwestie finansowe to również satysfakcjonujące, a do tego elastyczny czas pracy. A i zapomniałam o karcie Multisport i opiece medycznej Medicover. Polecam.
Tom 2016-08-25 09:10
Praca w Teleserwisie jest spoko. Grafik oddaja miesiąc wcześniej. Jeśli komuś się chce to można naprwde dobrze zarobić .. bo ma system motywacyjny. Pracowałem 2 lata i gdyby nie to ze przeszedłem na studia dzienne robił bym to dalej. Jeśli ktoś myśli o jakims dobym starcie w bankowości to serdecznie polecam bo można się naprawdę dużo nauczyć. Dodam ze wcześniej pracowalme w innym banku tez na call centre i tam była naprawdę kiepska atmsfera a dodatkowo calkowita monotonia .. jak w fabryce ciagle to samo. W DB naucyłem się najwięcej co bardzo pomaga mi w obecej pracy tez w Banku.
1
Agent 2016-09-12 15:04
Ja tam polecam DB jako pracodawcę. Wprawdzie mogę mówić tylko o sieci moblilnej/agencyjnej ale daje to jakieś pojęcie o pracodawcy. Nie czuć w ogóle korporacyjności, wszystko w Twoich rękach - ile pracujesz tyle zarobisz - bo pensji zasadniczej tzw. podstawy nie liczę. Nie ma widełek - jak z prowizji uciułasz 100 000 to tyle Ci wypłacą. Nie spotkałem się z tak popularnym gdzie indziej "pałowaniem", a dobra atmosfera w pracy to dla mnie podstawa.
Stanowisko nad wyraz samodzielne i daje sporo możliwości organizacji czasu pracy pod siebie.
Co do rotacji - wszędzie na stanowiskach sprzedażowych jest podobna rotacja - ludzie się wypalają i nie każdy może pracować w sprzedaży. Nic nowego i nic czego nie w jakimkolwiek innym banku czy u jakiegokolwiek innego pracodawcy.
Piotr Kiljanek 2016-09-16 14:25
Witam,
Pracuję w Deutsche Bank od 2012 roku. Przez 3 lata byłem Doradcą Finansowym a teraz zarządzam 8 osobowym zespołem sprzedawców. Pracuję w tzw. "sieci agencyjnej/mobilnej" gdzie zajmujemy się pozyskaniem nowego Klienta. To nie jest praca dla każdego. Trzeba być kreatywnym i mieć samodyscyplinę na wysokim poziomie. Bank bardzo pomaga w stawianiu pierwszych kroków, daje pełną elastyczność. Największym plusem są jednak bardzo wysokie zarobki. Wiele opinii, które pojawia się na tym forum dotyczy innych form zatrudnienia i nie powinny być łączone z nami "Siecią Agencyjną".
Jeśli ktoś ma jakieś pytania to pozostawiam swój mail służbowy: piotr.kiljanek@db.com
Zaznaczam również, że prowadzę właśnie rekrutacje na stanowiska sprzedażowe. Zachęcam do kontaktu!
Pozdrawiam
Piotr Kiljanek 2016-09-18 17:55
Deutsche Bank stosuje różne nazewnictwo dla różnych stanowisk, ale nie ma to większego znaczenia, bo wszyscy zajmują się mniej więcej tym samym.
1
aaa1 2016-09-26 13:03
Na czym polega zatrudnienie w sieci agencyjnej??? Prowadze własną działalność włacznie z opłacaniem składek??? Na jakiej zasadzie są rozliczane cele sprzedazowe???Ile z tego masz Ty jako kierownik??
Piotr Kiljanek 2016-09-27 10:13
Drodzy, ja bardzo chętnie odpowiem na Wasze pytania. Napiszcie do mnie na służbowego maila: Piotr.kiljanek@db.com. Z każdym też z przyjemnością się spotkam.

Praca w sieci agencyjnej to własna działalność lub umowa o pracę. Do wyboru. Twoje wynagrodzenie jest uzależnione głównie od wyników sprzedażowych, ale jest też podstawa.

Jak chcecie poznać szczegóły to piszcie :)
ergt 2016-09-27 10:18
no tez mi się wydaje ze najlepiej do tego moemntu poczekac
Sylwester Barszcz 2016-11-03 14:23
Witam,
podepnę się pod wątek - w nawiązaniu do propozycji Piotra Kiljanka z Warszawy.
Pracuję w DB jeszcze dłużej, bo od początku 2008 roku. Zaczynałem od stanowiska Doradcy na umowie agencyjnej, obecnie prowadzę zespół składający się z 9 osób. W zespole mam osoby zatrudnione na umowie agencyjnej i umowie o pracę.
Co do negatywnych opinii - wiele zależy od zarządzającego. Ja nigdy się spotkałem się z tak nieprzyjemnymi praktykami, o których piszą koleżanki i koledzy wyżej. Myślę, że nigdy także takich sytuacji nie doświadczyli moi pracownicy :)
Podobnie jak Piotr rozbudowuję swój zespół i szukam kolejnych Doradców w mieście Łodzi. Jeżeli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej o pracy w DB w sieci agencyjnej w Łodzi pozostawiam kontakt do siebie: sylwester.barszcz@db.com. Z chęcią odpowiem na każde pytanie, a z osobami, które chciałby się spotkać i porozmawiać pod kątem zatrudnienia zapraszam do ustalenia terminu spotkania.

Pozdrawiam
Matiu 2016-11-21 17:58
Najgorsza firma w jakiej do tej pory pracowałem na stanowisku Doradca Finansowy/St. Doradca Finansowy. Mobbingod pierwszego dnia, ład korporacyjny nie istnieje, rotacja 100% oddziału w jeden rok - NIE POLECAM CHYBA ŻE MASOCHIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bankowiec 2016-12-01 19:15
Prawda,na dolnym śląsku w niedużym mieście Doradca Klienta Zamożnego zarabia 5,5 tys brutto, ale premii nie widziałem juz z rok...mimo wykonania planu. Tu tak jest nigdy nie wiadomo czy beda premie,kiedy i jak duże. Ogólnie za 100'% ,wykonania planu raz dostałem jakies 250 zl premii, kiedy indziej 400 :-)
bankowiec 2016-12-01 21:10
Deutsche Bank.....pracowałam tam długo......aż 8 lat....do momentu kiedy moje stanowisko zamarzyło się panience z centrali. Wtedy mnie po prostu wykopano. Tak normalnie z dnia na dzień, mimo umowy na czas nieokreślony. Oj skłamałabym , najpierw zaproponowano mi pracę w oddziale odległym o 100 km, miałam tam co dzień dojeżdżać !! W wypowiedzeniu same kłamstwa, oszczerstwa. Wszystko dzięki beznadziejnemu tzw.dyrektorowi regionalnemu. Na szczęście Sąd Pracy poznał się na składaniu fałszywych zeznań przez tzw. dyrektora regionalnego i sprawę wygrałam. Ale co z tego.......jestem wrakiem człowieka, zniszczono moje poczucie godności. Żyłam tą pracą, kochałam to co robiłam, na bankowości "zjadłam zęby", uwielbiałam chodzić do pracy , do mojego oddziału, uwielbiałam ludzi z którymi współpracowałam. Oddziału który teraz w rankingach sięga dna......
8
Bonusik 2017-01-15 18:25
Widziałam ogłoszenie dla doradcy klienta zamożnego. Czy to jest aktualne? Czego mogę oczekiwać na rozmowie?
gość 123321 2017-02-06 16:05
można prosić o bardziej szczegółowe informacje pracy w teleserwis ? jakie zarobki, ile połączeń w ciągu dnia trzeba odebrać, jak przełożeni,atmosfera itd. z góry wielkie dzięki
Edyta 2017-02-27 12:23
Jak wygląda praca na stanowisku Doradcy Klienta? Czy zakres obowiązków przedstawiony w ofercie pracy jest zgodny z rzeczywistością? Z góry dziękuję za odpowiedź.
4
Agata 2017-02-27 17:27
Przeszłam przez wszystkie etapy rekrutacji na stanowisko DK i zaproponowano mi 4 500 zł brutto podstawy. Do tego co pół roku ma być wypłacana premia w wysokości 5% podstawy, czyli 2 700 zł brutto za realizację 100% planu w kwartałach. Nie podjęłam jeszcze decyzji czy rozpocznę pracę w tym banku, bo nacisk na sprzedaż na każdym etapie rekrutacji był ogromny, szczególnie na samodzielnie pozyskiwanie klientów, którym będzie można sprzedać kredyt gotówkowy, oczywiście z ubezpieczeniem. Dołączam się do pytania Edyty - jak w rzeczywistości wygląda dzień Doradcy Klienta w DB?
Edyta 2017-03-06 10:20
Agata, jak wyglądał Twój proces rekrutacji? Jak oceniasz kontakt z osobą rekrutującą Cię?
Klient 2017-03-11 18:54
Witam, dzisiaj zobaczylem, ze znowu naliczono mi drugi raz w tym miesiacu oplate za obsluge karty.
Czy to jakas ich nowa polityka oplatowa? Wczesniej mialem konto w Lloyds i nie ponosilem tylu oplat.
Iza 2017-03-15 17:58
@Klient Myślę, że w złym miejscu piszesz. Informacje o które Co chodzi musisz zwrócić się do banku, rozmawiać z pracownikiem. To jest forum dla pracowników.
Zniesmaczony 2017-03-28 00:14
Bardzo dziwny bank. Na początku dzieli na lepszych - pracujących w DB i gorszych zatrudnionych przez firmę zewnętrzną. Różnica w pensji dwukrotna. Ten z DB zarabia, tak jak ktoś napisał, 4000 zł, z zewnętrznej firmy 2000 (kwoty brutto przybliżone)
1
Zniesmaczony 2017-03-28 00:14
Bardzo dziwny bank. Na początku dzieli na lepszych - pracujących w DB i gorszych zatrudnionych przez firmę zewnętrzną. Różnica w pensji dwukrotna. Ten z DB zarabia, tak jak ktoś napisał, 4000 zł, z zewnętrznej firmy 2000 (kwoty brutto przybliżone)
1
Natalia 2017-03-31 10:16
Jakie warunki wstępne musi spełniać osoba chcąca pracować jako konsultant ds.obsługi kampanii kredytowych?
Konsultant Teleserwisu 2017-04-25 18:33
W Teleserwisie praca jest w porządku, elastyczny grafik, świetni ludzie, zawsze można liczyć na wsparcie. Ceni się tam ludzi, którzy nie narzekają tylko chcą pracować i wykazują incjatywę. Takie osoby mają właśnie szansę awansu. Dodatkowo jeśli się komuś chce można wyrobić naprawdę niezłe premie, jeśli ktoś szuka pracy to śmiało można wysyłać CV.
Danuśka 2017-05-03 22:36
Deutsche Bank ma dosyć dużą listę ofert pracy. Czyżby otwierali jakiś nowy oddział? Może ktoś wie i mógłby podzielić się z pozostałymi. Pracuję tu krótko i ciekawi mnie wiele spraw, poznaję w ten sposób firmę. Moja praca podoba mi się i jak na razie daję sobie świetnie radę.
nowa 2017-05-12 20:27
Zostałam przyjęta, ale właśnie przez firmę zewnętrzną. Jak na razie jestem pełna entuzjazmu, ale jeśli rzeczywiście ludzie zatrudnieni na tym samym stanowisku przez bank będą zarabiać drugie tyle co ja, to stracę ten entuzjazm i się wkurzę.
Pracownik32 2017-05-13 22:13
Praca w teleserwisie byla fajna ale do pewnego czasu. Ludzi dzieli się na lepszych (pracujących na db) i gorszych (pracujących przez firme zewnętrzną) zarobki nie wiele się jednak różnią przynajmniej na teleserwisie. Aktualnie racowników traktuje się źle, wylicza się im wszystko, a o każdą rzecz ma się ma do nich pretensje. Jeśli nie umie się wejść komuś w D... to nie dojdzie się nigdzie. Jak nie robisz wyników to jesteś nikim. Grafik wcale nie jest taki elastyczny bo dla tych co mają układy będzie bajeczny a inni dostają najgorsze zmiany. Musisz sprzedawać produkty, więc starasz się cały miesiąc a możesz z tego dostać wielkie nic bo nie wyrobisz progu do premii
2
Konsultant Teleserwisu 2017-05-16 23:16
tragedia!!!!!!!!!!!!!! strasznie duży przemiał pracowników, wiele ludzi odchodzi, wiele nowych przychodzi i już podczas szkolenia sie zwalniają........... tragiczna, głodowa podstawa, cięzko naprawde wyrobic premie, bo cały czas zmieniają regulamin, żeby jak najmniej ludzi ją dostało........ tragiczne, przestarzałe systemy.......
2
Bodzio 2017-05-17 21:55
Witam, mam pytanie w temacie stanowiska pracy dla doradcy finansowego. Może ktoś mógłby podpowiedzieć więcej informacji? Jak przygotować się na rozmowę rekrutacyjną?Może powinienem wiedzieć jeszcze coś?
Gal Anonim 2017-06-01 00:10
Musiz być Jak Pitbull :) i mieć chęć zarobić kasę - a nie stałka stołek i tak pół życia. Zero ambicji. Działalność gospodarcza i jazda po hajs.

To możesz mówić na rozmowe.
Gal Anonim 2017-06-01 00:11
Musiz być Jak Pitbull :) i mieć chęć zarobić kasę - a nie stałka stołek i tak pół życia. Zero ambicji. Działalność gospodarcza i jazda po hajs.

To możesz mówić na rozmowe.
PJ 2017-06-02 09:08
Proszę o kontakt o ile to możliwe na adres
kancelaria@piotrjaniak.pl
Mam prowadzić sprawę o mobbing w pracy w DB, prowadzę badania na ile naruszenia miały charakter jednostkowy, a na ile taka praktyka była rozpowszechniona i czy nosiła cechy planowe.
PJ 2017-06-02 09:12
proszę o kontakt osobę poszkodowaną tymi praktykami, prowadzę badania nt. dotrzymywania standardów pracowniczych w DB w zw. z prowadzeniem sprawy o mobbing.
kancelaria@piotrjaniak.pl
PJ 2017-06-02 09:18
Proszę o kontakt (kancelaria@piotrjania.pl), prowadzę badania w zw. z prowadzeniem sprawy o mobbing w pracy odnośnie praktyk w DB. Szukam informacji na ile pewne praktyki miały charakter jednostkowy, a na ile była to powszechna praktyka.
pozdr.
PJ
PJ 2017-06-02 09:21
Proszę o kontakt (kancelaria@piotrjaniak.pl) prowadzę sprawę o mobbing w miejscu pracy i prowadzę ustalenia na ile praktyki te w DB miały charakter jednostkowy, a na ile była to praktyka powszechna.
aaaaaaaaa 2017-06-02 19:03
db zwija się z Polski , powodzenia w szukaniu pracy przyszli bezrobotni
Bonusik 2017-06-11 10:21
Czy rzeczywiście nie można napisać nic dobrego o firmie? Jesteście pewni, że Deutsche Bank jest takim złym pracodawcą? Wydaje mi się , że grubo przesadzacie! Praca w banku jest odpowiedzialna i może nie dla wszystkich?
byly konsultant teleserwisu 2017-06-21 09:23
to chyba opinia jednego z kierowników teleserwisu którzy szukaja pracowników jak sie da. W ostatni czasie z 50 osobowego zespolu odeszlo okolo 20 osob to chyba mówi samo za siebie jak fajna jest to praca i jak bardzo ludzie ja cenia. Płaca jest marna a jak wyrabiasz za duze premie to szukają na sile bledów zeby obnizyc premie. system premiowy zmienia sie praktycznie kazdego miesiaca i to na gorszy. osoby zarzadzajace to koledzy i kolezanki osob wyzej. ogolnie nie polecam pracy na teleserwisie. absolutnie nie mozna licyc na rozwoj ani na nauke czegokolwiek poza praca na kilkunastu przestarzalych systemach ktore i tak wiecej nie dzialaja niz dzialaja. Nowe osoby ktore przychodza to albo rezygnaja w trakcie szkolenia albo w ciagu najblizszych trzech miesiacy. Pracownik jest traktowany jak niewolnik rozliczany z kazdej sekundy!
2
Bonusik 2017-06-21 09:37
Jeśli ktoś idzie do pracy w banku to powinien mieć świadomość, że to firma korporacyjna i tu nie jest lekko. Generalnie to jest coś za coś. Albo kasa albo fajna spokojna praca za słabe pieniądze! Po co tak narzekać? Trzeba pracować i wyrabiać nałożone plany.
02-222 2017-06-23 23:06
Pewnie Anna S. (której trochę sodówka do głowy strzeliła), stara się ocieplić wizerunek Teleserwisu. Nikt za takie gówniane pieniądze pracować nie chce (tym bardziej, że trzeba być dostępnym 24/7, w święta też). Pracownicy zrobili Wam wynik - trzecią infolinię bankową w kraju i od razu potem traktujecie ich jak gówno. Aniu, nawet Twoje koleżanki, które przyprowadziłaś do pracy nie pomogą. :) Pytać się, żeby iść do łazienki? Wracamy do czasów popularnego dyskontu, który kazał kasjerkom nosić pieluchy? Skoro bank ma tak mało etatów dla pracowników, niech pracują tylko Ci, dla których jest etat, a nie ratować się gównianym outsourcerem, który ma takie gówno w HR, że nie potrafią poprawnie naliczyć wypłaty. Mam nadzieję, że niedługo PIP się tym zajmie. Znajomości, znajomości się tylko liczą. To dziwne, że duża część managementu pojawiła się w małych odstępach czasu z innego banku. Nazywasz DB korporacją? Korporacja traktuje normalnie swoich pracowników, aby dla niej jak najdłużej pracowali. Dyrektor stwierdził niedawno, że wymieni sobie całą kadrę w ciągu trzech miesięcy. Trzy miesiące minęły, a jakoś mało nowych twarzy widzę. :) Powodzenia! System premiowy raczej demotywuje, a nie zachęca do pracy.
4
Poldek 2017-06-24 15:24
Jak firma jest dobra i trzyma standardy wysoko to musi mieć przeciwników.
konsultant 2017-07-05 00:50
Słabe jest właśnie to dzielenie na lepszych i gorszych. Przychodzisz do pracy, gdzie zatrudniła Cię firma pośredniczająca a dowiadujesz się, że połowa osób ma umowę od DB. Konsultant TS w 1szych trzech miesiącach próbnych otrzymuje 1850 zł. ŚMIECH NA SALI. Dziwicie się czemu ludzie odchodzą w trakcie szkolenia? Praca koszmarna, a klienci w większości roszczeniowi. Jedyne co mogłoby tam trzymać to zarobki, ale tego nie jesteście w stanie zapewnić. Na szkoleniu mydlenie oczu jaką to możesz wyrobić premię... haha- dla naiwnych. Jak uda Ci się po 3 miesiącach wyrobić 200/300 zł to będzie sukces.
1
Bonusik 2017-07-14 23:25
Jeśli dostałabym się do tego banku to już bym starała sie tak pracować żeby później bank chciał mnie zatrudnić. Po co to tak rozpisywać się z detalami, albo ktoś działa i coś ma albo siedzi w kącie i będzie dalej marudził. W życiu trzeba działać i tyle.
Zostaw swoją opinię o Deutsche Bank - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Deutsche Bank